__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Col—lecció ppt.breus

(15)

R E F E R È N D U M

«Portar el poder al poble, legítim posseïdor de les decisions polítiques, per prendre una decisió directa sobre la qüestió consultada»

Josep Montasell i Dorda. 27 de setembre de 2017


1

Justificació Permetem fer-te arribar, com altres vegades hi fet, una nova reflexió personal. Aquesta vegada sobre el procés cap al referèndum de 1-Oct. Potser pot semblar que no és una qüestió estrictament agrària. Ho pot semblar, però en cap cas és certa. El que passi o no passi el primer d’octubre també tindrà –tard o d’horarepercussions en la política i l’activitat agrària, en definitiva també sobre la pagesia. Com sempre, els temps ho dirà, però deixar passar el temps com si les coses no anessin amb un no acostuma a ser el meu tarannà. Es pot estar més o menys d’acord, però el que no es pot és ser neutre. La neutralitat és també una presa de postura i un aprofitar-se de la situació que altres hagin pogut generar. Per això he cregut oportú aportar la meva reflexió sobre el procés cap al referèndum de 1-Oct.


2

Reflexió personal La qüestió és que diuen, entre altres coses i sense cap recança, que soc beneït, que soc feble i em deixo manipular, que no tinc personalitat, que estic obcecat, que soc un ignorant insolidari, que reinterpreto malament l'historia, que soc un incapacitat per prendre decisions, que quan vaig a una manifestació ho faig abduït per la propaganda insidiosa de TV3 que m’ha rentat el cervell, que m’agrada divertir-me cada 11 de setembre (només faltaria que fos avorrit! i aquesta és la diferència) i, fins i tot, que puc ser feixista, nazi, tumultuós i sediciós. Només cal escoltar determinats fiscals, jutges, polítics, tertulians i mitjans de comunicació, sobre tot estatals, i haver escoltat alguns parlamentaris en els debat al Parlament de Catalunya, sobre les lleis del referèndum i de la transitorietat a la República Catalana així com les declaracions dels ministres del govern estatal per comprovar-ho. A pesar de tot, m’he adonat que serveixo com excusa perquè molts tertulians i polítics puguin justificar la seva existència i menystenir a aquells que volem exercir el dret a un referèndum d'autodeterminació. Quins serien els arguments del seu discurs si jo no existís? Vet-ho aquí, he descobert que soc un “subjecte d’utilitat pública” per molts nacionalistes espanyols i aquells que s’hi aixopluguen. Sobre mi poden descarregat totes les seves ires. Poden insultar-me com si fos un ninot dels de vudú on poden


clavar-me les agulles de la manipulació, de l'obcecació, de la insolidaritat, de la ignorància, de la incapacitat, de la sedició, etc. per fer-me mal. El problema és que volen la meva salvació i redreçar-me del mal camí que creuen he agafat. Davant d’aquesta situació que en passa a mi, i a molts conciutadans i ciutadanes de Catalunya, cal perdre el temps amb raonaments per a la defensa del referèndum? Sembla que és inútil i no cal buscar raons històriques, ni socials, ni econòmiques, ni qualsevol altre raó. No hi perdem el temps, ells i elles ens les donen menystenint-nos i amenaçant-nos. Procuro que no m’afecti la seva capacitat de generar confusió i de recargolament sobre la realitat per utilitzar-la com a arma llancívola cap a la ciutadania. Que continuïn fent-ho, fins i tots molts polítics que diuen, i insisteixen, que també em representen (sic). Aquesta actitud batussera que tenen justifica, sobradament i amb escreix, que vulgui votar en el referèndum del 1-Oct. Seria insolidari cap a ells no fer-ho.


Cal donar-los arguments perquè no defalleixin. Està aflorant allò que deia aquell quan afirmava que ho tenia tot «atado y bien atado». No era una frase, era una realitat.

3

Conclusió La seva força dialèctica, jurídica i finalment policial és el meu convenciment de la necessitat de fer-ho, votar! A data d’avui, anar a votar és un acte de dignitat.

Profile for Agr_Catalunya

PPT_BREUS_15_Referendum_1_OCT  

Reflexió personal sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017

PPT_BREUS_15_Referendum_1_OCT  

Reflexió personal sobre el referèndum de l'1 d'octubre de 2017

Advertisement

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded

Recommendations could not be loaded