Page 1

Som valents i

no tenim por!!


Per a què serveix la por? PER A RES!!! Us presentem una selecció d’un munt de contes on aprendreu que, tenir por, no val la pena.

PER ALS MÉS PETITS La Por Maure, Mercè Barcelona: Abadia de Montserrat, 2008 Signatura: I* Mau Com és la por? Té els ulls grans? O petits? Té urpes esmolades? Algú l’ha vist mai? Una vegada més veurem com les coses no són el que semblen i que a la por, no la veurem mai perquè no hi és enlloc!!

A dormir, monstres Vere, Ed Barcelona: Joventut, 2012 Signatura: I* Ver I si els monstres vinguessin a visitar-nos però no precisament per espantar-nos? Heu pensat mai que potser, els monstres són d’allò més dolços i només volen fer-nos petons relliscosos i abraçades enganxoses? Una monstruosa història la mar de divertida!

Bona nit, Carola Hein, Jakob Barcelona: Takatuka, 2012 Signatura: I* Hei La Carola és una nena molt valenta que pensa que tenir por no serveix de res. Un bon dia descobreix el monstre que s’amaga sota el seu llit, però que no aconsegueix atemorir-la ni una miqueta. Les tornes canviaran del tot i la relació entre els dos protagonistes esdevindrà molt diferent.

Un monstre sota el llit Glitz, Angelika Barcelona: Timun Mas, 2001 Signatura: I* Gli Els nens tenen por de moltes coses, però no són els únics... els adults també temen moltes coses! En aquest conte veurem que tothom té por d’alguna cosa i que, plegats, podem combatre aquests terrors.


El Santi i la Nona. El guardià de les portes Company, Mercè Barcelona: Timun Mas, 1991 Signatura: I* Com La Nona té por de quedar-se sola a casa però el seu pare ha de sortir un moment i ni hi ha ningú més amb ella. El Santi, el seu amic (un monstre invisible), li demostra que no s’ha de tenir por a estar sol a casa perquè els guardians de les portes vigilen que res no els hi passi!

No duermes, Osito? Waddell, Martin Madrid: Kókinos, 2008 Signatura: I* Wad L’Ós petit no pot dormir, té por de la foscor que ho envolta tot. L’Ós gran li demostrarà que no s’ha de tenir pas por de la foscor, si sortim al carrer de nit, la lluna i les estrelles ens acompanyen.

DE 7 A 10 ANYS Algunos miedos Machado, Ana María Barcelona: Anaya, 2005 Signatura: I** Mac No només els nens tenen por, també els adults que semblen molt valents poden ser d’allò més porucs en alguns moments.

Jon i la màquina de la por Santiago, Roberto Barcelona: Edebé, 2007 Signatura: I** San En Jon té por de gairebé tot. Però un dia troba a una fira una atracció anomenada “la màquina de la por” de la qual diuen que, si hi puges, passaràs un dia sense tenir por. S’hi atrevirà en Jon a fer la prova?


I* Per a nens de 0 a 6 anys BONAMEAU, Isabelle. Al llit, horribles! Sant Joan Despí: Corimbo, 2010 (I* Bon) BROWN, Ruth. El conte dels dos ratolins. Barcelona: Juventud, 2008 (I* Bro) DENOU, Violeta. En Teo al castell del terror. Barcelona: Timun Mas, 2001 (I* Den) DUNBAR, Joyce. El monstruo que se comió la oscuridad. Granada: Fiore, 2010 (I* Dun) DUQUENNOY, Jacques. Pasma el fantasma. La princesa de les joguines. Barcelona: Empúries, 2008 (I* Duq) FABER, Arianne. El pelut. Barcelona: Thule, 2010 (I* Fab) JOVÉ, Josep M. L’home del sac. Barcelona: La Galera, 2006 (I* Jov) MARTÍNEZ I VENDRELL, Maria. La nit. Barcelona: Destino, 1990 (I* Mar) ROLDÁN, Gustavo. Com reconèixer un monstre. Barcelona: Thule, 2010 (I* Rol) SENDAK, Maurice. Donde viven los monstruos. Madrid: Alfaguara, 2009 (I* Sen) SIMMONS, Jane. La Daisy no té gens de por. Barcelona: Beascoa, 2000 (I* Sim) VIDAL, Anna M. Que fosc! Barcelona: Cruïlla, 2003 (I* Vid) VILÀ I BARCELÓ, Pere. Qui té por. Barcelona: La Galera, 2011 (I* Vil) WORMELL, Chris. Feres ferotges! Barcelona: Joventut, 2010 (I* Wor)


I** Per a nens de 7 a 10 anys ALCÁNTARA, Ricardo. Gustavo y los miedos. Boadilla del Monte, 2010 (I** Alc) GRAVETT, Emily. De què té por el ratolí? Barcelona: Cruïlla, 2007 (I** Gra) IRVING, John. El ruido que hace alguien cuando no quiere hacer ruido. Barcelona: Tusquets, 2005 (I** Irv) MUÑOZ PUELLES, Vicente. Óscar y el león de Correos. Madrid: Anaya, 2010 (I** Mun)

I*** Per a nens a partir d’11 anys ÁLVAREZ, Blanca. Caracoles, pendientes y mariposas. Saragossa: Edelvives, 2002 (I*** Alv) COLOM, Rosa-Maria. Creus en els fantasmes? Alzira: Bromera, 2008 (I*** Col)

Som valents i no tenim por  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you