Page 1

TREBALL DE SANT JORDI

QUIN LLIBRE REGALARÁS PER SANT JORDI ?

S´ acosta la diada de Sant Jordi i els carrers de totas les ciutats de Cataluña es tornarán a omplir amb parades de llibres y de roses, com cada any les novetats serán importants.

1


TREBALL DE SANT JORDI

LLIBRES RECOMANATS SAN JORDI 2012

Gerónimo

Llibre i rosa

Una sisena lectura molt adient és El llibre i la rosa de Gerónimo Stilton. Les aventures del ratolí italià que passa el dia de sant Jordi a Catalunya. Les aventures d’Stilton són un fenomen impressionant i aquest llibre, concretament, està basat en una tradició catalana, una història molt bonica que segurament serà llegida a tot el món el centinela del cel Es una novel-la magistral sens dubte será un dels llibres més buscats i un bon regal. Quan éram feliços Basada en les peripécies d´una familia nombrosa de dotze germans enla Catalunya de postguerra. Quan éram feliços és una historia real plena d´emocions Entre la mentida i l´oblit Llibre agosarat que convida a pensar en la materia primera de la nostra identitat personal i collectiva. Aquest llibre recorre diversos casos concrets vincolats a la memoria.

Lássassi del láser. Una história real Un llibre peculiar, una investigació periodistica sobre un fet real succeit a Suecia, que tant per la seva qualitat literária com per la seva recerca ha esdevingut un llibre de projecció internacional .

2


TREBALL DE SANT JORDI POEMAS DE SANT JORDI

Una llavor vaig plantar amb amor i tendresa la vaig regar i quidar esperant a trobar una rosa la qual puder regalar Amb un dia tan esperat on tothom que

esta enamorat demostrará el sentiment que estát dintra del cors que no més an bategat ambiciosos l´amor que ans an donat les noies que sempre em estimat. UNA ROSA Sant Jordi, santa diada del pasat i lávenir Fe i Pátria nostrada del meu cor fas sobreixir Oh, la bella matinada quina joia de collir una rosa perlajada una rosa a mig de obrir!

3


TREBALL DE SANT JORDI LLEGENDA DE SANT JORDI

Sant Jordi, màrtir d'una llegenda Sant Jordi, cavaller i màrtir, és l'heroi d'una gran gesta cavalleresca, que la veu popular universal situa a les terres allunyades i llegendàries de la Capadòcia, però que la tradició catalana creu esdevinguda als voltants de la vila de Montblanc. Diuen que assolava els voltants de Montblanc un monstre ferotge i terrible, que posseïa les facultats de caminar, volar i nedar, i tenia l'alè pudent, fins el punt que des de molt lluny, amb les seves alenades envierinava l'aire, i produïa la mort de tots els qui el respiraven. Era l'estrall dels remats i de les gents i per tota aquella contrada regnava el terror més profund. Montblanc

4


TREBALL DE SANT JORDI

5Les gents van pensar donar-li cada dia una persona que li serviria de presa, i així no faria estrall a tort i a dret. Van assejar el sistema i va donar bon resultat; el cas difícil fou trobar qui es sentís prou avorrit per deixar-se menjar voluntàriament pel monstre ferotge. Tot el veinat va concloure fer cada dia un sorteig entre tots els veïns de la vila, i aquell que destinés la sort seria lliurat a la fera. I així es va fer durant molt de temps, i el monstre se'n deiuria sentor satisfet, car va deixar de fer els estralls i malvestats que havia fer abans.

Llegin llibre de Sant Jordi

Regala una rosa

Señera Catalana Tipic pá de Sant Jordi

5


TREBALL DE SANT JORDI

6


TREBALL DE SANT JORDI

7

sant jordi  
sant jordi  

la diada de sant jordi