Page 1

#4 - 23 februari 2013


Het zijn bewogen tijden. De Born This Way Ball Tour kwam in één klap aan haar einde door de ongelukkige blessures van Gaga. Ze werd met spoed geopereerd, en daardoor zal ze nu een tijdje moeten rusten. Maar ook voor BelgianGaga verandert er veel. Het was tijd om beslissingen te nemen rond de website, en daar kun je nu alles over lezen op de volgende pagina’s. Vergeet ook niet om ons te liken op Facebook en te volgen op Twitter! Onze profielen vind je hieronder.

facebook.com/belgiangaga

twitter.com/belgiangaga


Op 12 juni 2010 ging BelgianGaga voor het eerst open. Het was een kleine website met dagelijks nieuws over

Lady Gaga. Die kleine website groeide snel uit tot een

grote website. We kregen heel wat publiciteit, organiseerden leuke dingen en brachten fans samen.

Maar in de tussentijd is er al heel veel veranderd. De website werd minder actief en is uiteindelijk stilgevallen. Na

een grote heropening was de hoop groot om opnieuw een leuke en actieve website te worden, maar ook dat lukte

niet zo goed. De lancering van BelgianGaga Magazine was in ieder geval wel een schot in de roos.

Na een lange tijd van nadenken is er een beslissing gevallen. Het nieuwsgedeelte van de BelgianGaga website valt

weg, en de website zal daardoor helemaal in het teken van het magazine staan. Maar de veranderingen gaan verder dan dat!

4


Het nieuwsgedeelte op de website valt weg, maar dat wil niet

zeggen dat we helemaal geen nieuws meer zullen publiceren. In samenwerking met de Facebookpagina GagaGarbage zal er op onze pagina dagelijks nieuws worden gepost.

Buiten dat zullen er leuke foto’s worden gepost, fanart, acties

voor de fans, wedstrijden,... Ook voor het magazine zullen we

daarvan gebruik maken. Like dus zeker onze Facebookpagina als je dat nog niet doet, net zoals die van GagaGarbage! www.facebook.com/belgiangaga

www.facebook.com/gagagarbage 5


Gaga in de media er artikels over en ijn ch rs ve s ijk el ag Bijna d ef, soms positief, ti ga ne s om S a. ag G Lady ia krijgt niet ed m e d : ijk el d ui d is g maar één din briek overlopen we ru e ez d In a! ag G n genoeg va ijnt in de Belgische ch rs ve ze r ie an m ke op wel nieuwtjes! media en met welke “Lady Gaga zit in een rolstoel”

Uit: De Standaard

De $ictie  is  nog  eens  achterhaald  door  de   realiteit:  vier  jaar  nadat  ze  in  de  video-­‐ clip  van  Paparazzi  in  een  rolstoel  te  zien   was,  werd  Lady  Gaga  zopas  in  New  York   gesignaleerd  in  een  rolstoel. 6


“Lady Gaga geopereerd aan heup”

Uit: Het Laatste Nieuws

Lady Gaga is gisteren geopereerd aan haar rechterheup. De zangeres maakte dat nieuws zelf op Twitter bekend. Ze bedankt haar fans voor de steun en zegt over hen te gaan dromen. “Lady Gaga eist mannequin met roze schaamhaar”

Uit: Het Laatste Nieuws

Er zijn meer smeuïge details uitgelekt over het divagedrag van Lady Gaga. Tijdens de rechtszaak tegen de zangeres, aangespannen door haar voormalige assistente Jennifer O'Neill, blijkt dat Gaga er vreemde eisen op na houdt. 7


Lady Gaga

The  Â history

Lady Gaga is ondertussen een vaste waarde in de muziekwereld, en ze draait ook al enkele jaartjes mee. In ‘Lady Gaga, The History’ duiken we de archieven in en overlopen we belangrijke gebeurtenissen in dezelfde periodes van het verleden. 27 janua! 2010

3 februa! 2#8

6 februa! 2012

Gaga begint met het opnemen van De videoclip voor Eh Eh (Nothing de Telephone video. Else I Can Say) wordt uitgebracht.

2011

Gaga Tweet de songteksten van Born This Way. 31 janua! 2010

Gaga Tweet details over The Born This Way Ball samen met een foto van het podium.

Gaga treedt op met Elton John op de Grammy’s en wint 2 awards. 1 februa! 2010

Ouders Joe en Cynthia openen hun restaurant Joanne Trattoria.

8

8


7 februa! 2012

Gaga tweet een foto van de poster van The Born This Way Ball. 8 februa! 2012

Gaga tweet de eerste data van de concerten van The Born This Way Ball. 11 februa! 2012

De single Born This Way wordt uitgebracht. 13 februa! 2#9

16 februa! 2010

21 februa! 2011

Gaga treedt op in het voorproGaga treedt op tijdens de BRIT gramma van The Pussycat Dolls in Awards met een remix van Vorst Nationaal Brussel. Telephone en Dance In The Dark om Alexander McQueen te eren. De videoclip van Lovegame werd uitgelekt.

2011

Gaga treedt voor de eerste keer op De DVD van The Monster Ball met Born This Way tijdens de wordt gefilmd tijdens het concert in Grammy’s en wint 3 awards. Madison Square Garden te New York.

9


“Never give up on a dream just because of the time it


will take to accomplish it. The time will pass anyway.�


Op 12 februari kwam de eerste aankondiging naar buiten. Gaga vertelde dat ze voor meer dan een maand haar pijn had verborgen voor iedereen rondom haar, omdat ze haar fans niet wou teleurstellen. Maar het was ondertussen zo erg geworden, dat ze 3 shows moest uitstellen om uit te rusten. Maar niet zo veel later werd er bekend gemaakt dat de hele Born This Way Ball Tour werd gecanceld. Gaga zou met spoed moeten worden geopereerd en zou nog amper kunnen wandelen. Ze kwam terecht in een rolstoel, die ze Emma noemde, in afwachting tot haar operatie. Op 20 februari werd ze dan ook geopereerd. De operatie was succesvol, maar forceert Gaga om het een hele lange tijd rustig aan te gaan doen. Maar wat heeft ze precies? In de heup heb je een heupkop. Die scharniert in de heupkom bij beweging. Op de rand van die heupkom ligt het labrum, een ring van kraakbeen. Dat kraakbeen zit rond de heupkop als een soort zuignap. Zo is er mee stabiliteit en verslijt de heup minder snel. In dat kraakbeen kan een scheur ontstaan, wat vaak vooral pijn veroorzaakt in en rond de lies. Soms kan dit genezen worden met behandelingen van ontstekingsremmers en dergelijke, maar bij Gaga was het al zodanig erg dat er een operatie nodig was. Na 4 tot 6 weken kan ze terug lichte arbeid verrichten, en na 3 tot 4 maanden zou ze er weer tegenaan moeten kunnen!

Get well soon Gaga! ♼ 12


Door: kouturekiss.com

1 Start met gestijfd haar en borstel alle knopen eruit. Verzamel je haar in een paardenstaart boven op je hoofd.

14

2 Wanneer je je haar rond je paardenstaart wikkelt, laat dan voor je een knot maakt, zeker 7 cm van je haar over.


3 Scheidt je knot in twee en wikkel het overgelaten stukje haar erachter. Zet het vast met een haarspeld.

4 Pas de vormen aan zodat de 2 kanten even groot zijn. Gebruik daarvoor eventueel extra haarspelden.

Als het niet lukt, kun je ook gewoon een voorgemaakt strikje in de winkel kopen!

15


Informatie Solliciteren

Heb jij een goed idee voor een rubriek in BelgianGaga Magazine, en zie je het zitten om die zelf te maken? Twijfel dan niet en solliciteer gewoon!

Inzenden

BelgianGaga Magazine gaat over de fans, daarom willen we dus graag wat leuke dingen van fans! Tekeningen, gedichtjes, foto’s,... alles is welkom! Stuur een mailtje naar: inzendingen@belgiangaga.be Feedback en tips zijn altijd welkom! Stuur ons een berichtje op Twitter of Facebook, of stuur een mailtje naar: magazine@belgiangaga.be Voor meer informatie: belgiangaga.be/magazine facebook.com/belgiangaga 16

twitter.com/belgiangaga


ARTPOP

BelgianGaga Magazine - #4  

Tijdschrift over Lady Gaga & haar fans. BG Magazine is een onderdeel van BelgianGaga. - Magazine about Lady Gaga & her fans. BG Magazine is...