Bokfabriken våren 2024

Page 1

ANNA GRANLUND JENNY HELLDAHL

Ny gripande deckarserie för alla hundälskare

Hundförare Zarah Tegnér och Micke Roslundh beordras ut på en sökinsats, två kriminellt belastade ungdomar har flytt från ett SIS-hem på Lovön i Stockholm, mitt i natten. Jakten efter pojkarna, och sanningen, tvingar dem att ta svåra beslut som kan komma att riskera hela deras karriärer. Nu är det upp till hundarna att göra sitt yttersta.

Micke har en svår tid och sörjer förlusten av sin patrullhund Atlas, när han får besked om att han ska få överta en omplacerad schäferhane som heter Keegan. Samtidigt gör Zarah och hennes malinois Ceres ett fynd i skogen som kommer att få oanade konsekvenser.

Det finns i Sverige just nu över en miljon registrerade hundar och cirka 750 000 ägare, vilket är högre siffror än någonsin tidigare. K9 Hundenheten är en gripande deckarserie för alla som har en relation till människans bästa vän.

Position okänd, den första delen i serien, dedikeras till patrullhunden Keegan (bilden) som nu jagar bovar och letar efter försvunna personer i de sälla jaktmarkerna.

Utgivningsdatum: 2024-01-16

Inbunden: 9789180315487

Finns även som e-bok och ljudbok

ANNA GRANLUND & JENNY HELLDAHL

Anna Granlund ligger bakom spänningsserien om livet på Östermalms brandstation, och är en av författarna till böckerna om Alex Storm. Uppvuxen med hundar sedan barnsben saknar hon fortfarande Freja, en svartvit blandning av border collie och stövare och den allra första hunden som kom in i hennes liv.

Jenny Helldahl gör med Position okänd sin författardebut. Hon arbetar till vardags som kommunikatör på Albert Bonniers förlag. Hon har en djup kärlek för hundar och är diplomerad i Svenska Kennelklubbens kurs Hundens beteende.

MATS & VERONICA AHLSTEDT

Deckarkungen och hans dotter höjer spänningen med ny serie

Eva Evander har slutat vid polisen i Region väst efter ett polisingripande som höll på att kosta henne och kollegorna livet. Drömmen om ett familjeliv går inte längre att kombinera med livet som polis. När hon inte helt vill släppa kontakten med sitt gamla liv startar hon en ny karriär – som privatdetektiv.

Eva får sitt första uppdrag av en kvinna som vill avslöja en misstänkt otrohetsaffär. Det som först framstår som ett rutinuppdrag visar sig vara något mycket större när en person med kopplingar till kvinnans make skjuts till döds på Hisingen i Göteborg. Ännu en gång hänger Evas liv på en skör tråd.

Visselblåsaren är den första delen i den helt nya serien om privatdetektiv Eva Evander. En spin off från de populära kriminalromanerna om Fatima Wallinder och hennes kollegor vid enheten för grova brott i Göteborg.

Utgivningsdatum: 2024-01-22

Inbunden: 9789180316057

Finns även som e-bok och ljudbok

MATS AHLSTEDT & VERONICA AHLSTEDT McCLEAVE

Mats Ahlstedt tillbringade sina första levnadsår på en prästgård i Jämtland. Därefter gick flyttlasset till Göteborg där hans far jobbade som fängelsepräst. Efter en fil. kand. i svenska med inriktning på litteraturvetenskap vid Göteborgs universitet blev Mats Ahlstedt journalist. Idag ägnar han sig enbart åt sitt författarskap och har en trogen läsekrets. Hans deckare genomsyras av ett starkt samhällspatos.

Veronica Ahlstedt McCleave är född och uppvuxen i Göteborg, men bor numera i Sydney i Australien med sin man och dotter. Hon flyttade från Sverige redan 2004 för att först studera och sedan arbeta inom marknadsföring. 2011 bar det av till Australien där hon fortsatte sin karriär som marknadsförare. Veronica har alltid velat skriva böcker och med Visselblåsaren har hon gjort drömmen till verklighet.

KAJSA LEO

Bångstyrig polis gräver i kollegas försvinnande, i Kajsa Leos nya spänningsroman

Efter att ha misshandlat en kollega utanför en korvkiosk blir polisen Dylan Svensson omplacerad till idyllen Slånbäck, där en annan polis, Mikael Nylén, är spårlöst försvunnen. Mikael, som dessutom är influencer och kyrkligt engagerad, tycks inte ha en enda fiende i det lilla radhusområdet. Dylan blir alltmer desperat i sin jakt på de hemligheter som döljer sig bakom Mikaels lyckade fasad.

Bland Slånbäcks alla vänliga leenden skymtar hon ett kollektivt mörker. Samtidigt som hon kämpar för att behålla sin polislegitimation brottas hon med sitt privata kaos av förhållanden med kvinnor, sin bristande föräldraroll och sin egen mor som med sina obesvarade samtal river upp minnen som Dylan helst vill hålla undanträngda.

Allt kött är hö är andra fristående boken om polisen Dylan Svensson. Kajsa Leos protagonist sticker ut i mängden av deckare med sin starka personlighet och sina minst sagt okonventionella metoder att lösa brott. Allt spetsat med Leos vassa språk och svarta humor.

Utgivningsdatum: 2024-01-31

Inbunden: 9789180316316

Finns även som e-bok och ljudbok

KAJSA LEO

Kajsa Leo är språklärare och har hållit kurser i kreativt skrivande. Hon har skrivit krönikor för bland annat Sydsvenskan och Arbetet. 2022 debuterade hon med spänningsromanen Snöflickan, vars kontroversiella huvudperson Dylan Svensson väckte läsarnas reaktioner. Idén till Allt kött är hö tog form när hon besökte det lilla radhusområde i Örebro där hon växte upp, även om fiktiva Glimsjö och Slånbäck är inspirerade av orter i Skåne, där Kajsa numera bor och skriver.

DAVID BALDACCI

Kommer agenten Travis Devine bli fri från skuld?

Travis Devine har blivit tvångsvärvad till en specialenhet inom Homeland Security.

Gemensamt för säkerhetsagenterna inom den hemliga enheten är att de alla gjort sig skyldiga till ett fruktansvärt misstag. Specialenheten är deras sista chans att sona sina brott genom att skydda nationen från dess fiender.

När en CIA-agent med insyn i USA:s smutsigaste statshemligheter mördas i en liten fiskeort i Maine på amerikanska östkusten, skickas Travis Devine dit för att infiltrera samhället. Om den okända mördaren har kommit över några av hemligheterna är det mer än nationens ära som står på spel, och tiden börjar rinna ut …

Avgrunden är den fristående uppföljaren till Passageraren 06:20, som inledde bästsäljaren David Baldaccis nya serie om agenten Travis Devine, före detta ranger i amerikanska armén.

Utgivningsdatum: 2024-02-06

Inbunden: 9789180311724

Finns även som e-bok och ljudbok

DAVID BALDACCI

David Baldacci är en av världens mest populära författare. Hans böcker är översatta till fler än 45 språk och har sålt i mer än 150 miljoner exemplar i över 80 länder. Samtliga av hans böcker har legat på New York Times bästsäljarlista.

ANNA KAROLINA

Ebba Tapper är tillbaka! I en fatrfylld polisthriller som utforskar skuld och moraliska gränser

Polisen Fabian Palm har just fått sin drömtjänst på knarkspan. Men lyckan förvandlas till en mardröm när ett ingripande går fasansfullt snett och en ung kvinna dör. Fabian vill larma om händelsen på polisradion, men hans gruppchef hindrar honom. ”Varför ska du offra allt för en tjackhora?”

Kort därefter grips en uteliggare för mordet. Det verkar som en vattentät plan, tills det visar sig att den hemlöse är en före detta entreprenör med goda kontakter. Han skaffar sig det bästa försvaret man kan få, utredaren Ebba Tapper på Köhlers Advokatbyrå. Snart har Fabian och hans kollegor Ebba i hasorna och ju närmare sanningen hon kommer, desto större blir splittringen i polisgruppen. Det blir tydligt för Fabian att om han avslöjar sanningen och sviker sina kollegor riskerar han även sitt eget liv.

Styrkan är den tredje fristående delen i serien om före detta polisen Ebba Tapper som arbetar som utredare på en av Sveriges främsta advokatbyråer. Styrkan är lika delar halsbrytande thriller som tankeväckande polisdrama, av en av de allra vassaste svenska deckarförfattarna idag – Anna Karolina.

Utgivningsdatum: 2024-02-12

Inbunden: 9789180311922

Finns även som e-bok och ljudbok

ANNA KAROLINA

Anna Karolina har arbetat som polis i femton år och är känd för sina trovärdiga kriminalromaner. Första boken i hennes hyllade serie om Amanda Paller vid Stockholmspolisen nominerades till Crimetimes debutantpris och Stora Ljudbokspriset. Därefter har hon skrivit ytterligare åtta böcker och översatts till flera språk. Styrkan är tredje delen i serien om före detta polisen Ebba Tapper som arbetar som utredare på en av Sveriges främsta advokatbyråer.

CECILIA SAHLSTRÖM EMMA OLOFSSON

Sara Vallén har fått en ny kollega, den frispråkiga Rakel Vrede

Sara Vallén och Rakel Vrede - det nya tillskottet i teamet - kallas till Dalby stenbrott där en kvinna har hittats död i vattnet. Det visar sig att hon är papperslös och vid rättsläkarens undersökning ser man att hon har långt framskriden cancer. Ingenting talar för att hon skulle ha blivit mördad och händelsen rubriceras därför som självmord/ olyckshändelse.

Strax därefter hittas delar av en kropp i en brinnande bil. Vid närmare undersökning framkommer omständigheter som gör att polisen börjar misstänka att fallen inte rör sig om slumpmässiga och enskilda händelser. Det första ärendet rubriceras om till mord.

Ju mer de gräver i offrens liv, desto fler obehagliga detaljer kommer i dagen. Samtidigt har Sara en svår uppgift i att hantera Rakels egensinnighet och det uppstår slitningar i gruppen.

Utgivningsdatum: 2024-02-28

Inbunden: 9789180310505

Finns även som e-bok och ljudbok

CECILIA SAHLSTRÖM & EMMA OLOFSSON

Cecilia Sahlström har gjort sig känd för att inte väja för svåra samhälleliga ämnen i sina romaner, och här tar hon sig an ännu en aktuell fråga. Människohandel och utnyttjandet av de allra svagaste i samhället. Cecilia Sahlström har satt Lund stadigt på deckarkartan, och är otroligt uppskattad inte minst av ljudbokslyssnarna. Tillsammans med Emma Olofsson, som haft stora framgångar med bland annat sin serie om Karlshamnspolisen, tar hon nu sitt författarskap till nästa nivå.

C.L. MILLER

Skulle du mörda för en värdefull antikvitet?

Freya Lockwood har undvikit den pittoreska engelska byn där hon växte upp de senaste tjugo åren. Tills hon får veta att Arthur Crockleford, antikhandlare och Freyas avlägsna mentor, har dött.

Omständigheterna verkar misstänkta och Freya får ett brev från Arthur, skickat bara dagar före hans död. Snart finner sig Freya indragen i ett liv hon hade svurit att lämna bakom sig.

Genom att samarbeta med sin excentriska faster Carole, som också var Arthurs bästa vän, följer Freya både ledtrådar och sina instinkter till ett gammalt herrgårdshus för ett evenemang för antikentusiaster. Men allt är inte som det verkar –antikborden är fyllda med dåliga kopior och de andra gästerna är hotfulla och hemlighetsfulla. Kan Freya och Carole lösa mysteriet innan en mördare slår till igen?

Utgivningsdatum: 2024-03-06

Inbunden: 9789180314756

Finns även som e-bok och ljudbok

C.L. MILLER

C.L. Miller började som redaktionsassistent åt sin mamma, Judith Miller, på ”Miller’s Antique Price Guide” och researcher för ”Antique Hunter’s Guide to Europe”. Efter att fått barn följde hon sin dröm att bli författare och satsade heltid på skrivandet. Cara bor i en medeltida stuga i Dedham Vale, Suffolk, med sin familj. C.L. Millers debutroman skrevs i samråd med hennes mamma, antikexperten Judith Miller (1951 – 2023), känd från brittiska Antikrundan (Antiques Roadshow). Hon var även medgrundare till den bästsäljande årliga guiden ”Miller’s Antiques Price Guide” som hon startade 1979. Judith författade över 120 böcker om antikviteter och inredning. Antikjägarens mordguide är C.L. Millers debut och den första delen i serien Antikmorden.

LINDA SCHÖNBECK

Det kan bara finnas en drottning

Jessica Storms fasad som framgångsrik entreprenör med villa i Bromma håller på att rämna. I själva verket är hon en motvillig kokaindrottning i Stockholms undre värld, där pressen från andra gäng som vill ta över blir allt hårdare.

Den tidigare affärspartnern och kvinnliga gangsterledaren Addi är på flykt undan ett långt fängelsestraff och har som sitt enda mål att sätta stopp för Jessicas affärer – med en kula i hennes panna.

Relationen med grannen Cesar blir allt mer komplicerad. Han är polis med uppdrag att sätta stopp för droghandeln i Stockholm, och lyckligt ovetande om vem Jessica egentligen är.

När sedan Jessicas bästa vän och nyblivna mamman Sussie försvinner, måste Jessica göra allt hon kan, för hitta Sussie och för att överleva. I slutändan kan det bara finnas en drottning.

Stormdrottning är den elfte delen i serien om Alex Storm, och den andra boken med hans exfru Jessica i huvudrollen.

Utgivningsdatum: 2024-03-11

Inbunden: 9789180316095

Finns även som e-bok och ljudbok

LINDA SCHÖNBECK

Linda Schönbeck är till vardags gymnasielärare i samhällskunskap och historia i Ängelholm. Hennes debut Silverfjärlien möttes av mycket goda omdömen och älskades av spänningsläsarna.

CHRIS BERG

Tvingas fly mot Kiruna med döende ryss

Chris Berg är äntligen tillbaka med en ny actionspäckad thriller i sin serie om Rickard Häll. Ikaros är den fristående uppföljaren till Gråzon och Draksådd.

Rickard Häll, f.d. sjukvårdare inom specialförbanden men numera inom den privata säkerhetssektorn, blir uppringd av sin gamla kollega och vän Jocke.

I en lägenhet tillhörande den svenska underrättelsetjänsten finns en skottskadad avhoppare från det ryska rymdprogrammet, men ryssarna är dem på spåren.

Ryssland har hackat sig in i ett nytt svenskt satellitsystem med potential att påskynda den globala omställningen till ren energi vilket skulle få katastrofala följder för världens oljenationer. Det pågår en internationell kapplöpning, med Ryssland och USA i ledningen, om att få tillgång till de frusna naturtillgångarna i Arktis och stormakterna slåss om kontrollen över mannens kunskaper.

Med en förrädare i de egna leden tvingas Rickard och Jocke själva ta kontrollen över händelseförloppet.

Den svårt skadade Pjotr behöver föras i säkerhet innan det är för sent och med människoliv och ett potentiellt tredje världskrig på spel ger de sig av i polarnatten.

CHRIS BERG

Utgivningsdatum: 2023-03-13

Inbunden: 9789180314213

Finns även som e-bok och ljudbok

Chris Berg bor i Stockholm med sin fru och deras två barn. Han är utbildad vid Karolinska Institutet och arbetar till vardags som läkare. Han har valt att skriva under pseudonym för att hålla isär sin läkarroll och sitt författarskap. Chris Berg har tidigare givit ut böckerna Gråzon och Draksådd om den tidigare specialförbandsoperatören Rickard Häll samt Vargblod, första delen i serien Varghund. Ikaros är den fristående tredje boken i serien om Rickard Häll.

LEFFE GRIMWALKER

Stormen som bara växer i styrka

Succéböckerna om Alex Storm skapades av Leffe Grimwalker och Dan Buthler och har idag vuxit till en hel värld av halsbrytande historier och fascinerande karaktärer att följa.

Sedan starten 2019 med En perfekt storm har serien redan sålt i över 400 000 exemplar och hunnit knoppa av sig i två spinoffserier, med en tredje på väg.

Den här våren måste Alex kämpa mot krafter större än han någonsin kunnat föreställa sig och möta sin allra farligaste fiende någonsin.

Återuppstånden från de döda är tanken på hämnd allt som håller hans drakbroder Peter Bao vid liv. Dessutom vet nu alla i den undre världen att Alex är polisens informatör och infiltratör. Och det finns ett pris på hans huvud.

Lita på att äventyren bara har börjat!

Utgivningsdatum: 2024-03-19

Inbunden: 9789180316132

Finns även som e-bok och ljudbok

LEFFE GRIMWALKER

Leffe Grimwalker är mångsysslaren från Hökarängen med den brokiga bakgrunden som på mindre än tio år klivit fram som en av våra klarast lysande författarstjärnor. Leffe ligger bakom bästsäljarsuccéer som Tick Tack, Victoria Bonde och inte minst den episka serien om Alex Storm, bilhandlaren från södra Stockholm som blev ledare för triaderna i Hong Kong. Leffe bor idag i Skåne med sin fru, författaren Caroline Grimwalker, katten Anubis och korpen Korpemon.

HELENA KUBICEK BOYE

Säterpsykologen Anna Varga hjälper polisen utreda brott bortom vansinnets gräns

I en ensligt belägen gruvsjö utanför Falun hittar ett par fiskare kvarlevorna efter en äldre kvinna. Kriminalkommissarie Åke Blom vid Borlänge polisen kan konstatera att offret blivit utsatt för dödligt våld. Polisens frågor river upp gamla sår i bygden och han tar hjälp av psykolog Anna Varga vid Säters rättspsykiatriska klinik.

Den döda kvinnan i sjön har en koppling till försvinnandet av tioåriga Julia, trettio år tidigare. Ett fall som utreddes av den numera pensionerade och demente polisen Sven Järring. När Anna Varga försöker få Julias familj att prata med polisen upptäcker hon även att en tidigare patient på Säters rättspsykologiska klinik förekom i den gamla polisutredningen. Trots att han aldrig dömdes blev han mot sin vilja inlagd på kliniken.

Samtidigt får Anna Varga och hennes kollegor Miro Cilic och Lina Vikingsson beskedet att Säters rättspsykiatriska klinik är hotad av nedläggning.

Brottet är Helena Kubicek Boyes efterlängtade fortsättning på spänningsromanerna om Anna Varga, psykolog vid den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken i Dalarna, och hennes kollegor Miro Cilic och Lina Vikingsson.

Utgivningsdatum: 2024-03-22

Inbunden: 9789180316491

Finns även som e-bok och ljudbok

HELENA KUBICEK BOYE

Helena Kubicek Boye, född 1976, bosatt i Malmö tillsammans med sina två döttrar. Hon är psykolog, föreläsare och författare. Har har skrivit böcker inom psykologi och är en etablerad föreläsare med en uppmärksammad TEDx-föreläsning om sömn. I sina spänningsromaner utforskar hon gränsen mellan det normala och vansinnet.

ANNA GRANLUND

Den sista stora branden

Ett surrande ljud hörs från en drönare utanför fönstret på våning 29 i det ena av Norra tornen. Bomben den bär på exploderar och orsakar stor förödelse och kaosartade scener när de boende flyr i panik.

Grupp fyra på Östermalms brandstation rycker ut och de måste alla göra sitt yttersta för att undvika en fruktansvärd katastrof. Men vem var egentligen måltavla för attentatet?

I den fjärde och avslutande delen om livet på Östermalms brandstation drabbas brandingenjör Jessica Frank av personliga förluster samtligt som det förflutna jagar ikapp henne med obehagliga sanningar. Sanningar som tänder en eld hos Jessica.

Samtidigt drabbas både Stockholm och Umeå av en rad explosiva bränder. Ledtrådar från både förr och nu tycks höra ihop - men hur?

Utgivningsdatum: 2024-03-25

Inbunden: 9789180317597

Finns även som e-bok och ljudbok

ANNA GRANLUND

Anna Granlund bor i Stockholm och har nått stora framgångar med sin explosivt spännande serie om livet och arbetet på Östermalms brandstation. Anna är också en av författarna bakom böckerna om Alex Storm och ena halvan av författarduon till serien om K9 Hundenheten. Hon har tidigare drivit ett prisvinnande förlag och arbetar idag som kommunikatör på Brandkåren Attunda.

KARINA JOHANSSON

Mystiskt dödsfall i kråkslottet

Emeli Vinders pappa Åke bor i Sunnes mest iögonfallande byggnad. Ett gammalt hus som liknar ett kråkslott.

En dag hittar Åke, ingift i släkten Vinder med Emelies mamma Vivianne, sin störige hyresgäst Fredde död.

Åkes lugna pensionärstillvaro ruckas även om han själv frias från misstankarna. Bygden skvallrar ändå. Snart börjar fler människor dö samtidigt som Emeli gör allt för att rentvå sin pappa från ryktesspridningen.

Emeli hjälper till i utredningen efter att ha sprungit på Frank, hennes gamla tonårsförälskelse som numera är polis.

Kråkslottet är den andra fristående delen i en helt ny serie där vi får följa den excentriska Värmlands-familjen Vinder, som inleddes med Pensionatet.

Utgivningsdatum: 2024-04-03

Inbunden: 9789180314596

Finns även som e-bok och ljudbok

KARINA JOHANSSON

Karina Johansson är född och uppvuxen i värmländska Sunne, där hon skriver uppslukande mysdeckare förlagda till hemtrakten.

JOHAN & JOHANNA HURTIG WAGRELL

Komiker debuterar med mörk spänningsroman

1995 försvinner 16-åriga Gabriella Gabby Sorani spårlöst i Kalmar. 25 år senare är fallet olöst.

I Stockholm är tv-producenten Sanna Lundgren i kris sedan en deltagare i realityprogrammet hon jobbar med hängt sig i direktsändning. Enda sättet för Sanna att rädda sin karriär är att åka till sin hemstad och göra en dokumentär om Gabbyfallet.

Polisinspektör Elizabeth Hallman är samtidigt på väg att lämna Kalmar för en efterlängtad nystart i Stockholm. Men i takt med att hon dras in i den utredning hon försökt hålla sig borta från blir det lättare sagt än gjort

Fasad är hemvändarspänning som du aldrig sett den förut. En nervkittlande, nyskapande och mångbottnad mörk spänningsroman. Det är den första boken i den nya spänningsserien Fiktion av debutanterna Hurtig Wagrell.

Utgivningsdatum: 2024-04-10

Inbunden: 9789180316279

Finns även som e-bok och ljudbok

JOHAN & JOHANNA HURTIG WAGRELL

Hurtig Wagrell är äkta paret Johan och Johanna Hurtig Wagrell.

Johanna driver Sveriges största true crime-podd, Vad blir det för mord?. Hon driver också humorpodden Kafferepet . Hon är komiker, skådespelare och manusförfattare och har medverkat i en mängd tv-produktioner som exempelvis Svenska nyheter, Släng dig i brunnen (SVT) och Parlamentet (TV4).

Johan är komiker, skådespelare och manusförfattare samt skriver en blogg på Cafe.se. Som skribent har han de senaste 10 åren arbetat för bland andra Café Magazine, Aftonbladet och Metro. Som skådespelare har han medverkat i bland annat Sommaren med släkten och Helt perfekt (Discovery) och som manusförfattare skrivit för humorserien Nu kommer Malin (TV3).

LENA LINDEHAG

Sista morgonen för Sara Benedikt

Det är högsommar i Stockholm när en morgontidig parkarbetare gör ett makabert fynd i Vasaparken. En styckad kvinnokropp med huvudet avlägsnat och texten ”Jag kom” skriven på magen. Gärningsmannaprofilgruppen och Sara Benedikt kopplas snart in på fallet.

Sara har efter polisutbildningen vässat sina kunskaper som forensisk psykolog och är nu både psykolog och polis med rätt att bära vapen. När ett andra offer hittas i Vanadislunden inser polisen att det är en seriemördare de jagar.

Utredningen tar Sara hela vägen från gatuprostitution i innerstaden till villaområdena i Stockholms flotta förorter och vidare till ett exklusivt och hemligt sällskap som ägnar sig åt spektakulära sexfester. Samtidigt sveper det in mörka skuggor från Saras förflutna som hotar att förgöra henne.

Sista morgonen är den pulshöjande, helt fristående andra boken om Sara Benedikt, forsensisk psykolog. Det är en gastkramande och mörk resa genom ett Stockholm fullt av kvinnohat, sadistiska mördare och sexuella perversioner. En berättelse som kryper under skinnet och inte lämnar någon oberörd.

Utgivningsdatum: 2024-04-17

Inbunden: 9789180313308

Finns även som e-bok och ljudbok

LENA LINDEHAG

Lena Lindehag är redaktör på Expressen och har tidigare arbetat som nyhets- och kriminalreporter på Expressen. Hon har på annat förlag tillsammans med Ingela Jansson gett ut Mina åtta år i Kality. Detta är hennes skönlitterära debut och första delen i serien om den forensiska psykologen Sara Benedikt.

ANDERS NILSSON

Rafflande thriller om Sveriges hemliga krig

Det är 1939 och spänningarna i norra Finland blir alltmer ansträngda. Krigsutbrottet står för dörren. Inklämt mellan Nazityskland och det kommunistiska Sovjetunionen är det plötsligt både nödvändigt och bråttom att bygga ut den svenska militära underrättelsetjänsten. Det är ett farligt uppdrag och ansvaret faller på major Teddy Ternberg.

För att lyckas med sitt uppdrag måste Teddy inte bara undkomma hotet från främmande makters agenter, mycket tyder dessutom på att en livsfarlig dubbelagent har lyckats nästla sig långt in i de allra hemligaste rummen. Det som händer härnäst kommer att vibrera genom historien ända fram till vår tid.

Spionernas krig är en tempofylld thrillerserie om de svenska underrättelsetjänsternas roll under andra världskriget och fram till våra dagar, inspirerad av verkliga händelser och med karaktärer baserade på de män och kvinnor som i hemlighet offrade allt för att försvara Sverige mot sina fiender.

Boken bygger på omfattande intervjuer med över sjuttio personer från den hemliga världen, utförda under trettio års tid med avsikten att komma så nära sanningen om Sveriges roll i storpolitiken som en roman överhuvudtaget kan komma.

ANDERS NILSSON

Utgivningsdatum: 2024-04-23

Inbunden: 9789180315821

Finns även som e-bok och ljudbok

Anders Nilsson är en av Sveriges mest erfarna action- och thrillerregissörer, flerfaldigt prisbelönt och med ett femtiotal långfilmer och teveserier i bagaget. Tillsammans med filmproducenten Joakim Hansson skapade han 1998 den drivne och egensinnige snuten Johan Falk. Idag är de tjugo filmerna en av svensk filmhistorias mest populära och framgångsrika filmserier. Anders är född i värmländska Kil och bor idag med sin familj i Trollhättan.

FRIDA GRÅSJÖ

Varm och mysig, mord till trots

Med slagkraftig humor och sympatiska karaktärer skildrar Frida Gråsjö en lantlig idyll med mord som topping.

Hanna, utarbetad advokat från Stockholm, reste till Dalsland i Vatten över huvudet, för att ta hand om sin morfar slussvaktaren som brutit benet.

Hanna hoppas fortfarande att lugnet hon så desperat behöver ska komma till den 17:e slussen i Dalslands kanal. Men med mamma Monas ankomst till Södra Strandviken, och med henne både gröna drinkar och kristallspray, verkar det långt borta.

När Hanna hittar sin mammas nya väninna Mia död på badrumsgolvet finns först inga ledtrådar finns till vad som hänt. Enligt polisen är mord inte uteslutet. Hanna tar tillfället i akt och startar tillsammans med morfar en utredning om dödfallet, en utredning som leder dem rakt in i nya hemligheter i grannskapet.

Den friska dalslandsluften ger henne även mer och mer minnesbilder av vad hennes sista fall som advokat handlade om, något som får håren på hennes armar att resa sig. Vem kan man egentligen lita på i Södra Strandvikens idyll?

Beska droppar är den andra delen i mysdeckarserien Morden vid 17:e slussen och uppföljaren till Vatten över huvudet som kom våren 2023.

FRIDA GRÅSJÖ

Utgivningsdatum: 2024-04-30

Inbunden: 9789180313384

Finns även som e-bok och ljudbok

Frida Gråsjö är jurist och feelgoodförfattare, bosatt i Karlstad. Morden vid 17:e slussen är första delen i en serie mysdeckare som utspelar sig längs Dalslands kanal, och innehåller massor av värme, humor och kärleksfulla blinkningar till både Agatha Christie och barndomens Kittyböcker.

VALERIE INEZ LATHA JAY

Trenden alla talar om - nu kan du själv prova!

I Skugghandbok för att älska dig själv av Latha Jay och Valerie Inez finns en komplett guide till skuggarbete och dagboksövningar som hjälper dig läka gamla sår, bryta skadliga cirklar – och acceptera alla delar av dig själv.

Skuggarbete är en process som går ut på att ta fram de delar av dig som du omedvetet döljer eller förkastar, till exempel oönskade drag eller egenskaper som förträngts under barndomen, och göra dem medvetna för dig. Det gör att du kan identifiera, läka och acceptera alla delar av dig själv – inklusive de ”dåliga” delar som du har förträngt. Detta för att du inte längre ska hållas tillbaka av känslomässiga triggers, eller beteenden och övertygelser som saboterar och begränsar dig.

Skugghandbok för att älska dig själv är en självhjälpsbok för få kontakt med ditt inre barn, slippa skam, rädsla – och möta världen på nytt som ditt hela, äkta jag. Detta genom övningar som utgår från Jungs tankar men är konkreta och lättillgängliga. För många kan tröskeln till ett bättre psykiskt mående upplevas hög – med skuggarbete i den här formen går det snabbt att komma igång. Hjälp dig själv vidare och nå din fulla potential!

Utgivningsdatum: 2024-01-10

Inbunden: 9789180319539

VALERIE INEZ & LATHA JAY

Valerie Inez är en Houston-baserad författare, healer och skuggarbetsguide. Latha Jay är en andlig manifestationscoach som blandar modern kunskap med traditionell vi dom.

ERIN HUNTER DRÖMMARNAS EKO

Andra delen i Warriors fjärde svit bjuder på fortsatt spännande äventyr i katternas värld.

Duvfot vet nu att hon är den tredje katten som behövs för att uppfylla profetian. Men trots det kanske hon, Blåfjäder och Lejonflamma inte kan skydda klanerna från den mystiska besökaren som hotar deras framtid.

Utgivningsdatum: 2024-01-25

Inbunden: 9789180313094

Finns även som e-bok och ljudbok

ERIN HUNTER är ett författarkollektiv bestående av de erfarna barnboksförfattarna Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles och Victoria Holmes.

ERIN HUNTER

HEMLIGHETERNAS FLOD

Ett kungadöme. Tre världar. Utforska hemligheterna i Bamburiket i den andra delen av denna spännande nya serie av bästsäljande författaren Erin Hunter.

De tre pandorna Regn, Gast och Löv har precis fått veta sanningen om sina familjer, men ännu finns saker att upptäcka.

Samtidigt som de försöker pussla ihop sitt förflutna, hotas riket alltmer. Solnedgång, den så kallade Draktalaren, har sin egen agenda, och upptäckten av trillingarna från en uråldrig profetia blir ett hinder. Regn och Löv kämpar för att komma överens om nästa drag, medan Gast förtrollas av Solnedgång.

Skilda åt har de tre pandasyskonen ingen chans att störta den förrädiska Draktalaren. Men om de kan hitta – och lita på – varandra, kan de möjligen förmå pandorna i Bamburiket att ställa sig på deras sida.

Hemligheternas flod är andra boken i Bamboo Kingdom, en spännande ny serie av Erin Hunter, ett nytt fantastiskt universum för trogna Warriors-fans att fördjupa sig i!

Utgivningsdatum: 2024-03-21

Inbunden: 9789178358854

Finns även som e-bok och ljudbok

ERIN HUNTER är ett författarkollektiv bestående av de erfarna barnboksförfattarna Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles och Victoria Holmes.

POCKET VÅR 2024

GHETTOEXIT

Sammy Jeridi

Utgivningsmånad: Januari

ISBN: 9789180313575

MÖRKRET UNDER ISEN

Morten Hesseldahl

Utgivningsmånad: Januari

ISBN: 9789180315203

AVDELNING 21

Helena Kubicek Boye

Utgivningsmånad: Februari

ISBN: 9789180313025

FENIX

Leffe Grimwalker & Alex Storm

Utgivningsmånad: Februari

ISBN: 9789178359295

NEMESIS

Ramona Ivener & Alex Storm

Utgivningsmånad: Januari

ISBN: 9789180312578

MÄRKT

Frida Moisto

Utgivningsmånad: Februari

ISBN: 9789180312790

ÖNSKELISTAN

Sophia Money-Coutts

Utgivningsmånad: Februari

ISBN: 9789180315630

PENSIONATET

Karina Johansson

Utgivningsmånad: Mars

ISBN: 9789180314589

I NATT ÄR JAG DIN

Lena Lindehag

Utgivningsmånad: Mars

ISBN: 9789180313285

STORMBARN

Anna Granlund & Alex Storm

Utgivningsmånad: Mars

ISBN: 9789180314732

VATTEN ÖVER HUVUDET

Frida Gråsjö

Utgivningsmånad: April

ISBN: 9789180313360

ODJURET

Mats Ahlstedt

Utgivningsmånad: Mars

ISBN: 9789180312912

ELDHAV

Magnus Abrahamsson

Utgivningsmånad: April

ISBN: 9789180310680

DIGITALUTGIVNING VÅR 2024

Utgivningsmånad: Februari

Ljudbok: 9789180313711

E-bok: 9789180313728

Utgivningsmånad: Februari

Ljudbok: 9789180314190

E-bok: 9789180314206

BEDRAGAREN

Erika Ekman är tillbaka! I den efterlängtade sjätte delen i serien pressas polisen Erika till det yttersta, både på jobbet och privat.

En våg av åldringsrån drabbar Göteborg. Samvetslösa kriminella slå mot samhällets mest sårbara individer. Ett av offren är nästan nittioråriga Birgitta, som blir brutalt överfallen i sitt hem. Erika och hennes kollegor utreder fallet. Samtidigt kämpar Marianne, Birgittas fosterdotter, inom stadens kafébransch och blir också rånad. Finns det ett samband?

På det privata planet drömmer Erika om ett lugnare liv i huset på kusten tillsammans med kärleken Per. Men men med bara några månader kvar av sitt fängelsestraff rymmer hennes före detta man Göran ur fängelset. Varför nu? Och ska hon aldrig kunna slippa undan hans hotfulla skugga?

GRÅZON

Rickard Häll, operatör och veteran i Sveriges hemliga specialförband Särskilda Skyddsgruppen, har bestämt sig för att dö. Händelser under en operation i Kongo skakade om honom på ett sätt han inte varit beredd på. Efter att ha drabbats av posttraumatiska ångestproblem och sagt upp sig från jobbet som varit hans liv finner han sig ensam och deprimerad i ett samhälle som inte har en tydlig plats för någon med hans färdigheter.

Hans syster Sandra, nybliven journalist, fattar ett lika oväntat som ovälkommet beslut. Hon tänker inte låta Rickards psykiska ohälsa stå i vägen för henne och i ett försök att göra sig ett namn har hon sin oerfarenhet till trots beslutat sig för att resa till Bagdad för att följa maktöverlämnandet sommaren 2004. Hon vet inte vad hon ger sig in på men Rickard vet av egen erfarenhet precis hur farligt där är. Mer lockad av riskerna än avskräckt fattar Rickard ett beslut.

I en stad full av motsättningar, där konflikter löses med våld och där civila västerlänningar är lovligt byte kommer hans naiva syster inte ha en chans. Inte på egen hand. Hans samvete tvingar honom att lägga sina planer åt sidan, ta anställning vid en privat säkerhetsfirma och ännu en gång möta kriget. Rickard kastas in i en värld utanför lagen. En våldsam värld där ’cash is king’ och där lojalitet hänger på vem som betalar bäst. Hans värsta farhågor besannas när Sandras nyfikenhet placerar henne i blickfånget för en internationell liga av krigsprofitörer ...

Utgivningsmånad: Mars

Ljudbok: 9789180318846

E-bok: 9789180318853

SJUSIFFRIGT

Ny uppläsning av Gunilla Leining. Julia jobbar som läkare, Carla driver en tatueringsstudio och Nikolina är instruktör i fallskärmshopp. På ytan verkar de leva välordnade liv, men inget är som det ser ut. Julia har nyligen förlorat sin son och man i en smitningsolycka. Carla och Nikolina är båda i knipa. Alla tre är i behov av pengar. En skuld ska betalas till D-falangen.

När Troy Erixon, arvtagare till en miljardindustri, kidnappas skickas ett krav på lösesumma till hans far. Men fadern vägrar betala. Inom kort dumpas en dödligt blödande Troy vid akuten på sjukhuset där Julia jobbar.

Poliserna Carsten och Rafaela utreder ett fall som inte liknar något annat. Kvinnor tycks ligga bakom den råa brutaliteten. Spåren leder till såväl undre världen som till en intim relation mellan Troy och en av de misstänkta gärningspersonerna, läkaren Julia. Allas lojaliteter testas och hotet ökar dramatiskt ju närmare lösningen de kommer.

Bokfabriken

info@bokabriken.se

Malmö

Järnvägsgatan 17

216 14 Limhamn

Stockholm

Stortorget 1

111 29 Stockholm

Försäljning

Sara Lindegren sara@bokfabriken.se

PR Tilda Ekengren

tilda@bokfabriken.se

Recensions- & läsexemplar

recex@bokfabriken.se

bok fabriken.se
www.

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.