Page 1

ARNHEM

REGIONAAL ZAKENMAGAZINE | JAARGANG 32 | NUMMER 5 | JULI 2019

SUCCES DOOR ERVARING ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

1


‘INNOVATION DISTINGUISHES BETWEEN A LEADER AND A FOLLOWER’ Steve Jobs, voorzitter, CEO en medeoprichter van Apple Inc., overleed in 2011. Zijn erfenis allerminst. De zakenmagnaat en investeerder wordt gezien als een pionier op het terrein van de microcomputer. De Chileense kunstenaar Sebastian Errazuriz exposeerde onlangs bij The Elizabeth Collective in New York met standbeelden van onder meer Steve Jobs, Elon Musk, Mark Zuckerberg en Jeff Bezos. De expositie schuift bekende personen uit de techindustrie naar voren als mythologische figuren, verantwoordelijk voor de snelle verandering die de wereld nu doormaakt. Het eerste beeld van de expositie is ‘The Prophet’. Steve Jobs zit in zijn bekende coltrui en spijkerbroek voorover gebogen over een iPhone. Zowel de naam als de vorm van het standbeeld zijn een verwijzing naar de beroemde ‘Denker’ van Auguste Rodin. Tot de Leiders met een grote L behoort absoluut de PEJA Group, producent van elektromotoren met de hoogste categorie energielabel IE4. Onlangs opende PEJA een fabriek in China. De industrie in China heeft in de afgelopen periode een enorme ontwikkeling meegemaakt en de nieuwste technologieën verwerkt in het productieproces; daar zijn dan ook de meest duurzame fabrieken te vinden. Je leest er alles over in de coverstory van deze editie. Verder passeert een flink aantal netwerkevents de revue: de Arnhem Business borrel, de Arnhem en Nijmegen Business Rally, de tweede editie van RAN Business Ontmoet in Concertgebouw De Vereeniging, de Arnhemse én Betuwse Haringparty en de jaarlijkse barbecue van Broekhuis. Je ziet: genoeg kennis en mooie verslagen om tot je te nemen in de zomerperiode die voor ons ligt. Fijne zomer! Namens het team van Arnhem Business, Ber Pas

Blijf up-to-date van regionaal zakelijk nieuws Online platform arnhem.business

www.linkedin.com/ company/arnhem-business

www.facebook.com/ ArnhemBusiness

www.instagram.com/ @ArnhemBusiness

Word lid van RAN Business Ontmoet Ontmoeten we je, samen met 150 ondernemers uit de regio Arnhem en Nijmegen, op 16 september tijdens de Business A RRAN NHEM BU S I N E S SOntmoet | N U M M Ebij R 5Museum | J U L I 2 0 1 9 Bronbeek? 3 volgende bijeenkomst www.ran-business.nl Meld je aan via www.ran-business.nl!


ARNHEM

06

PEJA Group: Wereldhandel als tweede natuur

10

Rabobank Arnhem en Omstreken: Lokale betrokkenheid en relevante branchekennis

12

Column Pepp-r: Hoe krijg je een uitgebluste collega weer aan het huppelen?

13

DK Makelaars: De toekomst begint vandaag al op Park 15 Business

14

DIRECT Klantcontact en DIRECT Payrolling: Wij maken ondernemen makkelijk

16

3AMI: Betere zichtbaarheid en meer respons met Arnhem Business

19

Arnhem Business Borrel bij Kookplaats Arnhem

20

Concepts & Images: Wij willen de wereld een beetje mooier maken

22

Rabo Bridge to Bridge: Laat zien dat je trots bent op Arnhem en doe mee!

25

Dé Arnhemse Haringparty bij Kastanjelaan 13

26

Grand Café Rutgers: Het mooiste plekje in de regio

28

RAN Business Ontmoet: Concertgebouw De Vereeniging als netwerkdecor

COLUMNIST Maike Pollaert

30

Museum Bronbeek Arnhem: Uniek stuk koloniale geschiedenis met wrijving

FOTOGRAFIE Jan Adelaar, Boer van den Boom, Jimmy Israël, Maaike van Helmond

32

Plastic-reductie tijdens Nijmeegse Vierdaagse: Het is eigenlijk misdadig als je níet meewerkt

35

RAN Media x Vierdaagsefeesten: Vier de feesten: nu met het nieuwe UIT magazine!

36

Broekhuis: Jaarlijkse barbecue van Broekhuis opnieuw een feest voor de ondernemer

39

Cato Engeneering: CATO helpt klanten hun doelstellingen te bereiken

43

StartUp Arnhem: SCOOTit

44

Frank van der Snee Ontwerp: Uniek design picknicktafel van topkwaliteit

46

Arnhem en Nijmgen Business Rally: Om als eerste te finishen, moet je eerst finishen

48

Betuwse Haringparty: Een nieuwe traditie is geboren

REGIONAAL ZAKENMAGAZINE | JAARGANG 32 | NUMMER 5 | JULI 2019

SUCCES DOOR ERVARING ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

1

Hét zakenmagazine voor de regio Arnhem JAARGANG 32 juli 2019, editie 5 REDACTIE ADRES Hogelandseweg 88 6545 AB Nijmegen Tel. (024) 360 92 88 info@arnhem.business www.arnhem.business

ARNHEM

UITGEVER RAN Media - Ber Pas SALESMANAGERS Erik Lentjes, Bas Giling REDACTIE Xandra Derks, Maaike van Helmond, Heleen Kommers, Jimmy Israël

VORMGEVING 3AMI - Sjoerd van Dijk, Jessica Weeren, Sander Weeteling DRUK EN BINDERIJ DPN-Rikken Print en Binderij van den Burg ABONNEMENTEN Kijk voor onze abonnementen op: www.arnhem.business/abonneren Los exemplaar: € 5,95 VERSPREIDINGSGEBIED Angeren, Arnhem, De Steeg, Deelen Doorwerth, Driel, Duiven, Elst, Heelsum, Hemmen, Heteren, Homoet, Huissen, Lathum, Loo, Oosterbeek Randwijk, Renkum, Rheden, Rozendaal, Valburg, Velp, Westervoort, Wolfheze, Zetten COPYRIGHT Het auteursrecht op de in dit tijdschrift verschenen artikelen wordt door de uitgever voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden overgenomen, vermenigvuldigd of gekopieerd zonder uitdrukkelijke toestemming van de uitgever.

4


6

Productie van elektromotoren, vastgoedontwikkeling en -beheer, investeringen in beursgenoteerde bedrijven, venture capital, angel investments en restauratie van klassieke auto’s. Onder het dak van PEJA Producten in Arnhem komen deze verschillende takken van ondernemerschap bijeen.

Rabobank Arnhem en Omstreken is een sterke, lokaal gewortelde bank die dicht bij de ondernemer staat. Ze helpt relaties met ondernemen door het delen van relevante kennis op branche- en regioniveau. Doordat zij veel contacten en een groot klantenbestand heeft, weet zij ook vaak verbindingen te leggen tussen ondernemers. Daardoor kan ze echt van betekenis zijn voor de klant. Mark Landman is accountmanager bij de bank. Hij faciliteert ondernemers in het mkb in hun groei en ambities.

10 16

Sjoerd van Dijk en Jessica Weeren van 3AMI | Online Zichtbaarheid, twee (online) media liefhebbers met een professionele achtergrond op het gebied van vormgeving, programmeren, marketing en communicatie, werken dag in dag uit aan de online zichtbaarheid van Arnhem Business, een uitgave van RAN Media, waar zij tevens deel van uitmaken.

26

Wie aan komt rijden bij Grand Café Rutgers kan het eigenlijk niet missen: wat een pracht van een locatie. Gelegen aan het water van het Rhederlaag waan je je hier heel even ver van de bewoonde wereld. “En datzelfde water biedt ons ook nog eens tal van mogelijkheden”, aldus trots eigenaar Eric Rutgers. “Dat maakt ons tot dé perfecte locatie voor elke gelegenheid.”

“Op deze stralende en zonnige dag zou het toch heerlijk zijn om buiten te mogen werken...” Dat was de gedachte die op 18 juni waarschijnlijk bij menigeen in het hoofd spookte. Hadden wij even geluk! Die dag organiseerden wij namelijk de Arnhem en Nijmegen Business Rally. Ongeveer 90 ondernemers uit beide regio’s stonden om 09.30 uur te popelen om de door Bol Pijl Events uitgestippelde rally race te gaan rijden. Ook dit jaar voor het goede doel: Stichting FloorGhana.

46


COV E RSTO RY

P E JA G RO U P

WERELDHANDEL ALS TWEEDE NATUUR 6

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


TEKST: JIMMY ISRAËL | FOTOGRAFIE: JIMMY ISRAËL EN MARIUS HILLE RIS LAMBERS

Productie van elektromotoren, vastgoedontwikkeling en -beheer, investeringen in beursgenoteerde bedrijven, venture capital, angel investments en restauratie van klassieke auto’s. Onder het dak van PEJA Producten in Arnhem komen deze verschillende takken van ondernemerschap bijeen.

Ruim tachtig deelnemers van de Arnhem en Nijmegen Business Rally zoeken naarstig naar de juiste auto’s, die op hun opdrachtformulier staan vermeld. Hier staat slechts een greep uit de collectie Rolls Royces en Bentleys, die meer dan honderdvijftig exemplaren telt. “Er staan enkele unieke auto’s tussen”, vertelt directeur Toni Bienemann. “Die zwarte is van Elvis Presley geweest en die witte is gebruikt in een film met Robert Redford.” OPEN MINDED Klassieke auto’s verzamelen is vooral een uit de hand gelopen hobby, legt Toni uit. Inmiddels is hij eigenaar van Hooper International met een goed geoutilleerde werkplaats, waar unieke auto’s als verzamelobjecten zorgvuldig aangepast en gerestaureerd worden. Op hetzelfde terrein bruist het dankzij de ondernemersgeest van Toni. “PEJA Producten begon in 1937 als algemene handelsonderneming. In 1945 specialiseerde het bedrijf in handel met de voormalige communistische wereld. Vijfenzestig procent van de in- en export tussen Nederland en de landen in deze zogeheten ComeCon verliep via PEJA. We importeerden onder andere goederen en grondstoffen en werden de grootste keuken- en meubelimporteur van de Benelux. Het was voor mij normaal om met mijn ouders mee te

gaan naar Oost-Duitsland en Rusland en daar zag ik dat het niet zo zwart-wit was als de geschiedenisboeken deden geloven. Het beeld dat wij de ‘good guys’ waren en zij de ‘bad guys’ verdween en ik leerde veel genuanceerder te denken. Ik denk dat ik daardoor als ondernemer erg open minded ben. Ondernemers zijn geneigd om in hun eigen omgeving te opereren en zien de landsgrenzen als een barrière. Voor mij voelt het echter als een tweede natuur om zaken te doen met Europese landen en ver daarbuiten.” VASTGOED VAN ONTWERP TOT BEHEER Toni’s vriend en studiegenoot van de

universiteit vestigde zich in de VS en bracht hem in contact met de Amerikaanse vastgoedwereld. Daar begonnen ze samen de VSvastgoedonderneming van PEJA: Princeton Property Partners. “Zo ontwikkelen of adviseren wij over gronden en gebouwen in New Jersey en New York voor bedrijven als onder andere Dow Jones. Inmiddels zijn wij ook in de Benelux en Duitsland actief in vastgoedontwikkeling. We adviseren op stedenbouwkundig niveau en gebouwniveau. Daarnaast verzorgen wij ook de projectontwikkeling, uitvoer en het beheer als de gebouwen er eenmaal staan. Momenteel focussen wij ons op de toekomst van onze locatie in Arnhem.

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

7


Advisering, inspectie en onderhoud in (kit)-voeg afdichtingen • • • • • •

Afdichtingen in Milieu & Infra Vloeistofdichte & -kerende dilataties Petro- & Chemische industrie Voedingsmiddelenindustrie Onderhoud parkeergarages Betonherstel

DSA Nederland B.V. Impact 59, 6921 RZ Duiven Tel.: +31 (0) 26 44 222 34 info@dsabv.nl www.dsabv.nl


We zijn aan de Broekstraat gestart met de renovatie van de verhuurgebouwen. Naast onze eigen gebouwen verhuren we ruimten aan derden. Voor Peeze hebben wij het magazijn naar hun wensen tot stand gebracht en ook het opslag- en distributiegebouw van de bekende online supermarkt Picnic in Arnhem hebben wij gerealiseerd. Het prachtige historische gebouw aan de van Oldenbarneveldtstraat van de modevakschool (ROC Rijn IJssel) hebben we omgetoverd tot een hippe onderwijslocatie.”

‘ Een ondernemer probeert zo duurzaam en effectief mogelijk te zijn’

INNOVATIEVE ELEKTROMOTOREN Onderdeel van PEJA is ook OMEC, de tak die elektromotoren van 60 Watt tot 6 Megawatt produceert voor onder andere pompen, ventilatoren, compressoren en de scheepvaarttechniek. Ook generatoren voor energiecentrales en windmolens worden door het bedrijf gemaakt. “Overal kom je elektromotoren tegen, van je koelkast tot in de lift. Men wil meer en meer verduurzamen en daarvoor produceren wij elektro-

motoren met de hoogste categorie energielabel IE4. Onlangs hebben wij een nieuwe fabriek geopend in China met een oppervlakte van 60.000 vierkante meter. Hier werken vierhonderdvijftig medewerkers en we verwachten dat wij binnen vijf jaar onze productie kunnen verdubbelen. “Een ondernemer probeert zo duurzaam mogelijk te zijn. Om kosteneffectief te blijven probeer je het proces van grondstof tot eindproduct zo efficiënt mogelijk te houden. De industrie in China heeft in de afgelopen periode een enorme ontwikkeling meegemaakt en de nieuwste technologieën verwerkt in het productieproces; daar zijn dan ook de meest duurzame fabrieken te vinden. Onze tweede fabriek, Kaiser Motoren, staat in Duitsland. Daar maken wij speciaalmotoren en aandrijvingen voor chemiepompen, levensmiddelenmachines en medische apparaten zoals CT/MRI-scanners en röntgenapparatuur.”

SUCCES DOOR ERVARING De ondernemersgeest van Toni lijkt onuitputtelijk. PEJA is ook eigenaar van cultureel erfgoed als de Dömitzer Elbe EisenBahnbrug en Checkpoint Bravo in Berlijn. Ook is Toni eigenaar van het Arnhemse restaurant Memories of Asia. “Een trucje dat ik tijdens mijn zakenreizen in China heb geleerd. Het is financieel gunstig om in je eigen restaurant uit eten te gaan en je bent minder gebonden aan openingstijden als je nog laat een zakendiner wil organiseren.” Het lijken een hoop balletjes die Toni in de lucht moet houden. Wat het geheim is van zijn succes? “In de loop der jaren bouw je steeds meer ervaring op. Daardoor groei je in het veld waarin je opereert. Daarnaast ben je als ondernemer niet alleen bezig met de strategie van je bedrijf. Het is een noodzaak om ook actief sturing én uitvoering te geven aan verkoop, productontwikkeling, procesoptimalisering en financiering.”

Meer weten? Kijk op www.pejaproducten.com

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

9


FINANCIËN

R A B O BA N K A R N H E M E N O M ST R E K E N

LOKALE BETROKKENHEID EN RELEVANTE BRANCHEKENNIS

10

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Rabobank Arnhem en Omstreken is een sterke, lokaal gewortelde bank die dicht bij de ondernemer staat. Ze helpt relaties met ondernemen door het delen van relevante kennis op branche- en regioniveau. Doordat zij veel contacten en een groot klantenbestand heeft, weet zij ook vaak verbindingen te leggen tussen ondernemers. Daardoor kan ze echt van betekenis zijn voor de klant. Mark Landman is accountmanager bij de bank. Hij faciliteert ondernemers in het mkb in hun groei en ambities.

VERBINDEN Mark: “Rabobank is een coöperatieve bank en staat voor haar leden. We zijn er om de ondernemers verder te helpen. Dat gaat verder dan alleen de financiering. Samenwerken en verbinden, dat zijn de sleutelwoorden. Wij zijn aanwezig bij alle belangrijke netwerken. Je hoeft dus niet op zoek naar ons, wij zijn er gewoon. Daar waar we kunnen ondersteunen wij deze netwerken via een lidmaatschap of een bestuursfunctie. Hierdoor zijn we zichtbaar en makkelijk benaderbaar. Bovendien vergaar je zo essentiële kennis uit de regio. Verbinden van ondernemers wordt daardoor makkelijk. Stel je bent op zoek naar een pand. Wij weten je vaak te koppelen aan een makelaar of eigenaar die een dergelijk pand in de aanbieding heeft. Hierdoor beteken je meer voor een relatie dan alleen het beheer van bankzaken.” BRANCHEKENNIS “Onze kennis op het gebied van branches is groot. Met deze kennis zijn we een echte sparringpartner voor onze relaties. Gesprekken hebben daardoor meer diepgang. Wij zijn bereid om goede plannen te financieren. Daar wordt serieus naar gekeken. Uiteraard moet je aan bepaalde voorwaarden

voldoen. En is een persoonlijk gesprek van belang. Doordat wij de klant, zijn betaalgedrag, branche en regio kennen, weten we goed wat de mogelijkheden zijn. Daardoor kunnen we ook makkelijker financieringsbeslissingen nemen.” CREATIEF “Rabobank is er voor elke ondernemer. Ook voor start-ups. Wij proberen creatief te zijn in financieringsoplossingen. Daarin zijn we innovatief en ontwikkelen we continu nieuwe producten. Zo bieden we financieringsvormen aan voor bedrijven die normaliter bancair niet gefinancierd zouden kunnen worden. Ook dragen we met plezier een steentje bij aan verduurzaming. We zien bijvoorbeeld de laatste tijd veel lease aanvragen voor zonnepanelen en installatie. Alles is er bij ons op gericht om mee te denken. Wij werken echt voor onze klanten en door onze lokale aanwezigheid zijn de lijntjes kort.” LOKAAL BETROKKEN “Zoals gezegd is Rabobank een coöperatie en meer dan een bank die alleen de financiën regelt. We willen een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn en welvaart van onze omgeving. Via Arnhem Connect

pakken we samen met andere stakeholders veel projecten op die de regio Arnhem sterker maken. Zo participeert de Rabobank samen met de belangrijkste ondernemersverenigingen in ArnhemBedrijft!. Het evenement voor de Arnhemse ondernemer van 27 juni jl. Ook leveren we een bijdrage aan initiatieven op het gebied van circulaire economie en de innovatie sector. Onze maatschappelijke betrokkenheid uit zich ook in sponsoring van vele lokale initiatieven.” COMPLIMENT “Wij zijn een bank voor ondernemers. In dit kader complimenteren we ondernemerschap in deze regio. Er zijn veel waardevolle initiatieven die de economie in de regio stimuleren, die positief zijn voor het milieu of Arnhem op een of andere manier verder helpen. Ik spreek veel enthousiaste ondernemers. Binnenkort hoop ik met jou kennis te maken.”

Heb je een goed idee of wil je meer weten? Bel mij op 06 - 830 61 565 of kijk op www.rabobank.nl/arnhem

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

11


CONGRESSEN • PRESENTATIES • EVENEMENTEN • VERHUUR • INSTALLATIE • VERKOOP • ONDERHOUD

“Al meer dan 20 jaar jouw betrouwbare partner in audiovisuele ondersteuning”

WWW.AUDIOTRAJECT.NL

Fahrenheitstraat 17 • 6662 PZ Elst • 0481 - 48 26 49

HOE KRIJG JE EEN UITGEBLUSTE COLLEGA WEER AAN HET HUPPELEN? Voor een gedreven manager is niets vervelender dan een uitgebluste medewerker. Je wil graag vooruit, maar ervaart de remmende werking van iemand die zijn tijd uitzit. Het liefst zie je deze persoon overstappen naar een andere baan. Maar dat gebeurt niet altijd. Soms is de situatie ernaar dat je de persoon gewoon maar het beste kan oplappen. Voor deze situatie heb ik een tip. Ik pas hem veelvuldig toe in coaching en het werkt als een trein! Je voert een gesprek met de Persoon (we noemen hem voor het gemak even Coen). Laat Coen eerst vertellen wat hem dwars zit. (Dikke kans dat alles buiten hemzelf de schuld krijgt.) Als Coen uitgesproken is, vraag je hem wat hij in zijn vrije tijd het liefst doet. Hij vertelt dan bijvoorbeeld dat hij in een jazz ensemble trompet speelt. Uit zijn hobby haal je een positieve eigenschap. Je zegt bijvoorbeeld: “Een jazz ensemble? Dat betekent waarschijnlijk dat je enorme voelsprieten hebt voor wat er om je heen gebeurt!” Coen zal zich gevleid en gezien voelen. Daar groeit iedereen van. Ook Coen. Je eindigt dan het gesprek met: “Dan moeten we díe eigenschap gaan inzetten in je werk hier!” Die vertaalslag maak je nog niet in dit gesprek. Je gaat na deze geweldige vondst uit elkaar en komt pas over een paar dagen weer bij elkaar. Wedden dat de Coen-injouw-organisatie het gesprek uit huppelt? En (nog beter) hij zal er zelf al mee aan de slag gaan.

Maike Pollaert maike@pepp-r.nl www.pepp-r.nl

Succes!


B E D RI J F S H U I SV E ST I N G

D K M A K E L A A RS E N W I L L E M S E N M A K E L A A RS

DE TOEKOMST BEGINT VANDAAG AL OP PARK 15 BUSINESS

De regio Arnhem-Nijmegen zit in de lift. Er is veel bedrijvigheid en steeds meer regionale ondernemers steken hun licht op bij Park 15 Business. Een hypermodern bedrijvenpark, waar hoogwaardig parkmanagement, een goede bereikbaarheid en flexibiliteit centraal staan. En waar alle ruimte is om grenzeloos en toekomstgericht te ondernemen. Hans-Robert van der Doe van DK Makelaars is enthousiast over alle ontwikkelingen in de regio en op Park 15 Business. “Dit is echt dé plek van de toekomst. Het park ligt pal aan de A15 en als die doorgetrokken wordt naar de A12, dan wordt deze locatie alleen maar interessanter. Je zit hier heel centraal, tussen het Duitse Ruhrgebied en de Rotterdamse haven. In een regio die bruist van de energie, waar volop gebouwd wordt en waar steeds meer mensen met heel veel plezier wonen en werken.” FACILITEREN EN ONTZORGEN Roy Boesveld van Willemsen Makelaars: “Park 15 Business is hét bedrijvenpark van de toekomst. Aan werkelijk alles is gedacht om ondernemers nu, maar ook voor de jaren die komen, optimaal te faciliteren en te ontzorgen. Dat begint al bij de keuze voor een kavel. Er is veel mogelijk en we zoeken samen naar een oplossing die echt past. Ook als het

gaat om het ontwikkelen van een pand tot 20-25 meter hoog, bedrijfscategorie 4, ook geschikt voor productie, of het vinden van investeerders. We doen het graag samen met de ondernemers op het park.” HOOGWAARDIGE UITSTRALING De drempel om hier te komen ondernemen is laag. Op Park 15 Business is juist ook plek voor kleinschalige logistiek en ondernemingen uit andere branches. Van autodealer tot groothandel, alles kan en mag hier. En als je hier komt ondernemen, dan ben je de komende 20 jaar verzekerd van een terrein dat zijn hoogwaardige groene uitstraling blijft behouden, met een prima infrastructuur op een geweldige locatie.” GRENZELOZE MOGELIJKHEDEN “Wie de volgende stap wil zetten naar een succesvolle toekomst, moet zeker kennismaken met de grenzeloze

mogelijkheden op Park 15 Business. Want als je nu al onderneemt in de regio en je overweegt nieuwbouw, waarom dan niet hier? Maak gewoon een afspraak. Ik laat geïnteresseerde ondernemers graag zien dat de toekomst vandaag al is begonnen op Park 15 Business.” ROTTERDAM DUITSLAND

A15 Shell / FEBO Supperfood Terlouw Jaguar Landrover

Lidl

Kavel F 8350 m2

Kavel D1 7501 m2 Kavel D2 10358 m2

McDonald’s Kavel C2 6833 m2

Kavel G 7609 m2 Kavel H 7608 m2

Meer weten? Kijk op www.park15business.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

13


P E RS O N E E L E N O RGA N I SAT I E

TEKST: MAAIKE VAN HELMOND | BEELD: DIRECT SERVICE GROEP

D I R EC T K L A N TCO N TAC T & D I R EC T PAY RO L L I N G

WIJ MAKEN ONDERNEMEN MAKKELIJK Wat 26 jaar geleden kleinschalig begon met een telefoonservice om bedrijven 24/7 telefonische bereikbaarheid te bieden, is inmiddels uitgebreid tot zo veel meer. “Nog steeds zorgen wij ervoor dat onze klanten altijd bereikbaar zijn”, vertelt Aaltje Cornelies, directeur DIRECT Klantcontact. “Tegenwoordig niet meer alleen telefonisch, maar ook online.” Elf jaar geleden is daar nog een tweede tak van sport bij gekomen: payrolling en HR. “Alles om ondernemen makkelijk te maken”, aldus Marjan Verrijzer, directeur DIRECT Payrolling.

14

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


“Beide takken van sport vallen onder de DIRECT Service Groep”, vertelt Aaltje. Een naam die ook opvallend prijkt op het bedrijfspand aan de Jansbuitensingel in Arnhem. “Het is ook een echt Arnhems bedrijf. 26 jaar geleden begonnen we met een teleservice en inmiddels werken we met een team van ruim honderd medewerkers met één missie: ondernemers helpen uitblinken in hun klantcontact en personeelszaken.” EEN KLANTVRIENDELIJKER NEDERLAND Hierbij kan het volgens Aaltje gaan om zzp’ers die ook bereikbaar willen zijn als ze zelf met een klus bezig zijn of in wiens branche 24/7 bereikbaarheid noodzakelijk is tot grote bedrijven die willen uitblinken in hun klantcontact. “Bereikbaarheid van bedrijven is namelijk cruciaal voor het imago en de klantenbinding. De consument stelt steeds hogere eisen aan de service die bedrijven verlenen en wij maken het ondernemers mogelijk om daaraan te kunnen blijven voldoen, met als uiteindelijk doel een klantvriendelijker Nederland.” DIENSTVERLENING OP MAAT Aaltje heeft het dan niet alleen over het aannemen van telefoongesprekken als de onderneming zelf niet bereikbaar is, maar bijvoorbeeld ook over het beantwoorden van e-mails, live chats, WhatsAppjes en social media berichten. “Maar net waar jij als klant behoefte aan hebt. Inmiddels verzorgen we de bereikbaarheid van bijna duizend bedrijven die wij stuk voor stuk dienstverlening op maat bieden met DIRECT Klantcontact.” Meer weten? Kijk op www.directklantcontact.nl

KLANTEN BINDEN “En dat is ook precies wat we bij DIRECT Payrolling bieden”, neemt Marjan het stokje over. “Maatwerk voor iedereen als het gaat om payrollservices en andere personeelsdiensten zoals loonadministratie en HR-advies. Allemaal tijdrovende zaken waarbij wij de ondernemer kunnen ontzorgen. Voor wat voor een uitdaging de klant ons ook stelt, we zeggen niet snel nee, maar proberen altijd een passende oplossing te vinden. Dat is ook mede waardoor wij ons weten te onderscheiden in de markt.” Iets wat volgens Marjan heel belangrijk is. “Je moet klanten aan je zien te binden en dat is best lastig in deze tijd. Maar wij slagen daar bijzonder goed in, al zeg ik het zelf.” KENNISPARTNER EN MEER Belangrijk is het volgens Marjan dan ook om een stapje extra te zetten voor je klanten en net iets meer te bieden dan puur de standaard werkzaamheden. “Om die reden organiseren we binnen DIRECT ook regelmatig kennisevents over tal van relevante onderwerpen, zoals de wet- en regelgeving, maar bijvoorbeeld ook over werving en selectie via LinkedIn.” Onderwerpen waarover de aanwezigen na afloop van de events naslagwerken mee krijgen met de nodige informatie. “We willen namelijk eveneens kennispartner van onze klanten zijn om ook zo weer het ondernemen een stukje makkelijker te maken. Want dat is waar het voor ons uiteindelijk allemaal om draait: ondernemers ontzorgen, zodat zij zich volledig kunnen focussen op hetgeen waarvoor ze ondernemer zijn geworden.”

Meer weten? Kijk op www.directpayrolling.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

15


M A R K E T I N G E N CO M M U N I C AT I E

3 A M I | O N L I N E Z I C H T BA A R H E I D ’

BETERE ZICHTBAARHEID EN MEER RESPONS MET ARNHEM BUSINESS

16

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


Sjoerd van Dijk en Jessica Weeren van 3AMI | Online Zichtbaarheid, twee (online) media liefhebbers met een professionele achtergrond op het gebied van vormgeving, programmeren, marketing en communicatie, werken dag in dag uit aan de online zichtbaarheid van Arnhem Business, een uitgave van RAN Media, waar zij tevens deel van uitmaken.

TEKST: HELEEN KOMMERS | FOTOGRAFIE: JIMMY ISRAËL

“Voor Arnhem Business hebben we de online zichtbaarheid van de grond af aan opgebouwd, tot waar het nu is met een heel groot bereik. Je ziet ons altijd met de smartphone in de hand om de zichtbaarheid te vergroten via social media”, aldus Jessica. Sjoerd vult aan: “Toen wij onderdeel werden van Arnhem Business, was er niets op online gebied. Wij onderzochten de doelgroep. Welke mediakanalen gebruiken zij? Wanneer zijn zij daar het actiefst? Waar liggen hun interesses? Al dit soort onderzoeksvragen nemen we mee. Het gaat immers niet alleen om de juiste boodschap, het gaat óók om het juiste moment en de juiste plek om de boodschap te brengen. Hierna hebben wij de website gebouwd, de e-mailmarketing opgezet en social media ingezet. Wij blijven continue checken of onze online en offline media-uitingen aansluiten bij de doelgroep.” Jessica: “Na het opzetten van de online mediakanalen, hebben we het offline magazine stapsgewijs vernieuwd. Verder blijven we innoveren in het koppelen van het offline magazine met het online (netwerk)platform.” INTERACTIEF PLATFORM Dagelijks worden berichten op de site en social media geplaatst. Ook gaat er bijna wekelijks een gerichte e-mail-

marketing uit en wordt er goed gekeken naar de statistieken en gebruiken zij die om een volgende mailing verder te optimaliseren. Ook hebben zij naast Arnhem Business voor andere uitgaven van RAN Media online platformen ontwikkeld en gaat binnenkort de gloednieuwe, interactieve evenementen-site voor UIT Nijmegen online. REPUTATIE EN AUTORITEIT Sjoerd: ”We hebben intussen met het platform een goede reputatie en een behoorlijke autoriteit opgebouwd. Bedrijven vanuit het hele land benaderen Arnhem Business om betaald artikelen op de site te plaatsen, zodat zij beter gevonden worden. Dan weet je dat je iets goed doet. Wij vergroten ook de zichtbaarheid voor relaties van Arnhem Business. Artikelen op onze site zorgen voor een verbetering in de vindbaarheid in zoekmachines. De Arnhem Business mailings worden goed gelezen, zijn in de huisstijl van Arnhem Business gegoten en ze belanden niet snel in de spam. Kortom: betere zichtbaarheid en meer respons.” DERDE VRIEND Sjoerd: “3AMI spreek je uit als ‘drie ámie’, drie vrienden. En die derde vriend van 3AMI? Die kan jij zijn, want die vriend is namelijk de klant.”

Wat 3AMI voor Arnhem Business betekent, kan zij ook voor jou betekenen. Zij verdiept zich graag in je bedrijf en vakgebied om zo de zichtbaarheid op de juiste manier te verbeteren en verduurzamen. Jessica: “Wij doen onderzoek naar wat jouw doelgroep wil zien en waar zij zich bevinden en passen ons plan daar op aan. Wij gaan voor een duurzame relatie, waarbij we jouw zichtbaarheid continue vergroten.” Een selectie van 3AMI-projecten vind je op www.3ami.nl/projecten. Recente projecten waar zij trots op zijn? Het vormgeven van de officiële programmagids van de Vierdaagsefeesten in samenwerking met Stichting Vierdaagsefeesten. En op de gloednieuwe huisstijl en website van MK•Bedrijfsfinanciering, waarvoor zij op dit moment samen zorgen voor een goede vindbaarheid in de zoekmachines.

Benieuwd naar jouw online zichtbaarheid? Vraag onze zichtbaarheidsscan aan via www.zichtbaarheid.online, neem contact op via 024 - 360 92 77 of stuur een berichtje naar contact@3ami.nl.

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

17


LEKKER ARNHEMS

Pal voor Musis aan het Velperplein • JANS-arnhem.nl

JE PARTNER IN SUCCESVOL ONDERNEMEN Als MKB-adviseur van Claassen, Moolenbeek & Partners help ik ondernemend Arnhem succesvol(ler) te ondernemen. Ondernemen in het MKB wordt steeds complexer en omvangrijker. Er zal sneller gereageerd moeten worden op ontwikkelingen. Heeft u behoefte aan ondersteuning in het nemen van deze beslissingen? Of bij het aansturen van uw bedrijf? Vanuit een persoonlijke benadering en bedrijfskundige focus help ik uw bedrijf weer in beweging te krijgen.  Ik begeleid MKB ondernemers met mijn expertise op de volgende gebieden: Strategie Fusies en overnames Bedrijfsfinancieringen Ondersteuning nodig met bedrijfskundig en financieel advies? Op zoek naar een sparringspartner voor uw onderneming? Wilt u weten wat ik voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan nu vrijblijvend contact met mij op. Mr. Arie de Groot Claassen, Moolenbeek & Partners Arnhem Mr. E.N. van Kleffensstraat 6 6842 CV Arnhem 06 - 46 97 84 66 www.cmenp.nl 


2 2 M E I 20 1 9 | KO O K P L A ATS A R N H E M

ARNHEM BUSINESS BORREL

Hiltje Begieneman HB MANAGEMENT SUPPORT

“ De netwerkborrels zijn verrassend en zinvol. Leuk om zoveel lokale ondernemers te ontmoeten en ieders bevlogenheid te horen. ”

Bekijk meer foto's op FACEBOOK.COM/ ARNHEMBUSINESS

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

19


L I F E ST Y L E

CO N C E P TS & I M AG E S

WIJ WILLEN DE WERELD EEN BEETJE MOOIER MAKEN TEKST: MAAIKE VAN HELMOND | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

“Als bedrijf is het ontzettend belangrijk om uit te stralen wie je wilt zijn.” Daar zijn Jan en Marie-José van Hekke, eigenaren van ontwerpbureau Concepts & Images, van overtuigd. “Wij kunnen ondernemers helpen om die juiste uitstraling te creëren.” Maar dat is lang niet het enige wat dit bevlogen tweetal doet...

20

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


“In 2002 ging bij ons het roer om”, begint Marie-José te vertellen. “Beiden werkten we al meer dan twintig jaar in het onderwijs, in de ontwerp- en kunstvakken, maar we besloten die zekerheid los te laten en voor onszelf te beginnen met een ontwerpbureau.” Een keuze die haar vruchten zeer duidelijk heeft afgeworpen als je kijkt naar de bijzondere projecten die ze al op hun naam hebben staan. “Het balletje is op een gegeven moment gaan rollen en eigenlijk nooit meer gestopt.” MAATWERK VOOR ELKE KLANT Van woonhuizen tot kantoorruimtes, van religieus erfgoed tot zorginstellingen en alles ertussenin, MarieJosé en Jan gaan geen uitdaging uit de weg. Jan: “Het belangrijkste is dat we een klik hebben met de opdrachtgever en dat er een realistisch budget is om mee te werken. Als die twee factoren kloppen, dan zien we elk nieuw project, hoe groot of klein ook, als een uitdaging om weer een unieke woonen/of werkomgeving te realiseren die verrast en een mooie lach op de gezichten van onze opdrachtgevers tovert.” Welke stijl de voorkeur van de opdrachtgever heeft, maakt het tweetal hierbij niet uit. “Wij leveren voor elke

onder één dak; precies wat wij wilden. Hierdoor ontstaat namelijk de kruisbestuiving waar wij zo van houden. Mensen komen hier bijvoorbeeld om te vergaderen of om een concert bij te wonen en zien de kunst hangen. Eenmaal in gesprek over die kunst gaat het vervolgens vaak ook over interieur en daar komt ons ontwerpbureau dan weer om de hoek. De gemene deler bij dit alles? Bij ons draait alles om beleving!”

klant maatwerk dat aansluit bij diens wensen en persoonlijke voorkeuren, mét respect voor het gebouw.” VISITEKAARTJES Dé ‘Concepts & Images stijl’ bestaat dus niet, maar toch weten ‘kenners’ hun werk telkens weer te herkennen. MarieJosé: “Hoe gaaf is dat?! We vinden het ook belangrijk dat al onze projecten ware visitekaartjes zijn voor ons werk.” Hun eigen huis annex werkruimte is daar hét perfecte voorbeeld van; een verborgen pareltje met een zeer hoge wow-factor. “Voorheen was dit een kerkje”, vertelt Marie-José. “Jan had dit al in 1983 gezien en zei toen al dat dit zo’n mooie plek zou zijn voor een kunstgalerie. Toen het in 2006 op de markt kwam, hebben we het dan ook meteen gekocht.” DE VERZAMELING In eerste instantie werd het historische pand volledig verbouwd en door het stel ingericht als werkplek, kunstgalerie en locatie voor vergaderingen en zelfs bruiloften en concerten. Functies die het kerkje, dat inmiddels de naam De Verzameling draagt, nog steeds herbergt, maar tegenwoordig is het tevens de plek waar Marie-José en Jan wonen. “Er gebeurt hier dus heel veel

ONTWERP IN DE BREEDSTE ZIN Hoewel ze inmiddels dus heel wat meer bieden, blijft Concepts & Images van oorsprong natuurlijk een ontwerpbureau. Jan: “Een bureau met ontzettend veel passie voor interieur en de mens. Ontwerp kun je bij ons bovendien in de breedste zin van het woord nemen. Wij ontwerpen echt van alles en kunnen bovendien tijdens de uitvoering van de (interieur)bouw en de realisatie, het gehele (bouwkundige) proces voor de opdrachtgever bewaken zodat de uitvoering van het concept vlekkeloos verloopt. Dit alles om de wereld een beetje mooier te maken!”

Meer weten? Kijk op www.co-im.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

21


S P O RT

R A B O B RI D G E TO B RI D G E

LAAT ZIEN DAT JE TROTS BENT OP ARNHEM, DOE MEE AAN DE RABO BRIDGE TO BRIDGE TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: PARELTJES FOTOGRAFIE

Op 15 september kun je al hardlopend het verhaal van september 1944 beleven: het gevecht om de alom bekende brug. De brug die uiteindelijk een brug te ver leek. Aan het jaarlijks hardloopevenement doen zo’n 4.500 individuele lopers mee en circa 1.000 deelnemers aan de business runs. Het trekt meer dan 25.000 bezoekers. Dit jaar is een speciale editie. Bovendien kun je meedoen met het Arnhem Business team. Organisator Eddie Wassink van WE-link Sport Events vertelt samen met wethouder Economie en Sport Jan van Dellen. 22

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


“Deze editie van de Rabo Bridge to Bridge is extra bijzonder. Immers dit jaar staan we stil dat de Slag om Arnhem 75 jaar geleden is. De brug die Arnhem wereldberoemd heeft gemaakt is jaarlijks het toneel van het prachtig hardloopevenement: Rabo Bridge to Bridge. Met dit evenement komen sport en herdenken samen. Een prachtig manier om samen stil te staan bij onze geschiedenis en samen sportief bezig te zijn”, zegt Jan. HISTORIE “Bridge to Bridge is een evenement met een verhaal”, vertelt Eddie verder. “Door deel te nemen laat je zien dat je trots bent op Arnhem. Het is herdenken op een positieve en moderne manier. Je loopt namelijk vanaf de John Frostbrug door bezet en bevrijd gebied. Via een historische route door Arnhem-Zuid bereik je de finish. Er zijn afstanden van 5 km, 10 km en 10 Engelse miles. Je loopt de weg van waar de strijd om de brug in 1944 plaatsvond. Jij kunt die nu in vrijheid rennen. En dat is een groot goed. Naast het hardloopfestijn is op de markt van alles te beleven. Er is een klimwand, een tokkelbaan en er staan oude legervoertuigen. Een swingende live band treedt op. En je kunt een

rondrit maken met een militaire jeep. Het wordt dus een mooi feest.” BUSINESS RUNS “Je kunt als individu deelnemen, maar ook met een bedrijfsteam. Je verschijnt dan met collega’s of zakenrelaties aan de start. Hiervoor zijn speciale business runs pakketten. Een business run team bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf personen. Iedereen loopt dezelfde afstand. De snelste drie tijden gelden. Tevens is er optioneel een teamwearpakket af te nemen. Sowieso vermelden we het bedrijfslogo op de website. De inschrijfkosten bedragen € 160,- per team. Bij onze partner Van der Valk hotel Arnhem kun je daarnaast een hospitality pakket afsluiten.” ARNHEM BUSINESS TEAM “Samen met Arnhem Business zijn we een partnerschap aangegaan voor de business run. Je kunt je op individuele basis inschrijven voor het Arnhem Business team. Je rent dan samen met zakenrelaties uit het netwerk één van de afstanden. Zo leer je elkaar op een andere manier kennen. Je krijgt een Arnhem Business t-shirt, 2 consumpties en een snack. Inschrijven en betalen gaat super makkelijk via Ad Up. Je scant

met je telefoon de QR code. Die linkt je door naar een online platform. Daar kies je de afstand en vervolgens je favoriete betaalsysteem om het inschrijfgeld van € 42,50 te voldoen. Simpeler kan niet.” SPORT EN BEDRIJF Jan ten slotte: “De business run spreekt me bijzonder aan. Het is ook precies waar ik als wethouder voor ga. Ik wil graag het Arnhemse bedrijfsleven meer betrekken bij alle sportieve activiteiten in onze stad. De Rabo Bridge to Bridge is daar een uitstekende gelegenheid voor. Het is bovendien een mooie opmaat naar de European Company Games die in 2022 in Arnhem plaatsvinden. Een evenement waarbij sporters van bedrijven uit heel Europa samenkomen om te sporten. Tot slot wens ik alle deelnemers aan de Bridge to Bridge veel succes en plezier toe.”

Aanmelden!

of ga naar www.arnhem.business/bridge Meer weten? Kijk op www.bridgetobridge.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

23


FOTO: SANDER VAN DER GEIJN

D É A R N H E M S E H A RI N G PA RT Y

BIJZONDER GESLAAGDE HARINGPARTY BIJ KASTANJELAAN 13 TE VELP

GÜNTHER MATERS EN LINDA KUIPERS VAN KOELTRANS ANGEREN BETUWSE ONDERNEMER VAN HET JAAR 2019 Günther Maters en Linda Kuipers van Koeltrans Angeren zijn verkozen tot ondernemer van het jaar 2019. De verkiezing was onderdeel van ondernemersevent Betuwe Onderneemt Beter, dat op 17 juni plaatsvond in de Theaterkerk in Bemmel. Tom van Dalen van Van Dalen Infra & Milieu werd als jonge ondernemer bekroond met de Rabo Talent Award. De jury en de ruim 200 aanwezige ondernemers hadden samen een stem

Er werd haring gehapt, gedronken en gelachen. Samen met 500 ondernemers uit de regio werd er dinsdag 11 juni ultiem genoten van de eerste Hollandse Nieuwe. Dit jaar wederom georganiseerd door Flynth Adviseurs en Accountants, BOERMA Interieurstyling & Projectinrichting, Schoonmaakbedrijf Drost en Zonen, Zijm Volkswagen Audi, Decom en Arnhem Business.

in de verkiezing. NAMENS ARNHEM BUSINESS VAN HARTE GEFELICITEERD!

Ideaal voor MKB en retail Brandmeldsystemen Telefooncentrales Datanetwerken (LED)verlichting Stopcontacten en schakelaars Camerasystemen Laadpalen Meterkasten Advies bij verbouwing en renovatie

De beste haring van Gamba, culinaire verrassingen en de mooiste wijnen van Wijnhandel Appeldoorn. Dat zijn jaarlijks de ingrediënten van deze succesvolle en drukbezochte avond aan de Kastanjelaan 13 in Velp. Uiteraard werden er ook de nodige nieuwe contacten gelegd. Tegelijkertijd dus een mooi netwerkevenement voor business and pleasure. Gezellig was het zeker, pas tegen middennacht gingen de laatste gasten weer naar huis, moe maar voldaan. Via www.arnhem.business/haringparty-2019 vind je alle foto’s van de gezellige haringparty. Wij hebben alweer zin in volgend jaar! Tot dan?

Bekijk de foto’s!

kleine klus

snel geregeld

Kijk op rtp.nl of bel 0487 585 100 Van Heemstraweg 47 • 6654 KD Afferden (Gld.)

schoonmaakbedrijf drost en zonen bv


1 1 J U N I 2 0 1 9 | KASTA N J E L A A N 1 3

ARNHEMSE HARINGPARTY

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

25


GAST V R I J H E I D

G R A N D C A F É R U TG E RS

HET MOOISTE PLEKJE IN DE REGIO TEKST EN FOTOGRAFIE: MAAIKE VAN HELMOND

Wie aan komt rijden bij Grand Café Rutgers kan het eigenlijk niet missen: wat een pracht van een locatie. Gelegen aan het water van het Rhederlaag waan je je hier heel even ver van de bewoonde wereld. “En datzelfde water biedt ons ook nog eens tal van mogelijkheden”, aldus trots eigenaar Eric Rutgers. “Dat maakt ons tot dé perfecte locatie voor elke gelegenheid.”

26

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


Van bruiloften tot personeelsuitjes en van bedrijfsborrels tot feestavonden, bij Grand Café Rutgers draaien ze er hun hand niet voor om. “In de 21 jaar dat wij inmiddels bestaan hebben we al zo ontzettend veel mogen organiseren, dat ik onszelf op dat vlak toch wel echt een expert durf te noemen. Of het nu gaat om een groot zakelijk event of een privéaangelegenheid, iedereen is bij ons welkom en we zoeken altijd naar een invulling op maat”, vertelt Eric enthousiast. DENKEN IN OPLOSSINGEN “We willen alles en we kunnen alles, dat is een beetje onze drive. Niet denken in problemen, maar in oplossingen. Dat maakt dit werk ook zo leuk; helemaal als je dan achteraf niets dan positieve reacties krijgt over wat we voor de klant hebben weten te regelen.” En daarin gaan ze bij Rutgers dus, zoals gezegd, heel ver. “Een tijd terug hadden we hier iemand die het gevoel van een Ibiza beachparty wilde creëren; feesten met de voeten in het zand. Geen probleem, dan storten we het hele terras toch vol met zand... Zolang het de volgende ochtend maar weer opgeruimd is zodat we gewoon weer open kunnen zonder dat gasten er last van ondervinden.

We zijn immers niet alleen een feestlocatie, maar ook gewoon geopend voor mensen die heerlijk een hapje willen eten met uitzicht op het water of gewoon gezellig een borrel willen drinken, eventueel met iets lekkers erbij.” RESTYLE Eric vindt het dan ook belangrijk dat iedereen zich welkom voelt in zijn zaak. Met dat in zijn achterhoofd besloot hij zijn grand café eind vorig jaar ook een frisse, nieuwe look aan te meten. “Van 27 december tot 5 januari zijn we gesloten geweest en in die korte tijd hebben we de hele zaak gerestyled zodat deze weer echt van deze tijd is: mooi, gezellig, overzichtelijk en sfeervol.” OUTDOOR ACTIVITEITEN Een restyle die bijzonder goed is geslaagd. In het grand café overvalt je meteen bij binnenkomst een soort huiskamergevoel waarin iedereen zich prettig voelt. “En dat moet ook. Bij ons geen allures van een sterrenzaak. Je moet hier binnen kunnen komen lopen zoals je bent, in pak of op slippers, maar net waar jij je goed bij voelt.” En die slippers zul je hier ongetwijfeld

regelmatig aantreffen, want dankzij de ligging aan het Rhederlaag leent de locatie zich ook perfect voor outdoor activiteiten op en rond het water. “Een rondvaart, suppen, waterballen, beachvolley, mini-midgetgolf, jeu de boules... het kan hier allemaal. Niet alleen leuk voor privé-uitjes, maar zeker ook voor zakelijke events. Uiteraard hoef je niet per se actief bezig te zijn, maar kun je er ook voor kiezen om met je gezelschap te dineren, heerlijk te barbecuen of gewoon lekker te feesten. Een combinatie behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Geef aan wat je wil en dan vinden we gegarandeerd een oplossing op maat!”

Meer weten? Kijk op www.grandcaferutgers.com

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

27


RAN BUSINESS ONTMOET

CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING ALS NETWERKDECOR TEKST: HELEEN KOMMERS | FOTOGRAFIE JAN ADELAAR

Aan het Nijmeegse Keizer Karelplein ligt het monumentale Concertgebouw De Vereeniging. Een icoon van internationale allure met een rijke historie. De tweede editie van RAN Business Ontmoet vond plaats in dit prachtige decor. Het uit 1915 daterende gebouw is sfeervol uitgevoerd in Art Deco en Art Nouveau. De Grote Zaal is wereldberoemd om de uitmuntende akoestiek. Door de grote vlakke vloer, waarvan de stoelen verwijderd kunnen worden, is deze zaal multifunctioneel. De capaciteit ligt tussen de 1.450 en 1.800 personen. De Kleine Zaal, qua interieur het pronkstuk van Concertgebouw De Vereeniging, telt maximaal 220 stoelen. Daarnaast zijn de entree en hal, de Keizer Karelfoyer, de Annazaal, de Sociëteitskamer, de Leeuwzaal en het Grand Café Restaurant buitengewoon geschikt voor zakelijke events. Denk aan productpresentaties, symposia en seminars. Of een netwerkborrel, zoals die van RAN Business Ontmoet. CONCERTGEBOUW DE VEREENIGING Oorspronkelijk lag De Vereeniging buiten de stad, iets wat nu bijna niet voor te stellen is. De sociëteit werd ontworpen door de Nijmeegse architect Oscar Leeuw. Een enthousiaste Carola Groenendijk (Credion bedrijfsfinancieringen) over de bezichtiging: “Een levendige rondleiding waarin feiten goed werden afgewisseld met bijzondere historische gebeurtenissen en persoon-

28

lijke ervaringen. De moeite waard!” Paul Buul (Wildenberg Advocaten) sluit zich hierbij aan: “De bijeenkomst was goed georganiseerd en het was interessant om een kijkje te nemen achter de coulissen bij de verbouwde Vereeniging. De bijeenkomsten van RAN Business Ontmoet zijn een mooie gelegenheid om ondernemers uit Nijmegen en Arnhem te treffen. De rondleiding is daarnaast een ideale manier om nieuwe mensen te leren kennen en niet te blijven hangen bij de ondernemers die je al kent.” VEEL NIEUWE GEZICHTEN Net als de vorige keer in het Nederlands Wijnmuseum te Arnhem, mochten we ook deze keer een aantal nieuwe leden verwelkomen. Mariska Nijman (Teamleider klantcontactcentrum bij 2Switch Elst): “Ik was een nieuwkomer en vond het een verrassende bijeenkomst. Leuk om nieuwe bedrijven en mensen en hun verhaal te leren kennen en ook meer te horen over de geschiedenis van ‘De Vereeniging’.” Piet Philipsen (centrummanager Wijchen): “Het thema van dit jaar, Cultuur, plus het idee van een vernieuwd net-

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

werkevent waren voor mij de drijfveer om lid te worden van RAN Business Ontmoet. Het was een gezellige, informatieve ontmoeting over het ontstaan en huidige verbouwing van (Sociëteit) Concertgebouw de Vereeniging, een gebouw waar ik regelmatig ben geweest of dat ik gepasseerd heb zonder de echte historie te kennen. Waardevol!” RUIMTE OM TE NETWERKEN Na afloop was er ruimte om na te praten met het bekende hapje en drankje. Alhoewel ‘bekend’… de bittergarnituur op basis van onder meer oesterzwammen was origineel en bijzonder smaakvol. De zon was aangenaam warm. Extra genieten, want de volgende dag zou het stortregenen.

We kijken uit naar meer mooie, inspirerende en interessante netwerkevenementen. Ontmoeten we jou ook weer op maandag 16 september bij Museum Bronbeek in Arnhem? Aanmelden kan via www.ran-business.nl Benieuwd wie lid is? Kijk op www.ran-business.nl/leden


ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

29


C U LT U U R

M U S E U M B RO N B E E K A R N H E M

UNIEK STUK KOLONIALE GESCHIEDENIS MET WRIJVING

TEKST: JIMMY ISRAËL | FOTOGRAFIE: JIMMY ISRAËL & BRONBEEK

Bronbeek is het museum en kenniscentrum van het koloniaal-militair verleden in Nederlands-Indië, (het huidige Indonesië). Daarnaast biedt het landgoed als Koninklijk Militair tehuis huisvesting en verzorging aan veteranen. “Bronbeek geeft een interessant stuk geschiedenis weer waarin ook veel wrijving zit.”

Het koloniale verleden heeft Nederland veel welvaart gebracht met de ondernemingen van de Verenigde Oostindische Compagnie (VOC) en vanaf 1814 door de exploitatie van de kolonie Nederlands-Indië. Dezelfde periode heeft ook een donkere keerzijde die diepe sporen heeft nagelaten: er was een eindeloze reeks koloniale oorlogen en uitbuiting van de plaatselijke bevolking. “In ons museum proberen we een zo neutraal mogelijk kader te schetsen en objectief de context van dit stukje historie te weergeven”, vertelt medewerker

30

publiekscommunicatie Niek Ravensbergen. “Het is vervolgens aan de bezoeker om zelf een oordeel te vormen.” Sinds 1997 draagt hij bij aan de kennisdeling over de koloniale geschiedenis. UNIEKE COLLECTIE ÉN BEWONERS De semipermanente presentatie geeft een inkijk in het handelen van de koloniale overheid in de archipel, in het bijzonder van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). “Het overgrote deel van onze collectie

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

beslaat de militair historische geschiedenis van Nederlands-Indië. Daarnaast vinden bezoekers volkenkundige en natuurhistorische stukken terug en is er ook een zaal ingericht over de dagen van de VOC.” Hier zien we bijvoorbeeld beelden die de kunsthistorie van de inheemse bevolking laten zien, terwijl de Europese sabel en Japanse zwaarden hun stempels drukken op de militaire aanwezigheid van overzee. “Negenennegentig procent van de voorwerpen in het museum komt voort


uit schenkingen van verschillende generaties die terugkeerden vanuit Nederlands-Indië naar Nederland.” Uniek aan het gebouw zijn wellicht ook de bewoners die verblijven in de zijvleugels van het museum. “De laatste eigenaar van Bronbeek was koning Willem III. Hij had het landgoed vijf jaar in bezit en in die periode werd het terrein flink opgewaardeerd. Hij schonk het in 1859 aan de staat met de voorwaarde dat er een tehuis zou komen voor invaliden. Uiteindelijk was er op Bronbeek plaats voor tweehonderd kolonialen.” Sinds 1970 is het tehuis ook opengesteld voor oud-beroepsmilitairen van alle delen van de Nederlandse krijgsmacht. BEZOEK De agenda van Bronbeek laat een

verscheidenheid aan activiteiten zien. Van educatieprogramma’s en lezingen tot workshops en themarondleidingen; er heerst levendigheid op het landgoed voor zowel groepen als individuen. Aan de zuidflank van het museum staat op hetzelfde terrein café-restaurant Kumpulan. Dit reunie- en congrescentrum staat open voor gezelschappen en individuele bezoekers van het landgoed, reserveren is aan te bevelen. “Het is dan ook een mooie locatie voor een zakelijke bijeenkomst zoals een congres of seminar, waarbij drankjes en een Indische maaltijd niet mogen ontbreken. De ruimte biedt plaats aan maximaal driehonderd mensen en kan gecombineerd worden met een rondleiding in het museum of over het landgoed.”

Op 16 september is Bronbeek de gastlocatie voor het eerstvolgende RAN Business Ontmoet evenement. Tijdens deze bijeenkomst staat het thema ‘cultuur’ centraal. Meld je aan via www.ran-business.nl. Museum Bronbeek Velperweg 147, 6824 MB Arnhem 026 - 376 35 55 w. defensie.nl/onderwerpen/bronbeek e. loket.bronbeek@mindef.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

31


DUURZAAMHEID

P L AST I C - R E D U C T I E T I J D E N S N I J M E EGS E V I E R DA AGS E

HET IS EIGENLIJK MISDADIG ALS JE NÍET MEEWERKT

TEKST: HELEEN KOMMERS | BEELD: IVO HUTTEN EN GERARD VAN ROEKEL

Zaterdag 15 juni maakten ruim 200 vrijwilligers Nijmegen zwerfplasticvrij. Zij gaven gehoor aan de oproep van tv-zender National Geographic om deel te nemen aan de actie City Clean-Up. Jeugdpresentator Buddy Vedder en ecologe Sterrin Smalbrugge hielpen mee.

Tim Beudel, zenderdirecteur van National Geographic Benelux, verwelkomt de deelnemers: “Ontzettend leuk om zoveel kinderen te zien. We kregen veel vragen voor Buddy en Sterrin.” Zo wil een deelnemertje weten of schildpadden last hebben van plastic. “Schildpadden hebben daar heel veel last van”, legt Sterrin uit. “Ze eten kwallen en wanneer er een plastic zakje in het water drijft, denken ze dat het een kwal, en dus een lekker hapje is. Maar helaas… hij krijgt zijn buik vol met plastic. Als we zo doorgaan, is er in 2050 meer plastic in de oceaan dan vis.”

32

PLASTIC PLAN Op de City Clean-Up-site kun je je eigen ‘Plastic Plan’ maken en bepalen welke wegwerpproducten je niet meer wil gebruiken. We vroegen Sterrin naar het belang van zo’n plan: “Ieder stukje plastic dat je opraapt, redt een diertje. Ook al is dat maar één stukje per dag, dan doe je toch iets goeds. Je bent nooit te klein om een verschil te maken.” Ook Buddy heeft een Plastic Plan: “We weten allemaal dat plastic slecht is, maar we weten niet zo goed wat we zélf kunnen doen om dit probleem tegen te gaan. We kunnen best minder plastic

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

‘ Je bent nooit te klein om een verschil te maken ’


gebruiken. Zo neem ik altijd een stoffen tasje mee voor mijn boodschappen en naar de set een thermoskan voor mijn drinken.” PLASTIC EN DE NIJMEEGSE VIERDAAGSE Tijdens een gigantisch evenement als de Nijmeegse Vierdaagse wordt er heel veel plastic gebruikt. Met name alle weggegooide plastic bekertjes, die een soort tapijt vormen door de gehele stad, springen het meest in het oog. Wist jij dat het 450 jaar duurt voordat een plastic bekertje is afgebroken? Ben je dus bewust van wat je achteloos weggooit. Want ‘met hetzelfde gemak gooi je ’t in de afvalbak’, een slogan die Stichting Nederland Schoon 16 jaar geleden al lanceerde. Tijdens de Vierdaagse staan er zó veel afvalbakken, dat de slogan daar in elk geval opgaat. AMBASSADEUR HARM EDENS Al voor het twaalfde jaar verslaat Harm voor Omroep Gelderland de Nijmeegse Vierdaagse. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk: “Iedere dag zijn er bijna 50.000 wandelaars en meer dan een kwart miljoen bezoekers. Als op dag 3 de Zevenheuvelenweg getrotseerd wordt, delen sponsoren aan het begin van de klim flesjes energydrink uit. Al vroeg in de middag loop je bijna kniediep door plastic rotzooi. Dan zie je pas écht wat er gebeurt als je individueel niet de juiste keuzes maakt.

Het lijkt mij goed dat er een centraal tappunt komt waar je je eigen bidon vult.” Harm is ervan overtuigd dat dit werkt. Kijk maar naar alle watertappunten in Nijmegen; mensen vullen niet alleen flesjes, maar maken ook hun petten nat ter verkoeling. “Nederland heeft beter drinkwater dan bronwater, dus waar zijn we mee bezig?! Laten we een deel van de stad adopteren en schoonhouden.” WIE IS NOU DE VERVUILER? “We moeten echt af van onze afhankelijkheid van plastic en daar kan je individueel een keuze in maken”, aldus Harm. “Het recycling systeem is hier nog altijd zeer slecht georganiseerd. Ook al scheid je je afval, 80% van al het plastic gaat toch nog die verbrandingsoven in. Laten we plastic, op zich een goed materiaal, verantwoord gebruiken. Ik heb een jas die gemaakt is van 98% koffiedik en 2% PETfles, en een jas die volledig bestaat uit gerecycled visnetnylon. We moeten de recyclers dwingen tot een ander systeem. Als we bewuster omgaan met plastic, gaan de fabrikanten heus wel nadenken. Zorg bijvoorbeeld dat je één type plastic hebt. Nu zie je vaak dat iedere fabrikant zijn eigen plasticsoort heeft en die kunnen niet altijd samen gerecycled worden.” Harm vertelt dat hij pas in Botswana was namens het WNF. Daar krijg je een

boete als je plastic weggooit. “Je ziet groepen mensen langs de weg alles opruimen. Het land ziet er super schoon uit. Als wij, ondanks onze Westerse rijkdom, niet eens een goed systeem hebben, wat hebben arme(re) landen dan voor keuzes en kansen?”

‘ We moeten echt af van onze afhankelijkheid van plastic ’ AWARENESS Tim besluit: “In anderhalf uur hebben we een schrikbarende hoeveelheid plastic en ander afval verzameld. Moet je nagaan als je daar wekelijks of maandelijks mee aan de slag gaat… Naast het fantastische resultaat vandaag, heeft deze actie ook symbolische waarde. De awareness blijft hierdoor namelijk groeien, niet onbelangrijk voor een stad als Nijmegen, waar veel evenementen worden georganiseerd.”

Meer weten over hoe Stichting Vierdaagsefeesten met duurzaamheid omgaat? vierdaagsefeesten.nl/ doe-maar-duurzaam

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

33


UTILITEITSBOUW

RENOVATIE/ HERBESTEMMING

SERIEMATIG RENOVEREN

UTILITEITSBOUW

RENOVATIE/ HERBESTEMMING

SERIEMATIG RENOVEREN

SCHADE HERSTEL

MUTATIE ONDERHOUD

SCHADE HERSTEL

MUTATIE ONDERHOUD

DUURZAAM RENOVEREN DUURZAAM RENOVEREN

KOENDERS TOTAALBOUW STAAT VOOR KOENDERS TOTAALBOUW STAAT VOOR DUURZAAMHEID SAMENWERKING INNOVATIE

KWALITEIT

Koenders Totaalbouw B.V. ‘t KWALITEIT Holland 8 • 6921 DUURZAAMHEID GW DUIVEN • 0316 26 33SAMENWERKING 41 • Info@koenderstotaalbouw.nl INNOVATIE Koenders Totaalbouw B.V.


M A R K E T I N G & CO M M U N I C AT I E

RAN MEDIA

x

V I E R DA AGS E F E E ST E N N I J M EG E N

‘VIER DE FEESTEN: NU MET HET NIEUWE UIT MAGAZINE!’ Het team van RAN Media heeft blaren op de vingers van het typen en blaren op de oren van het telefoneren, maar dat háált het natuurlijk niet bij de prestaties - en de blaren - van alle vierdaagselopers! Wij wensen hen heel veel succes en plezier uiteraard. RAN Media viert deze zomer het feit dat zij in samenwerking met Vierdaagsefeesten Nijmegen het UIT Nijmegen Vierdaagsfeesten magazine mochten uitgeven. Met het buitengewoon gevarieerde programma van de Vierdaagsefeesten, wordt de 50e editie dit jaar zeker één groot feest. Dit jaar zijn de feesten voor het eerst onderverdeeld in zeven thema’s, waaronder de nacht. “Wil je juist even de Vierdaagse ontvluchten? Ook daar is in UIT Nijmegen aangedacht. Je vindt er niet alleen het complete programma van de feesten, je leest ook diverse interessante achtergrondverhalen. En dat de bedrijvige regio deze 50e editie volop steunt is duidelijk te zien aan hun bijdrage aan dit magazine. We danken Vierdaagsefeesten Nijmegen voor deze mooie kans en alle bedrijven die hun deelname aan dit boekje hebben verleend,” aldus Ber Pas, trotse directeur van RAN Media. Kortom: vier dagen lopen, zeven dagen feesten. Een prachtig spektakel voor zowel de regio Nijmegen én Arnhem. UIT Nijmegen is nu gratis mee te pakken op diverse afhaalpunten en is 6 - 7 juli huis-aan-huis verspreid in de regio Nijmegen.

Lees óók online! Scan de QR code of ga naar uitnijmegen.nl/vierdaagse Wil je ook je zichtbaarheid vergroten in samenwerking met RAN Media? Kijk op www.ranmedia.nl. ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

35


NETWERKEN

TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

B RO E K H U I S

JAARLIJKSE BARBECUE VAN BROEKHUIS OPNIEUW EEN FEEST VOOR DE ONDERNEMER Je hoeft geen Broekhuis-auto te rijden om gast te zijn op de barbecue van Broekhuis. Bij directeur Simko Crum ben en voel je je welkom. De Opel-dealer is lid van meerdere business clubs. Zijn missie: verbinden. Daarom nodigt hij relaties uit de verschillende netwerken uit. Ongeacht of je klant bent. En waar je op elk evenement rekening houdt met 10% no show, gebeurt hier het tegenovergestelde. De voortuin van Loods Goes in het Openluchtmuseum telde beduidend meer ondernemers dan aangemeld.

36

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


Simko: “Familiebedrijf Broekhuis

VERTROUWDE ZAKENPARTNER

enthousiasme van iedereen. Niet alleen

bestaat zo’n 87 jaar. We hebben circa 50

Ook al ben je niet op zoek naar een

op de avond zelf, maar ook daarna.

vestigingen door het land met een

Opel, dan toch weten ondernemers

Alleen maar positieve reacties.

breed palet aan automerken in alle

hem te vinden voor een nieuwe bolide.

prijsklassen. Bij onze Opel-vestiging in

Het heeft te maken met zijn manier van

Ik breng met plezier groepen bij elkaar.

Arnhem staat exact 10 jaar op de teller.

zakendoen: open en eerlijk. Op Simko

En zet daar graag mijn deur voor open.

Daarom hebben we onze jaarlijkse

kun je vertrouwen. Je krijgt een eerlijk

Leuk om te zien dat verschillende

barbecue een feestelijk tintje gegeven.

advies. Bovendien geeft hij andere

netwerken mixen. De Smaakcateraar

Normaal gesproken houden we deze

ondernemers graag een podium. Dat

heeft de heerlijkste barbecuegerechten

happening bij onze showroom.

wordt gewaardeerd. Zo ook deze

met salades bereid. Contact leg je

Intiem en gezellig.

barbecue met prominente

immers makkelijker met een hapje en

Het Openluchtmuseum heeft onlangs

aanwezigheid van Arnhem Business,

drankje. Uiteraard heeft het weer ook

een nieuwe auto bij ons aangeschaft.

DEBA Marina, Waterurn en Ahoud

meegeholpen. En laten we de geweldige

Hoe leuk is het dan om voor deze

Schildersbedrijf.

locatie niet vergeten. Het geeft energie

speciale gelegenheid de barbecue bij

om de zomer in te gaan.”

hun splinternieuwe Loods Goes te

GROOT ENTHOUSIASME

organiseren?”

“Ik ben een beetje overweldigd door het

Meer weten? Kijk op www.broekhuis.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

37


Beschikbare kleuren dop

Juli & augustus deal

f

usie

our

col full

l labe k twor

250 stuk s € 0.65 pe r stuk Geen inst elkosten

w ar an u e en v i z r keuz voo naar p o rd PET Kleu cled recy e G l 100% 30m ud 3 Inho

Incl

Binnen 2 weken geleverd | Prijzen excl. BTW, verzendkosten en eventuele opmaakkosten artwork Langstraat 48A

|

6691 EH Gendt

|

0481 - 45 42 50

|

info@joostenpromogifts.nl

VORMGEVING | DTP | COMMUNICATIE 3D ONTWERP | BRANDING | MARKETING JOOSTEN ONTWERPSTUDIO info@joostenontwerpstudio.nl

www.joostenontwerpstudio.nl

0481 45 42 50

Langstraat 48 A , Gendt


I N N OVAT I E

C ATO E N G I N E E R I N G

WIJ HELPEN KLANTEN HUN DOELSTELLINGEN TE BEREIKEN

CATO Engineering voert projecten uit in de technische industrie. Core business: het leveren van kooldioxide (CO2) afvanginstallaties voor de tuinbouw. Hiermee kunnen tuinders hun eigen CO2 op een goedkopere en betrouwbare manier zelf produceren. Eigenaar Immanuel Jurg: “Maar daar blijft het niet bij. We kunnen veel technische vraagstukken omzetten in projecten, waarbij er rekening wordt gehouden met verschillende wensen.”

TEKST: HELEEN KOMMERS

uit. Vanaf de eerste kennismaking tot een operationele installatie, tot in de details geïntegreerd met het bestaande systeem. En we monitoren ook daarna de voortgang van ieder project.”

Zo levert CATO Engineering installaties voor verwijderen van verontreinigingen uit biogas. Denk aan belangrijke verontreinigers als - uiteraard - CO2, maar ook waterstofsulfide (H2S), verschillende geurcomponenten en siloxanen.

gebruiken. De operationele kosten zijn bijzonder laag, omdat geen verdere bewerking nodig is. De kosten voor het vloeibaar maken, of voor het comprimeren tot hoge druk vervallen. Ook hoeft de gasvormige CO2 bij lokale toepassing niet gedroogd te worden.”

CO2 VOOR TUINDERS Binnen de kassenbouw wordt bij een aantal gewassen CO2 in de kassen toegevoegd, zodat planten sneller groeien en opbrengsten worden verhoogd. Immanuel: “Deze CO2 wordt meestal gewonnen uit de verbranding van aardgas in een gasmotor en verkocht als vloeibaar of gasvormig CO2. Maar deze methode is duur, de rentabiliteit laag en het restwarmte-overschot een probleem. Wij bieden de mogelijkheid om CO2 uit rookgassen te verwijderen en in de directe nabijheid in gasvorm te

VAN CONCEPT NAAR REALISATIE Maar de voordelen gaan verder. Zo is het vloeibaar maken van CO2 energie-intensief. Door over te stappen op gasvormig CO2 wordt er veel elektriciteit bespaard. Ook kan de CO2 geproduceerd worden op locatie, waardoor geen transport nodig is. Bovendien zijn de kosten voor gasvormig CO2 lager. “Hierdoor loont het om meer CO2 te injecteren in de kassen en hiermee de productie te verhogen”, aldus Immanuel. “Wij voeren ieder project vakkundig

MEERDERE DOELEN GEDIEND Bevolkingstoename en verdere industrialisatie zullen de energierekening alleen maar hoger doen oplopen en schaarste verder in de hand werken. Energiebesparing en milieuontlasting hoeven de kostprijsbesparing van de productie niet in de weg te zitten. De installaties van CATO Engineering komen duidelijk aan beide doelstellingen tegemoet.

Meer weten? Kijk op www.cato-engineering.com

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

39


DE VOORDELEN VAN EEN LIDMAATSCHAP »» Toegang tot 4 grote netwerkevenementen; »» Toegang tot 2 bladpresentaties van Arnhem of Nijmegen Business; »» Jaarabonnement op Arnhem of Nijmegen Business; »» Interactief profiel met inzicht van aanwezigen; »» 10% korting op online adverteren op arnhem.business of nijmegen-business

Arnhemse en Nijmeegse ondernemers ontmoeten elkaar tijdens RAN Business Ontmoet Sinds 2016 breidt Arnhem en Nijmegen Business haar ‘Business’ concept uit met het organiseren van jaarlijks vier grote businessevenementen onder de noemer RAN Business Ontmoet waarbij een vaste verbinding wordt gelegd tussen de regio Arnhem en Nijmegen. Dit doen we elke bijeenkomst door middel van ‘Het Nieuwe Netwerken’: contact worden snel gelegd door onze interactieve bijeenkomsten in groepen. 2019 staat in het teken van ‘Cultuur’. Daarom brengen we dit jaar tijdens elk evenement een bezoek aan een ‘culturele’ locatie in de regio Arnhem of Nijmegen. De strijd tussen de rivieren? Cultuur zorgt voor verbinding!

Meld je aan via www.ran-business.nl

PROGRAMMA 2019

Data onder voorbehoud

16 september: Museum Bronbeek Arnhem Het 4e evenement blijft nog even geheim Wil je erbij zijn samen met gemiddeld 150 ondernemers? Neem contact op via 024 - 360 92 88 of meld je aan via www.ran-business.nl. 40

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 2 | FEBRUARI 2019


Hét grootste multimediale zakelijke netwerkplatform van de regio! Logistiek Logistiek omvat alle handelingen die verricht moeten worden om goederen van grondstof tot eindproduct te verwerken en deze bij de klant af te leveren. Deze methode dient zo efficiënt mogelijk plaats te vinden. THEMA EDITIE 6: Logisitiek DEADLINE MATERIAAL: 28 augustus VERSCHIJNINGSDATUM: week 28

Søren Skou, de CEO van A.P. Møller Mærsk, verwoordde het als volgt: “When we talk about ‘smart transportation’, it is more than moving cargo from A to B. Digitization within transport and logistics means seamless service to our customers, visibility in the supply chain, and driving a more efficient business.”

De Deen werd uitgeroepen tot een van de meest invloedrijke personen in de internationale scheepvaartindustrie. Wie zijn in onze regio de specialisten op het gebied van de logistiek? Editie 6 van Arnhem Business zal in deze vraag duiken, alsmede in de gemeente Overbetuwe, waar de laatste jaren de banengroei in de logistiek en industrie enorm is toegenomen. Ben je als ondernemer geïnteresseerd in het thema Logistiek of de special Overbetuwe? Wil je meer weten over deze editie of het platform Arnhem Business? Neem dan contact op met Erik Lentjes via 024 - 21 20 932 of via erik@ranmedia.nl.

VERSCHIJNINGSDATA, THEMA’S & SPECIALS 2019 - 2020

Data onder voorbehoud

Editie 6: Logistiek | Special Overbetuwe

Editie 7: Marketing & Communicatie

Editie 1 - 2020: Familiebedrijven

Deadline materiaal: 28 augustus 2019 Verschijningsdatum: week 38

Deadline materiaal: 23 oktober 2019 Verschijningsdatum: week 46

Deadline materiaal: 12 december 2019 Verschijningsdatum: week 3 - 2020

Terugkomende onderwerpen in onze magazines zijn: HR, Communicatie, Opleidingen, Events, Automotive, Energie, Zakelijke dienstverlening, Huisvesting en Horeca.

12 JAAR GOLFCOMPETITIE Voor alweer de twaalfde keer organiseren we een golfcompetitie voor onze relaties. Een mooi netwerkevenement waar Arnhemse en Nijmeegse ondernemers elkaar ontmoeten en gezamenlijk golfen. Doe jij ook mee? De golfcompetitie is al van start gegaan, maar je kunt gewoon aansluiten! Onze golfcompetities zijn al jaren een succes. De combinatie van golfen netwerken is voor velen dé manier om new business te genereren. Het is leuk, ontspannend én nuttig. Je leert elkaar kennen, je speelt en je borrelt regelmatig met elkaar. Benieuwd naar de wedstrijddata en direct aanmelden? Kijk op www.arnhem.business/golf2019

Met onze magazines hebben wij offline én online een maandelijks bereik van > 150.000 Top 5 meest gelezen artikelen online 1. Haringparty 2019 wederom een groot succes! www.arnhem.business/haringparty2019 2. Ad Up: in 10 seconden bestellen & betalen via social media www.arnhem.business/adup 3. 10 jaar Atama Solar Energy www.arnhem.business/atama-solarenergy 4. Dirkzwager legal & tax: Zonnepanelen? Maak dan vaart! www.arnhem.business/dirkzwager-zonnepanelen 5. Exclusieve business lunch bij restaurant Cuisson Arnhem www.arnhem.business/cuisson-arnhem

AH R ENM H EBMU SBI UNSEISNSE S| SN U | M NU M E2R | 5F E| BJRUULAI R2I021 0 9 19 ARN MM ER

www.arnhem.business

41


OFFICEZ Flexibele gemeubileerde werkplekken vanaf

€ 275,per werkplek / mnd*

COMFORTABEL ONDERNEMEN VANUIT EEN LUXE OMGEVING Bij OfficeZ in het kantorencomplex Rijnpoort aan de Groningensingel in Arnhem kunt u nu luxe en gemeubileerde werkplekken huren op maandbasis. U heeft al een eigen werkplek vanaf € 275,- per maand*. Inclusief de volgende extra’s: • • • •

Gebruik van nieuw en modern kantoormeubilair Goede koffie, pantryfaciliteiten en een bemande receptie Gedeeld gebruik van vergaderzalen met presentatieschermen Professionele (lunch)catering in het restaurant met buitenterras

• • • •

Glasvezelinternet en wifi Vaste telefoonaansluiting (VoIP) op aanvraag Mogelijkheid tot parkeren bij het pand Goed bereikbaar met het ov, slechts op enkele minuten loopafstand

Voor meer informatie en de voorwaarden belt u met +31 (20) 644 22 20 of stuur een e-mail naar info@officez.nl. Een video-impressie vindt u op officez.nl. * Exclusief servicekosten à € 30,- per werkplek per maand. Minimale afname van twee werkplekken. ** €50,- pm per parkeerplek, o.b.v. beschikbaarheid.


STA RT U P

S CO OT I T

OP DE STEP, OP DE STEP… IK BEN ZO BLIJ DAT IK ’M HEB….. Elektrische deelsteps in Nederland onbegonnen zaak? Welnee, deze expat SCOOTit is ontstaan als onderdeel van het StartUp-Cursusproject aan de Hogeschool Arnhem Nijmegen in Arnhem, maar werd vervolgens doorontwikkeld door twee International Business-studenten: Chingiskhan Kazachstan (22, Kazachstan) en Max Schalow (22, Verenigd Koninkrijk).

TEKST & FOTOGRAFIE: STARTUP ARNHEM

Het basisidee was relatief gezien niet nieuw, maar werd geïnspireerd door het recente succes van de Amerikaanse Scooter-Sharing bedrijven zoals Bird en Lime en de mogelijke toepassing ervan op de Nederlandse markten van mobiliteit. Desondanks is SCOOTit, naarmate het zich verder ontwikkelde, getransformeerd naar een onderscheidend product door te leren van de gebreken en sterke punten van de concurrentie. MODERN EN DUURZAAM SCOOTit streeft er naar een modern en duurzaam concept in Nederland te introduceren om het aantal auto’s op de weg te verminderen en de Nederlandse infrastructuur en de mobiliteit te verbeteren. Max: “Dat zal worden bereikt door gedeelde elektrische scooters op de markt te introduceren (samen met de door ons ontwikkelde

dockingstations). De visie en ambitie van ons bedrijf is om een volledige stedelijke, duurzame en gedeelde mobiliteitsoplossing te bieden aan de mensen die in steden wonen.” PILOT Chingiskhan: “SCOOTit heeft de validatiefase doorstaan door inzichten te verkrijgen van de andere wereldwijde deelnemers in de sector (bijv.: Dott, Freel, etc.). Wij zijn ondersteund en begeleid door geweldige mentoren (zoals Pieter Sonneveld van Dirkzwager) en hebben deelgenomen aan Start-Up gerelateerde evenementen. Zo werd SCOOTit de finalist van de Erasmus Start-Up Challenge in Rotterdam.” SCOOTit bevindt zich momenteel in de opstartfase en het is nu van essentieel belang in contact te komen met investeerders en mobiliteitsvraagstukken te beantwoorden

voor opdrachtgevers. “Wij zijn nu in onderhandeling voor een pilot bij IPKW. SCOOTit zal zich echter vooral sterk op de B2B-markt richten”, vertelt Max. Hij stelt in gesprek te zijn met postbedrijf TNT, zodat postbezorgers op een e-step hun werk kunnen doen.

Meer weten? Kijk op www.scootit.nl T: 06 - 44 71 11 25 E: chkazakhstan@gmail.com

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

43


D E TA I L H A N D E L

F R A N K VA N D E R S N E E O N T W E R P

UNIEK DESIGN PICKNICKTAFEL VAN TOPKWALITEIT NU MET 40% KORTING

TEKST: XANDRA DERKS | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Tien jaar geleden gooit Frank van der Snee het roer drastisch om. Na een carrière als sportleraar, interieuradviseur en productontwikkelaar, ontwerpt hij nu industriële tuinmeubels. Hij is creatief en heeft oog voor design. Zijn picknicktafel ‘Anker’ gaat hij uitbrengen in verschillende materialen. Daarom zijn ze in de maanden juli en augustus extra voordelig aan te schaffen met 40% korting.

STRAK DESIGN Frank: “Mijn ontwerpen kenmerken zich door stoerheid, robuustheid en een strak design. Roestvrij staal en hardhout zijn basismaterialen. Ze hebben daardoor een lange levensduur. De tuinmeubellijn bestaat verder uit loungesets, eetsets en accessoires zoals vogelhuisjes, een haard en haardhout-

44

rekken. De zitmeubelen hebben kussens gemaakt van de stof Sunbrella in verschillende designs. Deze stof is waterafstotend, kleurecht en vuilafstotend.” ANKER PICKNICKTAFEL “Met de Anker picknicktafel heb je een bijzonder item in je tuin staan. Of dit nu een tuin thuis, bij het bedrijf of een

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

horecaterras is. Het ontwerp stamt uit 2017. Het is een kwalitatief hoogwaardige buitentafel in de maten 220 cm, 300 cm en 360 cm. Het onderstel is van staal (thermisch verzinkt) en de bladen in drie verschillende soorten fsc hout. Ik introduceer nu andere bladen. Allereerst houtcomposiet (50% hout /


50% kunststof) en gerecycled kunststof (petflessen). Daarnaast de natuurproducten bamboe en resysta (60% rijsthulzen). Deze materialen zijn allen 100% recyclebaar. Tot slot is een aluminium blad gepoedercoat in elke gewenste kleur mogelijk. Afhankelijk van de materiaalkeuze is weinig tot geen onderhoud nodig.” BEPERKTE OPLAGE “De picknicktafels worden in beperkte oplage geproduceerd. Ze zijn genummerd en voorzien van mijn handtekening. Ook is het mogelijk om een logo of tekst in het blad te laseren.

De tafels zijn functioneel en comfortabel. Ze hebben een makkelijke instap en de zitafstand tot het blad is perfect. Je koopt de tafel in de maanden juli en augustus rechtstreeks via de website. Met 40% introductiekorting dus. Daarna geschiedt de verkoop via wederverkopers zoals tuinmeubelwinkels in het hogere segment, interieurontwerpers, projectinrichters, tuinarchitecten en hoveniers.” Benieuwd hoe de Anker picknicktafel eruit ziet? Vraag het aan Frank, hij laat ze je graag zien.

Meer weten? Kijk op www.fvdsontwerp.nl

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

45


NETWERKEN

A R N H E M E N N I J M EG E N B U S I N E S S R A L LY

OM ALS EERSTE TE FINISHEN, MOET JE EERST FINISHEN FOTOGRAFIE: JIMMY ISRAËL EN JAN ADELAAR

“Op deze stralende en zonnige dag zou het toch heerlijk zijn om buiten te mogen werken...” Dat was de gedachte die op 18 juni waarschijnlijk bij menigeen in het hoofd spookte. Hadden wij even geluk! Die dag organiseerden wij namelijk de Arnhem en Nijmegen Business Rally. Ongeveer 90 ondernemers uit beide regio’s stonden om 09.30 uur te popelen om de door Bol Pijl Events uitgestippelde rally race te gaan rijden. Ook dit jaar voor het goede doel: Stichting FloorGhana.

De start- en eindlocatie was bij

bevatten een Bol-Pijl kaartleessysteem

indrukwekkende lijst). Tijdens dit

Evenementenlocatie Watergoed in

met tussenafstanden en punt-rijden.

bezoek nuttigden we niet alleen een

Valburg. ’s Middags werd er geluncht

Het klassement werd bepaald door het

heerlijke lunch, we mochten ook de

op een geheime, maar indrukwekkende

correct aandoen en noteren van de

autocollectie bekijken.

locatie. ’s Avonds was aansluitend de

routecontroles. PRIJSUITREIKING

eerste editie van de Betuwse Haringparty. Kortom: alle ingrediënten

BEAUTY’S

Na een prachtige dag kwam de Arnhem

voor een topdag voor business en

Na een mooie rit door de groene

en Nijmegen Business Rally tot een

pleasure!

omgeving van Arnhem kwamen de rally

eind. Rond 16.30 uur keerden alle

rijders aan bij de geheime lunchlocatie.

deelnemers weer terug naar

BOL-PIJL ROUTE

Ondernemer Toni Bienemann (PEJA

Evenementenlocatie Watergoed in

Nadat Simone Poulissen van Bol Pijl

Group en Hooper International B.V.) is

Valburg. Enthousiast deelden de rally

Events ons de spelregels uitlegde en de

een echte autoliefhebber en is met zijn

rijders de ervaringen van de dag, onder

equipes én goodiebags verdeeld waren,

verzameling van meer dan 150 auto’s

het genot van een welverdiend en

mochten we de weg op. Tijdens de rally

dus een echte kenner. In zijn collectie

gekoeld drankje, waarna het tijd was

was het de bedoelding dat alle

zitten verschillende beauty’s, zoals de

voor de ontknoping: de prijsuitreiking!

deelnemers een route reden door

Rolls Royce Phantom II Hooper

De derde plaats ging naar Yoni

middel van een Bol-Pijl route. De rit

Limousine uit 1975, een Ferrari 400i uit

Vereijken en Christian Gäbler van

bestond uit twee etappes: één voor en

1979 en een Aston Martin Lagonda uit

Poelmann van den Broek. De tweede

één na de lunchpauze. Beide etappes

1984 (zomaar een greep uit de

plaats naar Danny Verpoorten en Niels

46

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019


Burgers van Q Accountants. En de eerste plaats naar... Sandra Verpoorten en David Teitler van Poelmann van den Broek. Net als vorig jaar gaat het advocaten-kantoor uit Nijmegen ook dit jaar met de eerste prijs naar huis. Bestuursleden Kristin Schenkel en Maren Schenkel ontvingen uit handen van Ber Pas een cheque van â‚Ź 3.100,- die gaat naar Stichting FloorGhana. We kijken terug op een zeer succesvolle derde editie van de Arnhem en Nijmegen Business Rally en als klap op de vuurpijl konden de deelnemers direct aansluiten bij de allereerste editie van de Betuwse Haringparty, mede door RAN Media georganiseerd. Dat verslag lees je op de volgende pagina. Tot volgend jaar!

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

47


NETWERKEN

B E T U W S E H A R I N G PA RT Y 2 0 1 9

EEN NIEUWE TRADITIE IS GEBOREN! TEKST: DIRK HENSEMA | FOTOGRAFIE: JAN ADELAAR

Dinsdag 18 juni 2019 werd op evenementenlocatie Watergoed de eerste Betuwse Haringparty gehouden. Een 16-tal (Betuwse) ondernemers hebben de handen ineen geslagen om dit nieuwe netwerkevent direct goed op de kaart te zetten. En een succes is het geworden! Dit nieuwe ‘culinaire’ netwerkevent kon namelijk rekenen op een meer dan warme belangstelling van de relaties van de deelnemende medeorganisatoren. Ruim 550 relaties ontmoetten elkaar op de terrassen van Watergoed. “Onder het genot van een nieuwe haring en een korenwijn was het goed toeven”, stelt één van de deelnemers, Enno Reijnen van Wessels Grootverbruik. Ook mensen vanuit de plaatselijke politiek hadden de gelegenheid

48

gekregen zich aan te melden en gaven hier veelvuldig gehoor aan. “Bezoekers vinden het een sterk nieuw netwerkevent, vanwege de interessante mix van zakelijke relaties van de verschillende partners en vertegenwoordigers vanuit de politiek. Zo spreek je zowel ondernemers uit de Randstad als uit de Achterhoek”, aldus deelnemer Danielle Manneke-van Ginkel van de Van Ginkel Groep. Door het uitmuntende weer en de muzikale ondersteuning van zanger en entertainer Huub Peters werd er nog

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

gefeest tot in de late uurtjes. Initiatiefnemers Dirk Hensema van Trendesign en Joost Frijlink van Watergoed zijn meer dan tevreden. “Er zijn al meerdere Nijmeegse en Arnhemse haringparty’s, maar nog niet een die een brug slaat tussen deze twee. Zodoende zagen wij ruimte voor dit nieuwe netwerkevent. Een nieuwe traditie is geboren!”


ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

49


OMNIVENTS

PEOPLE - POWER - PLAY Omnivents is hét organisatiebureau voor stoere, actieve en unieke bedrijfsevenementen op maat. Van relatiedag tot teambuilidingsactiviteit, van vergadering tot personeelsfeest en van (2daags)festival tot dealerdag. Omnivents is gevestigd op evenementenlocatie Watergoed. Centraal gelegen, aan het water, tussen Arnhem en Nijmegen. Authentiek en sfeervol met een uitgesproken karakter. Een uniek programma wordt samengesteld op basis van jouw wensen en verwachtingen.

Lunch en diner

CASE BEDRIJFSSPORTDAG XXL

9.30 tot 20.00 uur

Keuze uit meer dan activiteit 40 en & wo rkshops

Competitie

t LANDELIJKE SPORTDAG Entertainmen Grootsch alige spo Fit en vitaal is de kerngedachte van de jaarlijkse sportdag van rtdag het UWV. Een dag waarbij UWV haar werknemers wil laten kennismaken met fitheid en vitaliteit in de ruimste zin des woords. Jan Adelaar Fotografie 2000 personen En ook bewustwording wil creëren van het belang daarvan. Verdeeld over de dag wordt er volop aandacht besteed aan thema’s als voeding, Middels nauwkeurig uitgezette bewegwijzering wordt iedereen mindfulness en geeft men diverse informatieve- en sportworkshops. richting juiste locatie verwezen. De diversiteit aan aanbod is Daarnaast worden er voor de teamplayers onder hen grote sportgigantisch. Voor iedere medewerker is er een activiteit te doen die toernooien gehouden: volleybal, voetbal, sterrenslag en tennis. aansluit bij zijn of haar wensen. Van een tandemtocht tot een ‘Heel Al vroeg in de morgen arriveerden er bussen vol met mensen vanuit UWV Bakt’ workshop en van een bokstraining tot een ritje op een RIB. alle hoeken in Nederland. Voor iedereen die met eigen vervoer kwam Ook zijn er een aantal programma’s waar je vrij kunt binnenlopen zoals werd ook een parkeerplekje geregeld. Bij het betreden van het terrein een schietclinic en het wateractiviteitenprogramma. De lunch wordt verwelkomen 3 gastvrouwen de deelnemers en wordt het e-ticket uitgegeven in de vorm van lunchpakketten. Deze staan op meerdere gescand. Vervolgens wordt men verwezen naar de festivaltent alwaar uitgiftepunten klaar om opgepikt te worden, zo kunnen de deelnemers de koffie klaar staat. Na een kort welkomstwoord klinkt het startsein hun eigen lunchtijd indelen. Aan het einde van de dag wanneer het voor de activiteiten. Uit het enorme aanbod heeft eenieder zijn eigen sporten erop zit en de borrel begint, start ook het festival food. Voor de keuzes kunnen maken. De scheidsrechters staan klaar op de velden invulling van de horeca hebben wij lokaal de samenwerking gezocht en de workshopbegeleiders staan gereed om hun hun groepen te met Buitenpoort catering. ontvangen.

CASE BUSINESSBIJEENKOMST BCVG komst

ijeen Netwerkb

STE STOER NTEN ME EVENE CATIE O L E T MOOIS

Woensdag 5 juni hadden wij het genoegen de businessclub van Vitesse te mogen ontvangen op Watergoed. Tijdens deze laatste businessclub bijeenkomst van het seizoen 20182019 kwamen 125 gasten richting Watergoed voor een fun programma. Met een korte speech werd de avond geopend. Gedurende de netwerkborrel die daarop volgde kregen alle deelnemers de mogelijkheid om deel te nemen aan het inloopprogramma. Dit bestond uit: laserkleiduivenschieten, het afleggen van een parcours met de RC Land Rover en een ritje op de RIB. Op het terras was het goed toeven, de bar stond centraal en verspreid over het tipi-terras stonden diverse foodstand, elk met een eigen lekkernij. Heerlijk om daar gezamenlijk de bijeenkomst af te sluiten.

0488 410 444 WWW.OMNIVENTS.NL

afie

otogr

Jan

ar F Adela

MET TROTS GEVESTIGD OP WATERGOED

TIELSESTRAAT 129

0 uur

ot 22.0 17.30 t

Borr

food

tival

fes el en

125 personen

Inloop mma enprogra activiteit

Fotografie: Kevin Hagens - Hagens Fotografie

6675 AC VALBURG

WWW.WATERGOED.NL


Gezocht: Media Adviseur RAN Media is een mediabureau en de uitgever van de magazines Arnhem Business, Nijmegen Business, UIT Nijmegen en Hallo! Nijmegen. We richten ons op de business-to-business en businessto-consumer markt. Ons doel: de zichtbaarheid van ondernemingen offline en online te vergroten én te verduurzamen. Wij zijn altijd actueel en met kennis van (regionale) zaken. Voor onze relaties organiseren wij tevens netwerkborrels, golfcompetities, ontbijt- en lunchbijeenkomsten, autotestdagen, rally’s, etc. MEDIA ADVISEUR Als media adviseur draag je zorg voor het (telefonisch) behalen van de advertentieomzet voor onze B2B en B2C magazines. Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van het bestaande klantenbestand, en door het werven van nieuwe klanten breid je het klantenbestand verder uit. Je helpt de klant met zijn mediastrategie om de zichtbaarheid van zijn bedrijf te vergroten en speelt hierop in. Als media adviseur ben je in staat om offertes te maken en om deals te sluiten. WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE COLLEGA DIE: • Commercieel en sociaal vaardig is; • Een echte teamplayer is; • Bij voorkeur ervaring heeft in de advertentieverkoop; • Goede beheersing heeft van de Nederlandse taal; • Flexibel inzetbaar is voor 16 - 36 uur per week; Welke diploma’s je hebt of wat je kennisniveau is, vinden we niet zo relevant. Belangrijker is je salesdrive, lerend vermogen en persoonlijkheid. WAT BIEDEN WIJ: • Een baan met veel zelfstandigheid met ruimte voor nieuwe ideeën; • Een gezellig kantoor met leuke collega's; • Marktconforme vergoeding; • De mogelijkheid om zelf je tijd in te delen.

SOLLICITEREN: Ken of ben jij de persoon die wij zoeken? Stuur dan je motivatie en CV naar Ber Pas, ber@ranmedia.nl of bel naar 024 - 360 92 88 voor meer informatie.

‘Kom jij ons team versterken?’


JE HOUDT VAN DIEPTE EN UITDAGING ...EN VAN JE KLANTEN!

Wij zoeken een jonge (aankomend) bedrijfsmakelaar met power. Zo eentje die er in pak zonder stropdas ook top uitziet. Vol interesse voor het vak. Net HBO / WO afgestudeerd. Enthousiaste wervelwind. Liever geen ervaring, wij leren het je wel.

52

026 355 21 00

ARNHEM BUSINESS | NUMMER 5 | JULI 2019

Snelle denker, gevoel voor zaken, mag best een beetje speels, humor, daadkracht en een hele toffe collega in ons team in Arnhem. Jij? Laat van je horen! Mail naar Jacco Vogelaar: vogelaar@s-t.nl

stmakelaars.nl

Profile for Arnhem Business

Arnhem Business 05-2019  

Kijk voor meer informatie op www.arnhem.business

Arnhem Business 05-2019  

Kijk voor meer informatie op www.arnhem.business

Advertisement