Page 1


Välkommen till en väldisponerad 20-talsfyra mitt i Vasastaden Vi på Alvhem arbetar alltid i team med de bästa specialister för att berätta historien om den lägenhet vi säljer. Så att du skall få rätt känsla för lägenhetens möjligheter och unika detaljer. Vad som är gjort i den, om den är renoverad etc. Teamet består av inredare/stylister, fotografer och kommunikatörer, men också hantverkare. Just denna lägenhet på Erik Dahlbergsgatan 34 bjuder på både ett påkostat badrum med tvättmöjligheter och ett platsbyggt kök med serveringsskåp och bevarat skafferi. Välkommen att bläddra vidare och se hur jag och mitt team valt att berätta historien om just denna lägenhet - ett drömhem som kan bli ditt.

Ansvarig mäklare SARA WIBRÉUS Partner/Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0766-44 66 15 sara@alvhem.com

Assisterande mäklare

ANDREAS LUNDBERG Reg. Fastighetsmäklare Mobil: 0766-44 06 62 andreas@alvhem.com

Upptäck mer om oss, vår värld och våra drömhem på www.alvhem.com


Resumé

ERIK DAHLBERGSGATAN 34 Rum: 4 + kök Boarea: ca 113 kvm Våning: 3 av 4 Avgift: 3 907 kr/mån Utgångspris: 6 750 000 kr Förening: Brf Erik Dahlberg


BERÄTTELSEN Erik Dahlbergsgatan 34

En sann 20-talsdröm Väldisponerad 20-talsfyra på våning 3 av 4 i lågt belånad brf med hiss. Påkostat badrum med tvättmöjligheter (-16) och platsbyggt kök med serveringsskåp och bevarat skafferi (-13). Fungerande kakelugn, stora sällskapsytor och upp till tre bra sovrum. Delad österbalkong med utgång från köket och stor, trivsam innergård.

Mäklare/text: SARA WIBRÉUS Foto: FREDRIK J. KARLSSON. Form: MALIN JOHANSSON


BRF ERIK DAHLBERG i vackra hörnfastighet

OM DU VILL BO mitt i Vasastaden, uppskattar 20-

talets strama arkitektur, stora sociala ytor, platsbyggt kök, påkostat badrum med badkar och tvättmöjligheter, fungerande kakelugn och högt i tak - ja då har du nu hittat ett boende som infriar alla dina önskningar. På vån 3 av 4 i välhållet hus anno 1921 förmedlar vi nu detta vackra hem om hela 113 kvadratmeter. Fyran på Erik Dahlbergsgatan 34 är tveklöst en lägenhet på hög nivå, både bildligt och bokstavligt talat. Den som flyttar in i brf Erik Dahlbergs vackra hörnfastighet kan dessutom stoltsera med en extremt lågt belånad och välskött förening. Läget på anrika Erik Dahlbergsgatan är bästa tänkbara: näst högsta våningsplanet garanterar både rikligt ljusinsläpp och ett ostört läge. Lägenheten är en dröm för den som är svag för blyinfattade fönster, fasta serveringsskåp, finurligt inbyggda garderober, parkett i original, spröjs, och en mängd andra nästan 100 år gamla detaljer som fortfarande är fint bevarade. På 20-talet var man noga med att göra ett fantastiskt första intryck. Vi kliver in i lägenhetens magnifika entré, ett rum värdigt den vackra våningen och man känner att man trätt in i en stor lägenhet. Prioriteras umgänge finns här gott om plats för möblemang. Är det istället barnvagnen

som behöver parkeras rullas den smidigt in i hissen och rakt in i lägenheten. Nuvarande ägare har låtit lägga in ljus kalksten med underliggande värmeslingor, vilket är både praktiskt och snyggt. Ett blyinfattat fönster mot det bakre trapphuset blir en fin tidstypisk detalj. Innanför entrérummet ligger ett litet kapprum där alla jackor och skor får plats. I serveringsgången, som binder ihop hela lägenheten, är samtliga skåp och garderober intakta, vilket ger fantastiska förvaringsmöjligheter. Golvet är framtaget och brädorna är hela och fina i lackat utförande. Det första rummet av tre i fil, utmärkt som matsal, sällskapsrum eller sovrum. Väl tilltaget med många möjligheter till möblering. Fint bevarade skjutdörrar skiljer av detta rum mot vardagsrummet och ytterligare en massiv spegeldörr leder ut i hallen. Generös takhöjd, nymålade väggar och parkett i fiskbensläggning. Lägenheten gör sig tveklöst mycket bra i vårskrud, men på vintern är det gott att kunna tända en brasa i kakelugnen. För den som behöver tre sovrum passar detta rum utmärkt som lyxigt master bedroom. Ta gärna en titt på lägenhetens fönster med munblåsta originalglas och tunna bågar för maximalt ljusinsläpp.


Vackert trapphus där hissen tar dig bekvämt upp till lägenheten

Mittenrummet blir den givna samlingsplatsen med utrymme för både soffgrupp och sköna fåtöljer. Härifrån ges en trevlig inblick till både matsal, hall och sovrum. Fiskbensparkett, höga fotlister, stram stuckatur och ljust målade väggar. Rummet ligger i västerläge och ljuset garanteras av ett stort spröjsat fönster. Elegant skjutdörr leder in till sovrummet. Stort nog att rymma både dubbelsäng och en hel garderobslänga, tyst nog för en god natts sömn. Här ligger brädgolvet kvar sedan huset byggdes för snart 100 år sedan och väggarna går i ljusgrått. På 20-talet tänkte man praktiskt och de två inbyggda garderoberna i vardera hörnet är fortfarande kvar. Smakfullt och påkostat badrum som renoverats av fackmän så sent som 2016. Nuvarande ägare valde att i samband med renoveringen utöka badrummet något för att göra plats för både badkar och tvättmaskin. Vägghängd wc med fin avställningsyta i grå kalksten. Helkaklade väggar i vitt och golv av kalksten i klassiskt mönster från Fired Earth med underliggande värmeslingor. En rymlig kommod med ovansittande spegelskåp samt ytterligare skåp ovanför tvättmaskinen ger utmärkta förvaringsmöjligheter. I taket sitter infällda, dimbara spotlights.

För er som ofta lagar mat och allmänt gärna hänger i köket är detta en sann dröm. Inredningen kommer från Alsike utanför Knivsta och platsbyggdes hösten 2013. Köket är anpassat efter lägenhetens ursprungliga skåpsinredning, vilket ger ett harmoniskt och tidstypiskt intryck. Arbetsbänk i stenkomposit från Sile Stone, diskmaskin från Miéle och gasspis (stadsgas) höjer också kvalitetskänslan. Vita väggar, plankgolv i original och så alla dessa finurliga förvaringsmöjligheter - allt har sin plats. Äntligen ett kök med ett riktigt städskåp, serveringsskåp och skafferi. Frukosten intas med fördel med utsikt över den vackra blodboken som snart slår ut i blom. Balkongen delas med trevliga grannar och bjuder på österläge. Här ryms både utemöbler och planteringar. Vid tiden för husets uppförande var detta jungfruns sovrum. I dag ett mysigt barnrum men kan lika gärna användas som gäst-/arbetsrum eller en väl tilltagen walk in closet. En fullstor säng och ett skrivbord får utan vidare plats. Även här finns också en inbyggd garderob.


Detta hem bjuder pĂĽ tvĂĽ bevarade serveringsskĂĽp


MATSALEN med fungerande kakelugn

Matsal fรถr stora middagsbjudningar eller master bedroom


Skjutdรถrrar i original avskiljer rummen i fil


Originaldetaljer i mycket gott skick


VARDAGSRUMMET den givna samlingsplatsen

Parkett från 1921, skönt för både ögat och fötterna


KÖKET platsbyggt 2013

Äntligen ett kök med ett riktigt städskåp, serveringsskåp och skafferi.


Från köket nås den gemensamma balkongen


Delad balkong i hÜgt och fritt läge mot gürden


SOVRUMMET med gott om förvaring

På 20-talet tänkte man praktiskt och de två inbyggda garderoberna i vardera hörnet är fortfarande kvar


LILLA SOVRUMMET i knäpptyst gårdsläge

Inbyggd klädförvaring bakom vacker spegeldörr


Renoverade originalfรถnster i hela fastigheten


BADRUMMET stort & stilrent

Smakfullt och påkostat badrum som renoverats av fackmän så sent som 2016


Möblerbar entréhall med kalksten och golvvärme


STILEN arkitekturen och detaljerna

Lägenheten är en dröm för den som är svag för blyinfattade fönster, fasta serveringsskåp, finurligt inbyggda garderober, parkett i original, spröjs, och en mängd andra nästan 100 år gamla detaljer som fortfarande är fint bevarade.


Upptäck mer på alvhem.com


Hitta detaljerna till ditt hem i Alvhems konceptbutik i Lorensberg. Möbler, inredning och byggnadsvård. Få inspiration på alvhem.com/inredning.


BOSTADSRÄTTSFÖRENING Brf Erik Dahlberg

Föreningen Brf Erik Dahlberg förvärvade fastigheten Vasastaden 18:1 år 1992. De tre femvåningshusen på Erik Dahlbergsgatan 32, Erik Dahlbergsgatan 34 och Engelbrektsgatan 11 i klassicistisk stil stod klara i början på 20-talet. Husen har vackra putsade fasader med spröjsade fönster och vita karmar.

Mäklare/text: SARA WIBRÉUS Föreningen består av 32 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler i markplan med hyresrätt. Den totala bostadsytan uppgår till 3 536 kvm och lokalytan till 242 kvm. Fastigheternas totala taxeringsvärde uppgick vid årsskiftet 16/17 till ca 91,2 mkr varav byggnader avser ca 89 mkr. Föreningens ekonomi är stabil och likviditeten god. Belåningen är på totalt ca 4,4 mkr, vilket ger ca 1 250 kr/kvm bostadsrättsyta. Snittet för motsvarande bostadsrättsföreningar i Göteborgs innerstad är ca 6 000 kr/kvm. Under 2016 amorterades 400 000 kr och planen är att fortsätta amortera ytterligare 400 000 kr varje år framöver. Föreningen har två affärslokaler i gatuplan och fem garageplatser, vilka i dagsläget står för ca 18 procent av intäkterna. Årsavgifterna som legat oförändrade under många år planeras vara fortsatt oförändrade för kommande år (avstämt med styrelsen 2018-04-24). GENOMFÖRDA RENOVERINGAR

1998: Omputsning av fasad 2001: Omläggning av tak

2008: Byte av elstammar 2008: Nyinstallation av hiss 2008: Ny tvättmaskin 2009: Renovering av portar 2009: Nya ringklockor 2009: Byte av hissgrind på 34:an 2009: Målning av portal 2010: Tryckstegringspump 2010: Byte av VA Servis 2011: Renovering av fönster 2011: Renovering av trapphus 2012: Ny tvättmaskin 2012: Nytt torkskåp 2013: Renovering av fasad gårdssidan 2013: Renovering av balkonger mot innergård 2014: Installation av brandlarm 2015: Del av portalen fukt- och special-puts behandlades 2016: Nya säkerhetsklassade ytterdörrar installerades och totalrenovering av tvättstugan 2017: Relining av stammar i källaren 2017: Pannrummet byggdes om till ett gemensamt "hobbyrum"


Mer information finns på hemsidan: www.brferikdahlberg.one

För de kommande åren planeras inga stora underhållsinsatser, huset anses var i mycket gott skick. Administration och ekonomisk förvaltning ombesörjs av SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum). Styrelsen samt en fastighetsskötare (deltid) ansvarar för fastighetsskötseln. Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgar. Överlåtelseavgiften betalas av säljaren. Föreningen är fullvärdesförsäkrade hos Söderberg & Partners och i försäkringen ingår även kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna. Trappstädning är utlagt på entreprenad och bredbandsleverantör är Comhem. Juridisk person godkänns ej som medlem i föreningen. Föreningen har en fin och skyddad innergård med soliga sittplatser sommartid. Inom kort grönskar den vackra blodboken dessutom! Välutrustad tvättstuga ligger med ingång från gården. Tre tvättmaskiner, torktumlare, mangel och torkskåp gör maskinparken komplett. Renoverad februari 2016. I månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-tv. Boendeparkering gäller i området och kostar ca 635 kronor per månad. Föreningen förfogar över 5 garageplatser. I dagsläget är det kö till samtliga garageplatser.


FAKTA OM BOSTADEN Adress: Erik Dahlbergsgatan 34 Antal rum: 4 + kök Boarea: Ca 113 kvm Faktisk uppmätn norm SS 021054 Våning: 3 av 4 Avgift: 3 907 kr (inkl värme, VA, kabel-tv) Pris: 6 750 000 kr (Utgångspris) Förening: Brf Erik Dahlberg Upplåtelseform: Bostadsrätt Andelstal: 3,03% Andel av årsavgift: 3,03% Lägenhetsnr: 22 Driftskostnader: 5 600 kr/år, varav el: 3 600 kr, försäkring: 2 000 kr Beräknad på 3 personer per hushåll.

BYGGNADEN Byggnadstyp: 20-talsfastighet Byggår: 1921 Hiss: Hiss finns Uppvärmning: Fjärrvärme Ventilation: Självdrag Fönster: 2-glas Energiprestanda: 155 kWh/kvm, enligt energideklaration utförd den 2012-10-23 Kontakta mäklaren för att få en personlig boendekostnadskalkyl.


Viss avvikelse kan fÜrekomma, ritningen är ej skalenlig

Erik Dahlbergsgatan 34


Erik Dahlbergsgatan 34  
Erik Dahlbergsgatan 34  
Advertisement