Bli inspirert - Stiltre

Page 1

Til inspirasjon

List deg inn...


Idè & produksjon // Akari Reklamebyrå Design // Madeleine B. Stedøy Foto // Magnus Bjørnnes Trykk // Zu:m


Skap ditt drømmehjem Enten du skal bygge et nytt hus, renovere et gammelt, eller bare pusse opp et rom, ønsker Stiltre å hjelpe deg med å skape hjemmet du drømmer om. Vi brenner for å møte ditt behov, slik at du og din familie får boligen dere alltid har ønsket.


4

Et godt gatemiljø blir alltid satt pris pü.


5


6


Da denne vakre familiegården skulle renoveres, startet det med noen gamle bilder familien fant. Med disse bildene, og inspirasjon fra andre prosjekter som utgangspunkt, ble byggets fasade gjenskapt med en autentisk stemning og atmosfære.

H

usets hoveddel er fra 1880-årene og representerer på mange måter den tradisjonelle sveitserstilen – som snakker rett til hjertet av mang en nordmann. Med store takutspring, krysspost-vinduer, mønekryss, en romslig veranda og forseggjorte utskjæringer, uttrykker boligen snekkerglede til fingerspissene og blir nærmest et smykke i seg selv. Legg merke til hvordan de åpne verandaene og de detaljerte rekkverkbordene nærmest inviterer til en høy trivselfaktor, og løfter husets uttrykk. Mangfoldet utvendig får også en gjenklang i interiøret hvor sveitserstilen kjennes igjen i lister, panel og dekor. Her leker samtidig huset i spennende kontraster mellom det moderne og tradisjonelle. Eierne avdekket under rivingen flere flotte tømmervegger som de ønsket å bruke i den standen de var, og på den måten har de klart å beholde litt av den opprinnelige laftingen fra 1880-årene. De har også tatt i bruk flere gamle dører som kommer til sin rett sammen med de gylne tømmerveggene. Tømmerveggene gir en lun stemning. Rammet inn av lister i sveitserstil gir det et inntrykk av luksus, trygghet og varme. Her er det lett å drømme seg vekk. Gjennom en slik renovering av dette generasjonshuset ble mye av boligens personlighet bevart. Resultatet er en tidløs nostalgi, en idyllisk og landlig følelse av tradisjon og trygghet.

7


Det topp moderne kjøkkenet

Det topp moderne kjøkkenet, holdt i en landlig stil med god holdtplass i en landlig stil med godgodt. plass, kler dette huset kler dette huset godt.

8


9


Et unikt hjem med særpreg Det er lov å plukke og mikse. Poenget er jo at resultatet skal være ditt eget. Vi hjelper deg på veien.

l 10

Det er i dybden du finner resultatet av ekte snekkerglede. Sperrene du ser her er originale, mens vindusdekoren er ny og hentet fra Stiltres standardsortiment. De to detaljene skaper et harmonisk samspill mellom sperreprofiler og vindusdekor, og gir husets uttrykk et helhetlig løft.


l

Sveitserstilen feide som en vind over landet, og de rike snekkerdetaljene gikk rett til hjertet pĂĽ norske huseiere. Stilen er romantisk og gir huset et helt unikt preg.

l

Stiltre leverer spesialtilpassede løsninger og en rekke ulike ferdige profiler. Her har kunden valgt rekkverkbordet SR4 ut fra Stiltres katalog da dette passer husets helhet og stil best. 11


Gamle tømmervegger mot lyse lister skaper en spennende kontrast.

12


U

like soner i et hjem skaper god atmosfære.

Bildene du ser her er gode eksempler på hvordan en tradisjonell sveitseromramming og smakfulle lister kan tas i bruk i et mer moderne uttrykk. Listverket i garderoben er med på å gjøre rommet luftig og innbydende. Tenk å starte dagen i et slikt rom – ren luksus.

13


l

14

Ifølge filosofien om feng shui er grønne planter og nærhet til uteområder noe som påvirker helsen vår positivt.


Den perfekte komposisjon

l

Kombinasjonen sveitserstil i listverket og eksponert tømmervegg er et nytt og spennende uttrykk. På mange måter kan man si at man rammer inn tømmerveggen, slik at den blir et kunstverk i seg selv. 15


Et hjemenn er fire mer vegger...

Ă… synke ned i et badekar pĂĽ slutten av en travel uke til denne utsikten er mindfulness for kropp og sjel.

16


Innvendig vindusomramming til sveitserstil bestĂĽende av S3 karmlist, og S6 brystningslist. Hentet fra Stiltres katalog. 17


Ikke vær redd for å sette farge på tilværelsen. Gamle trehus i varme farger med klare kontraster, gir en koselig stemning i gatebildet. 18


19Få din egen profil Om du ikke finner det du er ute etter i vårt standardsortiment, kan vi lage din helt egen profil på bestilling. Hos oss kan alt skreddersys etter prøver eller tegninger, slik at du får det uttrykket du selv ønsker.


Et hjem er mer enn bare tak og vegger. Det er et sted hvor familien samles, og et sted hvor nye minner ønskes velkommen. Å få være med på det å skape et hjem og ikke bare et hus, er et privilegium for oss som brenner for faget vårt.

D

a eierne av denne gamle Stigerboligen fra ca. 1860, tidligere tilhørende Kongsberg Sølvverk, skulle renoveres, ønsket de å skape en sjelfull herregårdsstil.

Dette hjemmet skiller seg ut med en kombinasjon av rike detaljer og harmonisk enkelhet. Tro mot bygningens opprinnelige utforming og detaljer, har huset et gjennomgående uttrykk hvor det tradisjonelle samtidig møter det moderne. Utvendig og innvendig er det lett å bli betatt av de mange detaljene og følelsen av eleganse og luksus dette huset presenterer. I valg av materialer, tapeter, møbler, listverk og dekor, har eierne beholdt husets sjel på en spennende måte. Her er det ingen eggehvite slette vegger, og alle rom har lister. Man ville aldri tro at dette herskapelige huset også er et høyteknologisk smart-hus, men det er det. Alt ligger skjult bak vegger og gulv. De hvite sprossevinduene får eiendommen til å lyse opp, og terrassedøren i samme design passer perfekt inn i stilen. Herfra har man en kjekk adgang til terrassen hvor man kan nyte sommerens varme dager. Noe helt unikt for dette huset er «kronen» du ser over mønet. Denne utskjæringen har de valgt å ta igjen i detaljer i både trappen og kjøkkenet inne. Det er detaljer som dette som får huset til å fremstå som meget gjennomtenkt, stilfullt og veloverveid.

22


23


Friheten til ĂĽ velge 24


l

Den luftige gangen er et godt eksempel pü et tøft samspill mellom tradisjonelt listverk, tømmervegg, glass og slipt originalgulv.

25


26


Ă… skape en vellykket stil handler mye om ĂĽ balansere lys og ulike kontraster i et rom. Med store vinduer, hvit tradisjonsrik panel mot en mønstret tapet i en dus grønntone, uttrykker rommet en naturlig ro og harmoni.

27


Særpreg møter det moderne Kombinasjonen av det tradisjonelle og de moderne elementer i farger og materialer, skaper en helt unik stil til hjemmet.

l 28

Tre er et naturlig materiale som uttrykker ro og varme. Henter du inspirasjon i naturens egne farger og dekorerer med romantiske detaljer, vil interiøret fremstå med en naturlig skjønnhet og harmoni.


l

Marokkoinspirerte fliser mot malte tømmervegger er et godt eksempel pü hvordan kombinasjoner av nytt og gammelt passer sammen.

29


30


Ă… sitte ute en sensommerkveld, med pledd og en tekopp pĂĽ egen terrasse, er hverdagslykke.

31


Spesialproduksjon

fra Stiltre

32


H

va med å lage din egen profil? Stiltres reise startet i 1988. Drømmen var å kunne gi kundene hus med sjel og særpreg.

I dag tilbyr vi ikke bare et rikholdig spekter av lister og paneler, vi tilbyr vår kunnskap, erfaring – og lidenskap. Vi brenner for faget vårt, og skal gjøre det lett for deg å få det gode resultatet og stilen du ønsker. Det er nettopp derfor vi også tilbyr spesialproduksjon. Stadig flere ønsker noe annet enn standardmål på sine lister og paneler. Andre igjen drømmer om å sette sitt personlige preg på eiendommen. Her kan du la kreativiteten leke. Det å bestille spesialhøvling er enklere enn du tror. Vi i Stiltre lager alle typer spesialtilpassede listverk, innvendige paneler og utvendig kledning. Alt etter ditt behov – og dine drømmer.

Brystningen du ser her er satt sammen av spesialproduserte elementer hos Stiltre. 33


34


Inngangspartiet kan bli en liten, vakker oase - for trivsel, velvĂŚre og glede.

35


36


Et helhetlig og innbydende gatemiljø frister til lek og bruk av uterommet. 37


38


Drømmen om et klassisk hus med særpreg og sjarm, hvor hvilepulsen senker seg, finner du på dette gamle gårdsbruket – med skogen som nærmeste nabo.

D

et vakre og stilrene trehuset i dempet sort er totalrenovert i moderne tid og speiler byggetradisjoner med et uttrykk fra arkitekturen du fant på 1800-tallet.

Med et hus rik på tradisjoner ble det viktig for kunden å hente den rette kompetansen som kunne gjenskape husets opprinnelige preg med en moderne vri. Valget av husets klassiske stil ble for eksempel gjort i samråd med en bygningsvernkonsulent, og det ble lagt vekt på å velge komponenter som ga et mest mulig tidsriktig uttrykk – i panel, omramming av vinduer og listverk. Den klassiske stilen er enkel, stilren, og tar i bruk rolige, stramme former og rene plan. Fasadene er tidløse, men samtidig tradisjonelt forankret i den norske byggestilen. Utvendig får blikket hvile på rene flater, men kommer du nær nok ser du de unike detaljene som fanger husets sjelfullhet. Huset har hvite karmer mot en mørk dempet vegg, og skaper på den måten et blikkfang som fremhever detaljene rundt omrammingene. Store hus som dette kan med fordel velge en mørkere farge. Det binder alt sammen til en helhet, og sammen med den klassiske stilen gir den ro og harmoni til sine omgivelser. De klassiske husene er blitt en del av det norske landskapsbildet, og gir en følelse av landlig idyll. Med små finesser og de rette fargevalgene, faller huset naturlig inn i det vakre landskapet rundt.

39


Ă… dele et mĂĽltid med en kjĂŚr til denne utsikten, er herlig hverdagsglede.

40


41


Det vakre i det klassiske Den klassiske stilen er svÌrt tidløs i sitt uttrykk, og er en veldig anvendelig stil som du kan vÌre glad i lenge.

l

PĂĽ huset er det brukt en standard KP5-kledning og standard klassisk vindusomramming. Alt leveres fiks ferdig fra fabrikk.

42


l

Rene flater mot buede og profilerte lister skaper et tidløst uttrykk. Omrammingene du ser her er list K3 og K8 - to av Stiltres mange ferdige profiler.

Med lidenskap

for detaljene 43


44


Det gjelder å tenke helhet. En gjennomført bruk av listverk gjør at du får en fin flyt og harmoni mellom rommene. Her får sjelen ro.

45Trivsel med god byggeskikk Ved å velge produkter fra Stiltre oppnår du en helhetlig stil som er behagelig å bo i. Vi hjelper deg med å skape et uttrykk slik at boligens ulike soner samspiller best mulig, og skaper en personlig, trygg og trivelig atmosfære.


I dette romantiske huset på landet kan du skynde deg langsomt. Her føres gamle tradisjoner videre - tro mot den klassiske byggestilens rene detaljer.

H

uset er satt opp i 1986, men ble tegnet og bygget i en stil som gjør at det ser eldre ut og passer inn i et gårdsmiljø. Kunnskap og erfaring ble derfor viktig i restaureringen av boligens fasade. Det handlet om å fange stilartens tidløshet, og samtidig tilpasse uttrykket etter kundens smak og ønsker for å skape drømmehuset. Prosjektet er et godt eksempel på hvordan du som kunde er med på reisen når du skal skape ditt hjem. Boligen er ført tilbake til gammel stil av eierens glødende interesse for å pusse opp og ta vare på gamle hus. Det setter et personlig preg på hjemmet. Det landlige huset er kledd om med tidsriktig lektekledning og klassiske lister på vinduene. Nye paneler henter frem husets harmoniske sjarm, og et naturlig sollys slippes inn gjennom husets mange vinduer. Naturlig vakkert fremstår huset både lunt og personlig. Husets symmetri i fasade og bygningskropp, halvt valmet og bratt tak og smårutete vinduer, gir en følelse av en helhetlig klassisk stil. Boligen er krydret med vakre signaturelementer og fordelen med et slikt hus er at det aldri går av moten. Ved den koselige inngangen står gamle bruksgjenstander nøysomt plassert inntil en stilren fasade. Det gir deg følelsen av et hjem, og ikke bare et hus. Her kan du sitte en sensommerkveld, lukke øynene og kjenne deg tilstede og bare være.

48


49


l

50

Nostalgiske detaljer passer denne stilen perfekt. Her er helheten ivaretatt ned til minste detalj, og inngangspartiet er prikken over i’en.


l

I et inngangsparti i klassisk stil med kledning i duse farger, doble dører med store vinduer og vakre blomster, blir du ønsket velkommen.

51


La oss hjelpe deg til ditt drømmehjem! www.stiltre.no


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.