Page 1


MORGENDAGENS TRENDER Undersøkelser og rapporter påpeker to megatrender innen framtidens handel, - digitalisering og opplevelser. Konver­ tering til multikanaler vil være en dominerende trend i lang tid framover. Det er ikke netthandelen alene som er framtiden, men et kanalsamspill. Dette knytter alle berøringspunkter

sammen for å skape en sømløs opplevelse uansett kanal som fører til kjøp og lojalitet. Forbrukeren setter mer pris på tilbud og løsninger når de gjøres tilgjengelig for de til rett tid og rett sted.

VAREHANDELENS UTFORDRINGER Innovasjon må på dagsorden. Det handler om service, opp­ levelser, skille seg ut, være tydelig og utvikle produkter som kunden ikke visste han ville ha. Flere rapporter henviser til et

behov for høyere salg og økte driftsmarginer. Forbrukerne ønsker bredde i vareutvalget, samt høy servicegrad. De er allerede godt kjent med og benytter seg av flere salgskanaler.

VÅRT KONSEPT Veien til konkurransemessig overlegenhet handler i større grad om å gi kundene det de vil ha. Fokus på butikkonseptets utforming, kanalsamspill, sortiment og kundens interaksjon med butikkens medarbeidere. Sett kunden i fokus. Før, under, etter og utenfor kjøpet. Våre spesialiserte systemer vil hjelpe deg med dette og gjøre varehåndteringen til eksakt vitenskap.

Resultatet er høyere omsetning, kundetilfredshet, færre utsolgt­situasjoner, mindre svinn og mer effektiv utnyttelse av butikkarealet. Med våre lagerlokaler kan vi sørge for raske og fleksible leveranser til butikk og forbruker. Flere av våre tjenester kan leveres alene eller i ulike kombinasjoner.


Digital verktøykasse for salg og markedsanalyse

Kunden betaler nettkjøpet i butikk, mens varen blir levert hjem direkte fra lager

Sømløs kundeopplevelse uansett kanal som fører til engasjement og salg

Netthandel i butikk gir mulighet for bredere vareutvalg

Partnerportal gir medarbeidere oversikt over omsetning, ordre, lagersaldo etc.

QUICKPACK MULTIKANAL KONSEPT TILBYR FØLGENDE: • • • •

Partnerportal med statistikk og økonomiske rapporteringer Marked og salgsssystemer Løsninger for netthandel Digital signage (Digital publiseringsplattform for infoskjermer)

• Drift av lager og logistikk • System for retur og reklamasjon • Kundesenter


OM QUICKPACK Quickpack er en virksomhet i Hadeland­ produkter­AS. Som en profesjonell leverandør av tredjepartslogistikk tilbyr vi fullverdige ­sy­stemer innen marked, salg og logistikk/ lagerdrift. Med over 40 års erfaring kan vi sammen med våre samarbeidspartnere tilby skreddersydde løsninger for våre kunder. Lokalene våre ligger 1 time fra Oslo og 45 minutter fra Gardermoen.

«Kundene krever stadig mer. De forventer å kunne handle når som helst, hvor som helst og i hvilken kanal som helst - Fysisk som digital!»

Gunnar Henriksen, Konserndirektør, divisjon E-handel. Posten Norge AS

REFERANSER «Våre

naboland Sverige, Finland og Danmark ligger blant de fem beste landene i Europa. Norsk næringsliv må bli mer innovativt. Den enkelte næringsdrivende må tenke nytt og handle deretter!» Peder Inge Furseth, Førsteamanuensis BI

Quickpack, en del av Hadelandprodukter AS Telefon 61 33 95 00, e-post: post@quickpack.no, www.quickpack.no

Multikanal Konsept Quickpack  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you