,KH-KONEET GROUP Asiakaslehti 2024

Page 1

0%

KH-KONEET GROUP

ASIAKASLEHTI

KH-KONEET KLAUKKALA

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA

TEKNINEN KAUPPA

ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS

ASIAKASLEHTI SISÄLTÖ

2 Sisällysluettelo

3 Pääkirjoitus Teppo Sakari

4 KH-Koneet Group uutiset

38 Kobelco kaivinkoneet

40 Dubb ja Vänttinen Kobelco-myyntiin

42 Crent panostaa palveluun

5 KH-Koneet Group palvelee asiakas edellä

8 Vastuullisuuden merkitys kasvaa

10 Kosunen vastaa ympäristövaatimuksiin

12 Uusi Kramer 8-sarja

14 Kramer pyöräkuormaajat

16 Kiinteistöpalvelua toisessa polvessa

18 Kramer kurottajat

19 ”Ulottuvuusongelmaa ei tule”

22 KH vaihtokone – järkevä valinta

24 Yanmar -uutuudet SV86-7 ja SV100-7

26 Yanmar mallisto

28 Yanmar oiva vuokrakone

30 Monipuolista maarakennusta Pohjanmaalla

34 Maakuntauutisia

36 Asiakkaan luottokumppani KH-KONEET

44 Varustekaupasta lisälaitteet helposti

45 Varustekaupan Tupu, Hupu ja Lupu

46 Ljungby Maskin mallisto

47 Ljungby Maskin L11 Electric

48 Kokoluokkansa merkkipaalu – Wacker EW100-2

51 Wacker Neuson lunastaa odotukset

52 Wacker Neuson kaivinkoneet

53 Wacker Neuson pyöräkuormaajat

54 Wacker Neuson dumpperit ja maantiivistäjät

55 Ramirent tarjoaa vain parasta

56 KH-Koneet yhteystiedot

57 KH Tekninen Kauppa, Edeco Tools ja Crent -yhteystiedot

58 Toimipisteet yhteystiedot

59 Wacker Neuson sähkökäyttöiset koneet

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
2
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi
KH-KONEET GROUP
GROUP LEHDEN TOTEUTUS:
ammattilehti.fi
30 48 40 16

PÄÄKIRJOITUS

VAHVAA TEKEMISTÄ OMAN OPPIMISEN KAUTTA

KH-Koneet Group, sellaisena kuin se nyt on, on vuosikymmenten aikana asiakkaiden kanssa yhdessä muovattu ja rakennettu. KH on asiakkaidensa luomus!

Kun aloitimme vuonna 1996 tekemään konekauppaa, tiesimme että konekaupassa pärjää vain parhaansa tekemällä. Usko omaan tekemiseen ja asiakkaiden tarkka kuunteleminen ovat tänäkin päivänä konsernimme ohjenuorana. Markkinatilanteissa, kun välillä sakkaa, korostuu maahantuojan ja tutun konekaupan rooli – tarvitaan osaamista, kykyä ja ennen kaikkea halua sopeutua olemassa olevaan tilanteeseen.

Me arvostamme työntekijöitämme, he ovat meidän tärkein ja suurin voimavaramme. Meillä on itse opeteltu tapa tehdä konekauppaa. Kaikki tekemisemme perustuu asiakkaidemme kanssa yhdessä opittuihin tapoihin toimia. Yrityskulttuurimme on vahva ja meillä on eri tehtävissä henkilöitä, jotka ovat olleet koko 28 vuotta mukana toiminnassa. Moni on ollut 20 tai 15 vuotta, heidän omaavaa osaamista ei voi ostaa. Olemme pyrkineet turvaamaan pitkät sekä luottamukselliset asiakassuhteet asiakkaidemme ja yhteyshenkilöidemme välillä. Oppimalla toisiltamme pystymme parempaan.

Tulevaisuuden johtoryhmämme koostuu tekijöistä. Meillä ei ole erillistä johtoryhmää, joka ei päivittäin tekisi töitä asiakaspinnassa. Liiketoimintapalavereissa istuvat vastuullisimmat tekijät, jotka kantavat huolta siitä, miten yritys ja henkilöstöm-

me vastaavat asiakkaidemme kulloisiinkin tarpeisiin. Koko tiimi on kasattu omista osaajista, sillä kukaan ulkopuolinen ei pysty opettamaan KH-Koneet-kulttuuria. Siihen tarvitaan ihmiset, jotka ovat olleet sitä luomassa – meidän omat työntekijämme, nyt ja tulevaisuudessa.

Itse olen viimeiset vuodet ollut käynnistämässä Ruotsin toimintojamme. Tiesimme heti, ettei meillä ole Suomen tapaan 28 vuotta aikaa rakentaa vastaavaa liiketoimintaa - teimme sen neljässä vuodessa. Suomessa opitut toimintatavat saatiin varsin sujuvasti sisäistettyä paikallista henkilöstöä ja heidän toimintatapojansa kunnioittaen ja mikä tärkeintä, heiltä paljon oppien. Itselle oli terve kokemus lähteä pois tutusta kuplasta ja seurata toimintaa vähän etäämmältä. On ollut opettavaista huomata, kuinka osaavia ihmisiä meillä on mukana organisaatiossa. Tekijöitä, joilta on saanut oppia, miten hommat oikeasti toimivat.

Sama on asiakkaidemme kanssa. Olemme 28 vuoden aikana ansainneet heidän luottamuksensa, jonka avulla koko KH-Koneet on rakentunut. Haluamme tehdä jatkossakin vastuullista konekauppaa asiakas edellä.

Jälleen kerran asiakkaille kiitos opettavasta yhteistyöstä.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP 3

ASIAKASLEHTI 2020/21

KRAMER HUOLTOSOPIMUS

JATKOTAKUULLA

Huoltosopimuksella varmistat koneen määräaikaishuollot kiinteeseen kuukausihintaan. Uusiin Kramer -koneisiin on nyt saatavissa edullinen huoltosopimus 3 vuoden (36 kk) tai 3 000 tunnin jatkotakuulla. Katso lisää: www.kh-koneet.fi

VARUSTEKAUPAN VINKIT

Varustekaupan valikoimasta saat lisälaitteet nopeasti ja edullisesti. Esittelemme muutaman hittituotteen.

POLANNEJYRSIN

Polannejyrsin on ollut myyntimenenestys lumisiin ja vaihtelevan sään keleihin. Nimensä mukaisesti polanteen poistoon suunniteltu, mutta erittäin kätevä myös ympärivuotiseen käyttöön. Käyttö ei rajoitu vain jään murskaamiseen, vaan maamuokkaus sekä hiekkateiden pohjat pystytään vaivattomasti tekemään kesäkaudella.

FASTER -PIKALIITIN

Kramer työkoneen hydrauliikkajärjestelmässä on ylimääräisiä hydrauliliitäntöjä eri lisälaitteiden liittämiseen, mikä lisää koneen toimivuutta ja monipuolisuutta erilaisissa työtehtävissä. Alan johtava pikaliittimien valmistaja Faster Couplingin edistykselliset Faster pikaliittimet ovat nyt saatavilla Kramer-työkoneisiin. Fasterin avulla työlaitteiden vaihto sujuu tehokkaasti ja turvallisesti sekä ympäristöä säästäen.

MOBIL -ÖLJYT MUKAAN

TUOTEVALIKOIMAAN

KH-Koneiden varaosamyymälän tuotevalikoima kasvoi laadukkailla Mobil -öljyillä. Kun haluat koneeseesi parasta mahdollista voitelua - on valintasi Mobil. Saatavilla raskaan kaluston öljyt useassa eri pakkauskoossa.

KUMITELAT

Varustekaupalla on suoraan hyllyssä tehtaan OEM-teloja Yanmareihin, joiden lisäksi vaihtoehtona on Arcon -telat. Arconin kumitelaa myydään Suomessa ja Ruotsissa, niiden menekki on lisääntynyt jatkuvasti.

KOURAT

Kovaa menestystä purkumarkkinaan povataan uusitusta Megagrip -kouravalikoimasta. Hintakilpailun ollessa kovaa, uskomme oman tuotteemme olevan kilpailukykyinen ja kestävä kovaankin työhön. Näyttöä tuotteesta löytyy isommistakin koneista ja tuomme lajittelu- ja purkukouravalikoiman lähelle asiakasta. Vaikka koura onkin käyttöiältään pitkäaikainen, uusintatarpeita tulee jatkuvasti enenemissä määrin ja nykyisen trendin mukaisesti kaivinkoneella on entistä suurempi merkitys purkutyömaan ja sisäpurkutyömaan koneena.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 4 KH-KONEET GROUP

KH-KONEET GROUP PALVELEE

ASIAKAS EDELLÄ

”Kyllä Hoituu!” on KH-Koneet Groupin tunnuslause, jossa kahteen sanaan tiivistyy koko toimintaperiaate. Kaikki toiminnot on hiottu asiakasta varten vuosikymmenten aikana.

Kun KH-Koneet perustettiin vuonna 1996, lähes 30 vuotta sitten, oli visio selvä. Visiona oli kasvaa isoksi toimijaksi maanrakennuskoneiden myyntimarkkinassa. Nykyisin KH-Koneet Groupiin kuuluu KH-Koneet Oy:n lisäksi KH Tekninen Kauppa Oy, Edeco-Tools Oy, Crent Oy, Varustekauppa Oy ja Ruotsissa vaikuttava KH-Maskin AB ja S-Rental AB. Jo alkujaan oli selvää, että asiakasta kuuntelemalla saadaan paras lopputulos.

- KH-Koneiden tapa on toimia aina asiakas edellä. Opin kautta, välillä kantapäänkin kautta, on edetty kuunnellen asiakasta ja heidän tarpeitaan. Kaikki toiminnot valmistajasuhteista, varusteluun, huoltoon ja asiakaspalveluun on hiottu mahdollisimman toimivaksi. Tämä elinkaariajatteluun nojaava tapa toimia on ajettu myös muihin konsernin yrityksiin hyvällä menestyksellä, sanoo KH-Koneet Oy:n liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren

KH-Koneet Groupin palvelut on saatavilla kattavasti koko Suomen alueella.

- Meillä on toimipisteet strategisesti tärkeissä kaupungeissa, joissa on tarjolla kaikki konsernin tuotemerkit sekä palvelut aina myynnistä, huoltoon, varaosiin ja lisälaitteisiin. Kehitämme ver-

kostoa koko ajan ja tästä hyvänä esimerkkinä on muun muassa uudet rekrytoinnit sekä Jyväskylään kesällä 2024 valmistuva täysin uusi toimipiste.

Vahvat tuotemerkit kruunaavat kokonaisuuden.

- Tuotevalikoimamme on todella kattava. Pyöräkuormaajia on tarjolla neljää eri merkkiä (Yanmar, Wacker Neuson, Kramer ja Ljungby Maskin), kaivinkoneita kolmea merkkiä eri kokoluokissa (Kobelco, Yanmar ja Wacker Neuson). Näiden lisäksi Wacker Neusonin laadukas pienkalusto sekä Varustekaupan kattava lisälaitevalikoima, unohtamatta Crentin vuokrakalustoa ja vaihtokoneitamme. Tervetuloa täyden palvelun taloon, vinkkaa Ahlgren.

HUOLTO PELAA

Huoltopalveluiden toimivuuden takaavat huolto- ja asiakaspalvelun huippuosaajat, jotka ymmärtävät yrittäjää ja yrittäjän tarpeita.

- Tarjoamme nopean, joustavan ja laadukkaan palvelun, josta on muodostunut meille ylpeyden aihe. KH-Koneilla kaikki kone-

KH-KONEET GROUP 5

- Kenttähuoltoautomme varmistavat, että pystymme vastaamaan avunpyytöösi missä vain. Kaikissa huoltoautoisamme on tarvittavat testerit, mittarit sekä laaja kalusto huoltojen- ja korjausten tekemiseen, sanoo KH-Koneet Groupin jälkimarkkinointijohtaja Jason Gabrielsson (kesk.). Kuvassa kenttähuoltomiehet Samuli Salmi (vas.) KH Tekniseltä Kaupalta ja Tapio Hämäläinen (oik.) Edeco-Toolsilta.

huollot tehdään alkuperäisillä varaosilla. Laadusta kertoo paljon se, että meillä on useita pitkään kanssamme toimineita asiakkaita, jotka vuosi toisensa jälkeen valitsevat juuri meidän palvelumme. Pitkä yhteistyö monien jälleenmyyjien ja sopimushuoltajien kanssa varmistaa huoltopalvelumme saatavuuden läpi Suomen. Klaukkalassa ja Jyväskylässä meillä on huollon ympärivuotinen päivystys ja Tampereella talvipäivystys, sanoo KH-Koneet Groupin jälkimarkkinointijohtaja Jason Gabrielsson

Kiinteiden toimipisteiden lisäksi tarjolla on kattavaa palvelua myös kenttähuollon puolella, jolloin apu saadaan tarvittaessa nopeasti paikalle.

- Kenttähuoltoautomme varmistavat, että pystymme vastamaan avunpyyntöösi missä vain. Kaikissa huoltoautoisamme on tarvittavat testerit, mittarit sekä laaja kalusto huoltojen- ja korjausten tekemiseen.

Henkilökunnan jatkuva kouluttaminen on isossa roolissa.

- Olemme investoineet ja tulemme jatkossakin vahvasti investoimaan henkilökunnan koulutukseen, niin omasta puolesta kuin valmistajien toimesta. Varsinkin koneiden sähköistyminen ja tiukentuneet päästövaatimukset vaativat yhä enemmän osaamista henkilökunnaltamme.

HUOLTOSOPIMUKSIEN SUOSIO KASVAA

Viime vuosien aikana kiinteiden huoltosopimuksien määrä on kasvanut tasaiseen tahtiin.

- Huoltosopimuksella varmistat koneen määräaikaishuollot kiinteeseen kuukausihintaan. Tarjoamme kaikkiin koneisiimme huoltosopimuksia, ja sopimus tehdään aina asiakkaalle sopivaksi. Sopimuksen kattavuus voi vaihdella 2 000 tunnista jopa 7 500 tuntiin asti sekä kahdesta viiteen vuoteen. Tarjoamme uusiin Kramereihin huoltosopimuksia jatkotakuulla – sopimushinnat löytyvät verkkosivuiltamme. Palveluun kuuluu myös Kramer EquipCare-seurantajärjestelmä. Laskutusvaihtoehtoja on myös useita: uuden koneen rahoitukseen, kertalaskutus, vuosittain laskutettava, kuukausilaskutus, tuntiperusteinen ja huollot kiinteillä hinnoilla, listaa Gabrielsson.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 6
- Pidämme Klaukkalassa mahdollisimman kattavaa varastoa palvellaksemme asiakkaitamme riittävän tehokkaasti koko Suomen alueella. Vuonna 2023 varastostamme lähti pakettilähetyksiä lähes 4000 kappaletta, kertovat Jason Gabrielsson (vas.) ja Simo Ahlgren.

VARAOSAT SUORAAN HYLLYSTÄ

Varaosavarasto on vuosien aikana kehittynyt ja muotoutunut kysynnän mukaan.

- Jokaisessa toimipisteessä pyritään pitämään suosituimmat osat hyllyssä, muutoin toimitamme osat päävarastoltamme Klaukkalasta. Täällä pidämme mahdollisimman kattavaa varastoa palvellaksemme asiakkaitamme riittävän tehokkaasti koko Suomen alueella. Meillä on Klaukkalassa varasosien 24/7 noutopalvelu, joten pyydettäessä nouto virka-aikojen ulkopuolellakin onnistuu.

VARUSTELTU KONE HETI TÖIHIN

Kun uusi kone saapuu maahan, se menee varustelun kautta toimitukseen asiakkaalle. KH-Koneet Groupin uusia koneita varustellaan Klaukkalassa, Tampereella, Seinäjoella ja Vantaalla Viinikankaaressa sekä Hakkilassa.

- Kaikki edustamamme merkit käyvät ns. suomivarustelussa ennen toimitusta asiakkaalle. Koneet varusteellaan muun muassa lohkolämmittimin, auransähköin, työvaloin ja hydrauliikan portaattomalla säädöllä. Varustelu riippuu aina koneen mallista sekä asiakkaan tarpeista. Koneet varustellaan asiakasräätälöidysti ja niihin lisätään puominjousituksia, pyörittäjiä, pyörä- tai telaohjauksia – työtehtävien mukaan. Varustekaupan kautta on saatavissa kaikki työkoneiden varusteet sekä lisälaitteet – asennettuna.

Hyväksi havaitut lisävarusteet tai ominaisuudet saattavat päätyä lopulta vakiovarusteeksi.

- Kehitämme jatkuvasti koneiden vakiovarustelua. Jos peruskoneessa on parannettavaa, kehitämme myös sitä. Yksi hyväksi ja tarpeelliseksi todettu lisävaruste on Kramerin Faster-multipikaliitin, jonka avulla työlaitteen vaihto on helppoa ja nopeaa. Jatkossa se on vakiovarusteena kaikissa uusissa koneissa. Fasterin saa helposti asennettua myös käytettyihin koneisiin.

Varustelu on tärkeä osa KH-Koneet Groupin toimintaa.

- Varustelu on se vaihe, jossa koneesta räätälöidään asiakkaan toiveiden mukainen. Varustelun prosessi on hioutunut konsernin sisällä vuosien varrella erittäin toimivaksi sekä tehokkaaksi. Se on erityistä tarkkuutta ja huolellisuutta vaativaa työtä ja meillä onkin pelkästään varusteluun keskittynyttä henkilökuntaa.

INFOA JA PALVELUA KELLON YMPÄRI

Asiakasta palvellaan niin kasvotusten, puhelimitse kuin verkkosivujenkin kautta.

- Olemme kehittäneet verkkopalveluitamme niin, että kotisivujen kautta voi suoraan tehdä varaosa-, huolto- ja lisälaitetilauksia tai esittää teknisiä kyselyitä, joihin vastaamme viimeistään seuraavana arkipäivänä. Palvelu toimii 24/7.

Yleistä infoa koneista ja palveluista on myös lisätty sivuille.

- Verkkosivuille on kerätty asioita, joilla pyritään helpottamaan meidän kanssamme asioivien arkea. Sivuilta löytyy muun muassa huoltohinnastot, regenerointiohjeet, akkulistat, värikoodit ja paljon muuta, vinkkaa Gabrielsson.

”Tarjoamme nopean, joustavan ja laadukkaan palvelun, josta on muodostunut meille ylpeyden aihe.

varustellaan räätälöidysti asiakkaan toiveiden mukaisiksi omissa varusteluhalleissaan. Kuvassa Eeti Marjakangas asentamassa työvaloja Yanmar-kaivinkoeeseen.

OMAT PALVELUPISTEET

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 7
KH-KONEET GROUP
Vantaa, Tampere, Jyväskylä, Turku, Seinäjoki JÄLLEENMYYJÄT Mikkeli, Kuopio, Joensuu ja Oulu SOPIMUSHUOLLOT Lahti, Kouvola, Lappeenranta, Pori, Kokkola, Ahvenenamaa
Klaukkala,
Koneet Klaukkalan varaosamyymälä palvelee asiakkaita kattavasti, jopa 24/7.

Päästöttömyys on tärkeä tekijä varsinkin kaupunkiolosuhteissa. Wacker Neuson tarjoaa todella laajan valikoiman sähkökäyttöisiä työlaitteita.

VASTUULLISUUDEN MERKITYS KASVAA

Ilmastoasiat ja vastuullisuus ovat tärkeässä roolissa myös KH-Koneet Groupilla. Vähäpäästöisten työkoneiden rinnalle on tullut nopeassa tahdissa myös täysin päästöttömät sähkökäyttöiset koneet. KH-Koneet Groupin tuotevalikoimasta löytyy useita sähköisiä konemalleja – varsinkin Wacker Neuson on näissä edelläkävijänä.

Nykypäivän työkoneet ovat jo vähäpäästöisiä täyttäen vaaditut päästövaatimukset. Tulevaisuudessa tavoitteena siintää varsinkin isommissa kaupungeissa päästöttömät työmaat, sillä työkoneet muodostavat merkittävän osan kaupunkien ja kuntien ilmastopäästöistä. Esimerkiksi Helsingin ilmastotavoitteena on Hiilineutraali Helsinki 2035. Jo nyt on käynnissä ollut pilottityömaita, jossa pyritään päästöttömyyteen vähäpäästöisten tai täysin päästöttömien työkoneiden ja raskaan kuljetuskaluston avulla. Pilotoinnin tarkoituksena on löytää kokemusten kautta toimiva toimintamalli ja kriteerit, jotka otetaan tulevaisuudessa käyttöön kaikilla työmailla.

Akkuteknologia on kehittynyt huimaa vauhtia niin henkilöautojen, raskaan kaluston kuin työkoneiden osalta. KH-Koneet Groupin edustamissa merkeissä sähkökoneiden määrä kasvaa koko ajan.

- Olemme vastuullinen toimija ja haluamme tarjota asiakkaillemme myös päästöttömän vaihtoehdon konetta hankkiessa.

Tällä hetkellä valikoimasta löytyy sähkökäyttöiset koneet betonityökaluista, maantiivistäjiin, dumppereihin, kuormaajiin ja kaivinkoneisiin. Ja näiden kokovalikoima kasvaa koko ajan, sanoo KH-Koneet Oy:n liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren

WACKER NEUSON SUUNNANNÄYTTÄJÄNÄ

Wacker Neuson on alan edelläkävijöitä sähkökäyttöisten työlaitteiden osalta ja sillä puolella niin kysyntä kuin tarjonta kasvavat tasaisesti.

- Wacker Neuson on ottanut vahvan otteen jo nyt tulevaisuuden akkuteknologian hyödyntämisestä, ja markkinoiden suurimmassa valikoimassa löytyvät sähkökäyttöisinä niin kaivukoneita, kuormaajia, kurottajia, dumppereita, maantiivistäjiä kuin betonityökalujakin. Sähkökäyttöisten suosio kasvaa koko ajan ja myymme niitä Suomeen tasaisen kasvavaan tahtiin, sanoo Wacker Neusoneita maahantuovan Edeco Tools Oy:n liiketoimintajohtaja Juho Marjakangas

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 8
0%
EMISSIONS

Uusien tuotteiden osalta on viime aikoina tapahtunut paljon kaikilla sektoreilla. Suosituissa maantiivistäjissäkin sähkö valtaa markkinaa.

- Sielläkin vahva suuntaus on akkukäyttöisten suuntaan ja itse asiassa sähköisten laitteiden määrä kasvaa kaikissa tuoteryhmissä. Meillä löytyy akkukäyttöiset maantiivistäjät 50-200 kilon kokoluokissa. Yksi iso myyntivaltti on se, että kaikkiin kokoluokkiin käy sama akku, jolloin niitä voi tarvittaessa siirtää laitteesta toiseen.

Myös kuormaaja- ja kaivukonepuolella sähköistytään.

- Kuormaajissa WL20e oli ensimmäinen täysin sähkökäyttöinen kuormaaja Wackerilta, nyt sen rinnalle on saatu WL28e kolmen tonnin kokoluokkaan. Koneiden työaika yhdellä latauksella on jopa yli 6 tuntia. Kaivukoneissa on tarjolla lyhytperäiset mallit EZ17e sekä EZ26e. EZ17e on saavuttanut nopeassa ajassa vahvan suosion Suomenkin markkinoilla.

YANMARILTA UUSIA MALLEJA

Myös Yanmar tuo markkinoille ensimmäiset sähkökäyttöiset koneet vuoden 2024 aikana. Valikoima kattaa C08e-minidumpperin, SV17e minikaivinkoneen sekä V8e pyöräkuormaajan.

- Yanmar on markkinajohtaja mini- ja midi-kokoluokan kaivinkoneissa Suomessa ja on tärkeä asia saada myös sähköiset mallit markkinoille. SV17e on alle kahden tonnin kokoluokkaan tuleva kone. Niillä työskennellään usein myös sisätiloissa, joten äänettömyys ja päästöttömyys tekevät koneesta mukavan käyttää. Tehoiltaan kone pärjää täysin vastaavalle polttomoottorikäyttöiselle Yanmarille, sanoo Ahlgren.

Yanmar V8e-pyöräkuormaaja asettuu suosittuun alle viiden tonnin kokoluokkaan. Kone sopii niin kiinteistöhuoltoon kuin erilaisiin nosto- ja lastaustöihin.

UUSI KRAMER 5065E

Kramerin akkukäyttöinen pyöräkuormaajauutuus 5065e onvarustettu 37,5 kW litiumioniakustolla, jonka ansiosta sen indikatiivinen käyttöaika on jopa yli 8 tuntia. Täysin uutta on akustojen latausmahdollisuus sähköautoista tutulla Wallbox-latausasemlla (400 V / 16 A). Parhaimmillaan latausnopeus Wallboxin kautta on 9 kW tunnissa, joka mahdollistaa latauksen 10%:sta 90%:iin hieman reilussa kolmessa tunnissa. Kooltaan kompaktin litiumioniakuston ansiosta Kramer 5065e:n akkukotelo on voitu muotoilla aikaisempaa matalammaksi, joka takaa kuljettajalle optimaalisen näkyvyyden taakse.

- Kramer 5065e:n työpaino on 4150 kg. Suurin kaatokuorma on 2800 kg ja hyötykuorma 1750 kg. Koneen ajomoottorina on

teholtaan 23,2 kW sähkömoottori ja hydrauliikkajärjestelmälle on oma teholtaan 25,2 kW sähkömoottori. Koneen suurin ajonopeus on 20 km/h, listaa Ahlgren.

Täyssähköisellä pyöräkuormaajalla 5065e ei CO2-rajoituksilla, nokihiukkasten raja-arvoilla tai melupäästöarvoilla ole enää merkitystä päivittäisessä työssä. 5065e toimii paikallisesti päästöttömästi suojellen siten ympäristöä ja käyttäjää saaden pisteitä tehokkuudesta ja taloudellisuudesta.

0% EMISSIONS

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 9
Yanmarin sähköisiin uutuuksiin kuuluvat muun muassa Yanmar SV17e kaivinkone ja Yanmar V8e pyöräkuormaaja. Kramer 5065e pyöräkuormaajassa on tehokas litium-ion akusto ja ne vievät aikaisempaa mallia vähemmän tilaa. Tämä parantaa näkyvyyttä koneen taakse.

KOSUNEN VASTAA WACKER NEUSON -SÄHKÖKONEILLA

YMPÄRISTÖVAATIMUKSIIN

Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy on aina kulkenut koneteknologioiden hyödyntämisen eturintamassa. Nyt sähkökoneisiin siirtymisen aikakaudella Kosunen on hankkinut rivistöönsä neljä Wacker Neuson sähkökonetta: tela-alustaisen kaivukoneen EZ17e, pyöräkuormaajan WL20e sekä kaksi maantiivistäjää.

-Kaivoin poliisilaitoksen pohjia jo 14-vuotiaana ympäripyörivällä kaivukoneella ja naapurin traktorikaivurilla olen kaivanut pienestä pitäen, avaa Jarkko Kosunen yli 30-vuotisen työhistoriansa alkumetrejä.

Yrittäjätaipaleensa Jarkko Kosunen aloitti toiminimellä vuonna 2001 ja päätoimiseksi yrittäjäksi mies ryhtyi vuonna 2004. Osakeyhtiömuodossa Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy on toiminut vuodesta 2006. Jarkon yritys on vuosien saatossa kasvanut melko tasaisen kasvun kaavalla yhden miehen yrityksestä 23 henkilön maanrakennusyritykseksi.

– Kesäaikaan henkilömäärämme on vieläkin suurempi, jolloin kausityöntekijöillä vastaamme kuormitusvaihteluihin, täsmentää Kosunen.

KH-KONEET

MAANRAKENNUKSEN KOKONAISPALVELUT AMMATTITAIDOLLA

Tänä päivänä Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy tarjoaa maansiirto-, kone-, kuljetus-, uudisrakennus- ja peruskorjausrakennustyöpalveluita koko Pohjois-Savon alueelle. Näistä palveluista koostuu neljän miljoonan euron liikevaihto.

Kosusen asiakaskunta koostuu pääosin yrityksistä ja yhteisöistä, yksityishenkilöitä asiakaskunnasta on vain murto-osa. – Satojen työkohteiden kokemuksella varustettu henkilöstömme ja monipuolinen alati uudistuva laitteistomme takaa niin pienten kuin suurtenkin toiveiden toteuttamisen tunti- tai urakkatyönä, vakuuttaa Kosunen.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 10

KEHITYKSEN KÄRJESSÄ

Kosunen painottaa yrityksensä tekemisessä uusimpien koneteknologioiden hyödyntämistä.

– Vaikka esimerkiksi nyt on rakentamisen sektorilla hiljaisempaa, meillä on töitä riittänyt kiitettävästi. Totta kai tässä auttaa monipuolinen palvelukonseptimme, jossa esimerkiksi tänä talvena kunnossapitotyöt ovat pitäneet 13 yksikköä ahkerasti liikkeellä. Mutta uskoisin, että tärkeää roolia näyttelee myös pysyminen kehityksen kärjessä. Monta uuden teknologian vehjettä on hankittu ensimmäisenä tai ainakin ensimmäisten joukossa. Esimerkkinä mainittakoon 3D-laitteet, jotka otimme käyttöön ensimmäisenä Kuopiossa. Myös maailman ensimmäinen 5-akselinen täydellisesti varusteltu aura-auto toimittiin meille. Huippukalustollamme erotumme eduksemme muista, jolloin pystymme tarjoamaan erikoiskohteita erikoiskalustolla, kiteyttää Kosunen yrityksensä kilpailukykytekijöitä.

WACKER NEUSON -SÄHKÖKONEET SAIRAALAYMPÄRISTÖN YDINKONEINA

Ensimmäisten toimijoiden eturintamassa Kosunen siirtyi koneissaan sähköiseen aikakauteen.

– KYS Uusi Sydän -projektissa toimimme merkittävän asiakkaamme Rakennusliike Lapti Oy:n maanrakennusurakoitsijana. Sairaalaympäristössä toimiminen asettaa omat haasteensa päästöjen suhteen. Potilasympäristössä täytyy kiinnittää huomiota päästöttömyyden ja pölyttömyyden lisäksi äänettömyyteen. Ratkaisumme näihin haasteisiin löytyi Itä-Suomessa toimivalta KH-Groupin jälleenmyyjältä, Maxlift Oy:ltä. Erittäin hyvin palvelevan konemyyjä Jari Vitsalan asiantuntemuksella valitsimme heidän myyntiarsenaalistaan Wacker Neusonin sähkökoneet. Toki kilpaileviakin merkkejä kartoitettiin, mutta Wacker Neuson tarjoaa tämän hetken koneista pisimmät toiminta-ajat, ja arviomme mukaan Wacker Neusonit edustavat alansa ehdotonta kärkeä, perustelee Kosunen merkkivalintaa.

– Uusimpien teknologioiden hyödyntäminen poikii lähes poikkeuksetta uusia töitä, niin myös näiden Wacker Neuson -sähkökoneiden osalta on tapahtunut. Tämän sairaalaprojektin lisäksi sähkökoneita hyödynnämme Kuopion liikunta- ja tapahtumakeskus Luolan rakennusprojektissa, valaisee Kosunen.

WACKER NEUSON VOIMAA JA

6 H TOIMINTA-AIKA

Koneurakointi Kosunen Oy:n uudet Wacker Neuson -sähkökoneet ovat vakuuttaneet käytössä.

– Wacker Neusonin sähkökoneet ovat erittäin väkivahvoja koneita. Voimaa niissä on enemmän kuin riittävästi – huomattavasti enemmän kuin perinteisissä polttomoottorivehkeissä. Pyöräkuormaaja yllätti myös kuinka hyvin se kulkee sepelin päällä. Niin ikään koneen tasapaino on hyvä: kone on erittäin vakaa isosta kauhasta huolimatta. Nämä sähkökoneet ovat kaiken kaikkiaan olleet kuskiemme kiittelemiä, kertoo Kosunen.

– Wacker Neuson WL20e toiminta-aika kuusi tuntia riittää hyvin normaalin työpäivän ajaksi. Kannattaa muistaa, että sähköä ei kulu yhtään, kun kone pysähtyy. Ja kun ruokatunnin ajaksi koneet laitetaan lataukseen, saadaan taas paljon lisää käyttötunteja. Uudistetun pyöräkuormaajan WL20e virranottonopeus ja latausteho ovat huippuluokkaa: ruokatunnissa pystytään lataamaan tasosta 30 % tasoon 80 %, sanoo Kosunen.

Jarkko Kosusen (vas.) ja Maxlift Oy:n konemyyjä Jari Vitsalan yhteistyön tuloksena Koneurakointi Jarkko Kosunen Oy:llä on jo neljä Wacker Neuson -sähkökonetta.

– Myös Wacker Neusonin sähkökäyttöiset tärylätkät ovat vakuuttaneet meidät. Ensimmäisen isomman sähkölätkän APU3050e hyvien kokemusten perusteella hankimme myös pienemmän Wacker Neusonin sähköisen tärylätkän. Niissä on samat hyvät ominaisuudet kuin muissakin sähkökäyttöisissä koneissa: hiljaisuus ja käytön miellyttävyys yhdistettynä päästöttömyyteen. Nämä ovat paitsi ympäristöarvoja myös käyttäjien työterveyttä ja työn tekemisen mielekkyyttä edistäviä asioita, miettii Kosunen.

– Wacker Neuson -sähköneet ovat yksi esimerkki halustamme kehittyä; nyt pystymme tarjoamaan taas näillä räätälöidyillä koneilla uusia räätälöityjä kohteita. Mies ja lapio -yhdistelmällä ei pärjätä, vaan pitää kulkea kehityksen kärjessä. Tämä takaa menestystekijät nyt ja tulevaisuudessa, päättää Kosunen.

Valtteri Kivelä tiivistää maata sähkökäyttöisellä Wacker Neuson APU3050e -maantiivistäjällä. Hyvät kokemukset tästä laitteesta johtivat myös pienemmän sähköisen Wacker Neuson -maantiivistäjän hankintaan.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 PANTONE 2347 C 11

Uudistettu

Road Mode (Rullaustoiminto)

LUDV - kuormasta riippumaton virtauksen jako

TEHOKAS, VÄHÄRUOKAINEN JA MODERNI

Suomessa suositut 8-sarjan koneet ovat jatkossa varusteltu täyshydraulisella Smart Attach -pikalkiinnike, joka mahdollistaa työlaitteiden vaihdon poistumatta ohjaamosta. Smart Attach on vakiovaruste, joka lisää tuottavuutta, turvallisuutta ja työtehokkuutta.

Eri työskentelyolosuhteissa tarvitaan eri ajo-ominaisuuksia. 8-sarjassa on valittavana eri ohjausmoodit kuten nelipyöräohjaus, etupyöräohjaus sekä rapuohjauksen.

Koneessa on työhydrauliikka, jossa on kuormasta riippumaton virtauksen jako (LUDV), varmistaa, että hydrauliikkaöljy jaetaan tasaisesti yksittäisiin hydraulipiireihin. Näin voidaan suorittaa useita toimintoja samanaikaisesti kuormituksesta riippumatta.

Teleskooppipuomisten mallien 8085T ja 8095T puomistot on uusittu. Puomin rakennetta on entisestään vahvistettu. Lisäksi uuden puomiston ansiosta näkyvyys ohjaamosta on parempi.

KAKSIOVINEN OHJAAMO

Ohjaamo on kokenut isoja muutoksia. Koneen molemmilla puolilla on isot ovet, jotka mahdollistavat sujuvan käynnin molemmilta puolilta konetta. Koneeseen on saatavissa muun muassa Smart steering -ohjaus. Smart steeringissä ohjauspyörää tarvit-

ecospeed -vaihteisto

Kramerin täyshydraulinen Smart Attach -pikaliitin on vakiovarusteena uusissa 8-sarjan koneissa. Smart Attachin avulla työlaitteet voidaan vaihtaa poistumatta ohjaamosta.

see kääntää mahdollisimman vähän – pienemmällä määrällä ohjausliikkeitä saadaan enemmän ohjauskulmaa. Se mahdollistaa nopeat kääntöliikkeet ja vähentää työskentelyn väsyttävyyttä erityisesti lastauksessa.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 12
uudisti kokonaan suositun 8-sarjan malliston.
Kramer
UUSI KRAMER
ohjaamo
8-SARJA

7" Led-värinäyttö

Smart Attach

-vaihteisto

Myös kuljettajan ergonomia ja viihtyvyys on otettu huomioon. Ingroitu 7” värinäyttö ja ergonomisesti suunnitellut ohjainlaitteet tekevät työskentelystä nautinnollista. Ajopeusaluetta voidaan säätää suoraan joystick-ohjaimesta. Näyttö ilmoittaa muun muassa puomin asennon ja se on varustettu kauhan asennon palautusautomatiikalla. Tämän myötä puomi on aina halutussa asennossa valmiina töihin.

KOLME AJOMOODIA

Kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivan ajotilan valitseminen käy helposti. Olipa kyseessä maantieajo, lakaisukoneella työskentely tai materiaalin käsittely, eri ajotilat antavat kuljettajalle mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti koneen ajo-ominaisuuksiin. Näin jokainen työtehtävä voidaan suorittaa mahdollisimman hyvin, edullisesti ja tehokkaasti.

PWR on tarkoitettu käytettäväksi raskaita töitä tehtäessä, jolloin moottori antaa kaiken tehon käyttöön. ECO:lla kone työskentelee mahdollisimman alhaisilla kierroksilla, jolloin polttoainetta säästyy jopa kymmeniä prosenttia. ECO on myös hyvin hiljainen

Ingroitu 7” värinäyttö ja ergonomisesti suunnitellut ohjainlaitteet tekevät työskentelystä nautinnollista. ajomuoto, joka sopii varsinkin yöllä tehtäviin auraustöihin. ROAD-toiminto on nimensä mukaan tarkoitettu koneiden siirtoajoon, jossa tarvitaan riittävästi maksiminopeutta (40 km/h). Kun kone saavuttaa maksiminopeuden, se pudottaa kierrokset automaattisesti vaaditulle tasolle. Moodissa on myös rullaustoiminto, kaasua nostettaessa kone rullaa vapaasti eteenpäin. CDS-ryömintä+käsikaasumoodissa moottorin kierroslukua ja ajonopeutta voidaan säätää toisistaan riippumatta. Esimerkiksi harjatessa voidaan nostaa moottorin kierrosluku ylös ja ajonopeus tiputtaa alas haluttuun nopeuteen.

KH-KONEET GROUP 13

5-SARJA

VARUSTEET

Traktoriksi rekisteröity Nokian TRI 2 -talvirenkaat Ilmastointi Eberi-polttoainekäyttöinen lisälämmitin 100% lukot Kokoluokkansa suurin ergonominen ohjaamo Lohkolämmitin Hydrauliöljyn lämmitin Polttoaineen esilämmitys Lämmitettävä ilmaistuin Lämmitettävät peilit Tehokas LED-valaistus Kiinteä ylläpitolaturi Takalasin lämmitin

Lisähydrauliikan paineen vapautus

Avattava sivuikkuna Kiinteä huoltohinnasto Huollon 24 h päivystys talvikaudella

KRAMER 8-sarjassa Smart Attach -pikaliitin vakiona!

Työpaino (kg)

Kauhakoko (m3)

Leveys stand. renkaat (mm)

Korkeus (mm)

Kaatokuorma kauha (kg)

Nostokorkeus (mm)

Kääntösäde (mm)

Max nopeus (km/h)

Moottorin teho (hv)

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
14
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi VASTUULLISTA KONEKAUPPAA 8-SARJA
5 000 0,85 1 780 2490/2580 3 500 3 140 2 840 40 75
5 550 1,05 1 920 2 640 4 100 3 050 2 950 30 75 6 050 1,15 1 970 2 740 4 300 3 200 2 950 40 101 11 050 1,8 2 500 3 010 6 900 3 520/3 950 3 865 40 156 8085 8105 8115 8180
Katso koko vallikoima tästä:

YSLUETTELO

Kaatokuorma

Nostokorkeus

Kääntösäde

Moottorin

Kaatokuorma

Teleskooppikuormaajat
4 350 0,65 1 650 2 470 2 500 3 160/4 010 2 900 30 47 Työpaino (kg) Kauhakoko (m3)
stand. renkaat (mm)
(mm)
8-SARJA 5-SARJA
Leveys
Korkeus
kauha (kg)
(mm) norm / pidennetty
(mm) Ajonopeus (km/h) Moottorin teho (hv) 5065T 5 500 0,85 1 780 2 600 3 300 3 445/4 520 2 840 40 75 8085T 5 850 0,95 1 920 2 760 3 500 3 392/4 442 2 950 40 101 8095T 2000 0,35 1 260 2 170 1 140 2 680 1 950 20 25 Työpaino (kg) Kauhakoko (m3)
stand. renkaat (mm) Korkeus (mm)
Nostokorkeus
Kääntösäde
Leveys
(kg)
kauha
(mm)
(mm)
nopeus (km/h)
Max
5035 4 160 0,65 1 600 2 380 2 800 2 850 2 505 20 5065e 3 800 0,65 1 595 2 390 2 340 2 900 2 700 30 5065 4 100 0,75 1 740 2 450 3 400 2 950 2 840 36 5075 2200 0,36 1 260 1 990/2 170 1 400 2 680 1 950 30 5040
teho (hv)

KIINTEISTÖPALVELUA TOISESSA POLVESSA

Kiinteistöpalvelu Räsänen Oy on kotimainen perheyritys, joka palvelee pääkaupunkiseudun asiakkaita yli 20 vuoden kokemuksella. Asiakkaina pääkaupunkiseudun pienet ja isot taloyhtiöt, liikekeskukset, teollisuuskiinteistöt, kerrostalot, pari- ja rivitalot sekä omakotitalot. Pyöräkuormaajissa Räsänen luottaa Kramereihin.

Yritys toimii toisessa polvessa, perustaja Reijo Räsänen on siirtänyt vastuuta lapsilleen Jonnalle ja Jesselle

- Itselläni on yli 36 vuoden kokemus kiinteistöhuoltotöistä pääkaupunkiseudulla. Vuonna 1988 muutimme tänne pohjoisesta ja siitä asti on kiinteistöhommia tehty. On ollut hienoa seurata omien lapsien tulemista mukaan perheyrityksen toimintaan jo pienestä pitäen ja sukupolvenvaihdos on suoritettu portaittain viimeisten vuosien aikana. Ylpeänä katson taustalta yrityksen toimintaa tänä päivänä, sanoo Reijo Räsänen.

Pitkä historia yrityksellä on myös KHKoneiden kanssa.

- Taisi olla vuonna 1998, kun ostimme ensimmäisen Kramer 120 -pyöräkuormaajan Sakarin Timolta. Siihen aikaan heidän toimintansa oli vasta aluillaan, mutta heti näki, että palveluasenne on ensiluokkaista. Se on myös jatkunut yrityksen kasvaessa ja heidän kanssaan on ilo tehdä kauppaa. Jo pitkään konekauppamme on hoitanut Haverisen Petri

ALA KASVAA JA KEHITTYY

Sisarukset Jonna ja Jesse Räsänen vastaavat nyt yrityksen toiminnasta. Jonna aloitti aikanaan siivoojana ja toimii nyt hallintojohtajana. Jesse puolestaan aloitti kesätöissä kiinteistöpalvelussa ja armeijan

jälkeen 2011 työstä tuli täysipäiväistä –nyt rooli on toimitusjohtajana.

- Olen edelleen se joka paikan höylä. Yksi iso vastuualue on tarjousten tekeminen ja laskeminen muun muassa taloyhtiöille. Välillä pääsee myös kentälle ja koneen puikkoihin töihin, joten kyllä aika saadaan kulumaan. Meidän iso vahvuutemme on, että olemme paikallinen kotimainen perheyritys – asiakassuhteiden hyvä ylläpito on meille kunnia-asia, sanoo Jesse Räsänen.

Kiinteistöpalvelut ovat vuosien ja vuosikymmenten aikana muuttuneet paljon. Jesse näkee kehityksen positiivisena asiana.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 16

- Tämä on todella monipuolinen ala ja tarjoaa mahdollisuuksia toiminnan laajentamiselle. Meiltä onnistuu perinteisten kiinteistöhuoltotöiden lisäksi muun muassa piharakentamiset kantojen jyrsinnöistä kaivuutöihin ja salaojituksiin. Lisäksi tarjoamme laajat katto- ja sähkötyöt pääkaupunkiseudun alueella. Ammattitaitoinen ja motivoitunut henkilökunta on mahdollistanut toiminnan laajentamisen – työllistämme tällä hetkellä noin 50 henkilöä.

”EI OSTETTAISI, ELLEI OLISI HYVÄ”

Kiinteistöpalvelu Räsänen Oy:llä on käytössään 14 pyöräkuormaajaa, joista suurin osa on Kramereita – voidaan puhua Kramer-talosta.

- Meillä ei ole huonoja kokemuksia Kramerista – emme ostaisi niitä, ellei se olisi hyvä. Se on juuri meidän töihimme erinomainen kone, varustelutaso on riittävä ja varsinkin Suomeen suunnitellut Artic Power -mallit saavat kuskeilta kiitosta. Kramer on myös riittävän helppokäyttöinen kone, jonka käytön oppii uusikin kuski nopeasti, kiittelee Räsänen.

Räsäset pyrkii omassa toiminnassaan nopeaan palveluun lyhyellä vasteajalla –sitä arvostetaan myös konemyynnin osalta.

- KH-Koneilla aina vastataan ja palvellaan nopeasti. He kuuntelevat meidän tarpeitamme tarkasti alusta asti ja koneet saadaan oikeilla varusteilla suoraan töihin.

Mikä parasta, heiltä löytyy niin koneet kuin lisälaitteet pihasta suoraan toimitukseen, toteaa Jesse Räsänen lopuksi.

KH-KONEET GROUP 17
Kiinteistöpalvelu Räsänen Oy:n pyöräkuormaajakalustosta suurin osa on Kramereita. Niillä hoidetaan muun muassa auraustyöt pääkaupunkiseudulla. - Yhteistyö KH-Koneiden kanssa on aina sujunut hyvin. Ensimmäinen Kramer hankittiin taloon vuonna 1998 ja siitä lähtien konekauppaa on tehty paljon, toteavat Jesse (vas.) ja Reijo Räsänen.

YLIVOIMAISTA NOSTOKYKYÄ JA ULOTTUVUUTTA

KRAMER 5507

Katso koko vallikoima tästä:

Kramer 5507 -kurottaja on alhaisella polttoaineenkulutuksella, korkealla vääntömomentilla ja kovalla nostovoimalla varusteltu kone joka tarjoaa jopa 7m nostokorkeuden. Kramerin lukuisat innovatiiviset apuohjelmat ja hyödylliset lisälaitteet tekevät koneesta täydellisen valinnnan.

Peruskoneen paino: 10 500 kg Kauhakoko: 1,2 m3 Leveys (stand. renkaat): 2 500 mm Korkeus: 2 570 mm

Max. hyötykuorma: 4 800 kg Nostokorkeus norm/pidennetty: 4 518 / 6 835 mm Kääntösäde: 4 240 mm

Ajonopeus: 40 km/h

Moottorin teho: 115 kW / 156 hv

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 18 KUROTTAJAT KUROTTAJAT 3 000 0,45 1 560 1 995 1 450 2949/4163 2 695 30 45 Työpaino (kg) Kauhakoko (m3) Leveys stand. renkaat (mm) Korkeus (mm) Max hyötykuorma (kg) Nostokorkeus (mm) norm/ pidennetty Kääntösäde (mm) Ajonopeus (km/h) Moottorin teho (hv) 1445 5 000 0,85 1 960 1 980 2 700 3 730/5 600 3 670 30 75 2706 7 600 1,00 2 285 2 310 3 600 4 700/9 330 3 840 40 136 3610 7 850 1,00 2 285 2 310 4 000 4518/6835 3 840 40 136 4007 10 500 1,2 2 500 2 570 4 800 4 518/6 835 4 240 40 156 5507
3 250 0,45 1 560 1 995 1 450 3010/4224 2 695 25 45 1445e

KRAMER 8155L:

”ULOTTUVUUS-

ONGELMAA EI TULE”

J.K. Knuuttila Oy on Ilmajoen Munakassa sijaitseva iso maatila, jolla on noin 800 päinen nautakarja sekä 30 000 broileriemon kasvattamo. Tilalla töitä riittää myös konekalustolle ja kuormaustöissä luotetaan Kramerin pyöräkuormaajiin sekä kurottajaan.

Maatilaa pyörittävät nykyään Tomi, Arto ja Juho Knuuttila

- Maatalouspuoli kulkee vahvasti suvussa ja olemmekin jo neljäs sukupolvi tilalla, sanoo Arto Knuuttila.

Nautakarja- ja broileriemotilalla kiirettä pitää ympäri vuoden.

- 800 päinen nautakarja ja siihen liittyvät päivittäiset toiminnot, kuten appeiden teot, kuivitukset ja eläinten tarkkailu ottavat oman aikansa. Siitosmunia olemme tuottaneet Atrian broileriketjuun jo vuodesta 1996 saakka. Kanalainfra vaatii omat koneet toimintonsa. Lisäksi meillä on noin 120 hehtaaria peltoviljelyä, joka palvelee meidän naudanlihatuotantoamme.

Lihanaudat ovat Atrian suklaahiehoja, jonka tekevät ainutlaatuiseksi niiden ruokinta.

- Kyseessä on premium-lihaa, jota toimitetaan pääosin ulkomaille. Pariviikkoisista 1,5 vuoden ikään asti naudat syövät alun juottokauden lisäksi apetta eli rehuseosta, jossa on itse säilötyn, laadukkaan nurmirehun lisäksi muun muassa viljaa, kivennäisiä – ja kotimaista suklaata. Alkuun suklaan määrä rehuseoksessa on 150 grammaa ja lopulta 300 grammaa päivässä. Tuloksena on ainutlaatuisen pehmeä, herkullinen maku, kehuu Knuuttila.

Yksi sesonkitöistä tilalla päivittäisten eläinhoidollisten töiden lisäksi on peltoviljely sekä säilörehun korjuu, joka tehdään kolme kertaa vuodessa. Kanalan puolella on verkkaisempi tahti.

- Kanala on vuodessa kertatäyttöinen, se on pari kuukautta kesällä tuotantotauolla, kun tilat pestään, desinfioidaan ja sen

KH-KONEET GROUP 19
Apevaunun laita on noin kolmen metrin korkeudessa, johon Kramer 8155L ylettyy helposti kuormaamaan.

jälkeen saapuu uudet emoparvet. Yksi lintukausi kestää vähän yli 40 viikkoa.

ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS

KRAMER TUTTU JA TURVALLINEN MERKKI

Pyöräkuormaajissa ja kurottajissa Knuuttilat luottavat Krameriin. Kauppaa koneista käydään Seinäjoen myyjän Aki Tuomisen kanssa.

- Kramerit on aina pelannut kivasti. Ensimmäinen Kramer 5065 tuli taloon vuonna 2018 ja se on päivitetty myöhemmin uuteen 8085 malliin. Sen mittariin tulee noin 1200 tuntia vuodessa eli niillä ajetaan paljon. Kramer 8155L on kuormauskoneena pääasiassa appeen teossa ja sillä ajetaan noin 1000 tuntia vuodessa. Koneet pidetään hyvässä kunnossa huolloin ja ne pestään kaksi kertaa viikossa, sillä puhtaus on ruokatiloilla isossa roolissa, sanoo Arto Knuuttila.

Pyöräkuormaajien lisäksi Knuuttilan tilalla on käytössä Kramer 2706 -kurottaja.

- Kurottaja on broileripuolella ja hoitaa myös lämpökeskuksen töitä. Sillä tehdään muun muassa hakkeen lastausta ja kanalan tyhjennyksiä. Käytännössä kaikkea, mitä kanalainfra vaatii: lämpökeskuksen täyttöä sekä nostotöitä kanojen lähtiessä tai saapuessa.

Koneet hankitaan aina tarpeeseen ja työtehtävän mukaan.

- Ei siitä huonoilla koneilla työn teosta mitään tule. Itselleen siinä vain hallaa tekee, jos koneet eivät ole sitä mukaa, mitä tarve vaatii.

Kramerin nelipyöräohjaus saa kiitosta.

- Sillä pystyy ajamaan vähän kokemattomammatkin kuskit sen helppouden takia. Kaikkineen helpompi hallita kuin runko-ohjattu.

Kramerien valintaan yksi iso syy oli toimiva huolto.

- Iso plussa KH-Koneiden huollolle. Vasteaika on hyvä ja Siltaojan Juha tulee paikalle nopeallakin aikataululla, jos tarve vaatii.

"Itselleen siinä vain hallaa tekee, jos koneet eivät ole sitä, mitä tarve vaatii."

Ammattitaitoinen ja osaava huolto on meille tärkeä lisäpalvelu.

PYÖRÄKUORMAAJILLA ELÄIMILLE APETTA

Knuuttilan kaksi pyöräkuormaajaa ovat tärkeässä roolissa eläinten ruokien eli appeen teossa. Koneista pienin, Kramer 8085 tekee kaiken mihin ei lapiolla pysty.

- Se on ketterä liikkeissään ja ajonopeus on riittävän korkea, sillä siirtymät ovat välillä pitkiä. Sillä myös hoidetaan kuivitukset sekä lykitään apetta lähemmäs sitä mukaa kuin karja sitä syö. 8085 on erittäin hyvä kone, pieniruokainen ja tarkka. Soveltuu kaikkiin töihin ja sitä käytetään myös tilan talvikunnossapidossa.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
TOTEUTUS: ammattilehti.fi 20 ”
KH-KONEET LEHDEN
Tomi (vas.) ja Arto Knuuttila tekevät konekauppaa KH Teknisen Kaupan Seinäjoen myyjän Aki Tuomisen (oik.) kanssa.

- Hankimme tarkoituksella pitkäaisaisen mallin. 8155L pyöräkuormaajalla ei ulottuvuusongelmaa tule ja se on kuin tehty meidän tarpeisiin. Apevaunun lastaus sujuu ongelmitta, sillä apevaunussa ylälaita on kolmen metrin korkeudessa ja tällä koneella kauhanpohja saadaan neljään metriin, joten kuormaus

onnistuu helposti. L-malli nostaa tavaraa kuutisen tonnia ja riittää

riittää meidän tarpeisiin, toteaa Knuuttila lopuksi.

KH-KONEET GROUP 21
Kramer 8155L hankittiin KH-Koneilta uutena ja siinä ulottuvuus se tärkeä tekijä. lavalle hyvin Knuuttilan tyylikäs tila sijaitsee lakeuksilla Munakan kylässä Ilmajoella aivan Seinäjoen kupeessa. Hakkeen lastaukset ja kanalan tyhjennykset tehdään Kramer 2706-kurottajalla. Knuuttilan tilalla kasvatetaan premium-lihaa tuottavia suklaahiehoja. Nautakarja on kooltaan 800-päinen. Kramer 8085 -pyöräkuormaaja soveltuu monipuolisin töihin kokonsa ja ketteryytensä ansiosta.
VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA 22
Vuokrakäytöstä myyntiin palautuneet koneet ovat haluttuja. Vuokralla olleet koneet on huollettu huolto-ohjelmien mukaan. Kaikki koneet käydään läpi asentajan toimesta ennen myyntiä. Tarkistusta suorittamassa Joel Forsten.

KH VAIHTOKONE –JÄRKEVÄ VALINTA

Tärkeä osa KH-Koneet Groupin yritysten toimintaa on käytettyjen koneiden kauppa. Uusien koneiden myynnissä vaihdossa tulevien koneiden rinnalle on viime vuosina tullut kokonaan uusi segmentti – vuokrakäytöstä palautuneet koneet. KH-Koneilta löytyy aina ratkaisu konetarpeisiisi.

KH-Koneet Groupiin kuuluvat konemaahantuojat Edeco-Tools, KH-Koneet ja KH Tekninen Kauppa ottavat kaikki vaihdossa vastaan käytettyä kalustoa. Näistä muodostuu hyvä ja kattava vaihtokoneiden valikoima, jota täydennetään vuokraamosta palautuvilla koneilla.

- Meillä on erittäin hyvä valikoima hyväkuntoisia vaihtokoneita suoraan töihin. Kaikki koneet ovat myynnissä konsernin toimipisteiden kautta ympäri maan ja jatkuvalla päivityksellä pidämme nettisivuillamme ajankohtaiset tiedot myynnissä olevasta kalustosta. Tavoitteenamme on tarjota asiakkaillemme suosituista konemalleista riittävän kattava valikoima. Usean eri merkin maahantuojana meillä myös vaihtokoneita tulee hyvään tahtiin sisään. Valikoimaan täydennetään vuokraamosta palautuvilla koneilla ja tarvittaessa teemme hankintoja myös vapailta markkinoilta, sanoo KH-Koneet Groupin vaihtokoneista vastaava Mikko Linna

VUOKRAUKSESTA

PALAUTUNUT ON

TAKUUVARMA VAIHTOEHTO

Koneiden vuokraustoiminnan kasvun myötä on syntynyt käytettyjen koneiden puolelle täysin uusi segmentti. Vuokrakäytöstä palautuneet koneet ovat erittäin haluttua tavaraa.

- Vuokrauksesta palautuneissa koneissa paljon kiinnostavia etuja. Vuokraamoilla on tiettyjä ikä/tuntimääritelmiä, joiden perusteella kalustoa uusitaan ja meille tulee sitä kautta myyntiin melko tuoretta konetta. Koneilla on tarkka huoltohistoria ja ne ovat usein hyvä vaihtoehto jopa uuteen verrattuna.

KH-Koneet Groupin valikoimassa vuokrakäytöstä palautuneet näyttelevät jo isoa roolia.

- Se on ollut ehdottomasti hyvä lisä meille. Pystymme nykyisin kattamaan suurimman osan asiakastarpeistamme olemassa olevalla vaihtokonevarastollamme, toteaa

Käytetyt koneet löytyvät kätevästi KH-Koneiden nettisivulta osoitteesta kh-koneet.fi.

Linna.

KH-Koneet Group on levittäytynyt vahvasti myös länsinaapuriimme Ruotsiin, jossa on sekä myynti- että vuokraustoimintaa. Tämä on etu myös suomalaisille asiakkaille.

- Pystymme hyödyntämään molempien maiden vaihtokonevarastoja, joka lisää valikoimaa huomattavasti. Konsernilla on pelkästään vuokrakoneita molemmissa

maissa useita satoja, mikä takaa omalta osaltaan hyviä vaihtokoneita myyntiriviin.

HYVIN HUOLLETTU JA LÄPIKÄYTY KONE HETI TÖIHIN

Vuokralla olleet koneet ovat huollettu huolto-ohjelmien mukaisesti ja niistä on pidetty muutoinkin hyvää huolta.

- Vuokrakäytöstä palautunut kone on turvallinen ostos. Kun kone siirretään myyntiin, käydään se asentajan toimesta läpi toimipisteissämme. Kone koeajetaan, käydään silmämääräisesti läpi ja korjataan mitä on oleellisesti rikki. Koneen viimeisin määräaikaishuolto on aina tehty, joten asiakas saa juuri huolletun koneen suoraan töihin.

Ja totta kai kuten uusi kone, myös käytetty varustellaan asiakkaan toiveiden mukaisesti.

- Meillä on oma Varustekauppa, josta löytyy kattavasti erilaiset työlaitteet koneisiin. Aina kauppaa tehdessä koitetaan löytää paras ja tuottavin ratkaisu asiakkaan kannalta – hankinta pitää olla työtehtäviin sopiva. Oli siis tarve uudelle tai käytetylle koneelle, ota yhteys konemyyjiimme, vinkkaa Linna lopuksi.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP 23
Vuokrakäytöstä palautunut kone on turvallinen ostos.

UUDEN SUKUPOLVEN KAIVINKONEET SUOSITTUIHIN KOKOLUOKKIIN

Täysin uudelleen suunnitellut 8.6 ja 9.8 tonniset lyhytperäiset kaivinkoneet ovat odotettuja malleja myös Suomen markkinoilla. Kooltaan pienikokoiset, mutta tehokkaat koneet ovat erinomaisia varsinkin työskentelyssä ahtaissa kaupunkiolosuhteissa. lyhytperäiset koneet ovat tehokkuudessaan omaa luokkaansa.

Uudet mallit vastaavat markkinoiden tarpeeseen ja vahvistavat Yanmarin asemaa johtavana valmistajana alle 10 tonnisten koneiden kokoluokissa. Uusi SV86-7 on suunniteltu Euroopan markkinoita ajatellen ja sen vahvuuksia on entistä tehokkaampi moottori sekä kokoluokan paras hyötykuorma-suhde. SV100-7 puolestaan jatkaa kyseisen mallin menestystarinaa päivitettynä versiona. Molemmat koneet on varustettu muissa malleissa hyväksi havaitulla

Yanmar ViPPS2i hydraulijärjestelmällä. Yanmarin Stage V -päästöluokan moottorit mahdollistavat työskentelyn kaikkien vaativimpienkin päästönormien vaatimuksissa.

Kuljettajan työtehokkuuden ja viihtyvyyden kannalta tärkein asia on ohjaamo. Uusissa Yanmareissa on työergonomiaan kiinnitetty erityishuomiota ja moderni ohjaamo automaattisella ilmastoinnilla sekä ergonomisesti suunnitelluilla ohjausjärjestelmillä tekevät työnteosta vaivatonta. Myös säilytystilaa on hyvin ja 7-tuuman värinäytöltä voi ohjata koneen eri toimintoja helposti. Yanmar-kaivinkoneet saat KH-Koneilta – katso lähin myyjäsi osoitteesta www. kh-koneet.fi.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA 24

YANMAR SV86-7 JA SV100-7

Yanmar uudisti kaivinkonemallistoaan midi-kokoluokan koneiden osalta, kun uuden sukupolven 7-sarjalaiset SV86-7 ja SV100-7 saapuivat markkinoille. Mallit korvaavat ViO82 ja SV100-2A -koneet.

KH-KONEET GROUP 25

ASIAKASLEHTI

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 26 B75WB95WB110W 9100-950011000-12500 4315 484 36 Deutz 85/116 x
2020/21
PYÖRÄKUORMAAJAT 1 035 680-840 2 200 1 570 10 19,6 Paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Kaivuusyvyys (mm)* Moottorin teho (hv) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) 1 595 980-1170 2 335 2 465 17 28,6 1 880 980-1320 2 330 2 760 18 35,6
5 855 1 990 2 540 3 945 47 91,6 SV60-B 8695 2 290 2 540 4 390 68 118,1 x 2
Vio-SARJA PYÖRÄKUORMAAJAT 1 245 1 000 2 250 2 050 13 28 Paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Kaivuusyvyys (mm)* Moottorin teho (hv) Lisähydrauliikan tuotto (l/min)
1 695 955-1 280 2 300 2 260 14 32,2 Vio17 2 770 1500 2 530 2 740 22 60 Vio27-6 3 275 1 550 2 460 2 950 25 74 Vio33-6 3 695 1 740 2 470 3 290 25 74 Vio38-6 5 625 1 990 2 540 3 900 47 81 Vio57-6B 8 465 2 270 2 710 4 500 56 123 Vio80 2435 1380-1550 2480 2450 20 43 Vio23-6 9 800 2 320 2 670 4 570 72 137.8 x 2
DUMPPERIT YANMAR MALLISTO
koko
tästä:
Vio-SARJA
SV19VT
SV86-7 SV-SARJA
Vio12-2A
SV100-7
Katso
vallikoima

Pituus

Nostokorkeus

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 PANTONE 27 PYÖRÄKUORMAAJAT 4 900 1780 2 640 5 060 3 200 3 770 36 Yanmar 4TNV98C 63 Paino (kg) Leveys (mm)
(mm)
Korkeus
(mm)
(mm)
(mm) Nopeus (km/h) Moottori Teho (hv) V80 5 800 1 850 2 765 5 320 3 370 4 370 36 Yanmar 4TNV98CT 73 V100 PYÖRÄALUSTAISET DUMPPERIT 570 810 1 336 800 9 4 Paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Max. Hyötykuorma (kg) Moottorin teho (hv) Nopeus (km/h) Erikoisominaisuudet C08 POWER 660 810 1 336 800 9 4 Itselastaava C08 POWER+ 1 100 950 2 250 1 150 11 5,5 3-kaatokippi C12R-C 2 650 1 550 2 310 2 500 44 6/11 3-kaatokippi C30R-3 2865 1 550 2 310 2 500 44 6/11 pyörivä lava 180° C30R-3TV 7000 1980 2780 5480 3520 5000 36 Deutz TCD 3.6 L4 101 V120 4250 1793 2499 5238 3020 2497 20 Yanmar 4TNV86CT 48 V7 PYÖRÄALUSTAISET DUMPPERIT PYÖRÄALUSTAISET 8 000 3 340 132 36 Yanmar 4TNV98CT 51,3/69,77 x Paino (kg) Kaivuusyvyys (mm) Työhydrauliikan tuotto (l/min) Nopeus (km/h) Moottori Teho (kW/hv) Nelipyöräohjaus B75W 10 000 4 080 142 36 Deutz; TCD 3.6 L4 74,4/101 x B95W 12 000 4 315 180 36 Deutz; TCD 3.6 L4 85/116 x
Kaatokuorma
B110W

- Yanmar on tunnettu laatumerkki, jota on helppo käyttää nopean opastuksen jälkeen.

YANMAR OIVA VUOKRAKONE

Työkoneiden vuokraustoiminta jatkaa kasvuaan. Isojen vuokraajien rinnalla on pienempiä, asiakaslähtöistä palvelua tarjoavia vuokraamoja. Yksi tällainen on järvenpääläinen KKH Ranta Vuokraus.

KKH Vuokraus on osa järvenpääläistä Kodinkonehuolto Ranta Oy:tä. Yritys perustettiin jo vuonna 1971, nykyinen yrittäjä Tomas Nylund tuli taloon työntekijäksi vuonna 2008 ja 2016 hän osti toiminnan itselleen. Yritys tekee nimensä mukaisesti kodinkonehuoltoa ja muun muassa lämpöpumppupuolen palvelut Uudenmaan alueella asennuksineen.

- Olemme pitkät perinteet omaava yritys, jossa asiakasta palvellaan ammattitaidolla. Lämpöpumppujen lisäksi meiltä saa myös laadukkaat aurinkopaneelit niin henkilökohtaiseen kuin yrityskäyttöön, sanoo Tomas Nylund.

KH-KONEET

PIENKONEVUOKRAAMO

Uusin toiminta, KKH Ranta Vuokraus, vuokraa Etelä-Suomen alueella kaivinkoneita, pyöräkuormaajia, henkilönostimia ja telineitä.

- Aloitimme vuokraustoiminnan vähän sattuman kautta nelisen vuotta sitten, kun oma koneemme seisoi ylimääräisenä pihassa. Kun kysyntää tuntui riittävän, lähdimme rakentamaan vuokrauksesta uutta toimialaa yrityksemme valikoimaan, kertoo Nylund. Kaluston määrää on kasvatettu tasaisesti viime vuosina.

- Tällä hetkellä kalustomme kattaa seitsemän Yanmar kaivinko-

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA ASIAKASLEHTI 2020/21
LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 28
Se mahtuu pienikokoisena koneena työskentelemään niin kaupunkiolosuhteissa kuin omakotitalotyömailla ja pihoissa, sanoo KKH Ranta Vuokrauksen Tomas Nylund.

netta 1.9 – 8 tonnin kokoluokissa ja neljä Kramer -pyöräkuormaajaa. Ensimmäinen kone hankittiin KH-Koneiden myyjältä Jan Forstenilta ja Foppan kanssa kauppaa käydään tänäkin päivänä. Palvelu on asiantuntevaa ja heiltä löytyy juuri oikeankokoiset koneet meidän tarpeisiimme. Lisäksi heillä on aina tarvittaessa koneita lisälaitteineen suoraan pihassa nopeaan toimitukseen.

PIENEN TOIMIJAN EDUT

KKH Ranta Vuokrauksen kalusto jakautuu sesonkien mukaan –pyöräkuormaajat viihtyvät vuokralla pääosin talvella ja kaivinkoneet kesällä.

- Meidän vahvuuksiamme ovat henkilökohtainen ja joustava palvelu. Kalustomme on melko uutta ja huolto-ohjelmien mu-

kaan huollettua. Tällä hetkellä vuokraajakunta koostuu pääosin kuluttaja-asiakkaista, mutta koko ajan yrityspuolen asiakkaita on tullut mukaan. Omalla kuljetuskalustolla koneet liikkuvat kohteeseen nopeallakin aikataululla.

Yanmar ja Kramer saavat kiitosta vuokraajalta ja käyttäjiltä.

- Ne soveltuvat erinomaisesti vuokraustoimintaan. Tunnettuja laatumerkkejä, joita on helppo käyttää nopean opastuksen jälkeen. Esimerkiksi Yanmar mahtuu pienikokoisena koneena työskentelemään niin kaupunkiolosuhteissa kuin omakotitalotyömailla ja pihoissa. Oli tarpeesi pieni tai iso, niin älä epäröi ottaa yhteyttä ja vuokrata työhön sopivat koneet meiltä, vinkkaa Nylund lopuksi.

KH-KONEET GROUP 29
KKH Ranta Vuokrauksen Yanmar ViO80 -kaivinkone työmaallaan. Yrityksen kalusto kattaa kaivinkoneet 1.9 - 8 tonnin kokoluokissa.

MONIPUOLISTA

MAARAKENNUSTA

POHJANMAALLA

Koneurakointi Veljekset Lampimäki Oy urakoi kolmen veljeksen johtamana monipuolisissa maarakennustöissä niin Etelä-Pohjanmaalla kuin pääkaupunkiseudullakin. Veljeksistä Valtteri ja Tapani hoitavat työt Pohjanmaalla, kolmas veli Taneli urakoi pääkaupunkiseudulla kippiautojen ja kaivureiden kanssa.

Valtterin, Tapanin ja Tanelin isä Heikki Lampimäki aloitti koneurakoinnin jo 1970-luvulla. Tuolloin työt painottuivat vahvasti turvemaille ja siellä veljeksetkin ovat jo hyvin nuorena saaneet ensikosketuksen koneurakointiin. Ensimmäisen oman koneensa veljekset hankkivat vuonna 1998.

- Pienestä asti on koneiden kanssa touhuttu ja alan valinta oli melko selvä jo hyvin aikaisessa vaiheessa. Turvemaiden rinnalle tuli pikkuhiljaa myös muut maarakennusalan työt ja tänä päivänä teemme monipuolista urakointia niin yksityisille kuin kaupungeille ja kunnillekin. Teemme käytännössä kaikkea mitä kaivinkoneella voi tehdä ja mitä asiakas tilaa, sanoo Valtteri Lampimäki

Elokuun lopussa molemmat veljekset olivat urakoimassa kotikaupunkinsa Alajärven mailla – Valtteri Kobelco SK230SRLC-5E:llä uuden asuinalueen infrarakentamisessa ja Tapani puolestaan Riekkotien perusparannustöissä SK140SRLC-7:lla.

- Töitä alueellamme on riittänyt mukavasti, varsinkin asuinalueiden rakentamisessa ja kaapeleiden vedossa. Tässä Riekkotiellä tietä hieman siirretään eri kohtaan, uusitaan materiaalit ja lisätään sadevesijärjestelmät ja katuvalot, toteaa Tapani Lampimäki

Työvoimapuolella Lampimäet tekevät tiivistä yhteistyötä alueen koulujen kanssa.

- Palkkaamme oppisopimuksella nuoria töihin, tälläkin hetkellä on yksi harjoittelussa ja hyvältä näyttää. Meidänkin alueellamme on haastava löytää uutta työvoimaa ja oppilaitosyhteistyö on todella tärkeää – kun hyvä kaveri löytyy, pyrimme pitämään heistä mahdollisimman hyvää huolta.

Omaa työvoimaa on nyt hyvin, mutta kausiluontoisessa työssä pitää olla myös apukäsiä.

- Meillä on vuosien saatossa rakentunut hyvä ja luotettava alihankintaverkosto, josta on korvaamaton apu, kiittelee Valtteri.

UUSI KONE ON AINA UUSI KONE

Tällä hetkellä talossa on 17 kaivinkonetta, jonka lisäksi kolmas veljes Taneli Lampimäki urakoi pääkaupunkiseudulla kippiautojen ja kaivureiden kanssa. KH-Koneet Groupin merkit ovat hyvin edustettuna koneissa.

- Ensimmäinen Kobelco-kaivinkone tuli meille Tuomisen Akilta 2018 ja merkki on osoittautunut hyväksi. Tämän jälkeen Akin kanssa on tehty vuosittain useampi konekauppa ja hommat pelaavat kellontarkasti. Käytössämme on lähes kaikkia KH-Koneet Groupin merkkejä – Kramer-pyöräkuormaajia,

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA 30

Meille tärkeintä on huoltopalveluiden toimiminen ja nopea reagointikyky

KH-KONEET GROUP 31
Veljekset Tapani (vas.) ja Valtteri Lampimäki luottavat konevalinnoissaan KH-Koneet Groupin valikoimaan.

Yanmar- ja Kobelco-kaivinkoneita, Wackerin lätkiä ja Dynapacin jyrä.

Konekalustoa päivitetään tasaisin väliajoin uusiin ja keväällä Lampimäelle toimitettiin kolme uutta Kobelcoa ja yksi Yanmar.

- Uusissa koneissa on pitkä takuu ja uusi on aina uusi. Hyvästä työtilanteesta johtuen Yanmar on vaihdettu joka vuosi uuteen ja seuraava on jo tilattuna ensi vuodelle. Keväällä tulleet koneet ovat kaikki lyhytperäisiä, ne ovat helppo käyttää kaikissa olosuhteissa ja sopivat meidän töihimme loistavasti.

Koneet ovat toimineet käytössä hyvin, mutta tärkein asia ostopäätöksiä tehtäessä on jälkipalvelut.

- Meille tärkeintä on huoltopalveluiden toimiminen ja nopea reagointikyky. KH-Koneiden Seinäjoen toimipisteessä toimii jouhevasti niin huoltopalvelut kuin tarvittaessa takuuasiatkin, kehuu Tapani Lampimäki.

SERKKUPOJISTA KOLMAS SUKUPOLVI?

Tapanin ja Valtterin pojista, Eetusta (11 v.) ja Aatusta (13 v.) on kovaa vauhtia kasvamassa kovia konemiehiä.

- Pojilla on meillä kotona Yanmar SV08-kaivinkone ja Kramer 8085-pyöräkuormaaja, joilla he voivat harjoitella maarakennusta. Kesällä he ovat olleet välillä mukana kesätöissä apumiehinä ja hyvin innokkaita ovat olleet, kehuvat ylpeät isät.

Kävimme totta kai katsomassa poikia töissä ja ammattimiesten ottein koneita käsiteltiin. Molemmat aikovat jatkaa isiensä jalanjäljissä konealalle.

- Kramer 8085 on ihan hyvä ja näppärä kone pienissä työmaissa, nelipyöräohjauksen ansiosta kääntyy hyvin. Olen aloittanut joskus 5-vuotiaana ja tämä on kivaa hommaa, sanoo Eetu Lam-

Yanmar SV08:n puikoista löytyy serkkupoika Aatu.

- Yanmar on pieniin paikkoihin kätevä kone, saa helposti nurmikkoa ja hiekkaa levitettyä ahtaissakin paikoissa. Itsellä haaveena on

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 32
pimäki. Tapani Lampimäki urakoi Kobelco SK140SRLC-7 -kaivinkoneella Riekkotien perusparannustöissä Alajärvellä. Lampimäen veljeksille tuli keväällä 2022 kolme uutta lyhyperäistä Kobelco-kaivinkonetta, kuvassa SK230SRLC-5.

vähän isompi kone, jotta pääsee tekemään kunnon töitä, Aatu toteaa.

KUITUKAAPELIA SEINÄJOELLE

Seinäjoella Kasperissa kaapelitöissä oli Lampimäen koneista Yanmar Vio57 ja Kobelco SK75SR-7.

- Yanmar tuli käyttööni toukokuussa ja nyt elokuussa mittarissa on 595 tuntia – tämä kone vaihtuu keväällä taas uuteen. Tämä on jo neljäs kone neljään vuoteen talossa, itselle ensimmäinen Yanmar. Vedetään kuitukaapelia alueelle ja tällä kaivetaan mm. teitä auki ja tehdään kaivantoja. Hyvältä tämä tuntuu, pitkä puomi takaa hyvän ulottuvuuden ja kumitelat ovat varsinkin asuinalueilla työskenneltäessä hyvät. Ne ovat hiljaiset eivätkä tee niin paljon tuhoa kuin rautatelat, sanoo koneenkuljettaja Eemil Ainonen

Sadan metrin päässä Yanmarista alle 600 tuntia ajetulla Kobelco SK75SR-7:lla kaapelikelaa pyörittää Eetu Venesoja

- Tämä on niin hyvä kone, etten pois antaisi. Kobelco on hyväntuntuinen käteen ja ergonomia on hyvä – ei puuduta yhtään.

Tarkka kaivettava ja 360 asteinen kamerajärjestelmä on hyvä varuste. Sen avulla näkee joka puolelle konetta eikä tule kuolleita kulmia, sanoo koneita siitä asti kun jalat ovat yltäneen polkimille ajanut konemies.

Kaapelitöissä tiltti on korvaamaton lisälaite.

- Tiltti on melkein pakollinen olla ja ainoa, jonka avulla näissä hommissa saa tehtyä hyvää jälkeä. Tässä on pihdeillä varustettu Engconin tiltti. Pihdeistä on paljon hyötyä ja ne korvaavat jossain tilanteissa myös lapiomiestä.

TURVEMAATA UUTEEN KÄYTTÖÖN

Ojalan Hannu on ollut Lampimäellä konekuskina vuodesta 2011. Mies sekä Kobelco SK210LC-10 työskentelee Lapualla entisellä turvealueella, jonne rakennetaan aurinkopaneelipuistoa.

- Vanhalle turvemaalle haetaan uutta käyttötarkoitusta ja siihen rakennetaan tarvittavaa infraa. Nyt teemme tiestöä paremmaksi. Aikaisemmin Ojala ajoi New Holland Kobelco E235BSR -kaivinkonetta ja Kobelcon kehitys saa mieheltä kehuja.

- Olen tykännyt Kobelcosta, hyppy oli aikanaan iso New Holland Kobelcosta tähän. Kobelco on tehnyt ison harppauksen parempaan suuntaan ja tässä koneessa on niin kuljettajan viihtyvyys kuin ergonomia kohdillaan. Tehokas hydrauliikka ja kaiken kruununa kone on pieniruokainen, kehuu Ojala lopuksi.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP 33
Yanmar Vio57 vaihdetaan uuteen malliin vuosittain. Kuvassa kone kuitukaapelia vetämässä asuinalueelle Seinäjoen Kasperissa. - Tämä Kobelco on niin hyvä, etten pois antaisi, kehuu koneenkuljettaja Eetu Venesoja vierellään KH-Koneet-myyjä Aki Tuominen. Tulevia kolmannen polven urakoitsijoita. Nuoresta iästään huolimatta serkukset Aatu (vas.) ja Eetu Lampimäki ovat taitavia koneenkuljettajia.

MAAKUNTAKUULUMISIA

JYVÄSKYLÄÄN TÄYSIN UUSI PALVELUPISTE

KH-Koneet

Groupilla on vahva jälleenmyyntiverkosto Suomessa. Palveluita kehitetään jatkuvasti asiakaspalvelu edellä. Jyväskylään rakennetaan kokonaan uusi toimipiste ja myös muilla paikkakunnilla tapahtuu.

Jyväskylä saa vihdoin kauan odottamansa uudet tilat, kun KH Koneet Groupin uusi palvelukeskus avataan kesällä 2024.

- Uusi toimipisteemme sijaitsee hyvällä paikalla Seppälänkankaan suositulla ja liike- ja tuotantoalueella. Tontilta on hyvä näkyvyys vilkkaalle Laukaantielle ja alue on niin raskaan kaluston kuin konekaupan keskittymä Jyväskylässä. Keski-Suomi on meille hyvin tärkeää aluetta ja nyt saamme tarpeet täyttävät tilat käyttöömme. Uusiin toimitiloihin tulee myynti-, huolto-, varaosa- ja vuokraustoiminnot saman katon alle, toteaa KH-Koneet Oy:n liiketoimintajohtaja Simo Ahlgren

MYÖS OULUUN KAIVATTUA LISÄTILAA

Tilalaajennukset eivät lopu Jyväskylään. KH-Koneet Groupin Pohjois-Pohjanmaan, Oulun, Lapin ja Kainuun jälleenmyyjä JL Machine Oy saa lisää kaivattua huolto- ja korjaamotilaa. Yrityksen toimipaikkaan rakennettava noin 300 neliön lisätila palvelee niin uusien koneiden varustelussa kuin huoltotöissä ja tiloihin tulee myös nykyaikaiset pesu- ja fiksaustilat. Samalla lisätään lisälaitevalikoimaa.

- Tilat tulee tarpeeseen ja kaikki palvelut – myynti, huolto ja varaosat, saadaan kaikki samaan osoitteeseen Voimatie 3:een. Se on iso asia kokonaisuuden ja palvelutason kannalta. Näemme myös, että lisälaitteiden kysyntä kasvaa koko ajan ja haluamme tarjota niitä suoraan hyllystä asiakkaillemme, sanoo JL Machinen Jarmo Laurila

JOHAN SEIKOLA KH-KONEET GROUPIN VARSINAIS-SUOMEN MYYNTITIIMIIN Marraskuun alussa 2023 KH-Koneet Oy:n Varsinais-Suomen toimipisteessä uutena vahvistuksena aloittaneella Johan Seikolalla on vankkaa osaamista teknisistä tuotteista ja konekaupan saralta. Lujaa ammattitaitoa tukevat pitkäaikainen työkokemus tunnettujen työkone- ja hyötyautovalmistajien tuotemerkkien parissa.

- Yli kymmenen vuotta ehdin toimia työkoneiden ja imulakaisulaitteiden parissa sekä viimeisen vuoden ajan Unimog-erikoisajoneuvomyynnissä. Nyt tuntuu kuin olisin tullut takaisin kotiin, tai itse asiassa suoraan olohuoneeseen. Sen verran mukavasti ovat asiat lähteneet KH-Koneilla vauhtiin, sanoo konemyyjä

Seikola toteaa KH-Koneet Oy:llä toteutuvan erityisen hyvin kaupan alan perusasian: myyjällä on tavaraa mitä myydä.

- Koneet ja lisälaitteet on huomattavasti miellyttävämpi myydä,

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 34
Johan Seikola. Jyväskylään avattava uusi KH-Koneet Group palvelukeskus avataan osoitteessa Huletie 2. JL Machine Oy:n Oulun toimipiste saa kaivattua lisätilaa laajennuksen myötä. Samalla kaikki palvelut siirtyvät saman katon alle.

ja tietysti asiakkaan ostaa suoraan kaupan pihasta tai varastosta, kuin mielikuvana esitteestä.

Seikolan vastuulle kuuluvat kaikki KH-Koneet Groupin konemerkit: Kramer, Yanmar, Ljungby Maskin, Wacker Neuson, Kobelco ja Brock.

KH-Koneet Groupin jälleenmyyjät löytyvät päätoimpisteiden Klaukkalan ja Vantaan lisäksi Turusta, Tampereelta, Jyväskylästä, Mikkelistä, Joensuusta, Kuopiosta, Seinäjoelta ja Oulusta.

MAXLIFTILLE KONEVUOKRAUS KUOPIOON JA JOENSUUHUN

KH-Koneet Groupin jälleenmyyjä Maxlift Oy aloitti konevuokraustoiminnan vuoden 2024 alussa. Uusi MX-Rent palvelee asiakkaita sekä Joensuun että Kuopion toimipisteissä.

- Odotukset ovat korkealla uuden toimialueen kanssa, vuokrakoneiden kysyntää on ollut koko yrityksemme historian ajan ja nyt tuli sopiva hetki lähteä mukaan vuokraustoimintaan. MXRent syntyi halusta tarjota asiakkaillemme joustavia ja tehokkaita ratkaisuja maanrakennus- ja kiinteistönhoitokoneiden vuokraukseen – aina työmaan tarpeen mukaan, sanoo Maxliftin ja MX-Rentin yrittäjä Arto Turunen

MX-Rent tarjoaa kaikkia KH-Koneet Groupin edustamia konemerkkejä vuokralle ja tiivistä yhteistyötä tehdään myös Crentin kanssa.

- Vahvuutemme on tuore ja hyvä kalusto, vaihdamme koneet säännöllisesti uusiin. Koneen vuokraus on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi tilauksesta toimitukseen – käytössämme on esimerkiksi sähköiset tilaukset sekä allekirjoitukset. Lisäksi toimintamme on hyvin asiakaslähtöistä, joten konetta vuokraamaan jatkossa meiltä, vinkkaa Turunen.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP C8 M95 Y95 K0 35
- MX-Rent tarjoaa koneet vuokralle Kuopion ja Joensuun alueilla, sanoo MX-Rentin Arto Turunen. Johan Seikola liittyi Varsinais-Suomen myyntitiimiin.

ASIAKKAAN

LUOTTOKUMPPANI

Kobelco-maarakennuskoneita maahantuova KH Tekninen Kauppa Oy panostaa asiakaspalveluun ja tiiviiseen yhteistyöhön konsernin sisällä.

KH Tekninen Kauppa Oy:n Joni Ihalainen aloitti liiketoimintajohtajana vuoden 2023 alusta. Ihalaiselle maarakennuskoneet ovat tuttuja, sillä mies siirtyi KH Teknisen kaupan johtoon KH-Koneet Group -konsernin sisältä.

- Takana on pitkä ura konevuokrauspuolen vetäjänä KH-Koneilla ja innolla siirryin Kobelcojen pariin. Ensimmäinen vuosi on takana ja olemme lähteneet kehittämään toimintaamme vastaamaan entistäkin paremmin asiakkaidemme tarpeisiin, sanoo Ihalainen.

Taloon on tuotu lisää KH-Koneiden tapaa toimia.

- Olemme osa KH-Koneet Groupia ja haluamme tuoda sitä jatkossa enemmän esille. Toimimme samalla periaatteella kuin KH-Koneet on toiminut menestyksekkäästi jo kohta 30 vuoden ajan. Teemme vastuullista konekauppaa ja elämme KH-arkea,

jossa asiakas on aina keskiössä. Toimintoja on konsernin sisällä yhtenäistetty ja Kobelco-myynti löytyy jokaisesta konsernin toimipisteestä Suomessa.

Ensimmäinen vuosi on tuonut jo positiivista värinää.

- Suurin asia on hyvä ilmapiiri, täällä on kaikilla kiva olla töissä ja se näkyy totta kai positiivisena myös asiakkaiden suuntaan. Hommat onnistuvat ja ylpeästi voin todeta, että meillä on voittajatiimi kasassa.

Tuttu merkki on myös isompi määrä koneita pihassa – uusia ja käytettyjä.

KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi

- Tulemme satsaamaan vahvasti myös vaihtokonepuoleen ja olemaan silläkin saralla varteenotettava kumppani asiakkaillemme. Jatkossa vaihtokoneita on enemmän pihassa ja valikoimaa kasvatetaan tasaisesti.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
36
KH Teknisen Kaupan liiketoimintajohtaja Joni Ihalainen haluaa vastata entistäkin paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

Yksi muutos näkyy jo Vantaan päätoimipisteellä.

YSLUETTELO

- Olemme nostaneet uusien koneiden varastomääriä ja lähdemme siitä, että koneita löytyy heti toimitukseen. Varustelemme koneita myyntivarastoon ns. suomivarustein. Tämä on mahdollista, sillä koneet menevät meillä lähtökohtaisesti aika lailla samoilla spekseillä. Tälläkin hetkellä meillä on pihassa koneita eri kokoluokissa suoraan toimitukseen – kannattaa kysyä myyjiltämme, vinkkaa Ihalainen.

ENTISTÄKIN PAREMPAA PALVELUA

Kobelcon asema on vahva Suomessa – merkki on ykkösbrändi tela-alustaisissa koneissa. Se tilanne halutaan myös pitää jatkossa.

- Meidän pääasiallinen tehtävämme on myydä koneita. Osaava myynti- ja huoltoverkostomme kattaa koko Suomen. Tiivistynyt yhteistyö KH-konsernin kanssa on tuonut lisää muskeleita käyttöömme ja esimerkiksi yhteiset huollot maakunnissa takaavat paremman palvelun asiakkaillemme.

Ihalainen arvostaa nopeaa reagointikykyä.

- Haluamme olla asiakkaillemme se luottokumppani. Meidät saa hyvin kiinni, asioihin tartutaan ripeästi ja ammattitaidolla. Oli sitten kyse pienestä tai isosta ongelmasta.

JÄRKEVÄ OSTAA JA OMISTAA

Kobelco tunnetaan markkinoilla hyvämaineisena koneena.

- Kone on todella hyvä, sen näkee jo käytettyjen

Kobelcojen hinnoista sekä menekistä. Niiden jälleenmyyntiarvo on aina ollut korkealla – se on järkevä kone ostaa ja omistaa. Kobelco on kestävä, luotettava, tasapainoinen ja laadukas kone kaikkiin maarakennustöihin.

Kestävyydestä ja laadusta Ihalaisella on omakohtaista kokemusta vuokraamopuolelta.

- Meillä oli vuokrauksessa 80 Kobelcoa oma kokemus niistä on se, että ne kestävät käytössä. Vuokrauksessa koneet joutuvat todelliseen testiin vaihtuvissa olosuhteissa ja erilaisilla käyttäjillä. Vuokrasimme paljon Kobelcoja Pohjois-Suomeen, jossa haastavissa sääolosuhteissa luotettavuus korostuu. Koneet toimivat moitteettomasti ympäri vuoden ja palaute asiakasrajapinnasta oli hyvää.

UUDET LYHYTPERÄISET

MALLIT SAAPUNEET

Kobelcon mallistoa on päivitetty tasaiseen tahtiin uusiin 7-sarjalaisiin. Japanilaisittain siirtymä uuteen tehdään yksi konemalli kerrallaan. Nyt vuorossa ovat suomalaisittain kiinnostavat kokoluokat. Lyhytperäisten koneiden suosio kasvaa koko ajan, sillä varsinkin työskenneltäessä ahtaissa kaupunkiolosuhteissa ne ovat elementissään.

- Odotetut lyhytperäiset 7-sarjan SK230SRLC-7 ja SK270SRLC-7 -mallit saapuivat Suomen markkinoille vuoden 2024 alussa. Myynti niiden osalta on täydessä vauhdissa ja kysyntä on ollut hyvää. Mallit osuvat Suomen suosituimpiin kokoluokkiin ja odotukset niiden menekin osalta ovat korkealla. Kannattaa ehdottomasti ottaa yhteyttä myyjiimme ja tiedustella lisää, vinkkaa Ihalainen lopuksi.

Uudet

"Olemme osa KH-Koneet Groupia ja se tuo lisäarvoa asiakkaillemme"
KH-KONEET GROUP 37
lyhytperäiset 7-sarjan koneet saapuivat valikoimaan SK230SRLC ja SK270SRLC alkuvuodesta 2024. Mallit edustavat kysytyintä kokoluokkaa Suomessa. Kobelcon kaivinkoneet tunnetaan laadusta. Tiivistynyt yhteistyö KH Koneet Groupin sisällä tuo lisää muskeleita toimintaan.

Lyhytperäiset KAIVINKONEET

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 38 SK75SR-7 Peruskoneen paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Kaivuusyvyys (mm) Moottorin teho (kW) Kierrosluku (rpm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) 7800-8950 2300 2540 4600 53,7 2100 2 x 72,5 Peruskoneen paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Kaivuusyvyys (mm) Moottorin teho (kW) Kierrosluku (rpm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) SK85MSR-7 8400-9600 2300 2570 4590 53,7 2100 2 x 72,5 SK130LC-7 14200-17100 2590 2920 6160 78,5 2000 2 x 130 SK140SRL-7 16900-19700 2490 2870 5980 86 2200 2 x 130 SK230SRLC-7 24000-26300 2990 3160 6580 127 2000 2 x 220 SK270SRLC-7 25700-28100 3190 3180 6650 127 2000 2 x 220
ASIAKASLEHTI 2020/21
SK380SRLC 37100 – 38900 3190 3350 6990 200 2100 2 x 246
koko vallikoima tästä:
Katso

MiniKAIVINKONEET

KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 PANTONE 2347 C 39 SK300LC-11 Peruskoneen paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Kaivuusyvyys (mm) Moottorin teho (kW) Kierrosluku (rpm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) 30700-32800 3190 3260 7200 210 1900 2 x 245 SK350LC-11 37000-38600 3190 3360 7200 210 1900 2 x 294 SK500LC-11 50600-52500 3580 3380 7810 300 1900 2 x 370 Normaaliperäiset KAIVINKONEET SK850LC-10E 80200-86600 4440 3770 8300 380 1800 2 x 504 Peruskoneen paino (kg) Leveys (mm) Korkeus (mm) Kaivuusyvyys (mm) Moottorin teho (kW) Kierrosluku (rpm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) 19900-21000 2800 3100 6490 100 2000 2 x 160 SK210HLC-11 HYBRID 22100-23100 2800 3030 6700 124 2000 2 x 245 SK210LC-11 22100-23600 2990 3030 6700 127 2000 2 x 220 SK260LC-11 26700-27700 3190 3240 7000 155 2100 2 x 245
paino (kg) Leveys (mm)
(mm)
(mm) Moottorin teho (kW) Kierrosluku (rpm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) SK17SR-3E 1840 990 2350 2150 10,4 2200 2 x 16,3 SK28SR-6E 2950 1550 2510 2590 17,8 2400 2 x 28,8 SK58SRX-7 5440 1960 2560 3890 29,1 2400 2 x 53
Peruskoneen
Korkeus
Kaivuusyvyys

DUBB JA VÄNTTINEN KOBELCO -MYYNTIIN

ASIAKASLEHTI 2020/21

KH Tekninen Kauppa on vahvistanut myyntitiimiään kahdella rautaisella ammattilaisella, kun Petri Dubb ja Toni Vänttinen aloittivat Kobelco-myynnissä. Molempien tukikohtana on Vantaan toimipiste.

KH Teknisen Kaupan liiketoimintajohtaja Joni Ihalainen on tyytyväinen saadessaan kaksikon vastaamaan Kobelco-myynnistä Vantaan toimipisteellä.

- Saimme kaksi arvostettua kovan luokan ammattilaista mukaan loistavaan tiimiimme. Petri Dubbilla on pitkä kokemus konemyynnistä ja Toni Vänttisen tausta on vuokrakonepuolelta. He täydentävät meidän myyntiämme erinomaisesti ja voidaan sanoa, että Kobelco-myynti on nyt hyvissä käsissä.

DUBB TULI TALOON

Petri Dubb omaa pitkän uran konemyynnin puolelta, ensimmäiset konekaupat mies teki 41 vuotta sitten Maatalouskeskolla.

- Myyntityötä on tullut tehtyä käytännössä koko työuran ajan, joskin reilu vuosi vierähti välillä rekan ratissa kotimaassa ja Euroopassa. Uralle mahtuu niin maatalouskoneiden, renkaiden kuin maarakennuskoneiden myyntiä, jossa Liebherrillä tuli oltua karvaa vaille 17 viimeisintä vuotta. Siirtyminen KH Teknisen Kaupan

KH-KONEET

palvelukseen on saanut kentältä positiivista palautetta ja ensimmäiset kaupat käteltiin asiakkaan kanssa jo ensimmäisenä työpäivänä, sanoo Dubb.

Ensikosketus Kobelcon koneisiiin Dubbille tuli jo 32 vuotta sitten.

- Kobelcot ovat tuttuja koneita, itse asiassa aloitin vuonna 1992 ensimmäiset telakaivinkone kaivuutyöt Kobelcolla. Tein ensimmäisen omakotitaloni sisäpuolelle salaojia pistolapiolla. Sen aikainen mister Kobelco Lapiolahden Risto tuli käymään ja totesi, että, mitä sä touhuat – tuohon hommaan on kyllä kaivinkonekin. Mentiin Riston kanssa katsomaan minikonetta, jolla sitten kaivelin salaojaurat taloon sisälle. Se oli ensikosketus Kobelcoon ja tela-alustaiseen kaivinkoneeseen – lieko sattuman kauppaa, sillä juuri sama kone on esillä KH Teknisen Kaupan toimipisteen aulassa Vantaalla. Enpä silloin vuonna 1992 tiennyt, että näitä alan myymään, se päivä koitti 1.3.2024.

Dubb tunnetaan aktiivisesti kentällä liikkuvana myyjänä sekä

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 40
Petri Dubbin ensikosketus Kobelcoon tapahtui vuonna 1992. Kuvassa mies vuonna 2002 työskentelemässä minikoneella - totta kai Kobelcolla.

vahvoista asiakassuhteistaan. Näitä tuttuja teemoja on tarkoitus jatkaa Kobelcon parissa.

- Myyntityö on aina asiakaslähtöistä toimintaa. Itsellä pisimmät asiakassuhteet ovat 35 vuoden takaa. Olen aina viihtynyt hyvin asiakasrajapinnassa ja sillä mennään jatkossakin eteen päin.

Kobelcon laaja kokovalikoima saa kiitosta.

- Asiakkaat ovat sanoneet, että et huonoa merkkiä lähtenyt myymään. Kobelcolla on tarjota laadukkaat koneet kaikkiin kokoluokkiin alkaen 1 tonnisesta 120 tonniin. Esimerkiksi suosittuun alle 15 tonnin luokkaan meillä löytyy erinomaiset vaihtoehdot. Tuotteesta myynti ei jää kiinni, toteaa Dubb.

ORANSSI VAIHTUI TURKOOSIIN

Toni Vänttinen on tehnyt viimeiset kahdeksan vuotta töitä konevuokrauksen parissa, joten ala on tuttua.

- Erittäin hyvällä mielellä ja innoissani lähdin mukaan Kobelco-myyntiin, kun mahdollisuus tuli. Hyppy konevuokrauksen puolelta on iso mutta ei mahdoton, sillä asiakaskunta on käytän-

nössä samaa molemmissa, kuten koneetkin. Vuokrapuoli oli ehkä myyntiä hektisempää, sillä koneita lähti pihasta noin kymmenen päivässä. Nyt riittää, kun myy kymmenen viikossa, heittää Vänttinen.

Oranssit koneet vaihtuivat turkoosiin ja Kobelco saa heti myyntimiehen kehut.

- Hyvä laadukkaaksi tiedetty merkki, jonka asiakaspalaute on ollut hyvää, koneet toimivat eikä ole jatkuvia pikkuvikoja. Asiakkaat todella arvostavat merkkiä, onhan se Japanissa kestäväksi tehty ja näin ollen koneen jälleenmyyntiarvo pysyy korkeana.

Vauhti saatiin päälle heti.

- Alku meni pääosin tutustuessa talon tapoihin ja kierrellessä eri toimipisteitä. Hienosti on uusi mies otettu vastaan ja koko konsernista huokuu hyvä henki sekä tekemisen meininki. Asiakkaillakin on positiivisia tulevaisuuden näkymiä ja tarjouksia on saanut raapustella jo vinon pinon. Innolla lähdetään kohti tulevaa, toteaa Vänttinen.

KH-KONEET GROUP 41
Toni Vänttinen (vas.) ja Petri Dubb toivat vahvaa kokemusta Kobelco -myyntiin Suomessa.

CRENT PANOSTAA

PALVELUUN

Jani Hoivala siirtyi KH-Koneet Groupiin ja tarkemmin konevuokrausyritys Crentin Pirkanmaan toimipistettä pyörittämään kolmisen vuotta sitten. Hoivala on vahvasti mukana myös uusien toimipisteiden avaamisessa. Tekevälle töitä riittää.

Aikanaan autopeltisepäksi opiskelleelle Jani Hoivalalle koneala on tullut vuosien aikana tutuksi. Tie koulusta vei murskalle konekuskiksi ja siitä lähtien koneet ovat olleet enemmissä määrin osa arkea.

- Jo ennen tänne siirtymistä toimin useamman vuoden esimiestehtävissä, ensin Kallioinen Rentissä ja sen jälkeen Komatsulla. Olen tekijäluonne ja kakarasta asti olen tykännyt siitä, että saa omilla käsillä tehdä ja siinäkin mielessä siirto tänne oli oikea ratkaisu, sanoo Hoivala.

Halu tehdä näkyy myös työtehtävien laajentumisena. Pirkanmaan toimipistettä pyörittäessä tuttua on vuokrakoneiden kuljetus, ylläpito ja totta kai myyntityö. Niissä Hoivala on kuin kotonaan.

- Tässä talossa on hienoa se, että työntekijälle annetaan tilaa tehdä asioita, jos on kykyä sekä halua niitä hoitaa. Hattua pitää

nostaa myös omalle esimiehelle ja KH-Koneiden johdolle, jotka on luottaneet tiukissakin paikoissa. Kun homma hoituu, tulee vastuuta ja saa puuhata – siitä minä ainakin tykkään. On ollut myös ilo todeta, että vaikka olemme iso talo, jokainen asia halutaan hoitaa hyvin eikä joka asiassa kaaduta byrokratian rattaisiin. Toiminta on ratkaisukeskeistä, sanoo vapaa-ajallaan tiiviisti muun muassa vapaapalokuntalaisena toimiva Hoivala.

POHJANMAA JA VARSINAIS-SUOMI

SAIVAT OMAT TOIMIPISTEET

Crent on osana KH-Koneet Groupia ja vuokraustoiminnan laajentuessa myös uusien toimipisteiden avaaminen on tullut ajankohtaiseksi. Toimipisteiden valinnassa hyödynnetään konsernin olemassa olevaa verkostoa. Uusina paikkoina Crent avasi omat toimipisteet Turkuun sekä Seinäjoelle.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 42
KH-KONEET
- Tässä talossa on hienoa se, että työntekijälle annetaan tilaa tehdä asioita, jos on kykyä sekä halua niitä hoitaa. Hattua pitää nostaa myös omalle esimiehelle ja KH-Koneet Groupin johdolle, jotka on luottaneet tiukissakin paikoissa, sanoo Crent Oy:n Jani Hoivala.

YSLUETTELO

- Turussa toimitaan samoissa tiloissa KH-Koneiden kanssa ja Seinäjoella KH Teknisen Kaupan kanssa. Esimerkiksi Pohjanmaalla asiakasmäärämme ovat nousseet jatkuvasti, ja sen myötä Seinäjoki keskeisellä sijainnillaan valikoitui toimipaikaksemme. Aloimme vuokraamaan koneita Pohjanmaalle ja rannikolle huomaten nopeasti, että asiakasmäärät kasvavat hyvää vauhtia. Meidät tunnetaan hyvästä asiakaspalvelusta ja joustavuudesta, joten halusimme vastata kysyntään vahvuuksillamme tuoden oman asiakaspalvelupisteen alueelle. Nyt Pohjanmaan vuokraajilla on apu ja palvelut lähellä. Sama tilanne on Turussa ja näiden uudistusten myötä uskomme saavamme näillä alueilla entistäkin paremman jalansijan.

TÄYSIN UUDET TILAT JYVÄSKYLÄÄN

KH-Koneet Groupin historian suurin rakennusprojekti toteutuu vuoden 2024 aikana Jyväskylään, jonne rakennetaan kokonaan uudet tilat keskeiselle paikalle raskaan kaluston keskittymään, Huletielle.

- Jyväskylän toimipiste on toiminut jo pitkään loistavasti ja nyt sinne saadaan vihdoin toimintaa vastaavat nykyaikaiset tilat. Ke-

käyttöönsä, lupaa Hoivala. Kaikki Crentin koneet ovat vähintään Stage 5-päästötason koneita, jotka täyttävät kaupunkien ja kuntien tiukimmatkin normit. Perinteisten polttomoottorikäyttöisten rinnalle on tullut myös sähkökäyttöisiä koneita.

- Ympäristöystävällisyys on meille tärkeä asia. Pidämme siitä kiinni, että asiakas voi työskennellä koneillamme missä tahansa. Sähkökoneet tulevat kovaa vauhtia myös vuokrapuolelle – meiltä on jo saatavissa sähköisiä tärylätkiä, pyöräkuormaajia ja kaivinkoneita. Valmistajista varsinkin Wacker Neuson kuuluu sähkökoneiden edelläkävijöihin.

PANOSTUSTA MYÖS

KALUSTON LIIKKUVUUTEEN Maanlaajuinen palvelu ja satojen koneiden valikoima vaativat myös toimivaa logistiikkaa. Crent tekee tiivistä yhteistyötä useiden eri kuljetusliikkeiden kanssa. Kaluston liikkuvuuteen on satsattu myös hankkimalla omaa kuljetuskalustoa.

- Hankimme Crentille oman rekkaveturin ja täyspitkän lavetin,

Crentin vuokrausvalikoima kattaa koneet kaikista KH-Konee Groupin maahantuomista merkeistä.

sällä 2024 Huletielle valmistuu täysin uusi rakennus, johon tulee myyntitilat, korjaamo sekä konevuokraamo. Tämä uudistus tulee erinomaiseen aikaan, sillä Keski-Suomessa markkinamme kasvaa vahvasti niin konemyynnin kuin vuokrauksen osalta. Odotukset ovat kovat tämän projektin suhteen, toteaa Hoivala.

LAAJA VALIKOIMA

Crentin vuokrakonevalikoima on laaja, kattaen koneita kaikista KH-Koneet Groupin maahantuomista merkeistä aina pienistä maantiivistäjistä 35 tonnisiin kaivinkoneisiin. Konekalustoa on kaikkiaan yli 400, pelkästään Kramer-pyöräkuormaajia on talvikäytössä yli 120 kappaletta.

- Pyöräkuormaajakavalkadi on laaja Kramereista, Yanmariin, Wacker Neusoniin ja Ljungby Maskineen. Samoin kaivinkonee valikoima sisältää konsernin merkkejä Kobelcosta, Yanmariin ja Wacker Neusoniin. Myös pienemmät laitteet ja lisävarusteet ovat laajasti edustettuna. Ja mikä tärkeintä, kalustomme on uudehkoa, jota päivitetään tasaiseen tahtiin. Meiltä saa aina huippukoneen

Vuokraa kone tästä:

jolla saadaan liikuteltua 35 tonniin saakka kaikki koneet. Oma kalusto on hyvä varsinkin koneiden sisäisen liikuteltavuuden kannalta – koneita voidaan siirtää omalla lavetilla jopa yötä vasten toimipisteestä toiseen.

VUOKRAA KONEESI CRENT

VUOKRAUSAPPLIKAATION AVULLA

Crent panostaa palveluun kaikkina vuorokauden aikoina ja ensisijaisesti pyritään henkilökohtaiseen palveluun. Vuokraamoasiakkaita varten on myös kehitetty oma puhelinapplikaatio, joka helpottaa vuokrauksen tekoa.

- Applikaation kautta asiakas voi seurata mitä kalustoa heillä on vuokralla. Lisäksi sieltä voi suoraan varata kalustoa tulevaa tarvetta varten. Applikaatiosta näkyy reaaliaikainen tuotevalikoima sekä saatavuus, joten Crentin kaluston vuokraaminen on helppoa myös digitaalisen kanavan kautta – kaikkina vuorokaudenaikoina. Jos on vuokrakalustolle tarvetta, niin yhteyttä meihin ja laitetaan pyörät pyörimään, vinkkaa Hoivala.

KH-KONEET GROUP 43

VARUSTEKAUPASTA

LISÄLAITTEET

HELPOSTI

Kun on tarvetta kaivinkoneen tai pyöräkuormaajan lisälaitteille, kannattaa suunnaksi ottaa Varustekauppa.fi. Sesonkien mukaan täydentyvä tuotevalikoima ja kattavat varastot takaavat nopeat toimitukset kaikkialle Suomeen.

Varustekaupan ammattitaitoinen tiimi vastaa koneenkäyttäjien tarpeisiin kaikkina vuodenaikoina. Asiakkaita kuunnellaan tarkkaan ja valikoima rakennetaan kysynnän sekä vahvan kokemuksen perusteella. Klaukkalan päätoimipisteestä löytyykin erittäin kattava valikoima tuotteita heti toimitukseen.

- Olemme ajan hermolla koko ajan ja nettisivuiltamme varustekauppa.fi löytyy ajankohtaiset tiedot saatavilla olevista tuot-

teistamme tarkkoine tuotetietoineen sekä hintoineen. Koneurakointi ja kiinteistöhuolto ovat hyvin kausipainotteisia töitä, joissa koneiden lisälaitteet hankitaan kuhunkin vuodenaikaan sopiviksi. Yksi meidän vahvuuksistamme on isot varastot, jolloin tavaraa löytyy jo hyvissä ajoin ennen sesongin alkamista, sanoo Varustekaupan vetäjä Miika Savolainen Vaikka päätoimipaikka on Klaukkalassa, on lisälaitteita saata-

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 44
- Varustekaupasta löytyy erittäin kattava valikoima lisälaitteita kaikkiin töihin, sanoo Miika Savolainen. Tästä Varustekauppaan

villa kaikista KH-Koneet Groupin toimipisteistä.

- Jokaisessa toimipisteessämme on myös Varustekaupan tuotteita esillä. Monella paikkakunnalla on laaja tuotevalikoima pihassa ja halutut lisälaitteet saadaan toimitettua päivän sisään kaikkialle Suomessa. Olemme satsanneet viime aikoina juuri tuotteidemme näkyvyyteen kaikissa toimipisteissä ja se on näkynyt kysynnän sekä myynnin kasvuna. Maakuntien toimipisteet kuten Seinäjoki, Jyväskylä, Tampere, Turku, Oulu, Joensuu, Kuopio ja Mikkeli ovat isossa roolissa kasvutavoitteissamme.

GF GORDINI

MUKAAN VALIKOIMAAN Artikkelia tehtäessä on kevätkausi ovella. Se on yksi kiireisimmistä ajoista niin asiakkaiden kuin Varustekaupan puolella.

- Kevätkaudella ykköstuote on erilaiset harjalaitteet, joita meillä on kattavasti kaikissa kokoluokissa. Laitteet sopivat kaikkiin konsernin edustamiin merkkeihin, kuten Wacker Neusoniin, Krameriin, Ljungby Maskineen ja Yanmariin. Sovitteiden avulla ne saadaan kaikkiin konemerkkeihin sopiviksi. Kevätsesongille meillä löytyy myös isomman pään kaivurivarusteet. Esimerkiksi Kobelcon kaikki tarvittavat peruskauhat löytyvät suoraan hyllystä, toteaa Savolainen.

Laakereilla ei Varustekaupassa levätä, uusia edustuksia kartoitetaan jatkuvasti.

- Yritämme löytää mahdollisimman paljon hyviä uutuustuotteita valikoimaamme. Yksi uusista merkeistä on italialainen GF Gordini, jonka maaporat ovat toimintavarmoja tuotteita. GF Gordinin laajasta tuoteperheestä löytyvät maaporien lisäksi myös harjalaitteet, kauhaharjat ja lumilingot.

JÄRKEVÄT

RAHOITUSMAHDOLLISUUDET

Lisälaitteiden hankintaa varten Varustekauppa tarjoaa asiakkailleen myös rahoitusmahdollisuutta.

- Investointipäätöksen teko helpottuu, sillä rahoituksen myötä asiakas saa tuotteen helposti kuukausierällisenä maksuna.

Rahoitusta voi jatkossa hakea suoraan myös verkosta.

- Tulemme lanseeraamaan verkkosivuillemme oman rahoitustyökalun, jonka kautta asiakas voi suoraan tehdä rahoitushakemuksen haluamalleen tuotteelle. Työkalu helpottaa kaupankäyntiä ja asiakas saa nopeasti päätöksen hakemalleen rahoitukselle. Tervetuloa ostoksille osoitteeseen varustekauppa.fi, vinkkaa Savo-

VARUSTEKAUPAN TUPU, HUPU JA LUPU

KH-Koneet Groupiin kuuluva Varustekauppa on nostanut profiiliaan viimeisten vuosien aikana huimasti – palvelu sekä tuotteet ovat ensiluokkaisia valikoimaa räätälöidään jatkuvasti vastaamaan asiakkaiden tarpeita. Rennosta, mutta ammattimaisesta menosta vastaavat Varustekauppaa pyörittävä kolmikko, Tupu, Hupu ja Lupu – Savolaisen Miika, Ahon Ossi ja Peltosen Tino.

Nuoresta iästään huolimatta koko kolmikolla on jo pitkä kokemus työskentelystä KH-Koneilla Klaukkalassa. Pisimpään Varustekaupan puolella on toiminut Tino Peltonen, joka aikanaan aloitti varastotöissä siirtyen viitisen vuotta sitten Varustekauppaan.

- Yhteensä työuraa on KH-Koneilla takana jo seitsemän vuotta. Oma paikka on löytynyt täältä Varustekaupan puolelta ja meillä on täällä huipputiimi kasassa. Kiirettä meillä pitää päivästä toiseen ja homma näyttää välillä hurjemmalta mitä se oikeasti on. Markku Alenin sanoin vauhti korjaa virheet. Lisälaitteet ovat loppupeleissä hyvinkin yksinkertaisia laitteita, mutta totta kai pyrimme opiskelemaan niiden edut sekä ominaisuudet, jotta asiakkaamme saa parhaan mahdollisen palvelun. Olemme tärkeä osa KH-Koneet Groupin pakettia palvellen sekä suoraan asiakkaita että konemyyntiä, varustelua ja korjaamoa, sanoo Tino Peltonen.

VASTUUTA JA VAPAUKSIA

Ossi Aholla on Varustekaupassa jo neljän vuoden kokemus. Ossin ura alkoi kuutisen vuotta sitten Klaukkalassa konevarustelusta, jossa vierähti uran ensimmäiset kaksi vuotta.

- Olen viihtynyt Varustekaupassa hyvin. Tämä on kuin oma yritys toisen yrityksen sisällä ja mikä hienointa, meille annetaan paljon vastuuta ja vapauksia päättää miten toimimme. Toimimme omana itsenäisenä yksikkönä ja saamme oikeasti vaikuttaa tuotevalikoimaan sekä muihin asioihin. Meillä on mukava nuori porukka kasassa, jonka yhteishenki on hyvä. Menemme tosissaan, mutta totta kai hurtilla huumorilla – tylsää täällä ei ole koskaan, toteaa Aho.

KAIKKI PERUSTUU TIIMITYÖHÖN

Varustekaupan vetovastuussa on Miika Savolainen, joka otti tehtävän itselleen nelisen vuotta sitten. Ossi ja Tino nostavat Miikan roolin isoksi Varustekaupan kasvun vuosina.

- Miikan tulo oli käänteentekevä asia Varustekaupalle. Saatiin toiminnalle selkeä linja ja mielestäni aika hyvin olemme saaneet tämän homman yhdessä rullaamaan. Kasvamme kovaa mutta hallitusti, toteavat Tino ja Ossi.

Toiminnan kasvattaminen oli yksi päälinjoista Miikan saapuessa taloon.

- Tulin tekemään muutosta, jossa Varustekauppaa kasvatettiin selvästi ja palvelusta tehtiin maanlaajuinen. Ilman meidän vahvaa tiimiämme se ei olisi ollut mahdollista. Meillä kaikki tietää mitä pitää tehdä, eikä peukalot ole keskellä kämmentä. Yhdessä suunnittelemme uusien tuotteiden hankkimisen, varastoimme tuotteet, vastaamme myynnistä ja toimituksista. Mikä tärkeintä, meihin on talon sisällä vahva luotto ja olemme olleet saamamme vastuun arvoisia – tästä on hyvä jatkaa toiminnan kehittämistä edelleen, kehuu Savolainen.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 PANTONE 2347 C 45
Varustekaupan kova kolmikko: Ossi Aho (vas.), Miika Savolainen ja Tino Peltonen.
VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
2020/21 SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 46 LJUNGBY MASKIN LJUNGBY MASKIN Sisu 66 LFTN 9 500 - 10 500 3205 2310 6500 157/213 945 220 240 Moottori Paino (kg) Korkeus (mm) Leveys (mm) Kaatokuorma (kg) Suurin teho (kW/hv) Suurin vääntömomentti (Nm) Hydraulijärjestelmän tuotto (l/min 2100 kierr.min) Hydraulijärjestelmän paine (bar) L9 Sisu 66 LFTN 10 900 - 11 500 3280 2475 8100 157/213 945 220 250 L11 Sisu 66 LFTN 12800-13600 3300 2530 9300 157/213 945 304 240 L13 Sisu 74 LFTN 14500-16000 3310 2535 10900 220/300 1200 400 250 L15 Sisu 74 LFTN 17200-19000 3430 2600 13900 220/300 1200 400 270 L18 PYÖRÄKUORMAAJAT
ASIAKASLEHTI
Katso koko vallikoima tästä:

LJUNGBY MASKIN

L11 ELECTRIC

Pyöräkuormaajavalmistaja Ljungby Maskin on tunnettu laadukkaista, erittäin hyvin viimeistellyistä koneistaan. Ruotsalaisyritys kulkee myös tuotekehityksen kärjessä ja tästä hyvä esimerkki on täyssähköinen L11 Electric -pyöräkuormaajan tuominen markkinoille vuodelle 2025.

Ensimmäinen sähkökäyttöinen Ljungby Maskin-malli pyritään saamaan myyntiin vuoden 2025 aikana – itse projekti on käynnistetty jo vuonna 2022. Kuten polttomoottorikäyttöisissä koneissaan, myös sähköisessä Ljungby Maskin haki yhteistyökumppaneikseen pääosin ruotsalaisia ja eurooppalaisia yrityksiä. Fokus on aina ollut laadussa sekä paikallisuudessa. Projekti on saatu etenemään pienelle yritykselle varsin nopealla aikataululla – erityiskiitos akkuvalmistaja Northwoltille ja voimansiirtoon erikoistuneelle ZF:lle.

Koneena Ljungby Maskin L11 Electric on mitoiltaan, kooltaan ja tehoiltaan identtinen jo markkinoilla olevan polttomoottorikäyttöisen L11-mallin kanssa. 11-tonnin kokoluokan kone on runko-ohjattu sopien erinomaisesti niin materiaalinkäsittely- kuin kiinteistönhuoltotöihin. Ljungby Maskin -koneista tutuksi tulleen hyvän ohjaamonäkyvyyden lisäksi sähköinen versio on varustettu uusilla energiatehokkailla HELLAn ajo- ja työvaloilla.

Koneen akuston toimittaa ruotsalainen Northwolt ja käytössä on Battery Voltback Core -litiumakut, jotka ovat erikoissuunniteltu kovaan työkäyttöön. 100 kWh akkuja voi asentaa useita kerralla ja sitä ominaisuutta hyödynnetään uudessa L11 Electricissä, koneessa on kaksi akkua. CCS 2.0 latausliittimellä varustettu akusto pystyy ottamaan vastaan pikalatausta jopa 250 kWh nopeudella.

L11 Electricin sähköisen e-Trac voimansiirron toimittaa alan johtava toimija, saksalainen ZF. E-Trac kattaa koko voimansiirtolinjan sähkömoottoreista, vaihteistoon ja muuntimiin. Voimansiirron luotettavuus ja toimivuus varmistetaan hyväksi todetuilla ZF-akseleilla. Lisäksi jarruenergian talteenotto lisää koneen toiminta-aikaa. Myös koneen sähköisen vaihteiston toimittajana on ZF. Nämä kaikki yhdessä tekevät L11 Electricistä laadukkaan ja luotettavan uuden sukupolven pyöräkuormaajan.

KH-KONEET GROUP 47
Ljungby Maskin esitteli ensimmäisen sähkökoneensa prototyypin asiakkalillensa marraskuussa 2023. Laadukas kone herätti heti kovaa kiinnostusta.

UUSI MERKKIPAALU KOKOLUOKKANSA

Suomessa Edeco-Tools Oy:n edustaman Wacker-Neusonin malliston järeää päätä edustava EW100 -kaivukone on saavuttanut lähes legendaarisen maineen tehokkuudellaan ja matalilla käyttökuluillaan. Lähes kymmenen vuotta mallin julkistamisen jälkeen valmistaja toi markkinoille täydellisesti uudistuneen ja aikaisempaa tuottavamman Wacker-Neuson EW100-2:n.

Edeco-Tools Oy on kehittänyt yhdessä valmistaja Wacker Neusonin ja merkin pohjoismaisten maahantuojien kanssa täkäläisiin olosuhteisiin suunnitellun ja jo valmiiksi tehtaalla asiakkaiden mieltymysten mukaisesti varustellun Nordic Edition -vaihtoehdon täysin uudesta Wacker Neuson EW100-2 -kaivukoneesta.

- Tyypillisesti valmistajan tuotantolinjalta maahan saapuva pyöräalustainen kaivukone, kokoluokasta ja mallista riippumatta, seisoo helposti ensimmäiset pari viikkoa varustelussa. Siihen asennetaan pyörittäjää, pyöräohjausta, lisälämmitintä, rasvaria ja puomistojousituksia sekä trailerivarustuksia. EW100-2 Nordic Editionissa edellä mainitut varusteet tai asennusvalmius niille löytyvät vakiona. Esimerkiksi pyörittäjän kohdalla se tarkoittaa sitä, että nostetaan tiltti puomin päähän ja kymmenen minuuttia sen jälkeen asennus on valmis. Automaattirasvari ja lisälämmitin löytyvät jo valmiiksi tehtaalla asennettuina, kertoo Wacker Neuson tuotepäällikkö Tuomas Järvinen Yksi ensimmäisistä uuden mallisarjan koneista luovutettiin

Suomen Meriittirakennus Oy:lle.

TUOTTAVUUS SUUNNITTELUN KESKIPISTEENÄ

Täysin uutta toisen mallisukupolven Wacker Neuson EW100-2 -kaivukonetta kehitettäessä suunnittelun pääpainopiste oli korkeassa tuottavuudessa ja käytettävyydessä. Tästä esimerkkejä ovat älykäs lisälaitteiden hallinta työkalutunnistuksella ja hienostunut ihmisen sekä koneen välinen käyttöliittymä. Koneessa on myös joukko uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä ja liitäntöjä tukemassa turvallisuutta sekä työssä viihtymistä. Jatkokehityksen ja optimoinnin ansiosta EW100-2 on nyt aikaisempaa tehokkaampi, turvallisempi sekä ergonomisempi. Tehokkaan vetohydrauliikan ja suuren perustyökapasiteetin ansiosta EW100-2:lla voidaan suorittaa tehtäviä, joissa tyypillisesti on totuttu käyttämään massaltaan jopa 14-tonnisia kaivukoneita. Pidennettyjen huolto- ja huoltovälien ansiosta konetta voidaan käyttää pidempään, mikä säästää aikaa ja kasvattaa samalla tuottavuutta.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 48

WACKER-NEUSON

EW100-2 NORDIC EDITION

KOMPAKTI TEHOPAKKAUS

Edeltävässä mallissa erinomaisiksi havaitut puomin ulottuvuusominaisuudet tuotiin lähes sellaisinaan uuden sukupolven Waker Neuson EW100-2:een. Uusi ohjaamo tarjoaa aikaisempaa avarammat tilat, ja sen suunnittelussa on panostettu vieläkin enemmän kuljettajamukavuuteen sekä käytettävyyteen. Ohjaamon lisäksi myös koneen pintapellit muotoiltiin aikaisempaa sulavalinjaisemmiksi ja luukkujen kokoa ja avauskulmia hienosäädettiin. Täysin uutta turvallisuusajattelua työkoneiden puolella edustaa lähes koko koneen takaosan leveydelle ulottuva ja kirkasoptiikkaa hyödyntävä led-valopaneeli, joka aktivoituu koneen käynnistyessä. Valo toimii samalla myös koneen jarruvalona liikenteessä, mikä on jopa 40 km/h jatkuvaan ajonopeuteen yltävässä kaivukoneessa liikenneturvallisuutta nostava innovaatio.

Turvallisuutta on kohennettu myös koneen alavaunussa, mikä on nyt yli kymmenen senttimetriä aikaisempaa leveämpi, tarjoten aikaisempaa paremman kaivuuvakauden ja samalla vakauttaen koneen ajettavuutta. Uutta on optiona tarjottava, uudelleen suunniteltujen askelmien takaa esiin vedettävä säilytyslaatikko.

Kuten aikaisemminkin alavaunuun on tarjolla puskulevy sekä tarvittaessa hydraulisesti taittuvat tukijalat. Viimeksi mainitut vaunun molempiin päihin. Täysin uutta ajattelua tässä kaivukoneiden kokoluokassa edustaa polttoainesäiliön sijoittaminen koneen alavaunuun, missä polttoaine on paremmin suojattuna ja pysyy samalla viileämpänä kuin perinteisellä paikallaan moottorin

lähellä ylävaunussa. Samalla ylävaunuun vapautuu tilaa Wacker Neuson EW100-2 Nordic Editionin voimanlähteenä toimivalle tehokkaalle nelisylinteriselle 3,8 litran (100 kW - 136 hv) Stage V päästötason Perkins-turbodieselmoottorille ja sen pakokaasujen pelkistykseen tarkoitetulle SCR-jälkikäsittelylaitteistolle. Muille kuin Pohjoismaiden markkinoille tarkoitetuissa Wacker Neuson EW100-2 -kaivukoneissa voimanlähteenä toimii niin ikään Perkinsin valmistama 2,8 litran turbodiesel, mutta 55 kW (75 hv) tehoisena.

VAIVATON KÄYTTÄÄ

Wacker Neuson EW100-2 ohjaamoon on viety laajoilla säätövaroilla varustetun ohjauspyörän oikealle puolelle halkaisijaltaan 10-tuumainen kosketusnäyttö, joka toimii koneen useimpien eri toimintojen keskuksena ja kattavasti koneen katvekulmat näyttävän kamerajärjestelmän näyttönä.

- Ohjaamossa on toki perinteiset katkaisijat entisillä paikoillaan, mikäli kuljettaja kokee taitavansa koneen käytön paremmin perinteisin metodein. Nykyaikaisessa kaivukoneessa on runsaasti erilaisia nappuloita ja kytkimiä eri toimintoja varten. Ja näiden toimintojen määritys on mahdollista tehdä kuljettajakohtaisesti koneen kosketusnäytön avulla, sanoo koneen Suomen Meriittirakennus Oy:lle luovuttanut KH-Koneet Groupin Pekka Gylden.

Vastaus koneen ja sen monipuolisten järjestelmien käytön vaivattomuuteen saadaan Pasilassa Ilmalantorin raitiovaunujen

KH-KONEET GROUP 49

kääntöpaikan kivetysten rakentamista EW100-2:n voimin avustavalta Suomen Merittirakennus Oy:n Sami Turkkeliniltä - Käyttökokemusta ei ole vielä ehtinyt kertyä paria tuntia enempää. Vasta ollaan koneen ensimmäisellä työmaalla. Aikaisemmin on kokemusta vain toisen merkin koneista ja siltä pohjalta voin arvioida Wacker-Neusonin erittäin vaivattomaksi käyttää. Oikeastaan ei ole vielä tullut mitään haasteita. Toki menee oma aikansa lukuisten eri ominaisuuksien oppimiseen. Se tietysti, että kun ollaan tällaisessa suurta tarkkuutta vaativassa kivien asettelutehtävässä, niin vivuissa on hyvä tuntuma ja hydrauliikka toimii todella täsmällisesti, Turkkelin arvioi.

OIKEA VALINTA

Suomen Meriittirakennus Oy:n toimitusjohtaja Kari Immonen on vakuuttunut uuden koneen sopivuudesta yrityksen käyttötarpeisiin.

- Meillä on runsaasti vastaavan kaltaisia työmaita missä nyt olemme ja tarvitsemme tähän tarkoitukseen kompaktin ja samalla tehokkaan sekä hyvällä ulottuvuudella varustetun koneen. Meillä on muutakin rakentamista, pohjien tekoa ja pientä infrakorjaamista. Olemme hankkineet Gyldeniltä useita koneita ja meillä on syvä luottamus hänen ammattitaitoonsa sekä KH-Koneet Groupin palveluihin. Gylden suositteli yhtymän eri vaihtoehdoista tätä Wacker Neusonin uusinta mallia ja hyvin tuo näyttää tehtävään sopivan ja Samin ohjaamana tuossa kulkevan. Eli tehtiin jälleen yhdessä oikea valinta, Immonen summaa.

Vuonna 2007 perustettu Suomen Meriittirakennus Oy tarjoaa korkealaatuista rakennusurakoinnin ja saneerausalan osaamista pääkaupunkiseudulla reilun parinkymmenen lujan ammattitaidon eri aloilta omaavan ammattilaisen voimin. Pitkäaikaisiin yhteistyökumppaneihin lukeutuvat Kaupunkiliikenne Oy ja Helsingin seudun ympäristöpalvelut eli HSY. Erikoisosaamista yrityksessä löytyy huoneistojen pintaremonteista aina kokonaisvaltaisiin infra- ja talonrakennushankkeisiin saakka.

- Henkilöstöllämme on rakennusalan koulutus tai tutkinto sekä pitkä työkokemus. Maarakennuspuolen osaamisen ja ammattilaisten ohella henkilökuntaamme kuuluu mm. kokeneita putki-, pelti- ja sähköalan ammattilaisia. Meille on tärkeää, että ammattitaitomme myös säilyy. Uutta opitaan jatkuvasti esimerkiksi osallistumalla säännöllisesti rakennusalan koulutuksiin. Ykkösprioriteettimme on monipuolinen osaaminen, asiakaslähtöisyys ja työmme laatu sekä vastuullisuus. Siksi työkonekanta pidetään tuoreena ja vähäpäästöisenä, toteaa Suomen Meriittirakennus Oy:n toimitusjohtaja Kari Immonen.

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
SIS KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 50
ASIAKASLEHTI 2020/21
Avarassa ohjaamossa on panostettu kuljettajamukavuuteen ja työlaitteiden vaivattomaan käyttöön. Useimpien koneen toimintojen ohjaus sujuu halkaisijaltaan 10-tuumaisesta kosketusnäytöstä. Alavaunussa on tukevat, kirkkaan punaiseksi maalatut askelmat molemmin puolin konetta lähes koko akselivälin pituudelta. Ohjaamoon kulun helpottamiseksi hytin nousukaiteet ovat nyt aikaisempaa tukevammat ja ulottuvat hieman aikaisempaa korkeammalle. Suomen Meriittirakennus Oy:n toimitusjohtaja Kari Immonen otti vastaan juhlallisin menoin uuden Wacker-Neuson EW100-2 Nordic Edition -kaivinkoneen KH-Koneet Groupin Pekka Gyldeniltä.

WACKER NEUSON LUNASTAA ODOTUKSET

Kun haluat koneeltasi laatua ja luotettavuutta, on valintasi silloin Wacker Neuson. Kun tähän lisätään Edeco-Toolsin palvelukokonaisuus, saadaan urakoitsijalle erinomaiset työkalut työntekoon.

Edeco-Tools Oy on vuonna 2010 perustettu koneliike, joka maahantuo Wacker Neuson -maanrakennuskoneita. Vuosien aikana Wacker Neusonin tuotevalikoima on laajentunut tasaisesti kattaen myös laajasti sähkökäyttöiset koneet.

- Wacker Neuson on eurooppalainen laatubrändi, jonka koneet valmistetaan Saksassa ja Itävallassa. Kun puhutaan premium-koneista, puhutaan Wackereista. Wacker Neuson on yksi suurimmista eurooppalaisista kaivinkonevalmistajista ja tunnettu edelläkävijyydestään. Tästä osoituksena on jo monivuotinen kokemus sähkökäyttöisten koneiden suunnittelusta ja valmistuksesta, sanoo Edeco-Tools Oy:n liiketoimintajohtaja Juho Marjakangas Wacker Neuson tarjoaa monipuolisen valikoiman huippuluokan maanrakennuskoneita.

- Laajassa tuotevalikoimassamme on kaivukoneita, pyöräkuormaajia, kurottajia, dumppereita, sähkökäyttöisiä koneita ja maailmankuuluja maantiivistäjiä sekä rakennustyömailla tarvittavat pienkoneet kuten uppopumput, aggregaatit, sahat ja betonityökalut. Jokainen innovatiivinen tuotteemme on suunniteltu vastaamaan korkeisiin standardeihin suorituskyvyssä, luotettavuudessa ja tehokkuudessa.

PYÖRÄALUSTAISTEN SUOSIO KASVUSSA

Yksi nopeasti kasvavista markkinoista on pyöräalustaiset kaivinkoneet kokoluokassa 7-12 tonnia, jossa Wacker Neuson on erittäin suosittu merkki.

- Yksi uutuuksistamme onkin 11,5 tonnin kokoluokkaan asettuva edistyksellinen EW100-2 Nordic Edition (136 hv) pyöräalustainen kaivinkone, joka asettaa uudet standardit koneiden laatuvaatimuksille. Uusi malli on saanut kotimaisilla markkinoilla positiivisen vastaanoton, kehuu Marjakangas.

PALVELUT KOKO MAAN ALUEELLA

Edeco-Tools on osa KH-Koneet Groupia ja kaikissa konsernin toimipisteissä on Wacker Neusonin myynti-, huolto- ja varaosapalvelut.

- Jälkipalvelut ovat ne asiat, joihin panostamme. Meillä muun muassa kenttähuolto toimii tilanteen vaatiessa hyvinkin joustavasti. Lisäksi meillä on osaava tekninen tuki asiakkaidemme apuna haasteellisemmissa tapauksissa.

Kuuluminen isoon konserniin tuo omat etunsa, mutta samalla Marjakangas näkee tärkeäksi myös itsenäisen toiminnan. - Olemme joustava toimija. Kun teemme konekauppaa, kuuntelemme asiakasta tarkalla korvalla sekä sitä mitä asiakas haluaa. Näin toimimalla pyrimme löytämään parhaan vaihtoehdon. Asiakaslähtöinen palvelu on ykkösprioriteetti. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat asiakkaat, jotka ovat hankkineet useamman koneen meiltä vuosien aikana. Tervetuloa konekaupoille, vinkkaa Marjakangas lopuksi.

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK C8 M95 Y95 K0 51
- Wacker Neuson on eurooppalainen laatubrändi, jonka koneet valmistetaan Saksassa ja Itävallassa. Kun puhutaan premium-koneista, puhutaan Wackereista, sanoo Edeco-Tools Oy:n liiketoimintajohtaja Juho Marjakangas.

KAIVINKONEET

ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 52 Paino (kg) Ajonopeus (km/h) max Moottori Moottorin teho (hv) Kaivuusyvyys (mm) Kaivuuetäisyys (mm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) Tela-alustaiset kaivinkoneet 5250 4,8 Perkins 403J-E17T 48 3667 6150 74 EZ50 5450 4,4 Perkins 403J-E17T 48 4017 6277 75 ET58 6550 5,2 Perkins 404J-E22T 57 3826 6220 107 ET65 8300 4,4 Perkins 404J-E22T 57 4169 7190 113 EZ80 9050 5 Perkins 904J-E28T 75 4325 7331 113 ET90 15500 5 Perkins 845F-E34TA 75 5481 8727 121 ET145 4,1 Yanmar 3TNV76 19 2413 3861 34 Ajonopeus (km/h) max Moottori Moottorin teho (hv) Kaivuusyvyys (mm) Kaivuuetäisyys (mm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) 4,8 Yanmar 3TNV76 19 2 326 2486 36 5,3 Yanmar 3TNV76 19 2397 3989 41 2100 4,1 Yanmar 3TNV76 19 2683 4 317 41 ET20 2300 4 Yanmar 3TNV76 19 2402 4146 43 ET24 2750 3,8 Yanmar 3TNV76 22 2 744 4 806 52 EZ26 3950 4,7 Yanmar 3TNV88F 25 3497 5743 66 EZ36 PYÖRÄALUSTAISET B75WB95WB110W 7400-8000 9100-950011000-12500 3580-3880 4080 4315 Hydrauliikan tuotto (l/min) 292 370 484 Nopeus (km/h) 36 36 36 Moottori Deutz Deutz Deutz Teho (kW/hp) 55,4/75 74,4/101 85/116 Nelipyöräohjaus x x x
UUTUUS PYÖRÄALUSTAISET B75WB95WB110W 7400-8000 3580-3880 292 36 Deutz 55,4/75 x 7350 30 Perkins 404J-22T 57 3895 6877 107 Paino (kg) Ajonopeus (km/h)max Moottori Moottorin teho (hv) Kaivuusyvyys (mm) Kaivuuetäisyys (mm) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) EW65 Pyöräalustaiset kaivinkoneet 11500 40 Perkins 904J-E36TA 136 4244 8355 117
UUTUUS
EW100-2

YSLUETTELO

PYÖRÄKUORMAAJAT ja KUROTTAJAT

PYÖRÄKUORMAAJAT

KH-KONEET GROUP 53
2000-2100 20 Perkins 403 J-11 25 2424 1215/1437 32 Paino (kg) Ajonopeus (km/h)max Moottori Moottorin teho (hv) Nostokorkeus (mm) Kaatokuorma (kg) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) WL20 Malli 2100 20 Perkins 403J-17T 25 2220 1640 45 WL250 3000 30 Yanmar 3TNV86FT 45 2240 2640 50 WL28 4200 30 Deutz TD 2.9 L4 S5 61 2980 3120 58 WL750 4300 30 Deutz TD 2.9 L4 S5 61 2892 3719 58 WL38 5100 30 Deutz TCD 2.9 L4 S5 75 2980 3949 74 Paino (kg) Ajonopeus (km/h)max Moottori Moottorin teho (hv) Nostokorkeus (mm) Kaatokuorma (kg) Lisähydrauliikan tuotto (l/min) WL52 Malli 5930 40 Perkins 904J-E36TA 102 3375 3674 100 WL60 7140 40 Perkins 904J-E36TA 136 3375 4762 115 WL70 10 390 40 Deutz TCD 4.1 S5 156 3550 6529 150 WL95 11 250 40 Deutz TCD 4.1 S5 156 3550 7739 180 WL110
2900 30 Yanmar 3TNV86 45 4163 1250 42 TH412 4200 30 Perkins 404J-E22T 61 5056 2200 70 TH522 UUTUUS UUTUUS Katso koko vallikoima tästä:

ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS

DUMPPERIT

Tela-alustaiset 0,5 -2,3 t

Pyöräalustaiset 1-12,4 t

MAANTIIVISTÄJÄT

Perinteiset 50 - 830kg

Kauko-ohjattavat 700-1300kg

PIENKONEET

Pumput – Generaattorit – Sahat – Vasarat - Betonityökalut

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 54
Katso koko vallikoima tästä:

Tomi Holmberg Ramirent:

”TARJOAMME VAIN PARASTA”

- Pienissä koneissa meillä on useita alaryhmiä, joista maantiivistys on yksi isoimmista. Wacker Neusonilla on tarjolla erittäin kattava mallisto maantiivistäjiä eri kokoluokissa ja eri käyttövoimilla, sanoo Ramirentin tuotepäällikkö Tomi Holmberg.

Ramirent on konevuokrauksen kärkitekijöitä ja edelläkävijöitä Suomessa. Laadusta ei tingitä, ei palvelusta eikä kalustosta. Maantiivistyspuolella yksi päämerkeistä on Edeco-Tools Oy:n maahantuoma Wacker Neuson.

Edeco-Toolsin ja Ramirentin Wacker Neuson -yhteistyö on kestänyt pitkälle toistakymmentä vuotta. Tänä päivänä koneet hankitaan konsernisopimusella suoraan tehtaalta Edecon avustuksella.

- Yhteistyö on ollut hedelmällistä ja toimivaa. Edeco-Tools tarjoaa laitteisiin varaosat ja muut jälkipalvelut. Lisäksi oma huoltomme Hyvinkäällä Jani Keinäsen johdolla tekee hyvin tiivistä yhteistyötä Edecon Vantaan toimipisteen kanssa, sanoo Ramirentin tuotepäällikkö Tomi Holmberg Holmbergin vastuualueeseen kuuluu pienkonepuoli.

- Pienissä koneissa meillä on useita alaryhmiä, joista maantiivistys on yksi isoimmista. Wacker Neusonilla on tarjolla erittäin kattava mallisto maantiivistäjiä eri kokoluokissa ja eri käyttövoimilla. Ehdottomasti suosituin maantiivistäjä on 500 kiloinen Wacker Neuson. Jos asiakkaalle merkillä on väliä, valinta on Wacker Neuson.

SÄHKÖ- JA AKKUKONEET TULEE

MYÖS VUOKRAUSPUOLELLE

Uutena valikoimaan tullut pienemmän kokoluokan sähkökoneet.

- Meille ympäristöasiat ovat ykkösprioriteetti ja haluamme tarjota asiakkaillemme myös sähköisiä ja akkukäyttöisiä vaihtoehtoja. Wacker Neuson on hyvä kumppani siksikin, että se on tämän alan edelläkävijä myös sähkökäyttöisten työlaitteiden osalta. He ovat jo hyvissä ajoin keskittyneet myös uusien teknologien kehittämiseen ja sähkökäyttöisissä se on paljon kilpailijoitaan edellä, kehuu Holmberg.

Vuokraus on käyttäjälle ekologinen vaihtoehto - maksat vain käytöstä. Ramirent palvelee asiakkaita noin 60 vuokraamon voimin Suomessa. Vuokrauskäytössä koneet pääsevät todelliseen testiin.

- Jos ne kestävät vuokrauskäytössä, niin kestävät kaikessa muussakin työssä. Wacker Neuson läpäisee tämän testin. Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaan palvelun ja parhaat tuotteet. Merkkien kohdalla ei voi tehdä kompromisseja, Wacker Neuson on perinteinen saksalainen luotettava valmistaja ja kuuluu siksi meidän valikoimaan, toteaa Holmberg lopuksi.

KH-KONEET GROUP 55

KH-KONEET KLAUKKALA

ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS

MYYNTI

Metsäkyläntie 6 01800 Klaukkala

09 4241 2000 www.kh-koneet.fi

VAIHTOKONEET

INTERNATIONAL SALES & EXPORT

Mikko Linna 0400 549 954 mikko.linna@kh-koneet.fi

HUOLLON TYÖNJOHTAJA

Petri Palen 09 4241 2027 petri.palen@kh-koneet.fi

VARAOSAT

Ari Rajamäki

09 4241 2020 ari.rajamaki@kh-koneet.fi

LIIKETOIMINTAJOHTAJA

Simo Ahlgren 0400 848 409 simo.ahlgren@kh-koneet.fi

MYYNTI

Pekka Gyldén 0400 807 795 pekka.gylden@kh-koneet.fi

MYYNTI

Petri Haverinen 0400 984 440 petri.haverinen@kh-koneet.fi

TOIMISTO HUOLTO

MYYNTISIHTEERI

Pirkko Ahola 0400 916 257 pirkko.ahola@kh-koneet.fi

VARUSTELU

VARUSTELUN TYÖNJOHTAJA

Joona Niskanen 0400 848 223 joona.niskanen@kh-koneet.fi

VARAOSAT

Niina Virtanen 09 4241 2020 niina.virtanen@kh-koneet.fi

MYYNTISIHTEERI

Outi Kontunen 0400 916 289 outi.kontunen@kh-koneet.fi

JÄLKIMARKKINOINTIJOHTAJA

Jason Gabrielsson 0400 364 187 jason.gabrielsson@kh-koneet.fi

TEKNINEN PALVELU JA TAKUU

TEKNINEN NEUVOJA

Toni Pohjanpelto 09 4241 2019 toni.pohjanpelto@kh-koneet.fi

TAKUUKÄSITTELIJÄ

Kasper Niemi 0400 148 671 kasper.niemi@kh-koneet.fi

VARUSTEKAUPPA

MYYNTIJOHTAJA

Miika Savolainen 0400 917 195 miika.savolainen@kh-koneet.fi

MYYNTI

Timo Sakari 0400 610 990 timo.sakari@kh-koneet.fi

HUOLLON TYÖNJOHTAJA

Timo Heinonen 09 4241 2027 timo.heinonen@kh-koneet.fi

VARAOSAT

VARAOSAPÄÄLLIKKÖ

Tomi Rajamäki 0400 511 697 tomi.rajamaki@kh-koneet.fi

MYYNTI

Tino Peltonen 0400 261 878 tino.peltonen@kh-koneet.fi

MYYNTI

Ossi Aho

0400 875 730 ossi.aho@kh-koneet.fi

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 56
KH-KONEET KLAUKKALA

MYYNTI

Jan Forstén 044 550 0028 jan.forsten@kh-koneet.fi

TYÖNJOHTAJA, VAIHTOKONEET

Tuomas Paavilainen 09 4241 2027 tuomas.paavilainen@kh-koneet.fi

VARAOSAT

Toni Niemelä

09 4241 2020 toni.niemelä@kh-koneet.fi

MARKKINOINTI

MARKKINOINTI

Sonja Rantakangas 050 5612 530 sonja.rantakangas@kh-koneet.fi

TEKNINEN KAUPPA

Vanha-Porvoontie 245 01380 VANTAA

030 660 6500 www.kobelcocenter.fi

VANTAA MYYNTI

MYYNTI

Petri Dubb 0400 357 858 petri.dubb@kh-koneet.fi

VANTAA MYYNTI

Porraskuja 2 01740 Vantaa

09 274 4740 www.edeco.fi

LIIKETOIMINTAJOHTAJA

Juho Marjakangas 0400 933 613 juho.marjakangas@edeco.fi

MYYNTI

Toni Vänttinen 040 748 7269 toni.vanttinen@kh-koneet.fi

MYYNTI

Tuomas Järvinen 0400 198 758 tuomas.jarvinen@edeco.fi

VARAOSAT HUOLTO

VARAOSAT

Jukka Ristioja

09 274 4740 jukka.ristioja@edeco.fi

KLAUKKALA

HUOLTO / TEKNINEN TUKI

Joonas Kyrönniemi

09 274 4740 joonas.kyronniemi@edeco.fi

INTERNATIONAL SALES & EXPORT Mikko Linna

0400 549 954 mikko.linna@kh-koneet.fi

MYYNTI

Anton Hintsala

040 6691 396 anton.hintsala@edeco.fi

HUOLTO

Esa Saarnio

09 274 4740 esa.saarnio@edeco.fi

Metsäkyläntie 6 01800 Klaukkala

0400 299 240 www.crent.fi

LIIKETOIMINTAJOHTAJA

Janne Nurmi 050 373 7210 janne.nurmi@crent.fi

ASIAKKUUDET, VUOKRAUS

Mika Hämäläinen 046 922 9079 mika.hamalainen@crent.fi

VUOKRAAMOTYÖNTEKIJÄ

Matti Korpi-Tassi

050 3875 932 matti.korpi-tassi@crent.fi

KH-KONEET GROUP 57
YSLUETTELO

JOENSUU KUOPIO JYVÄSKYLÄ

MYYNTI

Arto Turunen 050 305 4143 arto.turunen@maxlift.fi

JYVÄSKYLÄ

VUOKRAAMOTYÖNTEKIJÄ

Sami Salminen 050 5177 669 sami.salminen@crent.fi

SEINÄJOKI

MYYNTI

Aki Tuominen 050 555 5655 aki.tuominen@kh-koneet.fi

ASIAKASLEHTI 2020/21 SIS

MYYNTI

Janne Sinkkonen 040 513 8910 janne.sinkkonen@maxlift.fi

VARAOSAT

Juha Kinnunen 09 4241 2026 varaosat.jyvaskyla@kh-koneet.fi

TURKU

MYYNTI

Matti Pakkala 0400 661 104 matti.pakkala@kh-koneet.fi

VARAOSAT Iiro Suokas 040 415 0325 varaosat@maxlift.fi

HUOLTOPÄÄLLIKKÖ

Mikko Myyrä 040 575 8780 mikko.myyra@kh-koneet.fi

HUOLTO

Juha Siltaoja 0400 264 662 juha.siltaoja@kh-koneet.fi

TAMPERE TURKU

HUOLLON TYÖNJOHTAJA

Ossi Syrjä 0400 540 140 ossi.syrja@kh-koneet.fi

VARAOSAT Kai Laukka 09 4241 2008 kai.laukka@kh-koneet.fi

MYYNTI

Jari Vitsala 040 159 2253 jari.vitsala@maxlift.fi

MYYNTI

Tero Auresto 050 5924 341 tero.auresto@kh-koneet.fi

VUOKRAUS

Jouko Häkkinen 0400 342 253 jouko.hakkinen@crent.fi

MYYNTI

Juha Keränen 0400 173 953 juha.keranen@kh-koneet.fi

OULU, LAPPI, KAINUU MIKKELI

MYYNTI

Jarmo Laurila 0440 381 240 jarmo.laurila@jlmachine.fi

VUOKRAUS

Juho Nieminen 050 353 3767 juho.nieminen@crent.fi

MYYNTI

Johan Seikola 040 131 7432 johan.seikola@kh-koneet.fi

TURKU

MYYNTI, HUOLTO, VARAOSAT

Jaakko Laurila 0440 381 244 jaakko.laurila@jlmachine.fi

TAMPERE

MYYNTI

Jukka Heiskala 0400 740 120 jukka.heiskala@kh-koneet.fi

VUOKRAUS

TYÖNJOHTO, VARAOSAT Mika Luoto 050 353 4947 mika.luoto@crent.fi

MYYNTI

Juho Ikonen 0400 762 245 juho.ikonen@amados.fi

VUOKRAUS

Jani Hoivala 050 436 8988 jani.hoivala@crent.fi

Katso kaikki yhteystiedot:

VASTUULLISTA KONEKAUPPAA VASTUULLISTA KONEKAUPPAA
KH-KONEET LEHDEN TOTEUTUS: ammattilehti.fi 58 YHTEYSTIEDOT TOIMIPISTEET
JOENSUU
TAMPERE JYVÄSKYLÄ
OULU, LAPPI, KAINUU SEINÄJOKI
MIKKELI KUOPIO

Katso koko vallikoima

803 Dual Power

UUTUUS

YSLUETTELO KH-KONEET GROUP CMYK 59 SÄHKÖKÄYTTÖISET 1750 4-8 h 2323 3900 16,5 4,8 Paino peruskone (kg) Toimintaaika Kaivuusyvyys (mm) Kaivuuetäisyys max (mm) Teho (kW) Nopeus (km/h) EZ17e Kaivinkoneet 2650 4,5 - 9 h 2744 4806 39 4 EZ26e Paino (kg) Ajonopeus (km/h) Kaatokuorma (mm) Nostokorkeus (mm) Toiminta-aika Latauspistoke Moottorinsuorituskyky ajo/työ kW Kuormaajat ja kurottajat 680 4 143 7,5 8 80 1000 Paino (kg) Ajonopeus (km/h) Nimelliskapasiteetti (Ah) Latausaika (h) Käyttöaika (h) Käyttöjännite (V) Kaatokuorma (kg) DT10e Dumpperit MAANTIIVISTÄJÄT 50 - 200 kg 1050 N/A 1763 3090 9,9 / 7,5 1,8
2 350 0-15 1620 2436 yli 6h Type 2 6,5 / 8,5 WL20e 3300 0-25 2510 2264 yli 6h Type 2 33,1 / 21,2 WL28e 3250 0-25 1450 4537 yli 6h Type 2 23 / 25 TH412e 1950 4 300 8 6,5 48 1500 DW15e UUTUUS 500 3 114 10 4,5 48 500 DT05e
tästä:

KLAUKKALA

KH-Koneet Oy

Metsäkyläntie 6 , 01800 Klaukkala

Vaihde Puh. 09 4241 2000

VANTAA

Edeco Tools Oy

Porraskuja 2, 01740 Vantaa

Puh. 09 274 4740

KH Tekninen Kauppa

Vanha Porvoontie 245, 01380 Vantaa

Puh. 030 660 6500

Katso kaikki yhteystiedot:

KH-KONEET GROUP

JOENSUU

Maxlift Oy

Pamilonkatu 29, 80130 Joensuu www.maxlift.fi

JYVÄSKYLÄ

Kisällintie 1, 40320 Jyväskylä 8/24 alkaen: Huletie 2, 40320 Jyväskylä www.kh-koneet.fi

KUOPIO

Maxlift Oy

Telkkistentie 14-16, 70460 Kuopio www.maxlift.fi

MIKKELI

Amados Oy

Ketunniementie 14, 50130 Mikkeli www.amados.fi

OULU, LAPPI, KAINUU

JL Machine Oy

Voimatie 3, 90620 Oulu www.jlmachine.fi

SEINÄJOKI

Päivölänkatu 35, 60120 Seinäjoki www.kh-koneet.fi

TAMPERE

KIVASTA

KÄSITE KONEKAUPASTA.

Tuottotie 1, 33960 PIRKKALA www.kh-koneet.fi

TURKU

Tuulissuontie 26 A , 21420 Lieto

www.kh-koneet.fi

Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.