Met dank aan onze sponsors: 53 handelaars, dienstverleners, kleine & middelgrote bedrijven hebben ons dit seizoen opnieuw hun publiciteit toevertrouwd. Veelal uit sympathie, als steun, maar dan toch ook met een nieuwsgierige verwachting naar respons. Door hun advertentie in dit clubblaadje zijn ook wij in staat dit clubblaadje uit te geven en ons publiek te informeren over onze activiteiten. Beste lezers, handel met voorkeur met onze adverteerders. En als u hen een bezoek brengt, verwijs dan naar hun advertentie in het clubblad. U doet er hen (en ons) een plezier mee !

Dorp 96 - 9940 Sleidinge Tel. 09/373.86.63 * Fax 09/328.83.94 info@x-com.be * www.x-com.be -8-

-9-

REPORTER TER PLAATSE…

BASKETBAL2DE LANDELIJKE VROUWEN TIGERS EVERGEM JEUGD GENTSON - VIRGINIE VAN HOUTTE EN TIGERS EVERGEM LATEN KOPPOSITIE LIGGEN

‘We waren verdedigend niet goed genoeg’ DONDERDAG 25 SEPTEMBER 2014, 03U00 - TAÏNA DEFRAIGNE

Tigers Evergem - Jeugd Gentson: Virginie Van Houtte in duel met twee tegenstanders.

- 10 -

EVERGEM Tigers Evergem ontving vol ambitie de buren uit Gent. Bij een nieuwe zege kwamen de speelsters van Evergem mee aan de kop van het klassement. Hun droom werd al snel aan diggelen geslagen door een veel sterker Jeugd Gentson. ‘We hadden ons zeker niet aan een gemakkelijke wedstrijd verwacht’, zegt Virginie Van Houtte. ‘Maar dat we met een twintiger de boot zouden ingaan, hadden we nu ook weer niet gedacht. Als je 73 punten scoort, win je meestal de wedstrijd. Als je de tegenstander natuurlijk twintig punten meer laat maken, wordt winnen wel zeer moeilijk.’ Hebben jullie dan vooral op defensief vlak de wedstrijd verloren? ‘Verdedigend waren we niet agressief genoeg en we vonden geen antwoord op het snelle spel van Jeugd Gentson. Onze tegenstander nam van bij de start de touwtjes in handen. Wij voelden al snel dat we geen grip kregen op het spel van de Gentse meisjes. Zij konden beroep doen op enkele speelsters die ook deel uitmaken van hun A-kern uit eerste nationale, al denk ik niet dat hun aanwezigheid enige invloed had op het resultaat. Ze waren collectief de sterkste ploeg. Dan moet je kunnen toegeven dat de beste ploeg heeft gewonnen.’ In welke mate heeft de arbitrage de wedstrijd beïnvloed? ‘Er werd zeer consequent en strikt gefloten. De arbitrage floot voor beide partijen even streng. Wij kregen drie technische fouten aangesmeerd, maar dat gebeurt nu eenmaal als er zich kleine frustraties de kop opsteken. Het spel lag veel stil, maar ik durf niet te zeggen dat de refs het resultaat op de één of ander manier hebben beïnvloed.’ Met welke ambitie ben jij aan het nieuwe basketseizoen begonnen? ‘Ik hoop dat we met deze ploeg in de linkerkolom kunnen eindigen. Zelf zou ik graag een betekenisvolle rol willen spelen. Voor mij is het basketbal een vorm van plezier maken. Ik hoop dat ik bij deze ploeg veel leuke momenten zal beleven. We haalden nu twee op drie en dat smaakt naar meer.’

- 11 -

- 12 -

- 13 -

VERS VAN DE PERS ! Overzicht van de gespeelde wedstrijden van de Tigers U16 Zaterdag 6 september 2014 BBC Gavere – Tigers U16

19 - 51

Mooie opener van het seizoen ! Het was nog vroeg in de ochtend, zeker na een eerste schoolweek voor de jongens. Maar de vele supporters mochten 10 enthousiaste spelers aanmoedigen. Bijna was er eentje minder, maar Ibe overleefde dan toch het kofferdekselaccident. Na de stevige opwarming van coach Tom, zijn de jongens meteen goed wakker. Ruben opent vlug de score en speelt met vertrouwen. Warre snelt langs de lijn en legt de bal in de korf. Victor benut met precisie een vrijworp en scoort later ook met zuivere shots. Vinnige Milan staat amper 3 seconden op het plein als hij al een eerste korf lukt. En we weten al langer dat we op Jesse kunnen rekenen als drijvende kracht en scorend vermogen. Opvallend in dit eerste kwart is het mooie samenspel van onze ploeg, want toch met enkele nieuwelingen. Mauk neemt goed deel aan het spel. Spring-in-‘t-veld Ibe gaat ervoor en ontfutselt ballen. Jonathan toont zich stevig in defence en maakt enkele mooie korven. Na kwart 1 staat er een knappe 2-23 op het scorebord. De supporters glunderen. De thuisploeg laat zich echter niet doen en herpakt zich. Gelukkig dat Mauk nog scoort net voor de rust : 7-31. In kwart 3 valt de scoremachine bijna stil : 11-35. Gelukkig vinden we een nieuwe drive in kwart 4. Florian mist nog wat bewegingssnelheid maar tovert wel een show-balletje achter de rug. Warre brengt tempo in het spel. Rutger verzorgt zijn passing, verrast met schijnbewegingen en draait de bal erin. Ook Jonathan doet er nog een paar korven bij. Coach Tom is tevreden over zijn eerste wedstrijd. De eindstand mag er zijn : 19-51. Spelers en supporters danken elkaar ! Wat hebben we vandaag geleerd ? - Dat coach Tom geen last had van een korte nacht, maar gewoon wat wagenziek is … - Dat de naam van onze nieuwe ploegafgevaardigde niet als Keetie wordt uitgesproken … - Dat Arnout, vader van nieuweling Mauk, meteen het blad deed. Dank ! - Dat er op de Oudenaardsesteenweg flitspalen staan … - Dat de nieuwelingen hun plaatsje wel vinden bij de Tiger-familie… - Dat de sfeer goed zit bij U16. We duimen dat het zo blijft !

- 14 -

Zondag 14 september 2014 Tigers U16 – BBC Helios Zottegem B

47 - 56

De tegenstanders hebben hun vorige duel gewonnen met bijna 60 punten verschil. We zijn dus gewaarschuwd. Maar onze jongens beginnen knap. Mauk opent met 2 vrijworpen op 2 en toont later in de wedstrijd dat hij daar inderdaad sterk in is. Victor demonstreert met een zuivere driepunter. Jonathan staat er weer en scoort. Remy doet 2 korven op rij en doet er tijdens de match nog veel bij. Milan staat opnieuw pas op het veld als hij er meteen een balletje inlegt. Maar de wedstrijd is eigenlijk erg chaotisch. Er zit weinig lijn in. Het gaat van 13-4 over 13-7 (stand na kwart 1) zelfs naar 13-14 … Gelukkig vallen Ruben en Rutger er nu ook wat door met goeie defence. Florian bokst stevig uit. Met een broodnodige time-out brengt coach Tom wat orde op zaken. Nu begint ook Jesse punten te maken. Vlot scorende Mauk zet de ruststand op het bord : 24-23. Vanaf dan is het vooral haasje-over. In kwart 3 valt het hoog percentage benutte vrijworpen op : Victor met 2 op 2, Milan met 3 op 4. Ibe worstelt zich door de verdediging en wordt beloond met een mooie korf. Door teveel onverzorgd samenspel, zien we de tegenstander echter uitlopen tot 35-42. Kwart 4 starten we gedreven. Remy en Jonathan brengen ons terug tot 41-42. Maar de hoop is van korte duur. De tegenstanders spelen frisser en nauwkeuriger. Florian en Ruben scoren nog, maar de tegenstanders lopen verder uit en winnen verdiend met 47-56. Het was een rommelige partij met ups en teveel downs. Coach Tom moet maar aan de minpunten werken, zodat we later op het seizoen revanche kunnen nemen, tegen deze ploeg die we misschien wel moeten aankunnen. Maar we kijken eerst uit naar de volgende wedstrijden, want ondanks de nederlaag blijft de sfeer goed.

Zaterdag 20 september 2014 Tigers U16 – Onderons Grembergen

76 - 45

Niet minder dan elf Tigers warmen zich op in de sporthal van Ertvelde. De scheidsrechters laten even op zich wachten, maar dan vliegen onze jongens er meteen in. Ruben opent de score. Warre benut de fast-break. Ibe legt 2 vrijworpen in het mand-

- 15 -

de

je en dat doet Rutger hem na. Vooral in een knap 2 kwart diepen we de voorsprong uit, met meerdere korven van Jonathan en Jesse, Mauk en Milan. Met een geruststellende voorsprong gaan we rusten : 43-18. de Vanaf de 2 helft geeft coach Tom wat specifieke opdrachten mee, die in meerdere of mindere mate worden uitgevoerd zoals gevraagd. Maar elke speler wordt bijgestuurd langs de zijlijn. Ondertussen zet Florian zijn beste beentje voor met een reeksje. Warre loopt mooi het lijntje af. Victor zet 60-30 op het scorebord na kwart 3. Een pluim voor de tegenstander dat ze in kwart 4 terugvechten. Met de korf van Lander hebben meteen alle elf Tigers gescoord. Leuk meegenomen in een wedstrijd die naar het einde smacht. de Jonathan zorgt met zijn 18 punt dat ook het laatste kwart nog nipt gewonnen wordt. Het was heus geen topwedstrijd, maar ik mag toch een flinke eindstand op het scorebord zetten : 76-45. Reporter aan de tafel, Kurt

- 16 -

- 17 -

SPELERSVOORSTELLING HEREN 1ste Om 17:00 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speler

84 1,96 P 87 1,90 P

ZONDAG 5 OKTOBER 2014 PROVINCIALE Basket Meetjesland A BEZOEKENDE PLOEG Basket Meetjesland A Naam speler

Pos

Speeldag 3 - Dames Tigers Evergem A - Jeugd Gentson 73 - 79 Na de 2 op 2 tegen Bavi Gent en Grimbergen hoopten de Tigers ook het jonge, maar talentrijk Jeugd Gentson het vuur aan de schenen te leggen. Deze derby kreeg ook mediabelangstelling met AVS in de zaal en het bezoek van persfotograaf Marc VH, die prachtige actiefoto's nam. Op het terrein was in het 1e kwart Jana Bauters bij Gentson niet te stoppen en ze kreeg ook nog veel hulp van VD Broecke. De thuisploeg stond na 8 minuten 10-22 achter, waarna het toch met enkele fraaie aanvallen het evenwicht in de wedstrijd kon herstellen: 16-26 na 10 min. In quarter 2 bleef de achterstand tot 22-33 schommelen rond de 10 pt, waarna enkele calls van de ref voor frustraties zorgden met 2 TF tot gevolg. Gentson kon de voorsprong uitbouwen tot 23-39 en 29-44. De roodjes herpakten zich via Jolien en wonnen uiteindelijk deze periode toch met 22-20. Ruststand: 3846 na een bom van Nathalie. Na de pauze duurde het echter 5 lange minuten voordat de lokale meisjes de bal ;door de ring kregen (40-55 via Virginie). Catharina deed nu ook haar duit in het zakje.

- 20 -

De slotperiode startte bij 49-71 en het sterkere Gentson was al zegezeker. Toch lieten de roodjes hun supporters genieten van fraai offensief werk.

Silke, Lies en Tsoike waren de afwerkers van dienst en Evergem won dit kwart met 2422. Gentson won meer dan verdiend, maar de Tigers kwamen toch aan 73 pt, ook niet alledaags in 2e landelijke dames. Puntenverdeling: Virginie 12 - Nathalie 6 - Lise 2 - Catharina 13 - Lies 11 Aurelie - Jolien 12 - Silke 8 - Tsoike 7.

- 21 -

- 22 -

- 23 -

REPORTER TER PLAATSE‌ (vervolg) Zondag 21/9/2014: Helios Zottegem A 59 - Tigers Evergem U18B 61 Vandaag trekken we met z'n allen naar Zottegem, Helios Zottegem meer bepaald. Helios is het Griekse woord voor zon en is in de Griekse mythologie de Zonnegod. Van zon is er vandaag niet veel te merken, al mogen we zeker niet klagen van het nazomertje de afgelopen weken. Hopelijk is de zonnegod ons welgezind vandaag. Zottegem is er na 2 wedstrijden nog niet in geslaagd om te winnen en hopelijk doen ze dat vandaag ook niet. Wij daarentegen gaan vol vertrouwen de confrontatie tegemoet met 2 overwinningen op zak. Het vertrouwen in de ploeg is groot, de sfeer uitstekend, het spel bevredigend. Meer moet dat niet zijn. We kijken uit naar de dag dat we eens voltallig gaan kunnen aantreden. Deze week weer een paar afwezigen op training om diverse redenen. 8 spelers staan klaar om de 12 van Zottegem partij te geven. Bij ons zijn afwezig: Artiom, Jan W en Jan C, allen gekwetst. De wedstrijd start nogal zenuwachtig bij ons en in het eerste kwart lopen we een beetje doelloos rond. Zottegem daarentegen lapt ons een 10 - 0 rond de oren, wij van onze kant kunnen pas na 4 minuten een eerste keer tegenscoren. Thibaud heeft dan, al dan niet terecht, reeds 2 fouten gekregen en moet noodgedwongen een beetje met de handrem op spelen. Onze coach ziet dat het niet goed loopt en grijpt in. Time-out en tijd om eens de kopkes bij elkaar te steken. Helios sluit ons op en we hebben voorlopig geen antwoord op de agressieve pressing van onze tegenstrever. Desalniettemin sluiten we kwart 1 af met een 16 - 14 achterstand. De wedstrijd gaat gelijk op en er worden langs beide kanten heel wat fouten gemaakt. Zottegem kan het zich natuurlijk wel permitteren om veel fouten te maken, zij zijn met 12 en kunnen naar hartelust vervangen, wij daarentegen zien enkele minuten voor het einde van het 2de kwart ook nog eens RÊmi uitvallen met een kwetsuur. Toen waren we nog met zeven. Het zal weer een zware fysieke veldslag worden. Het tweede kwart wordt afgefloten met een 22 -18 stand en zo gaan we rusten met een niet onoverkomelijke achterstand van 6 punten. Ruststand 38 -32. Het derde kwart starten we bijna meteen met een 2-punter en naderen tot op 4 punten. Het geloof begint te groeien en onze boys vechten als echte tijgers voor iedere bal. Op minuut 28.30 komen we voor de eerste keer op

- 24 -

- 25 -

voorsprong, een voorsprong die we helaas niet lang kunnen vasthouden, maar we zijn sterk en geloven in de overwinning. Derde kwart: 10 - 13 en met 3 punten achterstand vatten we de laatste 10 minuten aan. 48 - 45 tussenstand. Het beloven weer 10 bloedstollende minuten te worden. Zottegem maakt in het vierde kwart heel wat fouten, 8 om precies te zijn, en dat geeft onze Tigers dan weer vleugels. Bij Zottegem gaan de shots niet meer zo vlot binnen, tot grote ergernis van hun coach, die al de gehele match als een brullende leeuw tekeer gaat. Met nog 1 minuut en 25 seconden op de klok staan we 4 punten voor en vanaf dan wordt er door ons heel professioneel en slim gespeeld. De spanning is te snijden en de supporters laten van zich horen. Helios kan net voor affluiten nog een korf maken maar de eindstand staat te blinken op het scorebord. De buit is binnen, dubbel en dik verdiend Eindstand: 59 - 61 De euforie is groot bij spelers en coach, maar ook bij de talrijk meegereisde supporters. De hemel klaart op in Zottegem en Helios steekt zijn neus door het dikke wolkendek, de zonnegod is ons goedgezind en zo pakken we onze 3de zege op rij. Wist je dat: - we stilaan een patent hebben op spannende wedstrijden - dit allerminst goed is voor hartlijders - we slechts 12 op 35 vrijworpen scoren, waarvan 8 in het laatste kwart - we 4 op 16 driepunters potten - deze wedstrijd tot nu toe de beste collectieve prestatie was, wetende dat we in de 2de helft slechts met zeven spelers overbleven na het uitvallen van RÊmi met een kwetsuur - dit de overwinning van doorzetting en wilskracht was - we hopen dat de zieken-en gekwetstenboeg stilaan leegloopt, om binnen 14 dagen eens au grand complet uit te pakken tegen de Hawks uit Gent - jullie – spelers - heel wat spelvreugde uitstralen en fysisch sterk staan Nice game guys en bedankt supporters, jullie aanmoedigingen zijn hartverwarmend voor onze spelers

- 26 -

Volgende wedstrijd, zaterdag 4 oktober om 14.00u op bezoek bij de Gent Hawks in de Bourgoyensporthal te Mariakerke Supporters van harte welkom Tot dan, Danny

- 27 -

- 28 -

REPORTER TER PLAATSE‌ (vervolg) Speeldag 4 - Dames BBC Houtem A - Tigers Evergem A 57 - 69

De thuisploeg (vorig jaar nog actief in 1e Landelijke) startte het seizoen met 3 vlotte overwinningen met hoge scores, waarvan Elke De Muyter telkens instond voor een ruime twintiger. Coach Roel legde dus de focus op het afstoppen van de Houtemse topscoorster, al lukte dit in het 1e kwart niet te best: Elke sprokkelde zelf 9 punten en kreeg aanvallend steun van de nummers 9 en 11. Houtem kon eerst tot 14-6 uitlopen, omdat Evergem te slordig speelde. In de 6e minuut lukte Virginie enkele vrijworpen op rij en dit gaf haar zelfvertrouwen een boost en zij miste achteraf zelden haar shotkansen. Quarter 1 eindigde op 19-18. In de volgende periode duurde het meer dan 5 minuten vooraleer de bezoekers de bal door de ring kregen. Gelukkig klopte hun defense wel, want Houtem maakte ook geen enkel velddoel. Lies brak de ban en via Catharina en Tsoike bleven de Tigers in het spoor van de thuisploeg. Rust: 29-27. Na de pauze draaide de Evergemse aanvalsmachine op volle toeren: Silke was hot en lukte 4 korven op rij. Aurelie shotte met een driepunter haar ploeg aan de leiding (41-42) en na korven van Virginie, een bom van captain Nathalie groeide de voorsprong tot 45-49. De 3e periode werd met duidelijke 16-24 gewonnen door de Tigers. Ook in de slotperiode bleef Evergem de betere ploeg. Houtem lag fysiek onder en geraakte heel moeilijk aan open kansen. Jolien kreeg applaus voor een serieus blockshot en Lies speelde zich nu offensief in de kijker met mooie inside-moves. IIn de 34e minuut stond het 50-60, waarna de roodjes konden overschakelen naar controlemodus met maximaal balbezit. Houtem moest dus een 1e nederlaag incasseren en Evergem boekte een 2e mooie uitzege en staat na de 3 op 4 mooi te blinken op een gedeelde 2e plaats. Super, dames !! Puntenverdeling: Virginie 21 - Nathalie 5 - Lise - Catharina 13 - Lies 8 - Aurelie 7 Jolien 2 - Silke 12 - Tsoike 1. Luc G