Page 1

SHE’S BACK! ALLES OVER ARTPOP

APPLAUSE GIVE ME THAT THING THAT I LOVE

MTV VIDEO MUSIC AWARDS GAGA + 1D

EDITIE 5 - AUGUSTUS 2013


Het is ondertussen al een tijdje geleden sinds de laatste BG Magazine. Het was stil rond Lady Gaga, en ook rond ons. We vielen stil, maar net zoals Gaga zijn wij ook terug! Je zult merken dat het magazine nu in een volledig nieuw jasje zit. Deze stijl zullen we vanaf nu aanhouden. Ook de website heeft een grondige vernieuwing gehad, en zal nog vaak bijgewerkt worden. In deze nieuwe editie zul je bijna alles vinden over ARTPOP. Het is nog eventjes tot november, maar toch zetten we al even alles op een rijtje. Ook sommen we enkele recente gebeurtenissen op, en zoals altijd zitten er ook nog andere leuke dingen in het magazine. Laat zeker weten wat je van de nieuwe BG Magazine vind! Alle tips en ideeĂŤn zijn welkom! Vergeet ook niet dat je steeds iets kunt inzenden. Ik hoop alvast dat je ervan zult genieten!

Lorenzo, eigenaar van BelgianGaga

f t

acebook.com/belgiangaga

2

witter.com/belgiangaga


OVERZICHT De laatste interviews

4-5

Alles over ARTPOP

6-9

Fanart door Marlon

10 - 11

APPLAUSE

12 - 14

Lovelybrands.nl

15

MTV Video Music Awards

16 - 17

De maand van Gaga

18 - 23

3


De laatste

interviews

Gaga doet heel wat interviews om ARTPOP te promoten, en is soms nogal loslippig. Een opsomming van alle nieuwe informatie!

- Gypsy zal een liedje worden op ARTPOP geproduceerd door Madeon en RedOne.

- Het vervolg van Telephone zal op ARTPOP staan, en ze gaat ook met het liedje optreden op het iTunes Festival. - Azealia Banks staat niet op ARTPOP.

4


- Sex Dreams zou de eerste single van het album worden, maar toch werd Applause gekozen. - In meer dan 2 jaar heeft Gaga bijna 70 tot 100 liedjes geschreven.

- Donatella zal een liedje worden Gaga werkte hiervoor samen Donatella Versace is een goede Gaga, en heeft laten weten dat vereerd is.

op ARTPOP. met Zedd. vriendin van ze heel erg

5


ALLES OVER

ARTPOP TRACKLIST 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 6

Het nieuwe album komt uit op 11 november, maar toch zetten we hier al eventjes alle informatie op een rijtje.

Een overzicht van de al onthulde, maar niet allemaal bevestigde, songtitels.

ARTPOP Applause (DJWS) Donatella (Zedd) MANiCURE (DJWS) Gypsy (Madeon, RedOne) Mary Jane Holland (Madeon) Sex Dreams (DJWS) Swine (DJWS)

9. TEA 10. G.U.Y. (Girl Under You) 11. Burqa/Aura 12. Princess Die


2011

Gaga is al sinds 2011, tijdens de Born This Way periode, bezig met het maken van ARTPOP. Ze zou al meer dan 70 liedjes hebben geschreven.

PRINCESS DIE

Het is nog altijd onduidelijk of het liedje Princess Die op het album zal staan. De versie die ze op de Born This Way Ball bracht staat er al zeker niet op, maar over een meer uptempo versie had ze nog twijfels. Gaga werkte voor het album nog samen met Azealia Banks en Kendrick Lamar, maar uiteindelijk zal geen van beide erop staan.

TELEPHONE

Het vervolg van Telephone zal op ARTPOP staan, en ze gaat met het liedje optreden op het iTunes Festival

7


ARTPOP APPLICATIE

by TechHAUS Wat zal de applicatie bevatten? • Films voor elk liedje, extra muziek,... • Combinatie van kunst, mode en technologie in een wereldwijde community • Maak en deel je eigen projecten • Trackstar: Maak je eigen liedje, een soort van DJ-systeem • Arthaus: Maak je eigen sculpturen. Fans kunnen hun creaties online uploaden en delen.

Dat allemaal voor de prijs van:

GRATIS

8


“Its been too long since I’ve had a sip and I get this feeling, I need a green detox, the truth will be the winner tonight” - Tea

“We could be caught, we’re both convicted criminals of thought.” - Sex Dreams

”When I ignite the flames & put you in my mouth, The grass heats up my insides & my brunette starts to sprout” - Mary Jane Holland

11 NOVEMBER 2013 9


Fanart door...

Marlon

Ik ben Marlon (20 jaar) en ik ben een Little Monster. Ik studeer communicatiemanagement en in mijn vrije tijd teken ik heel graag. Ik teken al van zo lang ik mij kan herinneren. Lady Gaga, Mark Kanemura en Disney zijn een grote inspiratiebron voor mijn tekeningen. Vroeger gebruikte ik voornamelijk potlood en waterverf, maar tegenwoordig teken ik vooral digitaal omdat ik vind dat de kleuren en de tekening zo veel beter tot hun recht komen.

Tijdens het schooljaar is het vaak zo druk dat ik weinig tijd heb om te tekenen, maar op een kladblaadje of de kantlijn van een boek vind ik altijd wel plaats om snelle schetsjes te maken. Die hou ik dan bij om later wanneer ik wat meer tijd heb uit te werken. De cartoon van Mark als zeemeerman is het perfecte voorbeeld van een moment dat ik weinig tijd had en snel een schets met pen en fluostift maakte op een ruitjesblad. Nadien heb ik deze schets dan verder uitgewerkt en digitaal afgewerkt.

10


Mijn lievelingstekening van Lady Gaga is er een die geïnspireerd is op een foto aan een hotdogkraam voor Vanity Fair. Ik maakte er een Assepoester versie van. Assepoester verliest op mijn tekening geen glazen muiltje, maar een hak van Alexander McQueen die te zien is in de clip van Bad Romance. Deze tekening werd door Lady Gaga geliket op LittleMonsters.com. Dat maakte me zo blij!

Naast Lady Gaga ben ik ook een hele grote fan van Mark Kanemura, tot voor kort Lady Gaga’s hoofddanser. Ik maak van hem voornamelijk cartoons. Mijn lievelings cartoon van hem is die met de Mickey Mouse motorhelm, geïnspireerd op een recente fotoshoot voor OPPA! Magazine en de klassieke Mickey Mouse cartoon shorts. Mark Kanemura reageert op Facebook of Twitter regelmatig op mijn tekeningen en cartoons wat mij super veel plezier doet.

f marlon.vanmol t @marlonvanmol t marlonvanmol.tumblr.com Op de achterkant van het magazine vind je nog meer werkjes van Marlon!

11


12


Applause stond gepland om op 19 augustus uit te komen samen met de videoclip, maar toen er delen van het liedje begonnen te lekken, riep Gaga de noodsituatie af. Gaga liet op Twitter weten dat het liedje op 12 augustus zou uitkomen.

Iets voor middernacht stond Applause dan op iTunes. Een paar uur later was het ook mogelijk om het album te pre-orderen. Applause is een succes, maar niet het grootste dat Gaga ooit heeft gehad. Het moest opboksen tegen ‘Roar’ van Katy Perry, maar desondanks doet Applause het toch goed. In de eerste week stond Applause niet in de Billboard Hot 100, maar hij piekte wel op de Dance/Electronics Chart van Billboard op nummer 1. Ook kwam hij binnen op 20 in de U.S. Pop Songs Chart, dat is het hoogste debuut door een vrouwelijke solo artiest in 2013. De volgende week debuteerde Applause op nummer 6 in de Billboard Hot 100. In de eerste week werden er 218.000 kopieën verkocht in de U.S. waarmee ze op de 3de plek landde, nadat Katy Perry er maarliefst 557.000 verkocht. 13


De videoclip, geregisseerd door Inez & Vinoodh, ging in première op 19 augustus op Good Morning America. Over heel Times Square in New York was op de grote schermen de videoclip te zien. De kritieken op de video waren bijna allemaal positief. Binnen 24 uur was de video al 10.5 miljoen keer bekeken, waarmee Applause op de 4de plaats komt te staan. Ondertussen is de video al bijna 38 miljoen keer bekeken. De lyric video, die Gaga zelf gemaakt heeft, is al meer dan 6.5 miljoen keer bekeken. In BelgiÍ doet Applause het redelijk. In de Q-Music Hitlist staat hij op 12, en in de MNM 50 doet hij het veel beter met een 2de plaats. 14


Wij zijn Daphne Akkerman en Emmeline Raab, de oprichtsters van de web-boutique Lovelybrands.nl. Onze collectie proberen we uniek en overzichtelijk te houden. Dit doen we door de selectie van merken die nog niet breed bekend zijn en hiervan selecteren we alleen de items die we zelf het leukste vinden! Één van die merken is My T-shirt, een merk met simpele modellen, maar uitgesproken prints. We merken dat dit het meest populaire merk is onder onze Belgische klanten! My Tshirt beeld vaak iconen af op hun shirts en nu is het ook de beurt aan legende Lady Gaga om de prints te sieren. We hebben gekozen voor een mannenmodel (*tevens geschikt voor vrouwen als 'baggy' shirt) en een vrouwenmodel. Dit zijn twee unieke fanshirts!

Don’t be a drag, just be a queen Maten: S, M, L (Vrouwen) Prijs: 39 €

KOPEN

Lady G Rocks Maten: S, M, L, XL (Mannen*) Prijs: 39 €

Mogelijke Belgische betaalmethode: MisterCash Verzending naar België: 6,95 €

KOPEN 15


MTV VIDEO MUSIC AWARDS

Op 25 augustus was het eindelijk zover, Gaga zou voor de eerste keer optreden met haar nieuwe single Applause. Het was een van haar meest intensieve optredens ooit, gaf ze meerdere keren toe, en het was inderdaad ook een heel erg verassende optreden! Een theatrale opening, een spetterende choreografie en maarliefst 4 kostuumwissels, op het podium! Het publiek was sterk onder de indruk, want van de heupblessure was helemaal niets meer te merken. Iedereen was het erover eens, she’s back! De kostuumwissels die ze deed, stonden voor de verschillende era’s, hieronder een overzicht. Links: The Fame Rechts: Born This Way

Links: The Fame Monster Rechts: ARTPOP

16


Later op de avond kreeg de Britse boysband One Direction een award voor hun liedje ‘Best Song Ever’. Toen ze hun dankwoord zeiden op het podium, was er een deel van het publiek die hun ontevredenheid uitdrukten door ‘boe’ te roepen. Gaga stond meteen op van haar zitje in het publiek en werd nadien backstage gezien bij de jongens. Ze had hen het volgende te vertellen: “Ik weet niet wat ik daar gehoord heb, maar als ik het wel gehoord heb, wil ik jullie vertellen dat jullie alle succes verdienen die jullie hebben. En laat deze mensen niet boeroepen. Ik heb het boegeroep in mijn optreden gestoken om er een opmerking over te maken, en het is zo verpest. Ik wil weg nu. Ik wil niet meer blijven want ik wil niet in een kamer zitten waar mensen zo boe roepen. Jullie verdienen het!” Zo gezegd, zo gedaan. Gaga werd niet meer gezien voor de rest van de avond. Om het af te sluiten ging ze nog op de foto met de jongens. 17


De maand van

AUG

11 18

Gaga bezocht ‘The Abbey’ bar in Hollywood. Later op de avond werd ze opnieuw gespot.

AUG

12

Gaga deed promotie in LA. voor Applause.


AUG

13

Gaga filmde de lyric video voor Applause in Micky’s in Hollywood.

AUG

15

Gaga verliet haar hotel in Hollywood.

19


AUG

17

Gaga verliet haar hotel en nam tijd voor de fans.

AUG

18

Gaga verliet haar hotel voor de laatste keer om naar New York te vertrekken.

Een dakloze man stond in de rij om Gaga te ontmoeten en haar een ring te geven. Gaga liet hem de ring omdoen en wou met hem op de foto gaan toen hij zei; “Maar ik stink...” waarop Gaga antwoordde, “Geen zorgen, ik stink ook!”. Ze gaf de man een roos, wat geld en ging met hem op de foto.

20


AUG

19

AUG

22

In New York voor de première van Applause.

AUG

Gaga ging en kwam terug van de studio.

AUG

20

27

Gaga op weg en het verlaten van een fotoshoot.

Op de luchthaven en aan haar hotel in Londen.

21


AUG

28

Gaga aan haar hotel in Londen.

AUG

29

Gaga aan haar hotel en uit in Londen.

In 2011, ondertussen al 2 jaar geleden, verscheen Lady Gaga op de MTV Video Music Awards als haar alter ego Jo Calderone. Ze - of hij? nam 2 awards mee naar huis voor Beste Vrouwelijke Video en Beste Video met een Boodschap. Ze trad ook op met de single Yo端 And I.

22


AUG

21

f

AUG

AUG

AUG

23

24

25

Op onze Facebook pagina posten we dagelijks foto’s wanneer Gaga gespot word.

23


BelgianGaga Magazine #5  

Tijdschrift over Lady Gaga & haar fans. BG Magazine is een onderdeel van BelgianGaga. - Magazine about Lady Gaga & her fans. BG Magazine is...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you