Page 1

GRÆNSELØS

NO. 19

ALSIE EXPRESS INFLIGHT MAGASIN JUNI – AUGUST 2018

Alsie Express har været på vingerne i fem år HER ER HISTORIEN OM, HVORDAN SELSKABET ALSIE EXPRESS KOM TIL VERDEN.

Sol og sommer med udvidet rutenet FLYV TIL BORNHOLM MED ALSIE EXPRESS.

LÆS OGSÅ: TÆT SAMARBEJDE OM EN FÆLLES ERHVERVSREGION


2 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

INDHOLD I DETTE NUMMER 4 Alsie Express er det nye sort I fem år har de karakteristiske matsorte fly fløjet frem og tilbage fra Sønderborg til København og undervejs opnået stor anerkendelse. Her er historien om, hvordan selskabet Alsie Express kom til verden – en historie om entreprenørship, sammenhold og et stærkt ønske om at fremtidssikre regionens infrastruktur.

10

Direkte fly fra Sønderjylland til danskernes foretrukne ferieø Der bliver stadig flere muligheder for at flyve på ferie direkte fra Sønderborg til populære destinationer. Ud over mange sommerafgange til Italien har Alsie Express i år også etableret en sommerrute til Bornholm.

14 Alsie Express set med andre øjne Vi har i anledningen af vores fødselsdag afholdt en fotokonkurrence. Se de fine billeder og læs hvem der blev vinderen af konkurrencen.


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

3

KÆRE LÆSER! Den 17. juni 2018 fejrer Alsie Express 5 års fødselsdag. Det kan vi takke dig og de mere end 275.000 gæster for, der i løbet af de 5 år har fløjet med os. At starte et nyt regionalt flyselskab, er en vanskelig opgave og uden den store lokale opbakning fra såvel privat- som erhvervsrejsende, ville det ikke have været muligt. Sønderborg området er gennemsyret af ønsket om vækst og udvikling – det kræver fokus på infrastruktur og direkte flyforbindelser. Alsie Express har opnået at blive valgt til Danmarks bedste indenrigsflyselskab og vi har skabt nye flyruter fra Sønderborg til Bornholm og Italien – foran os ligger en spændende tid, og ikke mindst Sønderborg Lufthavns ambitiøse planer, er med til at skabe og drive udviklingen. Det initiativ er Alsie Express en naturlig del af.   På vegne af alle medarbejderne vil jeg gerne sige tak for din opbakning og vi glæder os til at fejre dagen sammen med dig der følger os og flyver med os.

Venlig hilsen

Lone M. Koch CEO, Alsie Express

NO. 19 SOMMER 2018

Grænseløs Alsie Express Magasin

Tryk Mohrdieck Tryk A/S

Udgiver adformation Jomfrustien 6 6100 Haderslev

Oplag 2.000 stk.

T: 7015 5900 @: info@adformation.dk

Annoncer Brian Markwaldt T: 6114 2530 @: bma@ac-amsmedia.dk

Redaktion Kira Christensen og Mikkel Bording

Allan Christensen T: 2172 5939 @: ac@ac-amsmedia.dk

Layout & produktion adformation

Forsidefoto alsie express


4 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

ALSIE EXPRESS ER DET NYE SORT I fem år har de karakteristiske matsorte fly fløjet frem og tilbage fra Sønderborg til København og undervejs opnået stor anerkendelse. Her er historien om, hvordan selskabet Alsie Express kom til verden – en historie om entreprenørship, sammenhold og et stærkt ønske om at fremtidssikre regionens infrastruktur.

AF BIRGITTE BARTHOLDY FOTOS VOLKSWAGEN AG

Hvis du ser et matsort fly mod den blå himmel i Danmark, ved du stensikkert, at det må være på vej fra eller tilbage til Sønderjylland. Kun det sønderjyske flyselskab Alsie Express har nemlig denne karakteristiske farve på sine fly. Men det er ikke det eneste, som er særligt ved Alsie Express, der i år kan fejre fem års fødselsdag. Det er også selskabet, hvor kaptajnen står ved indgangen og byder sine gæster velkommen, når de går om bord til flyvninger, der i 98,8 pct. af tilfældene sker til tiden, hvilket er helt unikt. Inden for sin kategori ligger selskabet med hensyn til punktlighed faktisk i den allerøverste top på verdensplan. Som ekstragevinst lander flyet tæt ved Sønderborg på vel nok en af Danmarks smukkest beliggende lufthavne, med en for mange betagende indflyvning hen over Augustenborg Fjord. Og hvis det ikke er nok, har kunderne nu fået vished for, at servicen om bord er i top. Sidste år ved Danish Travel Award blev Alsie Express nemlig kåret af et kundepanel til at være Danmarks bedste indenrigsflyselskab. Ikke mærkeligt, at man i selskabet er stolt af at være nået så langt på så få leveår. Næsten lige så eventyrlig er fortællingen om, hvordan flyselskabet kom til verden. Fra nedtur til optur Det hele begyndte, da flyselskabet Cimber Sterling gik konkurs i sommeren 2012. Med kort varsel nedlagdes den

flyrute, selskabet stod bag mellem Sønderborg og København, og som var livsvigtig for de mange store og små virksomheder i Sønderjylland. For Jens Østerlund Jensen, der er hovedaktionær i flymanagementvirksomheden Air Alsie A/S, var det noget nær en katastrofe. Air Alsie har domicil i bygninger bag Sønderborg Lufthavn og havde på det tidspunkt allerede 25 års erfaring som Europas største udbyder indenfor vedligehold og drift af forretningsfly. Bare nogle få måneder inden havde han skrevet under på en kontrakt om en stor udvidelse af faciliteterne i lufthavnen. ”Jeg fik besked om konkursen via en e-mail, da jeg var på vej hjem fra USA med Danfoss’ fly. Jeg havde halvanden time til at samle tankerne, og det gik op for mig i al sin gru, at det var områdets livsnerve, vi havde mistet, og også en vigtig forudsætning for, at mine planer for Air Alsie kunne føres ud i livet,” fortæller han. Der skulle førstehjælp til, og det skulle gå stærkt. Helt tilfældigt viste det sig, at Danish Air Transport (DAT) netop på det tidspunkt havde mistet en stor kontrakt i Norge og kunne træde til med deres små rutefly med det samme. ”Det var en stor lettelse. Passagerne nåede knap nok at opdage, hvad der var sket,” siger Jens Østerlund Jensen.


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

Cool og eksklusiv Alligevel viste den løsning sig at være utilfredsstillende på den lange bane. DAT skar ruten ned til tre daglige afgange og lukkede helt ned en måned om sommeren, fordi de ikke mente, der var nok passagerer. Det gav ifølge Jens Østerlund Jensen det lokale erhvervsliv en oplevelse af, at fleksibiliteten gik tabt. ”I fællesskab var vi nogle, der begyndte at tale om at finde en alternativ løsning, hvor man i stedet for at se på ruten som en forretning, der skulle give et stort overskud, så den som hjerteblod.” Der blev holdt møder med repræsentanter fra lufthavnen, kommunen og erhvervslivet, og man blev enige om, at Air Alsie med Jens Østerlund Jensen i spidsen skulle stå for skabelsen af det nye selskab. ”De fly, vi servicerer i Air Alsie, er det ypperste, du kan købe for penge, og vi lægger stor vægt på at matche dem med et meget højt serviceniveau. Det var vigtigt for mig, at det høje niveau smittede af på det nye selskab, og at det udstrålede det modsatte af lowcost,” siger Jens Østerlund, der ikke mindst gik op i, at flyene fik en tydelig og genkendelig identitet. ”I anden sammenhæng havde jeg diskuteret med Mads Clausen – den ældste søn fra Danfoss-familien, der også var involveret i at få det nye flyselskab op at stå – hvad der var den vildeste flybemaling, vi kunne forestille os. Vi var enige om,

5

at matsort ville vække opsigt. Og det var så også den farve, vi valgte til de nye fly. Den havde ingen andre, og den ville skabe en stærk identitet. Til og med havde farven det eksklusive, cool og lidt fandenivoldske over sig, som vi gerne ville have, at det nye selskab signalerede.” Forbundet til et stærkt brand Navnet på det nye selskab var også vigtigt. Talrige forslag kom på bordet, men til sidst var der enighed om at vælge navnet Alsie Express for at give et tydeligt signal om hurtighed og om, at der er en tæt relation til Air Alsie, som allerede var et stærkt brand inden for luftfart. Nu var rammerne på plads, og Bitten og Mads Clausens Fond investerede i to fly af typen ATR 72-500 turbopropelfly, der blev fløjet til Eindhoven for at blive malet. ”Jeg var meget spændt, da jeg skulle se dem første gang, men blev ikke skuffet. Den matsorte farve gav flyene et udtryk, så man slet ikke kunne lade være med at kigge på dem. Da billederne af dem begyndte at dukke op, gik rygtet om dem da også verden rundt i flybranchen. Fuldstændig som vi havde håbet på, fik vi med det samme placeret det nye luftfartsselskab på verdenskortet” siger Jens Østerlund Jensen.

Alsie Express fly Foto: VW


6 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

Det var Rico Rømer Soos’ bureau Adformation, som fik opgaven med at stå for lanceringen. Bureauet ville gerne fortælle, at der her var en ny, hurtig transportmulighed til en lav pris og fandt på kampagnen Flyv sort til København, der var med til straks at gøre det nye selskab kendt i lokalområdet. Direktør med luftfart i blodet Kendt i lokalområdet er også direktør i Alsie Express, Lone Koch, der har inviteret Grænseløs til en rundvisning i hovedkvarteret, som ligger side om side med Air Alsie, et stenkast bag lufthavnsterminalen. Hjertet i selskabet udgøres af et fælleskontor, hvor reservation, kundeservice og marketing holder til. ”En gang om ugen samles vi her og gennemgår vores aktiviteter. Vi opererer med det, vi kalder wow-effekten, hvor vi med jævne mellemrum skal overraske vores gæster positivt med nye tiltag. Det kan være med et påskeæg, en konkurrence på mors dag eller flotte tilbud på Black Flyday. Det holder os på stikkerne og får os til at tænke over, hvordan vi kan overraske vores kunder positivt, da mange flyver meget tit med os,” fortæller Lone Koch. Hendes eget kontor ligger på 1. sal med udsigt til landingsbanen, hvor hun altid kaster et blik ud, når et fly letter eller lander. Luftfart har da også været næsten hele hendes liv. Som datter af Cimber Airs stifter, Ingolf Nielsen, er hun endda født på flyvepladsen i Sønderborg, hvor familien boede dengang. Siden arbejdede hun i Cimber Sterling i 38 år. Efter en afstikker væk fra luftfarten som erhvervschef i Sønderborgs Vækstråd blev hun i 2016 hentet ind som administrerende direktør for Alsie Express. Og hendes opgave er klart defineret. Hun skal benytte sin brede

luftfartserfaring til at tiltrække flere gæster til den faste rute og mere beskæftigelse til flyene. ”Det gik jeg straks i gang med sammen med mit engagerede og inspirerende team. Det har resulteret i mange spændende nye tiltag. En af udvidelserne udgøres af serie-charterflyvning. Og denne sommer flyver de matsorte fly igen i samarbejde med rejseselskabet Gislev solhungrende sønderjyder direkte fra Sønderborg til Toscana og Sardinien i Italien. Som noget nyt er der i år også mulighed for at komme direkte ned og nyde vin og mad i Napoli. Og så er der i år også dansk solskin på 2018-programmet. Mange har allerede bestilt billetter til den pæredanske solskinsø Bornholm, som du kan flyve direkte til fra Sønderborg fra den 2. juli. Flyveture for familier og fodboldhold De matsorte fly kan også chartres ad hoc, som man siger i luftfarten, altså lejes ud til forskellige formål i en kortere periode. Det skabte megen omtale, da flyet i 2016 fløj det tyske fodboldlandshold rundt til kampene under EM-slutrunden i Frankrig. Mange aviser skrev om det, og fodboldstjernerne Bastian Schweinsteiger og Thomas Müller lagde selfies op på Instagram med det let genkendelige Alsie Express-fly i baggrunden. ”I det hele taget oplever vi tit, at folk lægger billeder op af flyene på de sociale medier. En overgang var vores fly de mest fotograferede i Kastrup Lufthavn. Marketingsmæssigt har ideen med farven været uvurderlig,” siger Lone Koch.

Alsie Express fotograferet i Salzburg forbindelse med en charter tur for Volkswagen AG Kilde: Volkswagen AG

Foto: VW


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

7

Hvis du drømmer om en Porsche, er det nu, du skal vågne op. Danmarks største udvalg af brugte Porsche modeller Hos de danske Porsche centre har vi lige nu et stort udvalg af brugte Porsche cabriolet til leasing. Læs mere på porsche.dk/leasing.

Porsche Center Aarhus Grenåvej 347, 8240 Risskov, Aarhus Tel. +45 46 911 911 Porsche Center København Banevingen 6, 2200 København N Tel. +45 46 911 911


8 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

Der er en god udvikling i passagertallet. . De største udfordringer er konkurrencen fra tog, busser og de mange nye deletjenester. ”Vi kan ikke tillade os at hvile på laurbærrene. Vi skal fortsat tænke i at skabe endnu flere attraktive tilbud, både for de private og erhvervskunderne, så de benytter os som en hurtig forbindelse til resten af verden. Undværes kan Alsie Express i hvert fald ikke,” pointerer Lone Koch og fortsætter: ”Vi er til for at understøtte virksomhederne, samt at give gode forhold til universitetet, det nye Hotel Alsik, der er ved at blive opført på Sønderborg Havn og ferieparken, som er i støbeskeen på Nordals. En god infrastruktur er alfa og omega for entreprenørviljen hernede. Vores mål er at vokse os endnu større over de næste år. F.eks. vil vi gerne have turister med os tilbage fra Italien og få endnu flere hertil fra København. Vi mangler ikke ideer.” Succes smitter Ejeren af Alsie Express, Jens Østerlund Jensen, ser den store succes, som lufthavnene i Billund og Hamborg for tiden oplever, som selve driveren for endnu mere succes også i Sønderborg Lufthavn. ”Efterhånden er det jo blevet så besværligt at parkere og komme igennem security i Billund og Hamborg, at man skal lægge flere timer til sin rejsetid hver gang. Hvorimod man i princippet kan parkere og komme igennem security i Sønderborg på et kvarter. Vi håber og tror på, at netop den øgede aktivitet de andre steder giver os i Alsie Express flere muligheder for at udvikle nye ruter og tiltrække flere gæster til vores flyafgange,” siger Jens Østerlund Jensen. Planer om at skabe en ny og mere funktionel terminal og udvide banerne i Sønderborg Lufthavn har medvirket til at give hans håb luft under vingerne. ”Vi er nu så optimistiske, at jeg tror på, at vi allerede i år kan udvide med et fly mere og for alvor få sat gang i væksten,” slutter han.

Kvalificerede ingeniører er ofte en mangelvare i Sønderborg og omegn, hvor der er en stærk koncentration af elektronikfirmaer. Hos virksomheden Lodam bruger HR-ansvarlig Anne Vibeke Madsen bevidst Alsie Express som lokkemad, når Lodam skal tiltrække ny arbejdskraft, og nu er hun også gået i gang med at skabe større viden om flyforbindelsen. Det er især en enkelt oplevelse, der har fået hende til at gå i aktion. En ung ingeniør fra København kom til samtale og fortalte, at han havde fået sine forældre til at køre sig. Han var positivt overrasket over, at der var motorvej hele vejen. ”Så spurgte vi, hvor han boede, og det viste sig, at han boede i Kastrup. Da kunne vi ikke lade være med at grine og fortælle, at han kunne have været fremme på under en time med fly,” siger Anne Vibeke Madsen. I forbindelse med seks nye praktikstillinger, som Lodam har slået op på Danmarks Tekniske Universitet i København, tilbyder virksomheden nu i samarbejde med Alsie Express, at ansøgerne kan flyve frem og tilbage og ovenikøbet få fem dages ophold betalt. ”På den måde kan de ikke undgå at opdage de gode flyforbindelser. Og ender de med at komme i praktik hos os, giver vi også tilskud til, at de kan flyve hjem i weekenden,” fortæller Anne Vibeke Madsen. At flyforbindelsen har en betydning også for at få arbejdskraften til at blive, fik Anne Vibeke Madsen bekræftet, da Lodam for nylig havde held til at ansætte to dygtige, unge ingeniører fra DTU. ”De var lidt nervøse ved at flytte herned, men efter at de har lært Sønderborg at kende og opdaget, hvor hurtigt de kan komme hjem på besøg i København med flyet, er de faldet godt til,” slutter Anne Vibeke Madsen.

KORT OM ALSIE EXPRESS •

Flyselskabet blev etableret i maj 2013.

Det råder over to fly af typen ATR 72-500 turbopropelfly.

Det administreres af søsterselskabet Air Alsie. Begge selskaber er ejet af Sandma Holding A/S.

Der flyves normalt med 48 sæder, ved behov kan man øge antallet af sæder til 64.

• Mest central er den faste er rute Sønderborg HR-ansvarlig: Alsie Express enmellem vigtig brik og København, der tager 35 minutter hver vej. i rekrutteringen •

I alt transporterer selskabet godt 60.000 passagerer om året – heri indgår også de sommergæster, der flyves frem og tilbage til Italien og Bornholm.

Lone fra Alsie Express og Anne Vibeke fra Lodam.


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

TIL SOMMER KAN DU KOMME NEMT OG BEKVEMT TIL BORNHOLM

Alsie Express starter en ny sommerrute direkte fra Sønderborg Lufthavn til solskinsøen. Første flyvetur til Bornholm er 2. juli 2018. Herefter flyves til Bornholms Lufthavn hver mandag og fredag frem til 10. august 2018. TIP: Du flyver billigst fra Sønderborg fredage, og fra Bornholm mandage. Afgang fra Sønderborg er kl. 10.45 – 11.35 Afgang fra Bornholm er kl. 12.10 – 13.00 Flyveturen varer 50 minutter og prisen er fra 399,- one way.

Få hele ferieøen ind på din smartphone med Bornholm – Den Officielle Rejseguide. Den er gratis. Det er nemt. Og app’en virker selv på kanten af Bornholm og i den store skov midt på øen. Læs mere om app’en: www.bornholm.info/app

9


10 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

‚ Direkte fly til skønne Bornholm med Alsie Express


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

11

DIREKTE FLY FRA SØNDERJYLLAND TIL DANSKERNES FORETRUKNE FERIEØ Der bliver stadig flere muligheder for at flyve på ferie direkte fra Sønderborg til populære destinationer. Ud over mange sommerafgange til Italien har Alsie Express i år også etableret en sommerrute til Bornholm.

AF BIRGITTE BARTHOLDY FOTO VISIT BORNHOLM

Fra 2. juli og hele sommeren frem til 10. august kan du flyve direkte med Alsie Express fra Sønderborg til Bornholm. Øen, som især er kendt for sine mange solskinstimer, idylliske byer, rundkirker, hvide sandstrande og sin rå natur, har i mange år været danskernes foretrukne destination om sommeren. Men fra Jylland er der langt til Danmarks østligste del. ”Det er sikkert derfor, vi kan se, at andre luftfartsselskaber har haft succes med at flyve direkte til Bornholm fra Billund og Aalborg. Og det er med afsæt i de positive historier derfra, at vi har følt os sikre på, at der også ville være efterspørgsel i Sønderjylland,” siger Dennis Rybasch, der er ansvarlig for ruteudviklingen i Alsie Express. Flyveturen til Bornholm tager 50 minutter. Og som alternativ til at pakke børn og bagage ned i en varm bil, køre over Fyn og Sjælland og en bro til Sverige, er det måske for mange en kærkommen genvej til at undgå trætte børn eller lange køer på motorvejene. De ferierejsende kan i hvert fald spare mindst fem timers transport i hver retning. Et tilbagevendende sommertilbud Det nye tiltag har da også været en øjeblikkelig succes, som sønderjyderne har taget begejstret imod. ”Allerede nogle måneder før den første flyvning har vi solgt mange billetter. Det er langt over forventning og gør,

at vi overvejer at gøre ruteflyvningen til Bornholm til en fast del af vores sommerprogram. Vi har planer om at forlænge sæsonen 2019, så de første fly mod øen letter allerede i maj til næste år,” siger Dennis Rybasch. I forvejen flyver Alsie Express allerede i samarbejde med Gislev Rejser direkte fra Sønderborg til flere destinationer i Italien. Sidste år blev over 2.000 gæster således transporteret til Pisa og Sardinien. Og det samme vil ske i år, ligesom der også i løbet af sommeren flyves 23 gange frem og tilbage mellem Sønderborg og Napoli. Og så ser Dennis Rybasch meget gerne, at bornholmerne og italienerne får lyst til at tage med Alsie Express den anden vej til Sønderjylland og få øjnene op for attraktioner som Historiecenter Dybbøl Banke, Vadehavet og charmen ved en fjordsafari. ”Vi er i fuld gang med at arbejde med forskellige samarbejdspartnere på at få turiststrømmen til at gå begge veje – det vil være det optimale,” siger han.


Annonce 12 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

Hvor svært kan det være? - det er jo bare telefoni

”At skifte teleleverandør kan virke som en uoverskuelig proces men som regel sker det uden nævneværdige problemer. Du skal bare vælge en udbyder, der forstår, at han ikke kun er leverandør, men i lige så høj grad din samarbejdspartner.”

T

horben G. Jensen, CEO i televirksomheden ipnordic A/S, forstår godt, at det kan virke en smule skræmmende at flytte alle virksomhedens kommunikationslinjer. For hvad nu hvis der går noget galt? Kommer det til at koste ordrer, kunder og goodwill - og dermed omsætning både på den korte og den lidt længere bane? Hvis du som erhvervskunde vælger at blive hos en teleudbyder, som du egentlig ikke er tilfreds med, er der sikkert to grunde, der fylder mest i overvejelserne. Lidt om proportioner Den første er meget håndgribelig og hedder kontraktlig binding. Har du bundet dig til en udbyder, der ikke lever op til dine forventninger, kan 2 eller 3 år være rigtig lang tid. Til gengæld kan det også være dyrt at gå før tiden. Den anden grund er bekymringer omkring risici ved et skifte. Kommer det til at kræve en stor arbejdsindsats? Bliver det besværligt? Hvad nu hvis der opstår komplikationer ved skiftet til det nye system? ”Den første grund er helt reel. Den almindelige praksis, med binding

af kunderne, skader efter min mening hele telebranchens rygte. Man signalerer jo, at man ikke er i stand til at levere et tilfredsstillende produkt,” fortæller Thorben G. Jensen og fortsætter: ”Den anden grund – frygten for overgangsproblemer er dog i mange tilfælde overdrevet. Det er jo ikke raketvidenskab det her. Det er bare telefoni. Selv om de fleste kunder næppe kommer til at opleve at skifte teleleverandør ret ofte, så er det faktisk ren rutine for vores løsningskonsulenter og teknikere.” ipnordic har en helt konkret og detaljeret køreplan for, hvad der skal ske, når de starter en ny kunde op.

system, en bedre service eller hurtigere support. Proportionelt set er risikoen for nogle få kurrer på tråden en enkelt dag i processen et meget lille problem – hvis gevinsten bliver en telefoniløsning, der kan give din virksomhed mulighed for at omsætte bare nogle få procent mere på hver af årets øvrige 253 arbejdsdage. Det er jo hverdagene, der er flest af.”

ANNONCE

Vi holder af hverdagen ”Vi kan naturligvis ikke garantere, at der ikke kan gå noget galt – men erfaringen viser, at det sjældent sker. Og når uheldet er ude, er det som regel småting, som kan rettes i en fart. Det vigtigste for mange virksomheder er, at deres kunder ikke oplever gener ved skiftet.” Thorben G. Jensen smiler og tilføjer: ”Hvis du skifter teleleverandør, sker det forhåbentligt for at få et mere fleksibelt telefoni-

ipnordic’s 5 trin til et vellykket leverandørskifte Afklaring af nuværende løsning Jeres kontaktperson bliver kontaktet, og alle praktiske informationer afklares: fastnet, mobil, fax, portomaskine, dankortterminal, alarm, internet m.m. Flytning af numre sættes i gang Porteringsafdelingen planlægger flytning af numrene fra jeres tidligere udbyder og sørger for etablering af evt. internet. Telefonsystemet klargøres Besøg af vore teknikere ved installation af fastnettelefoner. Dialog omkring opsætning af jeres digitale telefonsystem, ud fra jeres ønsker og behov. Nær kontakt til opstartsafdelingen. Dagen hvor numrene flyttes (porteringsdagen) Isætning af nye simkort samt flytning af numre. Vi følger processen tæt.

Tlf. 89 10 10 10 www.ipnordic.dk

Daglig drift De første 3 måneder er I tilknyttet den tekniske support i opstartsafdelingen. Efter opstartsperioden bliver I tilknyttet vores supportafdeling.

Tina Christensen, opstartschef ved ipnordic


Få erhvervsservice i topklasse

GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

13

Sønderborg Kommunes Erhvervsservice er virksomhedernes indgang til kommunens serviceydelser. Ring til os på 88 72 71 70 eller send en mail på erhvervsservice@sonderborg.dk

Kig ind eller ring og få en snak med en erhvervskonsulent på Rådhustorvet 7, når du vil: • Ansøge om byggetilladelse eller miljøgodkendelse • Udvide din virksomhed eller bygge om • Have oplysninger om muligheder på konkrete arealer • Søge, ansætte eller opkvalificere medarbejdere • Deltage i udbudsprocesser • Starte din egen virksomhed • Orientere dig bredt om vores serviceydelser Læs mere: www.sonderborg.dk/erhverv/guides • Vil modtage de seneste erhvervsnyheder Tilmeld dig i dag på www.sonderborg.dk/nyhedsbrev • Have hjælp fra Tilflytterservice Læs mere: www.sonderborg.dk/tilflytter

Tilflytterservice Er du i gang med at rekruttere eller har ansat en ny medarbejder i din virksomhed, sørger vores bosætningskoordinator for information, vejledning, PartnerJob og netværksarrangementer i Tilflytterservice. Overvejer du at flytte til Sønderborg Kommune, eller er du lige flyttet hertil, står vi også parat med information og vejledning. Sønderborg Kommunes Erhvervsservice Rådhustorvet 7, 6400 Sønderborg Tlf. 88 72 71 70 erhvervsservice@sonderborg.dk www.sonderborg.dk/erhverv

Vi samarbejder med

Sønderborg Vækstråd

om at skabe erhvervsservice i topklasse.


14 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

ALSIE EXPRESS SET MED ANDRE ØJNE Vi har i anledning af vores fødselsdag afholdt en fotokonkurrence. Rigtig mange har delt deres smukke, sjove og imponerende billeder med os, det er vi rigtig glade for. Alle de, der har fået deres billeder offentliggjort her, modtager en model af det sorte fly som tak.   VINDEREN AF HOVEDPRÆMIEN BLEV GITTE FRIGAARD

Til vinderen siger Adm. direktør Lone Koch: Billedet fanger så fint ATR´en på vej til landing på Kær halvø, som i maj måned står så smukt med rapsmarker i fuldt flor. Vores fly kommer vidt omkring, men vender altid tilbage til den sønderjyske landingsbane. Stort tillykke til vinderen, som kan glæde sig til en tur t/r til København for to med Alsie Express.

FOTO GITTE FRIGAARD


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

15

Foto: Giorgio Adamo

Foto: Pelle Zingel

Foto: Alice Heilesen

Foto: Kasper Meldgaard

Foto: Kristian Bonde Jørgensen

Foto: Michelle

Foto: Morten Barsballe Schmidt

Foto: Ratziw

Foto: Alice Heilesen

Foto: Rune Damgaard Stramer


16 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018


GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

17

”Vores Business Forum har i de forløbne år gjort et fremragende stykke arbejde.”

Præsident for IHK Flensburg, Rolf-Ejvind Sörensen Foto: IHK Flensburg/Lins

TÆT SAMARBEJDE OM EN FÆLLES ERHVERVSREGION

AF ROLF-EJVIND SÖRENSEN, PRÆSIDENT FOR INDUSTRI- OG HANDELSKAMMERET I FLENSBORG (IHK FLENSBORG) Det dansk-tyske Business Forum bidrager til at etablere dansk-tyske partnerskaber og den økonomiske udvikling i vores fælles erhvervsregionen. Derfor glæder jeg mig til som ny præsident for Industri- og Handelskammeret i Flensborg at udbygge samarbejdet med min danske kollega, formanden for UdviklingsRåd Sønderjylland, Leif Friis Jørgensen. I formandskabet vil vi sætte ny retning og forme Business Forums fremtid i samarbejde med medlemmerne.

”Business Forum har i de forløbne år gjort et fremragende stykke arbejde. Udover emnerne uddannelse, adgang til kvalificeret arbejdskraft og infrastruktur, der allerede er på dagsordenen, vil vi arbejde med nye vigtige emner som f.eks. sprog og tilflytning. ” Det er den konklusion, som medlemmerne af Business Forum kom frem til på det seneste møde i Kobbermølle i marts 2018. Især den sprog barriere er en udfordring, som vi hele tiden støder på i hverdagen. Derudover skal der udarbejdes et koncept, som skal åbne Business Forum op for flere interesserede virksomheder.

FAKTA Business Forum drives af Industriog Handelskammeret i Flensborg (IHK Flensborg) samt UdviklingsRåd Sønderjylland (URS). Her mødes 14 danske og 14 tyske erhvervsfolk og diskuterer emner som uddannelse, arbejdskraft og infrastruktur. Business Forum ledes af Præsident for IHK Flensborg, Direktør Rolf-Ejvind Sörensen, Landesdirektion RNS Sörensen Assekuranzkontor, samt formanden for URS, Direktør Leif Friis Jørgensen, Naturmælk.


18 GRÆNSELØS NO. 19 SOMMER 2018

FORDI DET ER SJOVERE AT FLYVE!

FLYV FIRE SAMMEN

FR A

1368,-

T/R

OP TIL 4 PERSONER / TUR - RE TUR- RE JSE / SØNDERBORG / K ØBENHAVN

TILBUD I SOMMERFERIEN Sommeren igennem har vi et godt tilbud til jer, der rejser 3 eller 4 personer sammen. Fra uge 27 - 33 kan i flyve sammen og kun betale fra 1368,- for jer alle, tur-retur mellem Sønderborg og København!

Begrænset antal pladser, så book nu!

www.alsieexpress.dk

Grænseløs nr. 19 (DK)  

Grænseløs udgives fire gange årligt af flyselskabet Alsie Express og fokuserer på nyheder, livsstil og begivenheder i grænseområdet, i erhve...

Grænseløs nr. 19 (DK)  

Grænseløs udgives fire gange årligt af flyselskabet Alsie Express og fokuserer på nyheder, livsstil og begivenheder i grænseområdet, i erhve...

Advertisement