Page 1

ESC MARIÀ GALÍ I GUIX C/ de les Vinyoles, nº 40 (08225) TERRASSA

www.xtec.cat/ceipmariagali

GALITIC-BUTLLETI.BLOGSPOT.COM

De ben segur que a alguns dels alumnes de Cicle Incial ja els hi comencen a caure les dents. Mireu com viu en Jonas la caiguda de la seva primera dent. La caiguda de la primera dent és tot un aconteixement. En aquest video podem veure com ho viu el seu protagonista. Una història simpàtica que ens pot servir per encetar posteriorment una conversa. Busqueu al YouTube: "Jonas and the tooth"

Al bloc del butlletí trobareu tota aquesta informació amb els enllaços corresponents i molt més. La quantitat de recursos és molt gran i a partir d'ara anirem ampliant els articles per a què tingueu els materials des del primer moment. Aneu consultant periòdicament el bloc perquè l'anirem actualitzant.

ÍNDEX 1

1 1 2 2

GATURRO. Vist al bloc "RED TIC".

2 2 2 3 3 3 3 3 3 4 4 4 4 4

Una bona notícia per a tot el col·lectiu de mestres és poder gaudir d'aquest nou accés a tota la nostra Informació Llibres digitals creats per informació. La nova Antic portal referida als docents i alumnat. Una nova ÈPOCA. Heu "XTEC" engloba totes les d'utilitzar el cursos de forma de crear i desar la formació informació. A destacar: les eines que veníem mateix usuari telemàtica. Novetats del CREDA Lleida i contresenya. utilitzant i incorpora d'altres de l'entorn Google Desde el portal XTEC trobareu una pestanyeta que que ens facilitarà molt la accedeix a LA MEVA XTEC. L'usuari i contrasenya és el mateix que amb l'antic correu. feina.


Pàg. 2

Sembla una broma però Midomi.com ens ofereix una àmplia galeria d'artistes i música per escoltar... però si la vols trobar hauràs de dir-li quin cantant vols o TARAL·LEJAR la seva melodia. Midomi és un portal web que podem definir de moltes maneres. D'una banda es pot dir que Midomi és una xarxa social dels apassionats per la música. Aquí trobaràs molts temes enviats pels usuaris, hi ha una gran varietat de temes musicals, gèneres i artistes. D'altra banda Midomi és un cercador de temes i artistes per reconeixement de les coincidències de les notes que entorns de la cançó.

SOUNDSNAP s'ocupa de trobar efectes de so d'alta qualitat. Amb efectes que van des d'animals a transports et trobaràs amb gairebé tot el que necessites per la teva creació. Utilitzar SOUNDSNAP és ben senzill, o utilitzes el cercador o navegues per les categories de la pàgina principal, també et permet escoltar els arxius abans de descarregar-los, i els efectes de so estan disponibles en mp3, wav o aiff. SOUNDSNAP disposa d'efectes de so de gran qualitat, creats per professionals de la indústria i fins i tot aficionats.

GALITIC

El bloc "EducaconTIC" ha publicat una magnífica entrada amb un munt de material per treballar amb la flauta dolça. Trobareu enllaços per fer digitalitzacions, assajos amb flauta, quadern de partitures, enllaços a blocs temàtics de flauta dolça, videos del Youtube... Al nostre bloc trobareu l'enllaç a l'article amb tota la informació. Una altra web a destacar és el "Taller de Flauta" resultat d'un Projecte Comenius. Per cert, la pàgina està realitzada amb WIX una eina 2.0 que et permet crear pàgines web amb plantilles, amb un resultat excel·lent.

Quantes vegades has vist aquests grans cartells als cinemes i t'has dit Com m'agradaria tenir això a casa meva! T'has plantejat ensenyar-los un mapa als alumnes, però ni la pantalla de projector permet tant detall sense perdre definició? Ara tens la teva oportunitat. Si vols crear un pòster de la mida que us interessi i imprimir per a les teves classes, Blockposter t'ho posa fàcil.

MuseScore és un programa editor de partitures d'ús lliure amb versions per a Windows, Mac i Ubuntu. És bastant senzill d'utilitzar, la seva pàgina oficial compta amb un complet manual i el més important per a l'ús a l'aula, MuseScore està en castellà. Si estem aplicant les TIC en les nostres classes de música podem posar als nostres alumnes a escriure música a l'ordinador.

En només tres clics el tens preparat en un pdf per imprimir. La imatge que tu prefereixis, triada des del teu equip i sense necessitat de registrar-se. Pots fer un trencaclosques gegant a terra o en un mural entre l'alumnat. Fins i tot si ets d'educació infantil, pots treure una d'aquelles boniques imatges per pintar, preparar-la en mida pòster, i fer que la pintin i la ordenin seqüencialment.

Com que és un programa lliure ens permet que, a més de tenir-lo instal lat en els ordinadors de l'aula, els alumnes puguin descarregar i instal lar en els seus ordinadors personals i podrà realitzar treballs i partitures a casa. http://musescore.org/ Al bloc de GALITIC podeu veure un tutorial del Youtube.


Pàg. 3

A mitjans de desembre va començar a funcionar Histotube, un portal amb una acurada selecció de videos sobre història i patrimoni en català a Internet. Aquesta web està pensada per tal que sigui útil a docents, alumnes i a totes aquelles persones interessades en la història. Histotube no és un projecte aïllat, ja que els historiadors que l'han creat ja ho feien de forma individual amb altres blocs. http://histotube.blogspot.com/ També ho podreu trobar al Twitter i al Facebook.

Una proposta per a treballar amb el Google Earth podria ser fer una gimcana virtual. En la proposta de treball s'utilitza un document Word on es donen les instruccions i la fitxa de treball i un "Àlbum de Viatge" (power point) on s'aniran enganxant les fotos dels llocs que van visitant. En el bloc de GALITIC us deixem penjada una proposta de treball amb quatre llocs a visitar: la Sagrada Família, les Piràmides d'Egipte, l'Everest i la Torre Eiffel. L'alumnat pot buscar informació mitjançant les icones de Viquipèdia que els usuaris de Google Earth han anat publicant.

GALITIC

Friv és un senzill directori de mini jocs Shockwave / Flash en línia, que es limita a presentar una graella amb al voltant de 250 d'ells a punt per a ser carregats amb un sol clic. Només cal donar clic a la captura de cada joc per entrar i començar a jugar; Friv té l'avantatge que molts dels jocs no tenen publicitat ia més s'adapten a la mida de la pantalla, però un problema d'aquesta pàgina, és que pot trigar a carregar, així que sigues pacient i gaudeix.

Ho podeu trobar a: http://www.friv.com/ A la secció d'Alumnes del bloc de l'escola trobareu: http://www.ferryhalim.com/orisinal/

ThatQuiz és un lloc de web per a mestres i estudiants. Els facilita generar exercicis i veure resultats de manera molt ràpida. En particular, és bona eina per a l'ensenyament de les matemàtiques. Per l'alumnat no cal registrar-se. Tots els exercicis són disponibles des de la pàgina principal. Els mestres que es vulguin registrar reben informes sobre les notes i el progrés dels seus alumnes. També tenen accés a més eines educatives fins i tot el directori d'exàmens públics. És gratis. Es poden dissenyar les proves que vulguem i queden a disposició de la resta de mestres. Si la prova és assignada a una classe, us proporcionaran una clau d'accés per l'alumnat.

Espai col·laboratiu i d’intercanvi d’idees per a l’elaboració de materials: tapes d’àlbum, disfresses, manualitats i ambientació. Dintre de cadascuna d'aquestes categories hi ha una sèrie d'àlbums i dintre de cada àlbum els arxius. Per exemple: dintre de la categoria de tapes hi ha Nadal, Primavera, Estiu, Projectes i altres...

Quina és la diferència entre un i l'altre? El "flash mob" és una acció organitzada en la qual un gran grup de persones es reuneix de sobte en un lloc públic, realitza quelcom una mica inusual i després es dispersa ràpidament. En canvi, els "lip dubs" és un vídeo musical realitzat per un grup de persones que sincronitzen els seus llavis, gestos i moviments amb una cançó popular o qualsevol altra font musical. Se sol realitzar en una sola presa (pla seqüència), en què els participants fan playback mentre sona la música en un reproductor mòbil. Aquí en teniu dos webs amb un munt d'exemples: http://www.allflashmobs.com/ http://www.lipdub.eu/es/blog/


ESC MARIÀ GALÍ I GUIX C/ de les Vinyoles, nº 40 (08225) www.xtec.cat/ceipmariagali TERRASSA Versió electrònica: galitic-butlleti.blogspot.com

Amb l'arribada de la primera PDI al centre, tant professors com alumnes, han de passar un període de "adaptació" en què els guixos passen a convertir-se en "retoladors digitals". Al principi, la pressió que s'ha d'exercir sobre la pissarra és qüestió de pràctica ... ni molta, ni poca ... la justa. I quina millor manera d'utilitzar quaderns de grafomotricitat per adquirir aquesta habilitat! Uns quants exercicis i haurem aconseguit dominar a la perfecció l'escriptura en la nostra PDI. http://issuu.com/cristina.e.burgos/docs/caligrafia__ejercicios_de_grafomotricidad_2/60

Deixeu els vostres comentaris, propostes, desitjos, necessitats i/o problemes a l'adreça: galitic.butlleti@gmail.com

En aquesta web trobareu les lletres de més de 25000 cançons, 1500 artistes i més de 3000 discos en català. A més trobareu la SONOSFERA, un recull de més de 200 blocs de música.

P3: Expliquem el conte d' "En Tabalet" i fem presentacions dels projectes dels "Cargols" i dels "Conills". P4: Fem una presentació de fotos del projecte dels "Coets i els Astronautes". P5: Pengem uns reculls de fotos de tots els nens i nenes, de l'esmorzar i el tió de Nadal i de les nostres joguines. 1r.: Treballem la roda alimentària amb fotos i videos. També treballem la dita de Novembre. 2n.: Hem gravat el poema "Novembre" de Miquel Martí i Pol i hem fet un text col·laboratiu. 3r.: Treballem les taules del 8 i del 9 amb videos, ens feliciten el Nadal amb una cançó i fem un article sobre la visita de la Flautina 4t.: Fem un article sobre la visita de la Flautina i de l'entrega de premis del concurs de "Còmics". 5è: Ens proposen uns enllaços per fer puzzles durant les vacances i pengem videos sobre l'Univers. 6è: Les tutores ens fan cinc cèntims de la feina que ens espera. Treballem l'electricitat i els delegats de la classe ens demanen ajuda. També hem buscat informació sobre equips de futbol.

A la pàgina principal de GENMAGIC podem trobar diferents tipus d'activitats interactiuves, fitxes PDI, generadors... En concret, l'enllaç que us proposem és un cercador d'activitats "flash" que tots els col·laboradors de la pàgina han deixat penjats. N'hi ha de totes les àrees i cicles. És un bon lloc per trobar recursos. http://www.genmagic.net/repositorio/search.php

Aquest video està extret de la sèrie "Glee". Un professor d'espanyol d'un institut americà té l'enorme il·lusió de retornar al cor de l'escola la seva antiga esplendor. Però al "càsting" només es presenten cinc candidats. En aquest video, un cor canta en llenguatge de signes la cançó "Imagine" de John Lennon. I després... Us deixo l'enllaç al bloc.

CHILDREN SEE, CHILDREN DO

O el que és el mateix: "els nens veuen, els nens fan". És un anunci del govern australià per concienciar a les families sobre l'educació dels seus fills. És una mica antic, però és bon recurs per poder treballar a les classes de tutoria o filosofia. També el trobareu enllaçat al bloc.

GALÍTIC Nº 5 - Gener '11  

Butlletí de recursos educatius de l'Escola Marià Galí de Terrassa (Barcelona). Exemplar número 5 de Gener '11. També ho trobareu al bloc......

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you