Alexandrium Shopping Center Magazine

Page 1

alexandriumsc 1 Wij gaan voor een nieuwe look! #2 - okt 2022 ONDERNEMERS AAN HET WOORD winnaar kern marketing award

Alexandrium Shopping Center gaat voor EEN

nieuwe look

Na vele jaren van voorbereiding is de verbouwing van Alexandrium Shopping Center al een aantal maanden in volle gang. Inmiddels zijn de eerste resultaten van de verbouwing zichtbaar: fase 1 is gereed en wat maakt dat al een groot verschil! Wij ontvangen een hoop positieve reacties, zowel vanuit onze bezoekers als vanuit onze ondernemers. In de komende maanden worden fase 2 en fase 4 opgeleverd en zien we het winkelcentrum steeds verder veranderen.

En dat allemaal terwijl het Shopping Center volledig open is en daar zijn wij trots op. Een complex proces waar heel veel mensen hard naar toe hebben gewerkt en geleefd. De laatste verbouwing van het bij velen bekende oude “Oosterhof en AlexandriumI” dateert uit 2001. In het Pop-Up museum kun je het transformatieproces van het Shopping Center vanaf de opening in 1984 tot de afronding van de verbouwing in 2023 aanschouwen.

2

Klépierre, eigenaar van Alexandrium Shopping Center, bouwt met deze investering verder aan een unieke plek waar winkelen, ontmoeten en verbinden samenkomen in het hart van Prins Alexander. Naast het verbeteren van de verblijfskwaliteit in de openbare ruimte en het toevoegen van daglicht, ligt de focus op het toevoegen van services en voorzieningen zoals een kinderspeelplek, comfortabele zitgelegenheden voorzien van oplaadstations en groen, nieuwe bewegwijzering en een servicepunt.

Wie Alexandrium Shopping Center nu bezoekt wordt op diverse plekken in het centrum ‘verwelkomd’ door de nieuwe gezichten van Alexandrium Shopping Center. Onze ‘ambassadeurs’ hebben een prominente plek gekregen in de communicatie waarbij de campagne ‘wij gaan voor een nieuwe look’ zelfs heeft geresulteerd in een landelijke ‘marketing award’ nominatie.

Tijdens de verbouwing hebben wij een gevarieerd evenementenprogramma samengesteld. Voor kinderen organiseren wij

regelmatig activiteiten op woensdagmiddag of in het weekend. Inmiddels zien wij al vaker dezelfde blije kindergezichtjes op deze momenten, wat wij erg leuk vinden. Ook voor volwassenen hebben wij leuke events, zoals een Formule 1 race event. Samen met mijn team zet ik mijn schouders eronder om de dagelijkse werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen, ook tijdens deze verbouwingsperiode. Een verbouwing uitvoeren waarbij het winkelcentrum geopend is immers een complexe klus.

Wij hopen je weer snel te mogen begroeten in Alexandrium Shopping Center!

Met vriendelijke groet, Karin Laumans Center Director

3
Karin Laumans Center director Alexandrium Shopping Center

COLOFON

Uitgave oktober 2022

© Alexandrium Shopping Center

Concept, ontwerp en eindredactie: Urban Solutions

Teksten: Alexandrium Shopping Center

Fotografie: Feike Faase Fotografie

Covermodel: Mark Junglez, Snipes

DISCLAIMER

Hoewel de samenstelling van de inhoud van ons magazine met de grootst mogelijke zorgvuldigheid is vormgegeven, bestaat de mogelijkheid dat bepaalde informatie (na verloop van tijd) verouderd of niet (meer) correct is. Alexandrium Shopping Center aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele wijzigingen of drukfouten in deze publicatie.

Alexandrium Shopping Center is bezig met een ingrijpende verbouwing. Eigenaar Klépierre gaat het winkelcentrum de komende maanden verbouwen en aanpassen aan de eisen van deze tijd. De verbouwingswerkzaamheden zijn ingedeeld in fases. Inmiddels zijn de verbouwingswerkzaamheden van fase 1 en 4 afgerond. Wat een prachtig resultaat!

Alle winkels blijven tijdens de werkzaamheden open en zijn zoals altijd dagelijks bereikbaar!

4
Fase 6b Fase 5b Fase 6a Fase 5a Fase 1 Fase 2 Fase 2 Fase 3b Fase 6c Fase 3a Fase 4
Artist Impressionalexandriumsc

inhoud

5
6 16 14 8 18 20 10 262422

Pearle Opticiens

"Grote passie voor het vak "

Al twaalf jaar werkt Waseem in de Pearle Opticiens-vestiging in Alexandrium Shopping Center, waar hij optometrist en manager is. In een ver verleden wilde hij piloot worden, maar zijn ogen bleken helaas niet goed genoeg om dit beroep uit te oefenen. Vervolgens nam hij zich voor om ‘iets met ogen’ te gaan doen, studeerde optometrie en ontwikkelde passie voor het vak. Vandaar dat hij elke dag met een glimlach in de Pearle-vestiging aan het werk is om mensen te helpen. Dat doet hij samen met contactlensspecialist Mirce, die hij in dit

artikel graag aan jullie voorstelt. “Mirce werkt in totaal bijna twaalf jaar voor Pearle Opticiens en is inmiddels zo’n drie jaar werkzaam in dit filiaal. De reden dat ik hem wil voorstellen, is zijn grote passie voor het vak. Hij wil zichzelf altijd blijven ontwikkelen en het beste uit het vak halen. Dit merken de klanten ook: Mirce doet alles voor de klant. Ik heb heel veel respect voor hem. Mirce is pas vijftien jaar in Nederland, maar hij heeft in deze periode een diploma behaald en zich de Nederlandse taal eigen gemaakt. Dat is mooi. Ik werk graag met hem samen

6

omdat hij echt een fijn persoon is, goed kan communiceren, rechtvaardig is en altijd voor je klaarstaat. Daarnaast is hij is heel deskundig en vriendelijk naar de klant toe.

Doorzettingsvermogen

Mirce’s sterke punt is zijn doorzettingsvermogen. De drang om succesvol te worden is groot bij hem. Hij is vluchteling uit het voormalige Joegoslavië en hij heeft alles opnieuw moeten opbouwen. Ik vind het prachtig wat hij heeft bereikt. We kunnen om alles lachen en hebben

de afgelopen jaren een heel goede band opgebouwd. Ik ga zelf een andere uitdaging aan, maar zal hem zeker missen. In de drie jaar waarin wij met elkaar hebben gewerkt, hebben wij nog nooit een conflict gehad en dat is bijzonder. Het liefste dat hij ooit heeft gedaan? Hij is een keer uit zichzelf komen werken op zijn vrije dag, omdat hij wist dat ik door ziektes van collega’s alleen in de zaak stond. Hier was ik toen echt stil van en heel dankbaar voor.”

7
Waseem (l) en Mirce (r) van Pearle Opticiens

Pandora

8

"Nieuwe collectie ademt de zomer!"

Store manager Ria de Groot van Pandora prijst met gepaste trots de nieuwe zomercollectie van Pandora aan.

“Deze collectie ademt de zomer en doet je denken aan heerlijke vakanties. Het maakt niet uit waar of wanneer je naar een charm uit deze collectie kijkt: het is net alsof je echt op vakantie bent. Dat is de kracht van deze collectie. De kleuren zijn vernieuwend; ze zijn heel fris en ‘bright’. Dat maakt echt dat je dit niet wilt missen.”

“De gemiddelde prijs is 59 euro per charm. Wij hebben het hele jaar door twee soorten acties voor de starterarmbanden: een basisarmband met twee charms voor 99 euro en een luxere versie voor 129 euro. Een nieuwe collectie heeft altijd een setprijs. Nu geldt de setprijs voor de set met de roze schildpad: drie roze charms voor 77 euro in plaats van 113 euro. Op deze manier is altijd wel voor iedereen iets te vinden.”

“Wij verkopen geen sieraden, maar momenten. Wanneer iemand een armband van Pandora draagt, zit achter de charms

vaak een persoonlijk verhaal. In de nieuwe collectie zit bijvoorbeeld een octopus; die geldt als een van de intelligentste dieren en het is een dier dat je dingen kunt aanleren. Een charm van een octopus kan voor iemand kracht en intelligentie uitbeelden of staan voor doorzettingsvermogen. Of neem bijvoorbeeld een charm van een schildpad. Deze kan mensen laten terugdenken aan een reis met dierbaren die zijn overleden. Ook staat een schildpad voor eeuwige liefde. Iedere charm kan zijn eigen betekenis hebben, wat het divers maakt.”

“Wij onderscheiden ons door de persoonlijke aandacht, wij luisteren echt naar de wensen van de klant en verlenen ontzettend goede service. Wij komen altijd met een oplossing. Daarnaast bieden wij voor iedere portemonnee producten en oplossingen. Wij werken met echt zilver en echt goud. Het is allemaal met de hand gemaakt en dus krijg je echt kwaliteit in wat je koopt.”

9

"Verfrissende en verrassende tussenstop"

Wanneer je aan 8tea5 denkt, dan denk je aan bubble tea. Bubble tea kent zijn oorsprong in Taiwan en bestaat al sinds 1985. Het 8tea5-winkeltje in Alexandrium Shopping Center is de perfecte plek om tijdens het shoppen even rustig te genieten van een heerlijke verfrissing. 8tea5 serveert ijstheesoorten met een fruitsmaak, maar ook romige varianten met (soja)melk. Daarnaast bereidt het uiteraard ook zijn eigen ‘signature drinks’.

De in Hong Kong geboren Candy Tam is als franchiser de trotse eigenaar van de zaak. “Mijn drijfveer? Blije en vrolijke klanten! Mijn doelgroep is heel breed. Van jong tot oud. Zeker jongere mensen vinden het heel leuk als een drankje er mooi en speciaal uitziet en dat geeft mij heel veel energie om kwaliteit te blijven leveren.”

“Hoewel 8tea5 oorspronkelijk uit Azië komt, richt het zich op een brede doelgroep. Ook is het assortiment ontzettend uitgebreid.

10

De klanten kunnen alle smaken kiezen die ze willen, zegt Candy Tam trots. Daarnaast verkopen we ook koffie en gebak. Het is dus niet meer nodig om dingen apart te gaan halen bij verschillende winkels. We kunnen de klant optimaal verwennen met ons ruime assortiment, waarmee we aan alle wensen kunnen voldoen. Na een bezoek aan onze zaak kunnen de mensen met een voldaan gevoel verdergaan met winkelen. Een ideale tussenstop dus!”

8 tea

“Als kind kwam ik vaak in dit winkelcentrum en het is leuk om de diverse veranderingen waar te nemen. Dat ik hier nu mijn eigen winkel heb, is voor mij bijzonder. De verbouwing zorgt voor een modernere en meer luxe uitstraling, waardoor de aantrekkingskracht op toeristen zal groeien en het dus drukker zal gaan worden.”

11
Candy Tam, franchisenemer 8tea5
5
12 wo 5 okt do 27 okt (herfstvakantie) wo 2 nov za 3 dec (Sinterklaas) wo 7 dec wo 28 dec (kerstvakantie) Van 13:00 tot 16:00 uur - deelname gratis - locatie: Pop-up museum KOM KNUTSELEN EN KLEUREN
13

GERRY WEBER

" Mode voor jong en oud

Als regiofiliaalmanager beheert Charlotte Steenbergen in totaal drie winkels van modezaak Gerry Weber, waaronder de vestiging in Alexandrium Shopping Center, die ruim anderhalf jaar geleden is geopend. “Wij verkopen mode aan jong en oud en daarmee voegen we echt iets toe aan het winkelcentrum, omdat weinig winkels voor beide doelgroepen kleding verkopen, waaronder de collectie van het merk Tyfoon en het eigen merk Gerry Weber. “ “Het is een veelzijdige winkel en we gaan

mee met de mode en trends die op het moment spelen. Wij geven de klanten veel adviezen door middel van een persoonlijke benadering. Het kopje koffie staat altijd klaar”, geeft Charlotte aan. Het bekende concern staat voor kwaliteit, service en klantgerichtheid. Het creëren van elegante en duurzame mode waar een vrouw zich zelfverzekerd in kan voelen, is een belangrijk uitgangspunt voor de ontwerpers van Gerry Weber.

14
"

Iedere collectie bevat stijlvolle modellen met een uitstekende pasvorm en een mix van prachtig op elkaar afgestemde kleuren. Vrouwelijke en moderne accenten, zoals strepen en bloemen, komen veelvuldig in de collecties terug.

Goed advies “Wij zijn heel klantgericht: goed advies staat voor ons op nummer één. De klant wordt echt geholpen en geadviseerd om een goed kledingstuk te vinden”, aldus Charlotte, die

aangeeft dat ze geniet van de bedrijvigheid in de winkel. “Het opbouwen van een nieuw filiaal is heel leuk. Deze winkel is toegankelijker en rustiger dan de zaken in de stad. Het leukste aan dit werk? Dat is en blijft toch als mensen tevreden de winkel verlaten. We hopen dat het door de verbouwing nog drukker gaat worden en dat de leegstaande panden ingevuld gaan worden door andere bedrijven. Zo komt er ook weer meer leven in het centrum.”

15

" Met passie en liefde

Diane Dekker begon ooit als stagiaire bij Hunkemöller, maakte diverse stappen binnen het concern en is inmiddels al zo’n vierenhalf jaar storemanager van de vestiging in Alexandrium Shopping Center. “Waar ik energie van krijg? Van mijn collega’s, van onze supermooie collectie en van onze klanten, want die willen we natuurlijk zo optimaal mogelijk helpen. Als mensen met een tevreden gevoel onze winkel verlaten, zijn wij ook tevreden.”

“Geen vrouw is hetzelfde en geen lichaam is hetzelfde. Juist die verschillen maken het kiezen van lingerie zo persoonlijk en belangrijk. Hunkemöller heeft passende lingerie voor iedereen, maar ook voor elk moment en elke stemming! De lingerie van het merk Hunkemöller wordt exclusief ontworpen en geproduceerd”, aldus Diane. “Wij bieden onze klanten world class service. Wij zijn open in onze communicatie, denken mee en niets is ons te vreemd. Wij helpen onze klanten echt uit liefde en wij werken vanuit ons hart. Zeker in een lingeriewinkel is dat heel belangrijk en we merken dat onze klanten dat ook zeer waarderen. In de winkel

heerst een warme en vertrouwelijke sfeer. Klanten kunnen in alle rust en comfort in een van de tien paskamers hun lingerie passen. Om de beste service te kunnen blijven aanbieden, organiseren we vaak meetings voor het hele team, waarbij ook zeker ruimte is voor ontspanning. Dit versterkt de prettige sfeer in het team.”

Connectie met de natuur “Voor mij voelt het winkelcentrum als thuiskomen. Ik begon hier bijna dertien jaar geleden als stagiaire en na diverse omzwervingen binnen het concern ben ik hier teruggekomen. De verbouwing ervaar ik als positief. We zitten met onze winkel al in een licht gedeelte van het centrum, maar de openheid die wordt gecreëerd en de connectie met de natuur die we gaan ervaren, zullen bijdragen aan een nog betere sfeer in het winkelcentrum.”

HUNKEMOLLER

16
"

HUNKEMOLLER

17

Tegen inlevering van deze coupon ontvangt u een GRATIS lipstick op = op!

KIKO MILANO

“KIKO Milano is een jong en dynamisch bedrijf, waar werknemers kansen krijgen om te groeien. Het is een heel menselijk bedrijf: wij als werknemers zijn geen nummers. Iedereen wordt gewaardeerd, ongeacht de functie. Dit zorgt voor een fijne werksfeer en het onderlinge contact binnen het team is erg goed”, aldus storemanager Deborah.

KIKO Milano is een Italiaans merk van professionele cosmetica dat een assortiment van geavanceerde make-upproducten en gezichts- en lichaamsbehandelingen biedt. De KIKO Milano-producten combineren de kwaliteit en creativiteit die geworteld zijn in het Italiaanse DNA en worden ontworpen

in Italië en gemaakt in Europa. “KIKO Milano heeft wekelijks en maandelijks veel interessante acties en de verhouding tussen prijs en kwaliteit is erg goed.”

KIKO Milano in Alexandrium Shopping Center Rotterdam verkoopt lipstick, nagellak, rouge, foundation, oogschaduw, kwasten en nog veel meer. Het zijn veilige en efficiënte producten van zeer hoge kwaliteit, gemaakt voor de schoonheidswensen van vrouwen van alle leeftijden. “Wij hebben alleen dermatologisch geteste producten. Het is belangrijk om te weten dat wij alleen op mensen testen en nooit op dieren. Doordat wij alleen op mensen testen, zijn onze producten cruelty free en veroorzaken ze

18

" Wij hebben voor elk wat wils"

vrijwel nooit een allergische reactie. Dit zorgt dat mensen met een gevoelige huid geen problemen zullen ervaren”, aldus Deborah. “Wij creëren graag make-uplooks voor mensen als ze op zoek zijn naar nieuwe dingen en we helpen iedereen – jong, oud, man of vrouw – die onze winkel binnenkomt.”

Betere uitstraling “Het winkelcentrum en de klantenstroom zijn heel divers. Het is altijd lekker druk. Omdat mensen vaak bij ons terugkomen, bouw je een band met ze op. Dat is erg leuk. Door de verbouwing wordt het centrum moderner en ontstaat hier een frissere sfeer, waardoor de uitstraling van de winkels beter zal zijn.”

19

"Service , kwaliteit en vriendelijkheid"

“Wat mij als filiaalleider drijft, zijn onder andere de organisatie zelf en het blij maken van klanten. Met onze service, de persoonlijke aandacht voor de klant en onze mooie producten willen wij onze klanten echt een VIP gevoel geven”, aldus Daniël Kroeze, filiaalleider van het ICI PARIS XL-filiaal in Alexandrium Shopping Center. Met ruim 13.000 producten op het gebied van geuren, cosmetica en huidverzorging is ICI PARIS XL een ware beautyspecialist. En met een uitgebreid advies op maat en een uitstekende service is ICI PARIS XL in Alexandrium Shopping Center het antwoord op jouw vraag naar persoonlijke verzorging. “Het is een fijn bedrijf om voor te werken”, geeft Daniël aan. In totaal werkt hij al ruim elf jaar voor het bedrijf. Voorheen in Den Haag en sinds augustus van dit jaar werkt Daniël in Alexandrium Shopping Center, het winkelcentrum dat hij goed kent omdat hij hier opgegroeid is.

“Service, kwaliteit en vriendelijkheid zijn de belangrijkste kernwaarden van onze zaak. Hier kan en mag iedereen zichzelf zijn. Ons motto is dan ook: wees de beste versie van jezelf! We gaan respectvol met elkaar om en met onze producten, de aankleding van de winkel en de fijne sfeer bieden we onze klanten een prettige beleving. Daarnaast kunnen we met onze ervaring, kennis en kunde passende en goede adviezen geven.” “Wij kijken uit naar de afronding van de verbouwing van het winkelcentrum. De lichtinval is een hele verbetering voor iedereen en de uitstraling van het winkelcentrum wordt in totaliteit beter en mooier. Het stadsgevoel komt hierdoor terug: een dagje shoppen wordt een complete beleving. Zeker ook door de goede mix van winkels en horeca. Als ondernemers gaan we er samen voor zorgen dat Alexandrium Shopping Center weer een plek wordt waar mensen graag verblijven.”

20

PARIS

21 ICI
XL

Geïnspireerd door hiphop, streetball, dans en actionsports biedt SNIPES online en in ruim driehonderd winkels in Europa – waaronder de zaak in Alexandrium Shopping Center – en de VS steeds de nieuwste streetwear- en sneakerlooks van merken als adidas, Jordan, Nike, Puma, Reebok en Vans aan. Daarnaast brengt SNIPES verschillende keren per jaar met succes eigen collecties uit en zijn er samenwerkingen met andere

streetwearbrands. SNIPES ondersteunt ook actief getalenteerde sporters en creatieve artiesten en zet zich wereldwijd in voor de ‘street culture community’. “Het helpen van klanten en het leiden van een team spreekt me erg aan”, aldus Deshenitza, de vijfentwintigjarige manager van de SNIPES-vestiging in Alexandrium Shopping Center. “Ik ben een teamplayer en vind het leuk om samen targets te halen, het team te motiveren en te helpen groeien

SNIPES

"Shop jouw eigen stijl "

22
Deshenitza, manager SNIPES

en om elke keer weer dingen bij te leren. Daarnaast wil ik onze klanten graag blij maken en ze helpen vinden waarnaar ze echt op zoek zijn. En waarvan ze echt plezier gaan hebben. Of het nu gaat om schoenen, kleding of een leuke combinatie van beide”, zegt Deshenitza. “Bij SNIPES kun je echt jouw eigen stijl creëren.”

“Wij bieden heel goede service en gaan op een vrije manier met onze klanten om. We laten iedereen in zijn of haar waarde. Dat

wordt door onze klanten gewaardeerd. Mijn collega’s en ik vormen samen een hecht, warm en gezellig team. Mochten lezers daar nou deel van uit willen maken, zijn ze altijd welkom in de winkel om kennis te maken.”

“De verbouwing gaat het winkelcentrum een stuk luxer en moderner maken, waardoor de sfeer zal verbeteren. Dit samen zal hopelijk gaan leiden tot meer klanten en een breder publiek in de gangen.”

23
Mark Junglez, verkoopmedewerker Snipes

"Het voelt als een tweede huis"

“Een werkdag begint en stopt eigenlijk nooit”, geeft Jeroen Vermeijden aan. Hij begon ruim twaalf jaar geleden als Technisch Beheerder van Alexandrium Shopping Center en ondersteunt al twee jaar het Technisch Management van vastgoedeigenaar Klépierre.

“In een winkelcentrum waar installaties 24/7 draaien is altijd werk. Sommige werkzaamheden kunnen niet overdag plaatsvinden in verband met het winkelend publiek, dus die voeren we in de avond of nacht uit. Het belangrijkste is dat je aan het

einde van je dag het winkelcentrum schoon, heel en veilig achterlaat en acties goed uitzet. Zo weet je dat je met een gerust hart kunt vertrekken en de avonddienst nagenoeg geen zorgen meer heeft.”

De werkomgeving van Jeroen is iedere dag dezelfde, maar dat geldt niet voor zijn werkzaamheden. “Je hebt wel je geplande werkzaamheden en houdt rekening met zaken die tussendoor komen. Dit kan van alles zijn. Denk aan het helpen van ondernemers bij uiteenlopende vragen, een

24

storing of calamiteit die optreedt en spoedig verholpen of onder controle gebracht dient te worden, bouwvergaderingen en opnames voor verduurzaming en vernieuwingen. Door mijn jarenlange ervaring hier voelt het pand vertrouwd. Ik noem het daarom ook weleens ‘mijn centrum’: het voelt als een tweede thuis. Je kent het gebouw, de installatie en de ondernemers. Dit zorgt ervoor dat het erg laagdrempelig is en ik snel kan acteren”, aldus Jeroen, die het bieden van veiligheid voor de consument, de ondernemers en de vaste staf als zijn belangrijkste missie noemt.

Met de tijd mee

“Met het moderniseren van de passages en pleinen gaan we met de tijd mee. Dit zijn projecten die je niet iedere vijf jaar ‘even’ doet. We hopen hiermee een nieuwe belevenis te kunnen bieden. De moderne look zal uiteindelijk nog meer ondernemers en consumenten aantrekken.”

25
26
Aylin en Janet, marketingteam Alexandrium Shopping Center en team Urban Solutions Van links naar rechts: Elisabeth, Aliya, Nicolas, Christian, Mara, Raylison, Juliette, Pascal, Rasha, Aylin en Janet

WINNAAR KERN MARKETING AWARD

De verbouwingscampagne

“Wij gaan voor een nieuwe look” wint de KERN Marketing Award 2022

Voorafgaand aan de verbouwing heeft het marketingteam van Alexandrium Shopping Center zich de vraag gesteld ‘hoe worden we tijdens en na de verbouwing weer onderdeel van de gemeenschap?’ Met de campagne ‘wij gaan voor een nieuwe look’ hebben zij de spijker op zijn kop geslagen door ondernemers, bewoners en bezoekers te betrekken in de communicatie en bij de

Zij zijn namelijk de WIJ in de campagne, daarom prijst de jury deze campagne en verleent haar de hoogste eer met de toekenning van de KERN Marketing Award 2022.

De verbouwing gaat door en ook na afronding van deze fase is het resultaat verbluffend. Trots is het gevoel dat overheerst bij ondernemers, bewoners en het team van Alexandrium Shopping Center. Het zijn uitdagende tijden en vooruitkijkend belooft 2023 een heel mooi jaar te worden!

27
alexandriumsc 12 .00 - 16.00 uur TikTok workshops Magic Mirror Event Zaterdag 29 oktober - locatie: plein C&A Scan de QR-code voor meer informatie

Turn static files into dynamic content formats.

Create a flipbook
Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.