Page 1

Aarhus School of Architecture

Engaging through Architecture

NEWDOMICIL

DESIGN-MINISTERIET.DK


NEWDOM COMPANY of Architecture

Eng


MICIL

gaging through Architecture

converge to a single point


PYRAMIDE UNDER CONSTRUCTION

Vi tager udgangspunkt i noget af det ældste menneskeskabte arkitektur, der eksisterer i verdenen. Det starter med firkanten. De 4 huse for ØST VEST SYD og NORD


DESIGN-MINISTERIET.DK


WHAT WILL INSPIRE OUR FUTURE ARCHITECT

Dear reader

In designing on new concepts for obtained values in a future school of architecture in Aarhus, we came across a concept, that we would like ALSO to present for you. Okay - Vi kan godt se, at et sådant projekt kræver lidt overbevisning, men vi kunne ikke lade være med at gå i “spin med konceptet.”.. Vi er ikke i tvivl om, at når man står overfor nogle interessante teknologiske spændende meget svære valg, inputs fra nær og fjern. Arkitektur af en hver art, og i alle farver og materialer. Det kan være svært at enstemmig vurdere hvilken “Form” der passer ens virksomhed. Er man på udkig efter markant - funktionel, og rå - arkitektur måske endda simpel arkitektur ? Forenklet i en simple ligning...?

Architecture equals life ?

Vi har et udgangspunkt i matematikken

Einstein benyttede det til at udrede komplicerede universelle begivenheder på en enkel algoritme. 2 Form og funktion, outside of the box or in the box thinking, it is all part of nature..

Vi kan lave bevidsthed med algoritme ;-) Med chancen for endelig at blive samlet på én adresse, og at komme under 1. samlende tag,

Vil vi rigtig gerne hjælpe med designet af vores fremtidige skole for arkitektur -”NEWDOMICIL” og synes at I skulle gribe chancen. “Walk the talk”, og Carpe Diem, med muligheden for med et enkelt slag, at manifestere en lille “magt” demonstration - for dansk arkitektur, landskab, kulturområdet for regionen og landet, Europa samt samhørighed med dele af resten af verdenen.

United in Architecture


TS ?

DESIGN-MINISTERIET.DK Vi er afhængig af Solen, så det er rart at vide, hvor den går op og ned. Øst vest nord bedst:-) Hvor er nord? Solens orientering er vigtig, også i Danmark. Perfekt for en bygnings placering og indretning - kald det moderne eller ældgammel viden. Men betydningen er ikke ueffen.. ;_)

Da vi kom omkring “Pyramiden”, dette trekantet element

der rejser sig i en spids i landskabet, og findes spredt rundt på hele kloden, i forskellige kulturer. Måske er det element, som i virkeligheden binder os sammen, som menneske og individer på tværs af religion og kulturer. Så var vi ikke i tvivl om skabelonen. Den ultimative form og perfektion i byggehistorien. Man finder stadig pyramider og nye hulrum;-)

Det er tydligt at fornemme den ro en PYRAMIDE skaber, omkring sig i landskabet og for BYEN. Den udstråler definitionen af “Et nyt Centrum”og Mekka for Arkitektur og Kultur

Magisk og samtidig mystisk for mange

En form, let genkendelig for alle grupperinger af mennesker og folkeslag. En dragende bygningsdesign med et større potentiale. En enorm energi og tiltrækningskraft.

Denne geometri bliver dog sjældent udfordret eller nytænkt. Udover Louvre, og Las Vegas virker det til at vi som arkitekter, byggemestre af verdenen, er “bange” for at udfordre dens rene konstruktion og indhold på ny inspirerende og faciliterende metode

Denne power der står “skrevet” i dimensioneringen af sådanne formfuldendt skabelon. For hvem tør tillade sig at bygge en pyramide og sætte sit navn på så markant arkitektur siden mankind ? Det kræver måske mod at give et fallos en chance i en moderne demokratisk civilisation ? At skabe noget magisk for et helt samfund, dens befolkning og landskabet i horisonten. Det er bevist, at en pyramide kan se ud på flere måder, og med hvert sit islæt, markant i sit særpræg. Også mange tusinde år efter :-) Simpel Arkitektur der forener og samler befolkninger på tværs af kulturer.

NOBODY CAN ARGUE ABOUT A PYRAMID;-) NASA found a pyramid in outer space and nobody knows .


GROUND ZERO - 5.250M2 Vi har ikke opfundet pyramiden, men i udredningen af funktioner om en ny virksomhed med samlende aktiviteter, og gerne i stueniveau; opstod den. For her er det største areal. Indskrevet i lige linier, for det er jo trods alt et offentligt byggeri;-) En firkant med næsten halvdelen af m2 på nederst niveau. Og med 13.000m2 - måske 6 etager - 2.167 m2 pr. etage - Jo, det vil unægteligt også kaste nogle markante slagskygger. Så hvorfor ikke slå nogle markante skygger i kulturtæppet, og starte med at skære slagskyggerne væk! Det er med udgangspunkt i denne form, at m2 er mest nyttige, og hvor de fleste færdes. Her placeres hovedparten af Jeres program. At ankomme til en firkant der rejser sig mod himlen i en spids. Fantastisk tænkt. Uforståeligt stadigvæk hvordan tonstunge byggematerialer er blevet sammensat efter tidens standard. Med vores teknologiske fremskridt i dag, vil det være muligt endelig at udfordre pyramidens geometri, og høste på dens tiltrækning og energier. I har mange m2, der skal presses ind i funktions diagrammet. Et tænkt kulturtæppe der indskriver størstedelen af Jeres values for en nyark i stueplan, og med denne placering at være hovedankomsten til Jeres nye sted og nye identitet.

Det begynder med det første af elementerne - Vand Vitalt for alt liv på jord.

Vi indskriver området på endnu en lokal “Ø”. En ø er selvfølgelig geometrisk rund. Og derved udnytter Cirklen areal. I midten placerer vi Jeres nye markante bygning, som den perfekte firkant den er. It is all math. x^{2}+y^{2}=r^{2} Cirklen, skæres, inddeles, og planlægges efter Jeres fine behov og ønsker. Som en mandala af funktioner. Hvem skal hvorhen og hvordan? Enkelt og Simpelt. NUMBERS, NUMBERS NUMBERS I Cirklen graver vi “Venezianske/Cenote Sagral” kanaler/reservoirs, samt et omfangsdræn i omkredsen af byggegrunden, og i forlængelse af selve godsbanebygningen. Her “holder” vi på vandet til områdets brugere og beboere. Cyklister har nemme adgange til lokale holdepladser, i rum på og under niveau; og i det gamle Presseningehus, som også kunne benyttes som et cykelskur;-) ved ankomsten fra syd vest. VI ophøjer “gamet”, og sampler alle funktionerne, som et “TEMPEL” af 12,5 meter brede overfladebehandlet beton dæk, om et atrium hvis “hulrum” bliver mindre opefter. LARGE HIGH-CEILINGED SPACES AND CHAMBERS.

Her kan man snakke om mødet med hjertet - a void for everything, with a spaciousness and a great amount of flexibility as well as a general workshop character. Alt i ét massivt fælles rum. Herfra vil der være et op til gigantiske 7. etager højt interiør kik på tværs af alle etagerne - wow. En labyrint af arkitektskolens puls. Udstillinger, workshops, undervisning, basar, messer, og sammenkomster på kryds og tværs.

I vinterhalvåret kan nogle

realer være dækket af en tæt tågedis, pga. den lavere beliggenhed. Her vil kun toppen af pyramiden være at se over selve disen. Endnu et smukt billede af New domicil. in the mist of light or Icy mide. Lydbilledet er ligeså vitalt for oplevelsen af et rum - uden at være forstyrrende. Vi vil foreslå, at man installerer interaktive lydbilleder evt af de fire årstider, not the music;-) , “syngeskåle” etc. som et samlende baggrundsbillede. Såvel, lyd info om, kommende events, og meget mere.


DESIGN-MINISTERIET.DK

DECK 1 - 1614M2 Nem adgang på DECK 1 fra alle kanter. Bredde trapper, kan ud-

nyttes til amfi og ellers være færdselsåre fra stueetagen. Madafdelingen tænkes placeret her, ved den største af terrasserne, sydvendt og med et godt udsyn over banelegemet. Nem adgang til og fra dette niveau til de andre dæk. En rummelig etage med biblioteket som omdrejningspunkt og kammer for hjertet af det massive FÆLLESRUM. En perforeret og udhulet Sphere / Æg der benyttes som auditorium, udstilling, bibliotek

MLab og andet

Hele vejen rundt til det massive FÆLLESRUM, i kanter og hjørner, sniger et kateter sig i en meter højde som arbejdspladselement. Med udsigt til alle fire verdenshjørner, og de andre dæk i det enorme rum. En RE-designet Pyramide - med et massivt “fællesrum”, der skaber overblik, samhørighed, og lysindfald på alle dækkene.

Lyset, der er vitalt for liv. Teaching and research;-)

FILTRED LIGHT BY PLANTS

I dette rum kunne man filtrere lyset i gennem bygningen med grønne planter, der hænger ned fra alle etager - som de ældste hængende haver i Babylon. Et gardin af planter som pryder det indvendige af pyramiden. Den grønne farve, som den eneste af farverne stammer fra fotosyntesen i omdannelse til ilt - vitalt for liv.

Et nyt domicil udformet efter en pyramides begreber - og “passer” til de firkantede ‘table to tables. En robust struktur og et kommende “tempel”, for det nye kvarter Pejlemærke for en by og ENERGICENTER, for en hel landsdel. FUNKTIONEL arkitektur - POTENT formgivning der stadig sætter spor i arkitekturen, og i kulturforståelse bredt i samfundet, og på tværs af kulturer.

Cambodjansk Egyptisk Maya det ældste Vs. den moderne arkitektur nyfortolket med nutidens teknologier DECK 2 1295M2

LADIES AND GENTLEMENT

WE DO NOT JUST PRESENT YOUR NEW SCHOOL IN A PYRAMID, BUT OFFERS a beacon of light for the neighbourhood of the city Making the Architecture for you producing more energy, vibrant for future GENERATION. Øst, Vest, Syd og Nord anlægges 2,5 meter bredde udearealer rundt om hele bebyggelsen, i forlængelse af egne etager, og skaber hurtige adgang til det fri. TERRASSERNE kan blive brugt til lidt af hvert i det daglige arbejde, for alle på de enkelte etager; og til beskuelse for områdets fine besøgende. Fra 2. etagen er der også adgang til auditoriet i centrum, i selve det perforeret ”Æg” i det åbne rum.

Hver etage har mulighed for fleksibel indretning på tre sider og med stor bevægelighed i alle fire retninger

Her kan der frit skabes et miljø, møbleret med individuelle arbejdsstationer, undervisning og møder. De ti meter bredde dæk er optimale for fleksibiliteten, udover de 2.5m dybe outdoor faciliteter i omkredsen. Glasvægge digitalt oplyst, fungerer som brandadskillelse, på alle etager til interiøret, ca. 1 1/2 meter fra det åbne void. Det vil samtidigt holde energirammen i ave. Vi vil såvidt muligt efterkomme Jeres ønske om høje etager, og finder en højde, der passer til en bæredygtig energiramme og lokalplan. (max. 41,0 + 1000/13000) kWh/m² pr. år) Vi vil foreslå at gøre oplevelsen ovenfra ned, og nedefra op, anderledes som når man opstiger af viden; tilkommer en højere indsigt og udsigt. De enkelte etager overfladebehandles, eller mønstres i forskellige farvenuancer; med beplantning o.l. Så vel på lofterne ;-) Ansatte sidder fordelt på de forskellige etager fra 1 til 6 etage, med fællesfaciliteter delt i vingen mod nord


Vi mener at en pyramide er bere og potent for udfordringer i det fl

WATER ELEMENTS Med en byggesum på 200 mill minus evt. 30% = 140 mill Er 10.769 kr pr m2 Det er ca. den samme kvadratmeter pris som for Skejby Sygehus - Bare uden det samme indhold;-) Og vi er ikke i tvivl om en

folkelig opbakning og større popularitet for forslaget om en

NEWDOMICILPyramid

blandt den almene befolkning. Der vil blive snakket. Donationer og funding vil garanteret forløbe nemmere, SOM ET FÆLLES PROJEKT, for hvad Jeres nye hus vil have af virkning for en hel by. Ikke blot en ny skole med studerende og professorer - men en ny ark for nær og fjern.

ABB/STUDENT HOUSING AARHUS ERHVERV

BEBOELSE

ERHVERV

ERHVERV BEBOELSE BEBOELSE

BEBOELSE

ERH

BEBOELSE INSTITUTION

KULTUR

Afskærmet miljøer til alsidig brug

KULTUR KULTUR

ERHVERV

circle of thrust

ERHVERV

BEBOELSE

INSTITUTION

BEBOELSE EVENT AREA

Angor Wat relation to the out STEN, STÅL, GLAS ELLER TRÆFACADER ? Ja, den ene kan virke lige så massiv som den anden. Historisk og fremtidigt vil det være win-win for arkitekturen, teaching og research;-) For ikke blot at nævne den øget omtale skolen vil modtage - ikke blot for realiseringen af et nyt hus, men for skabelsen af et tempel for en ny orden. - læs ARKITEKTUR Magt.


ettiget som bygningsform, fleksible grid

NEWAARCH

DESIGN-MINISTERIET.DK

DECK 3 934M2

Ungdoms kulturhuset

Udover interne, eksterne trapper mellem alle niveauerne, placeres to elevatorer i nord, og sydgående retninger De vil lede folk og være hovedpassagen i skrå vertikale retninger op igennem alle etager. Det element kender de unge mennesker fra skiturene;-) De mange terrasser på hvert dæk indgår i denne brillante “færdselsårer”, udover at være forlænget opholdsniveauer for hvert plateau i trinpyramiden.

KULTUR ERHVERV

SKOLE ERHVERV

bicycle PARKING

SKOLE

Your company

Der er adgang til “Vinterhaver” studies, placeret mod syd/vest, og er gennemgående på flere af niveauerne.

AARHUS PRODUCTION COLLEGE

På nord/østsiden tilføjes et net af grønne lianer, der vokser op af wire, og markerer fronten mod selve Godsbanen

PARKING SPACES

HVERV

tside area

The Jutland Art Academy

Vi foreslår en både fleksibel og multifunktionel indretning på alle etager, med. Flytbare elementer med til at opdele, og kan benyttes som rum til forskelligt brug i alle nærområderne. Imellem disse rum, indrettes møblering efter Jeres fleksible behov. Vægge og hele rum kan flyttes, rokkeres, opsættes samt samles på udvalgte positioner. Gardiner supplerer opdelinger, og kan fungere som ephemeral arbejdsstation - lyddæmpet.

SONNESGADE

Selve void’et, der visuelt binder etager sammen, har på de tre nederste etager adgang til Ægget, et kuppelformet auditorium; perfekt også til lydbilleder. Spheren indeholder desuden biblioteket, vidensfabrik, udstillinger, MLAB, information, ol.

Hver etage indrettes frit, som moderne og effektiv facilitet for læring og viden.

SITE PLAN 1:2000

Det massive rum åbner også for uendelig mange fremtidige udvidelses muligheder for en anderledes indretning eller ombygning. A laboratory for rethinking and development of architecture. Udover en iboende fleksibilitet, i rå dæk i forskudte højder, er tilbygninger en mulighed. Indvendigt med indskudte dæk, eller som små “knaster”af bokse tilbygget strategisk, eller stænger i direkte tilknytning til huset - i op til flere etager. Tårne, trekanter, firkanter og cirkler indenfor byggearealet.


AARCH

EXTERNAL RELATIONS INTERNATIONALISATION MOCK-UP EXCHANGE 9

Aarhus School of Architecture

LABORATORY FOR ARCHITECTURE

13

SKOLE

10

ENTRANCE 1.FLOOR WORKSPACES ?

WORKshop

other shops 1 access to BA program 12 access to MA program

laboratory

?

MOCK-UP

?

AMFI

?

WORKSPACES

14

OUTDOOR AREA FOR TEACHING EXPERIMENTS RELAXATION CANAL

WORKSPACES ENTRANCE 1.FLOOR

13

AMFI

STAIRS AMFI

MOCKUP

GARAGE FOR BICYCLES, AND CARS

EXHIBITION AREA

24

WORKSPACES

12

PHD ENVIRONMENT 3 ?

AMFI

children and young STOREROOM adults/ 16

PROJECT 7 MEETING SPACES ?

14

OUTDOOR SEATING

WORKSPACES ?

12

WORKSPACES STAIRS?

26

MOCK-UP

OUTSIDE AREA FOR TEACHING EXPERIMENTS RELAXATION

1

Printing office/ graphic production

26 ?

CIVIC KITCHEN 2

ENTRANCE access to CANTINE MOCK-UP

OUTDOOR SEATING

OUTDOOR SEATING

PLAN 1:500 AARHUS K, NEW AARCH GRØNNE TÆPPE Aarhus School of Architecture

MOCK-U

ESCALATOR

access to BA program access to MA program

WORKSPACES

ENTRANCE AMFI 1.FLOOR

13

UNDERGROUND TOMB

EXHIBITION AREA 25 STAIRS 24

?

MOCKUP

Daylight and Acoustic LABS 22 ENTRANCE

CANAL

access to UNDERMOCK GROUND

5ARTIST IN COMMONSPACE EXHIBITION AREA 23 RESIDENCE ACCOMMODATION Teaching/present20 17 to24 4 TOILETS access ing architecture for

MOCK-UP

PARKING SPACES 8 access to

O T M

?

MOCKUP

GREENHOUSE

PRESSENNINGHUSET

4

access to Library

M LAB 11

SPECIAL WORKSHOP LABS 15 4

ARCHI-TEGN WORKshop15 architectural 19 workshop ?

AMFI ENTREPRENEURSHIP CENTRE 21

25

?

ESCALATOR

?

18

WORKSPACES

TOILETS

WORKshop

STEPS TO THE TOP OF THE WORLD

STUDENT ASSOCIATION

?

AMFI

MOCK-UP

Nord

INTERNSHIP CENTRE ?

MAP O

AMFI ENTRAN

13

1.FLOOR


DESIGN-MINISTERIET.DK

PLACERINGEN:

forestiller vi os, at cremen i dansk arkitektur kan få lov at have kontorer. Fleksibel kontorindretning efter egne ønsker evt. med møde separate bokse, telefonrum, stillerum, semi open/lukket relation - med spektakulær udsigt hele vejen rum - og suset fra “hullet” i midten, der nu når hele vejen til ground zero. Kun adskilt af en glasværn, med kateter der kan bruges som arbejdsstationer, samt grønne planter, vision boards, or exhibition etc. hængende ned. De to elevatorer sikrer nemme adgange fra etagen såvel en intern trappe op til de øverste etager. Ja- vi kunne godt stoppe her for det dikterer lokalplanen måske? Det var sikkert det samme, der skete for byggeherrene i Mexico omegn, da alle pyramider skulle beskæres og bl.a. Pyramid of the Sun, Chichen Itza blev flade på toppen;-) Vi vil gerne udfordre vores egen lokalplan, og vurderer at en pyramide, som måske er spids, ikke kaster mange skygger; og Vi tror at dette projekt vil nem- godt må rage op over 6. etager - Især betinget af at andre mere få massiv økonomisk nabo etager i nær og lokalmiljø er langt over 10. etager. støtte fra mange kanter. Især Alt efter grunden - selvfølgelig. hvis der må komme lidt mere DECK 7 RECTORS OFFICE 275M2 højde på i lokalområdet. Det genkendelig ved formen, DECK 8 RECTORS OFFICE 237M2 vil skabe debat og omtale hos DECK 9 OPEN LOUNGE SPACE 102M2 den bredde del af befolkning. Selv et anti forhold mod en HØJESTE PUNKT. Øverst oppe ender den udvendige trappe, pyramide, vil gavne defini- placeret mod Øst - hvor solopgangen gør sit indtog - hver tionen af en ny start en ny morgen. En terrasse omkredser de m2, New Aarch Rektor’s projekt. Alle har en holdning kontor fylder:-) til pyramider. Også dem, der elsker at hade dem. We enjoy the challenges of a 360 grader framing the landscape panorama vinduer øst, vest, syd og nord. Pyramid.:) You want it ? - It it is yours:-) Pyramiden bliver hovedsageligt båret af gennemgående elevator- /og toiletkerner, som støtter hinanden i top og bund. Husets konstruktioner gør bygningen, fleksible mellem søjler, og skrå skive elementer i de gennemgående kerner, elevator og toiletfaciliteter der støtter hinanden. Solceller opsættes på soltaget - evt begrænset ved elevatorgangene eller “vinterhaverne”,som et særskilt element på facaden. Udskåret felter, der kan skygge for solens stråler fra syd og vest. Her kan LED lys reflektere “lyset” tilbage om aften, som et beacon light der farer til himmels. Disse LED lys, programmeres interaktivt selvfølgelig efter Jeres ønsker og behov. Måske dagens dont, beskeder, billeder af intern, og ekstern art ? Dette kunne ses som bygningens ILD element.

Vi har gjort en del overvejelser om NewAarch’s placering indenfor byggefeltet. Vi vil foreslå en placering lige sydvest for godsbanebygningen, og levner dermed pladOUTDOOR AREA FOR sen for Presenning huset, der TEACHING EXPERI- kunne bruges som et cykelskur MENTS RELAXATION i etager. Selve Pyramiden lægger 13 K-UP godt op til eksisterende godsbanebygning - især med topGARAGE FOR BICYCLES, AND CARS pen af “Titanic”, mellem de TOMB gamle længer, der skråner op af mod spidsen.

OF TREASURES

UP

NCE R

DECK 4 751M2 DECK 6 - 465M2 THE TEACHERS CHAMBER Her er undervisernes gemakker Her på de øverste etager


tegnestue miljøer - open office WORK STATIONS

GREEN OR G 10 ETAGE Table to table teaching and research

Vi vil gerne anbefale at de mange terrasser, muliggører 1:1 Mock-UP’s, evt. som additional solafskærmninger og individuel facadebehandling på hver af etagene.Udstillinger af student work, inkorporeret i en trinpyramide. DEVELOP, EXPERIMENT, TEST, inCOOPERATE

Aarhus K, kan opføres efter behag, og kommende byggeri kan faktisk tillade sig at komme tæt på en pyramide uden at konteksten går i hårknude

Vi synes at Cirklens kraft er uovertruffen som hovedgreb, med flere tilknytninger, OMFANGSDRÆN tilkoblet reservoirs. Overskudsjord beholdes og kan benyttes til lokale jordvolde - skibakke terræn måske pyramide former med flade toppe ;-) Dette kunne være det element, der kæder Aarhus K’s tæppe sammen; og skaber særpræget for byen, på en overordnet og ordnet facon. Opholdspladser, stier, trafik til p-huse og stille gader til de andre tomter, beboelse, institutioner, kultur og erhverv osv. Beplantede rum på tage og hus rygge. Træer kunne belyses i forskellige nuancer i det kulturelle natbillede, som man har gjort ved bla. bruuns. Mange ville kunne observere dette fra deres respektive områder, og især offentligt fra Ringgade broen, der vil være et stadig større yndet mål.

I DETTE FORSLAG HAR VI KUNNE SAMLE STØRSTEDELEN AF JERES ØNSKEDE VALUES I STUEPLAN. PUPLIC

For Aarhus K - tænkes den synlige Ringgade bro belyst på undersidens buer - på østsiden mod det nye Aarhus K - gerne med en blå farve og som Kulturhovedstads logo med AA som pyramider i regnbuefarver.

We *could* build the Great Pyramid today and it wouldn’t require aliens

.

ACCESS,WORKSHOPS, MOCK-UP, PROTOTYPING, LABORATORY, ART SCALE, RESEARCH BY DESIGN, SUSTAINABILITY, HABITATION AND TRANSFORMATION, ALL UNDER ONE ROOF in one flexible raw structure. The studios can be devided in zones of 2 4 6 or 8’s on each floor, and workshop areas are integrated. Easy access to toilets and escalators on all floors. Large outside areas surrounding the interior, provide exhibition area, mock-up’s and testing places for research and teaching.


DESIGN-MINISTERIET.DK

GREEN ?

STEN, STÅL, GLAS ELLER TRÆFACADER ? Ja, den ene kan

virke lige så massiv som den anden. Historisk og fremtidigt vil det være win-win for arkitekturen, teaching og research;-) For ikke blot at nævne den øget omtale skolen vil modtage - ikke blot for realiseringen af et nyt hus, men for skabelsen af et tempel for en ny orden. - læs ARKITEKTUR Magt.

FLOW/ORGANISATION At efterkomme Jeres ønsker om en ny start, forenet og samlet et nyt sted, handler ikke blot om at designe et funktionelt hus placeret i en ejendommelig kontekst. Her er der lige så mange skjulte budskaber , som kan bruges. WILL MAKE IT EASY FOR YOU.

amfi

UDLEJNING BA STUDENTS amfi

entrance

A A

Dette kan indgå i identifikationen til Jeres nye begivenhed, og på det grafiske salgsmateriale der skal sørge for de ekstra millioner. Projektets relevans vil nemmere få økonomisk støtte og eskalere fra 10.769 kr pr m2 til 26.923 kr pr m2 in ZERO time.

amfi amfi

RCHITECTURE

Det handler om at skabe en ny identitet Pyramiden indgår universelt i det menneske-skabte. Den er afbilledet på pengesedler, til metaforisk at indgå i flere alfabeter incl vores eget bogstav A, newAarch,Aarhus K samt bogstaverne M V W X Å.

Mock-ups

Mock-ups

work space WORKSHOP MEDIASPACE THE EGG

amfi

entrance

workspace

amfi

workspace BA STUDENTS Mock-ups


Kan vi LAVE det SÅ DET holder i lige så mange å

SUN LOUNGE

LÆNGDE SNIT

40.5M

RECTORS CHAMBER RECTORS CHAMBER PUPLIC ACCESS STAIRCASE MOCK-UP EXHIBITIONS

ADM

ESCALATOR TOILETS TEACHERS CHAMBER

MA MA

MA

WORKSHOP

SPEAKERS CORNER

?

PROJECT MEETING SPACES

SPECIAL WORKSHOP LABS

IN THE BASEMENT WE HAVE YOUR EASY ACCESS STORE FACILITIES, BOTH WITH STAIRS, ESCALATORS AND RAMPS TO THE GROUNDFLOOR

WORKSHOP

AUDITORIUM

PACE JR

MEDIAS

UDSTILLINGER

EXHIBITION AREA ?

CYKELPARKERNG

EXPERIMENTAL GARDEN

WORKSHOP

BA

BA

?

MA

VISION BOARDS

BA

BA

laboratory Teaching/presenting architecture for children and young adults/

MA

BA

MA

BA

MA

?

OFFICE SPACES

OFFICE SPACES

STUDIO

MA

WORKSHOP

STORAGE FACILITIES

MOCK-UP ?

M -LAB

IN

INDGANG

DISSE SEKVENSER VISER MED ALT TYDE PYRAMIDENs egenskaber for Aarhus...

PHD ENVIRONMENT


år ?

DESIGN-MINISTERIET.DK

NEWAARCH LOKALPLAN 22.5M

RECTORS OFFICE

ADMIN MA program

access to BA program INDGANG

BA programmes BA programmes INTERNATIONALISATION

INTERNSHIP CENTRE 6 9EXCHANGE 10 ASSOCIATION ARCHI TEGNEXTERNAL RELATIONS STUDENT ENTREPRENEURSHIP CENTRE

VUE TOWARDS RINGGADEBROEN

1:500 VEST -ØST- POSITIV/NEGATIV

TVÆRSNIT 1:500 / NORD/SYD - POSITIV-NEGATIV / POSITIV-NEGATIV

40.5M LOUNGE EXPERIMENTAL GARDEN

RECTORS OFFICE EXPERIMENTAL GARDEN

TEACHER CHAMBER

ADMIN

MOCK-UP

EXPERIMENTAL GARDEN EXPERIMENTAL GARDEN

MOCK-UP

EXPERIMENTAL GARDEN

MOCK-UP EXPERIMENTAL GARDEN

MOCK-UP

WINTERGARDEN STUDIO

BA program

ARCHI TEGN

WORKSHOP

EXPERIMENTAL GARDEN

STUDIO MOCK-UP

MOCK-UP EXPERIMENTAL GARDEN

WORKSHOP

AUDITORIUM BIBLIOTEK

?

COMMON SPACE

WORKSHOP

NDGANG

program

MOCK-UP

EXPERIMENTAL GARDEN

WORKSHOP

MA programmes

BA program

WINTERGARDEN STUDIO BA

EXPERIMENTAL GARDEN

MA program

EXPERIMENTAL GARDEN

MOCK-UP

M -LAB

UDSTILLINGER PHD ENVIRONMENT

WORKSHOP UDSTILLINGER

ELIGHED Lav en god dag

BASEMENT JUst for the basic stuff - but we do encourage you to use it for exhibition space, workshop etc. as well as storage. - Why not...? Vi har i den digitale proces med udvikling af NEWAarch, set hvorledes at pyramiden virker, fra alle dele af Aarhus, og Aarhus K i particular. Og for pokker da... Why didn’t we think of that before ? Den rene geometri virker sørme også i Aarhus. Den spidse form giver et mastodont aftryk i mængden af brosten i byen. Genkendelig i det urbane landskab. Smuk og dragende i det horisontale bybillede. At bygge til en pyramide kunne være et interessant samspil - Godt illustreret i Blade Runner kult filmklassiker af Ridley Scott - hvor Tyrell Corporation netop har hovedsæde i en pyramide form. Flotte bud på fremtidige formationer.


NEWAARCH PÅ UDKIG EFTER NYT Det er gængs, at der kan ligge utallige forskellige bebyggelser op til, og rundt om en pyramide, uden at helhedsbilledet bliver forværret. Sådanne form af det formløse vil

samle alle variationer om sig, fra Musikhuset, Rådhuset, ARoS, Scandinavian, hele Ceres grunden, Botanisk, Domkirken, Ringgade broen, Højhusene osv osv. Vi foreslår at Aarhus K, ikke blot bliver anlagt med en grøn kile - men over tid også bliver et tilplantet sted - som et Angkor Wat, hvor naturen har overtaget... Området er vindblæst halvdelen af året, så massiv beplantning og mange elementer, vil være til sin fordel og danne læ pladser i hele området. Solen skal nok gøre sit indtog på de runde pladser og parker.

DOMIL?


DESIGN-MINISTERIET.DK Vi mener at en pyramide, er berettiget som en brugbar bygningsgeometri, og står gerne til rådighed for at afprøve tesen, blandt Jeres udvalgte kandidater. Også selvom en lokalplan kunne spænde ben for de ekstra etager, så finder vi pladsen samlet på DE 6.etager;-) Perhaps flat roof ? Vi ser frem til at høre fra Jer - vi er vant til gode inputs, og glæder os til SAMMEN AT LØSE JERES NEWAARCH. The New Beginning - Variationerne er op til Jer.

AA

#83863797

the NEW BEGINNING Anomonus Architects for architects by

Gulvplan Gulvplan 9. 8. 7. 6. 5. 4. 3. 2. 1.

9. etage etage 8. etage etage 7. etage etage 6. etage etage 5. etage etage 4. etage etage 3. etage etage 2. etage etage 1. etage etage

Terrasse Terrasse

102102 M2 237 237 M2 275275 M2 456456 M2 552552 M2 751 751 M2 934934 M2 1292 1292 M2 1295 1295 M2

etage StueStue etage KÆLDER AREAL KÆLDER AREAL

M2 M2 M2 M2 M2 M2 M2 M2 M2

0 0 M2 0 0 M2 227 227 M2 234234 M2 336336 M2 372 372 M2 490490 M2 535535 M2 604604 M2

M2 M2 M2 M2 M2 M2 M2 M2 M2

5150 5150 M2 M2 1956 1956 M2 M2

I ALT M2 M2 I ALT

13000 13000 M2 M2 MOCK-UP

0

0

2798 2798 M2 M2

INDGANG EXPERIMENTAL GARDEN

ØNSKET ANTAL ØNSKET ANTAL M2 M2

totaltotal

13.000 13.000

M2 M2

15798 15798

M2 M2

6091 6091

DESIGN-MINISTERIET.DK NYTDOMICIL@DESIGN-MINISTERIET.DK m +45 23 39 04 77


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.