Page 1

Ke rst ed it ie

#2 - 22 december 2012

2012

3 RECEPTEN van de Germanotta’s

een overzicht!

THE ROLLING

STONES + GAGA ON STAGE


December is de tijd van het jaar! Zware examens, het begin van een leuke vakantie, gezellige kerstfeestjes en het einde van het jaar 2012. In deze 2de editie staat kerst dus centraal! Daarnaast was het ook de vraag of we het wel zouden maken tot het einde van december, want volgens de Maya’s zou de wereld vergaan op 21 december 2012. Als je dit aan het lezen bent, hebben we het waarschijnlijk overleefd. â˜ş We wensen je alvast een Vrolijke Kerst en een Gelukkig Nieuwjaar!

facebook.com/belgiangaga

twitter.com/belgiangaga

3


Gaga in de media er artikels over en ijn ch rs ve s ijk el ag Bijna d ef, soms positief, ti ga ne s om S a. ag G Lady ia krijgt niet ed m e d : ijk el d ui d is g maar ĂŠĂŠn din briek overlopen we ru e ez d In a! ag G n genoeg va de Belgische media en in t ijn ch rs ve ze ak hoe va ! met welke nieuwtjes

MEEST POPULAIR!

Het optreden van Lady Gaga en de Rolling Stones was het gespreksonderwerp van de laatste weken. Er werden maar liefst 27 artikels over geschreven!

4


“Lady Gaga kijkt nooit in de spiegel”

Na een tweet van Gaga waarin ze uitlegt waarom ze er altijd helemaal anders uit ziet omdat ze nooit in de spiegel kijkt, staat het overal in het nieuws geschreven.

“Lady Gaga koopt 55 kledingstukken van Michael Jackson”

“Lady ’30 un Gaga leidt d van F er 30’-lijst je orbes ” “Madonna drie keer zo populair als Lady Gaga” 5


l e s d a a ordr

oe editie w s i u r K Quot

Horizontaal 1 We're _, but we still have fun! 4 You will never destroy the _ that is my fans. 5 My _ could mean anything. 6 I'm just trying to change the world, one _ at a time. 6

Verticaal 2 If you don't have any ..., you're not in the light. 3 It's not that I've been ..., It's just that I loathe reality.


Lady Gaga

The  Â history

Lady Gaga is ondertussen een vaste waarde in de muziekwereld, en ze draait ook al enkele jaartjes mee. In ‘Lady Gaga, The History’ duiken we de archieven in en overlopen we belangrijke gebeurtenissen in dezelfde periodes van het verleden. 18 november 2!9

7 december 2010

18 november 2011

19 december 2010

The Fame Monster werd uitgebracht.

De video The Prelude PathĂŠtique werd uitgebracht.

Gaga trad op voor de Queen van Engeland.

De bussen van Gaga werden vastgezet in Parijs tijdens een sneeuwstorm. Het concert werd uitgesteld.

22 en 23 november 2010

The Monster Ball Tour streek neer in het Sportpaleis van Antwerpen. 1 december 2010

Gaga was virtueel dood op Twitter voor de strijd tegen HIV/AIDS. 1 december 2011

De videoclip voor Marry The Night werd uitgebracht.

7


“Christmas is most truly Christmas when we celebrate it by giving the light


of love to those who need it most.� — Ruth Carter Stapleton


Recepten door de familie Germanotta In de Thanksgiving special van vorig jaar toonde Gaga ons enkele goedbewaarde recepten uit de familie Germanotta. Ze legde uit hoe je haar favoriete gerechten bereid en gaf zelfs het volledige recept mee! Als je geen inspiratie hebt voor het kerst- of nieuw jaar diner, kun je misschien wel iets met de volgende recepten!

Grootmoeder Germanotta’s Salami Pecorino Wafels ~*~

Oma Bissetts Veenbessensaus ~*~

Tante Sheri en oom Steve’s gekruide pecannoten 10


Grootmoeder Germanotta’s Salami Pecorino Wafels Ingrediënten •

1/4 kopje bloem

1/4 kopje fijn geraspte pe-

2 soeplepels bakpoeder

1/2 kopje dun gesneden

terselie, rozemarijn en tijm

• •

1/4 kopje fijne maïsmeel 2 soeplepels gesneden pe-

corino of parmezaan

gefrituurde salami stukjes 3/4 kopje volle melk 2 geklopte eieren

Bereiding Meng de bloem, maïsmeel, bakpoeder in een grote kom met een garde. Voeg de kruiden en de kaas toe, en meng.

Frituur de salami in olijfolie tot hij krokant is. Laat de olie afdruipen op

keukenpapier. Maak er vervolgens fijne kruimels van. Bewaar de olijfolie in de pan voor het beslag.

In een andere kom, meng de melk, eieren, en olijfolie uit de pan. Voeg dit

vervolgens toe aan de grote kom en meng, maar niet te hevig. Voeg ook de kruimels salami toe.

Verwarm het wafelijzer en smeer het in met boter of olijfolie. Snij schijfjes salami en leg ze op het ijzer. Giet vervolgens het beslag. Bak tot ze goud

11


Oma Bissetts Veenbessensaus Ingrediënten •

2 zakken verse veenbessen

1 kopje verse sinaasappelsap

• •

1/2 kopje water 2 kopjes natuurlijke rietsuiker

Bereiding Breng de sinaasappelsap, water, en rietsuiker aan de kook. Laat het vervolgens sudderen. Voeg twee zakken veenbessen toe, en laat langzaam koken tot de veenbessen ploffen. Laat het afkoelen en meng de sinaasappelschijfjes erdoor.

12


Tante Sheri en oom Steve’s gekruide pecannoten Ingrediënten •

345g pecannoten

5 soeplepels lichtbruine suiker

• •

5 soeplepels boter 1 theelepel vanillesiroop (geen extract)

Bereiding Verspreid de pecannoten op een bakplaat en laat ze bakken voor 10 minuten op 175 graden. Doe ondertussen de resterende ingredienten in een kom en laat het opwarmen voor 45 seconden in de microgolf. Woel de hete noten in de suikermengeling, en verspreid ze dan weer op de bakplaat om af te koelen. Steek ze voor het serveren in de oven voor ongeveer 3 tot 5 minuten. Laat ze afkoelen en drogen voor ze in een kom te serveren. 13


Klik om video te bekijken

Ter ere van hun 50-jarig bestaan gaven de Rolling Stones nog eens het beste van zichzelf op de 50 & Counting tour. Om de tour af te sluiten met een groot feest, nodigden ze Lady Gaga, Bruce Springsteen en The Black Keys uit. Gaga gaf het beste van zichzelf met het liedje Gimme Shelter. Gekleed in een pak van Ray Brown Fashion en hoge schoenen, zoals we gewoon zijn van haar. Daar kreeg ze waardering voor van topmodel Tyra Banks. Na het optreden zelf heeft ze nog genoten van het concert met haar vrienden en familie.

15


2012 Een overzicht

Januari Januari was een stille maand voor Gaga. Ze koos ervoor om voor een tijdje niet meer in de media te verschijnen. Ze gaf enkel nog een interview aan Oprah en stond op de covers van Vanity Fair en Elle.

16


Februari Gaga’s vader Joe opent het restaurant Joanne’s Trattoria in New York. Samen met haar moeder Cynthia stelt Gaga de Born This Way Foundation voor in Harvard.

Maart Gaga breekt het volgersrecord en is de eerste om 20 miljoen volgers op Twitter te behalen. Ze viert haar 26ste verjaardag in Hollywood.

April De Born This Way Ball gaat van start in Korea.

17


Mei De speciale aflevering van de Simpsons ‘Lisa Goes Gaga’ wordt uitgezonden. Het concert van Gaga in Jakarta wordt afgelast wegens protest en bedreigingen.

Juni Gaga zingt Princess Die voor de eerste keer. Ze bevestigt een opgedoken foto van haar parfum FAME. Ze loopt een hersenschudding op tijdens het concert.

Juli

Gaga maakt haar acteerdebuut bekend in de film ‘Machete Kills’.

Augustus

Gaga verandert van haarkleur naar Vuitton Brown. Ze onthult de cover van de september editie van Vogue. Ze kondigt de naam van haar toekomstige album aan:

ARTPOP 18


September Cake Like Lady Gaga duikt voor het eerst op tijdens de Mugler modeshow. Gaga start met The Body Revolution. Ze staat twee keer in het Sportpaleis van Antwerpen met The Born This Way Ball. Ze geeft een groot feest in New York voor de wereldwijde release van FAME en onthult de speciale kortfilm. Er is ophef over de bond die Gaga droeg.

Oktober Gaga breekt haar eigen record en bereikt 30 miljoen volgers op Twitter. Gaga’s vriendje, Taylor Kinney, praat over haar in een interview.

November

Gaga treed voor de eerste keer op in ZuidAfrika. Ze kondigt een facelift aan voor The Born This Way Ball in 2013. Ze verschijnt in de Disney kortfilm van Barneys. Een preview van een video voor Cake Like Lady Gaga word uitgebracht. Gaga brengt Bitch Don’t Kill My Vibe uit.

19


December De video van Bad Romance bereikt 500 miljoen views. Gaga werkt samen met Unicef en bezoekt Peru. Gaga treedt op met de Rolling Stones.

Dit was het jaar van Lady Gaga kort samengevat. 2012 was een geweldig jaar, maar met ARTPOP in het vooruitzicht zal 2013 zeker de moeite waard zijn!

We wensen je een Vrolijke Kerst en A Very Gaga Nieuw jaar! 20


TRANSFORMEER JEZELF! APPS.FACEBOOK.COM/FAMETRANSFORM

21


Informatie Solliciteren

Heb jij een goed idee voor een rubriek in BelgianGaga Magazine, en zie je het zitten om die zelf te maken? Twijfel dan niet en solliciteer gewoon!

Inzenden

BelgianGaga Magazine gaat over de fans, daarom willen we dus graag wat leuke dingen van fans! Tekeningen, gedichtjes, foto’s,... alles is welkom! Stuur een mailtje naar: inzendingen@belgiangaga.be

Vragenrubriek

Zit je met een vervelend probleem, een vraag of wil je gewoon je verhaal kwijt? In de vragenrubriek kun je een brief schrijven naar onze redacteur! Feedback en tips zijn altijd welkom! Stuur ons een berichtje op Twitter of Facebook, of stuur een mailtje naar: magazine@belgiangaga.be Voor meer informatie: belgiangaga.be/magazine facebook.com/belgiangaga 22

twitter.com/belgiangaga


ARTPOP

BelgianGaga Magazine Kersteditie - #2  

Tijdschrift over Lady Gaga & haar fans. BG Magazine is een onderdeel van BelgianGaga. - Magazine about Lady Gaga & her fans. BG Magazine is...

Advertisement