Daventriaan 2017 - 1

Page 32

Haar laatste mogelijkheid zou het NK-atletiek in Amsterdam worden, daar waar ook het EK-atletiek zou plaatsvinden. NK-atletiek Op dit NK-atletiek, kwam Eefje eerst in actie op de 100m, deze afstand gebruikt ze altijd als opwarmer voor de 100mh. Op deze 100m haalde ze de finale waar ze 8e werd en net buiten een mogelijke plek voor het nationale estafette team voor het EK bleef. Nu werd het voor Eefje tijd om de limiet op de 100mh te beslechten en voor het eerst Nederlands kampioen op dit onderdeel te worden bij de dames. Zonder noemenswaardige tegenstand, plaatste zij zich voor de finale later op de dag. De limiet voor het EK op de 100mh stond op 13.10, haar PR van een jaar terug op 13.09, dus het plan was een PR lopen en dan zien we het wel. De hele dag stond er een toegestane rugwind (minder dan 2m/s). In de finale ging Eefje uitstekend van start, liep

weg bij de concurrentie en won. Op de klok stond een tijd van 13.09, direct gecorrigeerd naar 13.08. We vliegen elkaar in de armen en zijn dolblij, de limiet en Nederlands kampioen! Deze droom duurde echter maar een paar seconden, want met 3,5 m/s rugwind zou de tijd niet gelden als limiettijd. Ineens waren we niet eens blij met de Nederlands titel. Hidde ter Woord, die een geweldig indoorseizoen achter de rug had, liet het hele seizoen wel mooie sprongen op hoogte zien, maar miste de juiste timing boven de lat en met 1m94 op het NK-atletiek miste hij net de finale. De volgende dag reisden we af naar Brussel, waar Eefje nog een kans had om de limiet te lopen. Dit lukt niet. Er werd door onze zuiderburen nog een extra race georganiseerd, maar ook in deze race bleef Eefje net boven de limiet. Ondertussen komt er echt super nieuws uit Amsterdam, waar nog de