Velux izdelki

Page 1

Izdelki VELUX 1.7.2013

www.velux.si


Zakaj izbrati izdelke VELUX? Pokličite 01 724 68 68 Šele izdelujete mansardo ali pa potrebujete zamenjavo strešnih oken?

Internetni cenik www.e-velux.si

Pomoč pri pravilnem nakupu in kvalitetni vgradnji izdelkov VELUX

10 – let garancije na strešna okna pri uporabi zunanjega vgradnega seta BDX

Potrebujete servis na izdelkih VELUX?

• Brezplačno svetovanje na objektu • Svetovanje v razstavnem salonu v Trzinu • Telefonsko svetovanje • Povežemo vas z arhitekti, izkušenimi pri projektiranju mansard • Interaktivni internetni vodič za izdelavo energetsko učinkovite mansarde

• Zanesljiva kakovost že 70 let • Širok prodajni program strešnih oken in dodatkov • Internetna stran s programom za izračun cene: www.e-cenik.si • Prodaja v trgovinah z gradbenim materialom po vsej Sloveniji • Izobraženi izvajalci, ki poskrbijo za kakovostno vgradnjo izdelkov VELUX

• Zagotavljamo rezervne dele v celotnem življenjskem obdobju vseh naših izdelkov • Garancijski rok je odvisen od vrste izdelka. Možnost podaljšane garancije v primeru vgradnje strešnega okna skupaj z zunanjim vgradnim setom BDX. Več informacij na www.velux.si • Enostavno sporočanje zahtevkov za servis po e-pošti ali telefonu


Trajnostna gradnja in bivanje Družba VELUX se močno zaveda pomena energijsko učinkovite gradnje. Principe varčevanja z energijo nadgrajujemo z izboljšano kakovostjo bivanja v prostorih in izkoriščanjem naravne energije. S tem optimiziramo stroške gradnje in bivanja, ter izboljšujemo počutje in zdravje ljudi, ki živijo in delajo v teh stavbah.

Več na www.velux.si

Toplotna izolativnost Notranja senčila zmanjšajo toplotne izgube v mrzlih zimskih dneh.

Dodatno ogrevanje Južno orientirana okna pripomorejo k dodatnemu ogrevanju prostorov.

Solarna energija Uporaba sončne energije za pripravo tople vode in ogrevanje prostorov.

Zima

Efekt dimnika Okna na različnih nivojih pospešujejo izmenjavo zraka in zmanjšujejo toplotne izgube pri zračenju.

Poletje Indirektna svetloba Strešna okna orientirana na sever omogočajo vstop indirektni svetlobi brez pregrevanja.

Ohlajevanje v nočnem času Poletno nočno zračenje še dodatno zniža temperaturo v prostoru do 8°.

Uravnavanje svetlobe Učinkovita senčila za uravnavanje svetlobe v prostoru.

Zunanja senčila Zaščitijo notranjost pred pregrevanjem v vročih poletnih dnevih.

VELUX

3


10 korakov do energijsko učinkovite mansarde 1.

Velikost potrebnih okenskih površin

Količina svetlobe, ki jo v posameznem prostoru potrebujete, je odvisna od njegove namembnosti. Za bivalne prostore, kot so kuhinje, jedilnice in dnevne sobe, potrebujete po slovenskih predpisih vsaj 20% okenskih površin glede na tloris. Pri tem pa ne smete pozabiti, da nekateri prostori, kot na primer otroške sobe, potrebujejo več svetlobe, saj otroci v teh sobah preživijo veliko časa.

OZNAKA VELIKOSTI zunanja vgradna mera (cm)

CO2 55x78

F04 66x98

F06 66x118

F08 66x140

M04 78x98

M06 78x118

M08 78x140

M10 78x160

PO8 94x140

S06 114x118

S08 114x140

steklena površina (m2)

0,20

0,35

0,45

0,56

0,44

0,56

0,69

0,82

0,88

0,90

1,11

površina oken (m2)

0,43

0,65

0,78

0,92

0,76

0,92

1,09

1,25

1,32

1,35

1,60

20%

okenskih površin glede na tloris

Prostor velikosti 9 m2 potrebuje 1,8 m2 okenskih površin.

Strešno okno ali frčada? Strešno okno je že po svoji legi obrnjeno naravnost k izvoru svetlobe. Vertikalna okna v frčadi pa zaradi konstrukcije frčade dovajajo v prostor veliko manj svetlobe. Pri enako veliki stekleni površini je prostor s strešnim oknom vsaj 30 % bolje osvetljen. Izdelava frčade zahteva gradbeno dovoljenje, celoten poseg pa je vsaj trikrat dražji od vgradnje strešnih oken.

Osvetlitev s strešnimi okni

4

VELUX

Osvetlitev s frčado


2.

Razporeditev strešnih oken Orientacija Količina sončne energije, ki je hkrati toplota za ogrevanje, je v veliki meri odvisna od položaja oziroma orientiranosti stavbe in oken (sever, jug, vzhod, zahod). Okna, ki so obrnjena na jug in zahod, zajamejo največ toplotne energije. Več kot je oken, več toplotne energije pride v prostor. Jeseni in spomladi lahko na ta način ogrevamo prostore brez dodatnih grelnih teles. Pozimi pa nam je ta energija samo še dodatek na ostalo ogrevanje. Za regulacijo svetlobe in toplote poleti je priporočljivo na okna dodati senčila.

S V Z

J

Razporeditev v prostoru Kot vsa okna tudi strešna okna nudijo največ svetlobe tik ob oknu. Glede na namen prostora jih tudi razporedimo. Primer, ko je skupna površina 4 oken enaka površini enega okna: eno okno zadovoljivo osvetli 46% prostora, medtem ko štiri okna zadovoljivo osvetlijo 65% prostora.

VELUX

5


3.

Izbira velikosti strešnega okna

GZL

GXU GXL

4.

Dolžina strešnih oken Za dobro počutje v prostoru morajo, tako kot vertikalna okna, tudi strešna okna zagotoviti sedeči osebi vidni stik z okolico. To pomeni, da mora biti spodnji rob okna vgrajen na višini od 90 do 110 cm od tal. Za udobno odpiranje pa mora biti ročica za odpiranje med 190 in 210 cm od tal.

Širina strešnih oken Širino strešnih oken določa razdalja med špirovci. Po potrebi se razdalja med špirovci prilagodi s pomočjo menjalnika. Za več svetlobe je optimalno kombiniranje več oken skupaj. Tako bo prostor dovolj svetel in atraktiven.

Način odpiranja strešnega okna Najprimernejši način odpiranja strešnih oken je ročica na zgornji strani strešnega okna. Le-ta omogoči vgradnjo dovolj dolgega okna, ki zagotavlja razgled na okolico, pod okno pa lahko postavite pohištvo. Za odpiranje in zapiranje okna z ročico zgoraj, tako ni potrebno sklanjanje, za višje vgrajena okna pa so na voljo palice ali električno odpiranje. Strešna okna s kljuko spodaj se odpirajo po celotni dolžini in omogočajo panoramski razgled. Pod takšno okno ni praktično postaviti pohištva, saj ne boste dosegli kljuke. Panoramska strešna okna so primerna za strehe z nižjim naklonom, višina vgradnje spodnjega roba pa naj bo od 110 do 150 cm. V kolikor je to okno vgrajeno previsoko, je kljuka na spodnji strani neuporabna.

5.

Material Strešna okna VELUX so narejena iz lepljencev bora. Vsa lesena strešna okna VELUX so impregnirana in končno lakirana z brezbarvnim lakom na vodni osnovi. Pogostost naknadnega vzdrževanja je odvisna od izpostavljenosti okna soncu in vlagi.

Lesena strešna okna oblita z belim poliuretanom ne potrebujejo vzdrževanja. Lepljena lesena sredica zagotavlja trdnost, ki je na strehi zelo pomembna, hkrati pa poliuretan ne potrebuje vzdrževanja oziroma lakiranja.

6

VELUX

Z zunanje strani so vsa okna zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi. Po naročilu je večino oken možno dobiti v izvedbi z bakrom ali cinkom. Kvaliteta materiala vam zagotavlja zanesljivost in dolgoročnost.


6.

Varna zasteklitev

Zasteklitev

73G

59

Standardna 73G zasteklitev varna

65G

60GR

Osnovna zasteklitev

Za manjši hrup dežnih kapelj

Za pasivno gradnjo

Karakteristike energijske učinkovitosti Toplotna prehodnost stekla Ustekla (W/m2K) EN 673 Toplotna prehodnost okna Uokna (W/m2K) EN ISO 12567-2

1,1

1,1

1,0

0,5

1,4

1,4

1,3

1,0

56%

60%

29%

50%

Toplotno izolativnost lahko izboljšate s senčili: s siesta senčilom do 21%.

Prepustnost sončnega sevanja g (%) Večja kot je prepustnost, več sončne toplote dobite v prostor pozimi. Poleti uporabite zunanje senčilo, ki zadrži do 80% sončne toplote. EN 410

Karakteristike varnosti Kaljeno zunanje steklo je odporno na udarce (toča, mehanski udarci).

Lepljeno notranje steklo, ki prepreči, da se steklo ob razbitju razleti po prostoru.

Karakteristike udobja Zvočna izolativnost okna Rokna (dB) Povečanje zvočne izolativnosti za 3dB pomeni 50% manj zaznanega hrupa za uporabnika.

35

32

37

35

77%

77%

62%

70%

EN ISO 717

Prepustnost za svetlobo

τ

v

(%)

Večja kot je prepustnost, več svetlobe dobite skozi steklo. EN 410

Refleksno zunanje steklo poveča zaščito pred sončnim sevanjem.

Premaz s samočistilnim učinkom omogoča lažje in manj pogosto čiščenje.

Premaz proti jutranji rosi prepreči nabiranje vodnih kapljic na zunanji strani stekla.

Zmanjša hrup dežnih kapljic Poseben patent preoblikuje zvok dežnih kapljic v tišjo frekvenco za prijetno spanje. Več na www.velux.si/hrup

Toplotni dobitki

Toplotne izgube

Energijska bilanca

Energijska bilanca oken Seštevek toplotnih dobitkov (odvisno od vrednosti g) in toplotnih izgub (U) je celotna energijska bilanca okna. Strešno okno ima, v primerjavi s streho, zaradi toplotnih dobitkov, na splošno pozitivno energijsko bilanco in tako z izkoriščanjem obnovljivih virov prihranite pri stroških za ogrevanje.

VELUX

7


7.

Vgradnja Vodotesnost Pri vsakem najmanjšem detajlu in tudi v celoti skrbimo za kakovost. Za vodotesen spoj med kritino, strešno konstrukcijo in oknom so potrebne originalne obrobe VELUX in priključitev sekundarne kritine na strešno okno. Namesto trakov sekundarne kritine lahko uporabite tudi originalni VELUX izolacijski vgradni set BDX.

Toplotna izolativnost Smo v času, ko je potrebno razmišljati o prihrankih energije na vsakem koraku. Da bi se zagotovila učinkovita toplotna izolativnost enakomerno okoli celega okna, je v izolacijskem vgradnem setu tudi izolacijski okvir.

10

let garancije na strešna okna pri uporabi

zunanjega vgradnega

seta BDX

8.

Notranja obdelava Prvo pravilo pri izdelavi notranjih oblog je: spodnja obloga naj bo vertikalna, zgornja pa horizontalna. Pravilno izdelavo notranjih oblog okrog strešnega okna zagotovi notranji vgradni set (LSG), ki je sestavljen iz kovinske konstrukcije in parne zapore. Tako svetlobi zagotovite največji vpadni kot in kar je še pomembneje, omogočite nemoten pretok zraka tik ob oknu. Ker pa takšna oblika oblog ni vedno izvedljiva, so na skicah prikazane še druge priporočljive izvedbe. Drugo pravilo je, da pod okno postavite grelno telo – radiator. S tem omogočite pretok toplega zraka do okna. Spodaj prikazan prerez izvedbe obloge s polico dovoljuje nižjo vgradnjo okna in hkrati dovaja topel zrak do stekla.

Notranji vgradni set (LSG) zagotovi pravilno izdelavo notranjih oblog okrog strešnega okna.

NOVO

8

VELUX


9.

Senčenje

S pravilno uporabo senčil boste poleti preprečili vdor toplote v stanovanje, pozimi pa preprečili njeno izgubo. Senčila pomagajo dnevno regulirati svetlobo in toploto, s čimer lahko dosežete natanko tako raven kakovosti bivanja, kot želite.

Zaustavi sončno toploto do

Izboljša izolativnost

80%

do

Notranja senčila So namenjena dekoraciji, zaščiti pred svetlobo in dodatni toplotni izolaciji. Za otroške sobe je zelo primerno siesta senčilo, ki popolnoma zatemni prostor tudi v najmočnejšem soncu.

Zunanje mrežasto senčilo Ohranja razgled in preprečuje, da bi se steklo poleti pregrelo in še dodatno segrevalo prostor.

10.

21%

Elektro oprema Večina strešnih oken in senčil VELUX je dobavljivih tudi v elektrificirani izvedbi. To pomeni, da lahko strešno okno odpirate in zapirate z daljinskim upravljalcem. Še več, lahko si sami programirate čas odpiranja in zapiranja strešnega okna ali senčila. V primeru, da začne deževati, senzor za dež zazna kapljice in avtomatsko zapre okno. Elektrifikacija oken je možna tudi naknadno. Senčila so na voljo tudi na solarni pogon, kjer ne potrebujete kabla do okna. Z uporabo sistema VELUX ACTIVE lahko celo uravnavate notranjo klimo glede na letni čas, zunanjo temperaturo in količino sončnega sevanja.

Poleg zadostne dnevne svetlobe je svež zrak predpogoj za zdravo bivalno okolje. Učinkovito in hitro naravno prezračevanje prostorov omogočajo okna postavljena na različnih višinah, s čimer se ustvari efekt dimnika.

VELUX ACTIVE

VELUX

9


GGL Leseno strešno okno Sredinsko vpeto strešno okno GGL je primerno za skoraj vse prostore, od kuhinje in spalnice do dnevne in otroške sobe.

Vgrajena je prezračevalna loputa s filtrom, ki omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Filter zadržuje prah in mrčes na zunanji strani okna.

10

VELUX

• Izdelano je iz lepljenca bora brez vidnih dolžinskih spojev. Les je impregniran in končno lakiran z brezbarvnim lakom na vodni osnovi. • Ročno upravljanje okna z ročico na zgornji strani krila. Odpiranje je dvostopenjsko; najprej se odpre prezračevalna loputa, nato okno. • Okno je na voljo z različnimi zasteklitvami.

• Na zunanji strani so leseni deli okna zaščiteni z aluminijem v temno sivi barvi. • Dvojno tesnjenje med krilom in okvirjem okna. • Okno se lahko z zatičem učvrsti v položaju za zračenje. • Čiščenje je mogoče z zasukom krila za 160°, kjer se ga učvrsti z zatičem.


Varna zasteklitev Lepljeno notranje in kaljeno zunanje steklo

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm) Varna zasteklitev

GGL 3073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

GGL 3059 59 kaljeno zunanje steklo

GGL 3060GR 60GR

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

GGL 3065G 65G kaljeno zunanje in srednje steklo, lepljeno notranje

C02 55 x 78

F04 66 x 98

F06 66 x 118

F08 66 x 140

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

M10 P08 78 x 160 94 x 140

S06 S08 114 x 118 114 x 140

253,00 308,66

292,00 356,24

303,00 369,66

328,00 400,16

298,00 363,56

320,00 390,40

340,00 414,80

387,00 472,14

390,00 475,80

384,00 468,48

424,00 517,28

213,00 259,86

252,00 307,44

263,00 320,86

288,00 351,36

258,00 314,76

280,00 341,60

300,00 366,00

347,00 350,00 423,34 427,00

344,00 419,68

384,00 468,48

266,00 324,52

315,00 384,30

329,00 401,38

361,00 440,42

322,00 392,84

350,00 427,00

375,00 457,50

434,00 438,00 529,48 534,36

431,00 525,82

480,00 585,60

340,00 414,80

403,00 491,66

421,00 513,62

412,00 502,64

448,00 546,56

479,00 584,38

560,00 683,20

551,00 672,22

614,00 749,08

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Za vodotesno in energijsko učinkovito vgradnjo potrebujete: • strešno okno z varno zasteklitvijo

str. 10-21

• izolacijski vgradni set BDX

str. 23

• obrobe za vgradnjo

str. 24

• zunanje mrežasto senčilo MHL

str. 34

Za še večjo energijsko učinkovitost so na voljo: • notranja senčila (siesta, rolo, žaluzija, plise)

Roleta za strešno okno str. 27

• zunanja roleta

str. 35

• posebne obrobe EDJ za bolj energijsko učinkovito vgradnjo

str. 22

Zasteklitev

73G

Ščiti in varuje pred vremenskimi pojavi ter hrupom, zagotavlja zasebnost in zmanjša manjša vhod sončne toplote do d

94%

str. 7

59

60GR

65G

VELUX

11


GGU Leseno strešno okno oblito s poliuretanom Sredinsko vpeto strešno okno GGU je primerno za prostore s povečano zračno vlago, na primer kopalnice in kuhinje oziroma prostore, kjer si želite bela okna.

Vgrajena je prezračevalna loputa s filtrom, ki omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Filter zadržuje prah in mrčes na zunanji strani okna.

12

VELUX

• Izdelano je iz lepljene lesene sredice, oblite z belim poliuretanom. • Ročno upravljanje okna z ročico na zgornji strani krila. Odpiranje je dvostopenjsko; najprej se odpre prezračevalna loputa, nato okno. • Okno je na voljo z različnimi zasteklitvami. • Zunanja stran oken je zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi. • Dvojno tesnjenje med krilom in okvirjem okna.

• Leseno strešno okno oblito s poliuretanom ne potrebuje vzdrževanja. Površina je na vseh delih zaobljena, zato je čiščenje z vlažno krpo enostavno. • Okno se lahko z zatičem učvrsti v položaju za zračenje. • Čiščenje je mogoče z zasukom krila za 160°, kjer se ga učvrsti z zatičem.


Varna zasteklitev Lepljeno notranje in kaljeno zunanje steklo

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm) Varna zasteklitev

GGU 0073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

GGU 0059 59 kaljeno zunanje steklo

GGU 0060GR 60GR

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

GGU 0065G 65G kaljeno zunanje in srednje steklo, lepljeno notranje

C02 55 x 78

F04 66 x 98

F06 66 x 118

F08 66 x 140

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

M10 P08 78 x 160 94 x 140

S06 S08 114 x 118 114 x 140

289,00 352,58

335,00 408,70

348,00 424,56

378,00 461,16

342,00 417,24

368,00 448,96

391,00 477,02

447,00 450,00 545,34 549,00

443,00 540,46

489,00 596,58

249,00 303,78

295,00 359,90

308,00 375,76

338,00 412,36

302,00 368,44

328,00 400,16

351,00 428,22

407,00 410,00 496,54 500,20

403,00 491,66

449,00 547,78

312,00 380,64

369,00 450,18

385,00 469,70

422,00 514,84

377,00 459,94

410,00 500,20

439,00 535,58

508,00 513,00 619,76 625,86

504,00 614,88

562,00 685,64

399,00 486,78

472,00 575,84

493,00 601,46

483,00 589,26

525,00 640,50

562,00 685,64

656,00 800,32

646,00 788,12

719,00 877,18

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Za vodotesno in energijsko učinkovito vgradnjo potrebujete: • strešno okno z varno zasteklitvijo

str. 10-21

• izolacijski vgradni set BDX

str. 23

• obrobe za vgradnjo

str. 24

• zunanje mrežasto senčilo MHL

str. 34

Siesta senčilo Popolnoma zatemni prostor ter izboljša toplotno izolativnost okna do

Za še večjo energijsko učinkovitost so na voljo: • notranja senčila (siesta, rolo, žaluzija, plise)

str. 27

• zunanja roleta

str. 35

• posebne obrobe EDJ za bolj energijsko učinkovito vgradnjo

str. 22

Zasteklitev

73G

21%

str. 7

59

60GR

65G

VELUX

13


INTEGRA® Inteligentno strešno okno Električno upravljano inteligentno strešno okno INTEGRA za vse tiste, ki hočete več. Za njegovo upravljanje je uporabljena najsodobnejša tehnologija io-homecontrol®. Primerno za visoko vgrajena okna in prostore, kjer je potrebno pogosto zračenje.

Vgrajena je prezračevalna loputa s filtrom, ki omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Filter zadržuje prah in mrčes na zunanji strani okna.

14

VELUX

• Na voljo v dneh modelih: lesen, končno lakiran z brezbarvnim lakom na vodni osnovi (GGL) in lesen, oblit s poliuretanom (GGU). • Opremljeno z elektromotorjem za odpiranje in zapiranje okna, ki s pomočjo verige odpre okno za 20 cm, daljinskim upravljalcem z menijem v slovenščini in senzorjem za dež, ki avtomatsko zapre okno, ko nanj pade že nekaj kapljic dežja. • Ko je okno zaprto, ga je mogoče ročno upravljati z ročico na zgornji strani krila. Odpiranje je dvostopenjsko; najprej se odpre prezračevalna loputa, nato okno. • Poleg enostavnega upravljanja strešnih oken je mogoče tudi napredno časovno in prostorsko programiranje ter združevanje z drugimi izdelki, ki delujejo v io-homecontrol standardu.

• Okno ima standardno vgrajeno energijsko varčno, zunaj kaljeno in znotraj lepljeno steklo (73G). Po naročilu lahko dobite tudi nekatera druga stekla. • Steklo ima na zunanji strani premaz s samočistilnim učinkom. • Zunanja stran oken je zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi. • Okno in naknadno vgrajena električna senčila se upravljajo z daljinskim upravljalcem preko radijske frekvence. • Okno se priključi neposredno na 220V. • Enostavna vgradnja okna in električnih senčil po sistemu plug&play. • Dvojno tesnjenje med krilom in okvirjem okna. • Čiščenje je mogoče z ročnim zasukom krila za 160°, kjer se ga učvrsti z zatičem.


VELUX ACTIVE

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

GGL 3073G21 INTEGRA 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

GGU 0073G21 INTEGRA 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

C02 55 x 78

F04 66 x 98

F06 66 x 118

F08 66 x 140

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

M10 P08 78 x 160 94 x 140

S06 S08 114 x 118 114 x 140

551,00 672,22

590,00 719,80

601,00 733,22

626,00 763,72

596,00 727,12

618,00 753,96

638,00 778,36

685,00 688,00 835,70 839,36

682,00 722,00 832,04 880,84

587,00 716,14

633,00 772,26

646,00 788,12

676,00 824,72

640,00 780,80

666,00 812,52

689,00 840,58

745,00 748,00 908,90 912,56

741,00 904,02

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

787,00 960,14

dobavni rok 15 delovnih dni

Za vodotesno in energijsko učinkovito vgradnjo potrebujete: • inteligentno strešno okno z varno zasteklitvijo str. 10-21 • izolacijski vgradni set BDX

str. 23

• obrobe za vgradnjo

str. 24

• zunanje mrežasto senčilo MML

str. 34

Za še večjo energijsko učinkovitost so na voljo: • notranja senčila (siesta, rolo, žaluzija, plise)

str. 27

• zunanja roleta

str. 35

• posebne obrobe EDJ za bolj energijsko učinkovito vgradnjo

str. 22

Zasteklitev

73G

Elektrificirana strešna okna in senčila Pravilno načrtovano avtomatsko naravnano prezračevanje lahko nadomesti klimatsko napravo in zmanjša porabo energije.

str. 7

60GR

65G

VELUX

15


GPL in GPU Panoramsko strešno okno Zgoraj in sredinsko vpeto strešno okno (GPL in GPU) je primerno za prostore, kjer je dostop do okna neoviran, spodnji rob okna pa vgrajen na višini 110-150 cm. Zaradi večjega kota odpiranja je priporočen naklon vgradnje med 30° in 45°.

Vgrajena je prezračevalna loputa s filtrom, ki omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Filter zadržuje prah in mrčes na zunanji strani okna.

16

VELUX

• Na voljo v dneh modelih: lesen, končno lakiran z brezbarvnim lakom na vodni osnovi (GGL) in lesen, oblit s poliuretanom (GPU). • Leseno okno je impregnirano in končno lakirano z brezbarvnim lakom na vodni osnovi, leseno okno oblito z belim poliuretanom pa ne potrebuje vzdrževanja. • Dvojni način odpiranja: s kljuko spodaj se okno odpre navzven za 45°, z ročico zgoraj pa se okno zasuče okrog sredinske osi v položaj za čiščenje.

• Odpiranje z ročico na zgornji strani je dvostopenjsko; najprej se odpre prezračevalna loputa, nato okno. • Okno je na voljo z različnimi zasteklitvami. • Zunanja stran oken je zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi. • Dvojno tesnjenje med krilom in okvirjem okna. • Čiščenje je mogoče z zasukom krila za 160°, kjer se ga učvrsti z zatičem.


Varna zasteklitev Lepljeno notranje in kaljeno zunanje steklo

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm) Varna zasteklitev

F06 66 x 118

F08 66 x 140

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

M10 78 x 160

P08 94 x 140

S06 S08 114 x 118 114 x 140

420,00 512,40

447,00 545,34

511,00 623,42

515,00 628,30

507,00 618,54

561,00 684,42

380,00 463,60

407,00 496,54

471,00 574,62

475,00 579,50

467,00 569,74

521,00 635,62

475,00 579,50

508,00 619,76

589,00 718,58

594,00 724,68

584,00 651,00 712,48 794,22

449,00 547,78

485,00 591,70

516,00 629,52

591,00 721,02

596,00 727,12

587,00 716,14

LESENO STREŠNO OKNO GPL 3073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

GPL 3059 59 kaljeno zunanje steklo

GPL 3060GR 60GR

Varna zasteklitev

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

LESENO STREŠNO OKNO OBLITO S POLIURETANOM GPU 0073G 458,00 498,00 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje 558,76 607,56 GPU 0059 59 kaljeno zunanje steklo

GPU 0060GR 60GR

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

649,00 791,78

418,00 509,96

458,00 558,76

409,00 498,98

445,00 542,90

476,00 580,72

551,00 672,22

556,00 678,32

547,00 609,00 667,34 742,98

522,00 636,84

572,00 697,84

511,00 623,42

556,00 678,32

595,00 725,90

689,00 840,58

695,00 847,90

684,00 761,00 834,48 928,42

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Za vodotesno in energijsko učinkovito vgradnjo potrebujete: • strešno okno z varno zasteklitvijo

str. 10-21

• izolacijski vgradni set BDX

str. 23

• obrobe za vgradnjo

str. 24

• zunanje mrežasto senčilo MHL

str. 34

Termo plise senčilo Novo plise senčilo z upravljanjem zgoraj in spodaj, ki omogoča popolno zatemnitev, ter izboljša izolativnost okna za kar

Za še večjo energijsko učinkovitost so na voljo: • notranja senčila (siesta, rolo, žaluzija, plise)

str. 27

• zunanja roleta

str. 35

• posebne obrobe EDJ za bolj energijsko učinkovito vgradnjo

str. 22

Zasteklitev

73G

21%

str. 7

59

60GR

65G

VELUX

17


Varna zasteklitev Lepljeno notranje in kaljeno zunanje steklo

GHL Leseno strešno okno Zgoraj in sredinsko vpeto strešno okno GHL je primerno za prostore z nizkim naklonom strehe, kjer je dostop do okna neoviran, spodnji rob okna pa je mogoče vgraditi na višino 110 do 150 cm. Zaradi manjšega kota odpiranja je priporočen naklon vgradnje med 15° in 35°.

Varna zasteklitev

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

F06 66 x 118

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

342,00 417,24

335,00 408,70

365,00 445,30

392,00 478,24

302,00 368,44

295,00 359,90

325,00 396,50

352,00 429,44

GHL 3073G GHL 3059 59 kaljeno zunanje steklo

brez DDV | z DDV

Vgrajena je prezračevalna loputa s filtrom, ki omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Filter zadržuje prah in mrčes na zunanji strani okna.

18

• Izdelano je iz lepljenca bora in brez vidnih dolžinskih spojev. Les je impregniran in dvoslojno lakiran z brezbarvnim lakom na vodni osnovi. • Dvojni način odpiranja: s kljuko spodaj se okno v treh stopnjah odpre navzven za 30°, z ročico zgoraj pa se okno zasuče okrog sredinske osi v položaj za čiščenje. • Odpiranje z ročico na zgornji strani je dvostopenjsko; najprej se odpre prezračevalna loputa, nato okno.

VELUX

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

• Okno je na voljo z različnimi zasteklitvami. • Na zunanji strani so leseni deli okna zaščiteni z aluminijem v temno sivi barvi. • Dvojno tesnjenje med krilom in okvirjem okna. • Čiščenje je mogoče z zasukom krila za 160°, kjer se ga učvrsti z zatičem.


GZL Leseno strešno okno Sredinsko vpeto strešno okno GZL je primerno za manj zahtevne prostore, na primer shrambe ali kot dodatno okno v prostorih, kjer je že vgrajeno vertikalno okno.

• Izdelano je iz lepljenca bora brez vidnih dolžinskih spojev. Les je impregniran in končno lakiran z brezbarvnim lakom na vodni osnovi. • Ročno upravljanje okna z ročico na zgornji strani krila. • Okno ima vgrajeno energijsko varčno in kaljeno steklo (59), ki je na zunanji strani odporno na udarce.

OZNAKA VELIKOSTI C02 širina x višina (cm) 55 X 78

GZL 1059 59 kaljeno zunanje steklo

• Na zunanji strani so leseni deli okna zaščiteni z aluminijem v temno sivi barvi. • Okno se lahko z zatičem učvrsti v položaju za zračenje. • Čiščenje je mogoče z zasukom krila za 160°, kjer se ga učvrsti z zatičem. • Zvočna izolativnost okna R=29dB. • Toplotna izolativnost okna je U = 1,4 W/m2K

F04 F06 M04 M06 M08 M10 P08 S06 S08 66 X 98 66 X 118 78 X 98 78 X 118 78 X 140 78 X 160 94 X 140 114 X 118 114 X 140

170,00 202,00 211,00 206,00 224,00 240,00 278,00 280,00 276,00 307,00 207,40 246,44 257,42 251,32 273,28 292,80 339,16 341,60 336,72 374,54 brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

Vgrajena je zračna reža s filtrom, ki omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. Filter zadržuje prah in mrčes na zunanji strani okna.

VELUX

19


Varna zasteklitev Lepljeno notranje in kaljeno zunanje steklo

GDL Cabrio Strešni balkon Cabrio je dvokrilni element, ki se odpre navzven v balkon in daje uporabniku možnost stopiti na prosto. Je elegantna in cenovno ugodna rešitev za vse mansarde brez parapetnega zidu.

Nasvet za vgradnjo

naklon A (cm) B (cm) C (cm) D (cm)

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

GDL P19 3073G širina x višina (cm) Cabrio® Strešni balkon EDW P10 + ETW W34 0000

P19 94 X 252

1.990,00 2.427,80 98,00 119,56

Obrobe za strešni balkon za valovito kritino

ZUNANJE MERE BALKONA

GDL

252

P19 cm

20

VELUX

94

53° 209 0 81 95

50° 201 0 79 95

45° 200 13 88 108

40° 200 28 98 123

35° 200 45 109 140

• Izdelan je iz lepljenca bora in brez vidnih dolžinskih spojev. Les je impregniran in končno lakiran z brezbarvnim lakom na vodni osnovi. • Zaprt strešni balkon se popolnoma prilega strehi. Zgornji element se z ročico odpira navzven do kota 45°, medtem ko se spodnji element odpira v vertikalo, ki je z okvirjem okna trdno povezana z zaščitno ograjo. • Vgradnja je mogoča v strehe z naklonom od 35° do 53° in parapetnim zidom do višine 45 cm. • Na voljo v dimenziji 94 x 252 cm. • Zanesljiv in preizkušen strešni balkon že od leta 1990.


GVT Strešna lina Strešna lina GVT za izhod na streho je primerna za prazna podstrešja oziroma nebivalne prostore. • Strešna lina je narejena iz temno sivega poliuretana in aluminija v enaki barvi z integrirano obrobo za kritine do višine 60 mm. • Na voljo v velikosti 54 x 83 cm. • Ročno upravljanje okna z ročico, ki

omogoča dve stopnji odprtosti okna. • Krilo se odpira na levo ali desno stran. Stran odpiranja je mogoče prilagoditi naknadno. • Ojačan in narebren spodnji rob okvirja omogoča varen izhod na streho. • Okno ima vgrajeno energijsko varčno in kaljeno steklo (59), ki je na zunanji strani odporno na udarce.

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

GVT 103 0059 59 kaljeno zunanje steklo

103 54 X 83

163,00 198,86

GXL in GXU Strešno okno za izhod na streho Strešno okno s prezračevalno loputo za izhod na streho. Okno je namenjeno za uporabo v bivalnih prostorih. • Na voljo v dveh modelih: lesen, lakiran (GXL) in lesen, oblit s poliuretanom (GXU). • Odpiranje je možno na levo ali desno stran. • Ko se okno odpre mu distančnik preprečuje, da bi se samo zaprlo

• Prezračevalna loputa omogoča zračenje pri vodotesno zaprtem oknu. • Na voljo je z varno zasteklitvijo (--73G) z lepljenim notranjim in kaljenim zunanjim steklom. • Zunanja stran je zaščitena z aluminijem v temno sivi barvi. • Okno se lahko nadgradi z notranjimi senčili.

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

GXL 73G

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

GXU 73G

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

F06 66 X 118

350,00 427,00 C06 55 X 118

469,00 572,18

TWF in TWR Svetlobnik Svetlobnik je namenjen osvetljevanju prostorov, kjer zaradi konstrukcije ni mogoče vgraditi strešnih oken, na primer hodniki, kopalnice in garderobni prostori. • Na voljo je svetlobnik s fleksibilno cevjo (TWF) in svetlobnik s fiksno cevjo (TWR). • Zunanji del je potopljen v ravnino strehe. V streho se vgradi s pomočjo integrirane obrobe v temno sivi barvi. Steklo je kaljeno in s premazom (str. 8), ki ima samočistilni učinek.

• Notranje steklo razprši svetlobo in je premera 25 ali 35 cm. • Dodatno lahko vgradite element za prezračevanje in komplet za vgradnjo luči.

Več na www.velux.si

VELUX

21


Izdelki VELUX za še večjo energijsko učinkovitost STREŠNA OKNA Vsa strešna okna VELUX ustrezajo zahtevanim predpisom za energijsko učinkovitost. Za vse, ki pa želijo še več, so na voljo visoko izolativna strešna okna s faktorjem toplotne prehodnosti do 0,61 W/m2K.

SENČILA ZA STREŠNA OKNA Zunanja roleta na strešnem oknu izboljša njegovo toplotno izolativnost do 15% in zaustavi sončno toploto v vročih poletnih dneh do 94%.

Zaustavi sončno toploto do

94%

Izboljša izolativnost do

INTEGRA Predpisano avtomatizirano zračenje je lahko zelo enostavno doseči z elektrificiranim upravljanjem strešnih oken. Vse nastavitve se opravijo na daljinskem upravljalcu, ki ima slovenski meni. Za naknadno vgradnjo elektrificiranega upravljanja je na voljo komplet za solarno upravljanje (KSX).

15%

OBROBE ZA VGRADNJO Posebna obroba z oznako EDJ za poglobljeno vgradnjo strešnega okna dodatno pripomore k integraciji strehe in strešnega okna ter še poveča energijsko učinkovitost vgrajenega okna.

AVTOMATIZACIJA SENČIL Za še večjo energijsko učinkovitost so primerna elektrificirana senčila saj lahko sprogramiramo njihov čas zapiranja in s tem zagotovimo njihovo neprestano uporabo. Še več, VELUX ACTIVE, sistem za uravnavanje notranje klime vam avtomatsko uravnava senčila glede na letni čas. VELUX ACTIVE

Izolacijski okvir, ki je del zunanjega vgradnega seta BDX zagotavlja enakomerno toplotno izolacijo po celotnem obodu okna. Parna zapora BBX, ki je del notranjega vgradnega seta LSG, pa ob pravilni vgradnji zagotavlja zrakotesnost. Več na www.velux.si/energija

22

VELUX


10

let garancije na strešna okna pri uporabi

zunanjega vgradnega

seta

Dodatki za energijsko učinkovito vgradnjo Zagotovite energijsko učinkovitost in vodotesnost z vgradnjo zunanjega in notranjega vgradnega seta. Drenažni žlebiček, ki je potreben za pravilno vgradnjo strešnega okna VELUX, je priložen setu BDX in BFX. Zunanji vgradni set BDX

Notranji vgradni set LSG

NOVO Zunanji vgradni set za učinkovito izolacijo. Sestavljen je iz izolacijskega okvirja, ki poveča toplotno izolativnost vgrajenega okna; sekundarnega priklopa, ki preprečuje vdor kondenčne vode in zagotavlja vodotesnost; ter drenažnega žlebička. BFX Sekundarni priklop V kolikor strešna konstrukcija ne omogoča vgradnje izolacijskega okvirja, priporočamo BFX, ki je sestavljen iz sekundarnega priklopa in jeklenega drenažnega žlebička.

Notranji vgradni set za pravilno izdelavo notranjih oblog. Sestavljen je iz kovinske konstrukcije, ki zagotavlja izdelavo notranjih oblog pravih oblik: spodaj vertikalna, zgoraj horizontalna, ter parne zapore. V Sloveniji na zalogi od 1.10.2013.* BBX Parna zapora preprečuje vstop toplega in vlažnega zraka v strešno konstrukcijo. Ustvarja učinkovito tesnilo za zaščito strehe pred kondenzom in morebitnimi poškodbami.

C02 CK02 55 x 78

F04 FK04 66 x 98

F06 FK06 66 x 118

F08 FK08 66 x 140

M04 MK04 78 x 98

M06 MK06 78 x 118

M08 MK08 78 x 140

M10 MK10 78 x 160

P08 PK08 94 x 140

S06 SK06 114 x 118

S08 SK08 114 x 140

BDX

29,00 35,38

32,00 39,04

34,00 41,48

35,00 42,70

34,00 41,48

35,00 42,70

37,00 45,14

38,00 46,36

38,00 46,36

38,00 46,36

40,00 48,80

LSG*

45,00 54,90

47,00 57,34

48,00 58,56

49,00 59,78

49,00 59,78

49,00 59,78

51,00 62,22

54,00 65,88

54,00 65,88

55,00 67,10

56,00 68,32

BFX

18,00 21,96

19,00 23,18

20,00 24,40

21,00 25,62

20,00 24,40

21,00 25,62

22,00 26,84

23,00 28,06

23,00 28,06

23,00 28,06

24,00 29,28

BBX

29,00 35,38

31,00 37,82

33,00 40,26

35,00 42,70

33,00 40,26

35,00 42,70

36,00 43,92

37,00 45,14

37,00 45,14

38,00 46,36

39,00 47,58

OZNAKA VELIKOSTI NOVA OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

zunanji vgradni set

notranji vgradni set

sekundarni priklop

parna zapora

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

VELUX

23


Obrobe Za vodotesno vgradnjo Obrobe za strešna okna VELUX poskrbijo, da je spoj med strešno konstrukcijo, kritino in strešnim oknom vodotesen. Ne glede na to ali nameravate vgraditi eno samo okno ali večjo skupino oken, vam tovarniško izdelane obrobe zagotavljajo popolno rešitev in preprosto montažo. Razvili smo dve vrsti obrob, za ravne in profilirane kritine. Izdelane so iz eloksiranega aluminija v temno sivi barvi. Po naročilu je mogoče dobiti tudi obrobe iz bakra ali cinka.

Samostojne obrobe EDW Za vgradnjo enega strešnega okna na kritine z višino vala do 120 mm (na primer opečnate in betonske kritine, korec).

EDW: max. 120 mm

EDS Za vgradnjo enega strešnega okna na ravne kritine s skupno debelino 16 mm (na primer tegola ali eternit).

EDS: max. 16 mm

Kombi obrobe EKW Za kombinirano vgradnjo več strešnih oken na kritine z višino vala do 120 mm (na primer opečnate in betonske kritine, korec).

EKS Za kombinirano vgradnjo več strešnih oken na ravne kritine s skupno debelino 16 mm (na primer tegola ali eternit).

Obrobe za bolj energijsko učinkovito vgradnjo

Boljša izolativnost

EDJ Obroba za poglobljeno vgradnjo strešnega okna na kritine z višino vala do 90 mm z vključenim toplotnim izolacijskim okvirjem. Samo za samostojno vgrajena okna.

Več na www.velux.si/energija

24

VELUX


OZNAKA VELIKOSTI

C02 55 X 78

F04 66 X 98

F06 66 X 118

F08 66 X 140

M04 78 X 98

M06 78 X 118

M08 78 X 140

M10 78 X 160

EDW 0000

51,00 62,22

55,00 67,10

59,00 71,98

62,00 75,64

59,00 71,98

62,00 75,64

66,00 80,52

73,00 89,06

74,00 90,28

73,00 89,06

78,00 95,16

EDS 0000

43,00 46,00 52,46 56,12

49,00 59,78

52,00 63,44

49,00 59,78

52,00 63,44

55,00 67,10

61,00 74,42

62,00 75,64

61,00 74,42

65,00 79,30

SAMOSTOJNE OBROBE

širina x višina (cm)

samostojna obroba za valovite kritine

samostojna obroba za ravne tanke kritine

EDJ 2000

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

102,00 109,00 117,00 123,00 117,00 123,00 129,00 139,00 141,00 141,00 148,00 124,44 132,98 142,74 150,06 142,74 150,06 157,38 169,58 172,02 172,02 180,56

obroba za bolj energijsko učinkovito vgradnjo z vključenim izolacijskim okvirjem

KOMBI OBROBE ZA SKUPINSKO VGRADNJO EKW H2

102,00 110,00 118,00 124,00 118,00 124,00 132,00 146,00 148,00 146,00 156,00 124,44 134,20 143,96 151,28 143,96 151,28 161,04 178,12 180,56 178,12 190,32

EKW H3

153,00 165,00 177,00 186,00 177,00 186,00 198,00 219,00 222,00 219,00 234,00 186,66 201,30 215,94 226,92 215,94 226,92 241,56 267,18 270,84 267,18 285,48

EKW K4

204,00 220,00 236,00 248,00 236,00 248,00 264,00 292,00 296,00 292,00 312,00 248,88 268,40 287,92 302,56 287,92 302,56 322,08 356,24 361,12 356,24 380,64

dvojček obroba za valovite kritine

trojček obroba za valovite kritine

četvorček obroba za valovite kritine

51,00 62,22

EKW 0007

obroba za zgornje okno za valovite kritine

55,00 67,10

59,00 71,98

62,00 75,64

59,00 71,98

62,00 75,64

66,00 80,52

73,00 89,06

74,00 90,28

73,00 89,06

78,00 95,16

86,00 92,00 98,00 104,00 98,00 104,00 110,00 122,00 124,00 122,00 130,00 104,92 112,24 119,56 126,88 119,56 126,88 134,20 148,84 151,28 148,84 158,60

EKS H2

dvojček obroba za ravne tanke kritine

brez DDV | z DDV

H4

K4

H3

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Z uporabo kombiniranih obrob so postale panoramske steklene stene običajne tudi v mansardah. Omogočajo vam ogromno možnosti izvedbe, hkrati pa zagotavljajo varno in zanesljivo vgradnjo. Izdelki VELUX so primerni tudi za izvedbo zimskih vrtov, poleg tega pa omogočajo enostavno zračenje, senčenje in čiščenje, kar pri fiksnih zasteklitvah ni možno. a – standardni razmak med okni je 14 cm, mogoče je naročiti tudi korito širine 10 cm, 12 cm in 16 cm.

K6

H2

b – pri montaži okna nad oknom je standardni razmak 10 cm; če je pri taki vgradnji predvidena uporaba zunanjih rolet, mora biti vmesno korito višine 25 cm. Za obrobe s koritom b = 25 cm je dobavni rok 15 delovnih dni. Pri naročilu večjih kombinacij priporočamo, da kombinacijo skicirate. Uporabite pogled z zunanje strani in ne pozabite na dimenzije oken ter vrsto kritine. Pri tem vam bomo z veseljem pomagali in vam natančno specifikacijo obrob tudi napisali.

VELUX

25


Nadzor svetlobe in toplote Zaščita pred poletno vročino in zimskim mrazom ter uravnavanje svetlobe Zaščita pred vročino

Izolacija pred mrazom

Zunanja senčila za strešna okna vas učinkovito ščitijo pred sončno vročino. Mrežasto senčilo odbija direktne sončne žarke, hkrati pa omogoča razgled in svetlobo. Zunanja roleta popolnoma zaš čiti prostor pred svetlobo in vročino.

Zaščitite se pred zunanjim mrazom in uhajanjem toplote z notranjimi senčili. Siesta senčilo in termo plise senčilo izboljšata izolativnost za kar 21%.

Osnovno senčenje

Popolna zatemnitev

Plise, žaluzija ali rolo senčila vam omogočajo nadzor nad količino svetlobe – izbirate lahko med različnimi barvami in vzorci.

Siesta, termo plise senčilo in rolete popolnoma zatemnijo prostor za brezskrben spanec – podnevi in ponoči.

Izbira senčila za že vgrajena okna

Oznake na embalaži senčil Na primer: Za okno z oznako M08 je primerna žaluzija, ki ima na embalaži oznako PAL M08.

Vsa strešna okna imajo napisno ploščico, s pomočjo katere določite oznako za velikost okna in senčil.

Pri izbiri senčila je pomembna oznaka velikosti okna.

26

VELUX

oznaka vrste senčila oznaka velikosti senčila oznaka barve senčila

Izjemi sta zunanje mrežasto senčilo MHL in notranji rolo RHL. za okno z oznako 306, je oznaka senčila 300 za okno z oznako M06, je oznaka senčila M00


Senčila in dodatki VELUX Siesta senčilo Izboljša izolativnost do

Žaluzija Izboljša izolativnost

21%

do

Nudi popolno zatemnitev tudi v najmočnejšem soncu. Idealno za otroške sobe in spalnice.

Nadzoruje količino in smer svetlobe. Priporočamo za delovne prostore kot je kuhinja ali pisarna.

Plise senčilo Izboljša izolativnost do

Termo plise senčilo Izboljša izolativnost

9%

do

21%

Omili sončno svetlobo in dekorira prostor. Priporočamo za prostore, kjer potrebujete senčenje in dekoracijo.

Termo plise senčilo omogoča pretok zraka ob steklu kljub popolni zatemnitvi ter upravljanje iz spodnje ali zgornje strani.

Rolo senčilo

Komarnik Zaščitna rolo mreža pred mrčesom, vgrajena na notranji strani špalete.

Izboljša izolativnost do

10%

16% Osnovna zaščita pred premočno sončno svetlobo. Priporočamo za prostore, kjer potrebujete senčenje in dekoracijo.

Zunanje mrežasto senčilo Zaustavi sončno toploto do

Roleta Zaustavi sončno toploto

80%

do

Nudi učinkovito zaščito pred direktnimi sončnimi žarki, hkrati pa omogoča razgled in svetlobo.

94%

Izboljša izolativnost do

15%

Nudi popolno zaščito pred vsemi vremenskimi pojavi, zaustavi sončno toploto in izboljša izolativnost. Zagotavlja varnost in zasebnost ter zmanjšuje hrup.

TM

ORIGINALNI VELUX NOSILCI

Originalna senčila VELUX so narejena samo za strešna okna VELUX. To zagotavlja njihovo enostavno uporabo v različnih naklonih in položajih strešnih oken. Enostavno montažo in zanesljivo prileganje zagotavljajo že pritrjeni nosilci na vseh strešnih oknih VELUX, na katere s sistemom Pick&Click! enostavno zataknete senčila.

VELUX

27


Izolacija pred mrazom

Izboljša izolativnost

Popolna zatemnitev

do

21%

Siesta senčilo Zatemnitev Siesta senčilo DKL popolnoma zatemni prostor tudi v najmočnejšem soncu. Elegantna tanka vodila onemogočajo vdor svetlobe tudi ob straneh. Senčilo ima na zunanji strani metalizirano plast, ki odbija sončne žarke in tako ustvarja ugodne bivalne razmere. Zelo primerno je za spalnice in otroške sobe oziroma tam, kjer potrebujete zatemnitev. Možnosti upravljanja: ročno, na električno ali sončno energijo.

standard 1085

1100

2655

3001

3004

3007

5155

5265

3002

5135

premium

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

DKL siesta senčilo

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

C02 55 X 78

F04 66 X 98

F06 66 X 118

F08 66 X 140

65,00 79,30

76,00 82,00 85,00 92,72 100,04 103,70

M04 78 X 98

M06 78 X 118

M08 78 X 140

M10 78 X 160

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

79,00 85,00 91,00 102,00 102,00 106,00 111,00 96,38 103,70 111,02 124,44 124,44 129,32 135,42

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”PREMIUM”

DKL siesta senčilo

75,00 86,00 92,00 95,00 89,00 95,00 101,00 112,00 112,00 116,00 121,00 91,50 104,92 112,24 115,90 108,58 115,90 123,22 136,64 136,64 141,52 147,62

ELEKTRIČNA IZVEDBA za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, če nimate KMX ali INTEGRA) DML siesta senčilo

+ 125 EUR brez DDV na izbrano barvo

SOLARNA IZVEDBA DSL siesta senčilo

+ 145 EUR brez DDV na izbrano barvo brez DDV | z DDV

28

VELUX

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni


Izolacija pred mrazom

Popolna zatemnitev

Design siesta senčilo oblikovalca Karim Rashid Svetovno znani oblikovalec Karim Rashid, je ustvaril novo kolekcijo – atraktivna senčila za popolno zatemnitev. Senčila VELUX kolekcije Karim Rashid vključujejo štiri edinstvene vzorce, vsak v dveh različnih barvah. Omogočajo vam popolno zatemnitev in zagotavljajo prijeten spanec podnevi in ponoči.

Izboljša izolativnost do

21%

design 3184

3180

3185

3181

3186

3182

3187

3183

ROČNA IZVEDBA

OZNAKA VELIKOSTI

Z OZNAKO ”DESIGN”

širina x višina (cm)

DKL siesta senčilo oblikovalca Karim Rashid

C02 55 X 78

F04 66 X 98

85,00 103,70

96,00 102,00 105,00 99,00 105,00 111,00 122,00 122,00 126,00 131,00 117,12 124,44 128,10 120,78 128,10 135,42 148,84 148,84 153,72 159,82

brez DDV | z DDV

F06 66 X 118

F08 66 X 140

M04 78 X 98

izdelki so na zalogi

M06 78 X 118

M08 78 X 140

M10 78 X 160

dobavni rok 7 delovnih dni

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

dobavni rok 15 delovnih dni

VELUX

29


Izolacija pred mrazom

Izboljša izolativnost

Osnovno senčenje

do

9%

Plise senčilo Dekoracija Na voljo je tudi nov model plise senčila FPN za vgradnjo skupaj s siesta senčilom.

Zaradi prosojnosti materiala ustvari plise senčilo FHL prijetno svetlobo v prostoru. Sistem pritrditve na okno s stranskimi vodili omogoča zaustavitev v kateremkoli položaju, zgoraj ali spodaj, zato lahko količino svetlobe v prostoru prilagodite individualnim željam in potrebam. Priporočamo za prostore, kjer potrebujete senčenje in dekoracijo. Možnosti upravljanja: ročno in električno

standard 1017

1016

0145

0155

0185

1062

1065

1122

1063

1123

premium

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

FHL plise senčilo

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

C02 55 X 78

F04 66 X 98

F06 66 X 118

F08 66 X 140

M04 78 X 98

M06 78 X 118

M08 78 X 140

M10 78 X 160

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

81,00 95,00 102,00 106,00 99,00 106,00 114,00 128,00 128,00 133,00 138,00 98,82 115,90 124,44 129,32 120,78 129,32 139,08 156,16 156,16 162,26 168,36

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”PREMIUM”

FHL plise senčilo

91,00 105,00 112,00 116,00 109,00 116,00 124,00 138,00 138,00 143,00 148,00 111,02 128,10 136,64 141,52 132,98 141,52 151,28 168,36 168,36 174,46 180,56

ELEKTRIČNA IZVEDBA za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, če nimate KMX ali INTEGRA) FML plise senčilo

+ 125 EUR brez DDV na izbrano barvo brez DDV | z DDV

30

VELUX

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni


Izolacija pred mrazom

Popolna zatemnitev

Osnovno senčenje

2v1 Cenovno ugodne kombinacije Kombinacija plise in siesta senčila ima dvojno funkcijo: prijetno zasenči prostor ali naredi popolno temo v prostoru. Plise je pritrjen na siesta senčilo. ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

Dobavljivo v dveh kombinacijah: 1085 bež siesta senčilo in 1016 belo plise senčilo ter 1100 temno modro siesta senčilo in 1016 belo plise senčilo.

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

C02 55 X 78

F04 66 X 98

F06 66 X 118

F08 66 X 140

0001

M04 78 X 98

M06 78 X 118

0002

M08 78 X 140

M10 78 X 160

97,00 113,00 122,00 128,00 119,00 128,00 136,00 153,00 153,00 159,00 166,00 118,34 137,86 148,84 156,16 145,18 156,16 165,92 186,66 186,66 193,98 202,52

DFD kombinacija sieste (bež ali temno modre) in plise (belega) senčila

Izolacija pred mrazom

Termo plise senčilo

Popolna zatemnitev

Zatemnitev Termo plise senčilo, ki je poleg tega, da zatemni prostor tudi energijsko učinkovito. Tako imenovana satasta struktura materiala zmanjšuje uhajanje toplote skozi stekla v zimskem času. Premikanje senčila je enostavno s spodnje ali zgornje strani. Nekoliko odprto senčilo zgoraj in spodaj omogoči zelo učinkovit pretok zraka tik ob steklu.

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

1045

1046

1047

1048

1049

1050

1051

1052

1053

Izboljša izolativnost do

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”PREMIUM”

FHC termo plise senčilo

C02 55 X 78

F04 66 X 98

F06 66 X 118

F08 66 X 140

M04 78 X 98

M06 78 X 118

21%

M08 78 X 140

M10 78 X 160

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

97,00 113,00 122,00 128,00 119,00 128,00 136,00 153,00 153,00 159,00 166,00 118,34 137,86 148,84 156,16 145,18 156,16 165,92 186,66 186,66 193,98 202,52

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

VELUX

31


Izolacija pred mrazom

Osnovno senčenje

Izboljša izolativnost do

10%

Žaluzija Usmerjanje svetlobe Upravljanje Notranjo žaluzijo odlikuje izjemno enostavno upravljanje. S pomočjo estetsko oblikovanega drsnika lahko natančno nadzirate kot in količino vpadne svetlobe. Višina drsnika je nastavljiva.

Elegantna tanka vodila in klasičen izgled za praktičen in natančen nadzor svetlobe. Zaradi te lastnosti priporočamo žaluzijo PAL v prostorih, kot so kuhinja, pisarna ali kopalnica. Z nastavitvijo lamel usmerite svetlobo na delovno površino, s čimer preprečite bleščanje. Možnosti upravljanja: ročno ali na električno energijo.

standard 7001

premium 7012

7014

7013

7015

*

9150 * Metalizirana zunanja stran lamel.

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

PAL notranja žaluzija

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

C02 55 X 78

F04 66 X 98

F06 66 X 118

F08 66 X 140

65,00 79,30

76,00 82,00 85,00 92,72 100,04 103,70

M04 78 X 98

M06 78 X 118

M08 78 X 140

M10 78 X 160

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

79,00 85,00 91,00 102,00 102,00 106,00 111,00 96,38 103,70 111,02 124,44 124,44 129,32 135,42

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”PREMIUM”

PAL notranja žaluzija

75,00 86,00 92,00 95,00 89,00 95,00 101,00 112,00 112,00 116,00 121,00 91,50 104,92 112,24 115,90 108,58 115,90 123,22 136,64 136,64 141,52 147,62

ELEKTRIČNA IZVEDBA za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, če nimate KMX ali INTEGRA)

+ 125 EUR brez DDV na izbrano barvo

PML notranja žaluzija

brez DDV | z DDV

32

VELUX

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni


Izolacija pred mrazom

Osnovno senčenje

Izboljša izolativnost do

16%

Notranji rolo Dekoracija Dekorativni in praktični roloji RFL z vodili vam omogočajo zasebnost in nudijo osnovno zaščito pred premočno sončno svetlobo. Priporočamo za prostore, kjer potrebujete senčenje in dekoracijo. Vodila omogočajo zaustavitev roloja v poljubnem položaju. Možnosti upravljanja: ročno, na električno ali sončno energijo.

RFL standard

Rolo z oznako RHL omogoča zaustavitev v treh položajih in ni primeren za okna, vgrajena izven dosega rok.

RHL standard 9050

4000

9050

4000

1028

1086

1028

1086

0650

4071

4073

4076

4077

4072

RFL premium

OZNAKA VELIKOSTI

C02

F04

F06

F08

M04

M06

M08

M10

P08

S06

S08

NOVA OZNAKA VELIKOSTI

CK02

FK04

FK06

FK08

MK04

MK06

MK08

MK10

PK08

SK06

SK08

55 X 78

66 X 98

66 X 118

66 X 140

78 X 98

78 X 118

78 X 140

78 X 160

RHL notranji rolo

34,00 41,48

38,00 46,36

38,00 46,36

38,00 48,00 48,00 48,00 48,00 46,36 58,56 58,56 58,56 58,56

58,00 70,76

RFL notranji rolo z vodili

48,00 58,56

57,00 69,54

61,00 74,42

64,00 78,08

59,00 71,98

64,00 68,00 78,08 82,96

77,00 80,00 83,00 93,94 97,60 101,26

58,00 70,76

67,00 81,74

71,00 86,62

74,00 90,28

69,00 84,18

74,00 90,28

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

širina x višina (cm)

77,00 93,94

94 X 140 114 X 118 114 X140

62,00 75,64

62,00 75,64

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”PREMIUM”

RFL notranji rolo z vodili

78,00 87,00 87,00 90,00 93,00 95,16 106,14 106,14 109,80 113,46

ELEKTRIČNA IZVEDBA za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, če nimate KMX ali INTEGRA) RML notranji rolo

+ 125 EUR brez DDV na izbrano barvo

SOLARNA IZVEDBA RSL notranji rolo

+ 145 EUR brez DDV na izbrano barvo brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

VELUX

33


Zaščita pred vročino

Zaustavi sončno toploto

Zunanje senčilo

do

80%

Zaustavlja sončno toploto Zunanje mrežasto senčilo je napeto na zunanji strani, nad steklom. Zadržano sončno toploto odda v zrak, ne preprečuje pa pogleda na okolico. Je učinkovita zaščita pred sončno toploto. Senčilo zelo preprosto upravljate z notranje strani. Ko ga ne potrebujete (oblačni dnevi ali pozimi) je neopazno spravljeno pod zgornjo kapo obrobe. Senčilo je potrebno v vsaki mansardi, razen pri strešnih oknih vgrajenih skrajno proti severu. Na elektrificirana strešna okna je možno vgraditi samo električno ali solarno zunanje mrežasto senčilo. Možnosti upravljanja: ročno, na električno ali sončno energijo.

5060

OZNAKA VELIKOSTI

C02

F04

F06

F08

M04

M06

M08

M10

P08

S06

S08

NOVA OZNAKA VELIKOSTI

CK02

FK04

FK06

FK08

MK04

MK06

MK08

MK10

PK08

SK06

SK08

55 X 78

66 X 98

66 X 118

66 X 140

78 X 98

78 X 118

78 X 140

78 X 160

94 X 140 114 X 118 114 X140

45,00 54,90

51,00 62,22

51,00 62,22

51,00 62,22

64,00 78,08

64,00 78,08

64,00 78,08

64,00 78,08

77,00 83,00 83,00 93,94 101,26 101,26

širina x višina (cm)

MHL zunanje mrežasto senčilo ročna izvedba MML zunanje mrežasto senčilo* električna izvedba

260,00 272,00 277,00 280,00 274,00 280,00 288,00 297,00 300,00 302,00 316,00 317,20 331,84 337,94 341,60 334,28 341,60 351,36 362,34 366,00 368,44 385,52

MSL zunanje mrežasto senčilo solarna izvedba

345,00 357,00 362,00 365,00 359,00 365,00 373,00 382,00 385,00 387,00 401,00 420,90 435,54 441,64 445,30 437,98 445,30 455,06 466,04 469,70 472,14 489,22

* za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, če nimate KMX ali INTEGRA)

2v1 Cenovno ugodne kombinacije Kombinacija siesta in zunanjega senčila nudi optimalno zaščito pred močnim poletnim soncem. Siesta senčilo prostor popolnoma zatemni, zunanje mrežasto senčilo pa učinkovito zaustavlja sončno toploto. Dobavljivo v dveh barvah siesta senčila: 1085 bež in 1100 temno modro.

Izolacija pred mrazom

+ 1085

5060

Zaščita pred vročino

+ Popolna zatemnitev

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

DOP kombinacija sieste (bež ali temno modre) in zunanjega mrežastega senčila

1100

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

5060

C02 55 X 78

F04 66 X 98

VELUX

F08 66 X 140

M04 78 X 98

M06 78 X 118

M08 78 X 140

M10 78 X 160

P08 S06 S08 94 X 140 114 X 118 114 X140

100,00 117,00 123,00 126,00 133,00 139,00 145,00 156,00 169,00 179,00 184,00 122,00 142,74 150,06 153,72 162,26 169,58 176,90 190,32 206,18 218,38 224,48 brez DDV | z DDV

34

F06 66 X 118

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni


Zaščita pred vročino Popolna zatemnitev Izolacija pred mrazom

Zaustavi sončno toploto

Zunanja roleta

do

94%

Izboljša izolativnost do

15%

Varnost, udobje, zasebnost Zunanja roleta omogoča optimalne bivalne pogoje pod poševno streho. Je učinkovita zaščita proti sončni toploti in svetlobi, ščiti in varuje strešno okno pred različnimi vremenskimi vplivi, zagotavlja zasebnost in zmanjšuje hrup. Možnosti upravljanja: ročno, na električno ali sončno energijo.

Dodatna zvočna izolativnost. Zvočna izolativnost pri uporabi zunanje rolete se v primeru dežja izboljša za 12 dB. Povečanje zvočne izolativnosti za 3 dB pomeni 50% manj zaznanega hrupa.

0000

Roleta z oznako SHL je novost v prodajnem programu podjetja VELUX. Odlikuje jo enostavna montaža, ki traja manj kot eno uro - brez prebojev in dodatnih elementov. Najcenejša varianta rolete, ki nudi vso zaščito. Enostavno upravljanje z notranjosti z zasukom okenskega krila. Model rolete SHL se lahko vgradi na strešna okna VELUX, kupljena v Sloveniji po letu 2003 (primer kode npr. GGL M06 3059).

NOV tip rolete • enostavno upravljanje • ugodna cena • zelo enostavna montaža tudi za domače mojstre

NOVO OZNAKA VELIKOSTI

C02

F04

F06

F08

M04

M06

M08

M10

P08

S06

S08

NOVA OZNAKA VELIKOSTI

CK02

FK04

FK06

FK08

MK04

MK06

MK08

MK10

PK08

SK06

SK08

55 X 78

66 X 98

66 X 118

66 X 140

78 X 98

78 X 118

78 X 140

78 X 160

širina x višina (cm)

94 X 140 114 X 118 114 X140

SHL zunanja roleta

195,00 213,00 223,00 232,00 220,00 232,00 244,00 255,00 264,00 269,00 288,00 237,90 259,86 272,06 283,04 268,40 283,04 297,68 311,10 322,08 328,18 351,36

SCL zunanja roleta

244,00 267,00 278,00 290,00 276,00 290,00 305,00 319,00 331,00 336,00 360,00 297,68 325,74 339,16 353,80 336,72 353,80 372,10 389,18 403,82 409,92 439,20

SML zunanja roleta*

244,00 267,00 278,00 290,00 276,00 290,00 305,00 319,00 331,00 336,00 360,00 297,68 325,74 339,16 353,80 336,72 353,80 372,10 389,18 403,82 409,92 439,20

SSL zunanja roleta

373,00 408,00 426,00 444,00 422,00 444,00 466,00 488,00 506,00 515,00 550,00 455,06 497,76 519,72 541,68 514,84 541,68 568,52 595,36 617,32 628,30 671,00

ročno upravljanje

ročno upravljanje, standardna dolžina palice je 80 cm

električni pogon

solarni pogon

* za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, če nimate KMX ali INTEGRA)

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

VELUX

35


Komarnik VELUX je razvil komarnik za zaščito pred nadležnimi insekti, ki ga vgradite na notranjo stran obloge in raztegnete čez okensko odprtino, ko ga potrebujete. Vpet je v vodila in se ga upravlja z roko ali upravljalno palico.

Velikost komarnika je odvisna od širine in višine notranje obloge (špalete) okoli okna.

višin

a

širina

max širina x višina špalete (cm)

C02 CK02 496 x 1600

F08 FK08 606 x 2400

M06 MK06 726 x 2000

M10 MK10 726 x 2400

P10 PK10 888 x 2400

S06 SK06 1086 x 2000

S10 SK10 1086 x 2400

USTREZA ZA OKNA Z OZNAKO

C02

F04/F06/F08

M04/M06/M08

M10/M12

P08/P10

S06

S08/S10

92,00 112,24

104,00 126,88

106,00 129,32

112,00 136,64

118,00 143,96

118,00 143,96

126,00 153,72

OZNAKA VELIKOSTI NOVA OZNAKA VELIKOSTI

ZIL komarnik

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Pripomočki Za strešna okna, ki so vgrajena tako visoko, da ne dosežete ročice za odpiranje, vam VELUX ponuja pripomočke za upravljanje. Glede na višino okna lahko izbirate med upravljalno palico ZCZ 080 dolžine 80 cm in raztegljivo palico ZCT 200 dolžine od 100 do 183 cm. Na voljo so tudi ključavnice za različne modele oken.

ZCZ 080K palica za upravljanje, dolžine 80 cm

18,00 21,69

ZCT 200K palica za upravljanje, raztegljiva od 100 do 183 cm

28,00 34,16

ZOZ 012 ključavnica za GZL, GGL, GGU

35,00 42,70

brez DDV | z DDV

36

VELUX

izdelki so na zalogi

dobavni rok 15 delovnih dni


Električna oprema Udobje

Nadgradnja obstoječih oken KSX 100 - Komplet za solarno upravljanje Set za solarno upravljanje okna vsebuje motor na solarni pogon za okna GGL in GGU, akumulator, solarno celico, dežni senzor, vgradni pribor, daljinski upravljalec. Set omogoča daljinsko odpiranje oken, delovanje oken lahko časovno in prostorsko programirate. KSX 100

500,00 610,00

Kompletna rešitev za daljinsko upravljanje KMX 100 - Komplet za električno upravljanje Set za električno upravljanje okna vsebuje daljinski upravljalec, senzor za dež, električni pretvornik in motor za strešno okno model GGL in GGU. Set omogoča električno odpiranje oken in pogon električnih zunanjih in notranjih senčil. Z daljinskim upravljalcem lahko delovanje elementov časovno in prostorsko programirate. Strešna okna VELUX je mogoče nadgraditi z električnim upravljanjem, ki delujejo v sistemu io-homecontrol. • Tehnologija na podlagi radio frekvence vam omogoča upravljanje strešnih oken in senčil z daljinskim upravljalcem kjerkoli v hiši. • Meni daljinskega upravljalca je v slovenščini. • Mogoča je tako enostavna uporaba zapiranja in odpiranja oken kot tudi napredno časovno in prostorsko programiranje ter združevanje z drugimi izdelki, ki delujejo v io-homecontrol standardu. • Okna in senčila lahko združujete v različne skupine in programirate glede na potrebe vsakega posameznika. • Dežni senzor avtomatično zapre okno, ko nanj pade nekaj kapljic dežja. • Položaj oken in senčil lahko v vsakem trenutku preverite na ekranu daljinskega upravljalnika. • Električni pretvornik pretvarja električno energijo iz 220V na 24V, zato je vsa elektro oprema pripravljena za priklop neposredno na električni sistem. • Prenašanje podatkov in nastavitev med različnimi daljinskimi upravljalci je zelo enostavno, kar pomeni, da boste programiranje opravili samo enkrat.

KMX 100

Električni dodatki KUX 100 Električni pretvornik z daljinskim upravljalcem brez prikazovalnika. Za upravljanje enega električnega izdelka (notranjega ali zunanjega senčila). Za odpiranje strešnega okna potrebujete tudi elektromotor (KMG 100). KUX 100

98,00 119,56

KMG 100 Elektromotor za električno upravljanje strešnih oken GGL in GGU. Vsebuje tudi senzor za dež. Za upravljanje okna potrebujete še električni pretvornik KUX 100. KMG 100

brez DDV | z DDV

355,00 433,10

148,00 180,56

izdelki so na zalogi

VELUX

37


Okno s kupolo

Izdelki za ravno streho Okno s kupolo

U = 0,72 W/m2K*

* po standardu za kupole

Okno s kupolo je namenjeno osvetlitvi prostorov pod ravno streho. Zaradi dobrih toplotnih karakteristik je primerno za osvetlitev bivalnih in delovnih prostorov. Energijsko varčna in varna zasteklitev (po standardu za kupole U= 0,72 W/m2K) je vgrajena v plastično ohišje visoko 15 cm in krita s kupolo iz akrila v prozorni ali mat izvedbi, ki dodatno zaščiti steklo. Na okno s kupolo je možno vgraditi notranje električno plise senčilo. Na voljo sta dva modela: • Fiksni model (CFP) • Elektrificiran model (CVP): upravljanje preko daljinskega upravljalca omogoča zračenje prostora ter avtomatsko zapiranje okna v primeru dežja, ki ga zazna dežni senzor.

Več na www.velux.si

Na ravno streho je možno vgraditi tudi klasično strešno okno s pomočjo naklonske škatle ECX-T.

Svetlobnik Svetlobnik za ravno streho je namenjen osvetlitvi prostorov, kjer zaradi konstrukcije ni možno odpirati stropa do strehe. Svetlobna cev je vgrajena v ohišje iz trde plastike ter prekrita s kupolo iz akrila. Možna je dodatna vgradnja žarnice. Na voljo sta dva modela: • s fleksibilno povezavo (TCF) • s fiksno povezavo (TCR)

Svetlobnik s fleksibilno povezavo (TCF)

Svetlobnik s fiksno povezavo (TCR)

Več na www.velux.si

38

VELUX


Sistem za odvod dima Za ravno streho Sistem se sestoji iz okna za ravno streho (CSP) na katerem je tovarniško vgrajen poseben elektromotor in krmilna centrala (KFX 110), ki vsebuje tudi UPS baterijo, ki skrbi za pogon ob izpadu električne energije (72 ur baterijske zaloge). Za ustrezno delovanje je na voljo dimni senzor (KFA 100) in stikalo za prisilno ročno odpiranje okna (KFK 100). Sistem je možno nadgraditi še z dežnim senzorjem (KLA 100), ki avtomatično zapre okno v primeru dežja in stikalom za ročno prezračevanje (KFK 200). Sistem ustreza standardu SIST EN 12101-2 in nosi oznako CE. Več na www.velux.si

VELUX ACTIVE Sistem za uravnavanje notranje klime

VELUX ACTIVE

Nov sistem, VELUX ACTIVE, samodejno upravlja notranja in zunanja senčila glede na: letni čas, zunanjo temperaturo in količino sončnega sevanja. Zagotavlja boljše toplotno ugodje bivalnega prostora in zmanjšuje stroške za energijo: pozimi za ogrevanje, poleti za hlajenje. Poletje: v poletnem času VELUX ACTIVE poskrbi, da se senčila spustijo takoj, ko na strešna okna posije preveč sončnih žarkov, ki bi lahko pregrevali prostor. Zima: v zimskih nočeh se senčila avtomatsko spustijo, da je kar najmanj toplotnih izgub skozi stekla.

Več na www.velux.si

3

Sistem VELUX ACTIVE je združljiv z električno in solarno gnanimi izdelki VELUX, ki delujejo v io-homecontrol protokolu. Sestoji se iz: zunanjih brezžičnih senzorjev za temperaturo in sončno obsevanje, napajalnika in daljinskega upravljalca, ki prejema podatke s senzorjev ter upravlja senčila.

2 1

KRX 100 VELUX ACTIVE sistem za uravnavanje notranje klime KLA 130 dodatni senzor sončnega sevanja

230,00 280,60 70,00 85,40

1 3

2

VELUX

39


Cene so priporočene v EUR in se lahko spremenijo brez vnaprejšnje najave. Cene, zapisane s črno barvo, so brez davka. V rdeče tiskanih cenah je vštet 22% DDV.

STREŠNA OKNA

Pri naročilu označite tip izdelka in oznako velikosti! Primer: GGL-M06, EDW-MO6, PAL-M06

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

C02 55 x 78

F04 66 x 98

F06 66 x 118

F08 66 x 140

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

M10 78 x 160

P08 94 x 140

S06 114 x 118

S08 114 x 140

GGL - LESENO STREŠNO OKNO, VPETJE V SREDINI, ODPIRANJE ZGORAJ, PREZRAČEVALNA LOPUTA GGL 3073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

253,00 308,66

292,00 356,24

303,00 369,66

328,00 400,16

298,00 363,56

320,00 390,40

340,00 414,80

387,00 472,14

390,00 475,80

384,00 468,48

424,00 517,28

GGL 3059 59 kaljeno zunanje steklo

213,00 259,86

252,00 307,44

263,00 320,86

288,00 351,36

258,00 314,76

280,00 341,60

300,00 366,00

347,00 423,34

350,00 427,00

344,00 419,68

384,00 468,48

GGL 3060GR 60GR kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

266,00 324,52

315,00 384,30

329,00 401,38

361,00 440,42

357,00 322,00 392,84

368,00 350,00 427,00 427,00

395,00 375,00 457,50

434,00 529,48

438,00 534,36

431,00 525,82

480,00 585,60

GGU - LESENO STREŠNO OKNO OBLITO Z BELIM POLIURETANOM, VPETJE V SREDINI, ODPIRANJE ZGORAJ, PREZRAČEVALNA LOPUTA GGU 0073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

289,00 352,58

335,00 408,70

348,00 424,56

378,00 461,16

342,00 417,24

368,00 448,96

391,00 477,02

447,00 545,34

450,00 549,00

443,00 540,46

489,00 596,58

GGU 0059 59 kaljeno zunanje steklo

249,00 303,78

295,00 359,90

308,00 375,76

338,00 412,36

302,00 368,44

328,00 400,16

351,00 428,22

407,00 496,54

410,00 500,20

403,00 491,66

449,00 547,78

GGU 0060GR 60GR kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

312,00 380,64

369,00 450,18

385,00 469,70

422,00 514,84

377,00 377,00 459,94 459,94

410,00 410,00 500,20

439,00 535,58

508,00 619,76

513,00 625,86

504,00 614,88

562,00 685,64

206,00 251,32

224,00 273,28

240,00 292,80

278,00 339,16

280,00 341,60

276,00 336,72

307,00 374,54

GZL - LESENO STREŠNO OKNO, VPETJE V SREDINI, ODPIRANJE ZGORAJ, ZRAČNA REŽA GZL 1059 59 kaljeno zunanje steklo

170,00 207,40

202,00 246,44

211,00 257,42

GPL IN GHL - LESENO STREŠNO OKNO, VPETJE ZGORAJ IN V SREDINI, ODPIRANJE SPODAJ, PREZRAČEVALNA LOPUTA GPL 3073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

420,00 512,40

447,00 545,34

511,00 623,42

515,00 628,30

507,00 618,54

561,00 684,42

GPL 3059 59 kaljeno zunanje steklo

380,00 425,00 463,60

531,00 407,00 496,54 496,54

553,00 471,00 574,62 574,62

475,00 579,50 579,50

467,00 569,74 569,74

521,00 635,62

GPL 3060GR 60GR kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

475,00 579,50

508,00 619,76

589,00 718,58

594,00 724,68

584,00 712,48

651,00 794,22

GHL 3073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

342,00 417,24

335,00 408,70

365,00 445,30

392,00 478,24

GHL 3059 59 kaljeno zunanje steklo

302,00 368,44

295,00 359,90 359,90

325,00 365,00 438,00 396,50

352,00 471,00 565,20 429,44

GPU - LESENO STREŠNO OKNO OBLITO Z BELIM POLIURETANOM, VPETJE ZGORAJ IN V SREDINI, ODPIRANJE SPODAJ, PREZRAČEVALNA LOPUTA 498,00

GPU 0073G 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

458,00 558,76

597,60 607,56 607,56

449,00 547,78 547,78

485,00 591,70

516,00 629,52

591,00 721,02

596,00 727,12

587,00 587,00 716,14 716,14

649,00 791,78 791,78

GPU 0059 59 kaljeno zunanje steklo

418,00 418,00 522,00 509,96

458,00 558,76

449,00 409,00 538,80 498,98

468,00 445,00 561,60 542,90

584,00 476,00 700,80 580,72

551,00 608,00 672,22 729,60

645,00 556,00 774,00 678,32

664,00 547,00 796,80 667,34

692,00 609,00 830,40 742,98

GPU 0060GR 60GR kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje, refleksno

522,00 636,84

572,00 697,84

511,00 623,42

556,00 678,32

595,00 725,90

689,00 840,58

695,00 847,90

684,00 834,48

761,00 928,42

INTELIGENTNO STREŠNO OKNO INTEGRA Z ELEKTROMOTORJEM, DALJINSKIM UPRAVLJALCEM IN DEŽNIM SENZORJEM GGL 3073G21 INTEGRA 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

551,00 672,22

590,00 719,80

601,00 733,22

626,00 763,72

596,00 727,12

618,00 753,96

638,00 778,36

685,00 835,70

688,00 839,36 839,36

682,00 832,04

722,00 880,84 880,84

GGU 0073G21 INTEGRA 73G kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

587,00 587,00 716,14 716,14

633,00 633,00 772,26 772,26

646,00 788,12

676,00 811,20 824,72

640,00 780,80

666,00 812,52

689,00 840,58

745,00 908,90

748,00 748,00 912,56 912,56

741,00 741,00 889,20 904,02

787,00 944,40 960,14

STREŠNA OKNA ZA NIZKOENERGIJSKE IN PASIVNE ZGRADBE GGL 3065G 65G kaljeno zunanje in srednje steklo, lepljeno notranje

340,00 414,80

403,00 491,66

421,00 513,62

412,00 502,64

448,00 546,56

479,00 584,38

560,00 683,20

551,00 672,22

614,00 749,08

GGU 0065G 65G kaljeno zunanje in srednje steklo, lepljeno notranje

399,00 486,78

472,00 575,84

493,00 601,46

483,00 589,26

525,00 640,50

562,00 685,64

656,00 800,32

646,00 788,12

719,00 877,18

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Dobavni rok za izdelke je do skladišča VELUX Slovenija.

40

VELUX


Cene so priporočene v EUR in se lahko spremenijo brez vnaprejšnje najave. Cene, zapisane s črno barvo, so brez davka. V rdeče tiskanih cenah je vštet 22% DDV.

OBROBE, DODATKI ZA VGRADNJO C02 55 x 78

F04 66 x 98

EDW 0000

51,00 62,22

55,00 67,10

59,00 71,98

62,00 75,64

59,00 71,98

62,00 75,64

EDS 0000

43,00 52,46

46,00 56,12

49,00 59,78

52,00 63,44

49,00 59,78

EDJ 2000

102,00 124,44

109,00 132,98

117,00 142,74

123,00 150,06

EKW H2

102,00 124,44

110,00 134,20

118,00 143,96

EKW H3

153,00 186,66

165,00 201,30

177,00 215,94

EKW K4

204,00 220,00 236,00 248,00 236,00 248,00 264,00 292,00 296,00 292,00 312,00 248,88 268,40 287,92 302,56 287,92 302,56 322,08 356,24 361,12 356,24 380,64

OZNAKA VELIKOSTI širina x višina (cm)

F06 F08 66 x 118 66 x 140

Za zagotavljanje vodotesnosti uporabite originalne obrobe.

M04 78 x 98

M06 78 x 118

M08 78 x 140

M10 78 x 160

P08 94 x 140

S06 114 x 118

S08 114 x 140

66,00 80,52

73,00 89,06

74,00 90,28

73,00 89,06

78,00 95,16

52,00 63,44

55,00 67,10

61,00 74,42

62,00 75,64

61,00 74,42

65,00 79,30

117,00 142,74

123,00 150,06

129,00 157,38

139,00 169,58

141,00 172,02

141,00 172,02

148,00 180,56

124,00 151,28

118,00 143,96

124,00 151,28

132,00 161,04

146,00 178,12

148,00 180,56

146,00 178,12

156,00 190,32

186,00 226,92

177,00 215,94

186,00 226,92

198,00 241,56

219,00 222,00 267,18 270,84

SAMOSTOJNE OBROBE

samostojna obroba za valovite kritine

samostojna obroba za ravne tanke kritine

obroba za bolj energijsko učinkovito vgradnjo z vključenim izolacijskim okvirjem

KOMBI OBROBE ZA SKUPINSKO VGRADNJO

dvojček obroba za valovite kritine

trojček obroba za valovite kritine

četvorček obroba za valovite kritine

EKW 0007

219,00 234,00 267,18 285,48

51,00 62,22

55,00 67,10

59,00 71,98

62,00 75,64

59,00 71,98

62,00 75,64

66,00 80,52

73,00 89,06

74,00 90,28

73,00 89,06

78,00 95,16

86,00 104,92

92,00 112,24

98,00 119,56

104,00 126,88

98,00 119,56

104,00 126,88

110,00 134,20

122,00 148,84

124,00 151,28

122,00 148,84

130,00 158,60

OZNAKA VELIKOSTI NOVA OZNAKA VELIKOSTI

C02 CK02

F04 FK04

F06 FK06

F08 FK08

M04 MK04

M06 MK06

M08 MK08

M10 MK10

P08 PK08

S06 SK06

S08 SK08

širina x višina (cm)

55 x 78

66 x 98

66 x 118

66 x 140

78 x 98

78 x 118

78 x 140

78 x 160

94 x 140

114 x 118

114 x 140

BDX – zunanji vgradni set

29,00 35,38

32,00 39,04

34,00 41,48

35,00 42,70

34,00 41,48

35,00 42,70

37,00 45,14

38,00 46,36

38,00 46,36

38,00 46,36

40,00 48,80

LSG – zunanji vgradni set *

45,00 54,90

47,00 57,34

48,00 58,56

49,00 59,78

49,00 59,78

49,00 59,78

51,00 62,22

54,00 65,88

54,00 65,88

55,00 67,10

56,00 68,32

BFX – sekundarni priklop

18,00 21,96

19,00 23,18

20,00 24,40

21,00 25,62

20,00 24,40

21,00 25,62

22,00 26,84

23,00 28,06

23,00 28,06

23,00 28,06

24,00 29,28

BBX – parna zapora

29,00 35,38

31,00 37,82

33,00 40,26

35,00 42,70

33,00 40,26

35,00 42,70

36,00 43,92

37,00 45,14

37,00 45,14

38,00 46,36

39,00 47,58

obroba za zgornje okno za valovite kritine

EKS H2

dvojček obroba za ravne tanke kritine

*V Sloveniji na zalogi od 1.10.2013.

IZHOD NA STREHO GVT - STREŠNA LINA

GXL IN GXU - STREŠNO OKNO ZA IZHOD NA STREHO OZNAKA VELIKOSTI

F06

OZNAKA VELIKOSTI

103

širina x višina (cm)

66 x 118

širina x višina (cm)

54 x 83

350,00 427,00

GXL - leseno strešno okno za izhod na streho 73G

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

OZNAKA VELIKOSTI

C06

širina x višina (cm)

55 x 118

GXU - leseno strešno okno oblito z belim poliuretanom 73G

kaljeno zunanje steklo, lepljeno notranje

GVT 103 0059 - kaljeno zunanje steklo

163,00 198,86

469,00 572,18

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Dobavni rok za izdelke je do skladišča VELUX Slovenija.

VELUX

41


Cene so priporočene v EUR in se lahko spremenijo brez vnaprejšnje najave. Cene, zapisane s črno barvo, so brez davka. V rdeče tiskanih cenah je vštet 22% DDV.

NOTRANJA SENČILA OZNAKA VELIKOSTI

C02

F04

F06

F08

M04

M06

M08

M10

P08

S06

S08

NOVA OZNAKA VELIKOSTI

CK02

FK04

FK06

FK08

MK04

MK06

MK08

MK10

PK08

SK06

SK08

55 x 78

66 x 98

66 x 118

66 x 140

78 x 98

78 x 118

78 x 140

78 x 160

94 x 140

RHL notranji rolo brez vodil

34,00 41,48

38,00 46,36

38,00 46,36

38,00 46,36

48,00 58,56

48,00 58,56

48,00 58,56

48,00 58,56

58,00 70,76

62,00 75,64

62,00 75,64

RFL notranji rolo z vodili

48,00 58,56

57,00 69,54

61,00 74,42

64,00 78,08

59,00 71,98

64,00 78,08

68,00 82,96

77,00 93,94

77,00 93,94

80,00 97,60

83,00 101,26

PAL notranja žaluzija DKL siesta senčilo

65,00 79,30

76,00 92,72

82,00 100,04

85,00 103,70

79,00 96,38

85,00 103,70

91,00 111,02

102,00 124,44

102,00 124,44

106,00 129,32

111,00 135,42

FHL plise senčilo

81,00 98,82

95,00 115,90

102,00 124,44

106,00 129,32

99,00 120,78

106,00 129,32

114,00 139,08

128,00 156,16

128,00 156,16

133,00 162,26

138,00 168,36

RFL notranji rolo z vodil

58,00 70,76

67,00 81,74

71,00 86,62

74,00 90,28

69,00 84,18

74,00 90,28

78,00 95,16

87,00 106,14

87,00 106,14

90,00 109,80

93,00 113,46

PAL notranja žaluzija DKL siesta senčilo

75,00 91,50

86,00 104,92

92,00 112,24

95,00 115,90

89,00 108,58

95,00 115,90

101,00 123,22

112,00 136,64

112,00 136,64

116,00 141,52

121,00 147,62

FHL plise senčilo

91,00 111,02

105,00 128,10

112,00 136,64

116,00 141,52

109,00 132,98

116,00 141,52

124,00 151,28

138,00 168,36

138,00 168,36

143,00 174,46

148,00 180,56

FHC termo plise senčilo

97,00 118,34

113,00 137,86

122,00 148,84

128,00 156,16

119,00 145,18

128,00 156,16

136,00 165,92

153,00 186,66

153,00 186,66

159,00 193,98

166,00 202,52

85,00 103,70

96,00 117,12

102,00 124,44

105,00 128,10

99,00 120,78

105,00 128,10

111,00 135,42

122,00 148,84

122,00 148,84

126,00 153,72

131,00 159,82

DFD kombinacija sieste (bež ali temno modre) in plise (belega) senčila

97,00 118,34

113,00 137,86

122,00 148,84

128,00 156,16

119,00 145,18

128,00 156,16

136,00 165,92

153,00 186,66

153,00 186,66

159,00 193,98

166,00 202,52

DOP kombinacija sieste (bež ali temno modre) in zunanjega mrežastega senčila

100,00 122,00

117,00 142,74

123,00 150,06

126,00 153,72

133,00 162,26

139,00 169,58

145,00 176,90

156,00 190,32

169,00 206,18

179,00 218,38

184,00 224,48

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”STANDARD”

širina x višina (cm)

114 x 118 114 x 140

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”PREMIUM”

ROČNA IZVEDBA Z OZNAKO ”DESIGN”

DKL siesta senčilo oblikovalca Karim Rashid 2v1 CENOVNO UGODNA KOMBINACIJA SENČIL

ELEKTRIČNA IZVEDBA za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, ko še nimate KMX ali INTEGRA)

DML siesta senčilo RML notranji rolo z vodili PML notranja žaluzija FML plise senčilo

+ 125€ brez DDV na izbrano barvo

SOLARNA IZVEDBA

DSL siesta senčilo RSL notranji rolo z vodili

+ 145€ brez DDV na izbrano barvo

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Dobavni rok za izdelke je do skladišča VELUX Slovenija.

42

VELUX


ZUNANJA SENČILA OZNAKA VELIKOSTI

C02

F04

F06

F08

M04

M06

M08

M10

P08

S06

S08

NOVA OZNAKA VELIKOSTI

CK02

FK04

FK06

FK08

MK04

MK06

MK08

MK10

PK08

SK06

SK08

55 x 78

66 x 98

66 x 118

66 x 140

78 x 98

78 x 118

78 x 140

78 x 160

94 x 140

45,00 54,90

51,00 62,22

51,00 62,22

51,00 62,22

64,00 78,08

64,00 78,08

64,00 78,08

64,00 78,08

77,00 93,94

MML zunanje mrežasto senčilo,*

260,00 317,20

272,00 331,84

MSL zunanje mrežasto senčilo

345,00 420,90

357,00 362,00 365,00 435,54 441,64 445,30

ZUNANJE MREŽASTO SENČILO

širina x višina (cm)

MHL zunanje mrežasto senčilo ročna izvedba

električna izvedba

solarna izvedba

277,00 280,00 337,94 341,60

274,00 280,00 288,00 334,28 341,60 351,36 359,00 365,00 437,98 445,30

114 x 118 114 x 140 83,00 101,26

83,00 101,26

297,00 300,00 302,00 362,34 366,00 368,44

316,00 385,52

373,00 382,00 385,00 455,06 466,04 469,70

387,00 401,00 472,14 489,22

*za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, ko še nimate KMX ali INTEGRA) OZNAKA VELIKOSTI

C02

F04

F06

F08

M04

M06

M08

M10

P08

S06

S08

NOVA OZNAKA VELIKOSTI

CK02

FK04

FK06

FK08

MK04

MK06

MK08

MK10

PK08

SK06

SK08

55 x 78

66 x 98

66 x 118

66 x 140

78 x 98

78 x 118

78 x 140

78 x 160

94 x 140

114 x 118 114 x 140

SHL zunanja roleta ročno upravljanje

195,00 237,90

213,00 223,00 232,00 220,00 232,00 244,00 255,00 264,00 259,86 272,06 283,04 268,40 283,04 297,68 311,10 322,08

269,00 288,00 328,18 351,36

SCL zunanja roleta

244,00 297,68

267,00 278,00 290,00 325,74 339,16 353,80

276,00 290,00 305,00 336,72 353,80 372,10

319,00 331,00 389,18 403,82

336,00 360,00 409,92 439,20

SML zunanja roleta,* električni pogon

244,00 297,68

267,00 278,00 290,00 325,74 339,16 353,80

276,00 290,00 305,00 336,72 353,80 372,10

319,00 331,00 389,18 403,82

336,00 360,00 409,92 439,20

SSL zunanja roleta

373,00 408,00 426,00 444,00 422,00 444,00 466,00 488,00 506,00 515,00 550,00 455,06 497,76 519,72 541,68 514,84 541,68 568,52 595,36 617,32 628,30 671,00

ZUNANJA ROLETA

širina x višina (cm)

ročno upravljanje standardna dolžina palice je 80 cm

solarni pogon

*za upravljanje potrebujete KUX (velja za primere, ko še nimate KMX ali INTEGRA)

max širina x višina špalete (cm)

C02 CK02 496 x 1600

F08 FK08 606 x 2400

M06 MK06 726 x 2000

M10 MK10 726 x 2400

P10 PK10 888 x 2400

S06 SK06 1086 x 2000

S10 SK10 1086 x 2400

USTREZA ZA OKNA Z OZNAKO

C02

F04/F06/F08

M04/M06/M08

M10/M12

P08/P10

S06

S08/S10

92,00 112,24

104,00 126,88

106,00 129,32

112,00 136,64

118,00 143,96

118,00 143,96

126,00 153,72

OZNAKA VELIKOSTI NOVA OZNAKA VELIKOSTI

KOMARNIK

ZIL komarnik

PRIPOMOČKI PRIPOMOČKI

VELUX ACTIVE

ZCZ 080K palica za upravljanje, dolžine 80 cm

18,00 21,96

KRX 100 VELUX ACTIVE sistem za uravnavanje notranje klime

ZCT 200K palica za upravljanje, raztegljiva od 100 do 183 cm

28,00 34,16

KLA 130 dodatni senzor sončnega sevanja

ZOZ 012 ključavnica za GZL, GGL, GGU

35,00 42,70

230,00 280,60 70,00 85,40

ELEKTRIČNI DODATKI

ELEKTRIČNA OPREMA

KSX 100 set za solarno upravljanje okna

500,00 610,00

KUX 100 krmilna enota za en električni motor

98,00 119,56

KMX 100 set za električno upravljanje okna

355,00 433,10

KMG 100 električni motor za odpiranje oken modelov GGL in GGU, hkratna uporaba z zunanjim senčilom ni možna

148,00 180,56

brez DDV | z DDV

izdelki so na zalogi

dobavni rok 7 delovnih dni

dobavni rok 15 delovnih dni

Dobavni rok za izdelke je do skladišča VELUX Slovenija.

VELUX

43


Internetni vodnik za pripravo specifikacije V želji, da vam olajšamo pravilno izbiro izdelkov VELUX, je na www.e-velux.si dostopno orodje s pomočjo katerega izdelate specifikacijo izdelkov.

V-SLO 001-0913 © 2012 VELUX GROUP ® Ime VELUX in znak VELUX sta zaščiteni blagovni znamki.

VELUX Slovenija d.o.o. Ljubljanska cesta 51 a 1236 Trzin Tel.: 01 724 68 68 Fax: 01 724 68 69 velux@velux.si www.velux.si


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.