Page 1

AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 1 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

DESEMBRE DE 2012 - GENER DE 2013

martorell BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

MARTORELL MANTÉ EL RITME MUSICAL

EL MUNICIPI NO HA VISCUT AL MARGE DEL PAÍS I SEGUEIX L’EFERVESCÈNCIA DE LA MÚSICA AMB GRUPS CONSOLIDATS

Composici n

PÀG. 05

PÀG. 06

PÀG. 08 i 09

CIU GUANYA A MARTORELL LES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA, MALGRAT PERDRE UNS 900 VOTS

XAVIER FONOLLOSA EXPOSA ELS DOS EIXOS BÀSICS DE L’AVANÇ DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL (POUM)

ENTREVISTA A MIKAH DE WAART, CONSULTOR I ‘COACH’ PERSONAL: “S’HA DE TENIR UNA VISIÓ I UN PLA DE FUTUR QUE ENS ATREGUI. DESPRÉS, S’HA D’ACTUAR”


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 2 C

02

M

Y

CM

MY

CY CMY

REPORTATGE

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

MARTORELL SEGUEIX EL La història col·lectiva d’un país o d’un poble també s’explica a través de la música. En els últims 60 anys, Catalunya ha viscut tres grans èpoques daurades: la Nova cançó, el rock català i l’actual, amb qui una fornada de grups catalans estan marcant una tendència molt ferma. Martorell no ha viscut al marge del país i, en aquestes tres èpoques, ho ha fet amb l’efervescència de la música dels grups consolidats.

La música ha estat un element d’identificació a Martorell i arreu del país. Una munió de grups al municipi–des de Los Santos Blancos, Ecos, Briders o Tauros- van encetar el camí durant el tram final de la dictadura franquista. Més tard, una nova fornada de músics encapaçalats pels germans Alemany amb La Marxa, Àlex Rock’n’roll o Cosmètics (una de les formacions històriques del panorama local). Ara bé, qui va marcar tendència musical van ser els Desperdicis Clínics- , una etapa de reivindicació en plena revolució social al país. Desperdicis Clínics va ser un dels grups musicals de Martorell en la dècada dels anys vuitanta. Influenciats pel punk anglosaxó i americà, va ser la primera banda de hardrock en utilitzar el català. Les seves lletres, agressives i provocatives giraven al voltant del Barça, l'opressió nacional de Catalunya o sobre l'alcohol i altres drogues. Durant la seva primera etapa l'únic treball d'aquest grup es va titular com l'anti-moda. Van publicar el seu primer LP, Collons, editat per

Composici n

RITME

Justine Records i van compartir cartell amb bandes com Desechables, Eskorbuto, Zer Bizio o La Polla Records. El grup es va dissoldre l’any 1987. El 2009, el grup va tornar als escenaris amb una nova formació, amb la qual va publicar un nou CD, amb els temes del primer vinil i sis temes nous. EL ROCK CATALÀ I ARKAIKA La dècada dels noranta, a Catalunya va esclatar el moviment del rock català. va ser una època daurada, liderada per grups com els Sopa de Cabra, Els Pets, Sau o Sangraït. Aquests grups van tenir un impacte social i comercial notable i van contribuir a normalitzar la presència de la llengua catalana en la vida quotidiana de les generacions més joves. A Martorell, qui va liderar aquesta etiqueta va ser el grup Arkaika. Una formació que va enregistrar tres treballs i que va oferir la seva música en diversos escenaris del país. Arkaika va ser teloner de Sopa de Cabra i

Lax’n’Busto, en dos concerts a Martorell. En aquell moment, també hi havia altres propostes musicals al municipi. Com Manolo K, Los Masturba2, De Konya o Vaya Tela. RUMBA, SKA, RAP I MÚSICA D’AUTOR Després d’uns anys d’una certa calma, la música ha tornat a agafar embranzida amb altres estils. Amb més força, empenta i reivindicativa. Al país, sonen amb contundència grups alternatius, com Skatalà. El llegat a Martorell és Baratos, un dels grups per excel·lència de l’ska en estat pur. Aquesta formació de Martorell, amb deu músics, ha editat diverses maquetes i ha actuat arreu del país. Les seves lletres reivindicatives i la música festiva demostren una altra manera de sentir la música. L’empenta de la música enllaunada i el rap obren camí. El martorellenc Adrián Arrebola Caro, conegut musicalment per ‘Nano’, va enregistrar el seu primer treball Revolución. Amb només 18 anys, ‘Nano’ és una promesa de música rap i hip-hop.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 3 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

03

A la pàgina anterior Foto esquerra GRUP DIME QUE TU NO CANTAS.

MUSICAL La música del país s’embarca amb altres tendències: des de Manel, Els Amics de les Arts o Mishima, com a grups abanderats. A Martorell destaquen Artmònix, una banda de rock que després de participar al concurs OKàlia s’ha fet un nom entre la música local. Va publicar ‘Mim’, el seu primer treball (2007), ha actuat com a teloners de Manel, està a punt de publicar el seu segon treball. Aquest cop, a través del micromecenatge. Més recents, encara, ho són les Painomi –l’últim guanyador del concurs O-Kalia- i tercer premi del concurs de versions dels Amics de les Arts i finalista del concurs ‘Teen Star’, de la discogràfica Música Global. Painomi, de la mà del músic Oriol Farré (Gossos) com a productor artístic, enregistrarà el seu primer disc aquest Nadal. També destaquen el duet format per Joan i Laia, Bimba o Kissing an Elephant, qui han editat un nou treball.

Composici n

MÉS D’UNA TRENTENA DE PROPOSTES MUSICALS Martorell té una clara vocació musical. Així ho demostra el gran ventall de grups que actualment formen el panorama musical del municipi. Formacions consolidades des de fa anys de tots els estils i d’altres que proven sort des de fa poc temps. Segons dades del departament de Joventut de l’Ajuntament, els grups actius són Nu-B, Marxa, La curiosidad mató al gato, Kissing an Elephant, Calle Universal, Baratos, Kaviz&ElBombi, Bimba, Traw, Joan i Laia, The Cherrywine, Painomi, Adeber, Lack of a name, La noia i el xic, Huida, Manolo K, Noxa, Watio, Everflame, Faerie, White Hole, Pinheads, Game Royal, Rapsodes Crew, Hair Falls, El vuelo del navegante, Divine gift, The Big Banana, Artmònix, Jon Robles, Aula 8, La Fusión i Toni Largo.

Foto dreta NU-B ÉS UN DELS GRUPS QUE HA EDITAT DOS TREBALLS.

En aquesta pàgina Foto esquerra BIMBA VA SER TERCER EN L'ÚLTIMA EDICIÓ DEL CONCURS O-KALIA. Sota aquestes línies BARATOS ÉS UN DELS GRUPS DE REFERÈNCIA AMB UN ESTIL PUNYENT I REINVIDICATIU. Foto inferior dreta GRUP WATIO.

O-KÀLIA, L’APARADOR DE LA MÚSICA LOCAL L’any 2008, Martorell va enfortir el seu paper musical amb l’aposta d’un concurs adreçat als grups locals. Un aparador idoni per aquells grups que comencen i que l’O-Kàlia els serveix de trampolí per a fer un pas endavant en la seva carrera musical. Són els casos d’Artmònix o Baratos, que després de participar al concurs han enregistrat dos discs. L’O-Kàlia té algunes curiositats. És el cas d’alguns músics, que han guanyat el concurs amb grups diferents (Rafael Tomico amb A tiro de piedra i Dtranquis o Adrián Arrébola amb Rapsodes Crew i Nano) i d’altres, com Roger Trilles, amb formacions diferents (Baratos i Dtranquis). L’O-Kàlia ha recollit el testimoni del ‘MartoRock’, una iniciativa que va promoure, també l’Ajuntament, durant la dècada dels anys nouranta i que va servir per promoure la música local.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 4 C

04

M

REPORTATGE

Y

CM

MY

CY CMY

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

GUANYADORS I FINALISTES D’O-KÀLIA 2012 Painomi (1r) Kissing an Elephant (2n) Bimba (3r) 2011 Nano (1r) The Cherrywine (2n) Joan i Laia (3r) 2010 D-Tranquis (1r) Watio (2n) Rapsodes Crew (3r) 2009 Vod-Ska (1r) A tiro de piedra (2n) Overland (3r) 2008 Dime que tu no cantas (1r) Baratos (2n) Artmònix (3r)

Composici n

ALTRES REFERENTS MUSICALS DEL MUNICIPI Martorell té dos grans noms lligats a la música, els martorellencs Joan Cererols i Josep Palet. El primer, va ser compositor, músic i monjo benedictí on va destacar per ser l’autèntic patriarca de la música moderna de Montserrat. El segon, va ser un tenor de prestigi que va actuar en els escenaris més solemnes de l’òpera, des del Liceu a l’Scala de Milà. Hi ha altres casos vigents del panorama actual com el pianista Daniel Ligorio, la mezzosoprano Anna Tobella, la soprano Carme Miró o Sílvia Vidal. Ligorio és un dels referents més destacats amb el piano i sent un dels abanderats de la música clàssica on ha actuat en els escenaris de més prestigi. També ho és en el món sardanista, Daniel Gasulla, qui ha composat una munió de peces. A Martorell, la música també s’ha mantingut viva amb grups corals. És el cas de la coral Ars Nova, la coral del barri de Rosanes, la coral Solvin o la Banda Simfònica de Martorell. En el cas de les orquestres, la més popular va ser l’Orquestra Planas, a mitjans del segle passat.

Imatge superior esquerra TONI LARGO ÉS UN DELS MÚSICS PER EXCEL·LÈNCIA DE MARTORELL DURANT MOLTS ANYS Imatge superior dreta KISSING AN ELEPHANT, SEGON A L'O-KALIA, HA ENREGISTRAT UN DISC. A la dreta PAINOMI ÉS UNA FORMACIÓ QUE ESTÀ EN ALÇA DESPRÉS DE GUANYAR EL CONCURS O-KALIA DE MARTORELL. A l’esquerra EL VUELO DEL NAVEGANTE. Sota aquestes línies DESPERDICIS CLÍNICS VA SER UNA DE LES FORMACIONS HISTÒRIQUES A MARTORELL DURANT LA DÈCADA DELS VUITANTA.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 5 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

05

ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA 2012

MALGRAT PERDRE PROP DE 900 VOTS

CiU

GUANYA A MARTORELL CiU va sumar a Martorell la victòria més amarga en unes eleccions al Parlament de Catalunya des del restabliment de la democràcia, el 25 de novembre passat. Amb 2.843 vots (26,9%) va patir un gran retrocés amb la pèrdua de més de 900 vots respecte els últims comicis. CiU sempre havia superat la xifra dels 3.000 vots excepte en els anys 1980 i 1984.

El PSC es va mantenir com a segona força més votada amb 2.124 paperetes (17,7%) i, fins i tot, va millorar, per ben poc, els resultats aconseguits l’any 2010. Queda molt lluny dels resultats dels anys 1999, 2003 i 2006 –els millors dels socialistes-, però són superiors dels primers comicis electorals de la democràcia. ICV I PP, ELS MILLORS RESULTATS DE LA SEVA HISTÒRIA ICV va obtenir els millors resultats de la seva història a Martorell en unes eleccions al Parlament de Catalunya i s’ha situat com a tercera força. La formació ecosocialista va sumar 1.610 vots (13,2%) i va superar el seu sostre electoral que era de 1.418 vots l’any 1980 sent l’històric PSUC. ICV va esgarrapar més de 700 vots respecte a les últimes eleccions catalanes. També és el cas del PP, que va sumar 1.585 vots (13,0%), i va superar amb escreix els seus resultats a Martorell en unes eleccions catalanes. El millor registre l’havia assolit l’any 2003 quan els populars van obtenir 1.199 vots. ERC, DUPLICA RESULTATS ERC va duplicar els seus resultats a Martorell respecte l’any 2010. En aquestes eleccions va sumar 1.464 vots (12,0%), pels 678 vots que havia obtingut fa dos anys. Tot i el gran ascens, no va poder superar el seu llistó electoral a Martorell en unes eleccions al Parlament de Catalunya que va ser l’any 2003, amb 1.670 vots. CIUTADANS I LA CUP, A L’ALÇA Ciutadans va ser la sisena força a Martorell triplicant els resultats de l’any 2010. Aquest cop va obtenir 1.080 vots (8,9%), quan fa dos anys va sumar 372 vots. Finalment, la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) –que ha

Composici n

obtingut representació parlamentària en la seva primera participació- va sumar 410 vots a Martorell (3,38%). Solidaritat per la Independència (SI), que ha perdut la representació parlamentària aconseguida l’any 2010, va obtenir 116 vots (0,96%) a Martorell. PARTICIPACIÓ RÈCORD: 68,59% La participació a Martorell de les eleccions al Parlament de Catalunya va ser de rècord: 68,59%: 9,5 punts superior a la de fa dos anys. La xifra de participació més alta en unes eleccions catalanes era, fins ara, l’any 1980, amb un 66,9%.

EMPAT ENTRE CIU I PSC ALS COL·LEGIS ELECTORALS A MARTORELL Per col·legis electorals, a Martorell hi ha haver un empat entre CiU i PSC. Les dues formacions van ser les més votades en sis col·legis electorals cadascun. Els convergents ho han fer a l’Ajuntament, a la Casa de Cultura la Vila, al Centre Especial de Treball, a les Instal·lacions Esportives Municipals, a l’AV El Pla, i al Complex Esportiu Torrent de Llops. Els socialistes, en canvi, van guanyar a l’Institut Pompeu Fabra, a l’Escola Vicente Aleixandre, al Centre Cultural, a la Llar d’infants Les Torretes, al Complex Educatiu i al Mercat Municipal les Bòbiles.

GRÀFIC ELECCIONS RESULTATS MARTORELL

10,17%

23,80%

ALTRES 9,04%

12,26%

17,98%

13,27% 13,47%


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 6 C

06

M

ACTUALITAT

Y

CM

MY

CY CMY

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

XAVIER FONOLLOSA EXPOSA ELS DOS EIXOS BÀSICS DE L’AVANÇ DEL PLA D’ORDENACIÓ URBANÍSTICA MUNICIPAL

POUM L’Ajuntament de Martorell ha fet públics els trets diferencials que proposa l’avanç del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) en dues sessions informatives i en una audiència pública al Centre Cultural. El primer tinent d’alcalde i regidor de Planificació Urbanística, Xavier Fonollosa, assegura que “el nou Pla General que volem impulsar per a Martorell destaca en dos aspectes: un creixement sostenible del sector logístic i terciari per afavorir la regeneració econòmica i un creixement moderat en habitatge”.

L’actual PGOU, aprovat l’any 1991, tenia una clara tendència al creixement residencial. Fonollosa argumenta que “aquest aspecte ja el tenim resolt amb els projectes previstos a la Sínia I i II”. A més, apunta que el creixement que es preveu a Martorell en els propers 20 anys, i segons el Pla Territorial Metropolità, és d’entre 10.000 o 15.000 habitants més. L’Ajuntament ha iniciat un procés d’anàlisi, treball i participació ciutadana que culminarà amb l’aprovació d’un nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que serà l’instrument d’ordenació integral del territori que determini les línies bàsiques del desenvolupament sostenible de Martorell amb la finalitat de garantir la qualitat de vida de les generacions presents i futures. ENFORTIR LA POSICIÓ GEOESTRATÈGICA DE MARTORELL El nou PGOU que impulsa l’Ajuntament de Martorell pretén, segons Fonollosa, “enfortir la posició geoestratègica del municipi. La nostra situació privilegiada com a cruïlla entre l’A2 i l’AP7 i a 20 kilòmetres del Port de Barcelona ens ha de permetre continuar sent un pol d’atracció per a grans empreses

EL PROCÉS DE REVISIÓ DEL PUOM VA PASSAR PER UNA AUDIÈNCIA PÚBLICA FETA A L'AUDITORI DEL CENTRE CULTURAL.

Composici n

PREVEU UN CREIXEMENT SOSTENIBLE DEL SECTOR LOGÍSTIC I TERCIARI PER AFAVORIR LA REGENERACIÓ ECONÒMICA I UN CREIXEMENT MODERAT EN HABITATGE que vulguin créixer a Martorell”. El creixement sostenible en aquest àmbit es proposa en un sector al límit amb el terme municipal de Sant Esteve Sesrovires. Fonollosa diu que “un cop ens recuperem de l’actual crisi econòmica, Martorell ha de tenir les eines per afavorir les empreses i possibilitar, així, l’espai idoni per créixer, desenvolupar la seva activitat i generar llocs de treball per a la gent de Martorell”. Les sessions informatives i l’audiència pública les ha presentades l’alcalde de Martorell, Salvador Esteve, acompanyat del primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, i els arquitectes municipals Joan Romagosa i Rodrigo Alaminos. Tota la informació detallada sobre el nou POUM la podreu trobar a la plana web de l’Ajuntament www.martorell.cat/ POUM o a l’Oficina de redacció del POUM a l’edifici de l’Ajuntament, plaça de la Vila 46, 1a planta, de 9.00 a 14.00 hores.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 7 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

07

TRASLLAT DELS USUARIS DE LA RESIDÈNCIA DE LA FUNDACIÓ SANT JOAN DE DÉU A LA

NOVA RESIDÈNCIA DEL CAMÍ FONDO Una quarantena d’usuaris de la residència de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ja s’han traslladat a les noves dependències del Camí Fondo. El mes de desembre entrarà en funcionament el Centre de Dia i es farà el trasllat del servei que actualment s’ubica a l’esplai de Gent Gran de Buenos Aires. A més, la Generalitat és previst que concerti 32 places noves. 136 PLACES PER A GENT GRAN I 35 MÉS DE CENTRE DE DIA La nova residència acollirà un total de 136 places per a gent gran i 35 més de Centre de Dia. Segons l’alcalde i President de la Fundació Sant Joan de Déu, Salvador Esteve, abans de Nadal entrarà en funcionament el Centre de Dia amb el trasllat del servei que actualment s’ubica a l’esplai de Gent Gran de Buenos Aires.

Composici n

La residència té una superfície de 7.000 m2, estructuralment, l’edifici es distribueix en una planta soterrani, planta baixa i dues plantes pis. Al soterrani s’hi ubiquen els serveis de cuina, bugaderia i vestidors, entre d’altres. A la planta baixa, el centre de dia, sales de manualitats, biblioteca, administració i també 12 habitacions individuals. A les dues plantes pis hi ha habitacions, 20 de dobles per pis i 22 d’individuals. A banda de les habitacions, a les dues plantes pis també hi ha zones de descans. La nova residència és titularitat de la Fundació Residència Sant Joan de Déu i l’ha finançada conjuntament amb la Generalitat de Catalunya. I les obres han estat dirigides pels serveis tècnics municipals de l’àrea d’urbanisme del regidor Xavier Fonollosa, primer tinent d’alcalde de l’ajuntament de Martorell.

EL MES VINENT ENTRARÀ EN FUNCIONAMENT EL CENTRE DE DIA, I ABANS D’ACABAR L’ANY LA GENERALITAT CONCERTARÀ 32 PLACES NOVES


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 8 C

08

L’ENTREVISTA

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

ENTREVISTA A

MIKAH DE WAART Composici n


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 9 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

09

PER ACONSEGUIR ELS OBJECTIUS QUE ENS PLANTEGEM AL LLARG DE LA VIDA, TANT EN L’ÀMBIT PROFESSIONAL COM EN EL PERSONAL, A VEGADES CONFIAR EN LES POSSIBILITATS D’UN MATEIX POT DONAR BONS RESULTATS. AQUEST ÉS EL SECRET DE MIKAH DE WAART. CONSULTOR, ENTRENADOR PERSONAL I FORMADOR EXPERT EN LA LLEI DE L’ATRACCIÓ QUE VA ENCISAR MÉS DE DUES-CENTES PERSONES EN UNA DE LES CONFERÈNCIES PROGRAMADES PEL DEPARTAMENT DE PROMOCIÓ ECONÒMICA DE L’AJUNTAMENT. COM DEFINIRIA EL COACHING [ENTRENAMENT PERSONAL] O LA TÈCNICA QUE VOSTÈ UTILITZA COM A COACH? El coaching és el procés orientat a obtenir els objectius que nosaltres ens proposem. La figura del coach és algú que t’ajuda a aconseguir-los. Jo ajudo la gent a veure clar allò que un vol tenir a la seva vida. Les tècniques que faig servir són les d’equilibri emocional. A través d’aquesta tècnica es poden detectar certs patrons, pots observar com les persones s’autolimiten i t’ajuda a poder trencar-los aquests patrons per utilitzar més i millor tot el seu potencial. QUINA ÉS LA CLAU PER MOTIVAR, TANT EN L’ÀMBIT PROFESSIONAL COM EN EL PERSONAL? Les claus són les mateixes arreu del món. Ho dic tenint l’experiència d’haver format més de 15.000 persones de 9 països diferents. S’ha de tenir una visió i un pla de futur que ens atregui. Després, s’ha d’actuar. S’ha de

millorar com a persones, tenir la força per seguir endavant, tant en l’empresa com en la vida personal. Les empreses estan formades per persones, per tant, funcionen amb els mateixos conceptes. COM ES POT ACONSEGUIR UN IMPACTE POSITIU EN ELS DIFERENTS ÀMBITS DE LA VIDA? Primer, tenint clar de què vols prescindir de la teva vida. Tots tenim aspectes de la nostra vida que no ens agraden i volem millorar-los. El problema ve quan no trobem la fórmula per prescindir-ne. El canvi comença quan prens la decisió. VOSTÈ, ABANS DE SER COACH, ERA UN DELS DIRECTORS GENERALS MÉS JOVES D’HOLANDA. QUINS MOTIUS EL VAN PORTAR A CANVIAR LA SEVA VIDA? Sempre explico que guanyava molts diners però que aquella feina no m’omplia. Jo el primer que els pregunto a aquells joves que volen ser directors generals

és si aquesta és una aspiració que els ve dels pares o d’amics. Els animo a llegir llibres, a relacionar-se amb les persones, que això en definitiva serà el que els farà créixer de veritat. ÉS EL QUE VA FER VOSTÈ... A mi m’agrada ajudar les persones. De fet, crec que la part més gratificant de la meva feina és escoltar o llegir correus electrònics de persones a qui els he fet canviar la vida o han millorat en molts aspectes. Veure aquest canvi és el que més m’omple de la meva feina. Si la persona està motivada i veu que és important fer una millora, al final jo només sóc una petita espurna que arribo en el moment precís de la vida d’aquesta persona. Jo no soluciono la vida de ningú, però sí que puc donar eines perquè tothom, a títol individual, pugui millorar la seva vida. I HO ACONSEGUEIX? Hi ha hagut molts casos de persones que després del meu seminari han pres la decisió de separar-se de la seva parella, persones que canvien de feina o que es treuen aquella motxilla que cada matí carregaven. Aquest és l’èxit de tot plegat. VOSTÈ ES BASA EN LES IDEES D’UN LLIBRE, EL SECRETO, DE RHONDA BYRNE. PER QUÈ? La idea més rellevant és ser conscient que tu ets més fort que el teu pensament. Que amb la teva actitud pots decidir el futur que vols i que desitges. Si, per exemple, penses sempre en

negatiu i ets sents amargat és molt probable que tinguis una atracció cap a persones amb el mateix tarannà. Al cap i a la fi, el més important és adonar-te que l’únic que pot fer-te canviar ets tu mateix, que les situacions externes poden seguir sent les mateixes però que si tu canvies de forma de pensar i d’actuar aconseguiràs uns altres resultats. SEMPRE DIU QUE LES PERSONES PENSEM MÉS EN EL FUTUR QUE EN EL PRESENT. Ens passem mitja vida planificant què farem i ens oblidem de viure el present. Sentir culpabilitat pel passat o preocupar-se per coses que encara han de passar és allunyarse de la realitat. El 95% dels nostres problemes tenen relació amb el passat o amb el futur, quan el més important és l’ara mateix. QUÈ EN DIU D’AQUELLS QUE PENSEN QUE LES SEVES IDEES SÓN UTÒPIQUES? Tothom té dret a pensar el que vulgui, però són fets demostrats. És teoria aplicada a la pràctica. Aquells que em coneixen des de petit el que volen és veure si sóc feliç i jo vull saber si ells també ho són. Del que més parlem és de com ens van les coses. D’altres persones que formen part del meu entorn sí que solen seguir els meus consells en temes concrets, com ara reduir l’estrès o crear plans de futur. Jo sóc un exemple del que dic, faig i ensenyo, i funciona.

“S’HA DE TENIR UNA VISIÓ I UN PLA DE FUTUR QUE ENS ATREGUI. DESPRÉS, S’HA D’ACTUAR”

Composici n


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 10 C

10

M

Y

CM

MY

BREUS

CY CMY

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

BREUS PLA OPERATIU ESPECÍFIC D’OCI NOCTURN A MARTORELL

50È ANIVERSARI DE LA FUNDACIÓ DEL PATRONAT DE LA CAVALCADA DE REIS

La Policia Local i els Mossos d'Esquadra continuen en marxa amb el Pla Operatiu Específic d’Oci Nocturn que s'està duent a terme a Martorell. Aquestes actuacions periòdiques tenen com a objectiu actuar en aquells locals d’oci que generen molèsties als veïns. Les actuacions policials es fan, majoritàriament, després d’informacions rebudes pels cossos policials de possible consum i tinença de drogues a l’interior dels locals públics i de baralles i aldarulls, així com de les queixes realitzades per les associacions de veïns i associacions de comerciants.

El Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell va celebrar els actes del 50è aniversari de la seva fundació (1962-2012). L’acte més destacat va ser l’homenatge als fundadors del Patronat de la Cavalcada de Reis. Els primers fundadors de l’entitat van ser Antoni Ollé, Jaume Rovira, Jaume Canals, Josep Comajuncoses, Robert Tendero i Jaume Enrich. A més, hi va haver un reconeixement als tres presidents que ha tingut l’entitat: Francisco Balagué, que en fou el primer president; Jerónimo Guardo i l’actual, Mario Garcia. Entre els actes del 50è aniversari van destacar, a més, les actuacions benèfiques de la Coral Ars Nova i el grup Painomi.

EL CALENDARI DE MARTORELL 2013 ESTARÀ DEDICAT A FRANCESC PUJOLS L’Ajuntament de Martorell ha triat Francesc Pujols com a fil conductor del calendari per a l’any 2013 amb motiu de la commemoració del 50è aniversari de la mort del filòsof de la Torre de les Hores que s’ha fet durant tot aquest 2012. Pujols va ser escriptor, autor teatral, periodista i, sobretot, pensador català. Nascut a Barcelona el 1882 en una família benestant, va poder viure de rendes i dedicar-se a les lletres. Primer, fent de poeta: Joan Maragall va apadrinar-lo el 1904 en aquesta activitat, que va abandonar aviat per dedicar-se a la crítica d'art i interpretar l'obra de Gaudí. També va dirigir la revista satírica Papitu. En aquestes setmanes s’ha presentat la reedició de Concepte general de la ciència catalana, d'Edicions Andana, i properament es presentarà Petita història de Francesc Pujols, amb textos de Josep Pedrals i il·lustracions de Pilarín Bayés. Els actes de celebració que s’han fet al llarg de l’any per part de la Fundació Francesc Pujols s’acabaran el 23 de desembre a l'Auditori de Barcelona amb la presentació de Francesc Pujols. El musical, del del músic martorellenc Xavier Pagès.

FUNDADORS I PRESIDENTS DE LA CAVALCADA DE REIS VAN REBRE UN HOMENATGE EN L'ACTE CENTRAL DEL 50È ANIVERSARI DE L’ENTITAT.

Composici n

EL CONSELLER LLUÍS RECODER, VISITA ELS BARRIS DE BUENOS AIRES I DE VERGE DEL CARME El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Lluís Recoder, va visitar a l’octubre els barris de Buenos Aires i de Verge del Carme de Martorell. En la visita, Recoder es va reunir amb els membres de les associacions de veïns d’aquests dos barris, amb qui va fer una passejada per conèixerne les inquietuds. Com a representants de les associacions hi van assistir Juan Requena (AV Buenos Aires) i Rafael González (AV Verge del Carme). Els representants de les associacions de veïns van exposar-li la realitat de cada barri. La remodelació de les places i la instal·lació d’ascensors són els aspectes que li van valorar més positivament els veïns de Buenos Aires. Recoder va explicar que “una de les intencions del Govern és conèixer el territori de primera mà i, periòdicament, visito els barris d’arreu del país. En el cas de Martorell, he comprovat com la rehabilitació de Buenos Aires ha permès recuperar l’empenta del barri. S’està fent una gran feina i amb la complicitat de l’Associació de Veïns”.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 11 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

11

EL FESTIVAL LOLA PORTA LA MOSTRA ‘APROPIACIÓ INDEGUDA’ AL MUXART El Muxart. Espai d'Art i Creació Contemporanis acull fins al mes de desembre l’exposició Apropiació indeguda, dins el marc del Festival Lola. La mostra presenta diferents artistes emergents que treballen amb aquesta idea tan actual de la propietat intel·lectual, intentant respondre amb la seva pràctica artística la pregunta sobre qui és realment el propietari d’una imatge: el creador que la crea o el públic que la mira. En la mostra hi han participat un seguit d’artistes: Alba Aguirre, amb Un acertijo lógico; Joana Santamans, amb Cicles; Pep Vidal, amb Grass Grows; Cristina Prat Mases, amb Segones Oportunitats; Ellen Wilkinson, amb Eidolon i Diccionario Enciclopédico; Oriol Sánchez, amb With destructive intent: Hitchcock Sèries, i Albert Acoz, amb Cinema prohibit. En aquesta mostra també s’ha inclòs l’actuació de Nico Roig, que va presentar el seu disc Tonada del genoma humà (Amniòtic Records, 2011). L’exposició Apropiació indeguda estarà oberta al públic fins al proper 14 de desembre. Es

clourà amb una taula rodona amb els artistes participants i una vetllada poètica titulada Senyor Gripau, senyora Mort, de Josep Sebastià Pons (1886-1962), que posa en escena el director teatral Albert Mestres.

CAMPANYA ‘FUTBOLNET’ A MARTORELL La campanya 'FutbolNet', que fomenta valors a través de l'esport, es va dur a terme a Martorell. Nens i nenes del municipi d’entre 8 i 16 anys, escollits per la Fundació FC Barcelona seguint criteris de vulnerabilitat social, hi van participar a la plaça de les Cultures. ‘FutbolNet’ és un projecte que pretén educar els infants i joves a través del foment dels valors positius que es deriven de la pràctica esportiva, concretament del futbol. Aquests valors són: el compromís, el respecte, la tolerància, el treball en equip, la responsabilitat i l’esforç. Al voltant de cadascun d’aquests conceptes es juga una lligueta i l’equip guanyador rep un diploma que l’acredita com el millor en l’aplicació d’aquest valor. La campanya l'organitza la Fundació del FC Barcelona amb el suport de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Martorell.

EL CONSELLER RECODER VA VISITAR ELS BARRIS DE BUENOS AIRES I VERGE DEL CARME.

Composici n

SERVEIS SOCIALS A LA CASA DE CULTURA LA VILA El Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Martorell s’ha traslladat a la Casa de Cultura la Vila i ha abandonat les oficines del carrer de Lloselles. Amb aquest trasllat s’aglutinen tots els serveis que ofereix el Departament: els Serveis d’Atenció Social Bàsica (educadors i treballadors socials), el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a la Dones) i el SAI (Servei

d’Atenció a l’Immigrant). A més, també s’hi ofereix la gestió dels diferents serveis i programes socials, com ara l’atenció a la dependència, el servei d’atenció domiciliària i de teleassistència, l’atenció a la infància i l’adolescència, el suport a entitats socials i d’altres programes socialment inclusius. Aquesta actuació forma part de la racionalització dels recursos i d’estalvi que es du a terme des del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM).

UNA MUNIÓ DE NENS VAN PARTICIPAR AL PROJECTE FUTBOLNET, QUE PROMOU ELS VALORS DE LA INTEGRACIÓ A TRAVÉS DE L’ESPORT.

EL CONSELLER RECODER VA VISITAR ELS BARRIS DE BUENOS AIRES I VERGE DEL CARME.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 12 C

12

BREUS BREUS

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA VERS LES DONES Martorell va commemorar durant el mes de novembre el Dia internacional contra la violència vers les dones. El 21 de novembre es va fer l’acte central amb la lectura del manifest institucional al Complex Educatiu, a càrrec de la regidora de Serveis Socials, Ensenyament i Salut, Mercè Morera. Aquest any, la coincidència del 25 de novembre amb les eleccions al Parlament de Catalunya va fer que la lectura del manifest es desplacés a un altre dia. Durant tot el mes de novembre es van fer un seguit de xerrades, tallers i exposicions amb motiu del Dia internacional contra la violència vers les dones. La programació havia estat elaborada pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

EL PROGRAMA ‘DIVENDRES’ DE TV3 A MARTORELL El programa Divendres de TV3 va ser a Martorell coincidint amb la Festa del Roser. Durant cinc dies, Espartac Peran, un dels conductors del programa, va mostrar els elements més típics del municipi: l’Enrajolada-Casa Museu Santacana, la coca del Tiscar, les banyetes del diable, els gegants de Martorell (dimoni i velleta) i la tradició pagesa i vinícola que havia tingut Martorell. En el programa hi van participar Santi Ibáñez, actor martorellenc; Cristina Dalmau, regidora de Cultura i Joventut de l’Ajuntament de Martorell, i Montserrat Campmany, presidenta de l’Associació de Catalunya contra el càncer de Martorell i filla predilecta del municipi. Durant la setmana, els col·laboradors habituals del programa van intervenir des del plató instal·lat a la plaça de l’Església de Martorell.

Composici n

ELS ALUMNES DE L’ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA CELEBREN SANTA CECÍLIA Amb motiu de la celebració de Santa Cecília, patrona de la música, l'Escola Municipal de Música va oferir una sèrie de pinzellades musicals amb l’actuació de dos combos i la Big Band de l'Escola i el Cor Infantil, Jove i Adult. Els Marxing Band van fer un cercavila amb sortida des de Cal Nicolau fins a Ca l’Oller. La celebració es va tancar amb un concert de música de cambra.

Fotografia superior LA REGIDORA MERCÈ MORERA LLEGINT EL MANIFEST INSTITUCIONAL. Fotografia central EL PROGRAMA 'DIVENDRES' DE TV3 VA SER A MARTORELL DURANT LA FESTA DEL ROSER. Sobre aquestes línies UN GRUP D'ALUMNES DE L'ESCOLA MUNICIPAL DE MÚSICA.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 13 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

13

GRUPS MUNICIPALS

SEGUIREM TREBALLANT PER MARTORELL I PER CATALUNYA

XAVIER FONOLLOSA REGIDOR D’ORDENACIÓ DEL TERRITORI, PLANIFICACIÓ URBANÍSTICA, HABITATGE I OBRES PÚBLIQUES DE L’A JUNTAMENT DE MARTORELL

A les passades eleccions al Parlament de Catalunya, 2.843 martorellencs van votar per la candidatura de Convergència i Unió, encapçalada pel president Artur Mas. Novament, la llista de CiU ha estat la més votada a Martorell. És un resultat que ens omple d’orgull i de responsabilitat alhora. Sabem que per a tots els governs és molt difícil renovar la confiança dels electors en un context de dificultats econòmiques com el que patim des de fa anys, que ens obliga a fer ajustaments quan els recursos de què disposem són cada dia més migrats. Nosaltres també ho hem hagut de fer. La legislatura que ve ha de

DESGOVERN

ADRIÀ ARQUÉ I AMESTOY GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

Composici n

El que havia de ser el govern dels millors del Sr. Mas ha estat el pitjor govern de la Generalitat de Catalunya en tota de democràcia: 821.000 aturats, 230.000 treballadors dels serveis públics que han vist reduïts els seus ingressos entre un 5% i un 15%, la llista d’espera als hospitals que ha pujat a 80.000 persones i més de 7.000 famílies que estan al llindar de la pobresa. Les desigualtats i la marginació augmenten constantment i l’erosió de la unitat civil a Catalunya està a punt de provocar una fractura social. I mentre està en marxa la privatització de la sanitat pública i del’escola pública a Catalunya, el president Mas, obligat per aquest fracàs total, convoca eleccions en clau plebiscitària i messiànica per fer de cortina de

ser decisiva. Els reptes que hi ha plantejats són colossals. En primer lloc i com a tasca més urgent, hi ha la sortida de la crisi econòmica. Malauradament, les eines de què disposen els ajuntaments són limitades; no obstant això assumim la nostra responsabilitat. A Martorell, des del govern municipal ens hem fixat com a objectiu prioritari incentivar l’activitat econòmica; afavorir l’ensenyament professional amb el desenvolupament del Centre de Formació en Automoció, que ha de lligar ensenyament i empresa, i no prescindir de cap dels serveis bàsics que prestem, fent costat a les persones en aquests moments tan complicats. I, finalment, hi ha el repte de país. Catalunya genera per ella mateixa prou recursos financers com per no haver de patir la crisi econòmica global amb tanta duresa. Tanmateix, no disposem

del sistema de finançament adequat ni just. Ens cal obtenir el finançament just que ens ajudarà a sortir de la crisi i ens cal també poder exercir el dret a decidir el nostre futur com a poble, i una cosa va lligada a l’altra.

fum de la terrible situació provocada per la seva política antisocial. El resultat, que tots sabem, ens ha portat a un gran retrocés. El govern autonòmic està ara en una situació molt feble, sense majoria coherent possible i amb molts vots foragitats cap a posicions extremes sense possibilitats ni experiència de governança. Es pot trobar en un cul-de-sac de situació de ingovernabilitat que obligui a convocar noves eleccions. Per altra banda, la derrota anunciada del PSC ens obliga a recuperar la credibilitat perduda, a fer canvis i a mostrar objectius nous que es visualitzin en missatges als electors i electores i que demostrin que hi ha capacitat de reacció. El PSC mostrarà a la ciutadania que el socialisme català i la majoria d’esquerres a Catalunya pot

oferir la justícia social, la decència política i el dret a escollir el seu futur que aquesta ciutadania demana.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 14 C

14

GRUPS MUNICIPALS

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

MARTORELL DESEMBRE 2012 - GENER 2013 BUTLLETÍ D’INFORMACIÓ MUNICIPAL · NÚM. 184

APUNTS BREUS D'ACTUALITAT LOCAL I NACIONAL

XAVIER GÓMEZ GM ICV MARTORELL

A Martorell, CiU no compleix els acords de Ple i ens ven un model de creixement que no respecta l'entorn natural Al darrer Ple municipal, vàrem tornar a recordar a l'alcalde que segueixen incomplint greument un acord pel qual a Martorell hauríem d'aplicar un model de tarifació social, és a dir, que els impostos municipals tinguin en compte que qui més té pagui més, i deixar de carregar pujades indiscriminades a tothom per igual. Saben que és la seva obligació, però en faran cas? D'altra banda, les darreres setmanes s'han celebrat alguns actes de participació per conèixer i fer aportacions a la revisió del Pla General

GRACIAS MARTORELL

VICENTE CASAL GRUP MUNICIPAL DEL PP

Composici n

El pasado día 25 de noviembre, 1.585 personas confiaron su voto a la candidatura del Partido Popular encabezada por Alicia SánchezCamacho en el municipio de Martorell. La opción que defendíamos y defenderemos, será la de luchar unidos por un objetivo común que no es otro que salir de la crisis y, por ello, esta meta va a ser la primordial durante esta legislatura. En Martorell el Partido Popular ha conseguido los mejores resultados de la historia en comicios autonómicos, no solo manteniendo a nuestro electorado habitual, sino sumando casi 500 nuevos votos de personas que han decidido apostar por la unión, la coherencia y el sacrificio como

d'Ordenació Urbana, és a dir, que tenim l’oportunitat de planificar quin Martorell volem per als propers anys. Desgraciadament, el model que planteja CiU és de continuïtat (amb un creixement desmesurat) i totalment lesiu amb el nostre entorn natural. A Catalunya, amb la vaga general i les eleccions, hem guanyat a les tisores? Les darreres setmanes hem viscut dos esdeveniments històrics que volem remarcar, ja que ens fan veure que cada vegada més gent s'està mobilitzant en defensa dels drets socials de la majoria, i que no es creu els que ens diuen que això és una crisi, ja que en realitat és una estafa. En primer lloc, la vaga general del 14N, que va aconseguir aturar Martorell i reunir més de 500 persones als nostres carrers per dir que ja n'hi ha prou de les retallades de PP i CiU.

D'altra banda, les eleccions al Parlament de Catalunya, prou analitzades a nivell nacional, i que a Martorell han suposat per a la coalició ICV-EUiA un salt qualitatiu important, ja que els 1.610 vots obtinguts ens situen com a tercera força política al municipi i ens animen a treballar encara més per aconseguir un país i un poble més just socialment i econòmicament. Moltes gràcies!

recetas para salir de la actual situación. Desde aquí quiero agradecerles a todos su confianza y ponerme a su entera disposición. No ha sido un proceso electoral fácil para el Partido Popular de Martorell, que ha tenido que aguantar que colectivos filoetarras de extrema izquierda, arrancaran todas nuestras pancartas y pusieran silicona en la cerradura de nuestra sede justo el día de reflexión. Por eso mismo, los resultados que hemos conseguido, mitigan en parte el mal sabor de boca que nos queda cuando nos intentan silenciar con prácticas fascistas e intimidatorias y nos da fuerzas si cabe para seguir luchando por una sociedad más justa. La presunta mayoría absoluta que tenía que sacar CiU, prefabricada por los medios

públicos autonómicos y los medios privados generosamente subvencionados, se ha quedado en un burdo espejismo con el agravante de que para llegar donde hemos llegado, a los catalanes nos ha costado 40 millones de Euros todo el proceso electoral. Los resultados reflejan que el independentismo no es actualmente una prioridad para el pueblo y que el salir de la crisis es lo que realmente preocupa al grueso principal de la ciudadanía. Crear división y odio entre hermanos, vecinos y amigos, es de mal gobernante y es momento de que los partidos que han provocado este odio, reflexionen y piensen que si cuando lo hacen, es pensando en el interés del ciudadano o el suyo propio. Cataluña es España, mal que a muchos les pese.

BON ANY 2013!


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 15 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

15

GRUPS MUNICIPALS

UN MARTORELL PER A TOTHOM

ADOLF BARGUÉS GRUP MUNICIPAL ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA

Arriba Nadal i aquestes festes són, com sempre, benvingudes per a aquells que comptem amb salut, família i un mínim de pressupost a la llar. Però per a d’altres serà, potser per primer cop, un Nadal diferent, amb privacions de tota mena. La tasca i l’obligació principal dels que representem el conjunt de la societat i en gestionem el bé comú, és garantir el benestar dels nostres convilatans, i d’aquí ve la nostra aposta ferma per avançar per desenvolupar totes les eines que aportin valor i ens ajudin a assolir aquest objectiu. I sense ser un estat no les tindrem mai a l’abast. El nou Parlament perfila un horitzó sobiranista, força fragmentació i una definició de

INFORMACIÓ

93 775 34 34 93 205 15 15 902 240 202 · 900 200 212 93 775 24 45(24h) ww.taximartorell.com 93 775 07 83 088 · 112 93 775 10 80 · 93 775 10 85

PARRÒQUIA SANTA MARIA 93 775 00 89 PARRÒQUIA CRIST SALVADOR 93 775 39 18 CREU ROJA URGÈNCIES MÈDIQUES SANITAT RESPON VISITES MÈDIQUES HOSPITAL ST. JOAN DE DÉU SERVEIS FUNERARIS CORREUS I TELÈGRAFS INFO GENERALITAT MOBLES I TRASTOS VELLS DEIXALLERIA MUNICIPAL AIGÜES DE MARTORELL RÀDIO MARTORELL OMIC GAS NATURAL FECSA-ENDESA

Composici n

continua oberta a tothom 24 hores al dia i 7 dies a la setmana.

Bon Nadal i millor esdevenir.

FARMÀCIES

AJUNT. DE MARTORELL 93 775 00 50 · www.martorell.cat TRANSPORT URBÀ FGC RENFE TAXI MARTORELL POLICIA LOCAL MOSSOS D’ESQUADRA BOMBERS

les posicions més clara que mai. La desena legislatura haurà de fer del pacte l’element imprescindible per a la governabilitat del país. I fa un mal favor als nostres conciutadans el manteniment de la dreta barroera i anticatalana del PP; i pitjor encara, l’increment de C’s, nacionalistes espanyols i producte polític d’una clara indefinició. Per altra banda, el paper dels socialistes en aquesta auca, amb una grisor que fa feredat, ha estat clarament contestat. Cal felicitar CiU per haver guanyat les eleccions i les CUP pel seu pas decisiu cap a la principal institució del país, el nostre Parlament. També cal lamentar que SI no tingui representació i recordar alhora que la casa gran i genuïna de l‘independentisme des de 1931

93 775 05 50 061 902 111 444 www.gencat.net/ics 93 774 20 20 93 775 55 52 93 775 11 46 012 93 775 34 34 93 776 52 34 93 775 10 28 93 775 5252 93 775 37 52 902 079 997 902 507 750 (info) 902 536 536 (avaries)

CRÈDITS

CURTO · 93 775 23 13 C. SANT ESTEVE SESROVIRES, 6 (CAMÍ FONDO) DE DIOS · 93 775 32 29 C. COMERÇ, 5 (ESTACIÓ RENFE) HERNÁNDEZ · 93 775 40 61 AV CAPITÀ BATLLEVELL LLUÍS DE REQUESENS, 4 (BUENOS AIRES) LAIA ROVIRA · 93 775 02 89 C. PAU CLARIS, 3 (CTRA. NACIONAL II ) MASSANEDA · 93 774 19 54 PL. V. RODRÍGUEZ, 1 (BUENOS AIRES)

MARTORELL Butlletí d’informació municipal Edita: Patronat Municipal de Mitjans de Comunicació Redacció: Departament de Premsa i Comunicació Correcció lingüística: Servei Local de Català Dipòsit legal: B-17.326-81

MIRALLES CISQUER · 93 774 26 46 PL. FREDERIC DURAN, 3 (TORRENT DE LLOPS)

Disseny i maquetació: www.espaigrafic-disseny.com

MIRALLES VIA · 93 774 15 19 AV GERMANS MARTÍ, 25 (EL PLA)

Impressió: Baygrafic

PARERA · 93 775 18 97 PL. DE LA VILA, 11 (LA VILA) TORNS DE GUÀRDIA 07 DES. - 14 DES. > 14 DES. - 21 DES. > 21 DES. - 28 DES. > 28 DES. - 04 GEN. > 04 GEN. - 11 GEN. >

FCIA. ROVIRA FCIA. PARERA FCIA. HERNÁNDEZ FCIA. MIRALLES VIA FCIA. MASSANEDA

Els torns són setmanals, comencen i acaben a les 20.00 h del DIVENDRES de cada setmana

Tiratge: 12.000 exemplars Aquest butlletí es distribueix gratuïtament per totes les bústies del municipi i en els edificis on es faciliti l’entrada del repartidor. Si no el rebeu correctament, comuniqueunos-ho al correu electrònic comunicacio@martorell.cat

PARTICIPA Els veïns que ho vulguin, poden fer ús del Reglament de Participació Ciutadana fent arribar les seves cartes a l’adreça comunicacio@martorell.cat. Hi ha de constar nom i cognoms, DNI, adreça i telèfon. Les cartes no poden superar les 20 línies. Es reserva el dret de publicar o esmenar el text.


AF_But_184_OK.fh11 12/12/12 16:44 P gina 16 C

M

Y

CM

MY

CY CMY

K

CALENDARI FISCAL 2013 DATES DE COBRAMENT DELS TRIBUTS MUNICIPALS DURANT L’EXERCICI 2013 PERIODE VOLUNTARI DE COBRAMENT del 04 de febrer al 04 d’abril Impost sobre vehicles de tracció mecànica (OAGT) *

del 04 de març al 03 de maig Taxa per l’entrada de vehicles a través de les voreres Taxa per la reserva de la via pública per guals Taxa per la Conservació del Cementiri Municipal Taxa pel servei de recollida de residus sòlids urbans d’habitatges Taxa pel servei de recollida de residus sòlids en establiments comercials i industrials

02 de maig al 01 de juliol Impost sobre activitats econòmiques (IAE) Impost sobre béns immobles (urbana i rústega)

INFORMACIÓ BÁSICA PER ALS PAGAMENTS Entitats bancàries El pagament s’ha de fer únicament a través de qualsevol de les oficines de les entitats relacionades, mitjançant la presentació del tríptic. En cas de pèrdua o de no recepció d’aquest avís, l’Ajuntament o l’OAGT (IVTM) en facilitarà un duplicat. Relació d’entitats bancàries col·laboradores amb l’Ajuntament de Martorell Banc de Sabadell, Banc Santander, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, Banco Español de Crédito, Banc popular, Banco Pastor, Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona, Caixa Laietana, Catalunya Caixa, Caixa Penedès, Unnim Caixa i Cajamar.

Rebuts fraccionats sense domiciliació bancària, prèvia sol·licitud del contribuent LLa primera fracció es pagarà dins del període voluntari, del 02 de maig al 01 de juliol. La segona fracció es pagarà dins dels cinc primers dies hàbils del mes de setembre. Cas que no es pagui la primera fracció en el termini establert, la segona fracció quedarà sense efecte i s’haurà d’ingressar la totalitat del rebut en període executiu. Així mateix, el fraccionament quedarà sense efectes per als exercicis posteriors.

Taxa del mercat municipal de les bòbiles TRIMESTRES 2013

Rebuts domiciliats a través d’entitats bancàries Es fraccionarà en dues vegades el pagament dels rebuts corresponents al concepte d’impost sobre béns immobles (urbana), domiciliats abans del 31 de gener de 2013. El primer càrrec en compte es farà el dia 02 de maig de 2013. El segon càrrec en compte es farà el dia 01 d’octubre de 2013. Cas que la domiciliació sigui retornada, aquesta quedarà sense efecte immediatament i s’haurà de liquidar la totalitat del rebut dins del termini normal de voluntària (del 02 de maig al 01 de juliol de 2013).

tràmits corresponents a l’Impost Vehicles Tracció Mecànica (IVTM), així com el * Els cobrament en via executiva de tots els Tributs Municipals es portarà a terme per l’Organisme Autònom de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, a la Plaça de la Vila, 54, baixos.

Composici n

93 775 00 50 • www.martorell.cat

Primer > del 14 de gener al 13 de març Segon > del 1 d’abril al 3 de juny Tercer > del 1 de juliol al 2 de setembre Quart > del 1 d’octubre al 2 de desembre

Els càrrecs en compte dels rebuts domiciliats del mercat municipal es realitzaran els dies següents: TRIMESTRES 2013

Primer > 1 de febrer Segon > 2 de maig Tercer > 1 d’agost Quart > 4 de novembre

Butlletí 184. desembre 2012-gener 2013  

Butlletí Municipal de Martorell. Exemplar número 184. Desembre de 2012-gener de 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you