ZOZ - Zie Oud Zuid | Februari 2017 #85

Page 35

Z.O.Z. ZIE ONZE ZAAK

REALISEER JOUW SPAARDOEL MET SEMMIE We hebben allemaal onze dromen: dat kan een wereldreis zijn, maar ook een designertas of een spaardoel voor je (klein)kind. Bij Semmie halen ze meer uit je spaargeld door dit te beleggen. Zonder onnodige risico’s, al vanaf 50 euro per maand en alleen in duurzame bedrijven. Want bij Semmie vinden ze dat iedereen moet kunnen beleggen.

DE KLEINE BELEGGER Beleggen is ingewikkeld, risicovol en alleen voor de allerrijksten - toch? Niet helemaal. Bij Semmie staan ze juist vierkant achter de kleine belegger. Nee, ze kunnen je niet binnen drie maanden miljonair maken. Wél gaan ze voor een steady rendement op jaarbasis, door te investeren in bedrijven die al jaren goed presteren. GEEN GROENTJES Semmie is een nieuw digitaal beleggingsplatform, maar de mensen achter de schermen zijn al sinds 1978 actief in de beleggingswereld. Via Semmie open je een rekening bij BinckBank: een bank onder toezicht van Tekst & Fotografie: Semmie

De Nederlandsche Bank (DNB) én marktleider in online beleggen. DIT IS SEMMIE - Instappen vanaf 50 euro per maand - Kies je eigen risiconiveau: laag, gemiddeld of hoog - Je kunt altijd bij je geld en stoppen wanneer je wilt - Semmie belegt jouw geld zonder onnodig risico’s te nemen en gaan voor stabiel rendement - Semmie is onderdeel van BinckBank. Deze bank valt onder het depositogarantie stelsel van DNB: het geld op je rekening is dus tot een bepaald bedrag verzekerd - Beleggen alleen in duurzame bedrijven

Valerie Hemelaar uit Amsterdam spaart maandelijks 50 euro voor haar zoontje (één jaar oud) via Semmie. “Toen ik 16 werd kreeg ik een scooter. Ik weet nog goed hóe blij ik was: de wereld was opeens een stuk groter. Dat gun ik hem ook en daar spaar ik voor.” Waarom spaar je bij Semmie en niet via je eigen bank? “Bij mijn eigen bank kreeg ik zo weinig rente. Dat schoot niet op.” Ben je niet bang voor de risico’s die horen bij beleggen? “Een beetje risico vind ik niet erg, maar liever niet te veel. Daarom heb ik voor een neutraal profiel gekozen. Er moet wel wat tegenover staan qua rendement: vorig jaar was dit 5%. Dus dat zit wel goed!”

WAT LEVERT HET OP? Via Semmie.nl kun je snel uitrekenen wat beleggen jou kan opleveren. Ook kun je online een rekening openen en meteen beginnen met sparen. VRAGEN? Kijk op semmie.nl voor de belservice en contactgegevens.

FEBRUARI 2017 - 35