Page 11

ssen - Billedred. Frede Rasmussen

I 1999 kunne Bent gå på pension som 63-årig efter mere end 40 år hos Thrige.

man får efter først til mølle-princippet. BYEN

Bent har heldigvis svært ved at finde dårlige sider ved tilværelsen. Det gælder også hans syn på sognet og dets beboere i vore dage. - De har alle muligheder, og det er dejligt med alle de aktiviteter og tilbud, der findes, siger han om den by, hvis udvikling han har fulgt i en menneskealder.

Allerede som dreng kom Bent i lære hos Thrige. Om aftenen var der undervisning på teknisk skole i Munke Mose.

tidig fra barndomshjemmet til en lejlighed i begyndelsen af Nyborgvej. Her kom to sønner, Steen og Søren, til verden. Da Bent 20 år senere blev skilt og hans mor, Anna Sørens, som hun blev kaldt i byen, døde, flyttede han tilbage til huset. Her har han boet alene siden, men i mange år har Grethe været hans veninde. ALDERDOMMEN

- Det hele går lidt langsommere, siger Bent om livet som 83-årig. Hus og have bliver passet, værktøjet hænger klar i udhuset, hvis noget skal repareres. Traileren bliver læsset med hækaffald og spændt på bilen og kørt væk.

I udhuset står hele tre cykler, den ene en rød racer, der måske kommer lidt sjældnere ud at køre end i de lidt yngre dage. Men det hænder stadig, at Bent læsser den i bilen ud mod Hindsholm for at køre et par og fyrre kilometer ved Bovense, Martofte, Stubberup, ned til vandet, gennem Måle og tilbage til bilen. I haven ligger også en lille pram med motor, som Grethe og Bent bruger til ture på Odense Fjord. Og det var forrige år, at Bent tog skøjter op, da fjorden frøs til, og prøvede isen derude som i drengetiden. Endelig er der to gange ugentlig badminton med skiftende makkere i Marienlystcentret. Helst på bane 2, den mest eftertragtede, som

11 Brolandvej 10. Anna og Søren Sørensen boede der indtil Annas død i 1985. I 1986 flyttede Bent tilbage i barndomshjemmet.

Helge Rasmussen Helge Rasmussen er født i Agedrup og har været lærer på Agedrup Skole i en menneskealder. I dag arbejder han som journalist på Fyens Stiftstidende. Denne artikel er skrevet af Helge efter samtale med Bent Sørensen.

AGEDRUP RUNDT 151 - DECEMBER 2019

Profile for Agedrup Rundt

AR151  

AR151  

Profile for agekirke