Nadal 2016. Tinguem esperança, construïm el futur

Page 1

Col·lecció ppt.breus (13)

N A D A L

Tinguem esperança, construïm el futur

2016 Josep Montasell i Dorda. 23 de desembre de 2016


El fred El Nadal a les nostres contrades l’associem al fred. Les muntanyes dels pessebres s‘enfarinen, al tió l’abriguem, les nadales en fan referència... El fred és important pel desenvolupament de determinats conreus (integral tèrmica en el fruiters per exemple) però a la vegada el fred, a destemps o en excés, malmet les collites. Fred i pagesia són inseparables. Però aquest fred, també és present a les llars amb pobresa energètica, en el camps de refugiats que fugen de les guerres, de la fam, de la misèria, en molts territoris en guerra. Freds catastròfics.

Hi ha també cords freds, sense sentiments cap a pròxim, indiferents davant el patiments dels altres. Sentim rebuig i calfred davant la fredor dels que practiquen la violència masclista o qualsevol altre tipus de violència . Potser el cap ha d’estar fred, però mai el cor ni els sentiments. Ni per Nadal, ni cap dia de l’any. Muts, sords i secs? Podrem celebrar les festes de Nadal, Cap d’Any i Reis sense cap tipus de recança?


No ens interpel.la un món que tendeix cap a tot tipus de discriminacions? Què no s’immuta quan veu un mar mediterrani ple de cadàvers? Què fa de la guerra un negoci –ideològic i/o econòmic-? Què el pillatge el converteix en una manera de viure? Què no es preocupa de les pobreses energètiques, habitatge, alimentícies, etc.? Què la dona i les criatures són ésser a menystenir?

Masses vegades fem com la Mafalda: estem muts, sords i cecs! Compromesos? A pesar de tot no hem de perdre l’esperança que el proper any 2017 serà, hauria de ser, millor i agafar el compromís –al nostre nivell- per fer-ho possible.

BON NADAL I MILLOR 2017 PER A TOTHOM, EN ESPECIAL PER AQUELLES PERSONES QUE MÉS HO NECESSITEN!


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.