Page 1

FEM ESCOLA Butlletí informatiu de l’AMPA del CEIP Pintor Estruch (número 17 - juny 2009) Arriba l’estiu i amb ell el final de curs. Tots estem ja pensant en les vacances i en la platja. És el moment del festival, del sopar de l’AMPA, de dir-los adéu als alumnes de 6é … i també del Fem Escola. Enguany, però, no és un final com els altres. Si l’any passat es va jubilar Don Antonio, que havia estat ací durant quaranta anys, ara ens acomiadem de dos mestres també molt significatius de la nostra escola: Don Carlos i Teresa. Els dos han estat també molts anys ací i han sigut treballadors incansables. Els dos han assumit responsabilitats de directors durant molts cursos, sempre compromesos amb la seua tasca. En ells les paraules Mestre i Vocació s’han d’escriure en majúscula. Un exemple a seguir, un model de mestre i mestra més necessari que mai en l’Escola Pública. Per això, entre els continguts d’aquest número trobareu un apartat dedicat a ells: una entrevista feta pels alumnes com a mostra d’estima i agraïment. I ens alegrem especialment d’aquesta col·laboració dels alumnes perquè enceta una línia que ens agradaria que continuara. I és que voldríem convertir aquesta publicació en una revista de tota l’escola, feta per l’AMPA, però on junt als apartats dedicats als pares, tingueren cabuda també les col·laboracions d’alumnes i mestres. Esperem aconseguir-ho per al proper número. Ens vegem al setembre.

QUE PASSEU UN BON ESTIU!! I QUE EL DISFRUTEU AMB ELS VOSTRES FILLS!!!

En aquest número trobareu:

Informació de la Junta de l’AMPA Jubilació de Don Carlos i Teresa Entrevista a Teresa Entrevista a Don Carlos Activitats Extraescolars AE Curs 2008/2009 Acabem l’Infantil Comencem la Primària Cuina Multicultural Transtorns alimentaris Llegir per créixer Cosetes de l’Escola I per a anar acabant ...


L’AMPA INFORMA

Fem Escola (Número 17)

JUNTA DE L’AMPA (CURS 2008-2009) - La Junta de l’AMPA ens reunim cada dos mesos per a tractar i aprovar totes les coses que anem fent i per a organitzar-nos i repartir-nos les tasques. Una vegada a l’any convoquem l’Assemblea General. - Formem part de FAPA-València (la Federació d’Ampes valenciana) que ens assesoren i ajuden en moltes de les gestions que hem d’assumir com a AMPA. Per exemple, a través d’ells gestionem el contracte dels monitors que impartiexen les activitats extraescolars que organitzem. I que enguany han sigut: Gimnàstica Rítmica, Activitat Multiesportiva per a Infantil, Karate i Básquet. - Com a representants dels pares, mantinguem un contacte continuat amb la Direcció del Col·legi i la Regidoria d’Educació i estem presents i participem del Consell Escolar que regeix el nostre Centre. - També participem en totes les comissions, com per exemple la Comissió del Menjador i col·laborem en diversos aspectes de la seua organització. - Gestionem les subvencions que fan possible moltes de les activitats i festes que es fan a l’escola. Col·laborem, per exemple, en el Festival de Final de Curs, en el Carnestoltes o en els regals que porten els Reis a les classes per Nadal, entre d’altres. I organitzem el sopar a final de curs i el comiat dels alumnes de 6é. - També organitzem cada curs la comanda, distribució i venda dels llibres de text, facilitant la tasca a pares i mestres i fent possible així un descompte que podem disfrutar tots. - Participem activament en la Trobada d’Escoles en Valencià de la Ribera, i col·laborem en el taller que monta la nostra escola - Fem les Agendes Escolars per als/les alumnes de Primària i també el Fem Escola, que teniu ara entre les mans - Enguany, a més, ens hem adherit a la Plataforma per l’Ensenyament Públic, i hem participat en les mobilitzacions (manifestacions, concentracions i vaga) demanant un canvi en la política educativa de la Generalitat Valenciana - També enguany hem creat un compte de correu electrònic i un número de mòbil que tingueu a la vostra disposició per a qualsevol consulta o suggerència que vulgueu fer-nos:

ampapintorestruch@gmail.com telf. 638 384 334 ********************

APUNTA’T A LA JUNTA!!! Com podeu comprovar la feina que es fa des de l’AMPA és molta i molt necesaria. I tots ens beneficiem d’ella. A més, la nostra associació, per les seues característiques, s’ha de renovar constantment. Fem per això una crida a totes les mares i pares a que s’impliqueu en l’AMPA i “s’apunteu” a la Junta. Ens fa molta falta gent nova (i a més ens ho passem bé!)

********************

En l’agenda escolar dels xiquets, teniu el noms complets i els telèfons de totes les persones que formem part de la Junta. ******************** Aquesta publició ha rebut una ajuda del Gabinet de Política Lingüística de la Conselleria de Cultura

ampapintorestruch@gmail.com / telf. 638 384 334

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 2


Fem Escola (Número 17)

JUBILACIÓ DE DON CARLOS PASQUAL I TERESA SANZ Com tots sabem ja, enguany es jubilen Teresa Sanz i Don Carlos Pascual i deixen l’escola. Acaben així una llarga trajectòria professional de mestres i comencen una nova etapa en les seues vides que de segur que serà també molt fructífera. Els dos han estat molts anys ací i han tingut entre els seus alumnes a diverses generacions de xiquets del nostre poble. Els dos han sigut mestres molt significatius en aquesta escola i han assumit tasques directives durant anys. Els dos han sigut mestres compromesos i entregats en el seu treball. L’escola, els antics i actuals alumnes, i els pares i mares, tenim molt a agraïr-los als dos. Des d’ací volem donar-los les gràcies per tots aquests anys d’entrega i dedicació a l’educació dels nostres fills. Volem desitjar-los una feliç jubilació i recordar-los que sempre tindran obertes les portes del col·legi Pintor Estruch.

MESTRE Més enllà de la titulació o la categoria administrativa, un mestre és aquell que ensenya, i que marca el camí amb el seu exemple, que acompanya els seus deixebles mentre el recórren, amb afecte i delicadesa, també amb autoritat per a guiar-los. Es tracta d’una de les professions més importants de la societat, ja que té com a missió l’educació de les persones. I l’educació és l’instrument per a fer a les persones més sàbies, més capaces, i per tant més lliures, més difícils de manipular i més felices.

GRÀCIES!

Don Carlos és mestre des dels vint-i-un any i en porta més de trenta en l’escola de Manuel. Durant els anys que ell va ser director es va mobilitzar tota la comunitat educativa demanant les Escoles Noves, Ja!. En la seua etapa es va construir el nou col·legi i es van posar en marxa totes les noves instal·lacions i el menjador. És un mestre entregat als seus alumnes i molt estimat per ells. L’únic de tot el claustre de professors que conserva el tractament de Don, que utilitzem tots quan parlem d’ell. Fins i tot aquestes últimes generacions de les que sempre diguem que han perdut el valor del respecte.

Teresa, és mestra des dels divuit anys i està en aquesta escola des de fa vint-i-cinc. Va ser una directora valenta en un temps de canvis que no sempre eren fàcils de portar endavant. En la seua etapa es va introduir l’Ensenyament en Valencià, que hui els sembla als nostres fills la cosa més natural del món. Ha sigut una mestra implicada, compromesa i molt treballadora que s’ha desviscut pels seus alumnes, sobretot per aquells més ho han necessitat.

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 3


Fem Escola (Número 17)

ENTREVISTA A TERESA SANZ, MESTRA per Carla Aliques, Mar Ferri i Laura Carbonell Teresa, has estat en la nostra escola molt de temps. Per acomiadar-nos volem fer-te aquesta entrevista, esperem que t’agrade: 1.T’ha agradat estar en aquesta escola? M’ha agradat molt per que he conegut millor a moltíssimes persones, perqué és el meu poble i ha estat molt gratificant. 2. Quants anys has estat treballant en aquesta escola? Des de l’any 1984, és a dir 25 anys. 3. Abans de vindre a Manuel vas treballar en alguna altra escola? Sí, en Carlet, en Xella, en la Pobla Llarga i en l’Ènova. 4. Quin va ser el primer curs que vas tindre al poble? A 6é, a 7é i a 8é, donant Plàstica i Valencià. 5. Quines diferències trobes entre l’alumne de hui en dia i l’alumne de fa 20 anys? En alguns aspectes no hi ha massa diferència, en altres sí, per que els alumnes i les alumnes d’ara tenen més mitjans i més recursos per a desenvolupar les seues capacitats i adquirir una formació més completa. 6. Quina anècdota recordes amb molta estima? En recorde algunes, però sobretot una molt gratificant d’un alumne que tenia molts problemes a casa, també n’havia tingut molts a l’escola amb el professorat, companys i companyes. Jo crec, que tenia bastant capacitat, però havia repetit en cursos anteriors i no aprovava, li agradaven molt els animals li vaig deixar al-

guns llibres; ens vam posar molt contents ell i jo quan va millorar, i va traure un excel·lent en l’examen de ciències. En finalitzar el curs, per l’edat, deixà l’escola, però continuà demanant-me algun llibre i s’alegrava molt quan em veia. Sé que va aprendre molt, i jo em vaig alegrar encara més. 7. Quanta anys tenies quant vas vindre a aquesta escola? Tenia 35 anys. 8. Sempre has sigut mestra de primer cicle? He sigut mestra de tots els cicles i de vàries especilitats. 9. Per què vas escollir ser mestra quant anaves a l’escola de magisteri? Per que m’agrada comunicar el que jo aprenc i aprendre dels altres . 10. Has tingut que renyir a molts alumnes Algunes vegades si, però em sap més greu i em disguste més jo que els alumnes. 11. Has tingut problemes amb algun alumne? Problemes importants, no. 12. Trobaràs a faltar l’escola? Supose que molt, per que tinc encara molta il·lusió per organitzar o preparar activitats per a la classe però també m’il·lusionen i m’agraden moltes altres coses, a les que ara podré dedicar més temps. No obstant, jo crec que sempre continuaré aprenent i d’alguna manera ensenyant.

Gràcies per haver segut la nostra mestra. Nosaltres i molta gent de Manuel sempre et recordarem. MOLTES GRÀCIES PER HAVER-NOS ENSENYAT TANTES COSES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 4


Fem Escola (Número 17)

ENTREVISTA A D. CARLOS PASCUAL, MESTRE per Aaron Giner 1.Era bon estudiant de xiquet? Sí, molt bon estudiant, m´agradava molt estudiar. 2.A quina edat va decidir ser mestre? Al voltant dels 16 anys. 3.I per quin motiu? Perque m´agraden molt els xiquets i l´ensenyament. 4.A quina edat va començar a exercir com a mestre? Als 21 anys. 5.En quans col·legis ha estat? En 7 col·legis. 6.Ha notat un gran canvi en l´educació durant aquests anys? Sí 7.Quins? Abans hi havia més alumnes per classe, ara es disposa de més i millor material didàctic i també millors instal·lacions. 8.Quans anys ha estat de professor ací en Manuel? Més de 30 anys. 9. De la seua etapa de director ací en Manuel, que destacaria? El bon ambient del claustre de professors i sobretot la construcció del col·legi nou. 10. Quin va ser el seu equip directiu mentre era director? Al principi la cap d´estudi era Amparo Micó i després Teresa Tomas i com a secretari Enrique Calatayud. 11. De quina cosa que haja fet vosté està més orgullos? D’inaugurar el col·legi nou i posar en marxa totes les instal·lacions, el menjador, etc. 12. S´enrecorda d´alguna trastada que haja fet algun alumne i que faça gràcia? Si, un alumne de la E.S.O. cada matí portava un destornillador a classe i es ficava a montar i desmontar la taula enlloc de fer el treball de classe. 13. S´ha arrepentit alguna volta de ser mestre? Mai, tot el contrari. Cada vegada estic més orgullós de ser mestre i encara vinc cada dia a classe amb la mateixa il·lusió que el primer dia. 14. Quina ha sigut la volta que més s´ha enfadat? Les voltes que m´he enfadat ha sigut quan he demanat alguna cosa i no me l’han concedida. 15. Si no haguera sigut mestre que li haguera agradat ser? Agricultor, ja que m´agrada molt el camp, les plantes, els animals etc. Disfrute molt sembrant llavors i vegent com les plantes creixen fins a aplegar a donar el fruit. 16. Quan es jubile que serà el que més tirarà de menys? Els alumnes i molts companys del claustre.

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 5


Fem Escola (Número 17)

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS Hui en dia, el ventall de possibilitats que tenen els nostres fills per a fer activitats durant el seu temps d’oci és molt ampli. I de vegades pot costar-nos decidir. Ací van alguns consells per si vos resulten d’utilitat: - No els sobrecarreguem amb massa activitats que acaben agobiant-los a ells i a també nosaltres. Són xiquets i han de tindre temps per a descansar i jugar, llegir i fer els deures. - No els apuntem a coses que ens agraden a nosaltres però que ells no volen fer. Han d’estar convençuts i motivats per a fer qualsevol activitat complementària a la de l’escola, al cap i a la fi és el seu temps lliure. - Optem per activitats que enriquisquen i complementen el que habitualment fan a l’escola. Els xiquets es passen moltes hores en l’aula, sentats, treballant. És molt interessant que quan ixquen i practiquen alguna activitat esportiva que els permeta desconnectar i descansar mentalment. A més la pràctica de l’esport és un hàbit saludable i enriquidor que convé començar des de xiquets. Il·lustració: FRATO (Francesco Tonucci) Quaranta anys amb ulls d’infant

- Les activitats que es realitzen al mateix centre tenen la ventaja que ens permeten guanyar temps.

Les activitats que proposem des de l’AMPA estan pensades per a que els xiquets tinguen una oferta variada i de qualitat, que complemente l’activitat habitual de l’escola i que no es solape amb les ja existents al poble (Agrupació Musical, Coral, Escola de Pilota, Escola de Fútbol, etc.). Un dels criteris que apliquemt, és el de mantindre la continuitat de les activitats que ja s’han ofertat amb èxit, per tal de no tallar als xiquets que ja han començat. Per al curs que ve la idea és mantindre l’oferta d’enguany, però amb alguna excepció: d’una banda tornar a fer Patinatge, que es va deixar de fer fa un temps per falta de monitors, i d’un altra que el Bàsquet deixe de ser una activitat organitzada per nosaltres i passe a ser municipal. Però ja vos informarem, al començament del curs que ve de com queda tot. Quedem oberts a les suggerències de totes les mares i pares. Només, tindre en compte que per a poder montar una activitat extraescolar cal que hi haja, al menys, dotze alumnes inscrits. I trobar monitor, que no sempre és fácil. Pel que fa a la gestió administrativa, la tinguem ressolta, ja que s’encarrega de tot FEVAEX, una fundació dependent de la FAPA (la federació d’AMPAS) on també estem nosaltres. Ells fan els contractes, les assegurances, etc. Si voleu més informació o si teniu algun dubte o suggerència, poseu-vos en contacte amb nosaltres.

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 6


Fem Escola (Número 17)

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS (CURS 2008-2009)

GIMNÀSTICA RÍTIMICA (Infantil i Primària)

ACTIVITATS MULTIESPORTVES (Infantil)

BÀSQUET (2on Cicle Primària)

KARATE (Infantil i Primària)

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 7


Fem Escola (Número 17)

INFANTIL

ACABEM LA INFANTIL, COMENCEM LA PRIMÀRIA Fa uns dies, ens van visitar a classe els xiquets de l’escoleta que el proper curs començaran infantil. Estaven una miqueta assustats i sorpresos de veure les classes, el pati, els xiquets, les mestres; tot nou i diferent. Vam saludar els germanets, cosins, veïns,… i orgullosos els ensenyàvem la classe, la nostra feina, les nostres coses. Nosaltres ja hem aprés aquesta lliçó, som els majors d’infantil i prompte direm adéu al nostre pati, amb columpis i tobogà, per anar-nos de vacances. Quan tornem ens espera el pati dels majors, eixa inmensitat tan atractiva als nostre ulls. Una classe nova, nous mestres. Serem ja alumnes de primària, uns xics i xiques fadrins. Ja quasi hem oblidat aquells primers dies a l’escola, on acudíem amb alguna llagrimeta als ulls, amb el cor ple d’expectatives i emocions. Durant aquest temps Mari Carmen i Imma ens han cuidat i ensenyat. De la seua mà hem descobert el món de les lletres i els números, hem pintat i retallat, hem escoltat els seus contes i històries, hem cantat. També hem aprés valors com compartir o respectar els companys. I mentre hem anat cresquent sense parar. Moltes gràcies mestres, per tantes coses bones que ens heu ensenyat, que passeu unes bones vacances. Ens espera un estiu ple d’emocions i a setembre una nova aventura d’aprenentatge.

AI LA LLUNA REDONA, LLUNA D’ESTIU, COM ELS NENS ACARONA ENLLÀ EL SEU NIU!

Poemes de les quatre estacions Maria Beneyto

AGAFA UNA PALA, RASCLETA I POAL, ANEM A LA PLATJA QUE ENS HEM DE BANYAR FAREM UN CASTELL D’ARENA MULLADA, PESCAREM ESTRELLES A LA MATINADA. SI VE UNA SIRENA DE CUA ARGENTADA FAREM FIGURETES ON TRENCA L’ONADA

Les xiquetes i els xiquets nascuts el 2003

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

Versos diversos Maria Dolors Pellicer

pàgina 8


Fem Escola (Número 17)

RACÓ DE LES FAMÍLIES CUINERES

CUINA MULTICULTURAL Una de les activitats més interessants de la Setmana Cultural dedicada a l’Alimentació ha sigut la degustació de receptes de diferents països preparades per mares de xiquetes i xiquets de l’escola. S’han fet receptes de Marroc, Colòmbia, Argentina, Rumania, Xina, França i Espanya. Tots els xiquets de l’escola han anat passant pel menjador, i cada cuinera els ha explicat la recepta i el lloc d’origen. Després mestres i alumnes han tastat els diferents plats.

Juny 2009

A tots els ha agradat molt l’experiència: tant els xiquets com els mestres s’han mostrat molt interessats i els ha agradat tastar altres menjars (per cert, boníssims tots!). Les cuineres estaven encantades. I els seus fills encara més, de vore a tots, mestres i companys, menjant un plat del seu país d’origen preparat per sa mare. Una experiència xulíssima, per a repetir, encara que no siga la setmana de l’alimentació. Ací baix deixem algunes fotos

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 9


Fem Escola (Número 17)

EDUCACIÓ EN VALORS

TRANSTORNS ALIMENTARIS

Maria (testimoni d’una mestra) Ella és molt bonica. Quan entra a l'escola el seu somriure il·lumina l'estança.Va molt ben pentinada, una ratlla perfectament recta, i a cada costat dues cues que no paren de moure’s. A vegades només porta una cua alta que encara la fa ser més bonica. És treballadora, bona companya i molt patidora. La veritat és que és un encant i un gust tenir-la com alumna. Li agrada molt aprendre i és feliç jugant al pati. Però fa uns dies que la seva alegria ha minvat, els seus ulls no brillen amb la intensitat de sempre, el seu somriure està amagat, fins i tot els seus “pinguitos” ja no juguen distrets quan es mou. Algú un dia li va dir que estava massa grosseta i ha deixat de menjar. La seva panxeta de nena ja no hi és, ha desaparegut, igual que la seva curiositat i la seva llum. Et vigile a tota hora, tu no ho saps, però vigile que esmorzes, que et prengues el suc i et menges l'entrepà que la mare, patint, et prepara cada matí. Algú et va dir que estaves grosseta i t'ho vas creure... espere que quan algú et diga que has de ser feliç tal com eres... t'ho cregues; que quan algú et diga que el teu somriure és més bonic emmarcat per unes boniques galtes també t'ho cregues i que quan algú et diga que el millor de tu no és el teu aspecte físic sinó tot el que tu transmets, també t'ho cregues.

- Els transtorns alimentaris com l’anorèxia i la bulímia, són malalties psicosomàtiques, en creixement en la nostra societat. Afecten sobretot a les xiques -9 de cada 10 casos– i, encara que es donen majoritàriament en l’adolescència, cada vegada afecten també a més xiquetes i xiquets. - Estan provocades per factors diversos, però sempre van acompanyades per una insatisfacció corporal i l’anhel per estar prim, tant freqüents en aquesta societat excessivament preocupada per la imatge i per uns models estètics que no sempre coincideixen amb uns patrons saludables (Quanta gent hi ha que només es preocupa del que engreixa o no engreixa quan es tracta d’aliments!). - Els xiquets i adolescents són els més vulnerables a tots eixos patrons socials que nosaltres, els adults, els transmitim: ells imiten el que veuen. - És molt important detectar en el moment inicial aquests transtorns alimentaris per a poderlos solucionar a temps (interés desmesurat pels temes d’alimentació, comptar calories, saltar-se menjades, freqüents canvis d’humor, fer exercici de manera excessiva, …). - L’autoestima, l’acceptació i el respecte tant a ú mateix com als demés (no burlar-se, per eixemple) són la millor medicina preventiva que des de casa els podem donar per a evitar aquests problemes.

P.S. Història real amb final feliç

Estic grosset, I què? Autor/a: Seve Calleja Il·lustrador/a: Jokin Mitxelena Preu: 6,40 €

http://lamevaescola.blogspot.com (maig-2008) Aquest és l’escrit d’una mestra que conta el cas real d’una alumna en la que detecta l’inici d’un transtorn alimentari. Ens sumem amb ell a la Setmana Cultural del col·legi que enguany s’ha dedicat a l’alimentació, amb aquest tema tant ens preocupa a tots.

Juny 2009

Col·lecció I què? Ed.Tàndem Històries que ajuden a desdramatitzar alguns problemes de la vida real des de la reflexió i l´humor. A partir de 8 anys.

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 10


Fem Escola (Número 17)

LLEGIR PER CRÉIXER

No paren de dir-ho tots. Llegir és molt important. I és veritat. La lectura s’apren en l’escola. Allí és on els xiquets a poc a poc van adquirint la capacitat de juntar les lletres i entendre primer paraules, després frases, ... Però el gust de llegir, l’afició a la lectura, les ganes d’obrir un llibre l’hem de fomentar els pares, a casa. Com tantes altres coses. Uns quans consells: valoreu la lectura i els llibres, tingueu-ne per casa, regaleu-ne, aneu a llibreries i a biblioteques, busqueu els que més vos agraden, demaneu consell a bibliotecaris i llibreters ... Però no els obligueu, per que acabaran avorrint-ho. I com sempre: el millor és predicar amb l’exemple. Vos aconsellem que llegiu aquesta “guia pràctica per a fer fills lectors”. És tracta d’un llibret editat per la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura que podreu trobar als quioscos de premsa de Manuel a 1 €. En la seua pàgina web trobareu consells, materials i recursos http://www.fundaciobromera.org/

COSETES DE L’ESCOLA

Aquesta casa vella que es veu des del pati de la nostra escola és la casa de la família del Pintor Estruch, on ell passava llargues temporades. És una casa antiga que tenia un hort tancat, sobre el qual ara està edificat el nostre col·legi

.

El que es veu són les finestres de l’andana. Aquestes andanes (o cambres) s’utilitzaven antigament per a la cria dels cucs de seda que durant molt de temps va ser una activitat importantísima per a l’econòmia del País Valencià. Els cucs es disposaven en uns prestatges alts fets de fusta i canyís en les andanes, que, com aquesta, tenien molta altura. Per tal d’afavorir la circulació de l’aire hi havia dues fileres de finestres, una filera per dalt i un altra per baix, com podem vore a la foto.

Juny 2009

Quan es faça l’obra d’ampliació del nostre col·legi ja no es vorà aquesta andana, la taparà un nou pavelló que es construirà. Però no patiu que la cosa “va pa rato”. En teoria, l’obra està ja adjudicada, i ens diuen que no tardaran molt en començar-la. En la pràctica, vegent, com actua el govern de Camps en temes educatius i l’actitud del Conseller d’Eduació Font de Mora, ens pensem que tinguem per a “rato”. I si no “tiempo al tiempo”, que es diu.

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 11


Fem Escola (Número 17)

I JA PER A ANAR ACABANT... Gràcies a totes les mares i pares pel seguiment de la Vaga del 28 d’abril Potser molts vàreu seguir la vaga però no sabeu ben bé la finalitat que tenia. La vaga era per a demanar-li al govern de Camps un canvi en la política educativa. Per a dir-li que amb l’educació no es juga. Que no pot utilitzar una qüestió tan important com l’educació, per als seus interesos partidistes, com està fent, per exemple, amb l’assignatura de l’Educació per a la Ciutadania”, obligant a donar-la en anglès, per decret. La vaga era per a exigir les inversions necessàries per a l’ensenyament públic. I mesures urgents per al sistema educatiu valencià, que està en una situació de fallida (som els líders en Espanya en barracons i en fracàs

escolar: 25.000 xiquets estudien en 1.300 barracons, un 39,7% de xiquets fracassen, o siga no trauen ni tan sols el Graduat Escolar, 1 de cada 3 xiquets). I ells com si res, gastant-se els diners en visites del Papa i en Fòrmules 1. La situació és molt preocupant. Per a això es va constituir una Plataforma on estan representats tots els estaments educatius (mestres, pares, directors, inspectors, alumnes). S’ha fet la manifestació més multitudinària en molts anys en Valencià, i una Vaga General seguida pel 90% de l’alumnat i el 70% del professorat. I ells, com si res. Ni tan sols ho trauen per la tele. Per això continuarem mobilitzant-nos

El claustre de professors ha felicitat a totes les mares i els pares per haver aconseguit que durant l’entrada i eixida dels xiquets a l’escola no entre gent al Pati. Gràcies a tots en nom dels mestres

No tireu aquesta revista, abans d’obrir-la. Pegueu-li, almenys, una miradeta. I si la tireu, almenys, que siga al contenedor de paper

Envieu-nos coses per a publicar al Fem Escola, estem oberts a totes les col·laboracions de pares, mestres i xiquets. Envieu-les a: ampapintorestruch@gmail.com

Juny 2009

QUE PASSEU UN BON ESTIU!!!

pàgina 12

Fem Escola 17  

Revista Fem Escola del CEIP Pintor Estruch (AMPA) - juny 2009