JURODAY 2016

Page 1

AFFÄRSJURIDISKA FÖRENINGEN PRESENTERAR

JURODAY AFFÄRSJURISTERNAS ARBETSMARKNADSDAG

PROGRAM 23 MARS 10-15 COLOSSEUM

AJF.NU/JURODAY


PwC i Sverige är marknadsledande inom skatterådgivning. Vi har drygt 300 medarbetare runt om i Sverige som arbetar med nationell och internationell företags- och individbeskattning samt indirekta skatter. Vi verkar i PwC:s globala nätverk som består av 23 000 skatterådgivare spridda över ca 160 länder. Våra medarbetare är vår främsta resurs och vi engagerar oss därför mycket i att ge dig som anställd kompetensutveckling och möjlighet att göra internationell karriär. Att få arbeta med några av landets vassaste skattespecialister samtidigt som du får en aktiv coachning tror vi skapar en god plattform för dig och din karriär. Läs mer om oss och en framtida karriär på PwC. www.pwc.se/student

Lantmäteriet ser till att du får rätt information när du gör en kartsökning i din smartphone. Våra satellitsystem effektiviserar byggandet av nya vägar, broar och städer. Varje dag bidrar våra kartor till att brandkår och ambulans kan rädda liv. Tack vare att vi metodiskt skannar hela landet från luften så kommer vi kunna förbereda oss för framtida klimatförändringar. Dessutom säkrar vi gränserna och ägandet av landets tre miljoner fastigheter. Det sammanlagda värdet uppgår till 3 600 miljarder kronor och utgör fundamentet i vår ekonomi och välfärd. Vi är ca 2000 medarbetare på ett 50-tal orter där vi alla, på olika sätt, verkar för att bygga samhället. Hos oss kan du vara ekonom, jurist, systemutvecklare, ingenjör, kommunikatör– och så lantmätare förstås. Du gillar varierade arbetsuppgifter, att träffa många människor och att lösa problem med högteknologiska arbetsmetoder. Dessutom har du möjlighet att jobba över hela Sverige eller i någon av våra 37 olika samarbetsländer. Vi erbjuder även praktik och sommarjobb samt examensarbete.

Mer än 80 procent av de största företagen i världen har valt oss som sin affärspartner. Alla med komplexa frågeställningar och problem. Därför arbetar våra 225 000 medarbetare i över 150 länder med att erbjuda tjänster inom revision, business consulting, skatterådgivning, riskhantering och finansiell rådgivning. Vi har valt att medverka på Juroday, för att du som student ska få en känsla av vilka vi är och en förståelse för vad vi erbjuder våra klienter samt hur en start på Deloitte kan påverka din framtid. I Sverige är vi 1 200 medarbetare, varav 200 medarbetare på vår skatteavdelning. Inom skatt arbetar vi med bland annat corporate tax, moms, transfer pricing och internationell individbeskattning. Kom förbi vår monter så berättar vi mer!


Länsförsäkringar Östgöta är ett kundägt bolag. Det innebär att vi genomsyras av en stark lokal prägel med stort fokus på de förhållanden som finns i Östergötland, där vi är verksamma. På våra sju kontor runtom i länet erbjuder vi tjänster inom bank, försäkring och fastighetsförmedling för privatpersoner och företag. Våra kunder ska ges möjlighet till långsiktig ekonomisk trygghet och en enklare vardag full av möjligheter. Arbetsmiljön hos oss karaktäriseras av samarbete och samverkan för att skapa gemenskap och för att uppnå våra övergripande målsättningar. Tack vare vår bredd inom bank, försäkring och fastighetsförmedling kan vi erbjuda våra medarbetare unika möjligheter att ”byta jobb på jobbet”. Inom Länsförsäkringar Östgöta finns många intressanta och omväxlande jobb. Du kan bland annat arbeta som rådgivare, säljare, marknadsförare, it-tekniker, jurist, ekonom, skadehandläggare eller riskingenjör. Välkommen att höra av dig till oss!

Aon plc, med huvudkontor i London, grundades 1987 och har idag cirka 65 000 anställda vid 500 kontor i över 120 länder. Aon Sweden etablerades 1992 och är ett av Sveriges ledande kunskapsföretag inom rikshantering för företag och organisationer genom risk managementtjänster, försäkrings- och återförsäkringsförmedling samt rådgivning och outsourcing inom human resources. Idag har Aon Sweden 250 anställda i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hyresgästföreningen är hyresgästernas intresseorganisation och vi arbetar för att våra medlemmar ska ha bra boendevillkor, rimliga hyror, inflytande och trygghet i sitt boende. Hyresgästföreningen är demokratiskt uppbyggd och är partipolitiskt obunden. Vi är en av Sveriges största folkrörelser. Vår vision är ett tryggt boende där människor och samhälle utvecklas. Vi arbetar för att alla ska ha rätt till en god bostad till en rimlig kostnad. Över en halv miljon hushåll är med i Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen erbjuder en attraktiv arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter och bra villkor. Som medarbetare hos oss förutsätts du dela våra värderingar. I våra rekryteringar strävar vi efter mångfald. - Vi är partipolitiskt obundna och styrs av våra medlemmar. - Vi förhandlar med hyresvärden om hyran och villkoren för boendet. - Vi svarar på våra medlemmars frågor, och ger stöd i kontakten med hyresvärden. - Vi arbetar med opinionsbildning och påverkar beslutsfattare för att förbättra villkoren för hyresgäster. - Vi hjälper våra medlemmar att påverka sitt boende.


En professionell partner i anbudsprocesser som erbjuder operativt stöd eller rådgivning i alla steg i en upphandlingsprocess. Vårt mål är att optimera anbudsarbetet så att våra kunder når större framgång i offentliga affärer. Våra kunder är allt från enmansföretag till multinationella företag och finns i hela Sverige i alla typer av branscher. Verksamheten etablerades 2005.

Region Östergötland är en arbetsgivare med mycket spännande frågeställningar inom hälso- och sjukvårdsjuridik, sekretess, tvångsvårdslagstiftning, associationsrätt, avtalsrätt, immaterialrätt, intern brottslighet och externa bedrägerier – och mycket mer!

LRF Konsult är Sveriges största rådgivningsföretag med branschspecifika tjänster inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling. Vi är fler än 1 500 medarbetare på 135 orter över hela landet och vi är en av Sveriges större juristarbetsplatser med ett 100-tal jurister. Våra jurister arbetar främst inom fastighetsrätt, familjerätt, nyttjanderätt och affärjuridik. Som jurist på LRF Konsult jobbar du med kvalificerade juridiska frågor, du har en individuellt anpassad utbildningsplan och det finns flera kompetensnätverk att delta i för kunskap- och erfarenhetsutbyte. Vårt löfte att vi gör det lättare att vara företagare. Varje dag hjälper vi företagsamma människor runt om i landet att förverkliga sina drömmar och utveckla sina företag. Våra ägare, LRF, är Sveriges största företagarorganisationer med mer än 90 000 småföretagare. Vill du bli en av oss?

Vi är experter på just din karriär! Som studentmedlem i Jusek får du ta del av nätverk, företagsbesök, råd inför din karriär, rabatter och du får även sex månaders kostnadsfri magasinläsning i appen Readly. För bara 100 kr blir du medlem hos Jusek hela din studietid. Jusek är akademikerförbundet för jurister. Vi stöttar och inspirerar dig som student och vidare genom hela din karriär, som anställd, chef eller egen företagare och oavsett inom vilken bransch du jobbar. Vi driver frågor som påverkar medlemmarnas utbildning, karriär, trygghet och villkor. Med över 84 000 medlemmar varav 18 000 är studenter, är vi är ett av de ledande akademikerförbunden.


Migrationsverket är en myndighet som prövar ansökningar från personer som vill bosätta sig i Sverige, komma på besök, söka skydd undan förföljelse eller ha svenskt medborgarskap. Migrationsverkets verksamhet berörs av vad som händer i omvärlden. Det påverkar vårt uppdrag, hur vi bedriver vår verksamhet och hur vi utformar vår organisation. I mötet med människor som söker sig till Sverige möter vi världen, varje dag. Som medarbetare på Migrationsverket kan du förvänta dig ett givande arbete i en dynamisk miljö som präglas av ett fokus på ständiga förbättringar och respekt för människan. Som jurist finns det många olika karriärmöjligheter hos Migrationsverket. Du kan t ex arbeta som handläggare, beslutsfattare, expert eller processförare inom verksamheter så som bl a asylprövning, tillståndsprövning, mottagning, förvaltningsprocess och rättsenheten.

Vår vision är att vara en ’Great European bank’, erkänd för våra medarbetare, som skapar betydande värde för kunder och aktieägare. Vi har många olika kompetensprofiler inom Nordea, många har en akademisk bakgrund inom ekonomi, finansiering, industriell ekonomi, juridik eller IT. För dig som är driven, finns nästan obegränsade möjligheter till utveckling. Vår förväntan på dig är att du tillvaratar dessa möjligheter. Vi vill möta dig som söker en karriär inom den ledande finansiella koncernen i norra Europa. Kom och prata framtidsvisioner med oss och se om vårt Graduate programme kan vara din nästa utmaning och start på karriären. Du kan läsa mer om våra lediga tjänster och möjligheter på www.nordea.com/career

Juristbyrån är experter inom familjejuridik. Vi bistår våra kunder i alla juridiska frågor som har med livet att göra; giftermål och skilsmässor, dödsfall och oklarheter kring bostäder eller arv. Allra mest nytta gör vi när vi får arbeta i förebyggande syfte och hitta bra lösningar innan kunder¬nas problem uppstått. Vi söker utåtriktade och förtroendeingivande jurister som tycker om att arbeta med förebyggande juridik och att möta människor i livets alla skeden. Andra viktiga egenskaper är att man är resultat- och kundorienterad, kvalitetsmedveten och har ett eget driv.FÖRENINGAR

SCHEMA 10.00 Frukost, Colosseum 10.15 - 11.00 Föreläsning med Victoria Swedjemark (chefsjurist hos Björn Borg) SAL C2 12.15 - 13.00 Föreläsning med Alexander Larsson (Stena Rederi AB) SAL C2 13.15 - 14.00 Workshop ”Förbättra din intervjuteknik - fixa jobbet!” (LRF Konsult) SAL P18 14.00 Fika, Colosseum 15.00 Avslutning Löpande under dagen Drop In CV-fotografering, sal R19 Drop in CV-granskning med Jusek vid deras monter Förbokade CV-granskning med Academic Work, sal P22 Förbokade kontaktsamtal med PwC, sal P30


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.