Page 1

SZPONZORI AJÁNLAT

A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. Budapest Főváros Önkormányzata fenntartásában működik.


Ahol az élmény születik Legendák, emlékek és nagy találkozások helye: Színház a Margitszigeten 2018-ban ünnepeljük a Budapest legszebb és legkedveltebb közparkjában álló Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. születésnapját. Ebből az alkalomból szeretnénk mindazokkal együtt ünnepelni, akik kedvelik a természet e csodálatos képződményét a Margitszigetet, akik szeretik a színházat, a zenét, azon helyeket, ahol a kultúra és kultúrák találkozása ünnepi pillanatokat, emlékezetes perceket és közösségi élményt nyújtanak. Ünnepeljük együtt a sziget kivételes adottságú nyári színházát, mely 2018-ban ünnepi eseményekkel, új színházi- és operabemutatókkal, valamint neves hazai és külföldi művészekkel készül születésnapjára. Várjuk mecénások és támogatók jelentkezését remélve, hogy közösen élhetjük meg a színház évfordulójának sikerét. Kérjük, tanulmányozzák át szponzori ajánlatunkat és lehetőségeik szerint válasszanak a felkínált támogatói kategóriák közül! Köszönjük tulajdonosunknak, Budapest Főváros Önkormányzatának, kiemelten Tarlós István főpolgármesternek és az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy sokunk örömére Budapest lakosai és vendégei számára garantálja színházunk magas színvonalú működését. Reméljük, sikerül megnyernünk Önöket támogató partnernek, és 2018-ban közös sikerként élhetjük meg, hogy Budapest büszkeségévé és a Margitsziget ékkövévé válik az ünneplő nyári színház, a Margitszigeti Szabadtéri Színpad.

Bán Teodóra

ügyvezető igazgató és művészeti vezető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.


A 2018. jubileumi évad kommunikációs és marketing kampánya Az ünnepi évad kommunikációs- és marketingkampányának szakaszai és jellege:

I. Elokampány

Időszak: 2017. október–január Az előkampányt elindító sajtótájékoztatóra 2017. szeptember 26-án 11 órakor kerül sor a Margitszigeti Casinóban, ahol Bán Teodóra, a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatója bejelenti a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő jubileumi évadot, annak terveit, valamint kiemelt színházi bemutatóit és produkcióit. A sajtótájékoztatót követően a Szabad Tér Színház honlapján (www.szabadter.hu) elindul a 2018-as Budapesti Nyári Fesztivál nyitóeseményéig tartó visszaszámláló óra, elérhetővé válnak az ünneplő Margitszigeti Szabadtéri Színpad kiemelt produkcióinak felületei, és elindul jegyértékesítésük. Az előkampány elsődleges célja, hogy a közönség, illetve a potenciális nézőtábor minél szélesebb körben értesüljön a jubileumi évadról, és fokozatosan megismerje annak eseményeit. Médiapartnereinkkel elindítjuk közös előkampányunkat, melynek során a 2018-as évad sztárfellépőinek, valamint a színpad nagyszabású produkcióinak kommunikációjával folyamatos figyelemfenntartó megjelenésekkel leszünk jelen. Az előkampány végén, az év végi ünnepek időszakára „Ajándék Budapestnek” címmel különböző csomagajánlatokkal készülünk a jubileumi évad programkínálatából merítve.

II. Aktív szezonismerteto ernyokampány Időszak: 2018. február–május

A 2018 februárjától májusig tartó felvezető kampány időszakában komplex marketing-és kommunikációs kampányra készülünk, mely – folytatva és kiszélesítve az előkampányban felvezetett stratégiákat – immár az online/offline és outdoor-lehetőségek legszélesebb választékával működik.

III. Párhuzamos, aktív, produkcióközpontú lépcsos kampány Időszak: 2018. június–augusztus

A kampány utolsó szakaszában, vagyis a Budapesti Nyári Fesztivál ideje alatt az aktuális, soron következő előadásokra külön, speciális kampányokat indítunk, ugyanakkor párhuzamosan folytatódik a felvezető kampány során elindított szezonnépszerűsítő ernyőkampányunk is. A Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80 éves ünnepi évadának előadásaihoz, produkcióihoz illeszkedő koncentrált jelenlét által még intenzívebb kommunikációt folytatunk, mely Önnek is biztosítja a folyamatos jelenlétet.


Tisztelt nagylelku, kultúrabarát Szponzorunk! A Szabad Tér Színház Nonprofit Kft. az igényeknek megfelelő rugalmas partneri viszonyt szeretne Önnel kialakítani, ezért a szponzorációs csomag összeállításában is figyelembe szeretnénk venni leendő szponzorunk igényét, nyitottan állva további elképzelésekre, ötletekre. Válogasson tehát a felkínált lehetőségekből, melyekről a későbbiekben személyesen egyeztetünk és ennek megfelelően közösen egészítjük ki és véglegesítjük az Ön saját szponzori csomagját. Az ajánlatban megnevezett szolgáltatások köre a szponzoráció összegének is függvénye, de fontosnak tartjuk, hogy az Ön társasága / cége / munkatársai és partnerei számára hasznosítható elemek kerüljenek a személyre szabott csomagba! Látogatási és előadási statisztikai adatok a Margitszigeti és Városmajori Szabadtéri Színpadokról: Nyári színházi évad: június, július, augusztus Előadás szám: 105 db Műfajok: színházi előadások, opera, musical, operett, balett, komoly- és könnyűzenei koncertek, gyerekszínház, cirkusz, irodalmi séta, kiállítás. Közreműködő művészek és produkciók létrehozásában közreműködők száma: 2.800 fő Látogatottság: előző évek átlaga 90.000 látogató, 2017-ben 104.000 vendég. Kampány időszak: előző év októbertől augusztus 20-ig. PR- és sajtómegjelenések (print, online és elektronikus média) száma: 4.800 db

EXCLUSIVE SZPONZORI CSOMAGOK: Névadó szponzor – Gyémánt fokozatú támogató Támogatás összege: 20.000.000 Ft

Foszponzor – Arany fokozatú támogató Támogatás összege: 10.000.000 Ft

Kiemelt Szponzor – Ezüst fokozatú támogató Támogatás összege: 5.000.000 Ft


A Szabad Tér Színház a szponzorációért cserébe nyújtott lehetséges szolgáltatásai a kommunikációs- és marketingkampány egyes szakaszaiban:

I. Elokampány

Időszak: 2017. október–január • Sajtóeseményeken a szponzor nyomtatott vagy elektronikus reklámanyagainak, roll-upjainak, molinóinak, zászlóinak stb. kihelyezési lehetőséget biztosítunk. • A támogatás folyamatos kommunikálása a Margitszigeti Szabadtéri Színpad produkcióit ismertető interjúkban, híradásokban, közleményekben, sajtóeseményeken. • Megjelenési felület a decemberig kiadott valamennyi szóróanyagon, illetve saját kiadványokon. • A Szabad Tér Színház weboldalán jól láthatóan, logóval és nagy betűkkel való megjelenés a szponzorok között. • Szponzor esetleges akcióinak közlése a Színház weboldalának hírei között, valamint a Facebook-oldal hírfolyamában. • Az „Ajándék Budapestnek” karácsonyi csomagban kiadott bérlet borítólapján a szponzor és támogatói fokozatának feltüntetése.


II. Aktív szezonismerteto ernyokampány Időszak: 2018. február–május

• Az outdoor kampány teljes időszakában a gyémánt fokozatú szponzor logójának és támogatói fokozatának feltüntetése jól látható külön sorban. • Outdoor-megjelenéseink az ernyőkampány során: - Dupla A0 oszlopplakát (Kb. havi 150-300 plakát Budapest legfrekventáltabb közterületein) - Mozgólépcső- és peronreklám (balusztrád-reklám) – A metró legforgalmasabb megállóinak (Deák tér, Széll Kálmán tér, Nyugati tér, stb.) mozgólépcső balusztrádjain. - City Light Plakát oszlopplakát (Kb. havi 150-300 plakát) - Budapest nagyobb busz- és villamosjáratain elhelyezett járműmatricákon való megjelenés (15-20 jármű) - Óriás épülethálón való megjelenési lehetőség. - Egyes koncertek címének névadó szponzora. Pl.: „Az (XY cég) és a Budapesti Nyári Fesztivál bemutatja:’, illetve a lehetőségekhez képest: „(XY cég) Operagála” - A Margitszigeti Szabadtéri Színpad homlokzatán elhelyezett LED-falon a szponzor feltüntetése külön slide-on. • Megjelenési lehetőség valamennyi saját kiadványainkban és szórólapjainkon: - Exclusive programfüzetben teljes oldal biztosítása (angol-magyar nyelvű kiadvány, 10.000 példányszámban). - A Margitszigeti Szabadtéri Színpad műsorát hirdető leporellón külön oldal biztosítása (orosz, német, angol, magyar nyelven, 20.000 példányszámban). - Programhirdető, teljes szezont tartalmazó Fidelo különszámban teljes oldal biztosítása. - Koncert-szórólapokon való logós megjelenés (Kb. 3.000-5.000 pld.) - Megjelenés akciókat hirdető szórólapokon (Kb. 3.000-5.000 pld.) - A Városmajori Színházi Szemlét hirdető szórólapokon való logós megjelenés (5.000 pld.) - Jazz neked! koncertsorozat szórólapjain való logós megjelenés (5.000 pld.) - A Mezítláb a parkban ingyenes niytóesemény és koncert szórólapján való logós megjelenés (10.000 pld.) • Sajtótájékoztatón, sajtóeseményeken felszólalási lehetőség. • Elektronikusan kiküldött sajtómeghívókon a szponzor feltüntetése. • Sajtóeseményeken a szponzor nyomtatott vagy elektronikus reklámanyagainak, roll-upjainak, molinóinak, zászlóinak stb. kihelyezési lehetőséget biztosítunk. • Folyamatos jelenlét tv-csatornákon, például interjú formájában. • TV-szpotokban logó megjelentetése. • Folyamatos jelenlét rádióban interjú és/vagy szpot formájában. • Nyomtatott sajtóban megjelenő hirdetéseinken a logó megjelenítése. • Folyamatos megjelenés az elektronikus sajtóban vásárolt felületeken (Origo, HVG, Index, CEMP csoport, PORT.hu stb.)


III. Párhuzamos aktív, produkcióközpontú lépcsos kampány Időszak: 2018. június–augusztus

A februártól májusig tartó időszakban említett lehetőségeken felül a következő plusz megjelenéseket, illetve szolgáltatásokat nyújtjuk Tisztelt Partnerünknek a Fesztivál három hónapos időtartama alatt: • A Mezítláb a parkban ingyenes szabadtéri örömkoncerten és nyitóeseményen való KIZÁRÓLAGOS megjelenési lehetőség előre egyeztetett felületek biztosításával és kommunikálásával. • Protokollmeghívókon a szponzor feltüntetése jól látható helyen. • A tájékoztató műsorlapokon a szponzor feltüntetése jól látható helyen. (Pl.: „A Budapesti Nyári Fesztivál és a XY cég bemutatja:”) • Az előadások előtt hallható hangosbemondón támogatói fokozatuknak megfelelően külön köszöntjük a szponzorokat. • Doorstep-sajtótájékoztatókon köszönetnyílvánítás a szponzornak. • Szponzor Páholy biztosítása: az előadások szünetében zártkörű vendéglátás a színház első emeletén, frissítők, snack és pezsgő felszolgálásával a szponzornak és vendégeinek. • Előzetes egyeztetés után lehetőséget adunk a főpróbák megtekintésére Ön és vendégei számára. • Az előadások előtt - igény szerint - külön pezsgős köszöntés. • Belépőjegyek biztosítása megegyezés szerint. Vendégeinek külön, kizárólagos jelleggel szervezhet fogadást, ahol saját partnereit láthatja vendégül. • Igény esetén VIP-páholy biztosítása a szponzor számára (a páholyon a szponzor nevének és molinójának elhelyezésével.) • Támogató cég molinójának, roll-upjának kihelyezése a közönségforgalmi területen. • Igény szerint lehetőséget biztosítunk a backstage bejárására az előadás előtt, illetve a fellépő művésszel való megismerkedésre, beszélgetésre. • Az előadás után további lehetőség a Szponzor Szalonban frissítő elfogyasztására.


Ízelíto a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 2018-as jubileumi évadának tervezett programjából: - 2018. június 9. (szombat) 19:00 – Mezítláb a parkban - ingyenes koncert és nyitóünnepség. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. - 2018. június 15. (péntek) 20:00 – Nyitókoncert a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral Műsor: Carl Orff: Carmina Burana; Vezényel: Hamar Zsolt - 2018. június 22. és 24. (péntek és vasárnap) 20:00 – Richard Strauss: Salome - operabemutató Főbb szerepekben: Rost Andrea, Komlósi Ildikó, Gerhard Siegel; Rendező: Anger Ferenc; Vezényel: Kocsár Balázs - 2018. július 6. és 8. (péntek és vasárnap) 20:00 – The Great Gatsby - balett-show - 2018. július 13. (péntek) 20:00 – Jeff Mills és az Óbudai Danubia Zenekar - koncert-show - 2018. július 15. (vasárnap) 20:00 – Operagála Erwin Schrott-tal. Közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara. - 2018. július 20. és 22. (péntek és vasárnap) 20:00 – Kálmán Imre: Cirkuszhercegnő - operettbemutató - 2018. augusztus 3. és 4. (péntek és szombat) 20:00 – Disney Fantázia - szimfonikus filmkoncert-show


A jubileumi 80. év fókuszában a kiemelt színpadi produkciókon túl a további programokat, programsorozatokat, illetve közösségi eseményeket tervezzük: • Kikötő-koncertek tehetségkutató koncertsorozat a Margitszigeti Szanbadtéri Színpad saját kikötőjénél • Jazzy Tower-koncertsorozat hagyományos jazzkoncert-sorozat a Margitszigeti Víztorony-udvarban • Mezítláb a parkban ingyenes szabadtéri nyitóesemény és koncert • Jazz neked! koncertsorozat a Városmajori Szabadtéri Színpadon • Városmajori Színházi Szemle


Legyen minden nálunk töltött este ünnep a Margitszigeti Szabadtéri Színpad fennállásának 80. születésnapján! Legyen Ön a támogatója a különleges jubileumi szezonnak! Ünnepeljünk együtt és támogatásával tegye fényesebbé ünnepünket.

Adjunk közösen ajándékot Budapestnek!

Bán Teodóra

ügyvezető igazgató és művészeti vezető Szabad Tér Színház Nonprofit Kft.

Elérhetőség: E-mail: igazgatosag@szabadter.hu, marketing@szabadter.hu, Tel.: 06-1/3550-175.


w w w . s z a b a d t e r . h u

Margitszigeti Szabadtéri Színpad szponzori ajánlat  
Margitszigeti Szabadtéri Színpad szponzori ajánlat  
Advertisement