Page 1

SIRDALSPOSTEN Årgang 15 – Sinnes, desember 2019

Sirdalsposten er Sinneshyttå si helsing til alle som elsker hyttelivet i Sirdal.


MED HELSING FRÅ SIRDAL!

Vinterstemning på Dygrå.

2


Sirdalsposten fortsetter sin høgst uregelmessige gang. Nå er det igjen juletid og det passar godt med ei julehelsing og ynskjer om eit godt nytt år til alle våre kundar og kontaktar. I år har vi eit aldri så lite jubileum med våre nå 15 år.

3


I vinterferien så har me ein dag med hyttedrøs, så også i 2019. Der har me våre heldige og hatt med oss Sirdal huskeyfarm. Her kan hundekjøring testes ut.

4


5


KREMTOMTER I SIRDAL!

6


Fidjeland

Fidjeland er jo et veletablert hyttefelt, og her er nå ikkje noko spesielt som skjer med unntak av litt småplukk med terrasser og likeins. Frå Hunnevatn

Nytt i Andestjødn

så vil me jo le litt av det, men det er klart at dette har våre ein stor belastning for alle involverte.

På Andestjødn er Laftetunet nå ferdigstilt. Eigarane til hytta på tomt 14 har nå flytta inn og gler seg til hyttelivet på Andestjødn. Me har nå opparbeidt det som har fått nemninga «tomt 19» øvst i feltet, ei utrulig flott og sørvendt tomt som

Nå skal Sirdal kommune prøve og spare pengar på drift, og når me nå endeleg er i mål med planen etter 17 år, så er det grunn til og tru at Sirdal kommune sparer minst ei halv million per år berre på denne saka framover.

nå er til sals.

Rubetødnane

Nå trur sikkert mange at eg tullar, men dessverre så er dette heilt sant. Nøkterne anslag tilseier at dette har kostet ca. 15 millionar over 17 år, kor Sirdal kommune truleg har hatt ca. 70 % av utgiftene til saksbehandling og advokathonorar.

På Rubetødnane er me i full gang med og ferdigstilla anlegget på feltet. Me bygger også ei ny hytte som skal leverast i vinter. Her har me for første gong prøvd ein ny vri på torvtaket, som vi kallar skogbotn. Dette er veldig naturlig og sparer en jo for slåtten på taket. Blir spennande å følge dette.

Nå gleder me oss til, også framover, å levere fantastiske hytter her på denne unike plassen, der skiløypa går rett igjennom feltet. Utsikt og sol er det jo også plenty av på Rubetødnane.

Forutan dette, så har me jo også i år hatt ein del trøbbel med sjølve planen og dei endelege godkjenningane. Deriblant også nokre politiske raritetar på tampen. Når tida har gått litt

Andestjødn modellen på Brendaheie tomt 39. Den er ferdig og til salgs for umiddelbar overtakelse.

7


Hyttemodellen Hilleknuten på Brendaheia, her med garasje. Me har ei lik hytte som me har støpt grunnen til til salgs på tomt 63 Brendaheia.

Kvednhusbakken

Me bygger i vinter på tomt 58 og har solgt to av dei heilt i front. Der har me også prosjektert hyttemodellen Hilleknuten som ligger klar til bygging.

Me er i full gang med reguleringsarbeidet på Kvednhusbakken og me reknar med å få levert planen til kommunen før jul. Denne planen er i tråd med kommuneplanen utan nokre kontroversielle punktar.

I tillegg har me Andestjødnmodellen på tomt 39 som er klar til innflytting og ein variant av Urdalsknut på tomt 40, som kan leverast til påske.

Her vil det komme 12 nye tomtar for vanlege hyttar. I tillegg så jobbar me med eit Chalet-konsept i samarbeid med arkitektkontoret Sjo Fasting som blir eineståande i Sirdal. Desse bygga blir liggande med flott utsikt over Sinnes og nokre få meter frå nedfartstraseen til Ålsheia skisenter.

På tomt 56 har me har støypt grunnmur til hyttemodellen Mariknuten, som får kjeller med garasje i. I det heile, veldig gode prosjekter på veldig bra tomter.

Øyna

Slettekvæv

Her har det skjedd mykje i sommar: Tomt 40 og 41 overleverast til kundar nå før jul. Vegen er på det nærmaste ferdig, og det er berre litt finish attende til våren. Me er i full gang med å bygge på tomt nr 6 etter og ha flyttet høgspentlinja som går over området. Den hytta skal leverast før påske.

Det er nå berre hytta med garasje i kjellaren som er igjen på Slettekvæv. Den er for tida utleigd, men er til sals. Ta kontakt for visning.

Hønedalen Me har att ca. 12 tomter på Brendeheia som er opparbeidt. Det ligg ein fin video på Facebook Sinneshyttå som viser desse tomtene i haustfargar.

I tillegg så opparbeider me tomt 4, 5 og 41 til byggeklar standard. Dette er også bra tomter kor kanskje tomt nr 4 skil seg særlig ut. 8


Sinneslia Sinneslia har også dette året hatt eit valdsamt anleggsarbeid gåande, men ting begynner og falle på plass nå etterkvart. Me har ei hytte under oppføring på tomt 27, denne skal leverast før påske. I tillegg er tomt 20 ferdig avsinglet, den begynner me på til våren. I tillegg er tomt 19 seld. Me har fremdeles 3 flotte tomter til sals her med valfri hytte på. I vinter vil det for første gong være brøytet veg opp i Sinneslia. Her har me fått fiksa på brua over sundet i Sinnesvatnet, som nå er løftet litt og har blitt grundig oppfriska slik at den nå er klar til å sykle over etter vinteren. I tillegg har me bygd ein skiundergang i løypa for og sleppe kryssing av skiløype og bilvei. Planen til neste år er å få laget ein sykkelsti i området.

Nytt i Sinneshyttå Det er som før undreteikna og Linda Seland som holder skansen her på huset. Me har lagt bak oss nok eit travelt år og er godt nøgde både med sal og med produksjonen, men me setter stadig nye mål og liker at det er litt fart i ting.

MODELL ØYNE

9

HYTTE TOMT 40, ØYNA


BRENDEHEIA, HYTTETOMT 56

I SAL NÃ… !

10


ANDESTJØDN HYTTEMODELL

ANDESTJØDN Ei byggeklar tomt.

BRENDAHEIA Tre hytter under oppføring med modellane Andestjødn, ein Urdalsknut versjon, samt ein Hilleknuten. Me har også ca. 12 tomter der me kan skreddarsy draumehytta di eller du kan velje ein av våre ferdigutvikla modeller. Dei to som er under oppføring leggas ut for sal på Finn i desse dagar, og det vil snart komme to hytter til der med kjeller og parkering i kjeller.

TOMT 40 BRENDAHEIA Flott hytte på ei svært bra utsiktstomt under bygging. Den kan leverast til påske 2020. Det kan framleis gjerast val på fliser, kjøkken, farger, osb., så her kan ein sette sitt personlege preg på hytta. Opparbeidt plass til garasje.

Men husk at det ikkje er alt som ligger på Finn, me er alltid klar for å sette i gang hytteprosjektet ditt, tilpassa ditt behov og på den tomta du måtte velje.

RUBETØDNANE Ca. 12 gode tomter å velje i, skiltet og ferdig avsinglet.

SINNESLIA 3 attraktive tomter for sal.

SLETTEKVÆV Hytte på tomt 6 til sals. Den er for tida på utleige men kan leverast etter avtale. BRENDEHEIA

HEIMRE KVEDNHUSBAKKEN Her er 12 tomter under regulering, svært gode tomter med panoramautsikt og plenty sol, samt gangavstand til det meste.

11

RUBETØDNANE


Hyttemessa

Hyttemessa i år var den 9. på rad og nytt av i år var hyttefesten saman med Fjellstua. Interessa har våre veldig bra. Me passerte 1000 besøkande og hadde 35 utstillarar, noko som er ein rekord. Me gleder oss alt til neste år. 10.10.2020 er det 10 års jubileum for Hyttemessa, kor me gjentar suksessen med hyttefest saman med Fjellstua.

12


SINNESHYTTÅ JOBBAR FOR BETRE LØYPER

ved Sinnesvatnet i år, så det kommer til og bli veldig bra. Til sommaren bygger me tursti opp langs Sinnesvatnet til sykkelstien langs vatnet. Me har jo også laget eit sykkelkart for og syna dei gode sykkelmoglegheitene som finst.

Me arbeider framleis for betre løyper i Sirdal, og i år blir det gjord ein del forbetringar på løyper i Sinneslia, – og det kommer meir, blant anna sykkelsti. I og med at Gunn Rita Dahle nå er Sinneshyttekunde, så kommer me til å jobbe for endå betre sykkelforhold i eit samarbeid med ho. Me fekk tatt ein grundig oppfrisking av skibrua i sundet 13

Skispor i Hønedalen


VISNING TOR SIGVE (977 29 183) ER TILGJENGELIG FOR VISNING I ROMJULA ETTER AVTALE.

Interiør og utsikt ifrå DEMOHYTTA TOMT 32 BRENDAHEIA

Sponsing Me er med langrennsgruppa og elitegruppa med skiskyttarar ifrå Sirdal Ski, og håper dei klarer og holde på det utrulig høge nivået dei har i dag. Det er fleire av løparane der som er i Norgestoppen. I år er me jo også med Lars Helge Birkeland, som er på landslaget i skiskyting og har lagt ned uendelig med treningstimer i Sirdal. Følg med på sportssendingane, han har logoen vår på siktet. Me er i tillegg med på Golfbanen, Ålsheia skisenter, Sirdal skilag, Suleskar maraton, og Sesilåmi, samt andre småarrangement.

14


Varer i Sirdal hytteinteriør.

Velkommen til Sirdal Hytteinteriør Her bognar for tida butikken av varer, med eit fantastisk utval av det du trenger for å krydre hytta eller leilegheita med interiørsnaks. Husk også filialen på Madla Amfi. Titt gjerne innom og følg butikken vår på Facebook.

15


Sinneshyttå bygger eksklusive hytter basert på lokal byggeskikk og Sirdals tradisjonsrike handverksteknikker. Alle våre hyttemodeller tilpasses personlige ønsker og krav, og oppføres på Sirdals kanskje beste tomter. Kontakt oss for ei innføring i Sinneshyttås mange gode prosjekter.

TOR SIGVE & LINDA

SINNESHYTTA.NO Tor Sigve Vik Mobil 977 29 183

FØLG SINNESHYTTÅ PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

AD. MOMENT

God jul og godt nytt år!

Profile for AD. Moment

Sirdalsposten 2019 – Årgang 15  

Sirdalsposten fortsetter sin høgst uregelmessige gang. Nå er det igjen juletid og det passar godt med ei julehelsing og ynskjer om eit godt...

Sirdalsposten 2019 – Årgang 15  

Sirdalsposten fortsetter sin høgst uregelmessige gang. Nå er det igjen juletid og det passar godt med ei julehelsing og ynskjer om eit godt...

Profile for admoment