Tigers clubblad 2014 10 05 nr 3

Page 26

voorsprong, een voorsprong die we helaas niet lang kunnen vasthouden, maar we zijn sterk en geloven in de overwinning. Derde kwart: 10 - 13 en met 3 punten achterstand vatten we de laatste 10 minuten aan. 48 - 45 tussenstand. Het beloven weer 10 bloedstollende minuten te worden. Zottegem maakt in het vierde kwart heel wat fouten, 8 om precies te zijn, en dat geeft onze Tigers dan weer vleugels. Bij Zottegem gaan de shots niet meer zo vlot binnen, tot grote ergernis van hun coach, die al de gehele match als een brullende leeuw tekeer gaat. Met nog 1 minuut en 25 seconden op de klok staan we 4 punten voor en vanaf dan wordt er door ons heel professioneel en slim gespeeld. De spanning is te snijden en de supporters laten van zich horen. Helios kan net voor affluiten nog een korf maken maar de eindstand staat te blinken op het scorebord. De buit is binnen, dubbel en dik verdiend Eindstand: 59 - 61 De euforie is groot bij spelers en coach, maar ook bij de talrijk meegereisde supporters. De hemel klaart op in Zottegem en Helios steekt zijn neus door het dikke wolkendek, de zonnegod is ons goedgezind en zo pakken we onze 3de zege op rij. Wist je dat: - we stilaan een patent hebben op spannende wedstrijden - dit allerminst goed is voor hartlijders - we slechts 12 op 35 vrijworpen scoren, waarvan 8 in het laatste kwart - we 4 op 16 driepunters potten - deze wedstrijd tot nu toe de beste collectieve prestatie was, wetende dat we in de 2de helft slechts met zeven spelers overbleven na het uitvallen van RÊmi met een kwetsuur - dit de overwinning van doorzetting en wilskracht was - we hopen dat de zieken-en gekwetstenboeg stilaan leegloopt, om binnen 14 dagen eens au grand complet uit te pakken tegen de Hawks uit Gent - jullie – spelers - heel wat spelvreugde uitstralen en fysisch sterk staan Nice game guys en bedankt supporters, jullie aanmoedigingen zijn hartverwarmend voor onze spelers