Page 1


DEZE MAAND IN Voorwoord

Pagina

3

Prikbord

Pagina

4-5

Modereportage Elena Grunert

Pagina 6-16

Dossier Afslanken Maagverkleining Pagina 17-23 Emo Story

Pagina 24-27

On-line magazine Maandelijkse uitgave Jaargang 1 * Februari 2011 _________________________

Valentijn de geschiedenis

Pagina 29-31

MaximeModels

Pagina 34-36

°Verantwoordelijke uitgever Vera Wesenbeek Weygerberg 1 2460Kasterlee

Modereportage Brand

Pagina 37-68

°Redactie Bert Van der Taelen Weygerberg 1 2460 Kasterlee tel: 0032 (0)14 71 61 37 redactie@bigandlarge.be

Communie en zomer kinderkleding Pagina 84-101

Big and large

°Bureeluren: ma-vrijdag 09.00u—12.00u 14.00u—17.00u _________________________ °Foto’s Bert Van der Taelen Eddy Kock Geha Fashion °Teksten Vera Wesenbeek Brigitte R. °Grafisch concept en layout Bert Van der Taelen *Avertenties: advertenties@bigandlarge.be _____________________________________

Beauty & Welness winterverzorging Pagina 74-76

Lekkerbekken

Pagina 102-105

Gespot

Pagina 108-109

Valentijn gedichtjes

Pagina 110-111


VOORWOORD Allereerst wil ik onze lezers heel hartelijk bedanken voor hun leuke mailtjes die ze ons gestuurd hebben over de bruidsmodeshoot! We zijn heel blij dat jullie die mooi vonden en hopen jullie in de toekomst nog meer mooie reportages te kunnen aanbieden! Deze maand gunnen wij jullie als eerste een blik op de nieuwe lente- en zomercollecties 2011! We kregen van de fabrikanten de eerste foto’s in première reeds toegestuurd en willen die onze lezers natuurlijk niet onthouden. Vanaf volgende week ligt die leuke kleding misschien in jouw lievelingsboetiek! Bij ons maandelijkse dossier “afslanken” besteden we deze maand meer aandacht aan : de maagverkleining. Wat is een maagverkleining, hoe gaat dit in zijn werk, wat is het resultaat, dat vertelt lezeres Miranda Koelemeijer die een dergelijke ingreep liet uitvoeren. We doen een nieuwe oproep naar dames die willen meewerken aan de make over. Iets voor jou misschien? Schrijf je dan snel in via onze website, misschien ben jij dan volgende maand de volgende die zich eens lekker mag laten verwennen. Februari is traditioneel de meest romantische maand van het jaar. Op 14 februari vieren we immers de dag der geliefden, Valentijn. Hoe is Valentijn eigenlijk ontstaan en waar staat het voor? Wij zochten het voor onze lezers op! Valentijn wordt de rode draad door het februarinummer! En dan stellen we U tenslotte voor aan Manuel Van de Velde. Hij is volslank en heeft een herenboetiek voor mannen met een echt maatje meer. Hij reageerde op onze oproep waarbij we op zoek zijn naar mannen met een grote maat. Zijn verhaal trok direct de aandacht van onze redactie. Manuel vertelt over zijn passie en grote droom: zijn eigen kledingzaak! De kortingsbon, onderaan de reportage, kan U gewoon afprinten en meenemen! Van sommige dames kregen we de melding dat ze dit jaar een communicant in het gezin hebben en op zoek zijn naar leuke communiekleding voor hun jonge spruit. Tijdens de finale van Little Kid Model in december 2010, mochten de finalisten het publiek reeds een eerste blik op de communiekleding van Pirouette laten zien. In dit februarinummer laten we U meegenieten van deze nieuwe collectie. Verzorging van lichaam en geest is altijd belangrijk, maar in de koude periode zijn mensen soms ietwat depressief en lichamelijk moet het lichaam het doen met de kunstmatige verwarming. Het is dan extra belangrijk dat je lief bent voor je lichaam en geest. In Beauty & Wellness deze maand! Stars4events start terug met nieuwe projecten. Wil je inschrijven voor Miss Maxi Belgium, of heb je een kind dat wil deelnemen aan Little Kid Model? Of misschien wil jij je moeder of vader inschrijven voor de Senior Award? Meer hierover in dit magazine! Veel leesgenot!

Vera Wesenbeek


GEZOCHT JOBAANBIEDING ! Atheneum Body & Mind is op zoek naar coaches met een maatje meer! Iemand met een maatje meer is meestal heel goed thuis in al wat met diëten en gezonde voeding te maken heeft. Weet u dat dit de perfecte begeleiders zijn en de meest gevraagde voedingscoaches? U spreekt hierover toch ook liever met iemand die uit ervaring spreekt en niet met iemand die hier nooit last heeft mee gehad? Wij zoeken per streek een voedingscoach die de klanten aan huis kan adviseren betreffende onze afslankproducten en voedingssupplementen. U kan zelfs uw eigen centrum opstarten! Wij helpen u succesvol te zijn. Goede verdiensten op zelfstandige basis. Stuur ons een mailtje met wat u aanspreekt om als voedingscoach te werken: info@axentaz.be Tav AB&M, Human Resources Manager Stuur ons jouw gegevens + een aantal recente en duidelijke foto’s. Indien jij het geschikte profiel hebt, dan nodigen wij je uit op een casting.

AXYVITA N.V. zoekt dringend schoonheidsconsulenten voor de Health & Beauty Systems op zelfstandige basis (voor alle regio’s). Dit kan in hoofd- of bijberoep U kan zelf verkopen maar indien geschikt, kan u ook andere consulenten gaan opleiden. Uw kledingmaat speelt bij ons geen rol: een verzorgd uiterlijk wel! Onze topconsulente heeft zelf maat 54, is heel verzorgd en vol zelfvertrouwen. Bij ons kan u carrière maken!!! Opleiding door onze firma voorzien. Indien interesse: Stuur uw motivatiemail naar axyvita@skynet.be of bel 0475 82 84 82 (wegens drukte mogelijks mailbox maar laat uw naam en telefoonnummer na, wij bellen zeker terug)


Big & Large zoekt dringend : Zelfstandige vertegenwoordig(er)sters Dames of Heren, die een zelfstandig statuut hebben en tijd kunnen besteden aan het bezoeken van onze klanten.

Goede verdiensten op zelfstandige basis. Ondersteuning van het bureau. Vragen en info : info@bigandlarge.be met vermelding: zelfstandig vertegenwoordig(er)ster

Jo

a a b

i b n

n i d e

n e g


Dossier

Het verhaal van Miranda Koelemeijer

Big & Large magazine deed een oproep aan de lezers om te vragen in welke onderwerpen ze het meeste interesse hebben. Mode en betaalbare kleding stond op nummer 1, het 2de onderwerp was afslanken! Big & Large brengt 4 maanden lang, telkens een andere vorm van afslanken. Niet enkel informatief maar tevens ook met het verhaal van een lezeres. Deze maand kijken we naar de maagverkleining. Hiervoor gaan we naar onze Noorderburen, naar Nederland. Daar woont Miranda Koelemeijer. Zij is zaakvoerster van MaxiMe Models & Casting, een modellenbureau voor Plus Size Modellen. Miranda liet op 8 februari 2010 een maagverkleining, oftewel een Sleeve uitvoeren en verloor hierdoor op een jaar tijd 56 kilo! Ze ging van maatje 56 tot 44/46. Haar verhaal :


Miranda : Ik was als kind al een mollig meisje, maar toch ben ik nooit te dik geweest. Ik sportte veel en zat stevig in mijn huid. Ik heb dus gelukkig niet geleden aan nare opmerkingen. Toen ik 18 jaar was, ik woonde al samen met mijn vriend, begon ik uit te dijen. Gezellig samen met je vriend op de bank met lekkere dingetjes erbij, een lekker wijntje, een nootje, chipje, noem maar op, en toen ging het snel. Op mijn 19de was ik al moeder en die kilo’s van de zwangerschap bleven hangen. Waarom heb je een maagverkleining laten uitvoeren? medische overweging, of om uiterlijke redenen?

Uit

Miranda : Nadat ik erg veel was afgevallen op eigen houtje, kwamen de meeste kilo’s er in no time weer aan. Ik kreeg voor de 1e keer in mijn leven last van vage gezondheids klachten, zoals knie en rug, maar wat ik het ergste vond is dat mijn energie verdween. Ik was altijd moe en had nergens geen zin meer in. Ik zag overal tegenop en zo ben ik niet! Ik heb het dus echt om medische redenen gedaan, ik wilde mijn energie weer terug hebben en de klachten laten verdwijnen. Omdat ik de fut niet meer had om WEER een dieet te volgen met in mijn achterhoofd al het besef dat alle verloren kilo’s er binnen de kortste keren weer bij zouden komen, ben ik naar de Obesitas kliniek gegaan en daar kreeg ik het advies voor een WLS ( Weight Lost Surgery ). Natuurlijk heb ik alles goed overwogen en ben ik zeker niet over 1 nacht ijs gegaan. Ik heb er een jaar over nagedacht en alles tegen elkaar afgewogen, maar ik had voor mijn gevoel geen keuze. Heb je diëten geprobeerd? Miranda : Noem een dieet en ik heb het gevolgd, maar alle verloren kilo’s kwamen er weer aan, + 10%! Brood dieet, Weight Watchers, Ega, Atkins, pillen en poeders etc…. Hoe werkt een maagverkleining eigenlijk? Miranda : Het woord zegt het al, je maag wordt verkleind. In de loop der jaren is de maag uitgerokken tot een hele grote maag en die verkleinen ze dan,zodat je minder kan eten. Een maagverkleining gaat via een kijkoperatie, dus je hebt 4 kleine sneetjes/ littekentjes. Ik ben tot nu toe 56 kilo afgevallen vanaf februari vorig jaar. In het begin ging het redelijk snel, maar nu iets langzamer. Ik ben zeer tevreden over deze ingreep en heb spijt dat ik het niet veel eerder heb gedaan!


Ik kan het zeker aanbevelen, maar je moet onthouden dat het geen wondermiddel is,maar een hulpmiddel. De maag is een spier en die kan weer uitgerokken worden door verkeerd te eten. Je kan nl. alles eten, maar ga je een verkeerd eetpatroon creëren dan rekt de maag uit en kom je gewoon weer aan. Doordat het eetgedrag van ons veelal tussen de oortjes zit moet je hiermee erg oppassen! Jouw maatje meer heeft je niet tegen gehouden om volslankmodel te worden. Hoe ben je daartoe gekomen? Miranda : Ik ben 8 jaar geleden 48 kilo afgevallen, bleef nog plussize, maar had een goed gevoel over mezelf. Kennelijk straalde ik dit ook uit naar buiten toe. Toen werd ik gescout op straat door een modellenbureau. Zodoende kreeg ik interesse in het plussize modellen werk! Ik kwam er toen achter dat dit een “stiefkindje” was in de modewereld en het leek me wel een uitdaging om te laten zien dat ook mollige meiden een goed model konden zijn. Ook wilde ik de dames met een maatje meer laten beseffen dat ze zich niet hoefden te schamen voor hun lichaam en dat je d.m.v. een fotoshoot een heel ander kijk krijgt over jezelf.

Krijg je vaak opdrachten? Of blijft het maatje meer toch een obstakel naar opdrachten toe? Miranda : Ik heb redelijk wat opdrachten al gehad, niet alleen fashionshoots en catwalk moments, maar ook commercials. Nu ik mijn eigen modellenbureau gestart ben, MaxiMe Models & Casting, probeer ik natuurlijk mijn modellen te plaatsen. Het is wel een feit dat er een lichte verschuiving gaande is in de commerciële plussize wereld en er niet alleen meiden worden geboekt met maatje 38/40 ( wat doorgaans bij de reguliere modellen bureau’s al een plussize model is ), maar nu redelijk vaak modellen met confectiemaat 42/44. Het obstakel voor de grotere maten blijft nog wel, maar je ziet bijvoorbeeld wel bij webwinkels, commercials en in de filmwereld dat er een verschuiving is ontstaan. Maar er moet nog heel veel veranderen!

——————————————-


Dossier

I I I l e e

D Maagverkleining Elke dag vinden er in België 25 maagverkleiningen plaats. Dat zijn er dubbel zoveel als 10 jaar geleden. Een dure affaire, want dergelijke operaties kosten de sociale zekerheid jaarlijks zo‟n 6 miljoen euro, volgens cijfers van het Riziv. Afslanken en bewegen zijn dé magische woorden voor iedereen die zwaarlijvig is. Maar bij heel wat volslanke mensen lukt het niet om af te vallen, hoe hard ze ook hun best doen. Zij grijpen naar de grote middelen, de operaties. Nietjes (sleeve), een maagband, een maagverkleining of een Gastric Bypass, de chirurgische mogelijkheden voor zwaarlijvige mensen zijn talrijker dan ooit. „Sleeve‟-gastrectomie is een operatie waarbij de linkerkant van de maag operatief wordt verwijderd door deze met speciale apparatuur dicht te nieten en weg te snijden. Hierdoor ontstaat een nieuwe maag, die ongeveer de vorm en de omvang van een banaan heeft. Aangezien bij deze ingreep geen sprake is van „omlegging‟ of opnieuw aansluiten aan de dunne darm, is het een eenvoudiger operatie dan de maagbypass. In tegenstelling tot de maagbandprocedure, is het bij ‟sleeve‟-gastrectomie niet nodig om een implantaat in de buik aan te brengen. De verkleining van de maagomvang tot ongeveer 30 procent van het volume heeft tot gevolg dat er minder voedsel kan worden ingenomen. De patiënten hebben een gevoel van volheid na inname van een zeer kleine hoeveelheid voedsel aangezien hun kleine maag dan al volledig gevuld is. Heel belangrijk is ook het feit dat de pylorus (maagportier) behouden blijft, de klep die de lediging van de maag regelt. Deze werkt als „natuurlijke maagband‟ en zorgt ervoor dat het voedsel enige tijd in de maag blijft, waardoor men een gevoel van volheid heeft terwijl het voedsel langzaam wegsijpelt. En aangezien de toestand van de darmen niet verandert, is er geen ook sprake van problemen zoals „dumping‟ en marginale zweren. Het normale verzadigingsmechanisme blijft behouden.


Kom jij in aanmerking voor een Sleeve-operatie?

Heb jij een BMI tussen 35 – 50? Ben je goed gemotiveerd en aanvaard je dieetkundige en psychologische hulp? Je lijdt niet aan een eetbuistoornis en je gaat niet overmatig eten als gevolg van stress. Je accepteert moeiteloos het nazorgprogramma en eventuele sociale problemen, veroorzaakt door weinig te eten. Je lijdt niet aan maagzuurbranden of diabetes, te hoge bloeddruk of hartritmestoornissen. Voldoe je aan al deze voorwaarden, dan kom je in aanmerking voor een Sleeve operatie. Of de ingreep volledig of gedeeltelijk wordt terugbetaald, hangt af van tal van factoren, onder meer je BMI en het medisch verslag dat je kan voorleggen. In bepaalde omstandigheden komt de hospitalisatieverzekering tussen, in andere niet. Voor meer info kan je het best contact met je ziekenfonds opnemen. De operatie: De operatie wordt uitgevoerd met behulp van 5 incisies van 1 cm en duurt ongeveer een uur. Dit soort chirurgie noemt men laparoscopische chirurgie. Na een laparoscopische „Sleeve‟-gastrectomie moet men 2- 4 dagen in het ziekenhuis blijven. In de meeste gevallen kan de patiënt ongeveer twee weken na de operatie weer aan het werk gaan, zware voorwerpen tillen en inspannende arbeid verrichten. Sommige patiënten kunnen, als ze licht werk doen, eerder dan twee weken na de ingreep weer aan het werk gaan. Wat is een 2-fasen-operatie? Sommige patiënten hebben een lichaamsvorm die een operatie technisch moeilijker uitvoerbaar maakt. Bijvoorbeeld patiënten met een BMI hoger dan 60 – vooral degenen waarbij het gewicht vooral in het gebied van de buik geconcentreerd is – kunnen een verhoogd risico lopen bij bariatrische chirurgie. Indien men tot deze categorie behoort, kan een bariatrische operatie in 2 fasen meer baat geven. In de eerste fase wordt een ‟sleeve‟-gastrectomie verricht Hierdoor kan men 40 tot 50 kilo of meer aan gewicht verliezen, waardoor het tweede deel van de operatie aanzienlijk veiliger wordt. De tweede fase van de operatie wordt meestal 8 tot 12 maanden na de eerste verricht. De ‟sleeve‟-maag‟ wordt veranderd in een formele maagbypass. Hierdoor kan men nog meer gewicht verliezen. Beide operatieve ingrepen kunnen met laparoscopische chirurgie worden verricht met de voordelen van kortere herstelperiode, kleinere incisies, minder klachten die verband houden met de incisies en minder pijn.

Een maagverkleining is géén trip naar een schoonheidssalon!


Een maagverkleining is geen trip naar een schoonheidssalon! Alle operaties, om welke reden dan ook uitgevoerd, hebben voor- en nadelen. Ze zijn alleen bestemd voor ernstig zwaarlijvige mensen die verder al àlles - zonder succes - geprobeerd hebben en zware gezondheidsrisico's lopen. Het is als patiënt heel belangrijk om je vooraf goed te laten inlichten over de ingreep en de bijhorende risico‟s. De voordelen van een maagverkleining (Sleeve) zijn : -Weinig complicaties -Geen lossnijden of weer aansluiten aan de dunne darm nodig -Technisch gezien is de ingreep eenvoudiger dan de maagbypass -Bij deze operatie verwijdert men het deel van de maag waar het hormoon Ghreli ne, dat hongergevoel bevordert, wordt geproduceerd. -Bij LSG ontstaat geen “dumping”-syndroom -Het voorkomen van maagzweren wordt tot een minimum beperkt -Geen implantaat nodig Maar natuurlijk zijn er ook nadelen aan een dergelijke ingreep! -Werkzaamheid 33 – 55% overmatig gewichtsverlies -Mogelijke verwijding van de maagzak na enige tijd, dan is een 2de operatie nood zakelijk -Bij deze procedure wordt de maag dicht geniet en deels weggesneden, waardoor lekken en andere complicaties als gevolg van het dichtnieten kunnen optreden -Vereist meer dieetdiscipline dan een maagbypass -Zachte calorierijke voeding zoals ijs, milkshakes enz, kunnen worden geabsorbeerd en gewichtsverlies vertragen -Aangezien een deel van de maag wordt verwijderd, is de ingreep niet omkeer baar.


Professor Piet Pattyn, gastro-intestinaal chirurg in het Gentse UZ : Hoe agressiever de ingreep, hoe groter de kans op problemen, ook al ga je bij het beste team onder het mes. Grondige voorlichting voor de operatie én begeleiding achteraf zijn daarom cruciaal. Een patiënt die koste wat het kost een maagbypass wil, heeft zo'n drastische ingreep niet altijd nodig. Dan is het aan het team - de geneesheer, de diëtist, mogelijk een psycholoog - om hem of haar dat duidelijk te maken en eventueel een minder zware operatie voor te stellen. Het komt er op aan precies die ingreep uit te voeren die het best past bij de specifieke situatie van de patiënt. “Maar patiënten zijn dikwijls koppig, zegt professor Pattyn. Van de mogelijke complicaties en de hoge sterftecijfers, van 5 op 1000 bij een gewone maagbypass tot ruim 10 op 1000 bij een scopinaro liggen de meeste niet wakker. 'Ze zien enkel dé oplossing voor hun overgewicht en zijn blind en doof voor voorlichting. Daarom laten de meeste centra hun patiënten een akkoord ondertekenen waarin ze zwart op wit verklaren dat ze op de hoogte zijn van alle risico's.' Welke operatie patiënten ook ondergaan, ze is en blijft een hulpmiddel en geen heilige graal, onderstreept professor Pattyn. 'Als je je voedingspatroon niet radicaal aanpast en je niet laat opvolgen door een medisch team, heeft opereren weinig zin. Laat ons bovendien bescheiden blijven: vermageringsoperaties helpen bij diabetes type 2 en hypertensie. Maar er zijn nog altijd geen harde bewijzen dat ze ook het aantal overlijdens ten gevolge van hartkwalen doen dalen. Een heleboel patiënten komen inderdaad langs omdat ze door hun obesitas vrezen voor medische problemen, of omdat ze die al hebben. Maar we kunnen ook niet ontkennen dat velen met een laag zelfbeeld worstelen, en zich dus vooral uit esthetische overwegingen laten opereren. Die groep moet beseffen dat zo'n operatie hen weliswaar zal doen vermageren, maar dat hun basisvorm en vetverdeling wellicht dezelfde zal blijven. Wij zijn nu eenmaal geen esthetische chirurgen.' . Met dank aan Goed Gevoel, Professor Pattyn UZ Gent, en het Centrum voor Gewichtsbegeleiding. Voor meer info betreffende deze ingreep kan je altijd terecht bij : Centrum Voor Gewichtsbegeleiding Adelhartweg 4 3680 Maaseik (Aldeneik) België E-mail: Chirurgie@zmk.be Tel. +32 (89) 509 287 Fax +32 (89) 509 277 Professor Piet Pattyn


Brigitte R. Als kind was ik een méér dan een levendig persoontje. Mijn ouders hadden hun handen vol aan mij. Ik was een kind dat altijd pech had. Door mijn onhandigheid had ik altijd wel iets voor. Ik viel overal af, liep overal tegen, liet alles vallen. Je kon het zo gek niet bedenken, of ik het is mij overkomen. Ook in mijn latere jeugdjaren bleef die onhandigheid mij parten spelen. Mijn ouders zeiden vaak dat ik voor het ongeluk geboren was. De werkelijke oorzaak van mijn onhandigheid was natuurlijk mijn jeugdig optimisme en mijn onstuimigheid. Daardoor had ik ook steeds problemen met mijn relaties. Ik werd snel verliefd, ging er helemaal voor, om dan na een tijdje te ontdekken dat “hij” toch niet de ware was. Tot ik in 1984 Guido tegenkwam. Ik was net 25 geworden en had al heel wat meegemaakt in mijn korte leven. Guido was 15 jaar ouder en op dat ogenblik gehuwd met zijn 2de echtgenote. Hij was een levensgenieter, dronk graag zijn biertje, en was ook een bewonderaar van vrouwelijk schoon. Hij had op gebied van vrouwen een behoorlijke reputatie opgebouwd. Al op de 3de dag dat ik hem kende, sloeg de verliefdheid bij ons beiden toe. Maar het grote probleem was natuurlijk dat Guido nog getrouwd was. Na 2 weken wisten alle vrienden en kennissen van onze relatie. Guido stak het ook niet weg, hij ging overal met mij naartoe. En natuurlijk kwam ook zijn echtgenote heel snel achter onze relatie. Ze speelde de gekwetste vrouw, maar in werkelijkheid had ze zelf een relatie, dus kon het haar niet veel schelen. Anderhalf jaar later liet ze Guido voor haar nieuwe liefde in de steek. Al die tijd had ik de commentaren van vrienden moeten doorstaan dat het nooit lang zou duren tussen ons. Dat Guido een notoir vrouwenversierder was en mij nooit trouw zou blijven.


En dat hij zeker nooit een 3de keer zou trouwen, laat staan met een vrouw beneden zijn stand! Ik had een grote mond en verzekerde iedereen dat ik ooit zijn vrouw zou worden. Nog geen 2 dagen na het vertrek van zijn vrouw woonde Guido bij mij. Eindelijk had ik mijn geliefde voor mij alleen. Twee jaar later deden we iedereen versteld staan. Ik werd zijn 3de echtgenote. Voor eeuwig, dacht ik toen. We hadden eigenlijk een schitterende relatie, hielden veel van elkaar, hadden niets te kort. En gek genoeg, mijn onhandigheden en pech leken in die periode ook helemaal verdwenen. Ik had rust gevonden. We waren reeds 8 jaar bij elkaar toen mijn man een nieuwe, grote klant kon binnenhalen. Al snel werd die klant een goede vriend waar hij elke middag, tijdens de lunch, iets mee ging drinken. Telkens kwam hij thuis met enthousiaste verhalen over zijn nieuwe vriend. Op een dag besloot ik om eens mee te gaan en kennis te maken. Ik ontmoette Pieter. Hij was de knapste man die ik ooit gezien had! En supercharmant. Vanaf dan waren we altijd met 3 tijdens de lunchpauzes. Maanden gingen voorbij. Ik werd onrustiger, de ruzies thuis begonnen de kop op te steken. Tot op een dag Pieter me vroeg om eens af te spreken. Ik was totaal van streek. Ik hield immers veel van mijn man, maar kon niet weerstaan aan mijn verliefdheid voor Pieter. Een week later hadden we onze eerste afspraak en vertelde Pieter mij dat hij al maanden verliefd was! Het werd het eerste van veel afspraakjes. Bijna 2 jaar hebben we een verborgen relatie gehad. Nuja, verborgen kon je het niet noemen. Zowat iedereen was op de hoogte, behalve onzer beide echtgenoten. Pieter heeft de eerste stap gezet en heeft zijn vrouw verlaten. Hij ging alleen wonen. Op Valentijnsdag heb ik Guido verteld dat ik weg zou gaan.


Zijn wereld verging die dag. In al die jaren dat wij samen waren had hij nooit nog naar een andere vrouw gekeken. Ik was zijn ware. En nu liet ik hem in de steek. Ik was verscheurd door zoveel verdriet dat ik veroorzaakt had, maar ik kon niet meer terug. Ik was zo verliefd op Pieter, zo idolaat verslaafd aan hem. Geloof het of niet, exact 2 jaar later, ook op Valentijnsdag waren we officieel gescheiden. We zijn vrienden gebleven, Guido en ik. Samen met onze nieuwe partners gingen we regelmatig eens stappen. Pieter en Guido bleven elkaar elke dag tijdens de lunch ontmoeten. Guido is een tijdje later getrouwd met zijn 4de echtgenote. Pieter, mijn grote liefde, mijn idool, werd mijn verslaafdheid en bijna mijn dood. Nog geen 2 jaar nadat we gingen samen wonen, begon Pieter mij te bedriegen met andere vrouwen. Na maanden van hevige ruzies en passionele verzoeningen ben ik weggegaan. Ver weg. Maar steeds dreef die passionele liefde mij terug in zijn armen. Vier jaar heeft dit nog geduurd, vooraleer ik definitief onze liefdesband verbroken heb. Daarna nog eens 4 jaar om mijn verdriet te verwerken. Maar we zijn boezemvrienden gebleven. Tot op vandaag hebben we nog steeds wekelijks contact. Ik heb een nieuwe, lieve en goede partner gevonden, Pieter fladdert na al die jaren nog steeds van de ene naar de andere vriendin. Drie jaar geleden kreeg ik op Valentijnsdag een telefoontje. Het was Guido. De dokters hadden een terminale hersentumor ontdekt, en hij stond aan de vooravond van zijn operatie. Hij wist dat hij kans maakte om te sterven tijdens de operatie, en hij wou absoluut mijn stem nog horen. Hij wou dat ik wist dat ik zijn grote liefde geweest was, en dat hij me heel graag gezien had. Dat wou hij me gewoon nog even zeggen. Het was zijn moment en zijn manier van afscheid nemen. Ik mocht hem niet komen bezoeken en hij wilde geen contact meer. Met niemand. Een aantal maanden later is hij gestorven.


Nog iedere dag denk ik aan hem. Vaak vervloek ik mijn onbezonnenheid en mijn verslaafdheid voor Pieter destijds. Dankzij hem heb ik 8 jaar in verdriet geleefd, daarvoor had ik een pracht van een man in de steek gelaten. Maar ik kan de klok niet terug draaien. Ik heb geleerd uit de gebeurtenissen in mijn leven. Ik koester de momenten die ik nu met mijn man heb, en zal me niet meer laten verleiden. Valentijnsdag heeft voor mij een andere dimensie gekregen. Het is de dag van verdriet, verscheurdheid, maar vooral van veel liefde met heel wat lieve herinneringen aan hen die ik heb liefgehad en nog lief heb.

Brigitte R.

Heeft U ook een verhaal dat U met ons en de lezeressen wil delen? Stuur het ons dan via redactie@bigandlarge.be.


Voor…

r e

v

O e k

en NA!

OPROEP

a

M

Wil je eens een totaal andere look? Een nieuw en trendy kapsel, make-up tips? Je laten kleden met vakkundig advies van de boetiek? Waag je dan aan de totale make-over !!! Een nieuw kapsel, een andere make-up, stylingadvies van de boetiek, een leuke fotoshoot en een geweldige ervaring. Dat staat je te wachten. Bovendien ontvang je een leuke kledingcheque van de deelnemende boetiek, een gratis kappersbeurt en visagie, en krijg je de foto’s van jouw re-styling mee naar huis! Hou je van uitdagingen? Stuur ons dan een mail met 2 recente en duidelijke foto’s van jezelf in goede kwaliteit en hoge resolutie. Wij verwittigen jou persoonlijk als jij uitgekozen wordt voor deze make-over! Schrijf in : redactie@bigandlarge.be.


Valentijnsdag is een dag waarop geliefden elkaar extra aandacht geven met cadeautjes, bloemen, of kaarten. Valentijn wordt gevierd op 14 februari. Paus Gelasius I riep in 496 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Op 14 Fe br ua r i vi e r e n steeds me e r me n s e n Va l e n t i j n s d a g. Wisten de meeste mensen rond de jaren 80 nog niet wat Valentijnsdag betekende, op dit moment is mede door de aandacht en de commercie Valentijn breed bekend, overal ter wereld. In de Verenigde Staten is men, uit commercieel oogpunt, begonnen met het verleggen van de nadruk van anonieme liefde, naar liefde. Valentijnsdag is in BelgiĂŤ en Nederland in korte tijd, sinds midden jaren 90, een groot commercieel succes geworden: cadeauwinkels, boekwinkels en bloemenwinkels profiteren hiervan. Van oorsprong was Valentijnsdag vooral bedoelt om een anonieme liefde een lieve boodschap te sturen, door de commercie is het nu ook voor verliefde paren een dag om elkaar extra de liefde te bewijzen. Vanaf nu is het ook mogelijk om een anonieme liefdesverklaring te sturen per sms, de oorspronkelijke gedachte van Valentijn maar dan in een modern jasje gestoken. Het smsverkeer piekt dan ook enorm op 14 februari!

Maar hoe is Valentijn eigenlijk ontstaan? Waar komt het vandaan?


Valentijnsdag valt samen met de feestdag van twee christelijke martelaren met de naam Valentinus. De gewoonten die met de dag in verband staan hebben echter niets van doen met het leven van deze heiligen. Door de loop der eeuwen zijn verschillende versies ontstaan, gebaseerd op legenden. Over Sint-Valentijn is geen enkel biografisch gegeven bekend. In de achttiende eeuw werd geopperd dat het Valentijnsfeest op 14 februari is gesteld om de oude Lupercalia, een Romeins (en wellicht nog ouder) vruchtbaarheidsfeest te vervangen. Lupercalia werd op 15 februari gevierd ter ere van Juno, de Romeinse beschermgodin van de vrouw en het huwelijk, en Pan, de god van de natuur. Voor de Romeinen was dit destijds een belangrijk feest. Het feest werd hoogstwaarschijnlijk gevierd in de buurt van de grotten waar Romulus en Remus, de stichters van Rome, waren opgevoed door wolven. Volgens het verhaal werden de namen van ongehuwde jonge vrouwen in een grote kom gegooid. Ongehuwde mannen mochten dan om de beurt een naam trekken. Tijdens het feest waren de twee jonge mensen die aan elkaar gekoppeld werden elkaars partner. Toen in Europa het Christendom opkwam, werd dit heidense feest door de kerk verboden. In 496 veranderde paus Gelasius het Lupercalia-feest van 15 februari in St.-Valentijnsdag van 14 februari. Legenden over Valentijn komen voor in de Legenda Aurea, maar het Valentijnsfeest van de romantische liefde, zoals dat tegenwoordig gebeurt, dankt zijn ontstaan aan een vermelding door Geoffrey Chaucer in 1382: 'Want dit was op Sint Valentijns dag Als elke vogel zijn maatje komt kiezen' In 1382 werd geschreven dat 14 februari de dag was dat de vogels begonnen met paren. Ook bij mensen zou de “paringsdrang” op die dag de kop op steken. De bijnaam “Valentines” voor liefdesbrieven komt van een Franse graaf. Hij werd in het begin van de vijftiende eeuw gevangen genomen door de Engelsen en vastgezet in de “Tower of London”. Hij schreef zijn vrouw liefdesgedichten en –brieven, die hij “Valentines” noemde. De Valentines worden nu nog steeds gebruikt.


Een andere legende die de ronde doet over Valentijn, dateert eveneens in de periode van het Romeinse Rijk. Het was in de tijd dat keizer Claudius II aan de macht was. Om zijn rijk in stand te houden had hij veel soldaten nodig, aan wie hij allerlei eisen stelde. Zo mochten soldaten niet trouwen omdat aan het front niets hen mocht afleiden, dus ook geen gedachten aan thuis. Volgens de legende kwam een jong paar bij bisschop Valentijn met het verzoek hen te trouwen. De man was een heidense soldaat, de vrouw een Christen. Valentijn vond de liefde zwaarder wegen dan de wetten van de keizer en huwde het stel. Al gauw kwamen meerdere paren met hetzelfde verzoek. Hij werd aangegeven en gearresteerd. Toen hij voor de keizer moest verschijnen probeerde hij die te bekeren. Claudius voelde zich beledigd en liet Valentijn martelen en onthoofden. Dat gebeurde op 14 februari, maar het jaar is onduidelijk. Volgens het verhaal kwam zijn bewaker bij de toen al in de gevangenis zittende Valentijn met het verzoek zijn blinde dochter te genezen. Valentijn zorgde voor een geneesmiddel, maar dat werkte niet. Op de dag van de onthoofding probeerde de vader van het meisje nog wanhopig de uitvoering van het vonnis tegen te gaan, maar tevergeefs. Na de terechtstelling ontving het blinde meisje een klein briefje van Valentijn, waaruit een gele bloem viel (als mensen hem om raad vroegen gaf hij hen een bloem, vandaar de bloemengroet op Valentijnsdag). Op het briefje stond 'Van Valentinus' wat ze zelf kon lezen omdat ze plotseling kon zien. Volgens de legende bekeerde de vader zich na deze wonderbare genezing tot het christendom.


n j ti

n le

a V

Valentijnsdag tips voor tijdens de krediet crisis De kredietcrisis mag dan wel ‘officieel’ voorbij zijn, we voelen het natuurlijk nog steeds in onze portemonnee. En dan komt zo’n dure dag als Valentijnsdag nooit gelegen. Behalve met deze besparende Valentijnstips.

1. Kook zelf in plaats van uit eten te gaan. Een romantisch 3 gangen diner in een toprestaurant kost je al snel €150 of meer. Dat kan een stuk goedkoper! Bovendien zal je geliefde het extra waarderen als je je uren lang in de keuken hebt staan uitsloven. Helemaal als je dan ook nog iets liefs doet met je gerechten.

2. Maak je eigen valentijnscadeau. Sieraden? Parfum? Bloemen? Dat kan goedkoper én creatiever! Ga gewoon zelf aan de slag en maak je eigen Valentijnsdagcadeau, je inzet en creativiteit wordt vast gewaardeerd en beloond. We helpen het je in ieder geval hopen…


3. Reisje? Blijf dicht bij huis. ZO romantisch is Parijs nu ook weer niet. Steden als Brugge (BE), Trier (DE) of Maastricht (NL) zijn prima alternatieven. Goedkoper, dichter bij huis en misschien nog wel romantischer dan de ‘mondiale stad van de liefde’…

4. Bezorg de kaart zelf. Dat scheelt je toch weer een postzegel. En je kunt zo direct even bij je (toekomstige) geliefde naar binnen gluren, om er zeker van te zijn dat alles goed is.

5. Vergeet Valentijnsdag* Goedkoper dan dit kan niet! Doe gewoon net alsof je Valentijnsdag helemaal vergeten bent, al is dat tegenwoordig, met alle commerciele aandacht eromheen, wel wat lastig.

*Wij kunnen niet garanderen dat dit je in dank wordt afgenomen…

Bron: www.valentijnstips.com


MaxiMe Models & Casting Miranda Koelemijer is sinds november 2010 gestart met haar eigen modellenbureau, gespecialiseerd in plussize modellen. Dames uit Nederland en BelgiĂŤ met ronde vormen en interesse in het modellenwereldje, kunnen dan ook perfect bij haar terecht! Je bent net gestart met een eigen modellenbureau? Wat heeft je hiertoe aangezet? Miranda : Ik ben MaxiMe Models&Casting begonnen op 1 november 2010 omdat ik zelf als Plussize model de nodige ervaring heb opgedaan en besloot daarnaast een modellen bureau op te zetten, speciaal voor Plussize modellen, zowel voor mannen als vrouwen. “De tijd is er rijp voorâ€? vind ik! Ik maak me sterk voor de Plussize modellen, omdat dit de afspiegeling is van de werkelijkheid en het straatbeeld bevestigd dit ! Er is vraag naar Plussize modellen en deze markt moet geprofessionaliseerd worden! Het gebeurd nog te vaak dat er mensen met een maatje meer gevraagd worden voor bv. een Fashionshoot en zij er weinig voor terug krijgen. Een slank model wordt ook geboekt en betaald bij een bureau, dus waarom de plussize modellen niet?


Leef

, om

dat j e er

mag

zijn

zoal

s je

bent

. ...

Inschrijven bij MaxiMe models is geheel gratis, enige vereiste is dat je goede portfolio foto’s in je bezit hebt. Mocht je die niet hebben dan kan je deze via het bureau laten maken bij één van de huisfotografen die de lage drempelprijs hanteren van 40 euro. Hiervoor krijg je 10 bewerkte foto’s terug. Ik zet me in om betaalde opdrachten binnen te krijgen, modellen uit te zetten, en de plussize wereld wakker te schudden! Het kan gewoonweg niet dat grote maten kleding geshowd wordt door modellen met maximaal maat 42 als je tot maat 60 verkoopt. De samples (toonmodel, dat fabrikanten en de groothandel gebruiken) moeten groter worden want dat is het grootste probleem! Je doet ook nog andere projecten voor een maatje meer? Miranda : Ik ga nu de Belgische dames aanmoedigen om een hyves (Hyves - naar beehive, Engels voor bijenkorf, uitgespr. Haivz - is een gratis Nederlandse sociale netwerksite met voornamelijk Nederlandse bezoekers en leden, vergelijkbaar met de Amerikaanse sites MySpace en Facebook) account aan te maken!

Ik ben een aantal jaren geleden een hyves gestart speciaal voor plussize dames. Ik kreeg regelmatig mailtjes naar aanleiding van mijn eigen modellensite over het hoe, wat en waar, en besloot toen een hyves op te richten waar ik alle vragen kon beantwoorden. Dit is uitgegroeid tot een levendige hyves waar ik menige dames heb aangemoedigd om eens een fotoshoot te doen bij de fotografen die lid zijn, en waarvan ik uit ervaring weet dat zij goed en betrouwbaar zijn. Ik wil hen laten zien wat ik allang heb gezien en door een fotoshoot krijgt men een heel ander zelfbeeld en een egoboost en dat vind ik zo belangrijk. De omgeving geeft je vaak een totaal verkeerd zelfbeeld en daardoor minder zelfvertrouwen en dat wil ik mede hierdoor omdraaien tot iets positiefs. MaxiMe-pictures.hyves.nl organiseert 4x per jaar een shootwedstrijd waarmee je een gratis shoot kan winnen en eens per jaar organiseren we een meet & greet waarbij alle leden zich kunnen opgeven en er fotografen en visagisten aanwezig zijn.


Je houdt er vele goede foto’s aan over, maar belangrijker is nog wel dat we allemaal plussize zijn, niemand hoeft zich te schamen en je houdt er een hele leuke ervaring aan over! Al met al zet ik me zeer in voor mijn mede plussize mens en wil hen laten zien dat je geen maatje zero hoeft te hebben om een fijn en goed leven te hebben! Mijn motto is dan ook:

Leef, omdat je er mag zijn zoals je bent. Omdat je het beste uit jezelf haalt. Wacht vooral niet met leven tot je slank bent. Het leven is nu. Er valt zoveel te zien, te voelen en te genieten. Ga voor het leven. Ga voor jezelf. Spiegel je niet aan anderen, maar zorg dat je authentieke ik op de eerste plaats komt. Als jij voor jezelf gaat, dan gaan anderen ook voor jou!

Wat ik nog wel kwijt wil is dat er al een aantal Belgische plussize schonen zich hebben ingeschreven bij www.maximemodels.nl en ik richt me nu ook op de Belgische markt. Geinteresseerden kunnen me mailen voor meer informatie of voor een vrijblijvende offerte. www.maximemodels.nl - info@maximemodels.nl


Verdeler voor BelgiĂŤ:

Geha Fashion bvba Vilvoordelaan 26 1930 Zaventem


V

n j i t n e al


Juwelen Marie L

n j i t n e l Va


www.marie-l.be


Juwelen Marie L


n j i t n e l Va www.marie-l.be


s s e eln

y t ae u

B

W &

Verzorging in de winter Bron : Beauty Nederland - 1000 tips

Buiten is het koud en binnen lekker warm, dit zijn zware tijden voor onze huid. Met de seizoensverandering verandert ook de behoefte van onze huid. In de winter is een goede verzorging dan ook heel belangrijk. Niet enkel voor je gelaat, maar voor het hele lichaam. De elasticiteit van onze huid is afhankelijk van de hoeveelheid vocht en huidvet. Door het koude en schrale weer tijdens de wintermaanden en de verwarming binnenshuis daalt het percentage vocht in onze huid. De huid heeft het dan niet gemakkelijk om de vochtvoorraad op peil te houden en gaat uitdrogen. Ze voelt trekkerig en gespannen aan. Ze lijkt wel te klein, kan gevoelig zijn en soms ook rood zien. Soms gaat de huid kloven (denken we maar aan gesprongen lippen) of schilferen. In de winter kan de huid dus wel wat extra verzorging gebruiken!

Heb je ook zo’n hekel aan die winterse bleekheid? Een door de kou geteisterde teint ziet er vaal en grauw uit. Wat nodig is, is een energiestoot waardoor de huidcellen weer snel geactiveerd worden. Hulp vind je in opwekkende maskers met een hoge vochtconcentratie en revitaliserende substanties. In een mum van tijd ziet het gezicht er weer stralend fris en rozig uit. Voor een intensievere doorbloeding van de huid zorgen de producten, die gebruikt worden in combinatie met een massage.


Lichaamsverzorging Door het voortdurend schuren van de kleding wordt de huid snel ruw en droog. Hierbij geven we een aantal tips om de huid mooi stralend en glad te houden. Bescherm je huid tegen koude en gure weersomstandigheden. Gebruik op koude dagen handschoenen, mutsen en sjaals om je te beschermen tegen de koude. Beperk de verwarming in huis. Laat deze niet constant op volle toeren draaien. Zorg ervoor dat je dagelijks de kamers goed verlucht. Hou daarbij ook de vochtigheidsgraad binnenshuis op peil. Hang aan de radiatoren vochtverdampers, maak gebruik van een luchtbevochtiger of zet een waterketeltje op het vuur. Het water zal verdampen en de vochtigheidsgraad aldus verbeteren. Reinig niet teveel met water. Dagelijks douchen of een bad nemen, is niet aan te raden bij een droge huid . Beperk je dus in de wintermaanden tot een paar keer douchen per week. Het water en vooral te heet leidingwater droogt de huid uit. Beperk het gebruik van zeep maar gebruik douchecrèmes en zeep op basis van olie. Gebruik pH neutrale producten. Producten die op de markt zijn voor de verzorging van de babyhuid zijn ideaal voor de verzorging en bescherming van de droge huid. Het gebruik van een zachte milde peeling is voor de droge huid een must om de droge huid te ontdoen van dode huidcellen en schilfertjes. Een crème peeling of peeling met een heel fijne zachte korrel zijn ideaal. Na elke reiniging is het noodzakelijk om een goede hydraterende crème te gebruiken. Bij voorkeur op basis van oliën. De crème moet romig aanvoelen. Breng desnoods een 2de laag aan, als de huid nog te droog aanvoelt. Zowel een dag- als nachtcrème is voor de droge huid een absolute must. Er zijn voldoende goede merken te verkrijgen die niet noodzakelijk peperduur zijn. Bescherm uw gezicht en denk ook aan de oogcontouren. Gebruik regelmatig een herstellend, voedend en hydraterend masker Was je gezicht niet met zeep. Zeep zal niet alleen het vuil verwijderen maar ook het natuurlijk huidvet verminderen die de huid in de winter zo broodnodig heeft als bescherming. Gebruik daarom een romige gelaatsreiniger of reinigingsmelk. Deze breng je aan met reinigingswatjes en was je af met lauw water. Je kan ook een zachte lotion gebruiken. Vermijd echter producten op basis van alcohol of geparfumeerde producten. Crèmes die tegen de kou beschermen, vormen voor de gezichtshuid (die erg gevoelig is voor kou) een betrouwbaar schild tegen de vorst. Bovendien helpen ze ook tegen couperose. Deze speciale crèmes bevatten veel lipiden en weinig vocht, door het lage vochtgehalte kan de crème niet op de huid bevriezen. Deze speciale crèmes mag je alleen opbrengen als je ook werkelijk de ijzige wind gaat trotseren, zomers riskeer je er namelijk een warmtestuwing mee.


’s Winters heeft de huid rond de ogen extra verzorging nodig. Rond de ogen is de huid slechts een halve millimeter dik, dat is een derde van de huiddikte van de rest van het gezicht. Doordat de huid zo dun is zal ze snel uitdrogen. In dit jaargetijde dien je bij voorkeur oogcrèmes met huideigen vetverbindingen gebruiken, deze trekken snel in Niet alleen je lichaam en je gelaat hebben verzorging nodig in de winter. Ook de lippen dienen beschermd te worden tegen koude en droogte. De mond heeft geen talgkliertjes om voor een beschermend laagje te zorgen, hierdoor reageert de huid van de lippen zeer gevoelig op kou en nattigheid. Als de huid gaat trekken, ga je deze automatisch met de tong bevochtigen. Daardoor droogt de huid nog meer uit, wordt ruw en er ontstaan kloofjes. Het is daarom raadzaam om bij vorst altijd een verzorgende stift bij de hand te hebben en regelmatig de lippen in te smeren om de lippen soepel te houden.

Handen en Voeten ’s Winters worden handen snel ruw. Daarom moeten ze ’s winters nog vaker dan anders worden ingesmeerd, in ieder geval iedere keer nadat ze met water in aanraking zijn geweest. Het best kun je voor het wassen een zachte handzeep gebruiken, waarna je een rijke handcrème goed inmasseert. Een extra hoog streelgehalte bereik je met een overnight-kuurtje. De crème dik opbrengen, dunne katoenen handschoenen aantrekken en de hele nacht laten intrekken. Bescherm je handen ook tegen chemische reinigingsproducten. Probeer je handen zo weinig mogelijk bloot te stellen aan allerlei onderhoudsproducten. Deze producten ontvetten niet alleen hetgeen je wil poetsen maar ook je huid. Draag dus steeds huishoudhandschoenen. Het grootste deel van een lange winterdag steken onze voeten in dikke sokken met laarzen. Daardoor zijn ze ’s avonds vaak moe en opgezwollen. Een verkwikkend voetbad brengt ze in een oogwenk weer in conditie. Aansluitend masseren met een speciale voetcrème geeft een heerlijk rozige, fluweelzachte voeten. En dan tenslotte nog een paar ultieme tips: Neem voldoende rust en slaap Vermijd stress Let op je voeding Drink voldoende water Vermijd zoveel mogelijk het gebruik van medicijnen Rook niet. Beweeg regelmatig. Je ziet dat een droge huid verzorgen en beschermen te maken heeft met enorm veel factoren en dat de complexiteit hiervan niet mag onderschat worden. Maar indien je met de bovenstaande tips rekening houdt, ben je al een heel eind op weg. Dermatologen kunnen je zeker en vast een deskundig advies geven. Aarzel niet deze huidspecialisten te contacteren.


l a i c Spe

e H voor

! ! ! ren


Enkele maanden geleden deden we via Big & Large magazine een oproep tot volslanke herenmodellen. Het verhaal van Manuel Van de Velde trok onze aandacht. Hij is volslank en heeft zijn grote droom waargemaakt, een eigen kledingwinkel voor heren met een maatje meer! Daar wilden we toch meer over weten, dus trokken we naar Gent, waar Manuel ons te woord stond in Fashion 4 More, zijn kledingbedrijf. Jij hebt een winkel voor volslankkleding voor heren en dames? Hoe ben je op dit idee gekomen? Want zo evident is dit niet. De winkels waar je kleding voor volslanke heren kan kopen, kan je in BelgiÍ op 1 hand tellen. Manuel : Op de eerste plaats zou ik willen duidelijk stellen dat Fashion 4 More een kleding zaak is voor volslanke mannen. Maar inderdaad, ik heb ook vrouwen als klant, die ook T-shirts, polo’s, broeken, enz. kopen. Na jaren overal solliciteren en telkens een nee krijgen op basis van mijn gewicht, was ik het beu en wou ik terug grijpen naar mijn plannen toen ik nog 18 jaar was, namelijk voor mijn 30ste zelfstandig zijn.


Evident was dat niet. Mijn passie is steeds mode geweest, en uit mijn eigen frustratie wou ik een bewijs leveren dat je niet als een ‘oude man’ gekleed moet lopen. Er bestaat wel degelijk trendy & modieuze kleding voor een man met een maat meer. Zo heb ik me ten volle op fabrikanten die grote mannen kleding maken, gericht. En ook daar bleek dat je vlug rond bent! Uiteindelijk ben ik in zee gegaan met 1 fabrikant. Maar dit kon de bank, noch de mensen rondom mij, begrijpen. AllSize is een Deense fabrikant en één van de grootste ter wereld. Waarom de keuze voor deze fabrikant? Hij biedt kleding aan voor jong en minder jong, hij gebruikt eerste keuze stoffen, en alles wordt gemaakt voor een man met een buikje.


Je bent zelf volslank. Was dit als kind ook al zo, of is dit op latere leeftijd gekomen? Manuel : Ik ben zelf een hele gezonde man van 160kg. En inderdaad, het maatje meer zit in onze genen. Ook als kind had ik al een kilootje te veel. Wat is jouw ervaring als volslanke man, naar de buitenwereld toe? Krijg je vaak kritiek? Manuel : Zelf heb ik al heel mijn leven te maken met discriminatie enz. Overal waar ik kom krijg ik blikken en reacties, met de jaren heb ik er zelfs een zintuig voor aangelegd. Mensen verraden zich altijd met hun lichaamstaal.

Door de jaren heen heb ik geleerd om mij te verweren. Maar dat is niet vanzelfsprekend geweest. Tussen mijn 18 en mijn 25ste kwam ik zelden buiten, enkel voor het werk. Boodschappen doen was uitgesloten. Ik kwam veel kilo’s bij in die periode, tot ik 178kg woog. Toen ik met mijn zaak begon ben ik tijdens de opbouw 20kg afgevallen. Hoe ik het gedaan heb weet ik nog steeds niet.


Dank zij mijn winkel ben ik terug open gebloeid, heb ik mezelf leren aanvaarden, en heel belangrijk, heb ik van mezelf leren houden. Ik heb geleerd om naar mezelf te kijken in de spiegel. En dat zijn ook zaken wat ik aan mijn klanten meegeef. Leer van jezelf te houden en kijk naar jezelf in de spiegel. Al te vaak krijg ik opmerkingen over mijn gewicht, ik heb er zelfs doodsbedreigingen over gekregen! Dat ik een schande was om nog te mogen en kunnen leven! Dit zijn harde dingen om als jongeman te moeten horen. Dat heeft me in de loop van de tijd ook een stuk verbitterd gemaakt, maar er ook voor gezorgd dat ik een muur rond me optrek. Zodat niemand nog in mijn buurt kan komen. Tenzij ze door mijn muur breken en voorbij mijn kwade blik geraken. En dat zijn dan vrienden voor het leven! Hoe ben je bij de collecties terecht gekomen? Het is niet vanzelfsprekend om die gemakkelijk te vinden, vermoed ik. Hoeveel collecties heb je in huis? Manuel : Een collectie samen stellen is niet zo gemakkelijk, maar daarvoor krijg ik hulp van de fabrikant. Ik heb momenteel al 6 collecties samengesteld. Ik stem deze telkens zoveel mogelijk af op de vraag van de klant. De fabrikant stelt samen met mij telkens een leuke collectie samen, waar zowel jong als oud iets in vindt.

Vind je zelf dat de fabrikanten voldoende mooie en passende kleding maken voor volslanke mannen of is het allemaal nog experimenteel en oubollig? Staan de fabrikanten al voldoende open voor eisen van de klanten? Manuel : De collectie die ik in mijn zaak aanbied is alles behalve oubollig te noemen. Ik heb inderdaad ook klassieke stukken, omdat je ook dergelijke type mensen hebt. Maar daarnaast bied ik een ruime keuze aan trendy & modieuze kleding. De fabrikant heeft in de winter steeds een artiest of groep als thema. Zo waren er al de Rolling Stones, Jimmy Hendrix en nu in de laatste collectie The Beatles. In de zomer komen steeds bekende merken in aanbod, zoals Pepsi, National Geografics en nu deze zomer Red Star. Daarnaast werken ze ook telkens een thema uit, zoals industrie, beach, enz. Andere fabrikanten durven nogal eens vervallen in meer traditionelere stukken.

Om een voorbeeld te geven van de sterkte van mijn collectie: Ik krijg heel veel mensen over de vloer met een small of een medium. En telkens gaan die kwaad buiten omdat ik mijn kleding niet in hun kleine maat heb. En dan ben ik natuurlijk heel blij, omdat zij dan ook eens voelen wat wij (volslanke mannen) overal moeten horen.


Op welke basis kies jij ieder seizoen de collecties? Manuel : 20% is wat de fabrikant voorstelt als goed verkopend artikel. 10% is wat klanten vragen 70% is eigen feeling, wat ik vindt dat mooi is. Kleding die ik de Belgische man zie dragen, wat binnen het budget valt. Zaken die ik persoonlijk te duur vind, koop ik sowieso niet. Heb je enkel herenkleding of ook dameskleding? Welke type klant bezoekt jouw winkel? Manuel : Fashion 4 More is een kledingzaak voor mannen, maar ik heb ook vrouwen als klant. Mijn klanten bevinden zich in alle lagen van de bevolking, maar iedereen wordt bij ons gelijk behandeld. Mijn jongste klant is 13 jaar en mijn oudste klant is 85 jaar. De magerste is 78kg en mijn zwaarste (momenteel waar ik het van weet) is 240kg. Mijn klanten komen van over heel België, maar ik heb ook klanten uit Nederland, Duitsland, UK, Italië, Spanje, enz., maar ook uit Amerika, Canada en Australië hebben al klanten de weg naar mijn winkel weten te vinden. Hoe zie je de groei van de zaak naar de toekomst toe? Denk je dat er meer nood is aan speciale winkels voor volslankkleding, en blijft deze kleding dan betaalbaar? Manuel : De groei van mijn zaak heeft verschillende scenario’s. Mijn uiteindelijke doel is om een keten uit te bouwen van boetieks zoals ik nu al één heb. Zo zou ik graag in elke provincie een Fashion 4 More willen openen. Daarnaast krijg ik meer en meer de vraag om ook vrouwenkleding te verkopen. En daar zit ook wel een mogelijkheid in. Maar momenteel is er meer nood aan mannenkleding, dan aan dameskleding. Daar zijn tenslotte al heel wat winkels voor geopend. Mijn intentie ligt er ook in om ooit mijn eigen label op de markt te brengen. Maar natuurlijk, zijn Rome en Parijs ook niet op 1 dag gebouwd. Deze kleding kan zeker betaalbaar blijven, omdat er in mijn zaak geen prijsverschil zit tussen een Large en een 8XL. Een sterkte die je enkel in mijn zaak kan vinden! Want meestal gaat per X de prijs omhoog. Als je de vergelijking maakt met winkels voor slanke mannen, zit ik op dezelfde prijs/kwaliteit als gelijk welke merkenwinkel. Natuurlijk als je me gaat vergelijken met grote ketens, dan zullen mijn kledingstukken duurder zijn.


Geef in 5 woorden, de waarden van jouw zaak mee, waardoor nieuwe klanten zouden kiezen om bij jou te komen kopen! Manuel : 1* Sterke kwaliteit 2* Gratis mode advies (ik zal je niks verkopen wat niet bij je past) 3* Eerlijkheid 4* Stielkennis 5* Vriendelijkheid Ook al heb je een maatje meer, hou van jezelf en laat dat ook zien aan andere mensen. Volslanke mensen die zichzelf graag zien, stralen dit uit. Volslanke mensen zijn en blijven gezellige mensen. En aan de mannen, kom gerust vrijblijvend kijken en passen, want zoals we bij Fashion 4 More zeggen, ‘met passen geef je geen geld uit’!

Lange Violettenstraat 5 Gent De kortingsbon ter waarde van 25€ kan je gewoon uitprinten en meenemen. De bon is geldig tot 30 april 2011.


U vindt onze verkoopspunten op www.pirouette-kids.be


D

Cocktail van de maand

E

Valentijn Cocktail Ingrediënten Voor 1 glas:

L

60 ml Crème de Bananas 30 ml Wodka 90 ml cranberrysap Ijsblokjes

E

Bereiding

K K E R B E K

Doe alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes. Even kort schudden en door een barzeef in een cocktailglas schenken. Garneer met een uitgewaaierde aardbei.


D E L E K K E R B E K

Pomme d’amour Benodigdheden : Voor 4 Personen: - 4 kleine appels (Jonagold) - 4 houten sate prikkers - 400 gr fijne kristalsuiker - 250 ml bronwater - 1 theelepel azijn - enkele druppels rode kleurstof voor voeding Bereiding : Reinig de appels grondig onder warm stromend water. Verwijder de steeltjes en steek er de satestokjes in. Meng het water met de suiker en de azijn in een kookpot en breng het geheel zachtjes aan de kook. Laat de massa op zacht vuur indikken tot ze caramelkleurig wordt. (Niet roeren). Voeg de rode kleurstof toe en laat nog even inkoken. Haal de pan van het vuur, hou ze schuin en draai er de appels in rond tot ze volledig bedekt zijn. Laat ze even afdruipen en plaats ze daarna op een schotel met kristalsuiker. Laat ze goed afkoelen. De kleurstoffen voor voeding kan je vinden in de meeste grootwarenhuizen in de afdeling gebak. Je kan het eventueel vervangen door wat sap van rode bieten.


Het favoriete restaurant van ‌

D E L E K K E R B E K

Bij Allegro Moderato in Gent lijkt het alsof je een sprookje binnenstapt. Allegro Moderato is gevestigd in een chique herenwoning uit de 18 de eeuw en daardoor vormt het een romantische dinerlocatie. Hier kun je genieten van de verfijnde Franse keuken op het meest romantische plekje van Gent. In de zomer kun je de avond doorbrengen op het terras aan de oever van de Leie, met uitzicht op de historische Graslei. Let op: jaarlijks is Allegro Moderato de eerste twee weken van augustus gesloten.

A

M o r g e ll

o t a r e od


D E L E K Adres: Korenlei 7 9000 Gent +32 (0)9 233 23 32 Wijk: Gravensteen Parkeren: P7 Sint-Michiels, P1 Vrijdagmarkt Zo gesloten

K E R B E

Keuken: Frans, Lunch Ambiance: Romantisch, Chic, Authentiek Voorgerecht: € 10 - 26 Hoofdgerecht: € 26 - 32

K


STARS4EVENTS ZOEKT NAAR :

Miss Maxi Belgium : zoekt dames tussen de leeftijd van 18 tot 50 jaar, en tussen de maten 46 tot 56 die willen deelnemen aan deze geweldige wedstrijd! Inschrijven kan vanaf NU !!! Wil je een schitterende tijd tegemoet gaan, veel nieuwe mensen leren kennen en de ervaring van je leven meemaken? Wil jij met die titel en kroon, en de auto huiswaarts keren en een jaar lang de volslanke dames vertegenwoordigen? Schrijf je dan NU in! Lees de info via de website www.missmaxibelgium.be. Inschrijven kan je via de website.

Little Kid Model : heeft U een dochter of zoon die graag model wil worden, graag poseert voor shoots, de catwalk wil proberen? Dan is Little Kid Model de kans om die dromen waar te maken! Little Kid Model is een kindermodellenwedstrijd voor kinderen tussen 5 en 13 jaar. Een leuke, speelse wedstrijd waarbij kinderen kunnen meemaken hoe het voelt om model te zijn! Laat dan haar/zijn droom uitkomen! Wil uw kind graag inschrijven? Dit kan vanaf NU! Kijk voor meer info op www.littlekidmodel.be en schrijf je zoon of dochter in!


Senior Award : de Senior Award is een nieuwe wedstrijd waarbij we op zoek gaan naar 50 plussers! Dames en Heren vanaf 50 jaar die een nieuwe uitdaging willen aangaan. Het podium, de spotlights, de prachtige kleding, het publiek, dat staat de kandidaten te wachten! De finalisten lopen de prachtige modeshows op de Big & Largebeurs in oktober 2011 in Antwerp Expo, en de winnaar krijgt een leuk prijzenpakket! Interesse om deel te nemen? Vraag dan meer info via : info@stars4events.be en schrijf in!

Wil jij graag model worden? Of ken je mensen die graag model willen worden voor reclameshoots en commercials? Geef hen dan deze info door! Stars4events organiseert in maart een grote OPEN CASTING DAY in Merksem. Je kan daar ter plaatse jezelf komen voorstellen, shoots laten maken, op het podium defileren, met professionele mensen praten over het vak. Wij zoeken mensen van 0 tot 75 jaar, in alle maten, alle lengtes! Een baby, een oma, een tiener, een volslankmodel. Of heb je extra mooie handen, benen, ogen, lippen? Stars4events is misschien op zoek naar jou! Modeshows, fotoshoots, reclamespots, het valt je misschien binnenkort allemaal te beurt! Vraag meer info betreffende de OPEN CASTING DAY via : info@stars4events.be met vermelding OPEN CASTING DAY!

Kan jij zingen, of ken je iemand met een mooie stem? Start as Star gaat terug van start in 2011! Goed en onbekend talent krijgt bij deze wedstrijd de kans zich voor te stellen. De voorrondes en halve finales zijn reeds op het grote podium en echte mooie shows. Geraak je tot in de finale, dan breng je een grote theatershow met alles erop en eraan! De winnaar gaat naar huis met een CD opname, een promotieshoot, en mag optreden op de grote finale van Miss Maxi Belgium, voor de voltallige pers en televisie. Interesse? Vraag info via : info@stars4events.be met vermelding Start as Star.


In Israël werd verleden maand de 23 jarige, van origine Russische Tanya Fayman gekozen tot de nieuwe Miss Fat & Beautiful! Ook Israël heeft reeds 15 jaar een eigen missverkiezing voor dames met een maatje meer. Ze brengen klassevolle shows, en de dames worden daar al echt aanvaard. Er is nog veel werk aan de winkel in België om dat te evenaren! Maar daar gaan we dit jaar weer een stap voorwaarts doen!


Marieke Backaert, Miss Maxi Belgium 2010-2011, werd gespot op de nieuwe cursus van Sonja Kimpen: MENTAL COACHING. Dit in het Synergie Wellnesspoint in Wommelgem. Zij zal daar 8 weken lang de lessen volgen op dinsdagavond! Wil je meer weten over deze cursus : www.synergie.be.


1

f 4

u r eb

i r a

Enkele mooie gedichtjes om het zeker niet te vergeten...

Vale n

tijn


Ik wou dat ik je kon vertellen, Waarom ik zoveel van je hou. Ik wou dat ik je uit kon leggen, Waarom ik stapel ben op jou. Jij bent betrouwbaar, jij bent eerlijk, Jij geeft me aandacht, dat is heerlijk. Als ik verdriet heb maak jij je zorgen, Ik voel me dan bij jou geborgen. Jij bent geduldig en houd van mij, Als ik je zie,maak jij me blij. Jij bent begripvol, sexy en lief, Daarom ben jij MIJN hartendief. Jij hebt me betoverd, mijn hartje verovert. Jij mag het houden, je heel leven, Je hoeft het niet meer terug te geven. Dat is wat ik aan je vertellen wou. Daarom, hou ik zoveel van jou. Nooit zal ik andere lippen kussen Nooit zal ik in andere armen rusten Mijn liefde voor jou duurt een eeuwigheid En jou wil ik nooit meer kwijt

Ik zou het van de daken willen schreeuwen ,en aan de wereld willen laten zien Het mooiste wat me ooit is overkomen ben jij ,en zal dat blijven bovendien Als je echt van iemand houdt Iemand alles toevertrouwd Een die echt weet wie je bent Ook je zwakke plekken kent Die je bijstaat en vergeeft Een die naast en in je leeft Dan voel je pas wat leven is En wat liefde geven is


Big and large magazine februari 2011  
Big and large magazine februari 2011  

Het online magazine voor en door de volslanke vrouw

Advertisement