Page 1

3

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Vilanova

amavir

Centre amb places concertades amb

residència de vilanova

ACTUALITAT

Celebrem les festes de Nadal Aquests dos últims mesos han estat plens d’activitats. El Desembre és un mes per celebrar festes destacades com El Nadal i l’arribada de l’any nou, seguidament al Gener també hi ha lloc per rebre l’arribada dels reis Mags d’Orient, per això, des de la residència vam voler contribuir en aquesta celebració organitzant i participant en diferents activitats. Amb un grupet d’àvies vam anar a visitar la llar d’infants El Molinet i vam poder compartir una estona amb els més petits, també vam rebre la visita dels joves de la UEC els quals ens van donar una lliçó a la competició de bitlles catalanes, però els hi hem de dir que ja ens estem entrenant per la revenja! A part, també vam tenir d’altres visites, ens van venir a veure de la llar d’infants la Baldufa, els nens i nenes de l’escola Pompeu Fabra i del Monalco que ens van fer amena la festa cantant nadales. El tió també va passar per la residència. Alguns familiars van optar per passar una bona estona al bingo en família on es sortejaven dos fantàstiques paneres, us ho vareu perdre? Doncs haureu d’esperar a l’any que ve! L’escola de cant i dansa ens va oferir un magnífic i variat espectacle. Entre mig de totes aquestes celebracions els avis i avies també varen tenir temps per degustar un berenar especial de Nadal. I per finalitzar aquestes setmanes plenes de festivitat vam rebre la il·lustre

Caga tió, tió de Nadal.

visita dels Senyors Reis Mags, que varen venir des d’Orient per passar una bona estona amb nosaltres i il·lusionar-nos. Ah! i no ens oblidem de l’excursió a la fabrica de la xocolata i el Torró d’Agramunt.

Un acte solidari d’allò més dolç! Posem mans a la massa per col·laborar amb l’associació Dones amb Empenta. En motiu del dia de la violència de gènere, vam repetir l’experiència de l’any anterior d’elaborar uns dolços i fer un mercat solidari amb l’objectiu de conscienciar i recollir diners per facilitar la increïble tasca que porta a terme l’associació Dones Amb Empenta. Durant una setmana amb un grupet d’unes 7 àvies vam posar-nos als fogons! Igual que l’any passat, vam fer codonyat, unes 60 unitats, També vam atrevir-nos amb un dolç nou, uns pastissets de coco amb una recepta que una familiar ens va cedir. I només podem dir que van ser tot un èxit! Gràcies Mari! Si no vareu ser a temps de provar-los us animem a que en feu a casa, torbareu la recepta a la secció de “avui mengem” d’aquest diari!

El nostre petit gran mercat!


4

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Vilanova

AGENDA

ANIVERSARIS

ACTIVITATS ORDINÀRIES Dilluns Estimulació sensorial i Teràpia funcional i cognitiva, ABVD, Rehabilitació, Psicomotricitat, Orientació, Actualitat, Bingo, Escriptura i preescriptura, L’hora de pintar, Escampem la boira, Memòria i Reminiscència.

Dimarts Músicoteràpia, Rehabilitació, Relaxació, Mobilitzacions passives i enllitats, Estimulació sensorial, Teràpia funcional i entrenament ABVD, ABVD alimentació, Orientació, Actualitat, Bingo, Memòria, Psicomotricitat, Bon dia, Activitat motriu, Teràpia cognitiva, Prevenció de caigudes.

Divendres

Gener

Psicomotricitat, Bon dia, Estimulació sensorial i teràpia funcional i cognitiva, Rehabilitació, Relaxació, Memòria, ABVD alimentació, Taller d’actualitat i memòria, Bon dia.

02/01 Mateo Fresno 02/01 Rosario Moreno 03/01 Elena Ramos 09/01 Rosa Jorba 12/01 Josefa Canals 15/01 Pilar Pájaro 21/01 Tomas Pacheco 22/01 Herminia Casanovas 23/01 Mercedes Pérez 27/01 María Mila 28/01 María Leonides Gil 29/01 Veremon Bertrán

ACT. EXTRAORDINÀRIES Gener Visita dels reis d’Orient.

Febrer Celebració del Carnaval.

Dissabtes a les 18:00 h.

02/02 Ana Grau 03/02 María Sánchez 05/02 Margarita Fuentes 06/02 Ramón Sanuy 07/02 Amadeu Riba 07/02 Teodora Vaquero 08/02 Josefa Pérez 08/02 Mª Rosa Soteras 09/02 Concepció Valderrama 12/02 Rosa Bernadas 15/02 Pilar Martínez 16/02 Magdalena Méndez 17/02 Francisco Ceron 20/02 María Samaniego 23/02 Loreto Morros 26/02 Ricard Escriche 28/02 Josefa Vaca

El Rosari

Març

Dimecres a les 18:00 h.

01/03 Dolores Gómez 02/03 Rafaela Esturillo 02/03 María Masip 02/03 Mª Pilar Puente 03/03 Herminio Sebastián 05/03 Rosa Peña 11/03 Faustina Méndez 12/03 Montserrat Gelabert 13/03 Carmen López 13/03 Josep Sole 16/03 Diego Casals 17/03 Lourdes Pumareda 20/03 Antonio Carbonell 21/03 Ángela Duch 22/03 Enriqueta de la Hoz 22/03 Encarnación Monge 23/03 Mª Ángeles Zarza 24/03 Ana Almeida 24/03 Encarnación Mena 24/03 Dolors Prat 25/03 Francisca Medel 26/03 María Carrión 27/03 Remedios Pérez 31/03 Balbina de la Fuente 31/03 Benjamina Pérez

Març Setmana Santa (taller de mones, bingo de Setmana Santa).

Dimecres Estimulació sensorial, Psicomotricitat i Activació motriu, Rehabilitació, Musicoteràpia, Teràpia funcional, Habilitats manuals, Laborteràpia, Orientació, Actualitat, Bingo, ABVD alimentació, Teràpia cognitiva, Psicoestimulació.

Dijous Gerontogimnàstica, Mètode Montessori, ABVD, Memòria, Rehabilitació, Psicomotricitat, Orientació, Actualitat, Bitlles catalanes, Escampem la boira.

SERVEIS Perruqueria Dimarts i divendres de 9:00 a 13:00 h.

Podologia Dimecres matí.

Missa

AVUI MENGEM Grup de cuina solidari i María Ruiz

Pastissets de coco PREPARACIÓ

Per fer els pastissets tan sols necessitem 6 ous sencers, 500 g. de coco i la mateixa quantitat de sucre. A continuació barregem tots els ingredients per tal que quedi una massa homogènia i puguem fer-ne boletes. Les col·loquem en una safata al forn i les deixem coure durant uns 10 minuts a 200 graus. I ja estan llestos per menjar! Bon profit.

Febrer


5

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Vilanova

SECRETS DE LA MEVA TERRA

CARTA DE LA DIRECTORA Àgatha Barea Català

Vallbona d’Anoia L’Enriqueta Ferrer vol compartir amb nosaltres algunes històries del Vallbona d’Anoia, un poble que la va veure, néixer, créixer i formar la seva família. Els nens i les nenes anaven a escoles diferents, els nens amb el mestre Mesclans i les nenes amb la Sra Teresa o la Sra Núria. Té molts bons records de la festa del Roser, on els hereus de cada casa treien a ballar a les pubilles que volguessin, i després de ballar, a vegades sorgia el festeig. Vallbona era una petita gran família,

sempre ens ajudàvem tots. Quan algú tenia molta feina, ens avisava i anàvem a ajudar-lo en el què fes falta. Per exemple, sortíem moltes vegades de l’escola per ajudar a la carnissera a fer botifarres, a la fornera a passar farina, al pagès a collir ametlles, etcètera. També explica que hi havia una fonda que era un punt de reunió de molts anoiencs, i que sobretot les sessions de ball agrupaven a moltes persones de tota la comarca.

AHIR I AVUI

Abans

Després

La Balbina de la Fuente i la Celsa Elvira són mare i filla, les dues nascudes a Moncalvillo, Burgos, però que cap a l’any 1960 es van traslladar a viure a Santa Margarita de Montbui. Actualment les dues conviuen a la nostra residència i tant una com l’altra són molt alegres i rialleres i tenen l’estima incondicional de la família, que n’està molt pendent.

Benvolguts residents, familiars i treballadors: Aviat començarà una nova estació i ha vingut precedida per canvis organitzatius, duts a terme en els mesos de novembre i desembre, tant en la part de la bugaderia com de la cuina. El canvi s’ha fet per una millor organització del servei i de la seva qualitat, per tal de poder beneficiar els residents. Us agraïm la col·laboració durant aquests mesos de canvi i de nova organització, en la qual s’ha emprès un projecte de remodelació per tal de poder oferir un servei d’acord amb la casuística del centre. També hem aprofitat per renovar la il·luminació de tot el centre i reforçar la de les sales comunes de les plantes per tal de millorar l’eficiència i l’eficàcia, també les zones privades de l’edifici. Durant els mesos de gener i febrer també s’ha procedit a la millora de l’estat de les habitacions de la planta, com a part inicial de la millora que s’anirà realitzant en la resta de plantes progressivament, i també l’adequació de la part exterior de la façana de l’edifici, com a manteniment. Esperem seguir treballant per les famílies i els nostres residents, i que acabeu de passar un bon hivern. Salutacions cordials. Àgatha Barea Català.


6

Casa nostra L’actualitat d’Amavir Vilanova

COSES DE CASA

Canvis a bugaderia i cuina Gràcies per la vostra paciència! Amavir ha apostat per fer un canvi en dos dels serveis bàsics del centre, la bugaderia i la cuina. En el cas de bugaderia, des del mes de novembre passat, la gestió d’aquestes tasques les ha assumit el mateix centre, i tota la roba es renta i es gestiona a la residència, no es deriva cap peça externament. Aquest ha estat un canvi destacable, on s’ha fet una inversió important per tal de poder atendre la totalitat del servei amb les millors garanties, ja sigui tant amb maquinària nova per a la rentada, la planxada o l’assecada de la roba, com amb personal nou que aprèn el funcionament de tot plegat. També hi ha hagut canvis en el servei de cuina, des del desembre passat és gestionat per una empresa externa, Aramark, que s’encarrega de la compra d’aliments, l’elaboració de plats o la gestió de les dietes, entre altres activitats. Un altre canvi rellevant que va començar a final d’any i que també ha necessitat unes setmanes per agafar el ritme i poder funcionar amb la màxima normalitat possible. En tots dos casos us volem donar les gràcies per la paciència que esteu tenint, no han estat canvis senzills i la vostra comprensió, sumada a les ganes d’aprendre de les noves treballadores i de l’empresa, i a la voluntat del centre de seguir avançant cap a un millor servei, faran que en breu puguem gaudir d’uns serveis eficaços i satisfactoris per a tots plegats.

Treballant de valent a la bugaderia.

QUI ÉS QUI

RECORDS

Karina Reyes, infermera

Activitats destacades

Li agraden les bromes i xafardejar, però sobretot el menjar. Edat: 34 anys. A Amavir des de: 2008. El millor d’Amavir: Ella mateixa. Virtut: Sincera, amb bona autoestima i optimista. Defecte: Controladora i exigent. Aficions: Llegir, la bona música, caminar, el cinema, la platja, etc. Llibre: Els de Paulo Coelho i Carlos Ruiz Zafón. Pel·lícula: El perfume, Tom Tykwer. Grup de música: Bruno Mars i Shakira. Menjar preferit: Xocolata, arròs, cebiche, xocolata, pizza i xocolata.

A part de les activitats que hem detallat al llarg del diari, n’hi ha algunes més que voldríem destacar. Hem celebrat amb els joves del Monalco el dia de la infància, on vam poder compartir un matí de jocs i confidències. També hem col·laborat amb l’ajuntament i el CAP en la decoració d’unes urnes que s’han repartit pel municipi perquè els vilanovins poguessin opinar sobre alguns aspectes del seu municipi. Volem aprofitar aquest espai per acomiadar-nos de l’Antònia, una cuinera que després de 65 anys treballats es jubila! Moltes felicitats, gaudeix molt d’aquesta nova etapa tan merescuda!

Vilanova ene18  
Vilanova ene18  
Advertisement