1 minute read

Holmestrand på pinner

Venninnene Laila Ims og Jeanett Zell Gurrich tok frem strikkepinnene og designet «Holmestrandsgenseren» i forbindelse med kommunesammenslåingen. - Vårt motto var «by og land - hånd i hånd», forteller Jeanett.

Sentralt motiv er eikebladet - Vi ville samle hele den nye kommunen på én genser: Bølger fra kysten, skog og mark, blomster, fjelltopper og hjerter måtte selvfølgelig være med. Sentralt i motivet på genseren er Eikebladet.

Lidenskapen til strikking begynte for Jeanett sin del så smått i 2009, med å strikke småplagg.

- Blåfjell nisselue var mitt første prosjekt, sier Jeanett. Hun har tre barn som hun strikker jevnlig for, og alle tre går med hver sin Holmestrandsgenser.

- Det finnes ikke noe bedre når det er kaldt enn å gå med ullplagg.

Laila har siden 2013 strikket for designere som skal gi ut strikkebøker. Hun er den første som får tilsendt de nye oppskriftene og prøvestrikker de nye modellene før de finner veien i en ny strikkebok.

- Jeg er flink til å finne feil i mønstrene, forteller hun, og på Holmestrandsgenseren har jeg brukt mye av min erfaring. Drømmen hennes er å gi ut sin egen strikkebok en dag. God støtte fra Motepinnen - Da vi designet Holmestrandsgenseren ble det mye tegning, telling og regning før selve prøvestrikkingen startet. Vi var så heldige at vi fikk så god støtte fra Laila Jacobsen som driver garnbutikken Motepinnen i Holmestrand, forteller de.

- Vi fikk alt garnet gratis, ellers hadde det blitt veldig dyrt for oss.

I fire måneder jobbet de to med å få modellene fra tegnebrettet og inn i utstillingsvindu på Motepinnen. Holmestrandsgenseren finnes i flere modeller for damer, herrer og barn. I tillegg har Laila designet en kofte, lue og votter i samme mønster.

Oppskriftene og garnpakker kan du kjøpe på Motepinnen i Holmestrand by.

Laila Jacobsen sier at det ikke er nødvendig å være veldig dreven i strikking. Hun hjelper gjerne til med å få et fint resultat.

Vil du dele et bilde av genseren din? Tagg bildet med #Holmestrandsgenseren2020 på Instagram.