Page 1

ESC MARIÀ GALÍ I GUIX C/ de les Vinyoles, nº 40 (08225) TERRASSA

www.escolamariagali.cat

GALITIC-BUTLLETI.BLOGSPOT.COM

Al bloc hem creat una pestanya on trobareu tots els articles publicats d'una forma endreçada i amb els enllaços corresponents per a què us sigui més fàcil trobar la informació.

ÍNDEX 1

1 1 2 2 2 2

NESTOR ALONSO. Vist al bloc "EDUC@CONTIC".

2 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4

Els Fiasco Awards són una iniciativa privada sense ànim de lucre que vol premiar els millors projectes, idees, productes o serveis de qualsevol àmbit del sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions (TIC), impulsats, desenvolupats o prestats per persones, col·lectius, institucions o empreses, que s'hagin acabat convertint en un Fiasco. A les nominacions d'aquest any s'han posat els mateixos, perquè l'any passat van proposar a l'IPAD com a finalista. Entre els finalistes d'aquest any també hi són el "Google Buzz" i la "Votació electrònica pel referendum de la Diagonal de Barcelona". Però la nota curiosa la trobem entre els finalistes de l'any 2009: en tercera posició... el SAGA del Departament d'Educació (ara d'Ensenyament).

L'ELIC Badalona-Sant Adrià va elaborar al juny del 2006 uns materials que presenten una programació completa per a alumnat nouvingut a primària, en què s'hi recullen els 11 temes de la programació de nivell inicial de català (A1, usuari bàsic) per a escolars de 8 a 16 anys. Es tracta d'una proposta adaptable a les necessitats de cada aula. Dintre de cada tema es poden descarregar els continguts i les programacions. Trobareu l'enllaç al bloc GALITIC.


Pàg. 2

Al butlletí nº 5 (Gener '11) us explicàvem el funcionament de MIDOMI. Doncs aquesta aplicació és molt millor, encara que només està disponible per a dispositius mòvils (Iphone, Ipad, Android o BlackBerry). El de SoundHound no és un concepte nou i l'aplicació ja fa un temps que està disponible a l'App Store, però no deixa de sorprendre lo bé que funciona reconeixent quina cançó és la que està sonant-a la ràdio o a la tele, taral.lejada o cantada i mostrant tot tipus d'informació (títol, autor, àlbum), i fins i tot en molts casos incloent la lletra. Si teniu aquests mòvils no dubteu en descarregarho. Hi ha una versió gratuïta.

Si necessites algun efecte de so en especial i no ho aconsegueixes trobar per enlloc, llavors et recomanem que provis sort amb FindSound. FindSound és un cercador d'Internet que indexa centenars de milers d'efectes de so de diferents tipus, de manera que després de donar unes paraules de referència, el sistema detectarà els fitxers d'àudio que puguin ser del teu interès. La teva tasca posterior serà seleccionar els que vulguis baixar i indicar en quin format i qualitat vols descarregar-los. Ah! El cercador només ho fa en anglès i també teniu la secció d'exemples (en espanyol) amb un munt d'arxius seleccionats.

GALITIC

Els Cubees són simpàtics personatges en forma de cubs de paper, que ni tan sols necessiten cola. És suficient amb descarregar-vos les imatges, retallar per les línies, doblegar i enganxar les pestanyes en els llocs adequats. I llest! Una manera barata i divertida de tenir als nens i nenes entretinguts. Només recomanable per l'alumnat de Cicle Superior. Ah! Els i les mestres també hi poden. Les plantilles estan endreçades per temàtiques, però a l'apartat POP-CULTURE trobareu un munt de cubees (com el d'Obama, Superman, Spiderman...).

Una “cacera del tresor” (en anglès “Treasure Hunt”, “Scavenger Hunt” o “Knowledge Hunt”, ja que de les tres formes se la coneix) és una de les estructures d'activitat didàctica més populars entre els docents que utilitzen Internet en les seves classes. Una cacera del tresor és una pàgina web amb una sèrie de preguntes i una llista de pàgines web en les quals els alumnes busquen les respostes. Al final s'acostuma a incloure la “gran pregunta” per integrar i valorar el que s'ha après durant la recerca.

I si voleu experimentar amb càmeres de fotos de paper proveu amb READYMACH.

Quadre de "Caceres del Tresor" llestes per a treballar amb l'alumnat per àrees. Veure bloc GALITIC.

Les caceres del tresor són estratègies útils per adquirir informació sobre un tema determinat i practicar habilitats i procediments relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació en general i amb l'accés a la informació a través de la Internet en particular. Tret d'un article d'en Jordi Adell Centre d’Educació i Noves Tecnologies Universitat Jaume I

En la següent adreça podreu descarregar 16 fonts educatives per poder treballar al word. Des de la típica MEMIMA o MASSALLERA a d'altres com les PUNTEJADES o PUNTEJADES AMB FLETXES per guiar el traç de l'alumnat de Educació Infantil i Cicle Inicial. http://sites.google.com/site/tocsdetics/Home/ fonts_escolars.zip Desar a: C:\WINDOWS\FONTS


Pàg. 3

Un molt bon PICASA on es recullen moltíssimes fitxes a punt per descarregar. Podeu trobar activitats sobre sumes i restes, vocabulari (fruites, animals, formes...), lectoescriptura, contes...

GALITIC

Moltes vegades hem d'editar algun document, però necessitem que altres persones també vegin el que hem escrit o que agreguin algunes paraules o paràgrafs. "Titan Pad" és una genial aplicació web amb la qual podem editar els nostres arxius o documents, però no tot queda aquí, sinó que podem compartir aquests documents amb altres persones gràcies a un link que només tu sabràs, d'aquesta manera editarem el document de manera simultània i fàcilment entre tothom. Cada usuari conectat tindrà un color. Feu una petita pràctica a: http://titanpad.com/CbKVAEhxxT

https://picasaweb.google.com/brimar333

Tot el material està preparat per poder descarregar o imprimir.

Teniu fotos divertides dels vostres alumnes? Voleu fer un collage amb fotos de mestres? Doncs aquesta web és un magnífic lloc per fer-ho. Si us registreu podreu utilitzar totes les plantilles que us proposen. El resultat és un collage a gran resolució. L'únic problema és que us sortirà amb el logo, però sempre es pot retocar amb algun programa d'edició digital.

Excel·lent joc de lògica i intel·ligència. S'han de posar totes les figures en ordre i en el lloc que els toca per deixar el territori llis perquè el tren pugui passar sense trobar cap obstacle pel mig. 24 nivells recomanable per tota la Primària.

"Jaque Mate" és un espai d'Educared destinat a l'aprenentatge dels escacs per part de l'alumnat, famílies i professorat. La pàgina web ofereix múltiples possibilitats: cursos d'iniciació en format PDF, i vídeo, software gratuït per poder jugar, exercicies d'avaluació, diccionari sobre escacs... Els escacs és una bona eina educativa amb la que es treballa la concentració, la memòria, la capacitat de decisió, el pensament analític o l'ànim de superació. Recomanable per CM i CS.


ESC MARIÀ GALÍ I GUIX C/ de les Vinyoles, nº 40 (08225) www.escolamariagali.cat TERRASSA

Deixeu els vostres comentaris, propostes, desitjos, necessitats i/o problemes a l'adreça:

En la barra de menús trobareu totes les àrees classificades (observeu la imatge de dalt): Matemàtiques, Llengua, EDU 2.0, Música, Física i Química, Habilitats Bàsiques, Social-Naturals, Anglès i Generadors. Dintre de cada menú hi ha un munt d'activitats ja dissenyades per a utilitzar amb les PDI's. I gairebé tot està en versió castellana i catalana.

galitic.butlleti@gmail.com

"Activitats interactives de l'àrea de Llengua"

Versió electrònica: galitic-butlleti.blogspot.com

"Quan entrem al pavelló, els problemes es queden fora. Tots tenim algun, però els problemes es queden fora. Aquí només tenim l'equip. Sou vosaltres els que us tireu a terra a buscar la pilota. Sou vosaltres els que us quedeu a la banqueta mentre altres juguen. L'equip és la família. Ho tenim clar?". Pares enfrontats per l'esport, adolescents que només volen jugar... ENLLAÇ AL BLOC.

Espectacular vídeo realitzat amb una càmara super lenta. S'ha fet "només" a 2.500 fotogrames per segon, però la càmara pot arribar fins a 10.000 fotogrames. A aquestes resolucions es podria aturar fins i tot una bala. Ho trobareu a: YOUTUBE: "LOCKED IN A VEGAS..."

Aquest vídeo comercial és una mostra clara de com les noves tecnologies canviaran les nostres vides. Moltes de les aplicacions que es veuen al vídeo ja són una realitat. D'altres de ben segur que les trobarem normals d'aquí a poc. Aquest vídeo no us deixarà indiferents; val la pena que us el mireu. YOUTUBE: "A DAY MADE OF GLASS..."

P3: Expliquem el conte d' "En Tabalet" i fem presentacions dels projectes dels "Cargols" i dels "Conills". P4: Pengem fotos del racó d'experiments: "l'olfacte". P5: Pengem fotos de les activitats "Jugant amb Joan Maragall" i "Fem massatges". 1r.: Treballem els rodolins i pengem fotos de les activitats "Un mar especial" i de les feines als boscos. 2n.: Fotos de les activitats "En Yorgos vé de Grècia", "Fem un quiosc" i del "Taller de rèptils i amfibis". 3r.: Article: "Com volem que sigui la nostra disfressa". 4t.: Fem un article sobre la visita de la Flautina i de l'entrega de premis del concurs de "Còmics". 5è: Recordatori de les sortides a realitzar després de la Setmana Blanca. 6è: Article sobre el "Diary Narcels32", diari que vol engegar l'alumnat de 6è. I es treballa la Revolució Industrial amb vídeos de Charles Chaplin ("Temps Moderns" i "El Gran Dictador").

GALITIC Nº 6 (Març '11)  

Butlletí TIC de l'Escola Marià Galí de Terrassa. Edició nº 6 de Març ¡11

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you