__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

PÃ… UDKIG EFTER NYT

DOMIL?

DESIGN-MINISTERIET.DK


Company of the world

NEWdom Engaging through Architecture

THE SQUARE

EXPERIMENTAL GARDENS access to OFFICE FLOOR access to 3

access to 3 WORKSPACES

access to BA program

CYKELSKUR

OUTDOOR SEATING

Up-to-date physical framework for teaching and research

access to 2


micil

E of ARCHITECTURE (SCHOOL)

Kære Bygherre

LET’s BE SQUARE - Sådan er det bare, hvis det skal laves hurtigere, nemmere, og billigere. På den ene eller anden måde, skal man altid forholde sig til firkanten. FIRKANTEN er bare nemmere at indrette - sådan er det. De fleste møbler forholder sig jo ligeledes til firkanten... We enjoyed doing this proposal. Vores oplæg er et simpel HUS, som I helt sikkert vil kunne fungere i, som et hylster for udviklingen af essensen af virksomhedens filosofi. Hvis I ikke søger ikon arkitektur, tror vi alligevel at I kommer længst med en KASSE. Den kan godt være Markant - bæredygtig, funktionel, elegant - måske endda simpel arkitektur? Forenklet i en ligning...? Architecture = life2

LED Lights the Dome

DET KRÆVER MATEMATISKE BEREGNINGER

at udrede komplicerede universelle begivenheder på en enkel algoritme. Form og størrelse, - But it is all in the Mathematics (from Greek μάθημα máthēma, “knowledge, study, learning”) Chancen for endelig at blive samlet på én adresse, og at komme under ét stort tag Vi vil gerne tilbyde rådgivning om designet af Jeres virksomhed og synes at I skulle gribe chancen. Walk the talk, og keep it simple...MAKE A BLACKBOX ! - Kuber kan blive brugt til ALT.....DR ved det, ARoS ved det....

CASTLE of Modern Cul/Architecture

I ved det

Et nyt sted, og med en tilkommende lokal plan.


THE SUSTAINABLE CUBE OF ARCHITECTURE

Illustreret ved

AARHUS K, NEW AARCH DET GRØNNE TÆPPE


WHAT INSPIRES YOUR FUTURE ARCHITECTS ?

Vi tager udgangspunkt i noget af det ældste menneskeskabte arkitektur, der eksisterer i verdenen. FIRKANTEN - De 4 huse. ØST VEST SYD NORD Øst vest nord er bedst:-) Hvor peger nordpilen hen ? Solens orientering er vigtig, også for en byggeherre. Perfekt for en bygnings placering og indretning - kald det moderne eller ældgammel viden. Men betydningen er ikke helt fejl at gå af.. ;_) Især når det handler om at skærme sig for solen. KASSER PÅ DEN FEDE MÅDE, BLIVER JERES UDFOrDrinG ;-) En STANDARD - let genkendelig for alle grupperinger af mennesker og folkeslag. Et brugt design med et potentiale og en enorm holdbarhed og brugbar geometri.

En KASSE udfærdiget med Jeres values i et fleksibelt grid, og med sin helt egen arkitektonisk atmosfære under et samlende ETFE tag Vi præsenterer en Fæstning af rå arkitektur, etager med FORSKUDTE vinkler for solen, ROBUST, RÅ OG LIGETIL.. Vi topper denne bebyggelse med en lufttæt pude, over virksomhedens nye atrium og med sit helt eget indeklima. Det grønne hus. Et væksthus af ideer. Det kræver måske mod at give “Kassen” endnu en chance.? At skabe noget så banalt som en KUBE, der spejler sine omgivelser. Det er bevist, at en Kasse kan se ud på flere måder, og med et islæt, markant i sit særpræg. Og vi er overbeviste om, at den af åre, vil afspejle Jeres udvikling og produktive facadebehandling - forandring over tid. Også mange år efter :-)

Simpel Arkitektur der forener, og samler på tværs af kulturer.


GROUND ZERO - 4.250 M2 Vi har ikke opfundet “KASSEN”, eller “FÆSTNINGEN” ,“HØJBORG” etc, men i udredningen af et kommende domicil element med funktioner indeholdt i en enkel form Architecture = life2 - opstod den. En FIRKANT med store dele af Jeres m2 på nederste niveau. Det er med udgangspunkt i STUEPLAN, at m2 er mest nyttige, og hvor de fleste nu færdes. Firkanten forholder sig nemmest til konteksten, og indkapsler Jeres fremtidige funktioner og store dele af Jeres program. Et kulturtæppe af “KLODSER” der indskriver størstedelen af Jer i ankomstniveau, og med denne placering at være centrum til Jeres nye FORTREES of CHAMPIONS og en ny identitet.

OG det starter med det første af elementerne - Water. Vitalt for life. Byggegrunden indskrives på en defineret “Ø”. Et Citadel. I midten placerer vi Jeres nye markante fæstning, som den perfekte FIRKANT. It is all biographies of math. x^{2}+y^{2}=r^{2} Jeres Citadel planlægges efter optimale behov, som en Tibetansk mandala af funktioner. Hvem skal hvorhen og hvordan? Plain and simple. It is basic NUMBERS, NUMBERS & NUMBERS

GREEN EYES

6 7 8 9 10 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 7 8 9 10 11 12 13 12 11 10 9 8 7 8 Et Citadel hvor vi graver vandkanaler, og omfangsdræn i8omkredsen af 14 15 14 13 12 11 10 9 9 10 11 12 13 byggegrunden, i forlængelse af selve godsbanebygningen. Her anlægges 9 10 11 12 13 14 15 16 17 16 15 14 13

reservoirs til områdets beboere. Cyklister har nemme adgange til lokale holdepladser, i rum på og under niveau; og i det gamle Presseningehus, der evt. kunne benyttes som et cykelskur;-) VI ophøjer “spillet”, og sampler alle values, om et ATRIUM af 12.5 m overflade behandlet beton etager, hvis “INTERIØR” bliver forskudt opefter. LARGE HIGH-CEILINGED SPACES AND CHAMBERS AS DECKS IN THE SHADE OF THE SUN ;-)

Herfra er der et 4. etager interiør VUE på tværs af alle etagerne - En labyrint af virksomhedens puls. Udstillinger, workshops, undervisning, messer, og sammenkomster på kryds og tværs.


1 ETAGE DECK 1 - 2000M2 1. FLOOR BA - PROGRAMME

Flere bredde trapper, udgør amfi og fungerer færdselsåre fra stueetagen. Easy access til og fra dette niveau til de andre dæk. Et rummeligt dæk med et mediaspace som omdrejningspunkt og kammer for hjertet af det store firkantet FÆLLES RUM. Her står et MINIMALISTISK Sphere/ Egg der indeholder auditorium, udstilling, bibliotek og andet - perforeret til bibliotek. Til det store fællesrum kanter sig et meter højt kateter af et arbejdspladselement. Med udsigt til alle fire verdenshjørner, og de andre etager i den fællesoverdækning.

En RE-designet HØJBORG - med alt andet end en klassisk “Courtyard”, der skaber overblik, samhørighed, og lysindfald på alle dækkene.

Lights, vitalt for life, teaching and research;-) Et gardin af planter pryder det indvendige af NEWAARCH. Klimaet tillader sågar palmer at gro, uden at springe energirammen. Den grønne farve, som den eneste af farverne opdannes i fotosyntesen til ilt - vitalt for liv. En ny arkitektskole udformet efter FIRKANTENS begreber - med fire rette lige sider, Det passer perfekt til firkantede table to table teachings, og de studerendes madkasser! Ha Ha. (Vi ved godt at I har en god kantine..) En robust struktur er endnu en firkant i mængden. Sorry!

2. FLOOR 2000M2 OFFICE - PROGRAMME

Fra 2. etagen er der også adgang til et auditorium, indeholdt i selve det perforeret ”Æg” in the YARD.

På Øst og Nord siden definerer 2m gangarealer i forlængelse af

egne etager, hurtige adgange til det fri. TERRASSERNE kan blive brugt til lidt af hvert i det daglige arbejde for alle på de enkelte etager, og til beskuelse for områdets besøgende.


3 ETAGE

3. FLOOR 2000M2 De interne trapper mellem niveauerne, placeres trappetårne rundt om elevatoren. De vil kunne lede hovedpassagen af folk i vertikale retninger igennem de 4 etager. De mange gange på hvert etage indgår i denne brillante “færdselsårer”, udover at være ophold og brandveje for hvert plateau i formen. Vi følger tanken om fleksibilitet og også indrette med multifunktionalitet. Flytbare elementer til at dele, og kunne benyttes som rum, til forskelligt brug ved alle nærområderne. Imellem disse opdelinger, møbleres efter Jeres behov. Hver etage kan indrettes frit, som moderne og effektiv facilitet for læring og viden. Vægge og hele rum kunne have mulighed for at blive flyttet, og samlet på udvalgte lokationer. “MagicCurtains” supplerer delinger af rum, og kunne bruges som lyddæmper og benyttes som arbejdsstationer.

Der er udsigt samt adgange til the garden.

Der kan tilføjes beplantning på facaden - Arkitektens Trøst evt ? Der kan styres, og agere aktivt med huset. The Court Yard binder visuelt etagerne sammen, og har på alle tre etager adgang til et kuppelformet auditorium; perfekt også til lydbilleder. Spheren indeholder desuden biblioteket, vidensfabrik, udstillinger, information MLAB, ol.

Det store atrium åbner for utallige fremtidige udvidelses

Hver etage har mulighed for fleksibel indretning hele vejen rundt og med stor bevægelighed ved trappetårnene til de andre dæk

Her kan der frit skabes et miljø, møbleret med individuelle arbejdsstationer, undervisning og for eksperimentet i folkelig lærings forstand. De 12m bredde etager er optimale for fleksibiliteten, hele vejen rundt. Glasvægge digitalt oplyst, fungerer som brandadskillelse, på alle etager til interiøret, 1.5m fra det åbne void. Det vil samtidigt holde energirammen lidt i ave. Vi vil så vidt muligt efterkomme ønsker om høje etager, og finder en højde, der passer til en bæredygtig energiramme (max. 41,0 + 1000/13000) kWh/m² pr. år) Man kunne gøre oplevelsen på de enkelte etager, anderledes som når man opstiger af viden; tilkommer en højere indsigt og udsigt. ved bl.a. overfladebehandlinger på oversiden i forskellige farvenuancer, med mønstre o.l. Ansatte sidder på henholdsvis etage 1. og 2., med fælles faciliteter delt i zoner.

muligheder for ombygninger. Making it a laboratory for rethinking and development of architecture. Udover en fleksibilitet ved rå dæk i forskudte højder, åbnes -1. FLOOR 1800M2 for nemme plug-in løsninger i form af tilbygninger udvendigt Grundet jordforhold er det vores økosom indvendigt. Som små “knaster” af bokse der kan bygges nomiske vurdering at kælderetagen til her og der, eller med indskudte dæk. Der er også mulighed begrænses vidt mulig. - Vi har dog for tilbygninger med stænger/tårne i direkte tilknytning i flere er satligeså lidt af m2 herfor til basis Lyd billedet vitalt op- opbevaring, Her er undervisernes gemakker På den øverste etager. parkering, cykler etc. levelsen af et rum - uden at være Men Inddrag etage tænker vi, at cremen i dansk arkitektur skal have orde. endelig somatudstillingsrum. Det er en kasse! Det er ikke svært at finde på tilbygnings forstyrrende. det Vi vil foreslå, man Evt kontorindretning af egne ønsker, måske mødebokse, telemuligheder til en sådan form ;-) installerer interaktive lydbilleder i fonrum, stillerum, semi open/lukket relation - med spektakulær fællesrummet, evt lyde af arkitektur Uanset om det fra er et orsig a Black udsigt hele vejen rum ? Suset theFortress, yard, der Castle strækker hele Box. vejen til ground zero. Kun adskilt af et glaskateter der favner firkanten, med grønne planter hængende ned fra alle dæk.

forelæsninger, universet etc. som et samlende baggrundsbillede. Såvel, lyd info om/fra forelæsningsrækken, kommende events og meget andet.


En Firkant, Fæstning, Slot, Boks, Kasse Ja, et kært barn har mange navne; vil gavne definitionen af, hvad en ny start indbefatter. Alle har en holdning til former. Nogen elsker at hade KLODSER.. Men man kan jo noget med kasserne.. I må lave facaderne hen afvejen, vi har skabt et grid af felter der muliggør en adabtable facade. En open source facade. Vi har i den digitale proces med udvikling af denne, set hvorledes at den regulære form virker bekendt, fra flere vinkler. En god beliggenhed vil manifestere sig i mængden af brosten i en by. Smuk og integreret i det horisontale bybillede. Vi foreslår at man, ikke blot anlægger en grøn kile - men over tid også tillader naturen og laver et tilgroet sted - som et Angkor Wat, hvor naturen har overtaget... Danmark er vindblæst halvdelen af året, så massiv beplantning samt elementer, vil være til sin fordel og danne læ pladser i hele området.

WATER ELEMENTS

MED en byggesum på ca. 200 millioner minus evt. 30% = måske 140 millioner Er rundt regnet 10.500 kr pr m2 En fornuftig pris og i omegnen af offentlige gængse budgetter.

Og vi er ikke i tvivl om en folkelig opbakning UANSET FORMGIVNING!

CUBE

En er anerkendt blandt den almene befolkning, sådan det plejer at være... Donationer og funding vil forløbe planmæssigt, SOM ET FÆLLES HYLSTER, for hvad Jeres nye KASSE vil have af virkning for arkitekturen. - OG en BORG for nær og fjern.

ERHVERV

ERH

ERHVERV

ERHVERV


Eksempel på en placering Vi mener at en KASSE stadig er berettiget som bygningsform, og potent for nye udfordringer i det fleksible grid.

ERHVERV

UDVIDELSE

ABB/STUDENT HOUSING AARHUS

KULTUR

ERHVERV

SKOLE KULTUR

HVERV

BEBOELSE

BEBOELSE BEBOELSE

ERHVERV BEBOELSE

BEBOELSE

Your company name

PARKING bicycle KULTUR

AARHUS PRODUCTION KULTUR COLLEGE ERHVERV PARKING SPACES ERHVERV

PARKING SPACES

SONNESGADE

BEBOELSE INSTITUTION

THE FORTRESS


THE FORTRESS

THE ISLAND

LABORATORY FOR ARCHITECTUR MOCK-UP

Aarhus School of Architecture

9

INTERNSHIP INTE EXCH CENTRE

?

MOCK-UP

PROJECT ENTR MEETINGTOILETS SHIP ? WORKSPACES ESCALATOR SPACES 1 access to MA program access to BA program 26 ? other shops 7

SKOLE

laboratory

MOCK-UP

access to BA program MOCKUP ARCHI-access to MA program WORKshop ? TEGN

13

E

children and young adults/

MOCK UP

14

CANAL

GREENHOUSE

15 26 4 24 A 19 SPECIAL WORKCOMMON SHOP LABS ? 4 EXH ? architectural 26 access to Library workshop M LAB Teaching/present11 ing architecture for

WORKSPACES

Individuel facadeløsninger og solafskærmninger

M

EXTERNAL RELATIONS 6 10

OUTDOOR AREA FOR TEACHING EXPERIMENTS RELAXATION

16 25 WORKshop

MOCK-UP

21

Daylight and Acoustic LABS

WO

22

8

GARAGE FOR BICYCLES,

access to UNDERGROUND

CANAL

WORKSPACES

14

MOCK-UP

13 OUTSIDE AREA FOR RELAXATION

GARAGE FOR BICYCLES, AND CARS

WORKSPACES

14

OUTDOOR SEATING

PLAN 1:500 DIN VIRKSOMHEDS STRUK I EN FIRKANT ER NEMMERE AT ORGANISERE


ETAGE 4: 1000M2

RE

TAGET: TERRASSEN DET EKSTRA RUM PÅ TOPPEN Vi forestiller os at kantinen ligger på toppen -- med udsigt over BYEN. Mulighed for minigolf, udendørs arrangementer, udstillinger imellem de eksperimenterende haver.

Nord

MOCK-UP

9

ERNATIONALISATION HANGE STUDENT 18 ASSOCIATION?

OUTDOOR AREA FOR RELAXATION

REPRENEURP CENTRE

access to UNDERGROUND

24 25 EXHIBITION AREA

GARAGE FOR BICYCLES, AND CARS

3

E

EXHIBITION AREA AMFI

HIBITION AREA

?

26

17 24

?

20

23

Printing office/ graphic production

access to STOREROOM

1

ESCALATOR

MOCK-UP

PHD ENVIRONMENT

5

NSPACE

13

OUTDOOR SEATING

MOCK-UP

TOILETS

access to BA program access to MA program

access to CANTINE

ORKSPACES

12

OUTDOOR AREA FOR RELAXATION

OUTDOOR SEATING

TUR

LYS GARDINER

At bygge til en kasse, er ikke første gang, det er sket. Gangbroer og tårne kunne være et interessant samspil. Vi har flere bud på fremtidige formationer, men tænk selv UANEDE MULIGHEDER..... Vi har deraf begrundet at vores forslag, ikke behøver at angive særlige udvidelses muligheder. Der er ret optimale vilkår... Det er gængs, at der kan ligge forskellige bebyggelser op til, og rundt om en Kasse, uden at helhedsbilledet bliver forværret. Sådanne form vil efterligne de andre varianter, osv. Vi tænker at DOMICILET Fortress of Architecture anlægges med en overdækning af selve “Court Yard”, konstrueret i ETFE teflon. Dette materiale bliver oftere brugt i stedet for glas. Det vil kunne skabe et økonomisk råderum for et massivt areal, der kan booste fremtidig forandringer og optimale vilkår for indretningen. In modern architecture, transparent constructions utilising ETFE foils are gaining in importance due to their high transluence and UV resistance. They are used in membrane constructions in thicknesses of 0.05 to o.25 mm. In addition to optimal daylight condistions, they can also promote plant growth and facilitate natural tanning in enclosed spaces. By partially coating the foils, it is also possible to produce a shading effect.

TEXTILE ARCHITECTURE IN THE ROOF The perfekt combination of functionality and aesthetics

It makes visual simplicity, fascinating spatial and light effects, unconventional, curved shapes and expressiveness - all these characterise constructions featuring technical textiles. Virtually no other form of construction offers such design opportunies. Whether its technical textiles (coated or uncoated fabric) or technical plastics (ETFE foils) when choosing the material, the planned use, service life of the construction as well as later maintenace costs should be considered. UV resistance.Textile roofs alow large areas to be covered, without the need for supporting columns or large spaces to be enclosed. No other architecture creates such wide spans with such a minimal use of materials and energy. Glass-fibre fabric with a PTFE(Teflon) coating is particularly noted for its durability, non-combustibility and the fact that it is virtually self-cleaning. So we cand spend real money on the inside.


tegnestue miljøer open office WORK STATIONS

GRØN ELLER GR

FLOW/ORGANISATION DET ER VORES OVERBEVISNING AT BYEN, kan opføres efter behov, og kommende byggeri ALTID kan tillade sig at komme tæt på en HØJBORG, uden at konteksten går i hårknude. KASSEN lægger godt op til den eksisterende godsbanebygning Vi synes EN CIRKELS kraft er uovertruffen som et hovedgreb - Både hvad angår flow i bygningen og udenfor for bygningen. Tilkoblet lokale reservoirs eller venezianske kanaler med omfangsdræn. Overskudsjord kan benyttes til lokal KOTERINGER, jordvolde ( evt. skibakke ) Vi synes at Cirklen er evident som samlingselement. Det kunne være et element, der kæder BYENs tæppe sammen; og skaber særpræget for byen, på en overordnet og indordnet måde. Med opholdspladser, stier, kanaler og veje for biltrafik til p-husene og stillegader til de andre områder med beboelse, institutioner, kultur og erhverv osv. Beplantede tage og terrasser, og enkelte træregioner kunne belyses i forskellige farver i det kulturelle natbillede, som allerede benyttet i andre dele af byen... Mange ville kunne observere alle del elementer fra deres respektive område, som vil være et større yndet mål. For NATTEN - kunne man også belyse Gerne med en blå/LILLA NUANCER. Flotte i solnedgangens røde nuancer. .

Table to table teaching and research

I DETTE FORSLAG KAN MAN S ØNSKEDE INDRETNING I STUE

PUPLIC ACCESS,WORKSHOPS, M LABORATORY, ART SCALE, RESEA ABILITY, HABITATION AND TRANSF ROOF in one flexible raw structure. T into groups 6 and 8 on each floor, an ed. Easy access to toilets and escala areas surrounding the interior, provid places for research and teaching,

1

HOME FROM HOME

?

MOCK-UP TOILETS

WORKSPACES

W

WORKSPACES WORKSPACES

MEDIASP ESCALATOR

MEETING SPACES

WORKSPACES


RØN ?

NEW DOMICIL

Zonet terræn med plinte og grønt

SAMLE STORE DELE AF EPLAN.

MOCK-UP, PROTOTYPING, ARCH BY DESIGN, SUSTAINFORMATION, ALL UNDER ONE The OFFICES can be devided nd workshop areas are integratators on all floors. Large outside de exhibition area and testing

2 MOCK-UP

WORKSPACES TOILETS

2ND floor HOME FROM HOME

ESCALATOR

STUDIO COMMON SPACE PROJECT MEETING SPACES

AUDITORIUM

TOWERS CONTAINING escalators provide the structure along side COLUMNS for every 10meters

WORKSHOP

ESCALATOR

WORKSPACES

ESCALATOR

Each floor has easy access and vues to all other decks

STUDIO

1ST floor

WORKSPACES

3RD floor

ESCALATOR

WORKSPACES WORKSPACES

TOILETS

ADM WORKSPACES

PACE

ESCALATOR

CIVIC 2 KITCHEN

COMMON SPACE

TOILETS

WORKSPACES WORKSPACES

MOCK-UP

AUDITORIUM

TEACHER CHAMBER

RECTORS OFFICE ESCALATOR

WORKSPACES

WORKSPACES

INFINITE SQUARE TAKES THE VISITORS, STUDENTS AND TEACHERS ALL A LOOP AROUND THE FACILITIES


COMPANY

SUN

UDSTILLINGER

3

ADMIN

2 1 INDGANG

2 ETFE kan leveres med solceller som et solfilter på både taget, og ovenpå “kernerne”. Det er samtidigt et godt lærred for projekteringer. LED lys som reflekterer “lyset” tilbage om aften, eller som varsling der farer til himmels. Disse LED lys, programmeres selvfølgelig efter Jeres behov og ønsker. Måske billeder af intern, og ekstern art fra dagens forløb. Dette kan ses som et varslende ILD element.

STUDIO

STUDI BIBLIOTEK

TOILETS ESCALATOR

UDSTILLINGER

2ND floor HOME FROM HOME

TOWERS CONTAINING escalators provide the structure along side COLUMNS for every 10meters

SUN

EXPERIMENTAL GARDENS

3

Each floor has easy access and vues to all other decks

3RD floor

2

AUDITOR

1

INFINITE SQUARE TAKES THE VISITORS, STUDENTS AND TEACHERS ALL A LOOP AROUND THE FACILITIES

M -LAB BIBLIOTEK

INDGANGARCHITEGN CYKELPARKERNG

l

UDSTILL

INDGANG

LÆNGDE SNIT 1:500 VEST ØST

ROOFPLAN 4TH floor CANTINE

COMMON SPACE

EXPERIMENTAL GARDENS UDSTILLINGER

PÅ UDK

IN THE BASEMENT WE HAVE ACCESS STORE FACILITIES, BO STAIRS, ESCALATORS AND R GROUNDFLOOR


IO

DESIGN-MINISTERIET.DK

WINTERGARDEN

CANTINE

3

MOCK-UP

CIVIC KITCHEN STUDIO

2

1 COMMON SPACE

WORKSHOP

2

WORKSHOP

1

GODSBANEN

WORKSHOP

access to BA program PHD ENVIRONMENT WORKSHOP

INDGANG

TVÆRSNIT 1:500 / SYD - NORD

NEW DOMICIL Aarhus School of Architecture

WINTERGARDEN CANTINE

WORKSHOP

3

ADMIN

2

RIUM

WORKSHOP

library

LINGER

1

1

INDGANG WORKSHOP

COMPANY FORTREES

UDSTILLINGER

KIG EFTER NYT

E YOUR EASY OTH WITH RAMPS TO THE

WORKSHOP

PHD ENVIRONMENT

WORKSHOP

WORKSHOP

2

DOMIL?

WINTERGARDEN

DESIGN-MINISTERIET.DK NYTDOMICIL@DESIGN-MINISTERIET.DK m +45 23 39 04 77

Profile for Alex Es

Firkanten i arkitektur  

Søger du en bygning der kan huse din virksomhed, institution eller et hus med mange m2 - 13.000 - 18.000m2 ?

Firkanten i arkitektur  

Søger du en bygning der kan huse din virksomhed, institution eller et hus med mange m2 - 13.000 - 18.000m2 ?

Profile for alexes0
Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded