Banda: Helseguiden til dine føtter

Page 1

HELSEGUIDEN TIL DINE FØTTER

? A N I E B I G N I G G Y B V O N DT E OR F G N I N T S A L V A R E L Å S O SK


HOVNE FØTTER Vi fører: Arcopedico, Cosy feet, EasyB, Green Comfort, New Feet, Varomed

SMERTER I KNE, HOFTER, RYGG Vi fører: Basisfot, Fitflop, Joya, MBT

ARBEIDSSKO Vi fører: Basisfot, Berkemann, Green Comfort, Joya, Klaveness, Legero, MBT, Scholl, Skono

SÅLER / AVLASTNING Vi fører: Gehwol, Medi footsupport, Pedag, Rehband, Sole, Tulis

SANDALER

Sliter du med hovne og ømme føtter, anbefaler vi at du velger sko som er sømløse på innsiden og har riktig bredde og høyde i tåpartiet. Sko med borrelås er enkel å feste på foten, og sjekk at den er enkel å ta av og på. Støttestrømper er aldri feil, men vi anbefaler at kompresjonsstrømper vurderes.

Det finnes et godt utvalg av sko som lindrer smerter i kne, hofte, og rygg som bedrer balansen og styrker muskulaturen. Om du står og går mye på harde gulv, eller er opptatt av å forebygge, har vi skoen til deg. Rullende sko og støtdemping er to alternativer. Ved langvarig smerter anbefaler vi alltid å oppsøke lege.

Banda fører et stort utvalg arbeidssko (også vernesko) som er tilpasset de fleste arbeidssituasjoner og underlag. Enkelte modeller er spesialtilpasset kjøkken, sykehus mfl.

Banda fører et stort utvalg av innleggssåler og avlastningsprodukter tilpasset de fleste problemstillinger i foten. Vi har også en rekke skomodeller med utskiftbare såler slik at du kan legge inn fotseng/såle tilpasset til deg. I tillegg fører vi flere forebyggende produkter.

TØFLER

ARBEIDSSKO


HALLUX VALGUS / HAMMERTÆR Vi fører: Arcopedico, Berkemann, EasyB, Hallux Fidelio

PLANTARFASCIIT / HÆLSPORE Vi fører: Elements stretch up, Medi footsupport heelspur, OS1st plantarfasciit sokk

OVERPRONERING Vi fører: Sko fra MBT, Berkemann Såler fra Medi footsupport, Sole

PLATTFOT Vi fører: Berkemann, Rehband, Medi footsupport pro, Pedag, Sole

TURSKO

Hallux valgus (ilke) dvs feilstilling i stortå-leddet gjør at tåen peker innover og man får en kul på siden som kan være vond. Ved å velge riktige sko kan man lindre plagene. Hammertær (bøyd tå) er en fotlidelse der en tå inntar en hammerstilling. Dette kan lindres ved bruk av riktige sko, tilpasset fotseng og avlastninger. Begge disse tilstandene kan opereres.

Plantarfasciit er en senebetennelse som gir smerter i hælen når du tråkker ned, og da ofte om morgenen. Banda fører spesialsokker som avlaster, lindrer og kan brukes om natten. Hælspore er en kalkavleiring i senen etter lang tids feilbelastning av de store seneflatene og fører til smerte under foten. Banda fører spesialsåler som kan lindre smerter, og være behjelpelig med å finne sko som gir god støtte og komfort.

Ved overpronasjon faller innsiden av foten inn når foten belastes. Overpronasjon er vanlig blant de med lav fotbue, og kan medføre redusert støtdemping og følgeplager i føtter, ankler, knær, hofte og korsrygg. Banda har fottøy eller tilpasset innleggssåle som gir riktig støtte til fotbuen og korrigerer feilstillingene. Skoen bør også være stabil med en solid helkappe eller fotseng.

Plattfot betyr at buene i foten er redusert eller mangler helt. Dette kan føre til overbelastning i føttene og gi smerter i områdene: innsiden av foten, fotbuen, undersiden av foten, baksiden av leggen, kne, hofte eller rygg. Banda har det beste utvalget av spesialsåler.

HVERDAGSSKO

BALANSESKO


TENK PÅ DETTE NÅR DU SKAL HANDLE SKO • • • • • • • •

skoen skal sitte godt i hælen skoen bør være 1 cm lenger enn foten sørg for å ha nok volum til tærne prøv begge skoene før du handler har du problemer med å knyte; velg borrelås eller boa-snøring sålen skal være støtabsorberende skoen bør være behagelig ved førstegangs bruk ha forskjellige sko til arbeid, hjem og fritid

Banda fokuserer på rett sko til rett bruk, og våre helsefaglige medarbeidere har lang erfaring og hjelper deg å finne den skoen om passer best. Vi fører alt fra lekre sommersandaler til arbeidssko og spennende tursko. Komfortable sko kan være klassiske, elegante og trendy, men det viktigste er at du får en bedre hverdag.

HOS BANDA FINNER DU DISSE MERKENE: ARCOPEDICO - BASISFOT- BERKEMANN - EASYB - ENERGYSOLE - FITFLOP - GREEN COMFORT- HALLUX BY FIDELIO - JOYA - KLAVENESS - LEGERO - MBT - MEDI FOOT SUPPORT - NEW FEET - PEDAG - RELAXESHOE SCHOLL - SKONO - SOLE - TULIS - VITAL Merker og skomodeller vil variere fra butikk til butikk. Utgitt av Bandagistkjeden AS - www.banda.no


Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.