Page 1

ARNHEM

REGIONAAL ZAKENMAGAZINE | JAARGANG 31 | NUMMER 2 | MAART 2018

POLINDER BOUWT OP ALLE FRONTEN:

MET STENEN, AAN DE KLANTRELATIE EN AAN HET BEDRIJF DOOR DE OVERNAME VAN ALBERT VREE & CO


ZAKELIJK EVENT BIJ VITESSE OP PAPENDAL?

Onze hypermoderne trainingsaccommodatie op Papendal is een uitermate geschikte locatie als u bijvoorbeeld een zakelijke bijeenkomst wilt organiseren, een (nieuw) product wilt presenteren of een workshop wilt houden. Het is ook mogelijk om een rondleiding door ons prachtige complex te krijgen. Dit onder het genot van één van de vele culinaire mogelijkheden die wij u kunnen bieden. Van een borrelhap tot een uitgebreid diner!

Geïnteresseerd in de veelzijdige mogelijkheden die onze trainingsaccommodatie te bieden heeft? Neem contact op met de afdeling Zakelijke Relaties voor meer informatie. Wij denken graag met u mee om tot een succesvol evenement te komen!

WIJ ONTVANGEN U EN UW RELATIES MET VEEL PLEZIER OP ONZE TRAININGSACCOMMODATIE OP PAPENDAL! T 026 880 7111 | E events@vitesse.nl | www.bcvg.nl


BOUWEN Elke ondernemer weet zijn eerste order zeker nog te herinneren. Dat euforische moment staat in je geheugen gegrift. Elke opdracht die je binnenhaalt, laat je hart een sprongetje maken. Dat is wat ondernemen voor velen zo geweldig maakt. Maurice Toussaint van Sharp kan dat beamen. Hij is net gestart als zelfstandige in de printerbranche: het voelt toch anders dan ergens in dienst zijn. Hoe groot de accounts ook. Martijn Polinder en Marco Teunissen zijn drie jaar geleden gestart met Polinder Bouw. En bouwen hebben ze gedaan. Niet alleen aan gebouwen, maar ook aan hun bedrijf. Ze vertellen er alles over. Ook Weis Post en Pakketservice van Hoeco Weis heeft een bewonderingswaardige ontwikkeling doorgemaakt: van éénpitter gegroeid naar een bedrijf met 90 man. Donny Verboom van BM Vastgoed is succesvol door zijn brutale aanpak. Op zoek naar een beleggingspandje? Klop dan aan zijn deur. Dozon Bouwtechniek maakt het verschil met de kennis van hun medewerkers. De dienstverlening van VTA Nederland is versterkt door de samensmelting van EurAtex en Projectbureau. Zo divers de bedrijven, zo divers hun aanpak om te bouwen aan de toekomst. Naast al dat werken, is tot rust komen net zo belangrijk. Op de Gastvrij Arnhem pagina vind je geweldige restaurants. En wil je er echt even uit? Investeer dan in een recreatiewoning op één van de Succesparken. Ontspanning en gegarandeerd rendement in één. Een dagje golfen zorgt eveneens voor veel plezier. Heb je je al aangemeld voor de Arnhem Business golfcompetitie? Arnhem Business staat weer boordevol ondernemersverhalen. Laat je inspireren en enthousiasmeren. Wil je in contact komen met ons netwerk? Word dan lid van RAN Business Ontmoet. En één stel uit dit netwerk willen we tot slot feliciteren: powervrouw Petra Willems en Tim de Jong veel geluk met de geboorte van Ivy. Veel leesplezier. Namens het team van Arnhem Business, Ber Pas

Blijf up-to-date van regionaal zakelijk nieuws

Ontmoet 150 Arnhemse en Nijmeegse ondernemers tijdens RAN Business Ontmoet

Online platform arnhem.business

www.linkedin.com/ company/arnhem-business

Ontmoeten we je, samen met 150 Arnhemse en

www.facebook.com/ ArnhemBusiness

www.instagram.com/ @ArnhemBusiness

Business het RAN Gelredome in Ontmoet Arnhem? www.ran-business.nl Meld je aan via www.ran-business.nl!

Nijmeegse ondernemers, op 19 maart bij


ARNHEM

REGIONAAL ZAKENMAGAZINE | JAARGANG 31 | NUMMER 2 | MAART 2018

06 Martijn Polinder: 'Wij bouwen. We zetten iets neer. Letterlijk en figuurlijk' 10 Printing Partners: 'Je bent gek als je niet met ons werkt!' 12 Dozon Bouwtechniek: 'De meerwaarde die wij leveren is kennis van onze medewerkers' 15 5 vragen aan Jeroen van de Pavert van Van de Pavert Beveiliging

POLINDER BOUWT OP ALLE FRONTEN:

MET STENEN, AAN DE KLANTRELATIE EN AAN HET BEDRIJF DOOR DE OVERNAME VAN ALBERT VREE & CO

Hét zakenmagazine voor de regio Arnhem

16 Weis Post- en Pakketservice: 'Van éénpitter naar internationale bezorgdienst' 18 Uitdagingen voorkomen met Access4IT

JAARGANG 31 maart 2018, editie 2

20 Jan Artz van Succesparken: 'Aanschaf vakantiewoning is solide investering'

REDACTIE ADRES Postbus 31179 6503 CD Nijmegen

22 Gemeente Overbetuwe: 'Nu handelen vanuit realistische doelstellingen'

Tel. (024) 360 92 88 info@arnhem.business www.arnhem.business

24 Gastvrij Arnhem en omstreken 25 Arnhem Business borrel bij Zano Elst

ARNHEM

26 Nieuwe eventlocatie in Nederlands Openluchtmuseum: Werktuigenloods Goes! 28 Omroep Gelderland: de hele dag dichtbij UITGEVER RAN Media - Ber Pas SALESMANAGER Mirjam den Boer, Esther Tissen REDACTIE Xandra Derks, Marloes TeunissenArends, Thelma den Engelsen COLUMNISTEN Fred Jonkman, Aggie Spijkers, DTS Duijn's Tax Solutions, Leonie Moelee, Ewout Jansen FOTOGRAFIE Paul Grefkens, Jan Adelaar VORMGEVING 3AMI - Sjoerd van Dijk, Jessica Weeren, Luuk Janssen DRUK EN BINDERIJ DPN-Rikken Print en Binderij van den Burg ABONNEMENTEN Kijk voor onze abonnementen op: www.arnhem.business/abonneren VERSPREIDINGSGEBIED Angeren, Arnhem, De Steeg, Deelen Doorwerth, Driel, Duiven, Elst, Heelsum, Hemmen, Heteren, Homoet, Huissen, Lathum, Loo, Oosterbeek Randwijk, Renkum, Rheden, Rozendaal, Valburg, Velp, Westervoort, Wolfheze, Zetten COPYRIGHT Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

30 VTA Nederland: 'Samensmelting EurAtex en Projectbureau versterkt dienstverlening' 33 Column DTS Duijn's Tax Solutions: 'Passie voor hoogwaardige fiscale dienstverlening' 34 De meest gestelde vraag aan Donny Verboom van BM Vastgoed 36 Architect Nicolette Huibrechtse van Buro Huibrechtse 38 Maurice Toussaint: 'Win-win deal met Golfbaan Landgoed Welderen' 41 Bart Woesthuis van 2Switch: 'We werken met overtuiging aan hergebruik van spullen' 42 Aziz Zeyrek: ‘Stomen en strijken is voor ons dansen met het wasgoed’ 44 BrvA: ‘Als je computer ongemerkt geruisloos werkt, hebben wij ons werk goed gedaan’ 46 Twee toonaangevende Nijmeegse advocatenkantoren stappen in unieke niche 49 Column Resources Limited: 'Even voorstellen, Leonie Moelee' 51 Hans Kaptein van BOERMA: 'We dress your place' 52 Impact Personeel: 'Klaar voor de toekomst met ons nieuwe pand' 54 Column Sequoia Vermogensbeheer: 'Lage rente en stijgende aandelenkoersen'


Exact drie jaar geleden trokken collega’s Martijn Polinder en Marco Teunissen de stoute schoenen aan. Ondanks de crisis in de bouw beginnen ze een eigen aannemersbedrijf: Polinder Bouw. De één, Marco, is een talent in organiseren, mensen aansturen en plannen. De ander, Martijn, is briljant in calculeren en vernieuwing. Van meet af aan is Polinder Bouw succesvol. De ambities rijken ver. Krap een jaar geleden hebben ze bouwbedrijf Albert Vree & Co uit Weesp overgenomen en inmiddels heeft de Polinder Groep een eigen brandpreventie­ divisie. Ook staan er twee nieuwe projecten op het programma.

6 10

Aandacht staat centraal bij Printing Partners. Aandacht voor de klant, aandacht voor de medewerkers en aandacht voor het milieu.

Dozon Bouwtechniek is een technische groothandel voor bouwgerelateerde bedrijven zoals aan­nemers, interieurbouwers, kozijnenindustrie en installatie-, montage- en constructie­ bedrijven. Emile te Dorsthorst is de derde generatie van het familiebedrijf die samen met Daniël Nijenhuis de directie voert. Opa startte zo’n 90 jaar geleden in het centrum van Doetinchem een winkel in ijzerwaren en huishoudelijke artikelen met een overduidelijke specialisatie in hang- en sluitwerk. Een centrum­winkel is Dozon allang niet meer.

12 Het moment dat een pakketje wordt afgeleverd is vaak het laatste échte contact tussen een bedrijf en een klant. Logisch dat je dit vlekkeloos wilt laten verlopen. Weis Post- en Pakketservice verzorgt dit jaar al 15 jaar een uitstekende bezorging binnen Nederland, Duitsland en België en gaat nu ook internationaal naam maken onder de noemer WGPD - Weis Global Package Delivery - waarmee zij gaan samenwerken met de grote spelers op de markt zoals ASOS, Wish, Amazon.com en Alibaba.com.

16 Ieder bedrijf is voor de Arbowet verplicht jaarlijks een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit te voeren, om werknemers een veilig werkklimaat te bieden. Vooral voor het MKB met een bedrijfsgrootte tot vijftig medewerkers is dit vaak een lastige klus. Het slokt kostbare tijd op om je in deze materie te verdiepen. Temeer het niet tot de core business behoort. VTA Nederland is expert op dit gebied.

30


COVERSTORY

Martijn Polinder van de Polinder Groep:

‘Wij bouwen. We zetten iets neer. Letterlijk en figuurlijk.’ 6

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: PAUL GREFKENS

Exact drie jaar geleden trokken collega’s Martijn Polinder en Marco Teunissen de stoute schoenen aan. Ondanks de crisis in de bouw beginnen ze een eigen aannemersbedrijf: Polinder Bouw. De één, Marco, is een talent in organiseren, mensen aansturen en plannen. De ander, Martijn, is briljant in calculeren en vernieuwing. Van meet af aan is Polinder Bouw succesvol. De ambities rijken ver. Krap een jaar geleden hebben ze bouwbedrijf Albert Vree & Co uit Weesp overgenomen en inmiddels heeft de Polinder Groep een eigen brandpreventiedivisie. Ook staan er twee nieuwe projecten op het programma. Polinder bouwt. Letterlijk en figuurlijk.

Kwaliteit

Martijn: “Focus op kwaliteit is ons uitgangspunt. Samen met de klant zijn wij een team. Een verbouwing heeft nogal wat impact voor de klant. Het gewone werk moet door kunnen gaan. Wij werken voor particulieren, bedrijven en instellingen. Ook patiënten mogen zo min mogelijk hinder ondervinden. Dat vraagt om doordachte oplossingen. We hebben oog voor detail. Niet alleen in de uitvoering van de bouwwerkzaamheden maar ook in de organisatie. Onze medewerkers hebben zoveel mogelijk vaste projecten en werken zelfstandig. Ze hebben een eigen bus met gereedschap en materiaal. Het zijn vakmensen die gaan voor een topresultaat.”

Samen sterk

“Het in onze branche steeds lastiger om aan goede ambachtslieden te komen. Wij zijn dan ook blij met partners uit het Vitesse-, SJOA- en Arnhem Businessnetwerk die ons helpen bij het vinden van geschikte medewerkers of waarmee we op een andere manier samenwerken. Onze werkzaamheden zijn divers. We vervangen nog steeds een deurdranger maar daar tegenover staan complexe verbouwingen, renovaties, restauraties en nieuwbouw. Zo werken we voor de HAN, NXP Nijmegen, Siza, Rijnstate, Pompe klinieken en Het Openluchtmuseum. Wij zijn trots als jong bedrijf om de nieuwbouw van Breedband Arnhem te

mogen verzorgen. Het wordt een bijzonder gebouw dat bijdraagt aan het gezicht van Arnhem.” Markante nieuwbouw Breedband Arnhem Directeur Dave Aaldering van Breedband Arnhem: “Wij zijn dé glasvezelleverancier van Arnhem. Het is onze ambitie om heel Arnhem en omstreken van snel internet te voorzien. Wij zijn een jonge club die moet opboksen tegen de grote jongens in deze sector. Met succes, want we groeien uit ons jasje. Voor de bouw van ons nieuwe pand hebben we een aanbesteding uitgeschreven. Polinder heeft goed gekeken naar onze vraag en heeft binnen het bestek gezocht naar slimme oplossingen zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Polinder is een underdog in vergelijking met grote bedrijven. Daarin verschillen zij niet van ons en hierin vinden we aansluiting. Het is een betrokken club mensen die ik het vertrouwen geef om iets moois in Arnhem neer te zetten. Het wordt namelijk een markant pand bij het station. Voor mij is hun korte bestaan geen belemmering. Ik kijk naar de inhoud en waar een bedrijf voor staat in plaats van hoe lang het bestaat.” Martijn: “Van kinds af aan wilde ik al iets neerzetten dat je nooit meer vergeet. Met de bouw van het pand van Breedband kunnen we dat. Ik ben dan ook superblij met de opdracht. Het typeert waarvoor we staan. Samen bouwen. Niet alleen met stenen maar ook aan de relatie.”

DAVE AALDERING BREEDBAND ARNHEM:

‘Polinder is een jong bedrijf. Ik kijk naar de inhoud en waar een bedrijf voor staat, niet hoe lang het bestaat’

HERINRICHTING NXP

7


DUCATO P R O

FIATPROFESSIONAL.NL

E D I T I O N

G E L I M I T E E R D E V E R S I E VA N P R O F E S S I O N A L S - V O O R P R O F E S S I O N A L S

• 2.3 MJ 130 pk EURO-6 MOTOR • RADIO U-CONNECT 5’’ TOUCHSCREEN NAVIGATIE MET BLUETOOTH EN STUURWIELBEDIENING • CRUISE CONTROL • AUTOMATISCH GEREGELDE AIRCO • TWEEZITS BIJRIJDERSBANK • PARKEERSENTOREN ACHTER • VOLLEDIG TUSSENSCHOT• VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN ZOALS ESC, ABS, ASR, HBA EN HILL HOLDER • EN NOG VEEL MEER

w 26.795 NÙ VANAF € 17.955

DE FIAT DUCATO IS EEN BETROUWBARE PARTNER. HIJ IS ROBUUST EN DYNAMISCH, BESCHIKT OVER EEN ROYAAL LAADVOLUME EN LAADVERMOGEN, EEN RUIM MOTORENAANBOD EN VRIJWEL ONEINDIGE IN- EN OMBOUWMOGELIJKHEIDEN. WIJ INTRODUCEREN NU DE GELIMITEERDE DUCATO PRO EDITION. EEN SCHERP GEPRIJSDE EN ZEER RIJK UITGERUSTE EDITIE. BESLIS SNEL EN PROFITEER VAN DIT SCHERPE, TIJDELIJKE AANBOD. PRIJS EXCL. BTW/BPM, AFLEVERINGSKOSTEN EN LEGES. ZOLANG DE VOORRAAD STREKT. WIJZIGINGEN EN ZETFOUTEN VOORBEHOUDEN. VRAAG MAAR DE VOORWAARDEN OF KIJK OP FIATPROFESSIONAL.NL/VERKOOPVOORWAARDEN.

Kien Arnhem B.V. Markweg 2, VELP Telefoon 026-369 00 00 WWW.KIEN.NL

Kien Nijmegen B.V. Microweg 49, NIJMEGEN Telefoon 024-751 11 11

A PRO LIKE YOU Kien Veenendaal B.V. Galileistraat 20, VEENENDAAL Telefoon 0318-41 34 42


VERVOLG COVERSTORY

‘Met de bouw van een markant nieuwbouwpand laat je een onuitwisbare stempel achter’

Overname Albert Vree & Co

“Het werk ligt momenteel op straat. Zeker in de Randstad. Als je door een willekeurige straat in Amsterdam rijdt, zie je wel een steiger tegen de gevel van een pand staan. Dat biedt potentie, daarom hebben we begin 2017 aannemersbedrijf Albert Vree & Co in Weesp overgenomen. Een gerenommeerd familiebedrijf dat al meer dan 150 jaar bestaat. Ervaren in restauratie, renovatie en verbouwingen van onder meer rijksmonumenten, kerken en herenhuizen. Zo kunnen we de kansrijke markt aldaar bedienen. Bovendien hebben we zo vakmensen aan ons team toe kunnen voegen. Het eerste half jaar hebben we zaken geperfectioneerd en gestroomlijnd. Zo hebben deze medewerkers nu herkenbare bedrijfskleding en ook een eigen bus. Al snel haalden we een groot project binnen. Daarmee geef je de medewerkers vertrouwen. Alwin ­Linthorst voert daar nu de directie, daardoor hoef ik minder in Weesp te zijn.”

voor de brandveiligheid. We hebben ons hierin gespecialiseerd. Wij zijn extra alert op brandpreventieve maatregelen als we zelf verbouwingen uitvoeren. Je kunt ons eveneens inschakelen als onafhankelijk gecertificeerd expert.”

RENOVATIE BOERDERIJ TE DOORNSPIJK

Gouden duo

Het begon drie jaar geleden als jongensdroom. Nu is Polinder een bedrijf met 26 medewerkers en grote opdrachtgevers. Martijn afsluitend: “Marco en ik hebben blind vertrouwen in elkaar, anders kun je niet in zo’n korte periode een bedrijf van dit formaat neerzetten. We hebben aan weinig woorden genoeg om elkaar te begrijpen. We accepteren elkaars tekortkomingen en vervelende eigenschappen. We gaan uit van elkaars kracht en hebben een sterke focus op kwaliteit. Dan is het alleen nog een kwestie van op het juiste moment samen gas geven.”

Polinder Brandpreventie

“Met de uitbreiding naar de Randstad hebben we nog meer te maken met oude panden, achterstallig onderhoud en brandpreventie die niet op orde is. Bij verbouwingen, het aanleggen van airconditioning of doortrekken van een leiding wordt nogal eens vergeten dat dit gevolgen heeft

Meer weten? Kijk op www.polindergroep.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

9


MVO

We zeggen hier geen Ja, maar; wij zeggen Ja, én!

'Je bent gek als je niet met ons werkt!' TEKST: MARLOES TEUNISSEN-ARENDS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Aandacht staat centraal bij Printing Partners. Aandacht voor de klant, aandacht voor de medewerkers en aandacht voor het milieu. Susan Koenders (algemeen directeur) vertelt vol passie over hoe Printing ­Partners zich richt op communicatie ­uitingen online en offline. “We bieden een totaalconcept aan, om te kijken hoe onze klanten hun communicatie slimmer en handiger kunnen doen, zodat zij niet bezig hoeven te zijn met allemaal rand­ zaken.” Daarbij is alles mogelijk, van merchandise tot de webshop afhandeling, van envelop tot gepersonaliseerde verpakking. “Wij zeggen niet 'ja maar', maar 'ja en'”.

10

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

Nieuw bloed

Charlotte Keukens en Chantal van Eijk zijn sinds 15 januari de nieuwste accountmanagers bij Printing Partners. Charlotte: “In het verleden heb ik voornamelijk in commerciële functies bij een bank gewerkt. Via een netwerkavond ben ik op bedrijfsbezoek gekomen en meteen op de parkeerplaats dacht ik, wow wat een gaaf bedrijf.” Susan benadrukt dat bij Printing Partners niet gekeken wordt naar welke ervaring en kennis iemand heeft, maar dat er echt gekeken wordt naar de persoon

zelf. “Ik geloof in mensen, kennis komt wel.” De verwachtingen van Charlotte en Chantal zijn meer dan waar geworden. Nee bestaat niet en het is een open bedrijf met hands-on mentaliteit. Chantal: “Ik vind de grafische sector zo leuk om in te werken, juist omdat er zoveel mogelijk is. Je hoeft nooit nee te zeggen en je kunt continu op zoek met de klant naar nieuwe ideeën.” Door te doen waar Printing ­Partners goed in is, kunnen zij ervoor zorgen dat hun klanten kunnen doen waar zij goed in zijn. Bedrijven kunnen


Wanneer je meer wilt weten, neem dan vooral contact op met Chantal (0314) 369 240 of Charlotte (0314) 369 272. www.printingpartners.nl

zich zo focussen op hun core business. “Eigenlijk hebben ze ons gewoon nodig.”

Alles is mogelijk

Charlotte: “We zijn niet met één product bezig, maar bieden een totaalproduct aan. Het kan beginnen bij een envelop en uitkomen bij een complete merchandise.” Chantal geeft aan dat hierdoor ook een mooie uitdaging voor haar ontstaat: “Hoe onderscheid je je en zorg je er ook voor dat klanten de mogelijkheden zien om ­alles bij ons onder te brengen.” Uiteindelijk is dat juist het grootste voordeel van Printing Partners, als bedrijf hoef je niet meer bij zes verschillende aanbieders te zijn om je communicatie uitingen te laten maken. Printing Partners is een totaal-concept. Susan: “We hebben

geen enkele concurrent als totaalconcept, maar per onderdeel hebben we de wereld aan concurrenten.”

'We willen niet de grootste zijn, wel de beste!'

Er is meer dan geld ­verdienen

Mensen en écht contact staan centraal bij Printing Partners. MVO staat bij ons voor Mens Vriendelijk Ondernemen, dit uit zich ­onder andere in de wall of h­ appiness.

­ eze muur hangt vol met foto's waar de D medewerkers te zien zijn terwijl zij vrijwilligerswerk doen. Elk jaar krijgen zij een werkdag vrij om zich in te zetten voor de maatschappij. Zo zijn ze gaan wandelen met ouderen. Ook hebben ze wilgen geknot, afgevoerd en nieuw aangeplant. Naast MVO, zijn zij voor hun klanten een betrouwbare partner, die snel en flexibel werkt. Susan vertelt over een klant die in Stuttgart op een beurs stond en de brochures niet had ontvangen. “Op zaterdagochtend plaatste de klant een b­ ericht op Facebook, dit werd door vier mede­werkers opgepakt en doorgestuurd aan de accountmanager. Deze traceerde het pakket, een medewerker in het hotel had het ergens onder gezet.” Ongeacht de openingstijden, de klant staat voorop. ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

11


FAMILIEBEDRIJF

Directeur Daniël Nijenhuis van Dozon Bouwtechniek:

‘De meerwaarde die wij leveren is kennis van onze medewerkers’ TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Dozon Bouwtechniek is een technische groothandel voor bouwgerelateerde bedrijven zoals aan­ nemers, interieurbouwers, kozijnenindustrie en installatie-, montage- en constructiebedrijven. Emile te Dorsthorst is de derde generatie van het familiebedrijf die samen met Daniël Nijenhuis de directie voert. Opa startte zo’n 90 jaar geleden in het centrum van Doetinchem een winkel in ijzerwaren en huishoudelijke artikelen met een overduidelijke specialisatie in hang- en sluitwerk. Een centrum­winkel is Dozon allang niet meer, al is het specialisme nog altijd het hart van het bedrijf. De groot­handel telt heden ten dage acht vestigingen met een hypermodern logistiek centrum in Doetinchem. “Als je in deze regio werkzaam bent in de bouw, zit er altijd wel een Dozon-­ vestiging in de buurt”, vertelt Daniël. “Een aannemer loopt nog al eens tegen onverwachte zaken aan. Denk alleen al aan het stormachtige weer van afgelopen periode. Hele daken zijn weggevaagd. Een open dak moet in allerijl afgedekt worden. Dan praat je over heel wat ­meters afdekzeil. Als groothandel moet je dat snel kunnen leveren. Net zoals het materiaal om vervolgens het dak te herstellen. Een ander voorbeeld. Een aan­ nemer vervangt een badkamer in een oud pand. Na het sloopwerk blijkt de ­originele ondervloer uit houten palen te bestaan met hier en daar houtrot. Hout en water gaan niet samen. Bovendien werkt

12

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

een houtenvloer waardoor tegelvoegen kunnen knappen. Hoe los je dat op?”

Proactief

“Als groothandel in bouwmateriaal ­opereren wij in een uiterst competitieve markt. Met de kennis van onze medewerkers maken wij het verschil. Je krijgt bij ons een goed advies om een bouw­ technisch probleem op te lossen. Onze materiaalkennis is dan ook enorm. Onze medewerkers stellen bij twijfel altijd de vraag: ‘Wat ga je met het product doen? Heb je wel het juiste materiaal voor jouw klus?’ Daarnaast zijn we uitstekend op de hoogte van de wet- en regelgeving. Onlangs zijn bijvoorbeeld de regels omtrent de vereisten voor steigers

veranderd. Wij informeren onze klanten pro-actief die in het verleden steigermateriaal bij ons aangeschaft hebben, zodat ze het materiaal op orde hebben.”

Vooruitstrevend

Eén van de grootste thema’s in de bouw is de foutkans. Dat begint bij de levering van het juiste product. “Ons logistiek­ centrum is een innovatief hoogstandje met de nieuwste technieken van intern transport. We hebben een vergaand ­geautomatiseerd transportbandsysteem en werken onder meer voice picking. Hierdoor is de foutkans laag. We lopen in onze branche wat dat betreft voorop. Verder kun je via onze eigen app ­artikelen scannen en linea recta bestellen.


Enschede

Veenendaal

Ede

Doetinchem

Zevenaar

Tiel

Haaksbergen Lichtenvoorde

Bouwmateriaal nodig? Bezoek een vestiging of bestel op www.dozon.nl Je kunt productinformatie opvragen en meedoen aan spaaracties.”

Snel

“Een aannemer heeft altijd snel materiaal nodig. Daarom hebben we een grote voorraad van zo’n 30.000 artikelen waaruit we binnen 24 uur kunnen leveren. Dit zijn machines, gereedschap, hang- en sluitwerk, ijzerwaren, bevestigings­ artikelen, werkkleding, persoonlijke ­beschermingsmiddelen, meubelbeslag en meer. We hebben ons eigen vervoer voor de bevoorrading van onze vestigingen. Dat gebeurt voornamelijk ‘s nachts. ­Bestellingen van de vorige dag voor 16.30 uur liggen de volgende ochtend klaar in een vestiging naar keuze. Om 7.00 uur zijn onze vestigingen geopend. Ook bezorgen we natuurlijk rechtstreeks naar de klant en op de bouw. We be­ grijpen de dagelijkse hectiek bij bouw­ bedrijven. Als materiaal er niet is, kunnen zij niet verder. Tussen roepen en doen zit een groot verschil. Bij ons is afspraak ook echt afspraak. Ons devies is niet voor niets: Dozon. Overal aan gedacht.” ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

13


Onze droom? Meerwaarde bereiken door samenwerking.

B캐 Giesbers snappen we dat een open samenwerking tussen opdrachtgever en partners tot meerwaarde leidt. Waarb캐 inlevingsvermogen, drive en vertrouwen in elkaar uitgangspunt z캐n. Lees meer over onze visie op ontwikkelen en samenwerken op www.giesbersw캐chen.nl. Wat is uw droom?


5 1 2 3

VRAGEN

Van de Pavert Beveiliging bestaat al meer dan 18 jaar, op welke zakelijke gebeurtenis ben je het meest trots? "Van zolderkamertje naar wat het is geworden, nog steeds zonder één cent van de bank." Wat is je grootste leermoment geweest in de afgelopen 18 jaar als ondernemer? "Koester je bemanning die koers houdt, neem afscheid van diegenen die ankers uitgooien." Welke ondernemer uit de regio bewonder je en waarom? "Arnhem en omgeving kent veel succesvolle ondernemers waar we trots op kunnen zijn. Ik zou echt vele te kort doen om er één te be­ noemen. En laten we eerlijk zijn, we moeten het met zijn allen doen toch?"

AAN

JEROEN VAN DE PAVERT

VAN DE PAVERT BEVEILIGING

4 5

Waar zie je jezelf en je bedrijf over 5 jaar? "Een verdere groei en wellicht mede door een gelijksoortig bedrijf over te nemen, we staan er open voor! Maar voorop staat, de tevredenheid van de huidige relaties behouden." Wat was voor jouw de reden om op de ­cover van Arnhem Business te staan? "Dit jaar is het 25 jaar geleden dat ik mijn ­entree maakte in de beveiliging, waarvan 18 jaar van de Pavert Beveiliging in Duiven. Ik denk dat we een behoorlijke naamsbekendheid hebben opgebouwd, maar er zijn genoeg bedrijven waar we ons nog moeten voorstellen. Bij deze is dat hopelijk al een beetje gelukt en wellicht aanleiding om eens vrijblijvend naar de huidige status van be­veiliging te laten kijken en of naar de kosten die momenteel hiervoor berekend worden." ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

15


MOBILITEIT, LOGISTIEK EN TRANSPORT

Signed, sealed, delivered!

'Selfmade men: van éénpitter naar internationale bezorgdienst'

16

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


TEKST: MARLOES TEUNISSEN-ARENDS | FOTOGRAFIE: PAUL GREFKENS

Het moment dat een pakketje wordt afgeleverd is vaak het laatste échte contact tussen een bedrijf en een klant. Logisch dat je dit vlekkeloos wilt laten verlopen. Weis Post- en Pakketservice verzorgt dit jaar al 15 jaar een uitstekende bezorging binnen Nederland, Duitsland en België en gaat nu ook internationaal naam maken onder de noemer WGPD - Weis Global Package Delivery waarmee zij gaan samenwerken met de grote spelers op de markt zoals ASOS, Wish, Amazon.com en Alibaba.com. Met een goede kop koffie gaan Hoeco Weis en ik op de bank in het nieuwe kantoor zitten. Hij vertelt hoe hij vroeger 17 jaar in casino's heeft gewerkt, daar al snel carrière maakte en de leiding kreeg over een eigen vestiging. Daarmee ontdekte hij dat ondernemen echt in zijn bloed zit want 'het voelt toch een beetje als je eigen toko'. Na een uitstapje van een paar jaar bij NS, kocht Hoeco 15 jaar geleden zijn eerste tweedehands busje via Marktplaats en legde zo de fundering voor Weis Post- en Pakketservice. Hoeco: “Ik begon met één route voor PostNL en voor ik het wist had ik er 15. Nu is Weis Post- en Pakketservice de grootste vervoerspartner van PostNL in Gelderland!” Het bedrijf bestaat uit een wagenpark van ruim 97 bussen, van bestelbus tot bakvrachtwagen en hebben zij 90 man ­personeel. Ondanks dat ze nu een internationaal bedrijf zijn, blijven ze toch benaderbaar met een klein management; ­Hoeco en Evren Bas (Logistiek Manager) zijn direct aanspreekbaar voor iedere opdrachtgever en iedere medewerker.

Transport als verlengstuk

Evren: “Transport is een mega belangrijk onderdeel van een bedrijf.” Dat is één van de belangrijkste redenen dat zij de

mogelijkheid bieden om in naam van de opdrachtgever te rijden, inclusief kleding en vaste reclame op de bus. Hun klanten ­weten dus niet anders dan dat het de bezorgers zijn van het bedrijf zelf. Met een mooie bus, goed gekleed personeel en persoonlijk contact kun je transport inzetten als visitekaartje van je bedrijf.

‘Transport is het laatste visitekaartje wat je aan de klant meegeeft’ Een stapje of twee extra

“Wij brengen een pakketje niet alleen van A naar B, maar wij spreken van te voren met de klanten van onze opdrachtgevers af hoe laat we ergens zijn, verrichten ­installatiewerk én nemen het verpakkingsmateriaal weer mee.” Op deze ­manier zorgt Weis Post- en Pakketservice ervoor dat hun opdrachtgevers goed vertegenwoordigd voor de dag komen. ­Vroeger moest alles zo goedkoop mogelijk verzonden worden, maar inmiddels ziet iedereen de meerwaarde in van ­kwaliteitsleveringen. “We werken met de

nieuwste technologieën op het gebied van communicatie met de klant en bezorging, zo bieden we een bezorgtijdvak van maximaal twee uur aan.” Hierdoor weet de klant precies wanneer de bezorger ­verschijnt en hoeven zij niet de hele dag te wachten.

Zelf ook nog op de bus

Hoeco vertelt dat hij zelf ook regelmatig nog meerijdt wanneer er voor het eerst voor een nieuwe opdrachtgever bezorgd wordt. Hierdoor weet hij wat zij nodig hebben bij wat voor mensen ze gaan ­leveren. Dit geeft meer inzicht in de behoeften die spelen en kan hij ook mee blijven denken met zijn opdrachtgevers. Dat Hoeco zelf ook soms meerijdt, levert ook grappige situaties op. Opdracht­ gevers kijken nog regelmatig verbaasd op wanneer zij hem zien sjouwen met een pakket. Dat hij meerijdt op de bus is echt typerend voor Hoeco en voor Weis ­­ Post- en Pakketservice, persoonlijke ­service staat voorop.

Meer weten? Kijk op www.weispostenpakketservice.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

17


ICT EN TELEFONIE

18

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


TEKST: MARLOES TEUNISSEN-ARENDS | FOTOGRAFIE: PAUL GREFKENS

Uitdagingen voorkomen met Access4IT

‘Wij zijn geen IT-beheerders, maar IT-beheersers’ Een fullservice ICT-bedrijf, wat is dat nou eigenlijk? Access4IT levert alle denkbare diensten op het gebied van ICT, is klantgericht, makkelijk bereikbaar en hanteert een hoge servicegraad. Dit is merkbaar in het kantoor, waar een aantal grote monitoren hangt waar men de systemen van klanten nauwlettend in de gaten houdt. Eigenaar Ad Esschendal vertelt meer over de achtergrond van het bedrijf en zijn visie op automatisering.

“Automatiseren gaat eigenlijk maar om één ding: hij moet het gewoon doen.” Dat is de kern van Access4IT, uitdagingen voorkomen in plaats van oplossen. Al sinds Ad Esschendal met ondernemen ­begon, is dat zijn missie. Toen Ad begon met ondernemen wilde hij alles zelf doen. Al snel ontdekte hij dat hij daarmee niet alleen zichzelf in de weg stond, maar ­tegelijkertijd ook zijn klant de beste ­service onthield. Zo is het besluit ge­ komen om zich in een ander bedrijf in te kopen en ontstond Access4IT in de vorm zoals het nu bestaat. “Wij zijn geen IT-­beheerders, maar IT-beheersers”, uit­dagingen worden van tevoren al in kaart gebracht.

Geen problemen, alleen uitdagingen

Ad benoemt nadrukkelijk dat Access4IT geen problemen ziet, alleen uitdagingen. En mocht zich toch iets onverwachts voordoen, dan biedt het bedrijf uiteraard ook goede oplossingen. De klant staat centraal en dat uit zich op verschillende manieren, waaronder de contracten. ­Access4IT biedt één contract voor alles, tenzij dit tot dubbele kosten leidt. Ad: “De klant weet zo waar hij aan toe is. Dat draagt bij aan een goede, duurzame relatie.”

Samenwerken

In de huidige maatschappij is kennis ­delen niet meer weg te denken. Daarom werkt Access4IT ook graag samen, zowel met collega-IT-bedrijven als met ondernemingen in andere branches. “Op die manier kunnen we de meest optimale ­service bieden voor klanten”, zegt Ad. “We hebben geen concurrenten, alleen collega's. Als ze willen samenwerken ­vinden we dat superfijn, maar willen ze dat niet: ook geen probleem.”

‘Blijf bij je core business en ­besteed uit waar je niet goed in bent' Doen waar je goed in bent

Tegenwoordig richten ondernemers zich steeds meer op hun core business en ­besteden zij uit waar zij niet goed in zijn. Hierdoor kunnen zij meer tijd steken in wat voor hen écht belangrijk is. Deze ­ontwikkeling merkt Access4IT ook en ­ju­icht Ad alleen maar toe. “Onze klanten

schakelen ons gelukkig steeds sneller in, omdat zij weten dat wij een issue binnen een handomdraai oplossen.” Op deze ­manier kan de tijd die hiermee bespaard wordt, veel effectiever worden besteed.

Duurzame oplossingen

De online ontwikkelingen gaan razendsnel en daar gaat Access4IT natuurlijk in mee. De werknemers volgen cursussen zodat zij de trends op de voet kunnen ­volgen. In sommige gevallen zetten zij zelfs trends. Access4IT adviseert bijvoorbeeld al lange tijd om in de cloud te ­werken wanneer dit voor de betreffende klant voordeliger is. Uiteraard is een ­eigen ICT-omgeving of een hybride oplossing ook een mogelijkheid. Access4IT geeft dan ook garantie op het door hen gegeven advies. “We geloven namelijk honderd procent in onze eigen diensten", legt Ad uit. “Bovendien staan we voor duurzame oplossingen. Iets moet passen bij je bedrijf zoals het nu is, maar ook bij je bedrijf over vijf jaar.”

Meer weten? Kijk op www.access4it.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

19


VASTGOED

Sales- en marketingmanager Jan Artz van Succesparken:

'Aanschaf van een vakantiewoning is solide investering in de toekomst' Wanneer je spaargeld op de bank zet, dan weet je zeker dat het niks oplevert. Sterker nog, het kost geld. Een recreatiewoning is een solide investering met een gegarandeerd rendement van 7% de eerste drie jaar. Bijkomend voordeel, je kunt lekker op vakantie naar je eigen vakantiewoning op een sfeervol park. Wanneer je de verhuur uit handen geeft aan de verhuur­ bemiddeling van Succesparken heb je er tot slot geen omkijken naar. Genieten en verdienen. Mooier kan niet!

Dubbel voordeel

Adviseur Jan Artz vertelt enthousiast: “De economie trekt aan. Mensen zitten weer wat ruimer in hun jas. Voor het geld dat ze niet nodig hebben, zoeken ze ­solide beleggingsmogelijkheden. Grond met stenen zijn nog altijd de meest waarde­vaste investering. Dat heeft zich door de jaren heen bewezen. Wanneer je een vakantiebungalow koopt, sla je twee vliegen in één klap. Je hebt een recreatiewoning waar je zelf gebruik van kunt ­maken en het levert huurinkomsten op.”

Lathum, maar we hebben ook parken op schitterende plekken in Drenthe, de Utrechtse Heuvelrug en het weelderige Brabant. Alle parken liggen in de natuur in een uitnodigende omgeving. In de ­bossen, een buitengebied of zoals hier aan een meer. In de directe omgeving is altijd wat te beleven. Een gezellig dorp, winkels, horeca, een attractiepark en mooie wandel- en fietsroutes. Vakantiepark Hambachthal ligt prachtig midden in Hunsrück en heeft één van de mooiste overdekte zwembaden van Duitsland.”

Sfeervolle parken

Veelzijdige vakantie

“Succesparken heeft acht bungalow- en ­recreatieparken verspreid over Nederland en Duitsland. De dichtstbijzijnde is recreatie­park de Rhederlaagse Meren in

20

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

“Onze recreatieparken zijn ruim opgezet, vol groen en hebben ieder hun eigen ­karakter. Nagenoeg elk park heeft een restaurant, zwembad en een speeltuin.


TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Meer weten? Kijk op www.succesparken.nl of bel Jan Artz op 06 - 20 543 302.

Daarnaast zijn er wisselende recreatieen sportmogelijkheden, zoals een tennisbaan, midgetgolf, visvijver en sauna. Het biedt alles voor een onbezorgde en veelzijdige vakantie. De sfeer op de parken is gemoedelijk en rustgevend. Je krijgt ­direct het vakantiegevoel zodra je de toegangspoort binnenloopt.”

Gegarandeerd ­rendement “Een nieuwe recreatiebungalow koop je al vanaf € 35.000,-. Daarbij komt de grondprijs. Die is wisselend per park. Op dit moment creëren we twee nieuwe parken: recreatiepark Brabantse Weelde in ­Molenschot (tussen Breda en Tilburg) en Landgoed de Huynen in Schoonloo (tussen Assen en Emmen). De inkomsten uit een recreatiewoning of -chalet zijn

vrijgesteld van inkomstenbelasting en vallen onder box 3. Wij nemen de benodigde papierwinkel uit handen en dragen zorg voor de gehele afwikkeling die bij de koop komt kijken. Onze adviseurs ­berekenen wat de meest fiscaalgunstige constructie is. Zelfs met een gedeeltelijke hypotheek is er rendement te behalen. Wij geven een gegarandeerd rendement van 7% in de eerste drie jaar en 5% de eerste vijf jaar. Dat stelt meer gerust dan risicovol beleggen in de beurs of bitcoins toch?”

Verhuurbemiddeling

“Je kunt zelf het chalet verhuren of dat aan onze verhuurbemiddeling overlaten. In het laatste geval ben je zeker van het ­behalen van het rendement. Wij zijn

g­ edreven om het beste resultaat te be­reiken. Hiervoor hebben we een beproefd verhuursysteem. Een aantal weken per jaar staat het chalet of bungalow tot je ­eigen beschikking. Daarnaast wordt het verhuurd. De inrichting van de vakantiewoning bepaal je zelf. Je geniet voordeel bij de leveranciers waarmee we samenwerken. Onze adviseurs informeren je er met plezier over. De interesse in het beleggen in vakantiewoningen neemt toe. Juist om dat het ­zekerheid biedt. Wij hebben kavels en nieuwe en bestaande vakantiewoningen chalets beschikbaar. Wil je meer weten? Maak een afspraak en kom kijken op één van onze Succesparken.” ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

21


DUURZAAMHEID

Ben Ross, Wethouder gemeente Overbetuwe:

‘Nu handelen vanuit realistische doelstellingen’ De gemeente Overbetuwe is een gemeente die ook op het gebied van duurzaamheid de daad bij het woord voegt. Nu mogen inwoners en bedrijven dat natuurlijk ook verwachten van de overheid, maar daarmee is een actieve opstelling van de gemeente nog niet gegarandeerd. In de Overbetuwe is dat nadrukkelijk wel het geval. Dankzij een geschiedenis van aandacht voor het milieu, de bereidwilligheid van de inwoners en politiek van de gemeente om voorop te lopen en de inzet die de ­bestuurders tonen om de schouders er echt onder te zetten. Ben Ross, de voor duurzaamheid en milieu verantwoorde­ lijke wethouder, is één van hen. “Het gaat hier om de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Het is van het grootste belang dat we nu handelen en dat willen we ook,” zegt Ross. ”Ik wil samen in de gemeente Overbetuwe stevige ­stappen zetten richting een duurzame s­ amenleving. Niet onbezonnen, maar altijd vanuit een realistische opvatting waarbij we haalbare ambities willen ­stellen. Het motiveert immers meer om doelstellingen te overtreffen dan om erbij achter te blijven.”

22

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

Sinds 2014 is sprake van een integrale aanpak, vertelt Ross met het akkoord 'Klimaat op de Kaart'. Om inwoners, ­bedrijven en instellingen te informeren en enthousiast te maken, vond er een Duurzaamheidsmarkt plaats. Het werd een podium voor onze partners in ­duur­zaamheid, met twaalf thema's, waaronder: • Duurzaamheid in je eigen woning; • Duurzame energie coöperaties; • Duurzame energievoorziening en ­lokale initiatieven; • Duurzaamheidsloket, subsidies en ­leningen; • Duurzaamheid en bedrijven. Dit laatstgenoemde thema betreft een ­integrale aanpak om bedrijven op

bedrijven­terreinen duurzaam te maken. Het initiatief 'BE Positive' (BE+) kan dat bieden. Het staat letterlijk voor: ­Bedrijven Energie Positief. Etienne Schiffelers trekt de kar in de Overbetuwe. Hij is de parkmanager van Stichting Parkmanagement Overbetuwe. In samenwerking met wethouder Ben Ross, die naast duurzaamheid ook bestuurlijk verantwoordelijk is voor het parkmanagement van de bedrijven­terreinen, wordt er een stappenplan uitgerold. BE+ is de stichting achter het initiatief, dat door Peter van Tuijl, directeur van WM3 Energie is opgezet.Ze houdt zich bezig met het verduurzamen van o­ udere bedrijventerreinen in Nederland. Hun doel is 250 bedrijventerreinen energiepositief en CO2 neutraal te maken.


Wil jij nou ook je steentje bij­dragen aan de duurzaamheid van de ­gemeente? Neem dan c­ ontact op met het bedrijven­loket: bedrijvenloket@overbetuwe.nl.

Bij het project zijn TNO, ontwikkelings­ maatschappij Oost N.V., de ODRA, de Provincie en de gemeente Overbetuwe aangesloten. Zij hebben het 'procesgeld' en expertise geleverd voor de uitrol van de verduurzaming.

Overbetuwse aanpak

Op dit moment lopen er allerlei lokale initiatieven om te verduurzamen, maar vaak wordt het wiel opnieuw uitgevonden of alleen naar één maatregel gekeken. Vanuit BE+ worden de krachten gebundeld in een krachtige aanpak. Stichting Parkmanagement laat een energie potentieel scan uitvoeren (door TNO en ODRA gevalideerd) op bedrijventerreinen. In de Overbetuwe op 'De Aam' en 'Merm' wordt ingezet op 150 bedrijven. Dat l­evert rapporten op met

verduurzamingskansen per individueel bedrijf en van het gehele terrein. Deze worden individueel besproken met de ondernemers en waar gewenst aangepast. Daar zit ook een kosten­plaatje bij. Daarna zetten de deelnemende bedrijven hun handtekening. Als genoeg bedrijven meedoen, start de uitvoering. Voor de uitvoering wordt ook samenwerking gezocht met lokale b­ edrijven als die de gevraagde kwaliteit kunnen leveren.

Ook financieel interessant Voor realisatie van het plan verenigen deelnemende ondernemers zich in een ­lokale organisatie. In de Overbetuwe is dat een Stichting Parkmanagement. Vanuit die organisatie wordt de benodigde ­financiering betrokken van een investeringsfonds, dat door BE+ is opgezet.

Zo heeft het nemen van energiemaatregelen geen invloed op de cashflow van de ­deelnemende bedrijven.

Samenspel van technieken BE+ brengt diverse technieken bij elkaar, denk aan solar, led, en een warmtenet. Ook wordt gekeken hoe je kunt besparen in energieverbruik, hoe je energie duurzaam kunt opwekken, hoe je van het gas af komt, hoe je energie kunt opslaan en distribueren en tot slot of kleinere maatregelen zoals laadpalen iets toevoegen. Schiffelers: “Het is een sterk plan want we brengen veel kennis bij elkaar. Ook de combinatie van individuele maatregelen en collectieve maatregelen voegt veel toe. De terugverdientijd varieert per ­techniek en wordt dan tussen de twee en tien jaar.”

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

23


GASTVRIJ A R N H E M

E N

O M S T R E K E N

VOOR MEER INFORMATIE KIJK OP WWW.ARNHEM.BUSINESS

BRASSERIE 1910 BINNENKORT GEOPEND

Griftdijk 201 6515 AE Nijmegen www.brasserie1910.nl

SLIGRO ARNHEM Driepoortenweg 14 6827 BR Arnhem 026 - 362 91 36 www.sligro.nl

GASTVRIJ ARNHEM EN OMSTREKEN

Gastvrijheid is de kunst om mensen welkom te laten voelen en volgens recent onderzoek doet de regio Arnhem het goed als het gaat om gastvrijheid en onze horeca. Hoort jouw onderneming ook thuis in deze rubriek? Laat het ons dan weten via mirjam@arnhem-business.nl

Groots in genieten

MEER INFO OVER DEZE GASTVRIJE LOCATIES UIT DE REGIO: WWW.ARNHEM.BUSINESS/ GASTVRIJ

DINING 56 Rijnkade 56 6811 HB Arnhem 026 - 442 82 82 www.dining56.nl

BEST WESTERN PLUS HOTEL HAARHUIS * * * *

24

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

Stationsplein 1 6811 KG Arnhem 026 - 442 74 41 www.hotelhaarhuis.nl


ARNHEM BUSINESS BORREL Woensdag 10 januari 2018

ZANO ELST

KARIN VAN DEN HEUVEL

JEROEN VAN DE PAVERT

MAURITSHUIS VERHUURMAKELAARS

VAN DE PAVERT BEVEILIGING

“Keurig en goed aangeklede netwerkborrel”

“Een business borrel met betrokken ondernemers”

Bekijk meer foto's op FACEBOOK.COM/ ARNHEMBUSINESS

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

25


GASTVRIJHEID

TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: PAUL GREFKENS

Van vooruitstrevend onderdak voor moderne machines naar industriële eventlocatie

‘Nieuwe eventlocatie in Nederlands Openluchtmuseum: Werktuigenloods Goes!’ Najaar 2018 wordt een nieuwe eventlocatie in het Nederlands Openluchtmuseum geopend: Werktuigenloods Goes. Een unieke, authentieke locatie voor groepen tot 350 personen, waarbij het industriële karakter typerend is voor de sfeer. Deze sfeer wordt versterkt door het gebruik van robuuste materialen in het interieur, met een combinatie van staal en hout. De loods ademt in alle opzichten industrialisatie uit en is voorzien van alle moderne faciliteiten en gemakken. Items die getoond worden uit de collectie van het museum vertellen het verhaal van de locatie. Eigentijds in combinatie met nostalgisch zorgen voor een bijzondere setting.

Historie Goes

Goes is een voormalig landbouwwerk­ tuigenloods uit Zeeland. In Zeeland is de firma Massee een van de aanjagers van de moderne landbouw. Loods 'Goes' is hun permanente showroom. Zeeuwse boeren moeten hier overtuigd worden van het nut van de aanschaf van Massee's hyper­ moderne landbouwwerktuigen. De grote machines die in de loods staan opgesteld

26

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

hebben nogal veel ruimte nodig om te manoeuvreren. De directie besluit daarom de ruimte tot 17 meter te vergroten. De balken van de loods worden daartoe ­verlengd met stalen trekstangen. Een praktische oplossing, die eigenlijk on­gemerkt de opmaat is naar moderne ­constructiebouw. De loods ligt in Goes tegenover het station. Een slimme plek, want het is én goed bereikbaar voor

k­ lanten én voor de aanvoer van steeds weer modernere landbouwmachines. In 1985 wordt Goes verplaatst naar het Nederlands Openluchtmuseum. Afge­lopen jaren heeft het hoofdzakelijk ­gefungeerd als onderkomen van landbouwwerktuigen uit de collectie. Op dit moment wordt Goes klaargemaakt als eventlocatie voor de zakelijke markt.


Industriële eventlocatie voor zakelijke bij­­­een­ komsten

Goes is als locatie uitermate geschikt voor congressen, symposia, seminars, (product)presentaties, ledenbijeen­ komsten, jaarvergaderingen en relatie­ dagen. Maar ook voor events met een feestelijk karakter zoals (jubileum)­ recepties en feestavonden is deze museale locatie de perfecte plek. De opzet is ruim, er zijn geen tussen­ wanden en de buitenwanden, de con­ structie en het dakbeschot zijn zoveel mogelijk zichtbaar. De faciliteiten, zoals licht, beeld en geluid, zijn eigentijds en kunnen afgestemd worden aan de wensen

van de gast. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichteffecten aangepast aan de ­bedrijfskleuren. De karakteristieke sfeer van het pand wordt aangevuld met ­historisch fotomateriaal en collectie­ stukken uit het museum.

Het Nederlands Openlucht­ museum in Arnhem vangt de ­geschiedenis. In authentieke ­gebouwen, voorwerpen en ware verhalen. Je wordt meegenomen op een reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent, je komt er ogen te kort. De mensen van het museum ­lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Trots op hun ­erfgoed, inspireren ze je met hun verhalen.

Meer informatie over zakelijke events? Kijk op www. openluchtmuseum.nl/zakelijk of neem contact op met de a ­ fdeling Sales & Events van het Nederlands Openluchtmuseum via 026 - 357 61 23 of res@openluchtmuseum.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

27


MEDIA

Omroep Gelderland: de hele dag dichtbij

‘Nieuws halen en brengen’ “Omroep Gelderland voelt aan als een familiebedrijf”, zeggen de medewerkers. Het geheim is de passie waarmee de ruim 130 professionals voor de Gelderse regionale omroep werken. Begin jaren ‘80 gestart als radiostation, ruim 20 jaar geleden kwam er televisie bij en sinds tien jaar is de omroep een multimediabedrijf waar geldt: ‘online first’. Omroep Gelderland is altijd de eerste met het laatste nieuws en de beste tips over alles wat de Gelderlanders belangrijk vinden: politiek, sport, (plattelands)cultuur, natuur, geschiedenis, evenementen, dialect, innovatie en noaberschap. De onderwerpen zijn in al die jaren ­misschien niet echt veranderd, maar de werkwijze wel degelijk: van ouderwets zenden, naar halen en brengen en het ­organiseren van interactie. Via social ­media, door samenwerking en met publieks­activiteiten. Alles onder het ­motto: ‘Omroep Gelderland verbindt je’. Zo is een onmiskenbaar sterke band ­ontstaan tussen de omroep en de ­inwoners, bedrijven en instellingen in Gelderland. Want iedereen weet: voor wie iets te melden heeft, staan de deuren van Omroep Gelderland de hele dag open.

28

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

Verhalen en kanalen

Een van de eerste voorbeelden van samen­werking en interactie was het ­thema-platform ‘Een wagen vol verha­ len’ over Gelderse tradities. Hiervoor ­ontwikkelde Omroep Gelderland met ­Erfgoed Gelderland vier jaar geleden een speciale website. Radio, televisie en ­social media van Omroep Gelderland werkten nauw samen om het publiek op te roepen hun tradities te delen en zo de database te vullen. Deze pilot leverde de blauwdruk voor andere platforms, bijvoorbeeld over de Tweede Wereldoorlog, natuur en noaberschap.

‘Het medialandschap verandert: niet alleen zenden, maar juist veel interactie met ­kijkers, luisteraars en volgers’


Langskomen? Omroep Gelderland is gevestigd in een historisch pand aan de Rozen­ daalseweg 704 in Arnhem-Noord. Elke vrijdagmiddag vanaf 16.00 uur is daar een ­netwerkborrel tijdens de live radio- en tv-uitzending van het ­journalistieke ­programma De Week van Gelderland. Eerder op de middag zijn er rondleidingen. Aanmelden kan via: publieksservice@gld.nl o.v.v. business.

Platforms

MEDIACAFÉ

75 jaar vrijheid

‘75 jaar vrijheid, op weg naar 2020’ verzamelt verhalen over Gelderland en de Tweede Wereldoorlog als opmars naar de viering van 75 jaar bevrijding in 2020. Het platform behandelt oorlogsgebeurtenissen aan de hand van persoonlijke ­herinneringen, foto’s, voorwerpen, films, dagboeken en andere egodocumenten. De ‘gewone Gelderlander’ komt zelf aan het woord over de oorlogsjaren: over alledaagse dingen, over hoop en vrees en over hoe mensen zich door de oorlogs­ jaren heensloegen. De redactie werkt ­samen met musea, kranten, onderwijs­ instellingen, gemeenten, vfonds en andere organisaties die zich bezig houden met WOII.

BuitenGewoon

‘BuitenGewoon’ is begonnen als populair tv-programma en brengt nu natuurnieuws, wandeltips en mooie foto’s op tv, radio en onlinekanalen. Er wordt samen-

www.75jaarvrijheid.nl www.buitengewoon.nl www.gelderlandhelpt.nl www.gldstemt.nl

gewerkt met natuurorganisaties en het platform biedt natuurliefhebbers een online p­ odium waar ze ervaringen in de ­Gelderse natuur kunnen delen.

Gelderland Helpt

‘Gelderland Helpt’ is het succesvolle platform waar de Gelderlanders hulp k­ unnen aanbieden of vragen. Eenmalige vragen, maar ook oproepen voor langere tijd. Voor wie zijn verzameling compleet wil maken. Of voor wie op zoek is naar een oud-klasgenoot of een vrijwilligersbaan.

Gelderland Stemt

Maar de journalisten van Omroep Gelderland brengen natuurlijk ook ‘gewoon’ nieuws. 24/7, want Gelderse burgers, ­ondernemers en politici willen zo snel mogelijk op de hoogte zijn van wat er in hun eigen omgeving speelt. Om het nieuws in iedere streek, stad of dorp op te kunnen halen wordt ook samengewerkt met zoveel mogelijk lokale omroepen.

Deze maanden wordt het nieuws over de Gemeenteraadsverkiezingen zelfs letterlijk opgehaald. Een opvallende rood-paarse ‘verkiezingsbus’ - omgebouwd tot radiostudio - toert door de hele provincie. Vanuit deze bus verzorgen lokale o­ m­roepen radio-uitzendingen over ­verkiezingsthema’s. Met reportages, ­discussies en debat. Op vrijdagmiddagen is Omroep Gelderland aan zet: met live ­radio- en tv- uitzendingen op locatie. ­Zodat Gelderse kiezers goed g­ eïnformeerd hun stem kunnen uit­brengen op 21 maart. En zoals het hoort bij een publieke ­omroep: publiek is van harte welkom om mee te praten!

Meer weten? Kijk op www.gld.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

29


INDUSTRIE

Directie VTA Nederland:

'Samensmelting EurAtex en Projectbureau versterkt dienstverlening' Ieder bedrijf is voor de Arbowet verplicht jaarlijks een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) uit te voeren, om werknemers een veilig werkklimaat te bieden. Vooral voor het MKB met een bedrijfsgrootte tot vijftig medewerkers is dit vaak een lastige klus. Het slokt kostbare tijd op om je in deze materie te verdiepen. Temeer het niet tot de core business behoort. VTA Nederland is expert op dit gebied. VTA Nederland is de samensmelting van de twee bedrijven EurAtex en Projectbureau. EurAtex adviseert over Arbowetgeving en de gevolgen daarvan. Projectbureau is sedert 21 jaar een opleider gespecialiseerd op het gebied van intern en extern transport, ADR, veiligheid, VCA, Code 95 en BHV. 30

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Complementair

Algemeen directeur en oprichter Jan Schepers: “EurAtex en Projectbureau werken al sinds 2014 samen. We richten ons op dezelfde doelgroep, te weten ­sectoren food, veevoeder, houtverwerking, chemie/gas en transport. Ons aller kennis van de branche is groot. Bovendien is onze dienstverlening complementair. EurAtex is gespecialiseerd in arbo­ zaken, RI&E, machineveiligheid en explosiegevaar (Atex-wetgeving). In elk bedrijf moeten medewerkers veilig en prettig kunnen werken. Menig bedrijf ziet de RI&E als een verplicht nummer. ­Realiseer je, het is geen afvinklijst. Voorbeeld: Je bent je er misschien niet van ­bewust, maar in een ruimte met veel stof zoals melkpoeder of veevoeder ontstaat er explosiegevaar.”

Praktisch en concreet

Technisch directeur Erik Nieuwenhuis: “Een RI&E is gericht op vijf gebieden: ­algemene arbozaken, machineveiligheid, brand- en explosiegevaar, fysieke belasting (zoals geluid en trillingen) en het werken met gevaarlijke stoffen. Je krijgt bij ons geen dik onleesbaar rapport dat slechts stof vangt in een archiefkast. Wij zijn praktisch van aard. We maken een concreet advies en plan van aanpak om de veiligheid op de werkvloer te waar­borgen. Geen zorgen over dure oplos­singen. Samen met de klant kijken we hoe we de pijnpunten moeten aanpakken om te voldoen aan de eisen; we zoeken naar realistische oplossingen die volstaan en betaalbaar zijn. In principe is het bedrijf zelf verantwoordelijk om de onvolkomenheden op te lossen. Al worden wij vaak gevraagd om hierbij te helpen. Het is tenslotte ons specialisme.”

Opleidingscentrum

Commercieel directeur Nico Sterk: “Als bijvoorbeeld uit een RI&E blijkt dat productiewerknemers niet de juiste opleiding hebben om de machines te bedienen, dan moet dat geregeld worden. Zie hier het aanvullend karakter van de dienstver­ lening. Projectbureau is gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers die ­interne transportmiddelen bedienen, zoals bijvoorbeeld hoogwerkers, heftrucks en stapelaars. Ook leiden we op voor het werken met gevaarlijke stoffen, VCA, BHV en Code 95 (verplichte bijscholing voor beroepschauffeurs). Daarnaast verzorgen wij beroepsopleidingen voor taxichauffeurs en vrachtwagenchauffeurs. We hebben een eigen opleidingscentrum met 1200 m2 praktijkhal waar daadwerkelijk geoefend kan worden met het materieel. In company training behoort ook tot de mogelijkheden. Snelheid en flexibiliteit kenmerken ons. Vandaag iemand aan­melden betekent over drie dragen opgeleid. Het mensgerichte aspect geven we steeds meer aandacht. We werken steeds langer door, een toekomstige pensioen­ gerechtigde leeftijd van 70 jaar is niet ­ondenkbaar. Hoe zorg je ervoor dat je het fysiek volhoudt? Dan komen levensstijl, stressreductie en aandacht voor fysieke belasting om de hoek kijken.”

‘We maken een concreet advies en plan van ­aanpak om de ­veiligheid op de werkvloer te ­waar­borgen’

Meer weten? Kijk op www.vta-nl.nl

Veiligheid steeds ­belangrijker

Veilig werken met zo min mogelijke belasting voor de gezondheid krijgt steeds meer aandacht. Net zoals werken met ­gevaarlijke stoffen. Erik: “Bij grote ­bedrijven is een veiligheidsadviseur gevaarlijke stoffen verplicht. Wij kunnen een medewerker hiertoe opleiden of je schakelt ons in om deze rol te vervullen. Een jaarlijkse audit en assistentie bij ­calamiteiten valt hier onder. Eigenlijk ­komen we bij iedere verandering in beeld. Denk daarbij aan een verhuizing, een verbouwing of uitbreiding van productielijnen. Voor een RI&E maar ook voor het opleiding van personeel.”

31


Flexibele gemeubileerde werkplekken vanaf

€ 275,-

OFFICEZ

per werkplek / mnd*

Comfortabel ondernemen vanuit een luxe omgeving Bij OfficeZ in het kantorencomplex Rijnpoort aan de Groningensingel in Arnhem kunt u nu luxe en gemeubileerde werkplekken huren op maandbasis. U heeft al een eigen werkplek vanaf € 275,- per maand*. Dit is inclusief de volgende extra’s: • • • • • • • •

Gebruik van nieuw en modern kantoormeubilair Goede koffie, pantryfaciliteiten en een bemande receptie Gedeeld gebruik van vergaderzalen met presentatieschermen Professionele (lunch)catering in het restaurant met buitenterras Glasvezelinternet en wifi Vaste telefoonaansluiting (VoIP) op aanvraag Mogelijkheid tot parkeren bij het pand Goed bereikbaar met het ov, slechts op enkele minuten loopafstand

Voor meer informatie en de voorwaarden belt u met +31 (20) 644 22 20 of stuur een e-mail naar info@officez.nl. Een video-impressie vindt u op officez.nl. OfficeZ Rijnpoort Arnhem is een project van Rijsterborgh Vastgoed. * Exclusief servicekosten à € 30,00 per werkplek per maand. Minimale afname van twee werkplekken.


DTS Duijn's Tax Solutions 0888 - 387 669 www.duijntax.com

PASSIE VOOR HOOGWAARDIGE FISCALE DIENSTVERLENING Na ruim vijftien jaar als belastingadviseur te hebben gewerkt onder meer bij een Big 4-kantoor in Rotterdam en New York, ben ik in 2011 mijn eigen onderneming gestart: DTS - Duijn's Tax Solutions. Die stap heb ik gezet omdat ik steeds meer manager werd en steeds minder met mijn vak bezig was. Mijn kantoor DTS is juist lean and mean: een klein team van juristen en fisca­ listen dat creatief met de klant meedenkt om complexe ­fiscale vraagstukken op te lossen en zo heel concreet waarde toe te voegen aan een onderneming. Hoewel wij vaak op de Amsterdamse Zuidas te vinden zijn, is onze hoofdlocatie steeds Arnhem geweest. Sinds juni 2017 zijn wij in het voormalige AVM-gebouw aan het Willemsplein gevestigd, tegenover Pathé, achter de Korenmarkt. Veel van onze klanten zijn advocaten, notarissen, accountants en collega-belastingadviseurs die specialistische kennis zoeken op het gebied van (inter)nationale belastingwet­ geving. Op het moment dat het er toe doet en ingewikkeld is, wordt de tax nerd in ons wakker. Wij dragen graag oplossingen aan waar anderen niet aan hadden gedacht. Ook adviseren wij veel - en voorlopig als een van de weinigen op onontgonnen terreinen als cryptovaluta en blockchain­ technologie. Een goed belastingadvies moet in onze visie aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het liefst geen of zo ­weinig mogelijk impact hebben op gekozen werkwijze, transactie of structuur. De kosten van een oplossing of structuur moeten opwegen tegen de baten ervan. Het liefst zijn onze oplossingen doordacht, efficiënt en simpel. Welke ­reden een ondernemer ook heeft om te herstructureren, wij kijken wat de fiscale mogelijkheden zijn. Op dit moment zien

we een toename van herstructureringen i) om privacy te ­borgen (door de invoering van het UBO register), ii) om ­internationale expansie en samenwerkingen te faciliteren, en iii) om de impact van de vermogensrendementheffing te beperken. Wat mij aanspreekt aan de belastingadviespraktijk is dat ontwikkelingen in een sneltreinvaart gaan. Een goed voorbeeld hiervan was het voornemen om de heffing van dividend­ belasting naar verdragslanden af te schaffen, dat achterhaald werd door een nog radicaler voorstel om de dividend­ belasting per 2019 helemaal af te schaffen. En ook dat voorstel zou, door ontstane maatschappelijke onrust, zo maar weer aangepast kunnen worden. De kranten staan vol met verhalen over belastingontwijkingsmethodes die multinationals opgetuigd hebben. Die zijn doorgaans geheel legaal en in Nederland vaak met actieve medewerking van de Belastingdienst tot stand gekomen. De mogelijkheden kalven echter snel af en inmiddels rust op internationaal opererende concerns bijvoorbeeld een zware documentatielast op het gebied van verrekenprijzen (­transfer pricing). Voor klanten optimaliseren wij hun transfer pricingbeleid, zodat ze enerzijds aan de laatste (inter)nationale ­regelgeving voldoen en anderzijds fiscaal zo gunstig mogelijk kunnen ondernemen. Wij geven ook regelmatig cursussen en presentaties over de systematiek van transfer pricing aan belastingadviseurs. Het bewust omgaan met fiscaliteit kan nog steeds aanzienlijke commerciële én fiscale voordelen voor ondernemingen opleveren. Wil je weten hoe wij waarde kunnen toevoegen aan jouw onderneming? Bel ons op 0888 - 38 76 69 en maak een afspraak! ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

33


VASTGOED

De meest gestelde vraag aan Donny Verboom van BM Vastgoed:

‘Weet je nog een leuk beleggingspandje?’ 34


TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Je werkt jarenlang in de verhuurmakelaardij en je ziet hoe het anders kan. Met meer oog voor de mens. Echter, is het lastig om in de vastgoedbranche voet aan de grond te krijgen. Tom Poes, bedenk een list. Donny Verboom van BM Vastgoed bedacht die list. Vier jaar later verhuurt hij 1.500 wooneenheden in Arnhem, Nijmegen, Ede, Zeist, Almere, Lelystad en Amsterdam. Een stoer verhaal, met deze man willen we praten.

Gewiekste aanpak

“Wij hebben de afgelopen jaren geen ­reclame gemaakt of aan marketing ­gedaan. Ik heb bij aanvang van mijn zelfstandigheid heel brutaal een aantal vastgoedeigenaren en beleggers gebeld en het aanbod gedaan om één jaar lang kosteloos de verhuur van hun woningen, ­appartementen, kamers of studio's te verzorgen. Zo investeer je in de relatie en kon ik mezelf bovendien bewijzen. Met succes. Klanten gaven op een bepaald moment zelf aan, dat zij tegenover mijn werkzaamheden een vergoeding wilden betalen. Eerder dan het jaar voorbij was.”

Geen courtage

“De meest gestelde vraag op dit moment is: 'Heb je nog een leuk beleggings­ pandje?' De woningmarkt begint aardig op slot te raken. Ook hierin hebben we een stoutmoedige aanpak. Als je een ­beleggingspand via ons verkoopt, vragen we geen courtage. Daarmee zijn we een lucratieve partij om een pand te verkopen. Het stimuleert bovendien om een kleiner beleggingspand te verkopen en een groter pand aan te kopen. Wanneer je een beleggingspand koopt, betaal je ­overigens wel courtage. Op deze manier horen we als eerste wanneer er een interessant pand op de markt komt. De band met ons netwerk van vastgoedbeleggers, ­beheermaatschappijen en makelaars is dan ook nauw.”

Inspelen op behoefte

“Wij regelen alles wat komt kijken bij de verhuur. Het beheer, maar ook een verbouwing of renovatie. En huurders ­natuurlijk. Die zijn zo gevonden, maar het gaat om het selecteren van betrouwbare huurders. Wij zijn selectief. ­Uiteraard doen wij een kredietcheck.

Daarnaast moet ons gevoel goed zijn. Al heeft iemand een riant inkomen, als er geen klik is, gaat de woning aan zijn neus voorbij. Onze huurders zijn vooral ­studenten en jong-werkenden. Die hebben een bepaalde levensstijl. Daar passen wij ons op aan. Dus we doen ook bezichtigingen 's avonds en in het weekend. Al is het om 22.30 uur. En appjes beantwoorden we ook bij dag en ontij. Mijn vriendin verklaart me soms voor gek, maar ja. Ik wil dat huurders blij zijn. En zo maak je ze blij. Op dit moment ontwikkelen we eigen software om het gehele verhuurproces te vereenvoudigen voor onze huurders en verhuurders. Daarnaast gaan we werken met een handige app.”

Vertrouwensband

“Wij bouwen een vertrouwensband op met onze huurders. Het tekenen van een huurcontract is best een stap. Wij maken dit moment bijzonder. We laten dat altijd ­gepaard gaan met een hapje en een ­drankje. Is er later gedoe met een huurder over de betaling of overlast dan is dat snel opgelost. Een goede huurder past ­bovenal goed op jouw pand. Dat geldt ook omgekeerd, als jij goed bent voor het pand, dan is een huurder dat ook. Van elk pand beheren wij de sleutels. Het ver­trouwen in ons is groot. BM Vastgoed heeft een goed fundament. We zijn klaar om verder te accelereren. Het plan is om lopende het jaar gestaag uit te breiden met meerdere vestigingen in Nederland. Daarbij blijft onze zorg voor huurder en verhuurder identiek: een blije huurder en een verhuurder zonder hoofdpijn. Dat betekent luisteren naar beider wensen. Overigens hebben we ook vastgoed in Spanje, daar vertel ik de ­volgende editie meer over.”

Per 1 juni is BM Vastgoed verhuisd naar: Hoofdstraat 104 in Velp Meer weten? Kijk op www.bmvastgoed.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

35


ARCHITECTUUR

Architect Nicolette Huibrechtse van Buro Huibrechtse:

'Ik combineer functionaliteit en esthetiek met zintuigelijke beleving' 36

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Op de kleuterschool kleide Nicolette Huibrechtse haar eerste huisje. Als vader, architect van beroep, een huis voor het gezin bouwt, draait ze haar spaarpot om om verschillende kleuren verf voor haar slaapkamer te kopen. Ze wil zien welk effect een bepaalde kleurcombinatie heeft op de beleving van de ruimte. Het is dus niet vreemd dat Nicolette architect én interieurarchitect is geworden. Volgens haar is architectuur meer dan alleen het ontwerpen van een gebouw. Een goed gebouw is fijn om in te wonen of werken en geeft betekenis aan een plek. Nicolette vertelt sprankelend: “Tijdens de Academie was de studie interieur architectuur creatief en vrijzinnig. Na het ­afstuderen ging ik aan de slag bij een ­architectenbureau. Een cultuuromslag. Van vrijzinnig en zelfsturend naar een ­negen tot vijf mentaliteit. Hier ontdekte ik dat de meeste architecten van buiten naar binnen werken. Ik deed dat precies andersom. Het inspireerde me om naar de Academie van Bouwkunst te gaan en zelf architect te worden. Daar heb ik geleerd om klein én groot te denken, van stoel tot stad en daarin samenhang en betekenis te zien. Ik werk veel in de woningbouw, van particuliere villa tot woonwijk. Daarnaast ontwerp ik voor zakelijke opdracht­gevers. Het interieur van het Gelredome bijvoorbeeld. Een grote uitdaging om van een industriële sfeer een warme theater­ambiance te maken.”

Gebruiker staat centraal

“Ik ben geen 'ego-architect,' maar luister naar de wensen van mijn opdrachtgever. Hierin ben ik dienend. Het doel en de wensen van de gebruiker staan centraal. Soms betekent het best even hard tegen hard te gaan. Om een brug te slaan tussen ontwerp en maakbaarheid of geld en ­esthetiek. Het legt de ziel en ambitie in een project bloot. Wanneer je voor

p­ articulieren werkt, spelen persoonlijke voorkeuren mee. Ik maak de verbinding als partners niet op één lijn liggen. Mijn doel is een huis én 'thuis' te creëren dat helemaal past bij die voorkeuren. Een huis bouwen is voor menigeen de ultieme droom en uitdrukking van sociale status. Met een ontwerp kun je invulling geven aan dit aanzien.”

Pand als identiteit

“Voor projectontwikkelaars ontwikkel je voor bewoners die je niet kent. Dat is een andere benadering. Beroepsmatig voordeel hierbij is, dat je met professionals aan tafel zit. Het proces is anders en je komt tot andere ideeën en ambities. Een zakelijke opdrachtgever wil met zijn pand de identiteit van het bedrijf uitstralen. Een gebouw vertelt wie ze zijn. Identiteit en architectuur zijn leuke vraagstukken. Vaak weten opdrachtgevers wel wat ze willen. Ik zet schetsen, beelden en ­maquettes in, om vanuit die identiteit tot een ontwerp te komen.”

Comfort

“Het optimaal integreren van bouw­ fysische aspecten vind ik onderdeel van het goed ontwerp. We besteden namelijk 90% van onze tijd binnen. Akoestiek, verlichting, luchtkwaliteit en temperatuur

dragen bij onze gezondheid. Een vitale bewoner of werknemer is blijer, socialer en productiever. Ziekenhuizen zijn zich hier meer van bewust, al is daar nog werk aan de winkel qua diversiteit en zintuigelijke beleving.”

'Een beelddenker ziet in één ­oogopslag het geheel en doet dat met alle zintuigen tegelijk' Levensmissie

“Ik denk dat het scheppen van schoonheid en harmonie mijn levensmissie is. Het komt misschien wel voort uit mijn beelddenken. Een beelddenker ziet in één ­oogopslag het geheel en doet dat met alle zintuigen tegelijk. Als ik een ruimte ­binnenkom, zie ik meteen als er iets beter kan. Het maakt niet uit of dat om een ­woning of een kantoorruimte gaat. Mijn handen jeuken dan om aan de slag te gaan.”

Bouwplannen? Een ander interieur? Neem gerust contact op via 06 - 13 42 00 85 of kijk op www.buro-huibrechtse.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

37


FACILITAIR

Maurice Toussaint van Sharp Business Point:

‘Mooie win-win deal met Golfbaan Landgoed Welderen. Eentje om te vieren’ TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: PAUL GREFKENS

Ouderwets 'koud canvassen': een industrieterrein oprijden en spontaan bedrijven binnenlopen om handel te scoren. Zo begon Maurice Toussaint 15 jaar geleden in de printer- en kopieermachinebranche. Hij werkte zich op tot salesmanager en bediende reuzen zoals Volker Wessels, TBI en Heijmans. Van kinds af aan had hij een droom: zelfstandig ondernemerschap. Het op je eigen manier doen en de klant centraal stellen. Want hoe uitdagend het ook is om voor een multinational te werken, procedures zijn vaak leidend en niet de klant. Sterker nog, de klant is soms een lastig onderdeel van het verkoopproces. Dat kan anders!

Low interest product

Sinds september 2017 is Maurice ­Toussaint eigenaar van Sharp Business Point voor printers, kopieerapparaten en presentatie- en touchscreens. Hij vertelt: “De markt voor kopieermachines is gebaseerd op leasecontracten. 90 - 95% van de afnemers heeft een leasecontract voor vijf jaar gebaseerd op de printfrequentie. Zo'n contract gaat in de bureaulade. Het is een low interest product. Dat resulteert er in, dat alleen de klant van vandaag belangrijk is, het gaat om die handtekening. Dat wringt voor mij. Een contract dat je nu afsluit, kan over een half jaar al niet

38

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

meer passend zijn. Denk aan het inkrimpen of uitbreiden van personeel: dat heeft direct gevolg voor het print- en kopieergedrag. Negen van de tien keer betaal je ongemerkt teveel per afdruk. Met Sharp Business Point sluit ik flexibele contracten af. Klanten bezoek ik twee keer per jaar om de contracten en samenwerking te evalueren.”

Scherp aanbod

Kim Arns van Golfbaan Landgoed ­Welderen kan dat beamen. “Maurice ­belde me voor een afspraak. Ik was aanvankelijk sceptisch. We hebben meer

partners op dit gebied. Printers en presentatie­schermen zijn niet top of mind. Dat schaf je aan en zolang er geen problemen zijn, kijk je er niet meer naar om. Ik moest dan ook behoorlijk graven om de contracten van beide golfbanen boven water te krijgen. Maurice heeft ons een goed voorstel gedaan, waarbij we nu vanaf beide locaties gebruik kunnen ­maken van één printbundel. Dat is veel voordeliger.”

Win-win

“Daarnaast levert hij een nieuwe touch­screen voor onze vergaderruimte.


Medio 2018 opent Sharp Business Point een eigen showroom in de regio.

Dit scherm kun je koppelen aan je laptop en die van de deelnemers van de bijeenkomst. De aantekeningen die je op het scherm maakt, kun je direct opslaan op je computer. Een soort digitale flip-over dus. We zijn nu helemaal up to date. Een scherp aanbod is mooi, maar wat Maurice charmeert, is dat hij voor partnerschap gaat. Golfen is een ideale manier om je netwerk te vergroten en te intensiveren. Als startende ondernemer is een lidmaatschap dus ideaal. Maurice is net begonnen met Try & Go. Een aantrekkelijk z­ akelijk golfarrangement van drie ­maanden waarbij je leert golfen en

kunt proeven aan een Businessclub Lidmaatschap. Een win-win situatie dus.”

‘Ik vier elke ­opdracht alsof het mijn eerste is' Voordelen Sharp

Maurice: “Voordeel van Sharp is dat alle machines een zelfde bedieningspaneel hebben. Alle printerdrivers zijn universeel. Perfect voor Kim dus met meerdere

Meer weten? Bel 06 571 511 74 of kijk op www.mtofficesolutions.nl maurice.toussaint@mtofficesolutions.nl

locaties. We lopen voorop met data­ security. Je staat er vaak niet bij stil, maar heb je wel eens gekeken wat er op de kopieermachine onbeheerd blijft liggen? Daarnaast worden alle gegevens op de harde schijf van het apparaat automatisch bewaard. Na verloop van het contract retourneer je de machine dienten­ gevolge met al je data. Bij Sharp is dat afgedekt. We zijn een multina­tional, maar door het regionaal Business Point voelt het als een kleine organisatie.” Maurice tot slot: “Als ondernemer doe je het voor jezelf. Dat is anders. Ik vier elke opdracht alsof het mijn eerste is.” ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

39


www.museummore-kasteelruurlo.nl


MVO

Bart Woesthuis van Stichting 2Switch:

‘We werken met overtuiging aan hergebruik van spullen. En we doen meer...’ Stichting 2Switch is een gecertificeerde, regionale kringlooporganisatie met tien winkels in Gelderland, Overijssel en (Noord-)Limburg. Zij werken met overtuiging aan hergebruik van spullen, een prettige leefomgeving en kansen voor mensen. Bart Woesthuis van 2Switch vertelt: “In al onze winkels, waaronder in Arnhem vind je steeds weer een verrassende ­keuze aan herbruikbare producten. Je vindt bij ons onder andere meubilair, servies­goed, kleding, glaswerk, elektrische apparaten, fietsen, speelgoed, sport­ artikelen… We hebben het!” “Met deze herbruikbare artikelen is het ook mogelijk om een bedrijfslocatie of evenement in te richten. Naast onze winkels hebben we een verhuis- en inboedel-

service voor het leegruimen en opleveren van bedrijfsruimte of woning. Vanuit onze wijk- en woningservice onder­houden we terreinen van instellingen en bedrijven. Het gaat daarbij onder andere om: • • • • • •

Maaiwerk; Onkruid en mos verwijderen; Snoeien en zagen; Opruimen; Bestraten; Plaatsen van hekken en schuttingen.

We voeren deze werkzaamheden uit met de inzet van mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Zij krijgen bij ons de kans om hun werknemers- en ­vakvaardigheden te ontwikkelen en ­tegelijkertijd voor jou een mooi resultaat neer te zetten.”

2Switch werkt al met veel instellingen en bedrijven in de regio ArnhemNijmegen samen. Binnenkort ook met jou? Meer weten? Neem contact op met Bart Woesthuis via 0900 – 0205 of kijk op www.2Switch.nl ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

41


FACILITAIR

Aziz Zeyrek van Stomerij Zeyrek:

‘Stomen en strijken is voor ons dansen met het wasgoed’ 42

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


Meer weten? Kijk op www.stomerijzeyrek.nl

TEKST: THELMA DEN ENGELSEN | FOTOGRAFIE JAN ADELAAR

Direct na de basisschool in Turkije ging Aziz Zeyrek werken bij een stomerij. Zo'n acht jaar later vertrok hij naar Nederland en zocht hier direct werk. Nooit heeft hij een uitkering aangevraagd. Ook al sprak hij geen woord Nederlands, door zijn ervaring kon hij meteen aan de slag bij stomerij Grashof in Elst. Een decennium later nam hij Stomerij van Wijk op winkelcentrum Presikhaaf over. Van een klein bedrijf met drie afhaalpunten en twee machines is stomerij Zeyrek inmiddels uitgegroeid tot een regionale stomerij met 70 afhaalpunten.

Geheim van stomen

Aziz Zeyrek: “In Turkije leerde ik het ­geheim van het stomen en strijken: als je dit werk echt goed wil doen, moet je dansen met de kleding. Als je het strijken ziet als een dans, word je bovendien niet moe. Ik doe het werk na al die jaren nog steeds met veel plezier. Een deel van de werkzaamheden, met name het strijkwerk en persen, blijven we op de traditionele wijze uitvoeren. Ouderwets handwerk dus. Alle lagen van een bruidsjurk strijken we ­bijvoorbeeld afzonderlijk. Dat kost een uur, maar alleen zo krijg je een super glad resultaat.”

Innovatief en duurzaam

“Op het gebied van wassen en stomen ­lopen we voorop met de nieuwste ontwikkelingen. Met de wet cleaning machine reinigen we wollen dekbedden en stropdassen. Dat kon voorheen niet. Ook zijn we recentelijk gestart met een duurzaam alternatief voor chemisch reinigen: ­Sensene. Deze machine gebruikt milieuvriendelijke chemicaliën. Onze ervaringen zijn tot nu toe veelbelovend. Het heeft de potentie in zich om een volwaardige

vervanger voor stomen te worden. Al werken we met chemische vloeistoffen, je ruik het niet hé? Door filters en andere veiligheidsmaatregelen zorgen we voor een g­ ezonde werksituatie voor onszelf en ons personeel. Naast het eigen gezin telt het familiebedrijf veertien personeelsleden. Iedereen werkt met dezelfde passie en is bereid een stap extra te zetten. Daar ben ik trots op. Het voelt als één grote familie.”

Presikhaaf

Dochter Betul Zeyrek vertelt verder: “Op Presikhaaf hebben wij een tijdelijke ­vestiging vanwege de verbouwing van het winkelcentrum. Dit depot is klein, daarom hebben we een nieuwe vestiging op ­bedrijventerrein Rijkerswoerd. Deze ­locatie biedt volop ruimte voor al onze machines. Eigenlijk is dit ons tweede thuis omdat we lange dagen maken. Mijn moeder kookt dan ook op de zaak voor ons gezin. De verwachting is dat we in april ons depot op Presikhaaf weer op de oude, vertrouwde locatie kunnen openen. Klanten weten ons nu daar minder goed te vinden, dat is jammer.

Rijkerswoerd h­ ouden we als hoofdvestiging. Overigens blijft de service gelijk: bij spoed geldt a­ ltijd: voor 10 uur gebracht is vanaf 15 uur af te halen.”

Snelle service

“Snelle service bieden wij ook aan bedrijven. Bij een aantal hotels en restaurants halen en retourneren we dagelijks de was. Voor andere organisaties zoals gemeentes, dierenartsen en schoonmaakbedrijven ­volstaat minder. In de zomer is het bij ons topdrukte vanwege het internationale voetbalkamp. Twee keer per dag halen we vuile was op bij diverse hotels en sportcomplexen zoals Papendal en Hoenderloo. De reguliere was, zoals kleding, dekbedden, gordijnen en tapijten van alle andere 70 depots komt dan ook nog steeds binnen. Hard werken, maar we doen het met plezier.” Een ding is zeker: Stomerij Zeyrek staat voor gedrevenheid en passie. De liefde voor het vak voel je direct. Je kleding is één van je meest persoonlijke bezittingen. Hoe fijn is het, dat je weet dat daar met zoveel aandacht mee omgesprongen wordt. ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

43


ICT EN TELEFONIE

TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: PAUL GREFKENS

ICT-specialisten Bart Breunesse, Cees van Alten en Geert Bos van BrvA:

‘Als je computer ongemerkt geruisloos werkt, dan hebben wij ons werk goed gedaan’ We kunnen niet meer zonder computers. Als onze computer hapert, het netwerk eruit ligt of de wifi het niet doet, zijn we volledig onthand. Er kunnen twintigduizend oorzaken zijn waarom een computer niet werkt. Wat doe jij als dat gebeurt? Ga je je beeldscherm slaan? Start je hem opnieuw op? Bel je de helpdesk? Hoe dan ook, je wilt het mankement snel opgelost hebben. Hoe groter het bedrijf, hoe meer werknemers via het netwerk verbonden zijn en dus hoe complexer de computerproblemen kunnen zijn. Bij BrvA werken ICT-specialisten die doorgaan tot het probleem boven water is. Zorgeloze ICT. Daar staan ze voor. 44

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


Meer weten? Kijk op www.brva.it en www.2sonder.com

Websites en applicaties

BRVA is ontstaan uit Sonder, het bedrijf van programmeur Bart Breunesse. Hij ontwikkelt applicaties, websites en ­programmeert. Bart: “Als je een website ontworpen hebt en hij ligt eruit, dan ­bellen ze jou. Dat het aan het netwerk, bij de provider of aan iets anders kan liggen, realiseren klanten niet. Voor hun zijn computers computers. Al snel kwam het verzoek of ik ook systeembeheer kan verzorgen. Systeembeheer is een expertise apart. Vanuit deze klantvraag is de ­samenwerking ontstaan met systeemnetwerkbeheerder Cees van Alten. Nu runnen we naast Sonder BrvA ­Breunesse- van Alten.”

Systeem- en netwerk­ beheer

Cees: “Met BrvA richten we ons op ­systeem- en netwerkbeheer en alles wat daar bij komt kijken. Eenvoudig gezegd het ontwerpen van een infrastructuur, het aanleggen van een netwerk, de werkplekinrichting en het beheer daarvan. Bij nieuwe klanten voeren we eerst een audit uit. Hoe is ICT nu geregeld, wat zien we en wat bevelen we aan ter verbetering? Uiteraard verzorgen we ook de helpdesk.

Voor eenvoudige computerproblemen tot complexe netwerkvraagstukken. Ik vind het leuk om medewerkers verder te ­helpen als hun computer dienst weigert. Soms is de oplossing simpel: even de stekker in het stopcontact steken, de computer herstarten of op CRTL+ALT+DEL drukken. Dat kun je heel cru brengen of uitleggen waarom je eerst deze voor de hand liggende handeling moet verrichten. Dat zorgt voor begrip. Het feit dat wij ­berustend in ICT zijn waarderen onze klanten.”

Configuratieproblemen

Netwerkspecialist Geert Bos: “Bij ingewikkelde netwerkproblemen of configuratiebugs ga ik aan de slag. Jarenlang heb ik een staffunctie gehad bij Defensie waarbij ik computernetwerken tijdens oefeningen heb geconfigureerd. Meters kabels trekken en systemen bouwen op onmogelijke plekken. Dataveiligheid had prioriteit nummer 1. Daarna heb ik bij een financiële instelling technische problemen op ICT-gebied opgelost. Dat vergt veel denk- en programmeerwerk. Mijn achtergrond maakt dat ik niet stop voordat een probleem opgelost is. Een klant heeft soms niet door wat

voor programmeerwerk er nodig is om iets op te l­ossen. Voor mij geeft de glimlach als het weer werkt voldoening.”

Private cloud

Cees: “Veiligheid van gegevens, het ­voorkomen van datalekken wordt steeds belangrijker. Bedrijven willen gastvrij zijn en ook bezoekers op het netwerk ­laten. Het gebruik van social media is ­alledaags. Echter brengt dat veiligheids­ risico's met zich mee. Brand en diefstal zijn eveneens risicofactoren. Het kwijt­ raken van gegevens wil niemand. Zorg voor een dubbele back-up. Gegevens opslaan in de cloud biedt zekerheid. Zeker als je werkt in een private cloud omgeving. In een private cloud schermen we je gegevens volledig af op een server in ­Nederland. Virtualisatie, VoIP ook voor deze ICT-dienst­verlening kun je bij ons terecht.” Bart afsluitend: “Computers en virtuele netwerken blijven voor velen iets ­abstracts. Wij doen ons werk goed als we niets horen. Dat het altijd functioneert lijkt een vanzelfsprekendheid, maar aan de achterkant speelt ongemerkt heel wat. En dat ongemerkt, daar zijn we goed in!” ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

45


JURIDISCH

FOTOGRAFIE: LOUISE HONÉE

Twee toonaangevende Nijmeegse advocatenkantoren stappen in unieke niche

‘Alle vastgoedrecht onder één dak‘ De twee gespecialiseerde Nijmeegse advocatenkantoren 2BW en Heijltjes vormen samen vanaf 1 februari een unieke niche-combinatie. De twee gaan samen het complete juridische traject verzorgen bij bouw- en vastgoedprojecten.

Peter Verstegen (Heijltjes): “Maaike ­Bomers en ik troffen elkaar bij een bijeenkomst van de Pitcherclub van NMHC. We kenden elkaar al omdat onze zoons samen in een team speelden. Al pratende kwamen we tot de conclusie dat onze rechtsgebieden naadloos op elkaar aansluiten en dat het heel logisch zou zijn

46

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

om onze krachten te bundelen”. Maaike Bomers (2BW): “We hebben ontzettend veel enthousiaste reacties ontvangen op onze samenwerking. Onze ­relaties zien en waarderen de meerwaarde ervan.We denken dat ze er enorm van zullen profiteren. ” De dienstverlening van de nieuwe

c­ ombinatie 2BW/Heijltjes behelst alle ­juridische aspecten van vastgoed, vanaf de ­initiatieffase tot aan het beheer en de ­exploitatie van het gebouw. Denk aan de grondverwerving, bestemmings­ plannen, vergunningen, de aanbesteding, de ­contract­vorming, de planologie, de (ver)huur.


“Naast deze bouwrechtpoot ontstaat een samenwerking waarmee we àlle onder­ nemers kunnen helpen. De samen­werking met 2BW advocaten zorgt ervoor dat we ook echte specialisten Arbeidsrecht onder een dak hebben. Een welkome aanvulling op onze jarenlange ervaring in de ondernemingsrechtelijke praktijk en het ­insolventierecht”, zegt ­Peter Verstegen (Heijltjes). “En vergeet ook het onderwijsrecht niet, een specialisatie die maar ­weinig kantoren in huis hebben,” vult Maaike Bomers (2BW) aan.

No-nonsense

De twee kantoren denken hetzelfde over hoe ze hun relaties het beste kunnen ­helpen. Peter Verstegen: “Wij hebben ­beide een no-nonsense mentaliteit en zijn gericht op de kortste weg naar een praktische, gedegen, oplossing voor onze ­cliënten. Dat maakt samenwerken

­ akkelijk.” Maaike Bomers: “Ook op m persoonlijk vlak klikt het heel goed. Dat vinden we heel belangrijk. Je moet je job leuk vinden maar ook de mensen met wie je werkt.” De persoonlijke approach van beide ­kantoren, zal niet veranderen. Verstegen: “Wij vinden het echt leuk om een cliënt, ook als er op dat moment geen zaak loopt te attenderen op iets wat voor hem of haar van belang kan zijn. Dat levert ­goede vertrouwensrelaties op, vaak tot in lengte van jaren. We geloven in een ­persoonlijke benadering. Een cliënt wordt niet ‘doorgeschoven’ naar de jongste bediende.”

a­ rbeidsrecht en onderwijsrecht. Beide kantoren hebben een landelijke praktijk en werken zowel voor multinationals als voor lokale ondernemingen en instel­lingen. Verschillende advocaten zijn als docent betrokken bij diverse kennis­instituten, waaronder de Radboud­ universiteit en de Beroepsopleiding voor advocaten. De twee kantoren zullen ­zaken naar elkaar doorverwijzen, kennis en ervaringen met elkaar delen en samen seminars organiseren voor relaties.

Gerenommeerd

Heijltjes is een bekend kantoor op het ­gebied van bouw, omgevingsrecht, onder­nemingsrecht en vastgoed. 2BW is ­specialist in bestuursrecht, huurrecht,

Meer weten? Kijk op www.2bwadvocaten.nl en www.heijltjes.nl

Beide kantoren blijven zelfstandig. 2BW en Heijltjes zijn sinds 1 februari gevestigd in hetzelfde pand aan de Nijmeegsebaan in de Heilig Landstichting. Wel behouden ze hun zelfstandigheid. De twee werken vanuit afzonderlijke ­vleugels van het gebouw. Alleen na overleg en met instemming van een cliënt, schakelt het ene kantoor het andere in. Op die ­manier is de vertrouwelijkheid van cliënten en zaken gewaarborgd.

PETER VERSTEGEN EN MAAIKE BOMERS

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

47


Wiegerinck Architecten feliciteert Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent met de Duurzaamheidsprijs Nijmegen Green Capital 2018 !

Wiegerinck Architecten Eusebiusbuitensingel 80 6828 HZ Arnhem www.wiegerinck.nl


HOE ZICHTBAAR BEN JIJ ONLINE?

Leonie Moelee Kantoor Arnhem 06 - 22 55 21 77

Ewout Jansen Kantoor Hilversum 06 - 21 18 18 85

Even voorstellen Resources Limited is een krachtige one-stop-shop gespecialiseerd in recruitment en de inzet van interim professionals in de financiële en zakelijke dienstverlening. We kiezen bewust voor deze combinatie, omdat de diverse contractvormen steeds meer door elkaar lopen. En terecht, dat stelt mensen beter in staat om te doen waar ze goed in zijn, in een omgeving die perfect past. Wij bemiddelen kandidaten in (project)management functies en vakspecialisten op de terreinen finance, ict, operations en marketing & sales. Resources Limited is gevestigd in Arnhem en Hilversum. In Arnhem zitten we aan de Jansbuitensingel 30 (pand oVVice).

Leonie Moelee

WIJ BRENGEN HET VOOR JE IN KAART!

Hogelandseweg 88, 6545 AB Nijmegen contact@3ami.nl, (024) 360 92 77

Tijdens mijn carrière bij ABN AMRO heb ik een voorliefde ontwikkeld voor sales, finance en management en verbind ik nu bedrijven en professionals in de professionele dienstverlening. Mijn passie voor mens en organisatie zorgen voor duurzame en 'out-of-the-box' oplossingen en samenwerkingen.

Onze overtuiging De verwachte schaarste op de arbeidsmarkt is een serieuze bedreiging voor de groei en continuïteit van bedrijven. Daarom zijn we samen met onze relaties steeds aan de slag om de beste professionals aan boord te krijgen en te houden. Daarbij is de relatie met onze opdrachtgevers gebaseerd op wederzijds vertrouwen en op de inzichten in hun organisatie en de markt waarin zij opereren. Een kwalitatief netwerk is de sleutel tot succes, dat is het netwerk van Resources Limited. Ben je op zoek naar een interim professional of een blijvende specialist die jouw organisatie kan versterken, dan kom ik graag bij je op de koffie! leonie.moelee@resourceslimited.nl www.resourceslimited.nl

49


PERSONEELSFEEST KERSTBORREL EINDEJAARSBORREL NIEUWJAARSBORREL VOOR MEER INFO, RESERVERINGEN, OF EEN OP MAAT GEMAAKT HORECA VOORSTEL mail naar Kim Arns, k.arns@welderen.nl

TRY & GO

zakelijk arrangement

Speciaal voor u hebben wij het Try & Go zakelijk arrangement. Hierbij krijgt u groepsles en

aantrekkelijke extra zakelijke opties.

TRY & GO PAKKET €299,- P.P. • 10 x 2 uur groepsles • Mogelijkheid om elke les een wisselende introduce mee te nemen • Deelname aan 1 Businessclubwedstrijd na afloop van het arrangement • 10 weken toegang tot de oefenfaciliteiten, Pitch- en Puttbaan en de 9 holes Par 3-4 baan

GROTE MOLENSTRAAT 173 ELST

Graag meedoen aan de groepslessen van het Try & Go pakket? Bij interesse kunt u contact opnemen met k.arns@welderen.nl voor meer informatie. De groepslessen worden in overleg met de groep gepland.

WWW.WELDEREN.NL


LIFESTYLE

Hans Kaptein van BOERMA:

BOERMA interieurstyling en ­projectinrichting Rosendaalsestraat 481 6824 CL Arnhem

‘We dress your place’ Een aangenaam woon- en werkklimaat begint bij een goed interieuradvies. Hans Kaptein, eigenaar van BOERMA interieur­styling en projectinrichting, de specialist voor vloeren en raam­ bekleding in de regio vertelt. “We luisteren naar je en stellen de juiste vragen, zodat jij de beste keuzes maakt voor jouw interieur. Daarna gaan we voor je aan de slag, hoe eenvoudig of complex jouw interieur­dromen ook zijn. Je kunt bij ons terecht voor de complexe restyling van je werkplek en woning, maar ook voor enkele aanpassingen.”

Meer weten? Kijk op www.boerma-arnhem.nl

“Onze adviseurs kennen de laatste trends en geven verrassende tips. We werken

met de beste merken in de woningtextiel. Heb jij je keuzes gemaakt, dan worden alle materialen vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd. Met de inspi­ ratie van Boerma Interieurstyling en ­Projectinrichting voel jij je binnenkort helemaal thuis. We dress your place.”

‘Een plek waar de sfeer volledig bij je past' Kom sfeerproeven bij Boerma interieur­ styling en projectinrichting en neem het prachtige magazine boordevol inspiratie mee. ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

51


PERSONEEL EN ORGANISATIE

Impact Personeel: veelzijdig uitzendbureau voor de zorg en het mkb

‘Klaar voor de toekomst met ons nieuwe pand‘ Van een kantoortje van 25 vierkante meter naar een eigen pand van 430 vierkante meter: in ruim elf jaar tijd heeft uitzendbureau Impact Personeel flinke stappen gezet. Het nieuwe, inspirerende bedrijfspand in Elst geeft Edwin Jansen en zijn team letterlijk en figuurlijk de ruimte om opdrachtgevers nog beter van dienst te zijn.

Meer weten? Kijk op www.impactpersoneel.nl

‘We zijn veelzijdig en verdiepen ons echt in de ­betreffende ­branche'

52

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018


TEKST: ANNE DE HAAN | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Na lange tijd bij een grote uitzend­ organisatie gewerkt te hebben, waar hij verantwoordelijk was voor de zorgsector, besloot Edwin Jansen in 2006 een sprong in het diepe te wagen. Hij wist precies wat hij zelf anders zou doen en richtte daarom Impact Personeel in Elst op. Hij vertelt: Ik begon in een klein kantoor met slechts twee bureaus, twee computers en een koffiezetapparaat. Na een maand kwam Ivo Thijssen erbij. Ik kreeg uit mijn netwerk in de gezondheidszorg al snel aanvragen voor personeel in met ­name de jeugdzorg en gehandicaptenzorg. Dat doen we nu alweer elf jaar landelijk vanuit meerdere vestigingen. Ook het mkb kwam erbij als doelgroep.”

Nieuw bedrijfspand

Impact Personeel groeide gestaag. Na twee jaar betrok het team een ruimte van 160 vierkante meter in hetzelfde pand. “Op een gegeven moment groeiden we ook daar uit ons jasje, dus toen ben ik op zoek gegaan naar een ander pand. Op ­enkele honderden meters afstand van ­onze vestiging vond ik een geschikt pand van 430 vierkante meter aan de Nijverheidsweg. As we speak zijn we met vijftien man, dus die ruimte hebben we echt nodig. Met deze ruimte zijn we klaar voor de toekomst en kunnen we de groei waarborgen.” Het nieuwe kantoor werd gerealiseerd in samenwerking met een aantal partners: KPMF (John van

­ aanen), Ahoud Schilders (Harry M ­Roelofs), Stunnenberg (Melle de Waal), ­D-Techniek (Eric van Droffelaar), ­Energie Positief (Dennis Sanders) en ­Ambius (Michael Kennedy).

Bron van energie

Niet alleen het pand is nieuw; dat geldt ook voor de inrichting. Edwin: “Het ­meubilair is vervangen door high end ­bureaus en stoelen, zoals zit-sta-bureaus en -krukken en wiebelkrukken. Het is ­allemaal ergonomisch verantwoord. Dat is echt een bron van energie, je merkt dat het de productiviteit bevordert. Het personeel is er blij mee en we kunnen onze klanten hier een stuk beter ontvangen.” Het kantoor van Impact Personeel is ­inspirerend ingericht met als thema ­Arnhem-Nijmegen, omdat Elst hier ­precies tussenin ligt. De skylines van ­beide steden zijn dan ook prominent aanwezig.

Veelzijdig

Impact Personeel is van oorsprong sterk in het uitzenden van personeel in de gezondheidszorg, maar bedient ook het ­regionale mkb met veel passie. “De ­gezondheidszorg, en met name de jeugden gehandicaptenzorg, is onze niche waarin we landelijk actief zijn. Maar we leveren personeel aan talloze bedrijven en organisaties: van callcenters en bouw­ bedrijven tot horeca en schadeherstel­ bedrijven. We zijn veelzijdig en ver­ diepen ons echt in de betreffende branche voordat we voor een opdrachtgever aan de slag gaan.”

Vrijheid en kansen

Bij Impact Personeel werken al jarenlang dezelfde mensen. Edwin vertelt dat dat het bedrijf echt onderscheidt van bijvoorbeeld grote uitzendorganisaties. “Bij ­grote bureaus is vaak veel verloop. Dat is bij ons niet het geval: de meeste mensen werken er al jaren. Het is echt een stabiel team. Hoe dat komt? Ik denk doordat we een gezond bedrijf zijn en er een leuke werksfeer is. Als werkgever geef ik mijn medewerkers veel vrijheid en kansen om zich te ontwikkelen binnen de organi­ satie. Dat vind ik belangrijk. En deze ­verhuizing geeft weer een nieuwe impuls aan ons bedrijf.”

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | MAART 2018

53


Fred Jonkman f.jonkman@sequoiabeheer.nl 06 - 31 78 44 88

Aggie Spijkers a.spijkers@sequoiabeheer.nl 06 - 25 01 99 67 www.sequoiabeheer.nl

LAGE RENTE EN STIJGENDE AANDELENKOERSEN Het zal weinigen ontgaan zijn, de rente is in de afgelopen jaren naar vrijwel nihil gedaald. Omdat de banken al langere tijd moeten betalen voor het geld dat zij bij de Europese Centrale Bank stallen, zou de spaarrente al negatief moeten zijn. Dat de rente op de spaarrekening nog steeds niet negatief is komt omdat banken angst hebben dat er dan een soort van bankrun gaat ontstaan waarbij velen hun geld op gaan nemen. En omdat banken niet meer zijn dan een doorgeefluik van geld, via spaargeld trekt men geld aan om dat weer uit te zetten middels bijvoorbeeld hypotheken en andere kredietvormen, ontstaat het risico dat dat laatste dan niet meer mogelijk is. Maar wat moet je dan met je geld? Thuis bewaren? Ja, uit­ geven is een optie. Maar voor velen is het ook noodzakelijk om iets op te bouwen voor later wellicht, pensioen, aflossing hypotheek of andere zaken. Deze lage rente en de stijgende aandelenkoersen lokken nieuwe beleggers naar de beurs. Logisch? Ja misschien wel, want daar viel immers nog wat te verdienen. Er zijn ook veel onervaren beleggers die voor het eerst gaan beleggen en dat is riskant. Deze beleggers openen een beleggings­ rekening bij een bank en gaan vaak zonder advies kopen en weten vaak niet wat ze nu precies doen. Laat staan dat ze zichzelf af hebben gevraagd wat hun beleggingshorizon is en wat het doel is om te beleggen (even snel een ritje maken is iets wat wij vaak horen). Deze beleggers (zo mag je ze eigenlijk niet noemen) richten zich teveel op de korte termijn, waardoor ze na een correctie teleurgesteld zullen weglopen. En dat is jammer. Want bij een goede begeleiding zou dat wellicht niet gebeuren. Beleggen in aandelen is belangrijk voor vermogensopbouw, maar je moet wel bereid en in staat zijn om je geld minimaal een jaar of 7 weg te zetten. Meer weten? Neem eens contact met ons op. Een ­infor­matief gesprek kost niks, hooguit 1,5 uur van je tijd. Binnenkort lanceert Sequoia Vermogensbeheer een Familie Aandelenfonds.

54

A RI JNMHEEGME N N B UBSUI N S IENS ES S |S N| UNMUM MEMRE 2R |7 M| ANAORVTE M 2 0B1E8R 2 0 1 7

Op de beurzen zijn (wereldwijd) bedrijven genoteerd die al jaren verbonden zijn met de families van ondernemers/­ oprichters. Soms zijn de bedrijven nog altijd gericht op ­producten of diensten, waarmee het bedrijf oor­spronkelijk is gestart. Heineken is hiervan een voorbeeld. Uiteraard heeft de tijd dan niet stilgestaan en zijn de pro­ducten gemoderniseerd. Er bestaan ook talloze familiebedrijven zonder notering aan een aandelenbeurs. Het economische belang van familie­ bedrijven is groot: bij meer dan 60% van alle bedrijven ­wereldwijd zijn families betrokken als bestuurder of aandeelhouder. In veel landen zorgen familiebedrijven voor meer dan de helft van de werkgelegenheid. Er is veel onderzoek gedaan naar de vraag waarom juist ­familiebedrijven succesvolle ondernemingen zijn: vaak heerst er trots en passie om bij het bedrijf te werken, er zijn relatief veel werknemers uit de regio hetgeen saamhorigheid creëert. En omdat klantrelaties vaak al langere tijd ­bestaan, levert dit stabiliteit. Verder is een familiebedrijf ­gericht op de lange termijn, daarmee staat waarde creatie centraal. Zowel financieel, als ook sociale en ecologische waarde. Interesse in dit fonds? Neem contact met ons op of hou onze website in de gaten.


“Onze ondernemende adviseurs staan voor u klaar!�


Editie 2 - Maart 2018 - Arnhem Business  
New
Advertisement