Welmas inrapporteringsguide – Scenkonst

Page 1

Din guide till den perfekta inrapporteringen

Scenkonst


Logga in på Welma 1.

2.

Klicka på knappen Aktivera konto. Du hittar knappen i mailet som skickats till dig med rubiken: Välkommen att logga in på Welma.

Aktivera ditt konto Du aktiverar ditt konto genom att skriva in din epostadress samt väljer själv lösenord. Lösenordet måste vara minst åtta tecken långt.


3.

Nu är du inloggad i systemet! Här har du din vy där du kommer att se alla era olika föreställningar framöver.

Nu börjar det roliga!


Det finns tre kategorier av tips Besöksmål: Här hittar man exempelvis museum och konsthallar. Helt enkelt en enskild plats dit man kan åka och som erbjuder stående aktiviteter. (Denna kategori används ytterst sällan för scenkonst)

Basutbud: Här samlar vi aktiviteter som ständigt är aktuella. Det kan vara fasta utställningar eller liknande som alltid finns att göra när besöksmålet är öppet.

Evenemang: Här återfinns teaterföreställningar, konserter eller andra aktiviteter som sker under en väldigt begränsad tid eller bara någon gång ibland. Om läsaren måste boka plats eller biljett så passar tipset oftast här.

Tre bra grejer att veta Som användare är det i princip endast Basutbud och Evenemang som kommer vara aktuellt vid inrapportering. Vid varje fält finns förklarande text med instruktion om vad och hur information ska skrivas. Läs noga! Ni kan inte spara ett tips utan att först fylla i samtliga obligatoriska fält.

Inte optimalt, vi jobbar på det!


Att skapa tips Vi kommer nu visa hur man skapar ett Evenemang. I inrapporteringen finns det olika fält som ska fyllas i och dessa är uppdelade under fem flikar. Genom en röd asterisk ser du vilka som är obligatoriska och du kan inte spara tipset förrän alla obligatoriska fält är ifyllda.

1. Klicka på knappen Skapa tips och välj Evenemang.

2.

3.

Nu ser du formuläret där du ska fylla i din information. Formuläret är indelat i fem flikar.

Börja med att se så att rätt arrangörsnamn står i blocket till höger. Det ska komma upp automatiskt, men om du administrerar fler än en arrangör så får du aktivt välja vilken arrangör som tipset tillhör.


Fem bra saker att tänka på Om evenemanget

1.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildkollage

Bokning

I fältet Namn på tipset skriver du in namnet på er föreställning eller konsert. Som teater eller konsertarrangör så väljer du inte något besöksmål.

2. I den Korta beskrivningen (max 160 tecken) är det mycket viktigt att du beskriver er föreställning eller konstert så informativt och relevant som möjligt. Det är detta fält som sökmotorer som Google scannar av.

“En föreställning om att våga och vilja göra nya val när livet känns så oändligt och ändå inte. En visuell koreografisk uppsättning där fantasin möter vardagen.”


3.

Längst ner i denna sektion väljer du vilken Huvudkategori som ditt tips passar in i. Du adderar sedan relevanta Taggar som ditt tips även passar under. Slutligen väljer du en Etikett som absolut bäst beskriver vad för slags tips du har.

Så här ser etiketten ut på hemsidan!

4. Om du råkat välja fel alternativ för din etikett klickar du på de tre prickarna och väljer Ta bort. Gör sedan ett nytt val.


Fyll i kontaktuppgifter Om evenemanget

1.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildkollage

Bokning

Hela denna sida måste tyvärr i dagsläget alltid fyllas i varje gång ni lägger in en ny föreställning eller konsert.

Redaktionen tipsar! För att spara lite tid för detta ”dubbeljobb” så tipsar vi om att öppna upp en flik till i webbläsaren, från en tidigare inlagd föreställning, och helt enkelt kopiera av fält för fält.


Tre olika slags öppettider Om evenemanget

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildkollage

Bokning

Vi har tre olika varianter av öppettider som du kan välja mellan. Se vad som skiljer dem åt nedan. Vi har även tagit bort klockslag. Datum: Passar exempelvis föreställningar, konserter eller aktiviteter som sker vid ett eller enstaka tillfällen. Period: Passar tips som är öppet enligt regelbundna tider. Exempelvis utställningar som har samma öppettider som besöksmålet. Undantag: Här fyller du i om din aktivitet eller besöksmål har stängt en längre tid. Det kanske är sommarstängt eller stängt för renovering. Du kommer själv behöva skriva ut er spelperiod i fältet Öppettider. Här har du chans att skriva ut klockslag om du vill. Exempel: 23–29 september klockan 19.30.

I fältet ovan klickar du på plusset och väljer vilken typ av öppettid som är aktuell för just er. Alternativet Datum passar bäst om du ska lägga upp en teater eller konsert.


Ladda upp fina bildkollage Om evenemanget

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildkollage

Bokning

I den här sektionen kan du välja mellan att ladda upp en till tre bilder, som presenteras till ett kollage på ditt tips. Du kan själv ändra ordningen genom att dra och flytta runt bilderna tills du blir nöjd. Tänk på att: - om du vill att bilden du redan valt (på första fliken, om evenemanget) ska vara med i bildkollaget - då måste du lägga upp samma bild även här!


Sista steget Om evenemanget

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildkollage

Bokning

Nästan klar! Om du har en bokningslänk för att boka plats/köpa biljett - fyll i den här! Då kommer en smart "bokningsknapp" upp på ditt tips. När du fyllt i alla obligatoriska fält så kan du spara ditt tips. Då kommer också en knapp upp där du kan förhandsgranska ditt evenemang. Klicka på länken Visa sida och kolla att allt ser bra ut.

ERROR Om sidan inte visas trots att du kunde spara kan det bero på att du: Klickade för snabbt på länkknappen. Spara igen - andas och vänta så att den verkligen sparats.


Efter att du publicerat Du hittar enkelt tillbaka till översiktssidan genom att klicka på pilen i övre vänstra hörnet.

Här ser du då era tips och den gröna pricken visar att tipset är aktivt. Vill du skapa nästa tips så klickar du på knappen Skapa tips.

Om du fyllt i all information och gjort klart tipset men inte vill att det ska publiceras så klickar du på Avaktiverad och sedan på Spara.


Tack för att du uppdaterar på Welma

Ring oss på 08-558 01 250 Maila oss på: redaktion@welma.se Hälsa på oss på: Katarinavägen 15 vid Slussen. Tveka inte att höra av er om ni behöver kärlek, stöd och hjälp på vägen!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.