Page 1

Clubblad Jaargang 12 nr. 13 Seizoen 2014 - 2015 Zaterdag 21 maart 2015


Met dank aan onze sponsors: 53 handelaars, dienstverleners, kleine & middelgrote bedrijven hebben ons dit seizoen opnieuw hun publiciteit toevertrouwd. Veelal uit sympathie, als steun, maar dan toch ook met een nieuwsgierige verwachting naar respons. Door hun advertentie in dit clubblaadje zijn ook wij in staat dit clubblaadje uit te geven en ons publiek te informeren over onze activiteiten. Beste lezers, handel met voorkeur met onze adverteerders. En als u hen een bezoek brengt, verwijs dan naar hun advertentie in het clubblad. U doet er hen (en ons) een plezier mee !

-2-


VERS VAN DE PERS ! Tigers Evergem bedankt alle sponsors! Naar goede jaarlijkse gewoonte ging op zondag 1 maart de sponsor-namiddag door. Terwijl de Dames A en de Heren A hun thuismatch speelden, werden in de spiegelzaal de sponsors goed "gesoigneerd" door het Bestuur. De aanwezige sponsors konden uitgebreid kennismaken met het bestuur en de coaches en werden getrakteerd met bubbels, met een zeer originele bedankings-taart en met een lekker koud buffet als afsluiter.

-3-


-4-


PERSBERICHT Persbericht ivm Dames Tigers Evergem - seizoen 2015-16 Na dit seizoen neemt coach Roel Dejonckheere afscheid van Tigers Evergem. In het seizoen 2012-13 speelden de Dames onder zijn leiding kampioen in 1e Provinciale, vorig seizoen kon de ploeg zich probleemloos aanpassen aan het 2e landelijke-niveau, dit jaar was het seizoen van de bevestiging en met 10 overwinningen en 9 nederlagen is dit zeker gelukt. In het resterend programma kan coach Roel normaal nog enkele overwinningen boeken, waardoor tussen plaats 5 en 8 kan geĂŤindigd worden. Sedert vorig weekend is de opvolger voor Roel gekend: coach Pascale Deroo heeft veel ervaring als damescoach en kent - als ex-coach van Jeugd Gentson B - de reeks ook goed. In overleg met de nieuwe coach zijn volop onderhandelingen bezig om de "ploeg 15-16" samen te stellen. De eerste nieuwkomers kunnen we reeds aankondigen: Rani Eykelberg en Elien Poffyn, twee 18-jarigen, die na dit seizoen overkomen van Jeugd Gentson. Evergem, 4 maart 2015 namens het Tigers Evergem Bestuur

-5-


-6-


-7-


De 1ste Tigers Muziekquiz Het ontmoetingscentrum op de Doornzeledries was met 26 deelnemende ploegen van max. 4 personen gezellig gevuld voor de 1e Grote Muziekquiz van Tigers Evergem. De meeste ploegen waren gelegenheidskwissers, maar de top 4-5 leken wel professionelen: zij wisten niet alleen meer dan 170 en meer juiste antwoorden (van de 201 !), maar in enkele gevallen kwamen ze na een speelronde aan de jurytafel beweren dat "hun antwoord" ook juist was en‌ ze hadden nog gelijk ook! Voor de meeste deelnemers - hoofdzakelijk leden van de Tigers, familie en vrienden - was deelnemen belangrijker dan winnen. Ze maakten er dan ook een gezellige avond van, dronken een lekker biertje, aten een croque-je en/of een kaasbordje, lachten zich te pletter met het uitvinden van te gekke antwoorden. Uiteraard genoten ze van de mooie muziek die door de boxen galmde en bij sommige nummers begon men zelfs spontaan mee te zingen of te dansen.

Deelnemers

de jury

In dit verslag gaan we U de 10 vragenronden en de 3 extra tafelronden besparen. Liever geven we een bloemlezing van antwoorden die geen punten opleverden, maar waarmee de jury ongetwijfeld ook goed zal gelachen hebben (als ze daarvoor tijd hadden).

-8-


- De uiteindelijke 2de , Rock Monsieur, begon de quiz perfect met 20/20 in de eerste ronde. Ploeg Quiztetwel dacht 4 x ACDC te horen (fout) en verwees bij vraag 7 als antwoord simpel naar: zie tafel 9. - Ploeg Allez nog eentje vond dat nummers van Kate Ryan, De Kreuners, UB

40, Therapy en nog 3 andere allemaal covers waren van The Beatles. - Opmerkelijk is dat niet minder dan 6 ploegen van een fragment van " Icon" (Daan) dachten dat ze "These boots are made for walking" (Nancy Sinatra) hoorden. Plagiaat ?? - Quiztetwel wist het in ronde 8 duidelijk niet en gaf volgende opdrachten aan de jury: vraag 4: vist het zelf uit vraag 5: zoek het op vraag 9: zie de antwoordenlijst, jury

-9-


- De jeugd van tegenwoordig dacht dat "Eres-tu" een frans nummer was en noemde het: "et les tout" en.. de jury vond dit maar een klein schrijffoutje en gaf hen het punt. - Diezelfde ploeg kreeg ook een goed punt voor de artiestennaam van Dirk Swartenbroeckx: die is Buscemi, maar ze noteerden Brusketti. Zeg dan nog eens dat de jury streng was… - In tafelronde 2 stelden foto's een groep voor. De 3e foto was een serre vol met bloemen. Het juiste antwoord was "The hothouse Flowers". Originele foute (alhoewel??) antwoorden waren: Heideroosjes, Rosegarden, Bloem, Axl Rose en 2 x The Tulips.. Foto 9 waren 2 kraaien op een tak en moesten "The Black Crows" voorstellen. Eigenlijk hadden de 2 ploegen die "The Birds" noteerden ook geen ongelijk.. Foto 11 was een roze vierkant en beeldde "Pink" uit. Ofwel was het wat duister in een deel van de zaal, ofwel was men kleurenblind, maar 2 ploegen antwoordden Marco Borsato (Rood) en Simple Red. Foto 12 (een vleesbrood met schelletjes) toonde "Meatloaf", maar De Wijnvogels zagen een gewoon brood en noteerden Herman Brood. Leuk was ook “Fricandon" als fout antwoord. - In tafelronde 3 moest men 10 CD-hoezen van ‘91 tot ‘99 in de juiste volgorde leggen. Niet te doen. Wie 10 x A of 10 x B ingevuld had, kon toch nog 1 pt als troostprijs verdienen.

De top-3 Na ongeveer 3 uur quiz werd Jazzenede 3e met 149/201, Rock Monsieur legde met 177/201 of 87.6% verdiend beslag op de 2e plaats. Ze kwamen 8 pt tekort om dé kampioenen Martha Wainwrong ain't right

- 10 -


te kloppen. Die kanjers met de onmogelijke naam wisten 91,6 % van de antwoorden of 185 op 201. Niet te geloven!! Met wiskunde kan je alles bewijzen: Patrick L. en zijn zoon David namen het als duo op tegen ploegen van 4 en haalden meer dan 50 % van de punten van de winnaar. Ze zijn er dus van overtuigd dat ze eigenlijk - hun punten x 2 meer wisten dan de kampioenen. Klopt dat? Ondanks enkele laptop-probleempjes kweet de quizmaster zich prima van zijn taak. Ook dank aan de deskundige, soms strenge, soms milde jury, aan diegenen die voor spijs en drank zorgden en aan alle andere helpers. Tot volgend jaar! Uitslag (foto van de beamerprojectie op de muur)

Luc G

- 11 -


- 12 -


- 13 -


- 14 -


- 15 -


- 16 -


REPORTER TER PLAATSE Zondag 8/3/2015: U 18 Tigers Evergem B - Wezenvrienden G'bergen 57 - 56

Na de knappe prestatie en dito overwinning(met maar liefst VIER U16spelers),staan we vandaag voor een thuiswedstrijd tegen de Wezenvrienden uit Geraardsbergen. De heenwedstrijd werd verloren met 80-53 en Wezenvrienden bewees in de loop van de competitie dat het een sterke tegenstander is. Zij staan op dit moment op de 2e plaats, net na het ongenaakbare Meetjesland, met 14 gewonnen partijen en 2 verliesbeurten. Enig lichtpunt voor ons is, dat ĂŠĂŠn van hun sterkhouders van de heenwedstrijd geblesseerd moet toekijken vanop de bank. Dit scheelt - zal achteraf blijken - een hele grote slok op de borrel.

- 17 -


We starten de wedstrijd heel gedreven en vechten voor iedere bal. In defense leveren we goed werk af en in offense boksen we een paar heel mooie aanvallen in elkaar. We sluiten dan ook het 1e kwart winnend af: 16-10.

In het 2e kwart kennen we een klein dipje. We lijden een paar keer onnodig balverlies en betalen de rekening cash, ieder balverlies wordt afgestraft en even vrezen we dat onze sterke prestatie van het eerste kwart, smelt als sneeuw voor de zon. 2de kwart:11-20. Ruststand: 27-30. Toch hebben we het gevoel dat we niet slecht bezig zijn tegen de 2e in de rangschikking. Gelukkig is de dip in het tweede kwart de enige van de wedstrijd. Het uitvallen van hun sterkhouder laat zich voelen en het geloof dat er iets in zit voor ons vandaag begint te groeien bij de spelers. Het blijft de rest van de wedstrijd enorm spannend. Het derde kwart is dan weer voor ons: 1511.

- 18 -


Met een tussenstand van 42-41 vatten we de laatste 10 bloedstollende minuten aan. We stevenen weer recht af op ĂŠĂŠn van Hitchcock's thrillers. Wezenvrienden zal waarschijnlijk niet zoveel weerwerk verwacht hebben, laat staan dat ze ooit gedacht zullen hebben dat ze bij aanvang van kwart vier, 1 punt in het krijt zouden staan. Wat er allemaal gebeurde in de slotperiode zal ik proberen neer te schrijven: Wezenvrienden start met een bom, stand 42-44, wij scoren tegen, stand 4444 en zo gaat het op en neer tot het op 17 sec van het einde 55-56 is. De spanning is te snijden en de spelers, coach en een paar supporters van de tegenpartij vinden het nodig om wat te provoceren. Onze Tigers houden wonderwel het hoofd koel en laten zich niet intimideren. Wij hebben balbezit en zetten de laatste, ultieme aanval op die zal beslissen over winst of verlies. Verschillende vragen spoken door het hoofd van de spelers: wanneer is de geschikte moment om te shotten (liefst zolang mogelijk wachten, zodat de bezoekers geen aanval meer kunnen opzetten), wie neemt de verantwoordelijkheid voor het laatste shot? De seconden tikken weg en iedereen houdt de shotklok in het oog. Simon krijgt de pass en zet aan voor het ultieme shot op 1 seconde van het einde. Er wordt een fout gemaakt op hem en wij mogen 2 vrijworpen nemen. Als deze binnen gaan winnen we de wedstrijd. Maar, als je weet dat we in het 4e kwart tot dan toe slechts 1 op 11 vrijworpen potten dan kunnen jullie zich voorstellen welke druk op Simons schouders lag. Als er dan van de tegenpartij nog wat supporters roepen en ik citeer: "Ge moet gene schrik hebben, hij smijt ze toch niet binnen", dan kan je je wel inbeelden wat voor een spanning er heerste in de sporthal. Focus op het doel en vrijworp 1 gaat binnen tot groot jolijt van onze supporters. Vrijworp 2 gaat ook binnen, 57 - 56.

- 19 -


Wezenvrienden geraakt op 1 seconde niet meer aan de overkant. Het eindsignaal weerklinkt, de overwinning is binnen,de ontlading is enorm. Een vreugdedansje is hier dan ook op zijn plaats. Een welverdiende overwinning van een sterk en slim spelende ploeg. De supporters van de tegenpartij druipen ontgoocheld af. Proficiat aan alle spelers voor de formidabele inzet. Vandaag wordt nogmaals bewezen dat iedere match moet gespeeld worden en dat je niet op voorhand verloren bent tegen de nr.2, als het geloof in de ploeg en eigen kunnen maar aanwezig zijn. Wist je dat: - We slechts 6 op 19 vrijworpen potten en dat we van die 6 de 2 belangrijkste binnen gooien op 1 seconde van het einde. - De beide dames (Hannelore en Christel) achter de bar geen ijsjes mogen verkopen bij het stralende weer. - De 2 clubscheidsrechters (Mario en David) een goede partij floten. - De supporters dolgelukkig waren met de overwinning tegen nr 2. Tot slot onze shotters vandaag: Jesse 3 - Jan C 4 - Jasper 4 -Jan W 8 -Thibaud 1 -RĂŠmi 12 - Simon 15 Danny

- 20 -


- 21 -


Luc interviewt … Pascale Deroo; volgend seizoen de coach van A-dames In het damesbasketbal-wereldje is coach Pascale een zeer bekend figuur, maar toch vonden we het nuttig om haar te interviewen en haar voor te stellen aan de Tigers-familie. Persoonlijke gegevens : Geboren, getogen en woonachtig in Gent. Werkt bij de Vlaamse Basketbal Liga in Brussel. Speelster : jeugdcarrière (5 jaar)+ seniores bij Stars Gent, daarna steeds in eerste of tweede nationale gespeeld zowel langs Vlaamse als Waalse kant (14jaar). Carrière als coach: Jeugdwerking : werkte met alle categorieën, van 5 jaar tot en met 21 jaar, jongens en meisjes Seniorenwerking : gestart na het stoppen als speelster bij de heren van Knesselare in 1 Prov. , daarna volgden eerste klasse dames (11 jaar), 1L en 2L teams. Mooiste herinnering als Coach: de jaren als headcoach bij Stars Gent en de overname van club Doornik (na de jaarwisseling) en waar we van de laatste plaats een PO-ticket afdwongen. Minder moment : wat ik in februari bij Jeugd Gentson meemaakte. (had niets met de B-Dames zelf of met resultaten te maken, want we stonden aan de leiding in de reeks van Tigers Evergem).

- 22 -


Type Coach: rustig, opbouwend, als de speelsters me beter kennen, coach ik liever met mijn ogen dan met mijn stem. Favoriet spel : Fastbreak + Transition en georganiseerd spel met als extraaandachtspunt: spelen met de posten. Plannen: ik mag volgend seizoen 2015-2016 de Dames Tigers Evergem overnemen van coach Roel De Jonckheere, die de Evergemse Dames naar een verdienstelijke plaats bracht in tweede landelijke. Volgend seizoen wordt een belangrijk overgangsjaar, we proberen het Team te verjongen, de eigen jeugd een kans te geven zich te integreren in de kern, m.a.w. Tigers is een Team volop in opbouw die toch graag bij de Top 5 zal terug te vinden zijn. Coach Pascale, welkom bij Tigers, dank voor het interview en we wensen u leuke en succesvolle jaren in Evergem! Luc G (NVDR: We polsten ook naar b.v. andere hobby's, favoriete eten, drankjes, enz.., maar coach Pascale verkiest terecht dat de mensen bij Tigers haar zelf best ontdekken, wat het toch spannender en leuker maakt..)

- 23 -


SPELERSVOORSTELLING HEREN 1ste Om 21:00 uur – TIGERS Evergem THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speler

geb Gr

Pos

4 DECALUWÉ Olivier

87 1,85 G

5 PETERS Tom

92 1,81 G

6 WYFFELS Vince

91 1,82 G/F

7 VERDEGEM Ekhart

87 1,92 P/F

8 DECLERCQ Simon

87 1,88 G/F

9 DEVLIEGHER Ruben

98 1,68 G

10 VAN DE WALLE Maarten

88 1,80 G/F

11 ROOSE Mathias

90 1,95 F

12 RAEMDONCK Michiel

87 1,88 F

13 VAN DE VEIRE Jens 14 VERVUST Pieter Jan

96 1,84 F

15 HOSTE Kenneth Coach: JESPERS Michel Afgevaardigde: Bestuurslid - 24 -

84 1,96 P 87 1,90 P


ZATERDAG 21 MAART 2015 PROVINCIALE Black Boys Erpe-Mere A BEZOEKENDE PLOEG Black Boys Erpe-Mere A Naam speler

geb gr Pos

4

DIERICKX Yannick

83 1,86 F

5

UYTTENHOVE Pieter

84 1,87 F

6

VAN CROMPHAUT Thomas

90 1,84 G/F

7

GALLE Dieter

85 1,80 G

8

LECLUSE Christophe

78 2,00 P

9

OLBRECHTS Klaas

86 1,90 F

11 CLEMMINCK Wim

80 2,02 P

12 VAN DEN STOCKT Freek

86

13 VAN MULDERS Ben

82 1,92 F

14 RASSCHAERT Arnout

87 2,03 P

10

15 Coach: DE VRIEZE Rembert Afgev: FLOBERT Raf - 25 -


SPELERSVOORSTELLING DAMES 2de Om 19:00 uur – TIGERS Evergem

4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

THUISPLOEG TIGERS Evergem Naam speelster VAN HOUTTE Virginie COTTRY Nathalie VAN DE VEIRE Lise

geb 84 75 97

Gr 1,74 1,69 1,75

Pos F G F

DE SCHUYTER Amber DEPOORTER Catharina REMMERIE Lies DE BAEREMAEKER Aurelie DE WYN Jolien HEESAKKERS Silke DE GROOTE Tsoike

99 92 83 88 90 83 90

1,81 1,80 1,64 1,69 1,78 1,77

P P G F P P

Coach: DE JONCKHEERE Roel Afgev. VAN DE VEIRE Filip - 26 -


ZATERDAG 21 MAART 2015 LANDELIJKE B Basket Alumes Moorsele A BEZOEKENDE PLOEG Basket Alumes Morsele A Naam speelster geb Gr 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

MESTDAGH Laura

92

pos F

SPEYBROUCK Lieselot 91 1,78 F VANHAUWAERT Barbara 93 1,70 F LAMBRECHT Philine

93 1,70 G

COLLIE Febe COMMEYNE Elke KNOCKAERT Lore DECONINCK Julie

92 93 88 90

Coach: HAMERS David Afgev. COMMEYNE Hans - 27 -

1,74 1,58 1,76 1,80

C G C C


- 28 -


- 29 -


REPORTER TER PLAATSE‌ (vervolg) Zondag 1 maart 2015 Jongens U18 Falco Gent B - Tigers Evergem B 53 - 59 De vaste verslaggever Danny VD Heyden was verontschuldigd, zodat coach Karine zelf instaat voor een verslag: Door de onbeschikbaarheid van de zaal in het St-Janscollege werd uitgeweken naar sporthal Rozebroeken. Het was wel wat zoeken naar de ingang, maar eens binnen zagen we een prachtige zaal. De verantwoordelijken van Falco moesten nog het juiste gerief zoeken voor de wedstrijdtafel, waardoor de wedstrijd met 10 minuten vertraging aanving. Onze verwachtingen lagen niet hoog, want door de kalenderwijziging konden 5 spelers niet aanwezig zijn. Gelukkig was Mauk zo vriendelijk om - na zijn eigen wedstrijd bij de U16 - de ploeg uit de nood te helpen. Bedankt Mauk! We begonnen schitterend met 3 driepunters in het 1e kwart: 14-19. Ondertussen was de beste Falco postspeler toegekomen en we hebben het geweten: het rustsignaal weerklonk bij 29-26. Door het grote gestalte-nadeel (want Jan C, Jan W, RÊmi, Seppe en Mauk zijn niet bepaald reuzen) geraakten we ook enigszins in foutenlast. De wedstrijd bleef spannend en na de 3e periode bij 40-38 was nog niets beslist. Falco begon in zone te verdedigen en omdat iedereen perfect deed wat hem gevraagd werd, kwamen we terug op voorsprong. In de slotminuten verloren we beide Jan's (5ft) waardoor we nog juist met 5 waren. Seppe, Remi en Jesse telden ook 3 fouten. De thuisploeg schakelde over naar een ultieme press-defense met de nodige agressie. Iedereen bleef "cool" spelen en Remi kon met 4 op 4 vrijworpen in de laatste minuut de winst vastleggen. We kregen op 19 sec van het einde nog een extra attractie: de huurtijd was verstreken en een zaalvoetbalploeg begon zowaar midden het terrein hun

- 30 -


doel vast te zetten. Zij wilden niet wijken, maar na de tussenkomst van de zaalwachter kon de wedstrijd toch uitgespeeld worden. Zondag lukten we 15 op 19 vrijworpen, wat ons misschien de winst opleverde, samen met het goede samenspel, veel inzet en een geslaagd debuut van Mauk. Punten: Jan W 14 - Seppe 5 - Remi 17 - Jesse 12 - Jan C 4 - Yann 7 - Mauk. coach Karine Victor Reactie van ploegbegeleider Bart Cauwelier: Nogmaals een heel dikke proficiat aan de jongens voor hun overwinning van zondag tegen Falco. Super spannende match waarbij we het door het veranderen van datum met slechts 7 spelers (inclusief Mauk als eerstejaars U16) hebben opgenomen tegen een 12 man sterk Falco. Jan W, Remi, Jesse, Yann, Jan C, Seppe en Mauk hebben tot de laatste druppel gevochten voor deze overwinning. Naast de fantastische score - een mooie overwinning - was de foutenlast het bewijs hiervan (2 spelers in de laatste minuten van de wedstrijd op de bank met 5 fouten – gelukkig waren we met zeven). De coach was heel tevreden en de supporters eveneens. Een welverdiende overwinning die ongetwijfeld iedere speler van de U18B kan motiveren.

Karine

- 31 -


Beste lezer, ga ook eens kijken op onze FB-pagina ! Je vind er unieke videoverslagen !

- 32 -


- 33 -


REPORTER TER PLAATSE Jongens U18B: Tigers Evergem - BBC Houtem 36 - 70 Na onze spannende maar oververdiende overwinning van verleden week, waren we hoopvol om tegen Houtem (de 2e in de reeks) nog eens ons beste beentje voor te zetten. Maar al vlug zou blijken in de wedstrijd dat we overal een beentje of handje te kort zouden komen. Het verslag zal dus deze week erg kort zijn, daar ik niet weet wat ik moet schrijven. Alleen leek deze match al op een einde-seizoens-wedstrijd met weinig inzet en motivatie, slordig spel en talloze balverliezen. Houtem van zijn kant heb ik ook al betere wedstrijden zien spelen, zodat de afwezigen voor één keer gelijk hadden door niet te komen opdagen. Quarterstanden: 6 – 14 / 15 – 22 / 8 – 17 / 7 – 17 We maakten 21 fouten en shotten 8 op 22 vrijworpen Op zaterdag 21 maart om 15.30u maken we de verplaatsing naar Haantjes Oudenaarde, een ploeg die dit seizoen slechts 1 keer wist te winnen. Hopelijk is het volgende week niet hun 2e keer en halen we onze 8e overwinning van het seizoen. Danny

- 34 -


- 35 -


Bestuursleden, Jeugdcoรถrdinatieteam, Coach, Medespelers, Ouders, De geruchtenmolen is al een tijdje volop aan het draaien, vandaar dat wij jullie ook officieel op de hoogte willen stellen dat Ruben vanaf volgend seizoen de overstap zal maken naar Latem - De Pinte. Wij hebben deze avond de papieren getekend. Zelfs met het mooie aanbod dat Latem aan Ruben doet, blijft het na al die jaren een moeilijke beslissing om de Tigers te verlaten... Ruben is immers 'groot' geworden in en dankzij Evergem... Hij heeft hier een heel mooi parcours mogen afleggen met vele mensen die in hem geloofden en steunden. Ook de kans om vanaf zijn 16de verjaardag met de Heren A te mogen meetrainen en spelen is hiervan een bewijs. Wij, Ruben, Dirk en ik, zijn dan heel blij en fier om de voorbije 10 jaar tot de basketfamilie van Evergem te mogen hebben behoren en wat ons betreft is dit afscheid zeker niet definitief; we zullen de Tigers altijd als een thuis blijven beschouwen en hopen nog veel mooie dingen van dichtbij te mogen volgen. Een welgemeende dank je wel dus aan het bestuur en jeugdcoรถrdinatieteam; de verschillende coaches die Ruben gebracht hebben waar hij vandaag staat; de toffe spelersbende die steeds een hecht team bleek te zijn en de toffe ouders die hielpen om de zenuwen aan de zijlijn te verbijten en de ontladingen te vieren (van het verdriet verdrinken gaan we nu niet spreken Bedankt Tigers ! Ruben, Dirk en Inge

- 36 -

)


- 37 -


- 38 -


U16 nam deel aan de Tijgertocht Zaterdag 14 maart 2015 trokken tal van wandelaars door het landschap van de Evergemse bossen en hei. Tussen 16u en 19u kon er gestart worden voor een tocht van 6km of 9km. Ook de jongens van U16 en hun familie, goed voor 65 deelnemers, namen deel aan dit sportieve evenement. Een deel koos om de pijlen te volgen van de 9km, een ander deel koos voor de korte wandeling van 6km die tot ‘Welpentocht’ werd gedoopt ϑ Drie tussenstoppen maakten de kilometers wat minder lang, verwenden ons met een drankje en een hapje en gaven ons de nodige rust om met nog meer enthousiasme onze tocht verder te zetten. Het zoeken naar de cijfers onderweg, de zogenaamde Bingo die de winnaars een gratis maaltijd op de Tigers-BBQ aanbiedt, maakte de wandeling nog spannender en aangenamer. Eenmaal aangekomen bij de eindstop, wat trouwens ook onze vertrekplaats was, werden we nog een rijkelijk belegd broodje aangeboden en konden we bij een drankje nog wat heerlijk napraten. Deze Tijgertocht was zonder meer een voltreffer met goed gezelschap, mooi en afwisselend parcours, koud maar droog weer (die kleine miezeldruppeltjes zijn we allang vergeten) en spijs en drank.

- 39 -


Proficiat aan de organisatie en bedankt U16-family voor de gezellige compagnie! Sylvie (mama van Mauk Hillewaert van U16)

- 40 -


- 41 -


- 42 -


REPORTER TER PLAATSE‌ (vervolg) Zaterdag 7 maart 2015 Dames DB Brugge A - Tigers Evergem A 46-52

Catharina gaf reeds in een intensieve opwarming het voorbeeld en lukte in de aanvangsminuten 5 pt zonder misser. Omdat voorlopig geen andere Tiger

- 43 -


tot scoren kwam, kon de thuisploeg de 0-5 ombuigen naar 7-7. De rest van het 1e kwart verliep langs beide kanten te slordig. Dit leidde tot lage 11-9 cijfers na 10 minuten. De 2e periode verliep vreemd: beide ploegen verdedigden behoorlijk, waardoor de score maar heel langzaam klom. Via Virginie namen we bij 13-15 de leiding. De nr.4 Steyns van Brugge moest op haar eentje haar ploeg behoeden van een achterstand en tot 17-17 lukte dit, omdat ze ook geen vrijworpen miste. Lies, Lise en Virginie scoorden net voor de rust 3 korven, waardoor de Tigers leidden met 18-23. Na de pauze liep Evergem eerst uit tot 20-27, maar na een timeout kon de thuisploeg met 4 pt op rij in de 26e minuut terugkeren op 2 puntjes: 26-28. De Tigers (voor de gelegenheid in witte truitjes) deden hun uiterste best om verder uit te lopen, maar Brugge hield stand via Debbaut. De slotquarter begon met 32-35 op het scorebord. Nathalie vergrootte de marge met een bom: 32-38. Brugge reageerde en vocht verdienstelijk terug tot 36-38, waarna Aurelie op een ideaal moment ook een driepunter lukte (36-41). De thuismeisjes kregen geen open kansen meer, maar krabbelden vanop de vrijworplijn toch terug tot 43-48. Na een vrijworppunt van Catharina en een 2e bom van Aurelie was het pleit beslecht. In de slotminuut scoorde DBB ook nog een bom en Virginie legde eindstand vast. Dergelijke uitzege doet deugd en met 11 overwinningen staan er nu 4 ploegen samen op plaats 5. Quarterstanden: 13-11 5-12 14-12 14-17 Vrijworpen: Brugge 16/25 Evergem 7/17 Driepunters: Brugge 1 Evergem 3 Punten: Virginie 14 - Nathalie 6 - Lise 4 - Catharina 14 - Lies 4 - Aurelie 6 Tsoike 4 (ontbraken: Silke en Jolien)

- 44 -


Groep-selfie van de Dames na de overwinning in Dudzele

- 45 -


- 46 -


Foto van de maand !

“Wedstrijd in één beeld”

(stand 56-56, laatste shot, nog 1 sec op tijdsklok)

- 47 -


Old School Basketball anno ‌

1904 (VS, Syracuse)

Verantw. Uitg.: BBC Tigers Evergem vzw - Kalestraat 35 - 9940 Evergem dank aan Bart, Luc, Luc G, Michel, Johan, Danny, Karine Samenstelling Clubblad: Patrick Lebeer

- 48 -

Tigers clubblad 2015 03 21 nr 13  
Tigers clubblad 2015 03 21 nr 13  
Advertisement