a product message image
{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade

Page 10

AGEDRUP FØR - en fortælling af borgerne og Lokalhistorisk Forening om Agedrup Sogn - Red. Helge Rasmus

I foredragssalen på Agedrup Skole ses fra venstre stående Frode Holm Madsen, kæmner Villy Nørrelykke, sognerådsformand Olav Nielsen, Poul Andersen, Kobborg Johansen, Leo Toftdahl, Niels „Trafik“ Nielsen og i forgrunden Preben Hågen Jensen. Der er måske borgermøde med Fjordager Kommunes Sogneråd.

PREBEN KOM FRA HIMMERLAND OG SKABTE BULLERUP EL

Preben Haagen Jensen og hustruen Ingelise slog sig ned i Bullerup i starten af 1960’erne med deres egen virksomhed. Gennem årene var han en vigtig brik i udviklingen af sognet fra landsby til forstad. Af Helge Rasmussen En nordjyde kom til Agedrup i starten af 1960’erne, skabte en blomstrende forretning og satte sin aftryk på sognet.

Navnet er Preben Haagen Jensen, godt støttet af Ingelise, begge med tydelig accent fra Himmerland, men så rodfæstet i vores forstad, at det ikke er med deres gode vilje, at

Nr. 152 - FEBRUAR 2020- www.agedrup-rundt.dk

de nu sidder i en beskyttet lejlighed i Hjallese. Preben blev uddannet elektriker hjemme i Oue, men da der var godt arbejde at få på Lindø, drog den lille familie, Preben, Ingelise og datteren Annie, til en lejlighed i Kerteminde. Preben begyndte at læse til elinstallatør, mens Ingelise arbejdede på Odense Kamgarnsspinderi, og i 1960 tog de springet ud i eget firma. Grunden på Holevvej 7, nu Markhaven 7, kostede 5.000 kroner, og huset blev også billigt, for Preben lavede det meste, murede sten på sten, også garagen, der blev lager. SEKS BILER I BULLERUP EL

Bullerup El var født. Født lige på kanten af det store boom, hvor flere hundrede parcelhuse ti år efter stod på tidligere landbrugsjord og en skole, en brugs og en børnehave var kommet til.

Profile for Agedrup Rundt

AR152  

AR152  

Profile for agekirke