Weekblad voor Deurne 30-03-2023

Page 1

Koen Teepen uit Deurne runt dagbesteding op zijn eigen manier

DEURNE - Koen Teepen uit Deurne heeft in de Derpsestraat in Deurne een niet alledaagse dagbesteding. In Hal53 sleutelen cliënten met (ernstige) gedragsstoornissen, ADHD, ADD, autisme of Niet Aangeboren Hersenletsel aan meubels, fietsen, auto’s en zelfs flipperkasten. “We hebben een stoer imago, maar je hoeft niet stoer te zijn.”

door Bram Vannisselroij

Dat Hal53 een bijzondere dagbesteding is merk je direct bij binnenkomst. Op een vensterbank liggen een paar bokshandschoenen en in de loods aangekomen staan enkele flipperkasten gebroederlijk naast elkaar. Een eindje verderop blinkt een volledig gerestaureerde Mercury Cougar uit 1968. De Chevrolet Camaro met bouwjaar 1980 achterin de loods heeft nog een flinke opknapbeurt nodig. De vier cliënten met uiteenlopende gedragsstoornissen komen hier vier tot zes dagdelen per week bij elkaar om op projectbasis te sleutelen, schuren en verven. Bij andere reguliere dagbestedingen konden zij hun ei niet kwijt of botsten met de begeleiding. “Ik heb hier eigenlijk nog nooit excessen gezien. Het komt denk ik omdat ik van nature vrij rustig en niet negatief ben”, legt hij uit. Teepen probeert pro-

blemen met humor op te lossen en is duidelijk. De Deurnenaar werkte als verpleegkundige voorheen met twaalf zwaar gehandicapten die tot 22 uur per dag vastgebonden werden. Het waren de heftigste gevallen in Nederland, maar bij elf van hen heeft Teepen de maatregelen volledig kunnen afbouwen. Na twaalf jaar als hulpverlener te hebben gewerkt begon hij een nieuwe fase in zijn leven en startte een dagbesteding. De maatschappij gaat volgens Teepen sneller dan ooit. “Het is voor mensen met bijvoorbeeld ADHD steeds moeilijker om hierin mee te draaien en zij vallen tussen wal en schip.” De begeleider legt de cliënten geen druk op want dat leidt volgens hem uiteindelijk tot uitval. “Het klinkt misschien simpel om een kastje te bouwen, maar het is veel meer dan dat. Ze komen vrijwillig hier naar toe en moeten op tijd zijn. Dat is echt al een hele stap.

Tijdens het proces zie je eigenlijk alle emoties die zij in het dagelijks leven ook ervaren zoals vreugde, teleurstelling en boosheid. Vaak zie je bij cliënten met autisme dat ze het heel moeilijk vinden om op het eind het kastje echt af te maken.”

Vertrouwen Vertrouwen is een woord dat deze ochtend regelmatig valt. Het kost in het begin enige tijd om een band op te bouwen met de cliënten. “Bij een jongen die nooit zijn kamer uitkwam heb ik drie keer aan de gesloten deur gestaan, maar dat vind ik niet erg. Uiteindelijk deed hij open omdat hij zag dat ik er echt moeite voor deed. Je moet het vertrouwen winnen.” Een andere client kreeg liefst elf diagnoses voordat ze bij Hal53 binnenkwam. “Ik heb haar toen gezegd dat ik haar als mens zie en daarna kijken we wel waar we tegenaan lopen”, vertelt de nuchtere begeleider. Bij de dagbesteding kunnen ook auto’s worden gespoten in de spuiterij. Zo hebben de cliënten niet alleen sociaal contact met elkaar maar ook met mensen van

buitenaf. Dat ze iets betekenen voor anderen heeft een positief effect. Vorig jaar knapten ze voor het evenement Xplosion een grote brug op. “Als ik dan later vertel dat er 350 kinderen overheen zijn gelopen dan zie je ze opleven.” Het volgende project staat al op de rol. Enkele metalen tonnen moeten worden opgefleurd. Het was voor een client met autisme lastig want hij wilde alleen rechte lijnen schilderen. “Toen hebben we er een pot verf tegenaan gegooid. Hij zag toen in dat het ook anders kon”, lacht Teepen. De begeleiding beperkt zich niet tot de hal in de Derpsestraat. Hij komt ook bij de cliënten thuis om post te openen en samen medicatie op te halen. Dat laatste is voor veel van hen een flinke stap. Het draait vooral om structuur en die krijgen ze bij de Deurnese dagbesteding.

“Meestal zijn ze anderhalf uur tot twee uur bezig met een project, maar daarna is de spanningsboog weg. Dan gaan we op de flipperkasten spelen en als het echt niet gaat dan hebben we nog altijd de boksbal”, grapt Teepen.

Fleur (15) heeft veel baat bij MatchMentor-project Koninklijke Erepenning voor gemengd koor De Veengalm Acht keer eremetaal voor Deurnese zwemmers E-Racing Hub van Doornecollege succesvol met karts
30 maart 2023 Week Jaargang 120 13 DEURNE WEEKBLAD VOOR WWW.WEEKBLADVOORDEURNE.NL 3 7 9 13 15
Animato huldigt vier jubilarissen
3 gangen sharing dinner Filmticket naar keuze bij Pathé Helmond ma-do €35,- |vrij-zo €37,50 ladiesnight €39,50 welcome@westende.nl of via 0492 - 524 151 GIGANTISCH LAAG GEPRIJSD Op alle BINNEN- & BUITENPOTTERIE (aardewerk & kunststof) 50% KORTING Weg naar Bakel 4 • 5709 JA Helmond 06-51141395 De Lokale Verbinder www.dasmediacentrum.nl Laat me jou helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid en het verhogen van je verkopen!
Begeleider Koen Teepen in Hal53 in Deurne. Clienten kunnen daar naar hartenlust sleutelen aan meubels, fietsen, auto’s en flipperkasten. (Foto: Hein van Bakel)
ma gesloten di 12.30 - 18.00u wo 12.30 - 18.00u do 12.30 - 18.00u vrij 12.30 - 18.00u za 10.00 - 17.00u Volg ons op facebook Margrietstraat 106 5731 BR Mierlo 0492-664623 06-51289157 info@sported.nl Samsung, Sony, Philips, LG, Sonos De Televisie Specialist met een verrassend lage prijs! Grootschoterweg 105 BUDEL-SCHOOT (NL) Tel. 0031 (0)495 49 36 16 www.stevensbudelschoot.nl UW (O)LED-TV ADRES! ACTIEPRIJZEN!! Kijk op onze internetsite! LED TV, UHD TV, Curved TV, OLED TV Afdeling Asten KOOPZONDAG 2 APRIL 13.00 - 17.00 ASTEN OP DE CATWALK • Marloes van Kralingen als speaker/ presentatrice op de markt bij het hoofdpodium; • bijna alle Astense winkels openen hun deuren; • aanvang modeshow om 14.00 uur en om 15.15 uur; • in Winkelcentrum Midas kunnen de selfiepro’s meedoen met de Selfie wedstrijd!!! DIT CATWALK SPEKTAKEL MAG JE NIET MISSEN... BIJNA 1 KILOMETER CATWALK MET MEER DAN 80 MODELLEN! www.dasmediacentrum.nl De Lokale Verbinder Heb je ���� e �� nieu���� e ���� eb �� i ���� e no������������

DEURNE - Jongeren in Deurne kunnen sinds een aantal jaar deelnemen aan het MatchMentor-project. Het initiatief van de LEVgroep koppelt hen aan een vrijwilliger die met ze aan de slag gaat om het beste in zichzelf naar boven te halen. Fleur (15) komt wekelijks samen met Ineke van der Velden om te werken aan haar sociale vaardigheden en dat werpt zijn vruchten af.

door Bram Vannisselroij

Anderhalf jaar geleden kwam Fleur via school uit bij het MatchMentor-project. Ze vond het moeilijk om contacten te leggen, had weinig zelfvertrouwen en nauwelijks vrienden. Na een kennismakingsgesprek werd Fleur gekoppeld aan Ineke. De Liesselse werd als kind zelf gepest en herkent zich in de problemen waar Fleur tegenaan loopt. Als haar schoolrooster het toelaat komen ze wekelijks op een neutrale locatie bijeen om hier in een ongedwongen sfeer aan te werken. Dit gaat veelal spelenderwijs. “Zelfvertrouwen opbouwen is een proces, en dat gaat niet van de een op de andere dag, maar Fleur heeft echt stappen gezet”, legt Ineke uit.

Communiceren

De 15-jarige is inmiddels goed in staat om contact met anderen te

Colofon

Weekblad voor Deurne

Uitgever: DAS Mediacentrum

Bezoekadres:

T 0493-352600

www.weekbladvoordeurne.nl

Correspondentieadres:

Media adviseurs:

Martijn van Bree

T 0493-352600 | M 06-29028196

Tamar Palmen

T 0493-352600 | M 06-20737257

E advertenties@weekbladvoordeurne.nl

Advertenties voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag

aanleveren vóór dinsdag 14.00 uur.

Redactie:

Bram Vannisselroij (Weekblad voor Deurne)

T 0493-352606 | M 06-46017681

E redactie@weekbladvoordeurne.nl

Maarten Driessen (Peelbelang)

T 0493-352608 | M 06-13763686

E redactie@peelbelangonline.nl

Jordy van de Brug (‘t Contact)

T 0493-352609 | M 06-13762619

E redactie@hetcontact.nl

Martin de Bruijne (Middenstandsbelangen)

T 0493-352602 | M 06-29536173

E redactie@middenstandsbelangen.nl

Berichten voor plaatsing op de eerstvolgende donderdag aanleveren

vóór dinsdag 08.00 uur.

Weekblad voor Deurne e.o.

Oplage: 20.000. Verschijnt op donderdag in:

Deurne, Walsberg, Vlierden, Zeilberg, Neerkant, Liessel, Helenaveen, Griendtsveen, Bakel, Milheeze en De Rips.

Bezorgklachten:

Via onze website

www.weekbladvoordeurne.nl

Wij behouden ons ten aanzien van de inhoud van onze artikelen zowel het auteursrecht voor conform art. 15 lid 1 sub 4 van de Auteurswet als het Databankrecht.

Deze krant is aangesloten bij:

maken en leerde via Whatsapp te communiceren en afspraken te maken. Dit was voor haar voorheen ondenkbaar. Regelmatig spelen Fleur en Ineke een rollenspel om de persoonlijke ontwikkeling te stimuleren, maar vaak is het alleen al fijn om haar gevoelens te uiten en een plekje te geven. Ineke: “Ik noem dat altijd de emoties ontladen. Soms komt ze verdrietig binnen, maar na een simpele oefening of een

gesprekje is ze alle negatieve gevoelens kwijt.” Ineke hielp haar door het gebruik maken van een focusplanner en een dreambord om inzichtelijk te maken wat belangrijk is in het leven. Ook leerde Fleur echte vrienden te herkennen. “Soms dacht ik dat ik een vriendin had en dan werd er achter mijn rug om geroddeld. Dat was best moeilijk in het begin.” Toch maakt Fleur ook op dit vlak flinke stappen. Deelnemers

Leerlingen maken eigen films na workshops

DEURNE - Nacht van het Witte Doek en IVO-Deurne geven leerlingen de kans om met ervaren regisseurs een eigen “1 minute film” te gaan maken. In drie lesblokken krijgen de leerlingen instructie hoe ze tot een eigen film kunnen komen. Scenario, camera, acteren en regie komen aan de orde onder leiding van Ramon Etman uit Geldrop en Lisette Vlassak uit Amsterdam.

Vlassak en Etman zijn beide ervaren regisseurs en werken samen in FILMWORKSHOP.NL met een breed aanbod filmeducatie. Eerstgenoemde won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.

De gemaakte 1 minute films worden getoond op het festival Nacht van het Witte Doek op zaterdag 26 augustus. Dit speciale premi-

ère programma start met de winnende FTAB film “Cocon” van regisseur Vlassak, daarna volgen alle one minute filmpjes van de leerlingen met korte interviews met de makers en daarna de film “The Social Dilemma”. Tenslotte wordt bekend gemaakt welke 1 minute film op het festival op groot doek wordt vertoond bij de Film Talent Award Brabant verkiezing.

aan het MatchMentor-project komen gemiddeld een jaar samen met de vrijwilliger. “Dit kan, net zoals bij Fleur, wat langer zijn, maar in sommige gevallen ook korter”, legt jongerenwerker Jade Manders uit. Het project is bedoeld voor kinderen/jongeren in de leeftijd van 10 tot 23 jaar. Via school, huisartsen, ouders en zelfs verenigingen komen zij in contact met de LEV-groep die na een kennismakingsgesprek

een geschikte vrijwilliger zoekt. Ineke had geen hulpverlenersachtergrond en dat is ook geen vereiste. In drie avonden worden de vrijwilligers klaargestoomd om de jongeren te helpen. Of Fleur en Ineke elkaar nog lang gaan zien weten ze niet. Fleur: “Ik vind het eigenlijk nog veel te leuk om samen te komen. Het leeftijdsverschil is er natuurlijk wel, maar dat voelt niet zo.”  Niet zwaarbeladen Hoewel het project draait om de persoonlijke ontwikkeling van Fleur is het samenzijn echt niet altijd zwaarbeladen. “Het is altijd ontspannen en relaxt als we elkaar zien en doen ook leuke dingen zoals een ijsje eten of winkelen”, vertelt Fleur. In de tijd dat Ineke als kind gepest werd moest ze zelf een weg vinden en ze is blij dat het voor de jeugd van tegenwoordig met MatchMentor op een laagdrempelige manier gemakkelijker wordt om met problemen om te gaan. “En in het geval van Fleur sorteert het effect. Dat is mooi om te zien. ‘’Ze doet het ook echt zelf, is enorm leergierig en wil aan zichzelf blijven werken”, besluit Ineke. Jongeren die willen deelnemen of vrijwilligers die hen bij willen staan kunnen contact opnemen met jongerenwerker en coördinator van MatchMentor Jade Manders via 06-41041366.

Karrenvracht aan grote namen komt naar Vlierden

VLIERDEN - In Café-Zaal-Hotel Thijssen gaat dit weekend het dak eraf. Vele grote artiesten reizen af naar Vlierden om er een muzikaal spektakel van te maken met op vrijdag Deurdonderen en een dag later vindt de derde editie van Gekkenhuis plaats.

Op vrijdagavond is het ouderwets høken geblazen in Vlierden. Old Ni-js, alle bandleden met een verleden in de band Normaal, met Wimke van Diene en Ferdi Jolij spelen het oude Normaalrepertoire van de legendarische rockband uit de Achterhoek. Verder treden Gorro en Zo onder leiding van Richard Janssen op met de complete Jovink en de Voederbietelsshow. Als klap op de vuurpijl is de ex-frontman van De Sjonnies Ronnie Ruysdael aanwezig. Een dag later is het pro-

gramma niet minder spectaculair als de derde editie van Gekkenhuis van start gaat. Met onder andere Jan en Monique Smit, Alex, Stef Ekkel, Danny Canters en Yosee zal het onder leiding van Frankie Boerenkamps een groot feest worden. Het belooft volgens de organisatie een avond vol verrassingen te worden. Beide dagen is de zaal om 20.00 uur open. Kaartjes zijn, zolang de voorraad strekt, te koop op de website www.vlierden.com.

WEEKBLAD VOOR DEURNE | Donderdag 30 maart 2023 3
‘Ik heb er heel veel baat bij’
Fleur en Ineke spreken wekelijks af op een neutrale locatie. (Foto: Hein van Bakel) Met onder andere Jan en Monique Smit, Alex, Stef Ekkel en Danny Canters belooft het een groot feest te worden. Lisette Vlassak won in 2022 de eerste Award Beste Brabantse Afstudeerfilm en werkt onder andere voor NPO Zapp.
Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren Ma. t/m vr.: 09.00-17.00 uur
Laan ten Roode 71e | 5711 GB Someren

Gemeenteberichten

GEMEENTE DEURNE

Bezoekadres:

Markt 1

Openingstijden:

Maandag, woensdag en donderdag 09.00-17.00 uur

Dinsdag 09.00-19.00 uur

Vrijdag 09.00-12.30 uur

Telefoonnummer:

Maandag t/m donderdag van 09.00-17.00

Vrijdag 09.00-12.30 uur

Actuele openingstijden vindt u op www.deurne.nl

Alzheimer Café Peelland in ’t Kwartier op 4 april

Gelukkig wisten de mensen op 7 maart de weg naar de nieuwe locatie te vinden, want het was druk bij het eerste ACP in ’t Kwartier. Na het zware thema palliatieve zorg/ euthanasie/ vrijwillige terminale zorg, volgt op 4 een april het thema Leefstijl: bewegen – gezondheid – voeding. Het café is bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en is van 19.30 – 21.00 uur. Inloop vanaf 19.00 uur.

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen binnen onze gemeente?

Meld u dan aan voor de wekelijkse digitale nieuwsbrief!

Dit kan via deze link: www.deurne.nl/nieuwsbrief

CONTACT MET ZORG IN DEURNE

Bezoekadres:

Markt 1

Openingstijden:

Maandag t/m donderdag 09.00-17.00 uur

Vrijdag 09.00-12.30 uur

Telefoonnummer:

Maandag t/m vrijdag 09.00-17.00 uur

0493 – 38 73 87

E-mail: zorgindeurne@deurne.nl

Website: www.zorgindeurne.nl

Actuele openingstijden vindt u op www.deurne.nl

Koninklijke Erepenning voor gemengd koor De Veengalm

Op donderdag 23 maart reikte burgemeester Buter de Koninklijke Erepenning uit aan gemengd koor De Veengalm. De uitreiking vond plaats rond 15.00 uur tijdens het 100-jarig jubileumfeest van het koor in Gemeenschapshuis De Moost in Neerkant.

In 1923 besloten negen mannen een mannenkoor op te richten in Neerkant. Er was zoveel animo dat besloten werd een vereniging op te richten onder de naam ‘De Veengalm’. ‘De Veengalm’ vervult inmiddels al honderd jaar een belangrijke rol binnen het culturele leven van Neerkant. De Koninklijke Erepenning symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten, waaronder die van Gemengd Koor De Veengalm.

Muzikale successen

Al vroeg na de oprichting nam het koor deel aan concoursen, met mooie resultaten. Het koor trok naar binnen- en buitenland om de muzikale kunsten te vertonen in

GRIP-wagen komt weer door Deurne en omliggende dorpen

de hoop met prijzen terug te keren naar Neerkant. ‘De Veengalm’ nam dertien keer deel aan concoursen en behaalde tien keer een eerste prijs. In 1993 namen ze voor de laatste keer deel aan een concours. Het koor had zich toen inmiddels opgewerkt van de 2e afdeling naar de afdeling uitmuntend.

100 jaar ‘De Veengalm’ Gedurende de afgelopen honderd jaar heeft de ‘De Veengalm’ de nodige veranderingen meegemaakt. De grootste verandering was het toetreden van de dames in 1945. Daarmee was de vereniging het eerste gemengde koor binnen de gemeente Deurne. Het is een actieve vereniging met op dit moment 25 trouwe leden. Naast de repetities en optredens worden er activiteiten georganiseerd die voor verbroedering zorgen. Ook de samenwerking met andere muziekverenigingen is heel waardevol voor de dorpsgemeenschap van Neerkant, evenals de samenwerking met de carnavalsvereniging en de basisschool.

Gratis ophaalservice voor grof snoeiafval

Het voorjaar is de tijd om aan de slag te gaan in de tuin! Gemeente Deurne gaat ook dit jaar weer gratis grof snoeiafval inzamelen aan huis. De afvaldienst Blink rijdt van 3 tot en met 7 april door alle wijken, in het buitengebied op afroep. Al het opgehaalde snoeiafval wordt verwerkt in gespecialiseerde composteringsinstallaties. Deze compost is te gebruiken als een natuurlijke voedingsbron voor de tuin- en akkerbouw, maar ook voor uw eigen tuin.

Hoe lever ik mijn snoeiafval aan? De inzameling begint op tijd, dus leg het grof groen afval op tijd buiten (vóór 7.30 uur)

• Bied het grof groen afval handzaam en gebundeld (met twee stukken touw) aan.

• Het pakket is niet zwaarder dan 20 kg.

• Het pakket heeft een maximale lengte van 1,5 meter en maximale breedte van 0,5 meter.

• Losse takken worden niet meegenomen.

• Let op: niets inpakken in of met plastic.

Voldoet uw snoeiafval aan de bovenstaande voorwaarden? Dan nemen de medewerkers van Blink het mee met de ophaalronde!

De GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) rijdt binnenkort weer door Deurne. Op maandag 3 april en dinsdag 4 april kunnen alle inwoners klein huishoudelijk afval gratis inleveren. De GRIP-wagen staat elke dag op verschillende plekken in de gemeente. Op maandag zal naast de GRIP-wagen ook de KCA-bus (klein chemisch afval) aanwezig zijn.

Bij u in de buurt Per huishouden mag u maximaal een volle boodschappentas brengen. Het inleveren van afval bij de GRIP-wagen is gratis en alleen voor particulieren. Breng de milieupas mee bij een bezoek aan de GRIP-wagen. In het schema hieronder vindt u waar en wanneer de GRIP-wagen en KCA-bus precies staan.

Heeft u veel tuinafval? Grof groen afval kunt u ook altijd aanbieden bij de milieustraat aan de Indumastraat 3 in Deurne. Wanneer men een bezoek brengt aan de milieustraat moet men de milieupas meenemen.

Wanneer is mijn wijk aan de beurt?

Blink rijdt in deze week de route van het PMD-afval (Plastic, Metaal en Drankkartons). Op de website van Blink (www.mijnblink.nl) of via de Blink Afvalapp ziet u precies wanneer uw wijk aan de beurt is. Het buitengebied gaat op afroep, via de Blink afvalapp kun je een ophaalafspraak inplannen.

Voorbeeld: als bij u in de straat op dinsdag het PMD wordt opgehaald, wordt op dinsdag het snoeiafval gratis opgehaald.

De volgende ophaalronde van het snoeiafval staat gepland in de week van 30 oktober.

Nog vragen?

Neem dan gerust contact op met de klantenservice van Blink via het telefoonnummer 0800 - 0492 of stuur een e-mail naar klantenservice@mijnblink.nl. Kijk voor meer informatie op www.mijnblink.nl

Weten wat u kunt inleveren bij de GRIP-wagen? Op Mijnblink.nl <link naar: https://www.mijnblink. nl/afvalstroom?106&GRIP%20 wagen%20en%20afvalcoach> staat een overzicht van het soort klein huishoudelijk afval dat u kunt inleveren.

Samen minder afval Wist u dat wat u naar de GRIP-wagen brengt geen afval is? Alles wordt (her)gebruikt als grondstof. Van zink uit batterijen worden bijvoorbeeld dakgoten gemaakt. Van het glas van tl-lampen en spaarlampen worden nieuwe lampen gemaakt. We maken er dus iets anders van en gooien zo samen minder op de afvalberg. Minder afval bespaart energie en is beter voor het milieu.

OMGEVINGSVERGUNNINGENMILIEUMELDINGENBRANDVEILIGHEIDSMELDINGEN 2023

Milieumelding (hoofdzaak) gemeld

• Bultweg 2, 5752RN, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0283), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 15-03-2023

• Esdonk 15, 5753PH, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0282), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 15-03-2023

• Esdonk 16, 5753PH, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0321), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 21-03-2023

• Goorsebergweg 11, 5752PX, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0290), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 20-03-2023

• Halvemaanweg 12, 5754RC, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0280), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 15-03-2023

• Hornveld 30a, 5754PS, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0319), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 21-03-2023

• Kerkeindseweg 13, 5752PC, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0289), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 20-03-2023

Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711 Week 13 • 30 maart 2023
GRIP-wagen & KCA bus Maandag 3 april Plaats Tijd Schommerveld (t.h.v. nummer 10) Deurne 08.45 - 09.45 Vloeieindsedreef (t.h.v. SJVV) Deurne 10.00 - 11.00 Kerkplein (Zeilberg) Deurne 12.15 - 13.15 Parkeerplaats Haageind (t.o. Fitissingel) Deurne 13.30 - 14.30 Parkeerplaats Molenstraat (achter Domino’s) Deurne 14.45 - 15.45 Merwede (nabij Spring) Deurne 18.00 - 19.00 GRIP-wagen Dinsdag 4 april Plaats Tijd Brouwhuisweg/Schooteindseweg Vlierden 08.45 - 09.45 Monseigneur Berkvensstraat Liessel 10.00 - 11.00 Dorpsstraat/Moostenstraat Neerkant 13.30 - 14.30 Hannes Joostenplein Helenaveen 14.45 - 15.45

Gemeenteberichten

• Liesselseweg 221, 5753PN, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0320), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 21-03-2023

• Pothuis 2, 5754RE, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0318), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 21-03-2023

• Strijpen 15, 5752PE, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0279), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 15-03-2023

• Strijpen 6, 5752PE, het in gebruik hebben van een propaantank zoals bedoeld in categorie 2 van het Besluit Omgevingsrecht (Bor) (HZ-2023-0281), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 15-03-2023

• Voltstraat 2c, 5753RL, het oprichten van een inrichting die valt onder het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieu (activiteitenbesluit) (HZ-2022-0242), activiteit(en) Milieu (melding), datum aanvraag: 21-02-2022

Omgevingsvergunning aanvragen

• Katoenstraat 2a, 5753AX, het bouwen van een aanbouw aan een woonhuis (HZ-2023-0293), activiteit(en) Bouw, Werk of werkzaamheden uitvoeren, datum aanvraag: 20-03-2023

• Markt 1, 5751BE, het kappen van diverse bomen in de gehele Gemeente Deurne (HZ-20230296), activiteit(en) Kap, datum aanvraag: 21-03-2023

• Merlenbergseweg 21, 5754AW, het plaatsen van een schutting (HZ-2023-0309), activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, datum aanvraag: 14-03-2023

• Sint Jozefstraat 80a, 5753SK, het aanpassen van de reeds verleende vergunning (HZ-20230305), activiteit(en) Bouw, datum aanvraag: 16-03-2023

• Moostdijk 4, 5758PV, het plaatsen van zes lichtmasten met led-lampen (HZ-2023-0306), activiteit(en) Bouw, datum aanvraag: 14-03-2023

Omgevingsvergunning reguliere procedure geweigerd

• Rijntjesdijk ongenummerd kadastraal bekend Q1571, het tijdelijk huisvesten arbeidsmigranten (HZ-2022-0466), activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, Inrit/Uitweg, datum besluit: 21-03-2023

Omgevingsvergunning reguliere procedure verleend

• Helmondseweg 65a, 5751GB, het verbouwen en uitbreiden van een supermarkt (HZ-20221385), activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, Kap, datum besluit: 23-03-2023

• Lagebrugweg 3, 5759PK, het uitbreiden van het sportcomplex (HZ-2022-1367), activiteit(en) Bouw, Handelen in strijd met regels RO, datum besluit: 01-02-2023

• Kanaalstraat 13, 5757RP, het huisvesten van 8 arbeidsmigranten (HZ-2023-0183), activiteit(en) Handelen in strijd met regels RO, datum besluit: 23-03-2023

Omgevingsvergunning verdagingsbesluiten

• Heideven ongenummerd kadastraal bekend B3020, het realiseren van 6 levensloop bestendige woningen (HZ-2022-1441), activiteit(en) Bouw, datum besluit: 21-03-2023

Voornemen tot aangaan overeenkomst

Uit onderzoek van de gemeente is gebleken dat onderstaande personen niet meer wonen op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om het bijhouden van de persoonslijsten van onderstaande personen op te schorten. De betrokkenen zijn met een brief over dit voornemen op de hoogte gebracht.

Dit betekent dat zij uitgeschreven worden met als reden vertrokken naar Land Onbekend. Zij staan dan officieel niet meer in Nederland als inwoner ingeschreven. Dit kan gevolgen hebben voor uitkeringen, toeslagen, het aanvragen van een paspoort, rijbewijs en andere voorzieningen.

Overzicht vertrokken personen

V. Abiţei geboren op 07-10-1982

Besluit uitschrijving burger(s) van gemeente Deurne naar Polen

De personen hieronder wonen niet meer op het adres waar zij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staan ingeschreven.

Het college van burgemeester en wethouders van Deurne heeft besloten de persoonslijsten van deze personen niet meer bij te houden en de persoonslijst ambtshalve op te schorten met de aanduiding ‘Polen’. De betrokkenen zijn met een brief op 27-03-2023 op de hoogte gesteld van dit besluit.

Dit betekent dat zij niet meer in Nederland als inwoner staan ingeschreven. Dit kan gevolgen hebben voor uitkeringen, toeslagen, het aanvragen van een paspoort of rijbewijs en andere voorzieningen.

Overzicht vertrokken personen

I. Kurnytageboren op 20-02-1980

Bezwaar maken of een plan inzien?

Kijk voor de officiële bekendmakingen op www.deurne.nl/bekendmakingen. Daar ziet u ook of u bezwaar kunt maken of een beroep of zienswijze kunt indienen. Tegen een vergunningaanvraag of een melding kunt u geen bezwaar maken.

Bij de officiële bekendmakingen op de website kunt u ook bestemmingsplannen en vergunningen inzien. Heeft u geen toegang tot het internet? Een vergunning of bestemmingsplan kunt u - op afspraak - inzien in het gemeentehuis. Heeft u vragen over een gepubliceerde aanvraag of vergunning of over het maken van bezwaar? Neemt u dan contact op met het klantcontactcentrum, telefoonnummer 0493-387711.

Wil je Social media voor jouw bedrijf?

Jij zoekt een nieuwe uitdaging?

• Ervaren chauffeur/machinist voor combiwagen

• Ervaren minigraver machinist

• Ervaren grondwerker voor huisaanluitingen en rioolwerken

In ons jonge bedrijf in Liessel bouwen wij lichte aanhangwagens met luchtvering. Het betreft een innovatieve ontwikkeling met een internationaal groeiende vraag. Tohaco is de enige onderneming in Nederland die in dit lichte segment volledig luchtgeveerde aanhangwagens op de markt brengt. De productie en montage gebeurt volledig in Liessel.

Lijkt je samenwerken in een gezellig en klein team prettig? Vind je het leuk om te sleutelen aan een uniek product ? Bel of mail ons dan zeker, of kom eens langs.

Montage medewerker

Ervaring is niet nodig. Enthousiasme vinden wij veel belangrijker. Technisch inzicht of een technische opleiding komt zeker van pas.

Heb je na je studie meer vrije tijd, ben je (middelbare) school(verlater), BBL leerling of MBO student, ook dan vinden wij het fijn als je reageert.

Wij bieden je de mogelijkheid om je te specialiseren tot aanhangwagen monteur. Wij zorgen voor leuk en afwisselend werk, een goede sfeer en uiteraard een passend salaris.

Heb je hier zin in gekregen?

Kom dan eens langs, stuur een mailtje naar info@tohaco.nl, of bel: Berry, tel. 06-46831555

René, tel. 0493-380639

Uw capaciteiten:

• U kunt zelfstandig werken.

• U heeft uw ambities liggen in de dienstverlening.

• U heeft reeds kennis en er varing opgedaan, (is een pre).

Wij bieden:

• Een goed salaris, inclusief 13e maand

• Goede secundaire arbeidsvoor waarden

• De mogelijkheid zelfstandig werk uit te voeren

Bolle Akker 7 5761 RW Bakel 0492-552685 info@vandijkrioolservice.nl www.vandijkrioolservice.nl ENERGIEAFSLUITING ? GRATIS HULP bij GripOpSchuld! 06 - 37 40 22 32 info@gripopschulddeurne.nl Inloopspreekuur elke woensdag van 10.00 tot 12.00 uur MARKT 1 (Hoofdingang van het nieuwe Huis van de Samenleving)
dan zijn we naar jou op zoek!
groeiend
direct mensen
de volgende functies?
In verband met
wagenpark zoeken wij per
voor
INTERESSE? Stuur uw sollicitatie naar Van Dijk Rioolservice, Bolle akker 7, 5761 RW Bakel of mail naar: info@vandijkrioolservice.nl
Tohaco BV, Willige Laagt 8 • 5757 PZ Liessel • Website: www.tohaco.nl
Gemeentehuis | Markt 1 | Postbus 3 | 5750 AA Deurne | www.deurne.nl | info@deurne.nl | T. 0493 - 387 711 Week 13 • 30 maart 2023
www.dasmediacentrum.nl

Voor bedrijven en particulieren

● Catering

● Kookworkshop

● Kok aan huis

● Kookclub/cursus

Kijk voor meer informatie op onze website www.hetkook.nl

Tel. 06 - 10 94 31 06

STEUNZOLEN & (SEMI) ORTHOPEDISCH SCHOEISEL

Gerard Bildersstraat 3, 5753 DE Deurne info@vanotterdijkorthopedie.nl

Tel. 06 - 83 57 51 58

www.vanotterdijkorthopedie.nl

Interieur op maat

Patrick ontwerpt én maakt jouw droominterieur

www.patrickdijk.nl info@patrickdijk.nl

Tel. 06-22954621

Patrickvandijkinterieur

van rijssel

van rijssel

MAALTIJDEN & CATERING 06-5093 0298

- 50 93 02 98

- 50 93 02 98

50 93 02 98

Niels van Houts Hoveniers de vakmensen voor alle groene wensen

haalde ik veel plezier uit en daarom besloot ik de opleiding tuin, park en landschap te gaan doen.”

DEURNE - De lente is officieel van start en dus beginnen de meeste planten en bomen weer te bloeien. Bij Niels van Houts ben je aan het juiste adres voor al het groen- en tuinonderhoud, maar ook voor het ontwerpen en aanleggen van nieuwe tuinen. Met tien jaar aan ervaring weten de hoveniers van Niels van Houts altijd de juiste oplossing te vinden voor alle tuinwensen.

De liefde voor groen begint bij Van Houts al op jonge leeftijd. “Na schooltijd hielp ik m’n opa

regelmatig in zijn groentetuin. Daarnaast onderhielden we samen tuintjes in onze vrije tijd. Daar

Na het afronden van z’n studie werkt hij een aantal jaren voor een hovenier. Daarna neemt hij, inmiddels alweer zo’n tien jaar geleden, het besluit om op eigen benen verder te gaan en met succes: binnenkort viert het team van Niels van Houts Hoveniers het 10-jarig jubileum. Advies op maat Veel mensen weten niet precies wat ze willen met hun tuin. “Wanneer wij een opdracht krijgen voor het aanleggen van een nieuwe tuin, kom ik altijd eerst persoonlijk langs om te luisteren naar de eisen en wensen. Daar waar nodig breng ik advies uit. We gaan pas over tot het aanleggen van een tuin als de klant 100 procent tevreden is.”

De meeste mensen realiseren zich niet hoeveel werk er zit in het aanleggen en onderhouden van een tuin. Daarom is het verstandig om het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de tuin over te laten aan professionals, bijvoorbeeld die van Niels van Houts Hoveniers.

MAKELAARDIJ

ONZE KLANTEN AAN HET WOORD: “DUIDELIJK, BETROUWBAAR EN GOEDE SERVICE. WIJ ZIJN ZEER TEVREDEN OVER HET EINDRESULTAAT.”

PROJECT: MAKE-OVER BUNGALOW DEURNE

WWW.LENDERTCOPPENS.NL

opent deuren...

www.door-martijn.nl Tel. 0493 31 81 00

WWW.NIELSVANHOUTS.NL

JULIANASTRAAT 34, DEURNE, 06-46383714

Aanbieding maand april: Gezichtsbehandeling of tanden bleken

voor € 25,00

Cristina`s schoonheidssalon en haarstijl Kerkstraat 8 D, Deurne - 06-24979105

www.cristina-salon.nl

info@cristina-salon.nl

telefoonnummer 0493 - 24 21 28

STATIONSSTRAAT 16

5751 HE DEURNE

Maaltijden
& Catering
info@angelascheptop.nl
info@angelascheptop.nl
INFO@ANGELASCHEPTOP.NL WWW.ANGELASCHEPTOP.NL Angela
06
www.angelascheptop.nl Angela
06
www.angelascheptop.nl Angela van rijssel 06 -
info@angelascheptop.nl www.angelascheptop.nl
VOOR ELKE TUIN EEN OPLOSSING
TAXATIES AANKOOP
www.nielsvanhouts.nl • Info@nielsvanhouts.nl • 06-46383714 • (FB) https://www.facebook.com/NielsvanHoutsHoveniers • (IG) Nielsvanhoutshoveniers

Bewaren

Een goede vriend van mij bezit een gestaag uitdijende collectie motoren. Niet dat hij een museum heeft waar ze glimmend uitgestald staan of zo; integendeel. Ze staan enigszins opgetast in zijn schuur en hij houdt zichzelf voor (tegen véél beter weten in) dat hij op al die exclusieve tweewielers nog een keer gaat rijden. Zodra hij de vehikels aan het lopen heeft, want daar wil het ginds achter in de Zeilberg nog wel eens aan schorten. Als hij iets tegen het lijf loopt wat hem enigszins bevalt springt er een duveltje op zijn schouder dat ‘hebben!’ in

zijn oor tettert. Een typisch geval van verzamelwoede. En het staat op Wikipedia, dus is het waar: “verzamelwoede is een psychiatrische aandoening die behoort tot het obsessieve-compulsieve spectrum en is meestal erfelijk bepaald”. Kijk: hij kan d’r dus ook nog ‘ns niks aan doen. Nu is er sowieso niets mis met verzamelen of sparen. Ik zie mijn moeder nog ijverig de groene SW-zegeltjes plakken van de Samenwerkende Winkeliers. En er staat me nog bij dat ik van deze zegeltjes een keer naar de Efteling ben gemogen en wat later zelfs ook nog

naar de Golden Earring bij Zaal van Moorsel (maar wel vóór elf uur thuis!) Zelf verzamelde ik in die tijd postzegels. Hele albums vol en het liefst die ouwe van Nederland met halve centen en natuurlijk ook die van zover mogelijk weg. Ooms en tantes stuurden me post uit exotische oorden en heftig opkrullend lagen de zorgvuldig afgeweekte exemplaren op onze verwarming te drogen. Na de postzegels kwamen de sigarenbandjes (mijn grootvader rookte speciaal voor mij de exemplaren met de mooiste bandjes), de stripboeken, de stukgelezen

pocketboekjes van de Discus en tussendoor munten en smurfen van de BP. Die verzamelwoede is inmiddels wat geluwd, dus u vraagt zich vast af hoe ik er nu bij kom te schrijven over sparen? Nou, ik las deze week een interview met een regionaal bekende Europarlementariër, die tussen de regels door vertelde commissariaten bij grote bedrijven te verzamelen. Maar nu ik er nog eens over nadenk heeft dat niks met sparen, maar alles met graaien te maken. Het ga u bijzonder en mij ook.

Koninklijke Erepenning voor gemengd koor De Veengalm

NEERKANT - Gemengd koor De Veengalm uit Neerkant bestond vorige week donderdag precies 100 jaar. Een mijlpaal die je niet zomaar voorbij kunt laten gaan. Daarom is er een feestcommissie gevormd die een jaar lang activiteiten organiseert voor het bestuur en leden.

Zo werd donderdagmiddag het koor verrast door een bezoek van burgemeester Greet Butter en wethouder Helm Verhees van de gemeente Deurne. Na mooie woorden van de burgemeester eindigde zij haar toespraak met de uitreiking van de Koninklijke Erepenning aan een trotse voorzitter Jan van Eijk. Deze Koninklijke Erepenning is een onderscheiding voor verenigingen, stichtingen en instellingen die hun sporen verdiend hebben in de samenleving.

Voor het jubileumconcert op 1 oktober zoekt De Veengalm nog gastzangers om het koor te versterken

Notenboom

Na deze uitreiking verplaatste het gezelschap zich naar de kern van Neerkant. Hier werd door de burgemeester samen met Paula

Burgemeester Greet Buter reikte de Koninklijke Erepenning vorige week uit. (Foto: Hein van Bakel)

Janssen, het lid dat het langste lid is van de vereniging (ruim 60 jaar), een notenboom met plaquette onthuld als blijvend aandenken aan deze mijlpaal. Door de leden werd bij de onthulling het clublied ten gehore gebracht.

Koffietafel Na deze onthulling was er een Brabantse koffietafel, gevolgd door een receptie die bijzonder drukbezocht werd door de Neer-

Eerste kievitseieren gevonden

kantse gemeenschap, collegakoren en andere belangstellenden uit de omgeving.

“Gemengd koor De Veengalm kijkt voldaan terug op een geslaagde opening van hun jubileumjaar. Op Hemelvaartsdag is de volgende activiteit. In de namiddag verzorgt het koor een inloopconcert in de Sint Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch waarbij toehoorders van harte welkom zijn”,

Kruiden

Diverse kruiden: Salie, Rozemarijn, Oregano, Thijm en Mint. In 14cm-pot. 2.79 1.99

Spelers Voetlicht

Milheeze gaan over de flos

MILHEEZE - Toneelvereniging Voetlicht uit Milheeze brengt 15, 16 en 19 april de hilarische voorstelling

Over de Flos (in het Sprookjesbos) op het toneel. De voorstellingen worden geregisseerd door Miranda Hoskens en vinden plaats in gemeenschapshuis De Schans. Aanvang: 20:00 uur. De komedie is geschreven door Rob van Vliet.

laat het koor weten.

Jubileumconcert

Voor het jubileumconcert op 1 oktober 2023 zoekt De Veengalm nog gastzangers om het koor te versterken. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de voorzitter Jan van Eijk van De Veengalm via het e-mailadres eijkvan.jan@gmail. com.

Karien Klaassens is al jaren de directrice van een rustoord voor mensen met psychische problemen. Burn-out, drugsverslaving, relatieproblemen; voor elk probleem is er een juiste therapie te vinden. Dramatherapeute Lenthe heeft haar eigen ideeën om de mensen in de kliniek te helpen. Ze besluit de cliënten een toneelstuk te laten spelen voor familie en vrienden. Haar keus is gevallen op het sprookje van ‘Sneeuwwitje’.

Rijp voor opname

Niet alleen de cliënten staan op het podium maar ook de andere hulpverleners zijn vriendelijk verzocht om een rolletje mee te spleen. Wat zij met frisse tegenzin doen. Het valt nog niet me om de voorstelling op de planken te krijgen. Kent iedereen zijn tekst? Zijn de kostuums op tijd aanwezig? Heeft Sneeuwwitje niet te veel drugs gebruikt? Weten de dwergen nog welk mutsje ze op moeten? Wil de prins Sneeuwwitje wel kussen? Kan de boze stiefmoeder het allemaal nog wel aan of is zij zelf bijna rijp voor opname?

Waarschuwing vooraf: deze versie van Sneeuwwitje lijkt in niets op het eens zo zoetsappige sprookje dat u kent uit uw kindertijd. Kaarten zijn te koop via www.voetlichtmilheeze.nl of te reserveren via 06 55 72 62 58.

WEEKBLAD VOOR DEURNE | Donderdag 30 maart 2023 7
De eerste vier kievitseieren van het jaar in Deurne zijn vorige week woensdag gevonden door Frans Mennen. Samen met Mikkie en Klaartje is het complete nest in een mandje gelegd en gemarkeerd.
Elke zondag open Deurne Helmondseweg 118 Aanbieding geldig van 28 maart t/m 2 april 2023 en zolang de voorraad strekt.
Column Cees van den Broek

Wij starten met een nieuwe rubriek in deze krant: Koop Lokaal. Dé gelegenheid voor lokale ondernemers om zichzelf in de spotlights te zetten d.m.v. een interview en een foto.

Bent u ondernemer en wilt u onze lezers nog beter kennis laten maken met uw bedrijf?

Neem dan contact op met:

Mieneke Klinkert 06-12729778

Voor het Jan van Brabant College locatie Molenstraat zijn wij op zoek naar een:

Conciërge (1,0 fte)

Scan de QR-code met de camera van je telefoon om de vacature te bekijken.

E-mail: mieneke@groothellevoetmediacentrum.nl

E-mail: mieneke@dasmediacentrum.nl

Zij vertelt u graag over de verschillende mogelijkheden.

Voor meer informatie ga naar www.janvanbrabant.nl

Het Jan van Brabant College is onderdeel van Onderwijsgroep Oost-Brabant.

‘Oude’ super-8 mm filmspoelen of dia’s overzetten naar dvd, usb of hard-disc Foto Foka - Kerkstraat 8Deurne Tel: 0493-353102

Pasfoto’s voor paspoort, visum of ID? Direct klaar, zonder afspraak Foto FokaKerkstraat 8 - Deurne

Hoogwerker te huur. Werkhoogte 14 meter. Past door een poort. www.driessenverhuur.nl

Someren 0651439395

Computerhulp, computerles of computercursus nodig? www.wegwijsopdecomputer.nl

Hans Berkers, 0493-380229 of 06-29315869

Particulier vraagt te koop: Singles en LP’s. 06-20421053. www.massagepraktijk atteveld.nl voor diverse professionele sport- en ontspanningsmassages. Meteoorstraat 32, 5721 BM Asten, 06-47152324

Frietwagen op uw feest of evenement cafetariamaartenentineke.nl Tel. 06-46775059 www. cafetariamaartenentineke.nl

Cursus aquarelleren dinsdagmiddag en schilderen met acrylverf op donderdagavond www.atelier-overhorst. nl tel: 0492-525451.

DEURNE - Twee keer per jaar krijgen de wedstrijdzwemmers van de Deurnese Watervrienden de kans om een wedstrijd te zwemmen in een zwembad met Olympische afmetingen. Op zondag 26 maart namen vier zwemmers deel aan de langebaanwedstrijd in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven. Met succes, want ze namen samen acht medailles mee naar huis.

Marco Driessen, de meest ervaren zwemmer van het Deurnese team, zwom ongeslagen naar vier gouden medailles. Hij wordt door veel van zijn tegenstanders gezien als de (niet) te kloppen man. Niet alleen op de lange, ook op de korte baan blijft hij succes boeken.

Persoonlijk record

June Bulten was, ondanks haar jonge leeftijd, al eens eerder in Eindhoven aan de start verschenen. Op de 50 meter vrije slag zwom ze prompt vijf seconden sneller dan haar persoonlijk record. Ze kwam net tekort voor een plekje op het podium, maar trainster Lisa Derks was enorm trots op haar pupil. “Het is echt super knap dat ze op deze sprintafstand haar PR zo sterk heeft verbeterd. Dat is zeker zo mooi als een medaille winnen.”

De 19-jarige Emma de Haan en

de 20-jarige Laura Arts streden in dezelfde leeftijdscategorie om het eremetaal. Op de 50 meter vrije slag was De Haan net wat sneller en griste het zilver weg voor de neus van Arts, die er zelf met het brons vandoor ging. Daarnaast wonnen beide nog een bronzen plak: De Haan op de 100 meter vrije slag en Arts op de 200 meter schoolslag.

“We stonden vandaag met een

FIT Partners organiseert evenement voor Giro Di Kika

klein team in Eindhoven, maar we hebben een grootse prestatie neergezet”, aldus trainster Lisa Derks.

Proefles bij het wedstrijdzwemmen

Lijkt het jou leuk om wedstrijden te zwemmen in zo’n prachtig wedstrijdbad? Meld je dan aan bij de wedstrijdploeg van de Deurnese Watervrienden. Ze trainen op maandag-, dinsdag en

Fanfare Vlierden en Harmonie Bakel treden samen op

VLIERDEN/BAKEL - Op 1 april organiseren Fanfare Wilhelmina Vlierden en Harmonie Musis Sacrum Bakel een uniek evenement. Samen slaan zij de handen ineen om als één orkest op te treden als fanfare-harmonie, ofwel De FanFonie.

donderdagavond in Zwembad De Wiemel in Deurne.

Stuur een mailtje naar wedstrijdcommissie@deurnesewatervrienden.nl en maak een afspraak om een keer mee te trainen. Als je daar niet te lang mee wacht, zwem jij straks misschien al voor de zomervakantie mee met de wedstrijden.

Film De acht Bergen in het Cultuurcentrum

DEURNE - De film De acht Bergen draait op woensdag 5 april om 19.30 uur in het Cultuurcentrum in Deurne. Kaartjes kosten 9 euro, Vrienden van Het Witte Doek krijgen een euro korting. Tickets zijn te bestellen via www.ccdeurne.nl.

De film gaat over Bruno en Pietro. Wanneer zij elkaar leren kennen in een dorpje in de Italiaanse Alpen zijn ze twaalf jaar oud. Bruno is een piekerende stadsjongen en Pietro een nuchter kind van de bergen, en toch sluiten de twee een vriendschap die een leven lang zal duren, met pieken en dalen. De acht Bergen is een mooi melancholiek drama gebaseerd op de gelijknamige Italiaanse

DEURNE – FIT Partners organiseert zaterdag 1 en zondag 2 april een sponsoractiviteit voor Giro Di Kika. Dit is een fietsevenement in juni, in en rondom de Dolemieten, waar in 5 dagen tijd geld wordt ingezameld voor Stichting Kinderen Kankervrij. FIT Partners wil familie en vrienden die in juni deze uitdaging aangaan met een mooi bedrag op pad sturen.

Daarom ‘trappen’ ze zaterdag om 8.00 uur af met het fietsevenement, elk uur starten drie personen, dit wordt herhaald tot zondag 14.00 uur. “We proberen zoveel mogelijk kilometers bij elkaar te trappen. Wie liever meedoet met onze work-out marathon, kan

zich inschrijven voor deelname van zaterdag 12.00 uur tot zondag 12.00 uur.” Ook hiervoor start elk uur een nieuwe groep van minimaal 3 personen. Deelname per fietsronde of work-out bedraagt 15 euro. Op zaterdagavond is er een feestavond voor alle deelnemers. Zondag om 16.00 uur wordt het eindbedrag bekendgemaakt. Publiek is zonder aanmelding welkom. Middels consumpties kan ook jij jouw bijdrage leveren aan dit goede doel. Er vindt een loting plaats met allerlei leuke prijzen. Uiteraard wordt ook gezorgd voor entertainment voor de aanwezige kinderen. Mail je naam en informeer naar de beschikbare plaatsen via: support@fit-partners.nl.

Tijdens het concert treden 80 orkestleden op onder leiding van twee dirigenten. Al eerder hebben beide dirigenten gesproken over samenwerkingsmogelijkheden tussen de verenigingen. “Vandaar dat we hebben gekeken hoe er kan worden samengewerkt en of de verenigingen elkaar kunnen aanvullen en versterken. Iedere vereniging op zich heeft een eigen identiteit en haar eigen doelstellingen. Aan de ene kant zijn het heel verschillende verenigingen, aan de andere kant zijn er ook raakvlakken. En die laatste willen wij bij elkaar opzoeken”, laten de orkesten weten. Volgens Rob van den Heuvel, voorzitter van Fanfare Wilhelmina, is een dergelijke samenwerking nog niet eerder vertoond in deze regio en beloofd het een spectaculaire avond te worden. Naast het gezamenlijke orkest wordt het podium ook nog betreden door zanger Bas van der Putten, troubadour Piet Driessen én Rinus Pecht met zijn jongleergroep ‘Hebbes’. Het concert begint om 20:00 uur in ‘De Biekorf’ bij het Rijtven in Deurne. Tickets zijn voor 5 euro verkrijgbaar via www.ticketview.nl/shop/fanfarewilhelmina. De opbrengst komt ten goede aan de vrijetijdsbesteding van het Rijtven ORO.

Inschrijven KVW Bakel gestart

roman Le otto montagne van Paolo Cognetti. Bedachtzaam en ingetogen geregisseerd door het Vlaamse filmersechtpaar Felix van Groeningen en Charlotte Vandermeersch. Aanmelden voor informatie vóór iedere film in het Cultuurcentrum in Deurne kan door een mailtje te sturen via het e-mailadres: info@nachtvanhetwittedoek.nl.

Chauffeursdag van De Peeltruckers in Milheeze

MILHEEZE - Chauffeursvereniging De Peeltruckers uit Milheeze houden op zondag 2 april een chauffeursdag. Het evenement vindt plaats bij de bedrijfshallen van Van Kessel Milheeze en begint om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Op de chauffeursdag is van alles te zien voor jong en oud. Er staan verschillende mooie trucks te pronken, waaronder Amerikaanse trucks en oldtimers. De prijsuitreiking is om 16.00 uur. Om ongeveer 12.30 geeft de brandweer een demonstratie. Er is de mogelijkheid een gratis truckrijles te

volgen verzorgd door VOC Van Oijen uit Helmond. Voor de kinderen is er een draaimolen, luchtkussen en een zandbak. Tevens zijn er radiografisch miniaturen en diversen kramen met onder andere uitleg over de chauffeurscode 95.

BAKEL - De voorbereidingen voor de 51ste KVW Bakel die plaatsvindt van 21 augustus tot en met 25 augustus 2023 zijn in volle gang. Binnenkort krijgen de kinderen het kleine boekje met alle informatie over de week.

Hierin staat alle informatie die de kinderen moeten weten, zoals wat er allemaal te doen is en tijden en locaties. Ook staat vermeld wat ze per dag allemaal mee moeten nemen en de regels waar iedereen zich aan moet houden. Op maandag gaan de deelnemers naar het terrein van Acritas om daar samen met elkaar de opdrachten uit te voeren. Deze dag heeft het thema sportdag en zeskamp. Dinsdag is het thema Herrie op de prairie! Ook gaan schoolgroepen 7 en 8 op kamp met een overnachting van dinsdag op woensdag. Woensdag is het thema Bakels vertier. Donderdag is het thema voor de kleuters op bezoek bij de dokter. Schoolgroepen 3 tot en met 8 gaan die dag als wereldreiziger rond. Op vrijdag is de traditionele speeltuindag. Je kunt online inschrijven via de website, maar ook fysiek bij De kleine Kapitein op vrijdag 14 april tussen 12:00 uur en 13:00 uur en bij De Bakelaar op woensdag 19 april tussen 12:00 uur en 13:30 uur.

WEEKBLAD VOOR DEURNE | Donderdag 30 maart 2023 9
Acht keer eremetaal voor Deurnese zwemmers
FIT Partners wil familie en vrienden die in juni deze uitdaging aangaan met een mooi bedrag op pad sturen. Van links naar rechts: Marco Driessen, Emma de Haan, Lisa Derks en Laura Arts. Op de voorgrond: June

Voorjaarstrends voor dames

Hangt jouw kledingkast nog vol met dikke truien en wollen jurkjes? Dan is het tijd om te ontdekken welke voorjaarsmode in 2023 niet mag ontbreken in jouw garderobe. Met de mode voor het voorjaar zie je er hip en stijlvol uit én ben je helemaal klaar voor het nieuwe seizoen. Wij zetten de leukste trends voor dames voor je op een rijtje.

Verrassende kleurentrends

Ook dit seizoen wil je het liefst opvallende kleuren toevoegen aan je garderobe. Een pop of colour, ook wel pop-colors, doet iedere outfit immers goed! Combineer de felle kleuren met het tijdloze zwart om ze extra kracht bij te zetten of combineer ze met een andere trend voor de zomermode voor dames: witte tinten. Een neon top met een mom jeans en witte sneakers brengt al de kleur in je leven die je je maar kunt wensen. Op zoek naar een iets subtielere kleurentrend dit seizoen? Pastelkleuren zijn ook weer terug. Ga voor een pastelkleurige jurk of een zacht gekleurde rok met een witte blouse. Wit is eenvoudig met de andere kleurentrends van deze zomer te combineren, maar wees ook niet bang om wit met wit te dragen. Een witte top met een witte broek of rok is immers de ultieme zomeroutfit.

Details

In het voorjaar van 2023 gaat het om de subtiele details Je kunt alle kanten op met deze trend. Zo zijn geborduurde designs helemaal in dit seizoen. Dat is bijvoorbeeld een subtiel borduursel rond de naden. Ook gehaakte en gequilte designs zijn een perfecte

keuze wanneer je er trendy uit wilt zien. Mag je outfit wel een tikkeltje stoer zijn? Kies dan voor broeken en rokjes met grote cargozakken.

Uitgesproken prints

De modetrends van dit voorjaar zijn niet compleet zonder prints. Maak het zo gek als je maar wilt. Ga voor leuke retrodesigns, een grafische print of een tijdloze ruiten print. Kies je liever voor bloemen of simpele strepen? Er zijn genoeg tops, jurken en broeken om uit te kiezen. Vlinders horen helemaal bij de voorjaarstrends van 2023, dus een mooie blouse met vlinderprint mag niet aan je garderobe ontbreken.

Materialen

Ook op het gebied van materialen zijn er wat trends te bespeuren in het voorjaar van 2023. Satijn is bijvoorbeeld helemaal in. Deze luxe stof geeft je een chique uitstraling. Match bijvoorbeeld een satijnen blouse met je favoriete pantalon. Op warme lentedagen draag je juist linnen

Pakken

Welke ook zeker niet in het rijtje mogen ontbreken zijn: pakken. We zien ze al een tijdje voorbijkomen en dit jaar horen ze ook zeker in het rijtje essentials thuis. Je kunt ze natuurlijk als een pak dragen, maar ook kun je de broek en blazer los van elkaar stylen. Dit jaar zit de verandering in het materiaal en zijn pakken gemaakt van silk, polyester of viscose onmisbaar. Dankzij het materiaal springen deze pakken er net iets meer uit, maar alsnog zijn ze eenvoudig met andere items te combineren.

Bron Wehkamp / omoda

Floraplein 3 Asten | tel. 0493 691271 Onze openingstijden Ma 13.00 - 17:30u | Di t/m Do 9.30 - 17.30u | Vr 9.30 - 20.00u | 1 en 2 januari GESLOTEN Dat past toch iedereen GREIN MODE Floraplein 3 Asten | tel. Onzeopeningstijden Ma 13.00 - 17:30u | Di t/m Do 9.30 - 17.30u | 1 en 2 januari GESLOTEN Dat past toch Alle DAMESJACKS nu 59.95 Bij aankoop van een HEREN een Overhemd -/-50% GREIN MODE Floraplein 3 Asten | tel. 0493 691271 Onze openingstijden Ma 13.00 - 17:30u | Di t/m Do 9.30 - 17.30u | Vr 9.30 - 20.00u | Za 9.30 - 17.00u 1 en 2 januari GESLOTEN Dat past toch iedereen GREIN MODE Floraplein 3 Asten | tel. 0493 691271 Onzeopeningstijden Ma 13.00 - 17:30u | Di t/m Do 9.30 - 17.30u | Vr 9.30 - 20.00u | Za 9.30 - 17.00u 1 en 2 januari GESLOTEN Dat past toch iedereen Alle DAMESJACKS nu 59.95 Bij aankoop van een HEREN trui - vest - sweater een Overhemd -/-50% KORTING GREIN MODE Het voorjaar: wij zijn er klaar voor! Floraplein 3 Asten | tel. 0493 691271 Onze openingstijden Ma 13.00 - 17:30u | Di t/m Do 9.30 - 17.30u | Vr 9.30 - 20.00u | Za 9.30 - 17.00u 1 en 2 januari GESLOTEN Dat past toch iedereen GREIN MODE Floraplein 3 Asten | tel. 0493 691271 Onzeopeningstijden Ma 13.00 - 17:30u | Di t/m Do 9.30 - 17.30u | Vr 9.30 - 20.00u | Za 9.30 - 17.00u 1 en 2 januari GESLOTEN Dat past toch iedereen Alle DAMESJACKS nu 59.95 Bij aankoop van een HEREN trui - vest - sweater een Overhemd -/-50% KORTING GREIN MODE Onze openingstijden ma 13.00-17.30 di t/m vrij 9.30 tot 17.30 za 09.30-17.00 uur

Voorjaars Collectie

ONTDEKDENIEUWETRENDS, KLEURENENMEER...

Wat zijn de trends voor mannenkleding in 2023

Het lijkt erop dat de kleur zwart al lang de go-to kleur voor herenmode is. Maar tegenwoordig is er een trend opkomst waardoor deze kleur toch echt aan vervanging toe komt. Heldere tinten, gedurfde patronen en kleurrijke accessoires duiken overal op, van modeshows tot in de plaatselijke supermarkt. De herenmode legt steeds meer focus op subtiel kleuren aan de outfits toevoegen waardoor het helemaal hot is voor mannen.

Waarom zijn kleuren populair?

Een van de redenen waarom kleur meer in de mode komt is dat het opvalt tussen alle donkere outfits. Wanneer jij drie mannen op een rij ziet staan en één daarvan heeft iets van kleur aan, zullen je ogen hier als eerste een blik op laten vallen. Kleurrijke kleding kan een manier zijn om een statement met je outfit te maken. Het laat zien dat je niet bang bent om op een positieve manier op te vallen in de menigte.  Naast de uitstraling van deze stijl is het ook een praktische toevoeging aan je kledingkast. Met kleuren kun je namelijk veel meer soorten outfits maken dan met alleen de kleur zwart of donkergrijs. Uiteraard is het allerbelangrijkste dat kleurrijke kleding bij je persoonlijkheid past.

Top 3 stylingtips voor kleurrijke kleding  3 tips om je te helpen met het stylen van kleurrijke items.

Begin basic

Als je nieuw bent in het dragen van kleurrijke kleding, begin dan met ze in een neutrale outfit te verwerken. Combineer bijvoorbeeld een lichtblauwe trui met een grijze  cargobroek. Of maak je basic zwarte skinny jeans af met een felle kleur coltrui

Blijf bij één statement item

Te veel kleurrijke kleding bij elkaar kan overweldigend zijn. Kies in plaats daarvan één knallend item zoals een felgekleurd overshirt of maak een neutrale outfit af met een kleurrijk accessoire zoals een muts of pet.

Probeer verschillende printjes

Wanneer je nog niet weet welke kleuren of patronen goed bij je passen, probeer dan zoveel mogelijk verschillende. Kijk naar de kleuren van je ogen bijvoorbeeld, welke kleur past hier het beste bij? Probeer dan eens een trui van die kleur en oordeel of je het item bij je vind passen!

Cargobroeken

Het jaar 2023 staat volledig in het teken van het herontdekken van trends en kledingstijlen die een tijd geleden helemaal hot waren. Een item wat een man niet kan missen in de kledingkast is de cargobroek. Deze zijn niet alleen stijlvol maar ook nog super comfortabel. Je kunt deze broek zowel net als casual dragen. Deze kledingstijl komt voor een deel in de mannenkleding in 2023 terug. Steeds meer heren laten de strakke T-shirts en de skinny jeans in de kast liggen en gaan voor een oversized look.

Old is the new fit

In de jaren ‘90 was de oversized kleding erg populair. Veel mensen droegen wijde broeken met truien die stiekem twee maten te groot waren. Deze kledingstijl komt voor een deel in de mannenkleding in 2023 terug bijvoorbeeld door een baggy jeans aan te trekken. Je kunt de jeans combineren met een T-shirt en een leuk overshirt. Dit zijn jasjes die van nature wat wijder vallen waardoor dit naadloos aansluit op de oversized mannen mode trend. Bron: youstyle

Despecialistmetaandachtvoor Élkemanenélkegelegenheid Dorpsstraat95Mierlo|lenssenmannenmode.nl| P GRATISPARKEREN
Onzemerken:AFishNamedFred,Alberto,BlueIndustry,Butcherof Blue,CastIron,Denham,Dstrezzed,Gardeur,Genti,Koll3kt,Meyer, NoExcess,Olymp,PMELegend,R2,StateofArt,Vanguard,...

VOORJAARSCOLLECTIE IS BINNEN BIJ MEEUWIS

Schoenentrends voor lente en zomer 2023:

Een paar schoenen is de perfecte finishing touch van elke look en is allesbepalend voor de sfeer van je outfit. Van trends die we vorig jaar al zagen zoals ballerina’s, dijhoge laarzen en sleehakken tot nieuwe trends die elke look naar een hoger niveau tillen:

Sleehak

Als het aan de modehuizen ligt gaan we dit voorjaar allemaal de hoogte in. Niet meer met platform schoenen of de klassieke hak, maar de sleehak zal deze lente en zomer de boventoon voeren. Het fijne aan de trend is dat hij perfect is als je liever niet op hakken loopt, aangezien een sleehak een stuk comfortabeler is.

Hoge laars

We gaan dit voorjaar weer de hoogte in: het ziet ernaar uit dat de dijhoge laars voorlopig blijft, de perfecte manier om minirokjes het hele jaar door te dragen.

Western-laarsjes

Een aantal jaar geleden deed deze schoen haar intrede in de modewereld. Seizoen op seizoen was het dé trend van het moment en ondertussen is het een stabiele factor in onze schoenenkast. Western laarsjes zijn vrouwelijk, maar stoer. Elegant en toch krachtig. Vaak wordt een gestroomlijnd model gekarakteriseerd met een stoere, grove hak en toffe stiksels of andere details zoals riempjes en puntige neuzen. Het zijn de perfecte schoenen om lekker mee op pad te gaan of om je outfit een stoere touch te geven.

Prima ballerina

Ja echt, de ballerina blijft voorlopig nog veel te zien in het straatbeeld. De van origine balletschoen zien we in allerlei moderne jasjes: vierkante neuzen, diverse materialen en bezaaid met pailletten.

Nette loafers

Gaan hoge hakken je niet (meer) zo makkelijk af of zoek je een mooi alternatief om je geliefde pumps mee af te wisselen? Wel de lusten, maar niet de lasten, zo zit het met loafers. Even vrouwelijk, sierlijk en stijlvol als pumps, maar dan gewoon heerlijk plat. Helemaal geschikt voor speciale gelegenheden, zoals een bruiloft, maar ook erg mooi om te combineren met een stoere jeans en een oversized blouse. Met loafers geef je elke look wat extra klasse. Ook voor mannen maken de loafers een comeback. Deze ook wel genoemde “instappers” maken je outfit helemaal af. Je hebt ze in alle kleuren, maten en verschillende modellen.

Zilver-goud

Metallics en glitter zagen we al in ontzettend veel trends terug afgelopen tijd, maar nemen we ook gewoon mee één van de schoenentrends voor de lente en zomer van 2023.

Sneakers

Met een paar witte sneakers zit je altijd goed. Al jaren op rij zijn witte sneakers een trend. Witte sneakers zijn gewoon onmisbaar. Je kunt ze gewoon het hele jaar dragen. Weer of geen weer. Ook zien we dit voorjaar sneakers in vele kleurtjes. Bron: omoda

Kindermode

In 2023 hebben we al heel wat koude en donkere dagen achter de rug. Gelukkig komen die warmere dagen steeds dichterbij en daarom kunnen wij ook niet meer wachten tot het dan eindelijk lente en daarna zomer is. Van frisse kleurtjes en pakken tot een stoer baseball jack; laat het voorjaar maar weer komen!

Het is niet altijd even makkelijk om jongens en meisjes stijlvol te kleden in het voorjaar, daarom de lente en zomer kindermode trends van 2023 op een rijtje.

Frisse kleurtjes

Kleur liefhebbers opgelet: Als het aan de modehuizen ligt paraderen jongens en meisjes in het voorjaar in alle mooie en opvallende kleuren van de regenboog. Er zijn dit jaar tal van kleuren en

combinaties. Het is daarom super leuk om te experimenteren met verschillende looks.

Pakken voor meisjes

Pakken spelen al langer een grote rol in de modewereld. Ook pakken zien we steeds vaker in de mooiste en meest opvallende kleuren en dat is heel gaaf natuurlijk. Deze trend is ook overgegaan naar de meisjes trends.

Baseball jack

Terug van weggeweest, letterlijk! Een stoer baseball jack is lekker sportief en daarnaast uitermate comfortabel. Het baseball jack is een geweldig item om mee te combineren. In het voorjaar is het leuk om het lekker open te laten met een gaaf T-shirt eronder.

Bron: Berden mode

dames maat 36 t/m 45 - heren maat 38 t/m 53kinder maat 18 t/m 39
GROTE COLLECTIE DAMES-HEREN-KINDERSCHOENEN 2e Paasdag geopend van 13.00u tot 17.00u Heldensedijk 32 Meijel / 077 466 1717

E-Racing Hub van Doornecollege succesvol met karts

DEURNE - Leerlingen van het Hub van Doornecollege behaalden onlangs met hun elektrische karts het erepodium. Dat was in Lelystad en Venray. Mede dankzij sleutelaars: Maik Schutte, Thijs Manders en Dylan van den Bogaart reden coureurs Bram Cornelissen en Nick van den Berg hun beste tijd.

Op donderdag 23 maart werd in Lelystad de tweede wedstrijd in de First Electro League verreden. In de eerste en tweede trainingssessie stelden de twee sleutelaars in samenwerking met DM Racing de karts bijna perfect af. Hierdoor reed Van den Berg in de HC3 meteen weg van de groep, met vlak daarachter Cornelissen in de HC2. Zo werd de HC3 (met nummer 74) eerste en de HC2 (met nummer 7) tweede in de Endurance Challenge. Dat is een challenge waarbij je zoveel mogelijk rondes rijdt in veertig minuten. De nummer 1 (HC3) had vier rondes voorsprong op nummer 3.

Afgelopen weekend deed het Deurnese E-kartteam mee aan de Electric Kart Series/Benelux Kampioenschappen in Venray. Van den Berg won drie rondes in de nieuwe HC4 (ook met nummer 74) en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag. Laatstgenoemde coureur won zilver tijdens de clubkampioenschappen

in de klasse senioren 15+.

Monteurs en rijders van het team, werkten ook na school en in de vakantie aan de E-karts om dit weekend aan de start te kunnen staan op Raceway Venray.

Produceren kart op school Bij het basis- en kaderonderwijs op het Hub van Doornecollege bestaat de richting mobiliteit en transport. Daar ontwerpen en

Joris Dekker clubkampioen Tafeltennisclub Deurne

produceren derde- en vierdejaars zélf een elektrische kart.

Leerlingen doen alles zelf. Zo fabriceren ze niet alleen het technische deel, maar ook de buitenkant door middel van spuiten of wrappen. Met een team met onder andere een eerste en tweede coureur, chef werkplaats, monteurs doen ze vervolgens mee aan verschillende wedstrijden.

SJVV blijft sportpark verduurzamen

DEURNE - Voor het 42e jaar werden afgelopen vrijdag de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden van Tafeltennisclub Deurne in de sporthal van het Willibrord Gymnasium in Deurne. Na een spannende finale was het Joris Dekker die zich een jaar lang clubkampioen mag noemen.

Dekker ging als eerste naar de finale door zijn wedstrijden tegen Lars Raijmakers, Rens Raijmakers en Frank Smedts nipt te winnen. Kasim Gocer volgde hem naar de finale. Hij had hiervoor in zijn wedstrijden tegen Geert Tops, Albert Scheepers en Ahmad Sayyed de volle 5 sets nodig. De finale in de A-poule tussen Dekker en Gocer werd uiteindelijk toch nog spannend. Dekker won de eerste set erg gemakkelijk omdat de jonge Gocer nog last had van finalespan-

ning. In de tweede set verspeelde Dekker een 10-7 voorsprong, hij won deze toch nog met 14-12. In de derde set was het verschil weer minimaal. Gocer nam brutaal een 5-0 voorsprong, maar Dekker kwam langzaam terug en met een paar mooie backhand-aanvallen wist hij de set te pakken met 12-10 en was daarmee de terechte kampioen. De derde en vierde plaats waren voor Lars Raijmakers en Geert Tops. In de B-poule was Kees van der Spek de verrassende winnaar.

Techniekdocent mobiliteit en transport Geert Aben geeft met dit project aan dat techniek meer is dan vieze handen krijgen in de fabriek. Ook vertelt hij dat deze vorm van lesgeven op projectbasis veel meerwaarde heeft. “Ik kan leerlingen leren een willekeurige band te vervangen. Maar een band vervangen van een Ekart is veel leuker, want daarin gaan ze zelf rijden.”

Legpenning voor De Heikneuters

SINT JOZEFPAROCHIE - Carnavalsvereniging De Heikneuters ontving twee weken geleden de Legpenning van de gemeente Deurne. Zij zetten zich al 66 jaar in voor carnaval in het Heikneuterrijk in Sint Jozefparochie. De Legpenning werd overhandigd aan Dick van Goch die in 1959 als ‘Prins Dick d’n Uurste’ de scepter zwaaide.

De Legpenning werd uitgereikt door locoburgemeester Marinus Biemans tijdens de receptie van De Heikneuters in de feesttent bij het Hofke van Marijke. Carnavalsvereniging De Heikneuters bestaat 66 jaar. Dit is voor carnavalsbegrippen een bijzondere mijlpaal. Al 66 jaar staan De Heikneuters voor elkaar klaar, maar zeker ook voor de inwoners van de Sint Jozefparochie. Tradities worden in ere gehouden en er is veel samenhang en verbroedering. De maatschappelijke betrokkenheid staat al vanaf het begin hoog in het vaandel bij de vereniging. Door het organiseren van activiteiten zorgt

de vereniging voor betrokkenheid naar elkaar toe en draagt bij aan de leefbaarheid. Voor jong en oud worden er vanaf de oprichting activiteiten georganiseerd. Iedereen is daarbij welkom. De Heilight Parade is een unieke lichtjesoptocht in de regio Peelland. Hier zijn veel kinderen bij betrokken en er is een goede samenwerking met basisschool d’n Bogerd. Deze samenwerking is er ook met SJVV, de scouting en Instuif ‘t Hofke. Met het evenement ‘Heise Mal Prinsengarde der Heikneuters’ wordt elk jaar belangeloos een opdracht uitgevoerd die ten goede komt aan een vereniging of organisatie.

SINT JOZEFPAROCHIE - Op Sportpark d’n Dreef liggen al vele jaren zonnepanelen op het dak, maar dat was voor SJVV geen signaal om te stoppen met de verduurzaming van de accommodatie. Zelfs tijdens de coronapandemie bleven zij inzetten op dit steeds belangrijker wordend thema. Zo werd in januari 2021 de complete veldverlichting aangepakt en overgeschakeld op LED. Deze investering werd volledig op eigen kracht gedaan zonder gemeentelijke bijdrage. Afgelopen najaar werd, deels ook noodgedwongen, begonnen om de warmwatervoorziening te verduurzamen. Er werd gekozen voor een zonneboilersysteem met collectoren op het dak. Dit systeem is recent geïnstalleerd en afgelopen weekend was het zover dat het volledig in bedrijf was. Hierdoor zal het gasverbruik met zeker 30 procent gaan dalen. De collectoren zijn door leden zelf geplaatst en alles werd onder leiding van Johan van Berlo aangesloten. Daarnaast werd afgelopen week een robotmaaier geleverd door de WIVO, waardoor het gehele sportpark elektrisch wordt gemaaid. Dit is naast verduurzaming, ook een kwaliteitsverbetering voor de velden. Beide recente investeringen zouden niet zonder subsidies of vrijwilligers gerealiseerd kunnen worden. SJVV heeft vanuit het Coöperatiefonds van de Rabobank een mooie bijdrage mogen ontvangen zodat de contributie betaalbaar kan blijven voor alle leden. Deze bijdrage werd tijdens de nieuwjaarsreceptie overhandigd door Paul van Dijnen en hierdoor kon alles de afgelopen weken versneld in gang gezet worden. Het vervolg zal zijn om de binnenverlichting van kleedlokalen en kantine om te gaan zetten in LED, maar nog belangrijker is dat SJVV zich gaat opmaken het 75-jarig jubileum. Dit vieren ze vanaf 26 mei tot en met 4 juni.

Gezondheidswandelingen in de Peel

DEURNE - Op zondag 2 april en zondag 7 mei om 10:00 uur starten er gezondheidswandelingen vanaf Natuurpoort de Peel: Buitenkans in de Peel. Voor wie graag wandelt, ontspant en werkt aan zijn/haar gezondheid is dit een mooie activiteit.

Tijdens de wandelingen worden er oefeningen gedaan om de positieve effecten van de natuur te ervaren. Wandelen in de natuur kan stress verminderen en kan je concentratie verbeteren. Op zondag 7 mei is er een speciale editie ter ere van Wereld Astma Dag waarbij de Buteyko-methode wordt belicht, een ademhalingsmethode voor mensen met astma en andere longklachten. De wandelingen duren ongeveer 1,5 uur en zijn ongeveer 5 kilometer lang. Deelname kost 9.50 euro. Aanmelden via: info@natuurpoortdepeel.nl.

WEEKBLAD VOOR DEURNE | Donderdag 30 maart 2023 13
Joris Dekker was na een spannende finale vorige week uiteindelijk de beste. Van den Berg won drie rondes in de nieuwe HC4 en veroverde daarmee de eerste plaats van de dag. De legpenning werd uitgereikt door locoburgemeester Marinus Biemans (r). (Foto: Hein van Bakel)

Voor ons kantoor in Deurne zijn we op zoek naar een

Customer Service Representative (fulltime, m/v)

De functie

Als Customer Service Representative maak je deel uit van een klantgericht team dat uiteenlopende taken uitvoert.

De Customer Service Representative is verantwoordelijk voor verschillende orderverwerkingsfuncties van ontvangst van Product Order tot levering van zowel reserveonderdelen als dispensing machines.

De opdrachten zijn redelijk complex van aard en vereisen een goed beoordelingsvermogen bij het oplossen van problemen en het doen van aanbevelingen. Je werkt volledig zelfstandig en krijgt algemene instructies bij nieuwe opdrachten.

Essentiële taken en verantwoordelijkheden

• Faciliteren van communicatie van de klant, naar verkoop, fabriek, tech-support en logistieke teams;

• Verantwoordelijk voor het contact onderhouden met belanghebbenden om een verscheidenheid aan pre-sales of post-sales gerelateerde acties af te handelen;

• Faciliteren van verzoeken voor expeditie met betrekking tot planning / verzending;

• Genereren van offertes voor reserveonderdelen, controleren van prijzen, beschikbaarheid en invoeren van bestellingen;

• Administratieve activiteiten uitvoeren om de orderstatus en planning actueel te houden;

• Zorgen voor procesintegratie met andere functionele gebieden;

• C4C/SAP interactie en ondersteuning;

• Oordeelsvorming binnen algemeen gedefinieerde praktijken en beleid bij het selecteren van methoden en technieken voor het verkrijgen van oplossingen en om ervoor zorgen dat aan de verwachtingen van de klant wordt voldaan;

• Gebruik makende van C4C case management systeem waarmee met klanten wordt gecommuniceerd en waarin alle klant contacten worden vastgelegd c.q. gedocumenteerd.

Uw profiel

• Bachelor diploma heeft de voorkeur;

• 2+ jaar werkervaring met orderverwerking of gelijkwaardige ervaring;

• Bewezen vaardigheden in klantinteracties met een diep gevoel van urgentie, toewijding en drive om afspraken na te komen;

• Hoog niveau van probleemoplossend vermogen en effectieve relatievaardigheden;

• Je hebt een “track-record” en bewezen ervaring met het omgaan met ingewikkelde transactionele procesproblemen;

• Bewezen vaardigheid en ervaring met procesverbetering;

• Wordt consequent gezien als "eigenaar" van proces- en transactie-uitdagingen die zich voordoen;

• Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en hebt ervaring met het onderhouden van contact met klanten vanuit een klantenservice oogpunt;

• Ervaring met SAP/C4C is een pluspunt;

• Gemiddelde vaardigheden in Microsoft Office;

Gepelde garnalen

Normaal 8,79

• Vermogen om te multitasking, effectief managen van je dagelijkse taken en oog voor detail;

• Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatie in het Engels; Nederlands/Frans/Duits is een pluspunt;

Interesse?

Wij zoeken nog bezorgers!

Mail dan je C.V. en korte motivatie naar richard.paulissen@nordson.com

Nordson Electronic Processing Systems (EPS) in Deurne - WWW.NORDSON.COM

zoeken nog bezorgers voor onderstaande wijken: Brouwhuis en Rijpelberg

Wij zoeken nog bezorgers!

Normaal 0,99

Pootaardappelen J. Leenders Bosweg 3 Asten-Heusden 0493-697830 openingstijden ma-vrij-zat. v.a. 8.30 uur.

Wasmachine of TV defect? www.jehabe.nl Jehabe Servicespecialist. Tel. 0493-693367.

Wij zoeken nog bezorgers!

Neerkant: omgeving Tureluurweg - Braamweg - EricawegSchansweg - Vuurlinie - Schans

Neerkant: omgeving Mijnenweg - Dorpsstraat - UitlegPotterschans - Woltersstraat

Wij zoeken nog bezorgers in onderstaande wijken:

Bakel: - Wijk omgeving Vogelenzang - Esp -

Voor asperges-, aardbeien- en groenteplanten, fruitbomen en klein fruit naar Thijs Huijs Langstraat 64 Horst-Hegelsom tel. 077-3983552.

Geneneind - Zand - Ven - Valkert

Deurne: omgeving Bruggenseweg - Bleijs - Molenhof - Bakelseweg

Deurne: - Wijk omgeving Veenmossingel -

zoeken nog bezorgers voor onderstaande wijken:

Peellandsingel - Peelschol - Peelrand

Brouwhuis en Rijpelberg

Deurne: omgeving Ferd. Bolstraat - Jan VermeerstraatLeembaan - Jan Tooropstraat

Deurne: - Wijk omgeving Zandbosweg - Kemper -

Groenwoud - Mozartstraat - Haydnstraat

Deurne: omgeving Blasiusstraat - Jagerweg - Legerweg

Helenaveen: - Wijk omgeving Helenastraat - KervelwegRectorspad - Dominee Swaluestraat

Vlooienmarkt 2 april Tennishal Eindhoven Noord. Vijfkamplaan Eindhoven, bomvol. 9-16u. Entree 2.50 p.p. www.timmermans evenementen.nl

Deurne: omgeving Helmondseweg - Heuvelstraat - HellemanstraatSt. Willibrordusplatsoen

Neerkant: omgeving Tureluurweg - Braamweg - EricawegSchansweg - Vuurlinie - Schans

Neerkant: - Wijk omgeving Dorpsstraat - HazenpadMoostdijk - Moostenstraat - Keulsebaan

T.k. gevraagd land- en tuinbouwmachines o.a. ploeg, frees, spitmachine, kopeg, weisleep, bloter, mesttank, kipper, schudder, hark, tractor enz. 06-19076959.

Neerkant: omgeving Mijnenweg - Dorpsstraat - UitlegPotterschans - Woltersstraat

Deurne: omgeving Zonneland - Crobachplantsoen - RomboutstraatThijssestraat - Parkhof - Vorsterhof

Vlierden: - Wijk omgeving Vlierdenseweg - KapelwegOude Torenweg - Pastoriestraat

Vlierden: - Wijk omgeving Edisonstraat - KeesomstraatMarie Curiestraat - Petersakker

T.k. gebruikte bouwmaterialen, vloerplanken, deuren, ramen, ijzeren balken enz. Verberne Meijelseweg 37 Beringe. Tel. 077-3078609.

Deurne: omgeving Bruggenseweg - Bleijs - Molenhof - Bakelseweg

Maar dan heb je hier wel een trouwe bezorger voor nodig... Iets voor jou?

Vanaf 13 jaar dus ook 55-plussers meld je aan als bezorger op www.weekbladvoordeurne.nl of stuur een mail naar info@dasmediacentrum.nl

Deurne: omgeving Ferd. Bolstraat - Jan VermeerstraatLeembaan - Jan Tooropstraat

Voor meer informatie bel naar 0493-352600.

Deurne: omgeving Blasiusstraat - Jagerweg - Legerweg

Rolluiken, luifels, vloerbedekking, lamellen, (rol) gordijnen, jaloeziIën. Zeer concurrerende prijzen. Gratis meten en hangen. Willie Stoffering, Braaksestraat 10 Helmond. Tel. 0492-535901. www.williestoffering.nl

Deurne: omgeving Helmondseweg - Heuvelstraat - HellemanstraatSt. Willibrordusplatsoen

Maar dan heb je hier wel een trouwe bezorger voor nodig... Iets voor jou?

Deurne: omgeving Zonneland - Crobachplantsoen - RomboutstraatThijssestraat - Parkhof - Vorsterhof

Gebruikte banden vanaf €25,00 incl. montage en balanceren. Te koop gevraagd loop- en sloopauto’s. Direct geld en RDW vrijwaring. Thomassen Auto’s Haspelweg 37 Deurne Tel. 06-53926499

Maar dan heb je hier wel een trouwe

Auto

Last van een angst/ fobie/ trauma? Al eens aan hypnose gedacht? www.HypnosePraktijkPhilips. nl Leon 0610930235

Meld jezelf aan op
www.weekbladvoordeurne.nl
Pick & Mix
6,99 9,99 15,99
GRATIS 2+1 GRATIS 5,99
Deurne - Milhezerweg 19 - T 0493-320051 Helmond - De Hoefkens 1B - T 0492-544407 Veghel - Gasthuisstr. 36 - T 0413-344004 www.diepvriesspecialist.nl - Aanbiedingen alleen geldig in de winkels van de Diepvriesspecialist zolang de voorraad strekt. Van woensdag 22 maart t/m dinsdag 11 april 2023. Prijzen in euro’s. Prijswijzigingen en zetfouten voorbehouden. GRATIS tegen inlevering van 250 spaarpunten Paas roomijstaart 1 liter - Van Gils Normaal 9,99 Gerookte palingfilet 100 gram - Rijpelaal Normaal 6,49 (kiphammetje) Smikkelkip 700 gram - Hilco Normaal 7,49 10,99 2 stuks voor Worstenbroodjes 8 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 6,99 10,99 2 zakjes voor Gekruide kiprollade 700 gram - Hilco Normaal 11,49 Carpaccio 12 x 60 gram - Deviante Normaal 19,49 Worsten, pikant, ragout, goulash of saucijzen Mini broodjes 8 of 10 stuks - Diepvriesspecialist Normaal 3,99 - 4,49 - 4,89 Smoothiesap met vriesvers fruit 1 liter + 4 zakjes fruit -
6,99
2+1
6,50
SmoothieShop Normaal 8,15
Keuze uit 11 smaken Toetjes van Belgische mousse 120 ml - Van Gils
400 gram - Epic
Dat wordt genieten tijdens de Paasdagen! Van Rijsingen Eikelstraat 14a, 5753 GG Deurne NVM Open Huizen Dag 1 april 2023 ASSURANTIE- & MAKELAARSKANTOOR SWINKELS • KERKSTRAAT 17 • 5751 BG DEURNE TELEFOON (0493) 31 24 68 • INFO@MAKELAARDIJSWINKELS.NL WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL • WWW.ASSURANTIENSWINKELS.NL MAKELAARDIJ | VERZEKERINGEN | HYPOTHEKEN | BANKZAKEN DE URN E DE URN E DEUR NE SWINKELS ASSURANTIËN EN MAKELAARDIJ • KERKSTRAAT 17 5751 BG DEURNE TELEFOON (0493) 31 24 68 • FAX (0493) 31 01 45 • INFO@MAKELAARDIJSWINKELS.NL WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL • WWW.ASSURANTIENSWINKELS.NL DE URN E DE URN E DEUR NE SWINKELS ASSURANTIËN EN MAKELAARDIJ KERKSTRAAT 17 5751 BG DEURNE TELEFOON (0493) 31 24 68 • FAX (0493) 31 01 45 • INFO@MAKELAARDIJSWINKELS.N WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL WWW.ASSURANTIENSWINKELS.NL MAKELAARDIJ VERZEKERINGEN | HYPOTHEKEN BANKZAKEN DEUR NE SWINKELS ASSURANTIËN EN MAKELAARDIJ TELEFOON (0493) 31 24 68 FAX (0493) 31 01 45 WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL WW DE URN DE URN DEUR NE SWINKELS ASSURANTIËN EN MAKELAARDIJ KERKSTRA T 17 5751 BG DEURN TELEFOON (0493) 31 24 68 AX (0493) 31 01 45 INFO@MAKELAARDIJSWINKELS.N WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL WWW.ASSURANTIENSWINKEL .NL MAKELAARDIJ | VERZEKERINGEN | HYPOTHEKEN | BANKZAKEN DEUR NE SWINKELS ASSURANTIËN EN MAKELAARDIJ • KERKSTRAAT TELEFOON (0493) 31 24 68 • FAX (0493) 31 01 45 • INFO@MAKELAARDIJSWINKEL WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL • WWW.ASSURANTIENSWINKEL DE URN E DE URN E DEUR NE SWINKELS ASSURANTIËN EN MAKELAARDIJ KERKSTRAAT 17 5751 BG DEURNE TELEFOON (0493) 31 24 68 • FAX (0493) 31 01 45 • INFO@MAKELAARDIJSWINKELS.N WWW.MAKELAARDIJSWINKELS.NL • WWW.ASSURANTIENSWINKELS.NL MAKELAARDIJ | VERZEKERINGEN | HYPOTHEKEN | REGIOBANK Inhoud: 565 m³ • Perceel: 635 m² • Aantal slaapkamers: 3 Ruime kantoorruimte met eigen ingang Open huis is van 11.00 uur15.00 uur
Diverse smaken IJscoupe 2 stuks - Primafrost
met APK vanaf €450,-. Tevens te koop gevraagd kleine auto’s en sloopauto’s. Tel. 0492-381631/0620778602 ww.twanvanhout.nl
Alle soorten videobanden kunnen wij snel en in hoge kwaliteit digitaliseren naar dvd, usb-stick of hard-disc. Foto Foka - Kerkstraat 8 - Deurne Tel: 0493-353102

BJ1 DZT’62 kampioen

DEURNE - BJ1 van DZT’62 is afgelopen zaterdag ongeslagen kampioen geworden in de waterpolocompetitie door in Breda met 1-7 te winnen van de nummer drie in de competitie, SBC2000. Ze wisten zich door deze overwinning drie speeldagen voor het einde van de competitie zeker te stellen van de titel.

“Coach Eline Seelen en de rest van de begeleiding hebben er een hecht vriendencollectief van gesmeed dat prestaties weet te koppelen aan heel veel plezier zowel in als buiten het zwembad”, aldus de waterpolovereniging. Het team is in Deurne nog te bewonderen op zondag 2 en 23 april in Zwembad De Wiemel.

Open huis bij imkers

DEURNE - Traditiegetrouw houdt de Bijenhoudersvereniging St. Ambrosius Peelland in Deurne ook in 2023 haar maandelijkse Open Huis Dag op de eerste zondag van de maand.

Er zijn op die dag imkers in de bijenhal die de bezoekers van alles kunnen vertellen over hun ervaringen met bijen. In de ontvangstruimte van de Ossenbeemd wordt een film vertoond over het leven van de honingbij. Iedereen is zondag 2 april van 13.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom op de Ossenbeemd aan het Haageind 31 in Deurne. Het beloofd weer een interessante dag te worden: enkele imkers gaan oude raten smelten waarvan nieuwe kunstraat gemaakt wordt met een eenvoudige handpers. Het is belangrijk om elk jaar in de kasten zoveel mogelijk van de oude raat te vervangen in verband met de bestrijding van ziekten en virussen. Naast de bestrijding van de varroamijt tijdens het zomerseizoen is het vervangen van oude raten een belangrijk middel om de volken gezond te houden.

Oud ijzeractie

DEURNE - Pompidom SpeelGoed komt zaterdag 22 april langs de deuren in Deurne om oud ijzer op te halen. Inwoners die iets aan willen bieden kunnen een appje sturen naar Charles via 0648671900 met daarin naam adres en wat je wil aanbieden. Bellen mag ook.

Buiten Deurne is het ook mogelijk om oud ijzer aan te bieden op afspraak en bij grote partijen. Leg het oud ijzer klaar op je eigen oprit, aan de straat is verboden. Zelf inleveren kan die dag ook bij de familie Van Dijk aan de Voorpeelweg 17 in Zeilberg. De stichting neemt mee: oud ijzer, elektronica en alles waar een stekker aan zit. Daarnaast witgoed, uitgezonderd koelkasten en diepvriezers. Verder lood, aluminium, RVS, kabels, accu’s, koper, messing, zink, printplaten, oude motoren, computers, fietsen, bedspiralen enzovoorts. Aanmelden moet voor 21 april.

Kampioenen 55+ Revanchetoernooi

DEURNE - Met het Revanchetoernooi in 2023 is het biljartjaar van 55+ vorige week woensdagmiddag op gezellige wijze in Café In den Sleutel in de Stationsstraat in Deurne afgesloten. Het toernooi werd in de spelsoorten libre en driebanden gehouden.

Het libre-toernooi werd als hele competitie met 1 deelneemster en 5 deelnemers gespeeld. De nummers 1,2 en 3 hadden allen 6 punten. Kampioene werd de eerste vrouwelijke deelneemster, Ingrid van de Weijer. Zij wist haar begin gemiddelde met bijna 23 procent te verhogen en werd daardoor de verdiende kampioene. Als tweede en derde eindigde Frans Kivits en Karel Wijnhoven. De kortste partij kwam op naam van Kivits met 32 uit 14 beurten.

Jos Hover en Jo van Lierop behaalde

voor het eerst in de geschiedenis van 55+

bij het driebanden

het gemiddelde van 1

Hoogste serie

De langste partij werd gespeeld door Piet Fransen en Eijmert Swinkels en eindigde in een gelijksspel met respectievelijk 21 en 18 uit 36 beurten. Wijnhoven

nam de hoogste serie van 13 voor zijn rekening.

driebanden toernooi

Het driebandentoernooi werd met 12 deelnemers gespeeld. Ook hier bleef de spanning er tot de allerlaatste wedstrijden in. Kampioen werd Harrie van de Weijer met 16 punten. Als tweede eindigde Henk van der Schoot met 15 punten. Wim Verberne wist met 13 punten beslag

Workshop my little pony en knutsel/knuffel-ochtend

te leggen op de derde plaats.

Kortste partij De kortste partij was voor Jos Hover met 9 uit 9. De hoogste serie van 6 nam in de laatste speelweek Jo van Lierop voor zijn rekening. Vermeldenswaardig is dat zowel Hover als Jo van Lierop voor het eerst in de geschiedenis van 55+ bij het driebanden het gemiddelde van 1 werd behaald.

Wim Leereveld maakte de eindstanden bekend en reikte aan de kampioenen een beker uit. Hij bedankte de uitbaters van het clubhuis voor hun bijdrage en wenste de aanwezigen een verdiende rustperiode en hoopt dat ze weer met een grote deelname in oktober aan het volgende toernooi kunnen beginnen. De middag is onder het genot van een hapje en een drankje afgesloten.

Animato huldigt vier jubilarissen

ZEILBERG - Tijdens haar ledenvergadering op maandag 27 maart heeft Animato Zeilberg vier van haar leden in het zonnetje gezet vanwege hun jubileum. Op de foto van links naar rechts Paulien Vriends, 12,5 jaar lid van Vela Monte, Esther Rakels 12,5 jaar lid van Vela Monte, Leo Vogels 40 jaar lid van gemengd koor Animato, Ria van de KerkhofRelou 25 jaar lid van gemengd koor Animato.

Tevens werden tijdens deze ledenvergadering de bestuursleden Corine Ars en Berry Welten herbenoemd in het bestuur. Berry Welten werd tevens herkozen als voorzitter van de vereniging. Animato Zeilberg bestaat uit het koor Vela Monte en gemengd koor Animato. De koren repeteren op maandagavond bij Zaal de Zwaan Blasiusstraat 11 Zeilberg. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Voor meer informatie ga naar de websites

DEURNE – Op Green Valley Estate in Deurne is de hele maand april nog de expositie Natuurlijk Deurne te zien. Deelnemende kunstenaars Ans Kanters, Emelie Jegerings en Catharina Driessen willen op zondag 2 april aandacht besteden aan de jonge kunstenaar.

Kinderen van de basisschool van 4 tot en met 12 jaar kunnen zich opgeven voor een workshop schilderen van je fantasiepaardje of het knutselen van een fraaie paardenstaart. Al deze werkjes gaan een mooie presentatie “de ponyparade” vormen op de expositie Natuurlijk Deurne en zijn dus ook tot 30 april op Green Valley Estate te bewonderen. De workshops starten om 10.30 uur en om 11.30 uur en duren ongeveer 50 minuten. Deelname is gratis, ouders kunnen de vorderingen van hun

kinderen volgen(bij de kleintjes graag erbij blijven) of de expositie bekijken. Naast deze creatieve activiteiten zijn er voor de kinderen ook echte pony’s aanwezig. In de binnenrijbaan staan de pony’s van Soso Bixie Plus Events klaar om gepoetst en geknuffeld worden. Wil je graag deelnemen aan de workshop my little pony schilderen geef je op bij Emilie Jegerings via Info@emeliejegerings.nl. Opgeven om deel te nemen aan het knutselen kan bij Ans Kanters via amckanters@gmail.com.

van de zangverenigingen www. animato.nl en www.velamonte. nl. Op 19 maart 1961 werd in Zeilberg Animato opgericht. Het koor treedt regelmatig naar buiten met concerten in de regio of thuis in Zeilberg tijdens het lente- of kerstconcert. Het repertoire wordt door de leden gekozen in samenspraak met de dirigent en is heel divers. Het koor staat onder leiding van Harry Boom.

WEEKBLAD VOOR DEURNE | Donderdag 30 maart 2023 15
Kinderen kunnen zich opgeven voor een workshop schilderen van je fantasiepaardje of het knutselen van een fraaie paardenstaart. Vlnr: Ingrid van de Weijers, Karel Wijnhoven, Harrie van de Weijer, Wim Verberne en Henk van der Schoot. De huldiging van de jubilarissen vond plaats tijdens de ledenvergadering van Animato.

Administratief medewerker

(part-time)

Ben jij op zoek naar een uitdagende baan bij een succesvol logistiek bedrijf in Someren? Ben je nauwkeurig in je doen en laten, vind je het leuk om met facturen bezig te zijn en heb je gevoel bij administratieve taken? Dan ben jij misschien wel onze nieuwe collega!

We stellen ons aan je voor:

Vendrig is de logistieke specialist in transport, opslag en het afvullen en verpakken van vloeistoffen. Naast 16 vrachtwagens hebben wij meer dan 40 opslagtanks voor de opslag van vloeistoffen en “state of the art” meng- en afvulfaciliteiten. We staan al ruim 30 jaar bekend om kwaliteit en service.

Hoe ziet je werkdag eruit?

Ter versterking van ons team ben je onder andere actief om de financiële administratie in Exact op gang te houden. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de juiste afhandeling van de uren administratie en draag je zorg voor ons onderhoudsysteem. In dit onderhoudsysteem voer je gegevens in die betrekking hebben op ons personeel en voor het onderhoud van onze installaties. Je kunt zelf flexibel je taken indelen, maar tussendoor kun je adequaat omgaan met ad-hoc taken. Het betreft een baan voor 24 uur. Precieze dagen en tijden kunnen in overleg afgestemd worden.

Wat wij zoeken:

✔ Minimaal MBO werk- en denk niveau;

✔ Zelfstandige en die goed zijn eigen taken kan indelen;

✔ Basis-kennis van financiële administratie;

✔ Communicatief vaardig;

✔ Een enthousiaste aanvulling voor ons team.

Wat wij bieden:

✔ Flexibele indeling van je eigen taken;

✔ Werken in een prettig en informeel team met ervaren collega’s

✔ Korte communicatielijnen, wat kenmerkend is voor een familiebedrijf;

✔ Een aantrekkelijk salaris;

✔ Naast het werken bieden wij de leukste personeelsfeestjes in de omgeving van Someren.

Kom eens langs, wij zijn per direct opzoek naar iemand!

Heb jij het gevoel dat je deze uitdaging wilt aangaan? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren en misschien word jij onze nieuwe collega bij Vendrig Transport in Someren.

Je kunt reageren via 0493-495937 of info@vendrigtransport.nl.

Het bedrijf

Roval Aluminium in Helmond maakt deel uit van de internationale Reynaers Group en is een toonaangevende producent van aluminium bouwproducten. Het assortiment van Roval bestaat onder andere uit dakranden, muurafdeksystemen, aluminium handelsprofielen en waterslagen. Deze producten worden toegepast in de woning- en utiliteitsbouw, voor zowel nieuwbouw als renovatie. Voor de uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een logistiek medewerker en een productiemedewerker.

LOGISTIEK MEDEWERKER

PRODUCTIEMEDEWERKER (DAGDIENST)

Jouw werkzaamheden

Als logistiek medewerker leren wij je het logistieke vak: digitaal scannen, orders picken, verzendklaar maken en vooral werken in een leuk team!

Kom je in de productie, dan leer je alle stappen van het productieproces, van ponsen tot zagen. Het verwerken van aluminium gebeurt machinaal maar uiteraard kunnen een paar handen daarbij niet gemist worden! Jouw handen?

Jouw profiel

Je kunt goed zelfstandig werken. Je bent leergierig en hebt de juiste werkmentaliteit. En een goede fysiek. Je tilt namelijk regelmatig de aluminium platen en profielen.

Wat bieden we jou?

Je werkt van 07:45 tot 16:30 uur en op vrijdag begint jouw weekend om 14:15 uur.

Na je inwerkperiode, kan je je uren zelfs flexibel indelen. Je hebt verdeeld over de dag 40 minuten pauze. 10 minuten daarvan krijg je van ons cadeau. Samen werken vinden wij belangrijk, maar samen plezier hebben ook. Met leuke activiteiten voor iedereen, zoals grotbiken, bowling, een tennistoernooi en nog veel meer. Voor elk wat wils dus.

En wat dacht je van de jaarlijkse bouwvakborrel en ons personeelsfeest? Of de speciale gelegenheden waarmee we bijzondere momenten en successen vieren? Zoals jubilarissen en jarigen in het zonnetje zetten. Of een extra lekkere lunch vanwege een geslaagde maandomzet. · Maar ook twee keer per week vers fruit, ergonomische tilhulpen, leuke themadagen, toffe collega’s… Heb jij er al zin in?

Interesse?

Heb je interesse en wil je een kijkje komen nemen? Solliciteer via de QR-code links en wij bellen jou binnen 5 werkdagen. Je kunt ook contact opnemen met het HR-team via +31 (0) 492

10 50 of een WhatsApp sturen op +31 (0)

Garage Vink zoekt Automonteur

Voor onze Garage in Asten zoeken wij een ervaren automonteur. Type functie: Fulltime of BBL

Wat wij bieden: Een leuke werkomgeving met gezellige collega’s en een goed salaris.

Ben jij diegene die wij zoeken of ken jij iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Neem dan contact met ons op:

- Bellen mag naar: 0493 - 696962

- Je mag ons ook mailen: mail@garagevink.nl

803.

B en B Snijderij groeit en daarom zijn wij op zoek naar:

Productie medewerkers

Fulltime

Leerling productieleider

Fulltime

Chauffeur vrachtauto

Parttime.

Je bent in het bezit van het juiste rijbewijs en je hebt code 95 of bent bereid dit te behalen.

Chauffeur koelbus

Parttime

Medewerker kwaliteit

Parttime

Je bent verantwoordelijk voor het onderhoud en de uitbreiding van ons IFS kwaliteitssysteem.

Heb je interesse. Neem dan contact op met Pieter Beijers via mail: info@benbsnijderij.nl of bel 0439-697837

n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
56
6 153 57
Acquisitie
www.roval.nl | Wil je social �������� ia �� o ���� j �� �������� �� ���� �� i ���� �� e ������ i �� e ���� www.dasmediacentrum.nl De Lokale Ve��binde��
Logistiek medewerker Productiemedewerker

Goud voor paasbrood Godfried de Vocht

ZAKENNIEUWS - Godfried de Vocht, De Echte Bakker de ambachtelijke familiebakker in de regio, heeft het beste resultaat behaald bij de paasbrodenkeuring van Foodbase in Wageningen. Zijn Paasbrood werd als ‘zeer goed’ beoordeeld en kreeg het bijbehorende predicaat ‘goud’.

Jaarlijks wordt er een paasbrodenkeuring gehouden in Nederland, waaraan de ambachtelijke bakker kan deelnemen. Hoewel Godfried de Vocht en zijn bakkers precies weten hoe het paasbrood gebakken moet worden is het ieder jaar weer even oefenen voordat het perfecte paasbrood uit de ovens komt. Alle bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbroden laten keuren door diverse baktechnische adviseurs bij Foodbase in Wageningen. Zij constateerden dat de smaak van het paasbrood, de verdeling van de krenten, rozijnen en noten en de kleur van de korst dik in orde zijn. “De stol van Godfried de Vocht is een topproduct dat het predicaat ‘goud’ meer dan verdient”, aldus de jury.

Details perfect

Het behalen van deze beoordeling is geen vanzelfsprekendheid. Het bakken van een goed paasbrood is een secuur werkje en ieder jaar weer gaat Godfried de Vocht tijdig aan de slag om de

Goede Doelen Week van start

DEURNE - Van 10 tot en met 22 april vindt voor de achtste keer in Deurne de gezamenlijk collecte plaats voor veertien landelijke goede doelen. Deze collecte wordt georganiseerd door de Stichting Goede Doelen Week Deurne. In de week van 3 tot en met 8 april ontvangen inwoners de collecte-envelop in de brievenbus.

De collecte-envelop kan van maandag 10 april tot en met zaterdag 22 april worden ingeleverd bij een wijkcoördinator van de Stichting Goede

Doelen Week Deurne, bij een centrale plek in de wijk of in het gemeentehuis. Alle adressen zijn te vinden op www. goededoelenweekdeurne. nl en op de voorkant van de collecte-enveloppe. Ook is er weer de mogelijkheid om online te doneren, een veilige en betrouwbare manier voor de donatie aan de fondsen.

De deelnemende fondsen

zijn: Alzheimer Nederland, HandicapNL, Hartstichting, Hersenstichting, KWF Kankerbestrijding, Longfonds, Nationaal MS Fonds, Epilepsiefonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, het Gehandicapte Kind, Nederlandse Brandwonden Stichting, Nierstichting, Prinses Beatrix Spierfonds en Reuma Nederland.

Kerkberichten

tor van Eerd.

Parochie Heilige Willibrord

Deurne

Sint Willibrorduskerk

paasbroden zo goed mogelijk te maken. Het hele bereidingsproces wordt door de bakkers zeer nauwkeurig in de gaten gehouden. Neem bijvoorbeeld de vulling. In paasbroden zitten veel rozijnen verwerkt die moeten worden gewassen en geweld bij exact de juiste temperatuur. Zijn de rozijnen te warm of te koud, dan gaat dat direct ten koste van de kwaliteit van het product.

Familiebakker

Godfried de Vocht is een echte familiebakker waar de tweede generatie aan het roer staat. Kwaliteit staat hoog in het vaandel binnen het bedrijf, ze gebruiken uitsluitend de beste grondstoffen

en geven het product de tijd die het nodig heeft om een zo goed mogelijk product te maken.

Alle bakkers van Nederland konden gedurende twee weken hun paasbroden laten keuren

Om dit samen met klanten te vieren hebben ze deze week een speciaal voordeelpakket met daarin het bekroonde paasbrood, brood naar keuze en 6 broodjes voor 8,99 euro.

Museum De Wieger plaatst ledverlichting

Zondag 11.00: eucharistie Palmpasen (KK Willibrordus), voorganger pastoor D. Hedebouw, intenties: Sjef en Annie Gijsbersvan Leeuwen; Wim van Bommel en Dien van Bommel-Munsters; Leo Verbaarschot vw sterfd; Henk Seuren; Annie en Piet van Bommel; Noud Ketelaars; Nel Fransen vw sterfd en overl fam Fransen-Thijsen; overledenen van de fam Bouwmans-Janssens; Cor en Anneke Goossens-Volleberg; Jaan van de Weijer-van den Berkmortel vw verj. 14.30: Concertcyclus Matthaüs Passion, Eik en Linde (reserveren via Cultuurcentrum Deurne).

Dinsdag 19.00: eucharistie, voorganger pastoor D. Hedebouw. Na de mis mogelijkheid tot ontvangen van sacrament van verzoening.

Donderdag 19.00: eucharistie Witte Donderdag, gezamenlijke viering (gelegenheidskoor/KK Willibrordus), voorgangers pastoraatsgroep.

Vrijdag 15.00: gebedsviering rond de kruisweg (samenzang en orgel), voorganger pastoor D. Hedebouw. 19.00: gebedsviering Goede Vrijdag, herdenking van de Lijdensweg van Christus, gezamenlijke viering (gelegenheidskoor/KK Willibrordus), voorgangers pastoraatsgroep.

Willibrorduskapel, Visser 2

Zaterdag 15.00: eucharistie Palmpasen (samenzang), voorganger pastoor D. Hedebouw, intenties: Leo en Tonny Lemmers-van de Burgt overl fam Lemmers en overl fam van de Burgt; An van de Burgt en overl fam van de Burgt-Crooijmans. 19.00: Rozenhoedje.

Maandag 19.00: gebedsviering, meditatie rond hongerdoek, voorgangers pastorale team.

Woensdag 19.00: viering vervalt ivm Chrismamis in Den Bosch.

Donderdag 19.00: viering vervalt.

Sint Jozefkerk

Intenties: Frits Hoeben overleden ouders en Karin; Wiel van Oosterhout nms KBO.

Maandag 8.00 uur voor de vrede Dinsdag 8.00 uur voor de zieken. Woensdag 8.00 uur voor jonge gezinnen; Openstelling van de kerk voor stilte en gebed van 19.00 tot 20.00.

Witte Donderdag 8.00 voor de parochiegemeenschap; Witte Donderdagviering gezamenlijk voor alle parochianen in de kerk aan de Markt in Deurne aanvang 19.00 uur.

Goede Vrijdag 8.00 uur voor roepingen; om 15.00 Kruisweg in de parochiekerk in Liessel. Op Paaszaterdag 8 april is de gezamenlijke Paaswake in de kerk aan de Markt in Deurne aanvang 21.00 uur.

Sint Willibrordus Vlierden Zondag 2 april, Palmzondag: Eucharistieviering met koor. Voorganger Pastoor Dieter Hedebouw. Organist: Mathijs Maas. Intentie: Wim Berkers.

Sint Willibrordus Neerkant Zaterdag Palmpasenviering 1 april om 19.00 uur. Voorganger: Pastor van Eerd mmv Gemengd Kerkkoor.

Intentie: Getruda Leijssen – Strijbos, Toon en Mart Strijbos ; Annie Strijbos – Janssen; Harrie Berkers vanwege verjaardag.

O.L. Vrouw Praesentatie Ommel Zaterdag 1 april 16:30 uur: Rozenhoedje. 17:00 uur: H. Mis t.g.v. Palmzondag.

Intenties: Zi zi Bouwmans; Harrie en Leen Kersten-Bots en de zonen Henk en Frits.

Woensdag 5 april 8:30 uur: Voor de zielenrust van de overledenen.

Protestantse gemeente Deurne/Helenaveen

Deurne

DEURNE - In het afgelopen jaar is museum De Wieger gestart met het vervangen van de bestaande verlichting in de expositieruimtes door energiezuinige ledverlichting. Afgelopen week zijn ook op de benedenverdieping van De Wieger duurzame led-spotjes aangebracht. De werken die in het museum hangen hebben nu veel meer kleur en diepte.

De financiering van de nieuwe verlichting is voor een gedeelte gedaan door De Vrienden van De Wieger, maar ook uit eerdere expositiebudgetten. Het museum streeft ernaar ook in de overige ruimtes van het gebouw op termijn over te gaan op energiezuinige verlichting.

Tentoonstellingen in the spotlights

In het museum zijn nu de vol -

gende exposities te zien: Verbeelding van de Peel van Jan Althuizen, de tentoonstellingen Experiment en Vernieuwingsdrang 1940 – 1965, naoorlogs werk uit de collectie Fransen en Aansluiting en Confrontatie Collectie Museum De Wieger en Collectie Ger Fransen. De Wieger is geopend van dinsdag tot en met zondag en is gelegen aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne.

Zaterdag 19.00: eucharistie Palmpasen (St. Jozefkoor), voorganger pastoor D. Hedebouw, intenties: zuster Nepomucena, Josina, Ties en pater Willem Eevers.

Den Draai

Vrijdag 7/4 09.30: viering vervalt.

Sint Willibrordus Helenaveen

Zondag 2 april Palmzondag 9.00 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pastor van Eerd.

Intentie: Voor de parochiegemeenschap.

Sint Willibrordus Liessel

Zondag 2 april 2023 Palmzondag om 10.30 uur eucharistieviering met samenzang voorganger pas-

Zondag 10.00 u. Ds. Lieuwe Wijbenga, Veldhoven. Witte Donderdag aanvang: 19.00 u. Ds. Ada Rebel. Goede Vrijdag aanvang: 19.00 uur. Ds. Ada Rebel Paaswake zaterdag aanv. 21.00 u. Ds. Ada Rebel. U kunt de dienst ook online volgen of later bekijken op kerkdienstgemist.nl. Informatie op www.pgdeurne.nl. Contactpersoon: Mw. R. van Kampen telefoonnummer: 0493-317473.

Helenaveen:

Zondag dienst om 10.00 uur. Voorganger: ds P. Verschoor uit Helmond.

Christelijke gemeente Zondag 10.00 uur is er een dienst van Christelijke Gemeente De Levensboom, waarin het Evangelie van Jezus Christus centraal staat. Voor kinderen is er zondagsschool. Deze dienst vindt plaats in ‘t Hofke van Marijke in Sint Jozefparochie.

WEEKBLAD VOOR DEURNE | Donderdag 30 maart 2023 17
Het paasbrood van Godfried de Vocht kwam als beste uit de test bij de paasbrodenkeuring van Foodbase in Wageningen. De werken die in museum De Wieger hangen hebben nu veel meer kleur en diepte.

Degenen die ik liefheb verlaat ik, om degenen die ik liefhad terug te vinden

Mien Verbeek - Goevaerts

* 6 april 1931 † 26 maart 2023 echtgenote van Cor Verbeek †

Willy en Fien

Sabine en Pim, Jules, Valerie

Riny en Ricus †

Rob

Frank

Hans en Ria

Stefan en Carla, Stef

Ingrid en Jonathan

Antonet en Huub

Rudy en Caroline Fleur

Mark en Aafke, Esra

Correspondentieadres:

Perosistraat 399 - 5049 LH - Tilburg

Theo en Jeannette

Ben en Liselotte, Jip, Julia, Cato

Kim en Pieter Luc en Audrey, Nadieh, Rens, Jelle

Thijs en Paula, Kian, Owen

Cor en Jolanda

Corine en John, Jille

Sven en Kirsten

Peter en Lian

Kim

Dennis

Willemien en Sjaak

Arno en Vera Saar

Sander

De afscheidsdienst wordt gehouden op vrijdag 31 maart om 10.30 uur in ‘t Lijssels vertier, Hoofdstraat 60 te Liessel.

Later op de dag vindt de begrafenis plaats op Natuurbegraafplaats Hoeve Ruth.

In plaats van bloemen wordt een gift voor de Wellenshof gewaardeerd. Hiervoor is een collectebus aanwezig.

Doodgaan is niet zo erg, kan zelfs bevrijdend zijn. Afscheid nemen van allen die je liefhebben, dat doet pijn.

Verdrietig, maar erg dankbaar dat wij hem zo lang in ons midden mochten hebben, geven wij u kennis dat nog vrij plotseling van ons is heengegaan mijn vader, schoonvader, opa en overgrootvader

Jan van Stratum

echtgenoot van Fien van Stratum - Munsters † in de leeftijd van 88 jaar.

Deurne: Will en Marina Sven en Nicole Björn en Laura, Daan Ralf

Deurne, 23 maart 2023

Correspondentieadres:

Torteltuin 49

5754 HA Deurne

De afscheidsdienst heeft plaatsgevonden op dinsdag 28 maart in ’t Brummelhuis te Deurne, waarna de begrafenis in familiekring heeft plaatsgevonden.

Tevens willen wij iedereen bedanken die op welke manier dan ook met ons heeft meegeleefd.

Peter wilde sterven in zijn harnas maar dit.. had niet zijn laatste rit mogen zijn

Peter Clement

22 maart 2023

Trots op zijn DAF – wij Trots op hem Collega’s - Fam Munsters

Stilletjes hebben wij uw hand los moeten laten, maar vergeten doen wij U nooit.

Met grote bewondering en respect hebben wij U afstand zien nemen van alles wat U dierbaar en lief was. We hebben U los moeten laten,onze lieve

Mama da Costa-Slagter

5 Kalisetail, 5 november 1931

c Deurne, 26 maart 2023

weduwe van Fred da Costa

Sam

Jet en Ton

Yol en Gerry

Jacky en Anita

Winnie

Grace en René

Gerard en Desi Kleinkinderen en achterkleinkinderen

Correspondentieadres:Coöperatie DELA,t.a.v. de familie Slagter, Belgenlaan 11, 5406 XN Uden

U kunt afscheid nemen van Mamaop vrijdag 31 maart van 19.00 tot 19.45 uur in het uitvaartcentrum Rustven, Derpsestraat 1d te Deurne. De afscheidsdienst wordt gehouden op zaterdag 1 april om 13.30 uur in de Protestantse kerk, Helmondseweg 5 te Deurne. Hierna begeleiden wij Mama naar de begraafplaats aldaar. U kunt de afscheidsdienst ook volgen via livestream op de site www.kerkdienstgemist.nl

Een bijzonder woord van dank aan de medewerkers van het Heiakkerhuis en de instantie Home-instead voor hun goede zorg voor mama.

Met verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze collega

MARK CEELEN

We mochten hem kennen als een betrouwbare en loyale collega met passie voor zijn vak als vrachtwagenchauffeur. Nooit mopperen en altijd positief. Zelfs tijdens zijn laatste kilometers heeft hij zich ingezet voor ons bedrijf.

Mark, we gaan je missen!

Onze gedachten en ons medeleven gaan uit naar Gerrie, de kinderen en overige nabestaanden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Directie en collega’s Jetstone

Een mooi mens is van ons heengegaan.

Mark Ceelen

Ceel was een leider op het veld en in de kantine, voor al deze herinneringen zijn we hem eeuwig dankbaar. Heel veel sterkte voor Gerrie, de kinderen en de familie/vrienden.

You are never alone

VETERANEN S.P.V. VLIERDEN

Heden ontvingen wij het droevige bericht van het overlijden van:

Mark Ceelen

Mark was al langere tijd ziek. Hij was assistentscheidsrechter en later -toen dat niet meer kononderdeel de technische staf van het 1e elftal. Mark was pas 46 jaar.

Hij zal in onze vereniging enorm gemist worden. Wij wensen Gerrie, Daphne, Joyce, Jan en Audrey heel veel kracht en sterkte toe.

Bestuur en leden Voetbalvereniging SPV Vlierden

In het bijzijn van haar geliefden heeft zij haar rust gevonden

In het bijzijn van haar geliefden heeft zij haar rust gevonden

Cathe Zonderwijk

Cathe Zonderwijk

* 5 april 1962 † 24 maart 2023 echtgenote van Jack Vannisselroij weduwe van Rudi van Neerven

* 5 april 1962 † 24 maart 2023 echtgenote van Jack Vannisselroij weduwe van Rudi van Neerven

Wij blijven jou, je kracht en vooral je liefde en warmte altijd herinneren.

Wij blijven jou, je kracht en vooral je liefde en warmte altijd herinneren.

Jack

Jack Maikel & Sanne, Sem, Lisa Esmee & Bjorn, Stef, Niels Sander, Jordan Marieke & Koen, Meike, Lotte Bram & Yvon, Fem, Wies, Mats Thomas & Erik

Maikel & Sanne, Sem, Lisa Esmee & Bjorn, Stef, Niels Sander, Jordan Marieke & Koen, Meike, Lotte Bram & Yvon, Fem, Wies, Mats Thomas & Erik

De afscheidsdienst werd gehouden op donderdag 30 maart om 10.30 uur in ‘t Brummelhuis te Deurne. De crematie vond in besloten kring plaats.

Cathe wenste geen bloemen te ontvangen, maar een donatie aan het Radboud Oncologiefonds. Het scannen van onderstaande QR-code brengt u naar de online collectebus ten nagedachtenis aan Cathe.

De afscheidsdienst werd gehouden op donderdag 30 maart om 10.30 uur in ‘t Brummelhuis te Deurne. De crematie vond in besloten kring plaats. Cathe wenste geen bloemen te ontvangen, maar een donatie aan het Radboud Oncologiefonds. Het scannen van onderstaande QR-code brengt u naar de online collectebus ten nagedachtenis aan Cathe.

Familieberichten

Je bent erbij, al dobberend en grinnekend Voor altijd in de Franse zon, op een Zwitserse Alp, onderweg in de nacht.

Wees niet bang, we vergeten je niet.

In liefde hebben wij afscheid genomen van onze vriend en vader.

Ir. Geert-Jan van Heugten architect

* 29 maart 1961 .22 maart 2023

Someren Bakel

Mees en Tadeja Roos en Stijn Sam, Julius en Leo Faas en Semmy Wimmie

Op zaterdag 25 maart hebben we afscheid genomen in ‘t Brummelhuis in Deurne.

We bedanken iedereen die er in de afgelopen tijd voor Geert-Jan of voor ons is geweest, in welke vorm dan ook.

Je wilde nog zoveel, maar had niet meer de kracht

Je ziekte had je volkomen in je macht

Je bent nu bevrijd uit je lijden

Maar wat is het zwaar van jou te moeten scheiden

Erg verdrietig, maar zeker vervuld van mooie en fijne herinneringen, hebben wij afscheid moeten nemen van ons pap, opa, overgrootvader en vriend

Henk Verbakel

* 18 juli 1943 † 23 maart 2023

weduwnaar van Betsie Verbakel - Vlemmings vriend van Nelly Rakels - Joosten

Marieta en Henry Jasper en Lotte Lars en Daphne Iris en Job

Hans en Annemarie Femke en Dennis Lieke en Nick, Odin

Correspondentieadres:

Familie Verbakel

Lek 26

5751 LT Deurne

De afscheidsdienst en de crematie hebben inmiddels plaatsgevonden.

Wij bedanken iedereen die op welke manier dan ook met ons heeft meegeleefd.

Bij deze laten wij u weten dat van ons is heengegaan

FRANCISCUS JOSEPHUS VAN LOON FRANS

* 21 maart 1930 † 25 maart 2023

Hierbij nodigen wij u uit informeel afscheid te nemen van Frans op zaterdag 1 april in ‘t Brummelhuis, St. Willibrordusplantsoen 6 te Deurne, waar u welkom bent tussen 10.30 en 12.00 uur. De crematie vindt in stilte plaats.

Correspondentieadres:

H. van Loon Bernard de Merodestraat 6 5721 JX Asten

In plaats van een bloemetje graag een donatie voor de Hartstichting. Hiervoor is een collectebus aanwezig.

Niet te filmen, hoeveel lieve reacties we hebben gekregen! Het heeft ons goed gedaan.

Langs deze weg willen wij onze dank betuigen voor de vele, hartverwarmende blijken van medeleven, in welke vorm dan ook, tijdens zijn ziekte en na het overlijden van ons pap, schoonvader en opa

Hein (Hennie) van den Heurik

* Weert, 10 april 1946 † Bakel, 3 februari 2023

Ton

Marein van den Heurik en Han Lim Jannic Martine en Tom Goorts - van den Heurik Kjell

Kijk nog eens op zijn Wilma-site www.vandenheurik.nl

Kijk op toegi .nl en ontdek hoe jouw idealen kunnen voortleven

‘Het enige dat de dieren hebben zijn wij’

Tandprothetische praktijk

Julianastraat 38 5721 GL Asten tel. 0493-697443 www.depolders.nl

Inschrijven nieuwe patiënten mogelijk

- Tandprothetiek

- Klikgebit

- Reparaties

- Esthetische oplossingen

- Implantologie

WWW.DEPOLDERS.NL

Rijbewijs verlengen in 2 dagen! Pasfoto maken bij Foka, wij regelen uw aanvraag bij het RDW. Geen afspraak bij de Gemeente nodig. Foto Foka, Kerkstraat 8, Deurne, tel: 0493-353102

Kringloopwinkel – Asten

Kom gezellig shoppen bij ons!

Wij helpen in ontwikkelingslanden en verkopen in onze mooie winkel curiosa, boeken, speelgoed, elektronica, meubels, kleding en nog véél meer. Goed, schoon en goedkoop!

BEMO

Betonboor & Zaagtechniek B.V.

Wij zijn gespecialiseerd in het zagen, boren en afkitten van betonverhardingen.

Wij zoeken een

MEDEWERKER

voor 40 uur per week

Bel naar 06-22520681

Of mail naar info@bemobetonboren.nl

Heeft u of uw kind iets extra’s nodig?

DAGBESTEDING

Vergoeding uit WMO, PGB of zelf-betalend Wilt u onze dagbesteding eens meebeleven?

Meld u dan aan om een dagdeel GRATIS en VRIJBLIJVEND mee te draaien

SPECIALIST

Naast therapie en diagnostiek voor volwassenen en kinderen bieden we ook (Kinder)Coaching, Mindfulness,

en Yoga Voor informatie: info@hetlevensatelier.nl

Koningsplein 24 - Asten - 0493-381554 www.uitvaartamore.nl Marly van Eckendonk-Driessen Sandra Slegers-de Groot Tijn Poelmann U bent altijd welkom voor een open gesprek. Bel 0492 - 66 60 00 of ga naar monutamagis.nl Magis helder over wat een uitvaart kost
paardenmeisje wordt 1 april 50 jaar Carola gefeliciteerd!
Dit
M & M en familie Eindelijk (o)pa Cor met pensioen en van ons een dikke zoen! Groetjes van je schatjes
Stichting Een Aarde Openingstijden: Maan-/Dinsdag 09.00 -12.00 Woensdag 13.00 -16.00 Donderdag 18.00 -20.30 Zaterdag 09.00-12.00
Het Levensatelier, Burgemeester Wijnenstraat 9, Asten www hetlevensatelier.nl tel. 0493670251
EFT
DE ROLLUIKEN
Zonneschermen pvc-lamellen * actiepr ijzen * goede ser vice Bel ons: 0493-342318 0493-842522 06-22509919 Hoofdstraat 89 Liessel 228941 Rolluiken Roldeuren Zonneschermen Screens Div. horren
aantrekkelijke prijzen
Rolluiken
Zeer
Familieberichten Familieberichten

Prijs: € 2.575,

Prijs: € 2.195,

kijk voor een indruk van onze aanbiedingen op: www.teunarts.nl

Prijs: € 1.375,

Prijs: € 1.595,

Prijs: € 1.175,

Prijs: € 1.375,

Prijs: € 1.075,

www.teunarts.nl
ZONDAG 26 MAART GEOPEND Z O N DAG 2 APRIL GEOPEND VAN 10.00 - 17.00 UUR VAN 10.00 - 17.00
Prijs: € 2.195,