Bokfabriken sommar 2024

Page 1

JOHAN KANT

Förortsskildring med unik inblick

Det är den sista månaden i årskurs 9 för Lorena, Evin och Safia på Jorbromalmsskolan i Jordbro. Tjejerna kämpar med att få betyg som ska räcka till för att komma in på önskat gymnasieprogram och hålla sig på god fot med det kriminella gänget utan att dras in i drogförsäljning och kriminalitet.

Och inte minst att balansera familjens förväntningar och krav mot viljan till egen frigörelse. I en värld av destruktivitet och våld i ett utanförskapsområde blomstrar de tre vännernas kärlek gentemot varandra.

När Safia bevittnar en skottlossning och bestämmer sig för att gömma pistolen som förövaren tappat kommer våldet närmre tjejerna än någonsin tidigare.

Den blomstertid nu kommer är en berättelse från den svenska förorten av idag som för tankarna till filmregissörens Mathieu Kassovitz klassiska förortsskildring Medan vi faller (1995). Med unik inblick bjuder Johan Kant på en skönlitterär bearbetning av ett perspektiv i det eskalerade gängvåldet som sällan belyses.

Den blomstertid nu kommer är en roman med spänningsinslag om frigörelse och vuxenblivande.

Utgivningsdatum: 2024-05-07

Omslag: Elina Grandin

Inbunden: 9789180318198

Finns även som e-bok och ljudbok

JOHAN KANT

Johan Kant har en bakgrund som lärare och rektor och arbetar idag som skolchef. Tillsammans med Anders Gustafsson är han också författare till flera deckare i den framgångsrika Singöserien Hans första lärarjobb var just i Jordbro och tiden där och mötena med eleverna har inspirerat honom till Den blomstertid nu kommer

Karaktärerna Lorena, Evin och Safia har verkliga förlagor vars vänskap och kraft trots dystra förutsättningar fortfarande finns i Johan Kants minne.

CHRISTINA OLSÉNI MICKE HANSEN

Egon och Mårten är tillbaka!

Fyrklövern är en humoristisk deckare med skruvade pensionärer, ett bröllop som aldrig tycks bli av och en polis som fullständigt tappat bort sig själv.

Det är högsommar och för Falsterbonäsets piggaste 90-åring, Egon Hjort, stundar bröllop. Men allt går inte som planerat. Elisabeth, den blivande bruden, har utan hans vetskap bjudit in de av hans gamla klasskamrater som fortfarande är i livet och som Egon konsekvent undvikit de senaste 75 åren. När en av dem hittas död under mystiska omständigheter med en fyrklöver i handen, riktas genast misstankarna mot Egon och hans vapendragare Ragnar.

Skanörspolisen Mårten Lind, som har fullt upp med att försöka hitta meningen med livet, får motvilligt kavla upp ärmarna och göra sitt bästa för att hålla Egon och Ragnar utanför utredningen. När ännu en i sällskapet hittas död, tvingas Mårten återigen samarbeta med den obstinata paragrafryttaren Agatha Björk från Malmöpolisen.

Fyrklövern är den nionde fristående delen i den humoristiska deckarserien Mord i Falsterbo där vi får återigen möta alla härliga karaktärer från de tidigare böckerna.

Utgivningsdatum: 2024-05-24

Omslag: Nils Olsson

Inbunden: 9789180315913

Finns även som e-bok och ljudbok

CHRISTINA OLSÉNI & MICKE HANSEN

Christina Olséni är entreprenör och civilekonom med många år i internationella koncerner. Micke Hansen har en bakgrund som artist, låtskrivare och manusförfattare till tv. Tillsammans har de, sedan debuten 2015, bland annat skrivit de hyllade serierna Mord i Falsterbo och Ester Karlsson med K, härliga pusseldeckare med en stor dos humor.

ANNA BREITHOLTZ MONSÉN

Hämnd, vänskap, brustna 80-talsdrömmar ... och mord

”Angela var som en exotisk cocktail i en småstad där folk var vana vid mellanöl. Maria var inte ens mellanöl, snarare ett ljummet glas mellanmjölk i skolmatsalen.”

Året var 1989. Ett liv senare flyttar Maria Stener tillbaka till den lilla staden Sandinge med sin tonårsdotter Tilde. Snart börjar någon ringa till henne på natten från ett okänt nummer. När dottern sedan upptäcker en död kvinna i solariet på det lokala gymmet blir det början på en uppgörelse med det förflutna.

Inget tyder på mord, tills polisen finner ett skrämmande budskap. Mördaren verkar drivas av hämnd, och det blir bråttom att förstå varför innan fler faller offer. För att få hjälp vänder sig polisen till Lina Lantz, som lejts av ett säkerhetsbolag för att skydda ägaren till gymkedjan, den förmögna svenskamerikanen Joey Wulf.

Uppdraget blir svårare än Lina kunnat föreställa sig. Kan hon riskera sitt liv för en man hon avskyr? Och är det han som behöver skyddas från omvärlden eller tvärtom?

Solvargen är den fristående uppföljaren till Anna Breitholtz Monséns rosade debut Stranden och uppföljaren Slottet

Utgivningsdatum: 2024-06-17

Omslag: Emma Graves

Inbunden: 9789180311502

Finns även som e-bok och ljudbok

ANNA BREITHOLTZ MONSÉN

Anna Breitholtz Monsén flyttade från Stockholms innerstad till Skåne för att verkliga en livsdröm. Efter att ha läst hundratals deckare ville Anna skriva en deckare som hon själv skulle uppskatta, med både humor och mörka undertoner. Gärna med egensinniga karaktärer som inte följer en utstakad väg. Det blev startskottet för serien om Lina Lantz och det fiktiva skånska kustsamhället Sandinge. I dag jobbar hon som författare och digital strateg och bor med man, tvillingsöner och katter i Ängelholm, nära stranden.

SUSANNE FELLBRINK

På Solglittra hälsogård tar livet en ny vändning

Läsarfavoriten Susanne Fellbrink debuterar i feelgoodgenren med en hjärtevärmande roman om sångens läkande kraft och om hur oväntad vänskap kan bli en början till att både förstå och förlåta sig själv och andra.

För tio år sedan slogs Noras dröm om att bli musikalartist i spillror, och i dag lever hon ensam och jobbar som musikpedagog på äldreboenden.

När körledaren på Solglittragården vid Ångermanälven plötsligt slutar, samtidigt som Nora hastigt och olustigt blir av med jobbet, hoppar hon in som vikarie. Sommargästerna, alla med olika bagage, får prova på allt från körsång till nattliga bastubad, yoga och matlagning. Det är ett minst sagt brokigt gäng, som inte alltid drar jämnt.

Efter en brand på gården hittas ett gammalt skrin, fyllt med musikaliska skatter och hemliga brev, och innehållet visar sig innebära nya möjligheter för Nora och hennes nyfunna vänner, på sätt ingen av dem kunnat ana.

Utgivningsdatum: 2024-06-04

Omslag: Emma Graves

Inbunden: 9789180319331

Finns även som e-bok och ljudbok

SUSANNE FELLBRINK

Susanne Fellbrink är författare till de omtyckta spänningsromanerna om Cilla Fallander. Nu debuterar hon i feelgood-genren. En sång för oss är den första delen i serien I moll & dur, som utspelar sig i vackra Ångermanland. Susanne är själv född i Sollefteå men bor numera i Sundsvall. Hon hämtar inspiration från sina erfarenheter som sångerska, låtskrivare och körledare till alla sina fiktiva berättelser.

MICHAELA WINGLYCKE

Mitt i sommaridyllen på Öland går en mördare lös

En tidig morgon i ett sommarsoligt Köpingsvik på Ölands västkust dras en kvinna in i en vit skåpbil. Kidnapparen efterlämnar ett enda spår: ett papper med en märklig bokstavs- och sifferkombination. Spåren leder den nyinflyttade polisen Claudia Levin och hennes kollega Alex till hotellmagnaten Gabriel West, som visar sig ha alibi. Är det någon som vill sätta dit honom? Och vem är den bortförda kvinnan? Timmarna går utan att någon anmäls saknad.

När kidnapparen väl hör av sig är det i en livesändning. Hans budskap: De skyldiga ska straffas med döden. Öga för öga, tand för tand. I takt med att klockan i hörnet på livesändningen snabbt tickar ner, söker polisen febrilt efter ledtrådar. Hela tiden verkar gärningsmannen ligga steget före. Finns det en läcka i polisgruppen?

Samtidigt brottas Claudia med problem privat. Hon får hotfulla sms. Handlar det om någon som ogillar hennes ovanliga familjesituation? Eller kan det vara Claudias mamma, som nyligen släppts ur fängelset efter avtjänat straff för att ha försökt mörda hennes pappa? Mitt i polisutredningen tvingas Claudia göra allt för att skydda sig själv och sin dotter.

Utgivningsdatum: 2024-05-22

Omslag: Maria Sundberg

Inbunden: 9789180319256

Finns även som e-bok och ljudbok

MICHAELA WINGLYCKE

Michaela Winglycke är jurist och har en kandidatexamen i socialpsykologi. Hon har tidigare arbetat på advokatbyrå. Hennes serie Vimmerbymorden har blivit en stor ljudbokssuccé. De skyldiga är första delen i författarens nya serie Morden på Öland. Böckerna kännetecknas av skickligt vävda spänningsintriger och trovärdiga karaktärer och relationsbeskrivningar.

DAVID BALDACCI

Två mord, två misstänkta, en rättegång

Året är 1968 och amerikanska Södern är skakat av motsättningar. Jack Lee, en vit advokat från Freeman County, tvingas försvara Jerome Washington, en svart man anklagad för dubbelmord. Offren, ett förmöget äldre par, var djupt respekterade och illdådet väcker avsky.

Oddsen är emot dem. Lee, som tidigare inte lyft ett finger för att bekämpa rasismen omkring sig, ser inte hur han ska kunna försvara sin klient – med en helvit jury är utgången given. Jerome kan räkna med att hamna i elektriska stolen.

Först när Desiree DuBose, en svart advokat från Chicago, erbjuder sin hjälp tänds en strimma av hopp. Trots sina olikheter och personliga motsättningar börjar de tillsammans kämpa för en rättvis rättegång och Jeromes liv.

Processen är ett fristående amerikanskt rättegångsdrama skapat av thrillermästaren David Baldacci. Författaren, som själv varit jurist, växte själv upp i amerikanska Södern under 60-talet då medborgarrättsrörelsen stred för alla människors lika värde.

Utgivningsdatum: 2024-08-06

Omslag: Anders Timrén

Inbunden: 9789180311779

Finns även som e-bok och ljudbok

DAVID BALDACCI

David Baldacci är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 160 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista. Innan Baldacci blev författare på heltid arbetade han som jurist i Washington D.C.

FRIDA MOISTO

Moisto skyr vare sig det råa eller det heta

Lisa fortsätter sin resa mot en normal tillvaro, men plågas av sina trauman medan hon återigen slängs in i utredningar som kräver hennes speciella typ av intelligens.

Lisa Engström försöker skapa en normal tillvaro med jobb och sambo men plågas av mardrömmar från sitt senaste undercover-uppdrag. En man hittas drunknad i Vättern. I munnen har han ett avskuret finger, men mannens egna fingrar är intakta. Fingret visar sig tillhöra Kent Wetter, den förmodat döde maken till en lokalpolitiker.

Strax därefter hittas ytterligare en man död. Offren har kopplingar till varandra, men de makabra fynden på mordplatserna förvirrar polisen. Vad har Kent Wetters försvinnande med morden att göra? Samtidigt börjar hotfulla meddelanden dyka upp på Kents sociala medier. Lever han, och är fler människor i fara, som meddelandena tyder på?

Bit för bit är en ny rasande mordgåta med den motvilliga hjältinnan Lisa Engström och hennes kolleger på Jönköpingspolisen.

Utgivningsdatum: 2024-05-15

Omslag: Niklas Lindblad

Inbunden: 9789180317115

Finns även som e-bok och ljudbok

FRIDA MOISTO

Frida Moisto är författare, sjuksköterska och skriver initierade inlägg i debatten om sjukvården. Hon bor i Jönköping med man och två barn. Hon har skapat karaktären Lisa Engström, poliskommissarien som tar sig an både egna och andras demoner, på sitt eget sätt. Missa inte de tidigare titlarna i serien Som nitroglycerin, Drakar lyfter i motvind, Napalm och Märkt.

Juryns motivering: ”Sammy Jeridi lyckas med konsten att underhålla samtidigt som han aldrig gör avkall på nerven.”

SAMMY JERIDI

Upplösning av serien Ghettokungen

Leons kamp för att undkomma förorten, skapa en framtid för sig och sin lillebror och bli en äkta Svensson närmar sig sin skoningslösa upplösning.

Ghettokungen Leon Jaziri har fått i uppdrag att skydda AI-forskaren Katelin Vargas. Det är bråttom. Vargas, som håller ett föredrag i Vinterträdgården på Grand Hôtel, befinner sig redan i livsfara. Det vimlar av hemliga agenter och alla är beredda att döda för hennes revolutionerade AI Veritas.

I en annan del av stan ska kriminalkommissarie Margareta Palm och kollegan Fredrik Envall viga sig när de får larm om skottlossning. När Palm får veta att civilministern mördats och att en viss Leon Jaziri försvunnit med den inbjudna AI-forskaren inser hon att smekmånaden är inställd.

Utan att veta vem som är vän och vem som är fiende flyr Leon ner i tunnelbanans katakomber med Vargas i släptåg. Ska de undkomma sina förföljare måste det ske på Leons hemmaplan. Endast i förorten har de en chans att överleva.

Ghettokrig är en fristående uppföljare till böckerna i serien Ghettokungen. Ghettoprinsessan i samma serie vann 2023 priset bästa ljudbok i Storytel Awards spänningskategori.

Utgivningsdatum: 2024-05-29

Omslag: Anders Timrén

Inbunden: 9789180316354

Finns även som e-bok och ljudbok

SAMMY JERIDI

Sammy Jeridi växte upp i Solna, där delar av serien Ghettokungen utspelar sig. Barndomen med en pappa som kränkte och misshandlade honom var mörk. Han sökte sin tillflykt till biblioteket. Där föddes en dröm: ”Jag ska visa den jäveln.” Idag bor han med sin familj på Kanarieöarna. Där förverkligar han en annan dröm som också blev till i det där biblioteket för länge sedan, att skriva egna böcker. Med sina berättelser vill han inspirera andra som hamnat snett att göra rätt val i livet.

LINA AREKLEW

Bella Stassi står stark i stormen

Superpolisen Bella Stassi jobbar för den hemliga Omegagruppen men känner sig både sviken och övergiven. Alex Storm har flytt Stockholm för att undkomma den undre världens hämnd, och hennes chef, Sven Arne, har rekryterat hennes man Marco för att spionera på henne. Men Bella Stassi är inte en person som tolererar att bli trampad på. Hon ger igen.

Ett terrordåd på Stockholms centralstation övertygar Bella om att det finns en koppling mellan den livsfarliga Kingpin och Sven Arne. När en man med machete bryter sig in och försöker döda Marco, inser hon att hennes makes förflutna knappast är så rent som han påstått. Tillsammans med sin kollega Jonna bestämmer sig Bella för att en gång för alla göra sig av med Sven Arne och ta kontrollen över Omegagruppen.

Samtidigt tampas hon med att Alex Storm lyckats bryta ner hennes stenhårda rustning och gjort henne sårbar för känslor hon sedan länge begravt. Det är helt enkelt dags att rensa ut det förflutna. Och överst på listan står mannen som gjorde både Bella och hennes systers barndom till ett helvete. Bella vill rena sig och börja om. Om hon så måste tvätta sig i någon annans blod.

Omega är en Alex Storm-thriller och en fristående uppföljare till den omåttligt populära bokserien som redan sålt i över en halv miljon exemplar.

LINA AREKLEW

Utgivningsdatum: 2024-06-25

Omslag: Nils Olsson

Inbunden: 9789180316231

Finns även som e-bok och ljudbok

Lina Areklew debuterade våren 2020 med kriminalromanen Ur askan som lovordades av kritikerna och nominerades till Crimetime Award Årets debut. Efter det har flera böcker i Ulvöserien utkommit. Genom att skapa multidimensionella karaktärer och utforska teman som identitet och det mänskliga psyket skapar Areklew spännande berättelser som fångar läsarna och inspirerar till eftertanke. Lina arbetar som marknadschef inom bokbranschen på deltid och frilansar som lektör i egna företaget Manusdoktorn.

MAGNUS ABRAHAMSSON

Skärgård, sommar – och ond bråd död

En bil med två brutalt mördade kroppar hittas på en öde ö utanför Norröra. Samtidigt är modeentreprenören Leif Engberg försvunnen. Hans båt hittas drivande utanför Blidö och han befaras drunknad, men polisinspektör Elsa Kahn är inte övertygad.

Och hon får rätt. Frågan är om de båda fallen hör ihop.

Elsa, och kollegan Sabina Blomdahl, söker efter spår och samband. Men när fler i familjen Engberg försvinner och kollegan Sabina råkar illa ut står det klart att fallet är mycket värre än befarat.

Och Elsa misstänker att någon från hennes trassliga förflutna ligger bakom.

Sprängört är den efterlängtade fristående uppföljaren till Underström och Eldhav i serien Mord på Norröra, den ö i Stockholms skärgård där Vi på Saltkråkan spelades in.

Utgivningsdatum: 2024-06-12

Omslag: Nils Olsson

Inbunden: 9789180319492

Finns även som e-bok och ljudbok

MAGNUS ABRAHAMSSON

Magnus Abrahamsson är tv-producent och dramaturg och har arbetat med produktioner som Helikopterrånet, Svenska fall, Infiltratören och Stockholms gängkrig. Vid sidan av detta driver han Skilsmässopodden, och har i samband med den gett ut boken Lyckligt skild tillsammans med sin flickvän.

ELINOR KAPP

Västkustmord med både värme och svärta

Kriminalkommissarie Eddie Öhlund på Stenungsundspolisen försöker pussla ihop sitt privatliv med jobbet som polis och mörkret han bär inom sig.

Kriminalkommissarie Eddie Öhlund kallas till idylliska Sundsby säteri på Tjörn. Trädgårdsmästaren på säteriet har hittat en död man i köksträdgården. Mordoffret ser ut som en fågelskrämma. Någon har hängt upp mannen som en varning.

På hemmafronten kan Stella tvingas avbryta föräldraledigheten när systern Lena, svårt sjuk i cancer, behöver hjälp med att driva hotell- och konferensanläggningen Salta Stänk. Men relationen är frostig efter tidigare svek.

Samtidigt gäckas Eddie av att någon på polishuset läcker information om mordutredningen. När Eddie dessutom får anonyma hot riktade mot familjen blir utredningen personlig. Han måste skydda Stella och barnen till varje pris.

Gasten är den fristående fortsättningen på deckarserien Mord i skärgården. Tidigare böcker i serien är Sjörök, Dödsjö, Dyningar och Strandvaskaren.

Utgivningsdatum: 2024-07-04

Omslag: Anders Timrén

Inbunden: 9789180317078

Finns även som e-bok och ljudbok

ELINOR KAPP

Elinor Kapp är uppvuxen i Skärhamn på Tjörn efter att familjen flyttat till ön när hon var barn. Jobbet som skiftgående processoperatör ger en hel del lediga dagar som hon ägnar åt att skriva. Hon debuterade med spänningssuccén Sjörök sommaren 2020.

KRILLAN AHLSÉN

Det förflutna har konsekvenser

Det är värmebölja på Österlen. Iris Lund tampas med en känslighet för ljud, en svit av de senaste årens kriser, som förvärras av oväsendet från nye grannen Jepson.

När Iris vaknar efter en utekväll har stora delar av den fallit ur minnet, och hon möts dessutom av nyheten att Jepson påträffats död. När det framkommer att Iris och han haft en öppen konflikt kvällen före blir hon misstänkt. Iris är övertygad om sin oskuld, men måste rentvå sig inför polisen och dessutom bemöta skvallret i den lilla byn. När till och med hennes vänner börjar undra inser Iris att hon själv måste försöka ta reda på vad som egentligen hände den där kvällen.

Medan sommargästerna njuter av sol och bad jagar Iris sanningen. Den karismatiska men skrävliga och självcentrerade Jepson hade stött sig med fler än Iris, och det är många som kan ha önskat livet ur honom.

En skärva av sanning är den tredje delen i serien om journalisten Iris Lund på Österlen.

Utgivningsdatum: 2024-07-11

Omslag: Emma Graves

Inbunden: 9789180312608

Finns även som e-bok och ljudbok

KRILLAN AHLSÉN

Krillan Ahlsén bor i Gustavsberg och tillbringar sedan 47 år tillbaka somrarna på Österlen. Hon arbetade i många år som redaktionschef på Icakuriren. Nu skriver hon på deltid.

MATS AHLSTEDT

Har Fatima Wallinder det som krävs?

Kriminalkommissarie Fatima Wallinder kommer ett misstänkt justitiemord på spåren i jakten på en seriemördare.

Kriminalkommissarie Fatima Wallinder har börjat ifrågasätta sitt arbete vid polisen när hennes cold case-grupp får en ny medarbetare Lisa Fasth. Den nya kollegan har rykte om sig att vara något av en bråkstake och Fatima Wallinder tar motvilligt den unga polisen under sina vingar.

Ett bestialiskt kvinnomord framstår först som ett mysterium tills Fatimas nya kollega Fasth gör en koppling till en tidigare mordutredning som slutade med fällande dom. Om hon har rätt innebär det att ett fruktansvärt justitiemord begåtts och att en okänd mördare gått fri. Men det visar sig att Fasth har ett personligt motiv till att rentvå den dömda mannen ...

Bödeln är en fristående uppföljare till kriminalromanerna om Fatima Wallinder vid polisen i Göteborg: Den sista vilan, Fruktans hus, Upprättelsen, Osynligt offer och Odjuret. Utgivningsdatum: 2024-07-15

Omslag: Miroslav Sokcic

Inbunden: 9789180316187

Finns även som e-bok och ljudbok

MATS AHLSTEDT

Mats Ahlstedt debuterade för tjugo år sedan med Dödsängeln, första delen i serien om Fatima Wallinder och hennes kollegor på enheten för grova brott vid polisen i Region väst. De populära böckerna följdes upp med serierna om gärningsmannaprofileraren Ella Werner och privatdetektiven Eva Evander, vilken skrevs tillsammans med dottern Veronica Ahlstedt McCleave.

HAMIT AKTAS

Stilsäker och otäck debut som jämförts med Kepler

Unga kvinnor har under flera år hittats mördade och fastspikade i bryggor på olika badplatser i Stockholm. Erfarna kriminalkommissarien John Messmer och kollegorna Hreinn och Alina saknar helt spår i utredningen.

Johns besatthet av att få fast mördaren har lett till separation från hustrun Nina och delad vårdnad om dottern Ida. En besatthet som till slut också tvingar honom att bryta mot de lagar som han har vigt sitt liv åt att upprätthålla.

Samtidigt i en välbärgad förstad till Paris är Edmond Bouiver ekonomiskt oberoende efter ett arv. Men minnena av att som liten pojke ha bevittnat våldtäkten och mordet på sin biologiska mamma plågar honom. Han står inte ut längre och inleder en egen jakt på mannen som gäckat den franska polisen sedan 1974. Spåren leder honom till Främlingslegionen och en insats i dåvarande Zaire.

Med mörkret som vittne är tempostark spänning när den är som allra bäst - en bladvändare, för alla som älskar Lars Kepler.

Utgivningsdatum: 2024-07-10

Omslag: Niklas Lindblad

Pocket: 9789180316545

Finns även som e-bok och ljudbok

HAMIT AKTAS

Hamit Aktas är uppväxt i Hässelby i Västerort, numera bosatt i Tungelsta i Haninge med sambo och fem katter. År 2020 sa han upp sig från jobbet som låssmed för att kunna skriva på heltid.

ERIN HUNTER

OSÄKER STIG

Fjärde delen om hundarnas äventyr i den nya världen!

Lucky och Alpha har nått en skakig vapenvila, men spänningarna inom den nyligen enade flocken är fortfarande höga. När hundarna letar efter ett hem långt borta från vildhundarnas marker upptäcker de att inget territorium är verkligen säkert och stöter på en ny skrämmande flock.

Utgivningsdatum: 2024-05-16

Omslag: Emma Björklund

Inbunden: 9789180313124

ERIN HUNTER är ett författarkollektiv bestående av de erfarna barnboksförfattarna Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles och Victoria Holmes.

STORPOCKET SOMMAR 2024

Utgivningsmånad: Maj

ISBN: 9789180318983

Utgivningsmånad: Maj

ISBN: 9789180318976

ATLAS: PARADOXEN

Sex unga magiker fick sin livs chans. Fem blev medlemmar av samfundet. Nu ställs de inför ett livsavgörande val.

I den magiskt laddade uppföljaren till Atlas: De utvalda avslöjar de unga magikerna Alexandrinska Samfundet för vad det är: ett hemligt sällskap med planer på att stöpa om världen i grunden. Slutet på allt liv så som vi känner det är nära. För att överleva krävs kunskap, och för att få kunskap krävs samarbete. Men kommer de nya allianserna brista när gammal fiendskap väcks till liv?

Atlas: Paradoxen är den efterlängtade uppföljaren till BookTok-virala dark academia-fenomenet Atlas: De utvalda. I den nya boken utlovar Olivie Blake än mer av det som fängslat ungdomar och unga vuxna världen över: åtrå, svek, bedrägeri, förräderi, kaos och dödlig magi.

PETER STORMARE: POJKEN FRÅN ARBRÅ

”Vad är oddsen för att jag, en pilt från Arbrå, skulle se Scener ur ett äktenskap och få en uppenbarelse att jag skulle arbeta med Ingmar Bergman? Att jag skulle följa Rösten och ge mig av ända ner till Stockholm?”

I sin självbiografi tar Peter Stormare med dig på sin osannolika livsresa, från Hälsinglands djupa skogar till Los Angeles stjärnkantade tillvaro. Men han berättar även om sin inre resa och om Rösten som alltid har lett honom rätt.

Det är med lika delar djup, lika delar självdistanserad humor som Peter Stormare skildrar tiden på Scenskolan, livet bakom Dramatens kulisser och vägen till Hollywood och storfilmer som Jurassic Park, Fargo och Armageddon. Men också den första fumlande kärleken, relationen till Ingmar Bergman, de smärtsamma uppbrotten och det vidunderliga mötet med hustrun Toshimi.

POCKET SOMMAR 2024

NUCKORNA PÅ HÖRNET

Karin Brunk Holmqvist

Utgivningsmånad: Maj

ISBN:

9789180315456

STRANDVASKAREN

Elinor Kapp

Utgivningsmånad: Maj

ISBN:

9789180313636

MED LIVET SOM INSATS

Veronica Palm

Utgivningsmånad: Maj

ISBN:

9789180310840

DÖDLIG LÖGN

David Baldacci

Utgivningsmånad: Juni

ISBN:

9789180311694

SILVERFJÄRILEN

Linda Schönbeck

Utgivningsmånad: Juni

ISBN:

9789180313841

KATTFISKEN

Patrick Ekwall

Utgivningsmånad: Juli

ISBN:

9789180316026

TYST VREDE

Ida Axelsson & Åsa Bonelli

Utgivningsmånad: Juli

ISBN: 9789180314008

ROTFAST

Malin Sanglert

Utgivningsmånad: Augusti

ISBN: 9789180314305

LJUSET FRÅN JODHPUR

Mikael Bergstrand

Utgivningsmånad: Augusti

ISBN: 9789180314268

HOTELLET

Sarah Pearse

Utgivningsmånad: Augusti

ISBN: 9789180313537

Bokfabriken

info@bokfabriken.se

Malmö

Järnvägsgatan 17

216 14 Limhamn

Stockholm

Stortorget 1

111 29 Stockholm

Sälj & marknadschef

Sara Lindegren

sara@bokfabriken.se

PR

Tilda Ekengren

tilda@bokfabriken.se

Recensions- & läsexemplar

recex@bokfabriken.se

www. bok fabriken.se

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.