Welmas inrapporteringsguide – Besöksmål

Page 1

Din guide till den perfekta inrapporteringen

Besöksmål


Logga in på Welma 1.

2.

Klicka på knappen Aktivera konto. Du hittar knappen i mailet som skickats till dig med rubriken: Välkommen att logga in på Welma.

Aktivera ditt konto Du aktiverar ditt konto genom att skriva in din epostadress samt väljer själv lösenord. Lösenordet måste vara minst åtta tecken långt.


3.

Nu är du inloggad i systemet! Här nedan ser du ditt första tips som vi redan lagt in åt dig – ert besöksmål.

Nu börjar det roliga!


Det finns tre kategorier av tips Besöksmål: Här hittar man exempelvis museum och konsthallar. Helt enkelt en enskild plats dit man kan åka och som erbjuder stående aktiviteter.

Basutbud: Här samlar vi aktiviteter som ständigt är aktuella. Det kan vara fasta utställningar eller liknande som alltid finns att göra när besöksmålet är öppet.

Evenemang: Här återfinns tillfälliga utställningar, föredrag eller andra aktiviteter som sker under en väldigt begränsad tid eller bara någon gång ibland. Om läsaren måste boka plats eller biljett så passar tipset oftast här.

Tre bra grejer att veta Som användare är det i princip endast Basutbud och Evenemang som kommer vara aktuellt vid inrapportering. Vid varje fält finns förklarande text med instruktion om vad och hur information ska skrivas. Läs noga! Ni kan inte spara ett tips utan att först fylla i samtliga obligatoriska fält.

Inte optimalt, vi jobbar på det!


Att skapa tips Vi kommer nu visa hur man skapar ett Basutbud. I inrapporteringen finns det olika fält som ska fyllas i och dessa är uppdelade under fem flikar. Genom en röd asterisk ser du vilka som är obligatoriska och du kan inte spara tipset förrän alla obligatoriska fält är ifyllda.

1. Klicka på knappen Skapa tips och välj Basutbud.

2.

3.

Nu ser du formuläret där du ska fylla i din information. Formuläret är indelat i fem flikar.

Börja med att se så att rätt arrangörsnamn står i blocket till höger. Det ska komma upp automatiskt, men om du administrerar fler än en arrangör så får du aktivt välja vilken arrangör som tipset tillhör.


Fem bra saker att tänka på Om basutbudet

1.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildcollage

Bokning

I fältet Namn på tipset beskriver du ert tips på ett tydligt och lockande sätt som inspirerar att komma till just er!

Här nedan ser ni skillnaden på en inspirerande mening jämfört med ren fakta.

2. I den Korta beskrivningen (max 160 tecken) är det mycket viktigt att beskriva tipset så informativt och relevant som möjligt. Det är detta fält som sökmotorer som Google scannar av.

“Kom och upplev Stockholm i miniatyr och lär er stans historia på kuppen! Med audioguiden får du uppleva en lustfylld och lärorik visning som ingår i priset.”


3.

Längst ner i denna sektion väljer du vilken Huvudkategori som ditt tips passar in i. Du adderar sedan relevanta Taggar som ditt tips även passar under. Slutligen väljer du en Etikett som absolut bäst beskriver vad för slags tips du har.

Så här ser etiketten ut på hemsidan!

4. Om du råkat välja fel alternativ för Etikett klickar du på de tre prickarna och väljer Ta bort. Gör sedan ett nytt val.


Fyll i kontaktuppgifter Om basutbudet

1.

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildcollage

Bokning

Du måste alltid välja stadsdel/kommun i listan varje gång du lägger upp ett nytt tips.

2. Om du någon gång kommer hålla till på någon annan adress än den som ligger inne på ert besöksmål, eller vill uppge en annan avsändare än ditt besöksmål är det precis här du gör det! Om så inte är fallet så simmar du lugnt vidare till nästa flik.


Tre olika slags öppettider Om basutbudet

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildcollage

Bokning

Vi har tre olika varianter av öppettider som du kan välja mellan. Se vad som skiljer dem åt nedan. Datum: Passar exempelvis vernissage, föredrag eller andra programpunkter som sker vid ett eller enstaka tillfällen. Period: Passar tips som är öppet enligt regelbundna tider. Exempelvis utställningar som har samma öppettider som besöksmålet. Undantag: Här fyller du i om din aktivitet eller besöksmål har stängt en längre tid. Det kanske är sommarstängt eller stängt för renovering. Det går att lägga in fler perioder med undantag.

I fältet nedan klickar du på plusset och väljer i menyn vilken typ av öppettid som är aktuell för er.


Ladda upp fina bildkollage Om basutbudet

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildkollage

Bokning

I den här sektionen kan du välja mellan att ladda upp en till tre bilder, som presenteras till ett kollage på ditt tips. Du kan själv ändra ordningen genom att dra och flytta runt bilderna tills du blir nöjd. Tänk på att: - om du vill att bilden du redan valt (på första fliken, om evenemanget) ska vara med i bildkollaget - då måste du lägga upp samma bild även här!


Sista steget Om basutbudet

Kontaktuppgifter

Öppettider

Bildcollage

Bokning

Nästan klar! Om du har en bokningslänk för att boka plats/köpa biljett fyll i den här! Då kommer en smart "bokningsknapp" upp på ditt tips. När du fyllt i alla obligatoriska fält så kan du spara ditt tips. Då kommer också en knapp upp där du kan förhandsgranska ditt tips. Klicka på länken Visa sida och granska ditt tips så att det ser bra ut.

ERROR Om sidan inte visas trots att du kunde spara kan det bero på att du: Klickade för snabbt på länkknappen. Spara igen - andas och vänta så att den verkligen sparats.


Efter att du publicerat Du hittar enkelt tillbaka till översiktssidan genom att klicka på pilen i övre vänsterhörnet.

Här ser du då era tips och den gröna pricken visar att tipset är aktivt. Vill du skapa nästa tips så klickar du på knappen Skapa tips.

Om du fyllt i all information och gjort klart tipset men inte vill att det ska publiceras så klickar du på Avaktiverad och sedan på Spara.


Tack för att du uppdaterar på Welma!

Ring oss på 08-558 01 250 Maila oss på: redaktion@welma.se Hälsa på oss på: Katarinavägen 15 vid Slussen. Tveka inte att höra av er om ni behöver kärlek, stöd och hjälp på vägen!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.