Page 1

alta alta-abroad.se

Spr책k & Studier Utomlands Active Language Training Abroad

...l채r dig spr책ket i landet d채r det talas! Tel: 08-570 194 80 | info@alta-abroad.se | www.alta-abroad.se

1


SPRÅK OCH STUDIER UTOMLANDS ....lär och upplev språket med kulturen!

Välkommen till ALTA Språkresor! ALTA (Active Language Training Abroad) erbjuder språkkurser och utbildningar utomlands för olika åldrar, språknivåer och målgrupper. Vi har ett urval av kurser och skolor av hög kvalitet som kan passa dig utifrån dina behov och önskemål! Vi fungerar som skolornas förlängda arm här i Sverige för att underlätta för dig. Detta innebär ingen extra kostnad för dig, däremot kan du ta del av specialpriser och rabatter!

INNEHÅLLSFÖRTECKNING ● ●

● ●

Vad ger ALTA dig? Du får ta del av vår erfarenhet och vi hjälper dig i valet av lämplig skola, utbildning, boende, kursort och kontakter med skolan. Vi hjälper dig vidare med kursanmälan, försäkringar, ev. studiemedelsansökan och annat praktiskt före din avresa.

● ● ● ● ●

Välkommen till ALTA Studenter och Vuxna Engelska Italienska Franska Spanska Övriga språk Designutbildningar i Italien Martin College i Australien Yrkesverksamma inom företag Språklärare Språk och kultur seniorer 50 + Sommarkurser för ungdomar Praktisk information

Sid 2 3 4-5 6 7 8-9 9 10 11 12-13 14 14 15 15

Att välja en språkkurs hos ALTA är ett tryggt och säkert sätt att få en lyckad språkresa. Vi erbjuder endast kurser vid välrenommerade skolor av hög kvalitet där varje kursdeltagare tas om hand på bästa sätt. Om ALTA Vi har övertagit verksamheten som gäller språkutbildningar och studier utomlands från the British Institute i Stockholm. Det innebär ett omfattande nätverk av språkskolor och college runt om i världen. Vi har lång erfarenhet inom språkutbildningsbranschen, ca 25 års arbete bl a med att ha planerat och anordnat språkutbildning inom näringsliv och organisationer; besökt och utvärderat språkskolor utomlands; samarbetat och utvecklat kurser anpassade till svenska deltagares krav. Vi har själva deltagit i olika typer av kurser; korta intensivkurser (t ex företagskurser), långa terminskurser (med studiemedel) och bott i olika former av inkvarteringar och deltagit i många varierande aktivitetsprogram. Inspekterade och kvalitetsbedömda skolor De skolor vi samarbetar med håller hög kvalitet. De är alla godkända av och tillhör organisationer som kontrollerar att skolorna motsvarar uppställda kvalitetskrav. Det är organisationer såsom: ● The British Courcil ● EAQUALS ● CEELE ● IALC ● Qualité Français Langue Etrangère ● Instituto Cervantes

Se fram emot en lyckad språkvistelse utomlands med ALTA!

2

Välkommen till ALTA Språkresor

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


SPRÅKKURSER FÖR STUDENTER & VUXNA

Att studera utomlands är utvecklande på många sätt – du höjer din språkkompetens och växer som person. Du tar del av en ny kultur, du möter nya människor från andra delar av världen; internationella möten som ger nya vänner!

Oavsett din ålder... ...ger dessa upplevelser en ny dimension i livet. Är du ung kan det vara det första steget ut på egen hand - är du äldre upptäcker du snart att nya kunskaper, upplevelser och möten väcker lusten att ständigt lära och utvecklas! Gör din språkresa till ett äventyr... ... men låt oss se till att den blir professionellt genomförd och utan problem! Vare sig du prioriterar att lära dig ett språk grundligt och seriöst och samtidigt lära dig mer om kultur och historia; eller insupa den varma och livsbejakande livsstilen med sol och avkoppling, garanterar vi att du kommer att hitta det du söker. Språkkurser för alla behov Vi har kurser i olika språk som passar dig, vare sig du behöver börja från början eller vill höja din nivå och säkerhet i språket. Vi har valt ut de bästa skolorna i olika länder. Alla med väl kvalificerade lärare med lämplig utbildning och erfarenhet av att undervisa i sitt språk för vuxna. Alla skolor är godkända för studiemedel från CSN. Populära språkkurser: Allmän standardkurs Den här kurstypen är den mest populära och genomförs året runt på alla nivåer, från nybörjare till avancerade. Dessa kurser innehåller teori och praktik för att utveckla språket inom alla områden.

Intensivkurs Denna kurs är som standardkursen men intensivare. Kursen är lämplig för dig som vill ägna en kortare tid till språkstudier, men vill ha en effektiv inlärning.

Examenskurser Förberedande kurs för att ta en tentamen/examen för att få ett officiellt godkänt certifikat. Examenskurser finns för olika språk ex: Cambridge Certificate, IELTS, TOEFL, DELE, DELF och DALF.

Terminskurs Kursinnehållet motsvarar standardkursen men du studerar under en längre period. Ofta kombineras denna kurs med en examensförberedande kurs.

Inkvarteringar När du gjort ditt val av kurs och kursort väljer du också hur du vill bo. Du bokar ditt boende samtidigt som du bokar din kurs. Du kan oftast välja mellan att bo i en värdfamilj eller dela boende med andra studenter. Det går även bra att hitta boende på egen hand.

Fritid & Aktiviteter En viktig del av hela vistelsen är att du träffar nya vänner, praktiserar språket och lär dig mer om landet och kulturen och samtidigt har kul! Skolorna erbjuder ofta ett brett program med aktiviteter och utflykter för alla deltagare.

ALTA erbjuder följande språk: ● Engelska ● Italienska ● Franska ● Spanska

● Tyska ● Portugisiska ● Japanska ● Kinesiska

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

Studenter och Vuxna

3


VAR VILL DU STUDERA ENGELSKA? ENGLAND - London, Brighton, Cambridge, Oxford, Cheltenham, Chester, Manchester, Shrewsbury, Torquay, Totnes IRLAND - Dublin, Galway, Cork SKOTTLAND - Edinburgh MALTA Öka din säkerhet i att använda det engelska språket Vi nordbor är kända utomlands för att kunna engelska. Trots detta kan vi behöva känna en större säkerhet när vi uttrycker oss, hitta de rätta orden snabbare, få lite bättre flyt i talet, avbryta och ta initiativ i ett samtal och även förstå engelsktalande som pratar lite för fort. Vi behöver engelska i många situationer - för att studera, i arbetet, när vi reser, umgås, eller läser. LONDON

Vill du vistas i en pulserande storstad har London alltid något extra att erbjuda var och en. Vi har ett stort urval av skolor mycket centralt - du kan hitta en kurs i t ex Covent Garden, vid Victoria Station, vid Oxford Street, vid British Museum, i Camden Town eller i Wimbledon.

OXFORD

CAMBRIDGE

Öva upp din Oxford English vid vår skola som ligger centralt belägen i den historiska delen St Giles och mittemot Oxford University Colleges som är världens äldsta engelsktalande univesitet. Vi rekommenderar en examenskurs för att ta ett certifikat.

Denna klassiska universitetsstad förlorar aldrig sin popularitet. Vi förknippar den med akademiska studier och lärande. Ta tillfället och kliv in i rollen som student i Cambridge! Välj en terminskurs och lev studentikost! Även här kan vi ge dig de bästa skolorna eller de mest prisvärda.

CENTRALA ENGLAND

BRIGHTON

En ung stad där du träffar många internationella studenter. Staden kallas för "London by the sea" - en livlig men ändå liten stad med trendiga affärer, caféer, klubbar, musik och teater. Här kan du välja en prisvärd terminskurs och känna dig som hemma!

STÄDER VID KUSTEN

I Centrala England kan du studera i några av de mest genuina städerna omgivna av en vacker natur. Du kan välja korta och intensiva kurser eller längre terminskurser. Vi rekommenderar Shrewsbury och Chester som erbjuder skolor med personlig miljö och karaktär.

Under vår, sommar och höst är det alltid skönt att vistas vid sydkusten. Välj någon av skolorna i Brighton, Torquay eller Totnes. Här kan du välja en standardkurs eller intensivkurs och samtidigt koppla av.

SKOTTLAND

IRLAND

MALTA

Edinburgh har fyra universitet vilket gör att staden får en ungdomlig atmosfär; en perfekt stad att leva och studera i. Passa på att uppleva den kreativa atmosfären i staden av musik, dans, teater och festivaler under tiden du studerar engelska.

Den gröna ön har mycket som lockar; utbildningar av hög kvalitet, nationaldrycken Guinness, irländsk folkmusik och mycket mer. Vänliga irländare träffar du överallt, också vid våra skolor i Dublin, Galway och Cork.

Mitt i Medelhavet talar man också engelska! 150 år av brittiskt styre har satt sina spår i språk och kultur. Vi erbjuder språkkurser året om vid några av de bästa skolorna på ön. Välj gärna en kurs under vår, tidig sommar eller höst och njut samtidigt av ett behagligt klimat

4

Engelska

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


USA - New York, Fort Lauderdale, Hawaii, Los Angeles, Boston, San Diego, Orlando, San Francisco AUSTRALIEN - Brisbane, Sydney, Cairns, Surfers Paradise, Darwin NYA ZEELAND - Auckland, Christchurch KANADA - Calgary, Toronto, Vancouver, Victoria, Whistler SYDAFRIKA - Kapstaden

USA

USA - New York

USA - Hawaii

Låt någon av USA:s mest fascinerande städer bli ditt klassrum och ta till dig det amerikanska språket och livsstilen. Upptäck någon av våra utmärkta skolor och få en oförglömlig upplevelse.

New York är en av de mest kända städerna i världen. Med sin rika kultur får du en stimulerande omgivning att förbättra språket i - här hittar var och en något av intresse. Många väljer att förbereda sig för ett språkcertifikat, en TOEFL-examen eller en språkkurs som kombineras med en danskurs.

Honolulu-Waikiki är en kosmopolitisk stad på den vackra ön Oahu mitt i Pacific Ocean. Här får du garanterat nya upplevelser utöver de vanliga. Kulturen, människorna och naturen! Utmärkt undervisning. Kombinera engelska och surfing om det lockar dig.

KANADA

KAPSTADEN

NYA ZEELAND

Studera engelska i det mångkulturella Kanada, och lär känna de gästvänliga kanadensarna. Välj din kurs och vistelse i någon av dessa städer; Calgary, Toronto, Vancouver, Victoria eller Whistler och lär känna en ny del av världen tillsammans med nya vänner.

Kapstaden är vild och vacker och lämnar ingen oberörd. En storstad med energiskt och färgstarkt folkliv. När du studerar i Kapstaden bör du besöka de vackra naturreservaten med vilda djur. Skolan ligger i en av de bästa förorterna nära shopping, sportaktiviteter och stadens universitet.

Här möter du en spännande kultur och historia samt ett vackert och varierande landskap med vulkaner, öar och härliga stränder. Perfekt för dig som vill kombinera dina studier med aktiva naturupplevelser. Våra skolor hittar du i Auckland och Christchurch.

AUSTRALIEN

AUSTRALIEN - Sydney

AUSTRALIEN - Brisbane

Vill du studera engelska på lite varmare breddgrader och göra dina språkstudier äventyrliga är Australien ett bra val. Här har vi skolor i de mest intressanta städerna utmed östkusten. Skolorna är ofta attraktivt belägna nära stranden i moderna lokaler, med bra undervisning och spännande aktivitetsprogram.

Sydney är en av jordens mest spektakulära platser med sin stora naturliga hamn och fantastiska stränder utmed kusten. Välj att studera vid en skola som ligger centralt i City eller Downtown eller nära någon av stränderna Bondi Junction eller Manly Beach.

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

Brisbane är en ung och vibrerande stad med varma somrar och milda vintrar. Staden ligger bara en timme iväg från underbara vattenfall och subtropisk regnskog samt närhet till ”The great barrier”. Välj en kurs i engelska eller du kan också läsa en diplomkurs i Business, Marketing eller Graphic Design vid Martin College.

Engelska

5


VAR VILL DU STUDERA ITALIENSKA? Rom - Florens - Milano - Siena - Rimini - Taormina - San Giovanni Låt oss hitta det bästa för dig!

För att få maximal upplevelse och kunna kommunicera med italienarna vare sig det är för studier, arbete eller semester behöver du kunskaper i italienska. Vi erbjuder ett urval av de bästa skolorna. Du kan välja mellan stora eller mindre städer, inne i landet, vid kusten eller på någon ö.

MILANO

FLORENS

ROM

Ingen annanstans kan du njuta så mycket av nuet samtidigt som du känner närvaron från antikens andar. Skolan är välkänd med hög kvalitet och centralt belägen med bra kommunikationer. “Snack bar” för luncher och terasser för plugg och vila finns på skolan.

Studera italienska i den förföriskt vackra staden Florens som är ett eldorado för konstälskare. Beundra den mäktiga Domen och de stora mästarnas verk vid det kända museet Uffizierna. Här har du Toscana i din närhet med sitt väldiga utbud av kultur, mat och natur. Centralt belägen skola med trevlig atmosfär.

SIENA

RIMINI

TAORMINA

Längtar du till Toscana är Siena ett måste. Siena är en stad som sjuder av liv med många pittoreska gator och torg. Skolan i Siena bjuder på en inspirerande och genuin miljö med hög kvalitet på sin undervisning. Praktisera dina nya ord och uttryck utanför klassrummet.

Rimini är för dig som vill uppleva en klassisk badort samtidigt som du absorberar det italienska språket. Här kan du studera vid en liten, personlig skola med lång erfarenhet av att undervisa med goda resultat. Här kan du ta del av vardagslivet, sola, bada, sporta och prata italienska.

Studera i Taormina på den vackra ön Sicilien. Skolan är högt belägen med en häpnandsväckande vy. Här kan du läsa en standardkurs och även lära dig språket i samband med något som intresserar dig, t ex matlagning, golf, vandring eller dykning.

Milano är ett ekonomisk centra med speciellt fokus på mode och design. Här är levnadsstandarden hög och du hittar alla kända modebutiker. Skolan i Milano är belägen inom ett campus och delar lokaler med ett institut för design, mode och konst. Kurser i italienska på alla nivåer och kurslängder.

SAN GIOVANNI VALDERNO

Vill du lära dig italienska i en genuin och toskansk miljö? Då rekommenderar vi denna lilla, medeltida stad i hjärtat av Toscana. Förutom att du får praktisera språket i det dagliga livet i staden, blir du en del av den stora familjen som introducerar och handleder dig att lära mer om den italienska kulturen och språket.

6

Italienska

"Tack ALTA för all hjälp! Sån här service hos en språkresebyrå har jag aldrig varit med om, måste jag säga!" /Student 22, Rom

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


VAR VILL DU STUDERA FRANSKA? Paris - Annecy - Chambéry - Motpellier - Nice - Cannes -Amboise - La Rochelle Utveckla dina språkkunskaper i franska

Vill du vidga dina vyer och utveckla dina intressen i fransktalande länder - då är kunskaper i franska välbehövliga. Eftersom fransmännen inte gärna talar något annat språk, får du tillfällen att öva dig på deras språk på plats! Vi har ett urval av språkskolor som kan passa dig som vill utveckla franskan för fortsatta studier, arbete eller för ditt eget höga nöjes skull!

PARIS

ANNECY

CHAMBERY

Vill du ta del av storstadens puls och de senaste trenderna är Paris alltid rätt. Vi rekommenderar skolan som är superbt belägen i latinkvarteren eller den skola som ligger nära shoppinggatorna. Du kan välja en terminskurs eller en kortare intensivkurs.

En idyllisk och charmig stad omgiven av Alperna, skidorter, gamla slott och vingårdar. En omgivning som inbjuder till sporter året runt; t ex skidåkning, bergsklättring, mountainbike, paddling eller vattenskidåkning. Korta och långa kurser, diplomkurser och specialinriktade kurser.

Chambéry är en lugn stad som har ett perfekt läge i de franska alperna och ger dig tillgång till både sommar- och vinteraktiviteter samt mycket kultur och nöjen. Korta och långa kurser, diplomkurser och specialinriktade kurser.

MONTPELLIER

Montpellier är en universitetsstad med ung befolkning. En medeltida stad fylld med vackra byggnader, pittoreska gator och ett intressant kulturellt liv. Språkskolan garanterar hög service och kvalificerade lärare. Bra miljö i fräscha klassrum. Studenter från hela världen i olika åldrar och med olika bakgrund.

NICE

Vill du uppleva den franska medelhavskusten i en storstad med internationell atmosfär och samtidigt ha badstranden på gångavstånd? Ja, då rekommenderar vi Nice. Kurser i allmän franska, alla nivåer, diplomkurser, lärarkurser, franska + matlagning, eller franska + konst.

AMBOISE

LA ROCHELLE

En vacker liten stad mitt i Frankrike, med närhet till slotten i Loire och vingårdar. Ett område som är känt för sin "rena" franska. En charmig skolbyggnad med stort utbud av kurser. Skolan är ett DELF examinationscenter. Speciella kurser med fransk litteratur eller vinprovning.

En stad vid Atlantkusten, en pittoresk kuststräcka med segelbåtar och stränder. Skolan ligger i en futuristisk byggnad med alla faciliteter för språkinlärning och undervisning. Allmänna kurser, intensivkurser och förberedande kurs för DELF diplom.

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

CANNES

I den klassiska filmfestivalstaden kan du studera och bo vid en unik skola med närhet till stranden. Här hittar du allmänna kurser på olika nivåer, specialinriktade kurser för affärsspråk, juridik, turism, lärare. Aktiviteter och mycket sporter.

Franska

7


VAR VILL DU STUDERA SPANSKA? SPANIEN - Barcelona, Benalmádena, Cádiz, Granada, Madrid, Malaga, Marbella, Pamplona, Salamanca, San Sebastian, Sevilla, Teneriffa, Valencia Hablas Español? Du kan välja språkkurser i Spanien eller i Sydamerika. Vare sig du prioriterar att lära dig spanska grundligt och seriöst; få en perfekt strandsemester samtidigt; lära dig mer om den fantastiska kulturen och historien; eller insupa den varma och livsbejakande livsstilen med sol, tapas och sangria, garanterar vi att du kommer att hitta det du söker vid någon av nedan nämda städer och skolor.

BARCELONA

MADRID

SEVILLA

Ett mecka för konst, arkitektur, mode, design, mat och musik. Vänliga människor och ett fantastiskt gatuliv. Då Barcelona är Kataloniens huvudstad talas här både katalan och kastilian, som är Spaniens officiella språk. Vi erbjuder utmärkta skolor och kurser i hjärtat av staden.

En historisk stad som är vaken dygnet runt. Trendig men också traditionell. Gillar du städer med storstadspuls och intensivt gatuliv då kommer du att trivas i Madrid! Välj en kurs under våren eller hösten då Madrid är som bäst.

Sevilla är Andalusiens huvudstad med imponerande byggnader, det vackra palatset Alcázar, labyrinter av slingrande gränder, apelsinträd, restauranger, flamenco och Spaniens bästa tapasbarer. Kan du hitta en bättre stimulans för dina studier i spanska?

VALENCIA

SALAMANCA

SAN SEBASTIAN/PAMPLONA

En spännande och livlig stad med kontraster; en genuin och mysig gammal stadsdel strax intill den moderna futuristiska artiktekturen som är fylld med kultur på väg ner mot den vackra stranden och havet. Här kan du lära dig spanska och äta den bästa paellan!

Staden sägs vara den bästa staden att lära sig spanska i, då man pratar en ren och lättförståelig spanska. Det välkända torget Plaza Mayor är ett av de vackraste barocktorgen i Spanien. En livlig studentstad som passar ung som gammal.

En populär sommarstad som ligger vid vackra stränder mot Atlantkusten. Också en livlig universitetsstad, där du kan förbättra spanskan vid vår trevliga skola. En annan genuin stad i norra Spanien är Pamplona, med utmärkta språkkurser, och känd för festivalen San Fermin.

GRANADA

CADIZ

COSTA DEL SOL

I Granada garanterar vi att du kommer att trivas - fantastiska sevärdheter, trevliga människor, utmärkta språkkurser, flamenco, Sierra Nevada, Costa Tropical, Alhambra m.m. Välj en intensivkurs eller prisvärd terminskurs och kombinera med ridning eller skidåkning eller bara ett bad i Medelhavet.

Cadiz ligger i den sydligaste spetsen av Spanien. Staden omges av en lång strand som är en naturlig mötesplats. I den historiska stadskärnan hittar du vår skola i typisk andalusisk stil. Läs spanska och kombinera gärna med surfing, flamenco, “bailes latinos” eller spansk guitarr.

Solkusten framför alla andra. I Malaga, Marbella, Benalmádena och Nerja erbjuder vi dig de bästa skolorna och bästa undervisningen. Vi rekommenderar en kurs - intensiv eller lång - när turisterna har åkt hem. Njut av solen och prata spanska!

8

Spanska

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


ARGENTINA - Buenos Aires CHILE - Santiago COSTA RICA - San José ECUADOR Quito MEXICO - Guanajuato, Playa del Carmen "Otroligt bra, skolan var fantastisk! Organisationen helt galant! Boendet över förväntan och jättebra. Servicen och hjälpen toppen!" /Student 25, Barcelona

ARGENTINA

CHILE

Argentina erbjuder naturupplevelser i fascinerande landskap. I Buenos Aires har vi vår skola. Du kan även kombinera med en kurs i Bariloche, som ligger i södra Argentina, ett turistområde i Anderna med bl a skidåkning juni - september.

Skolan i Santiago är inrymd i en egen byggnad med stor trädgård och fräscha klassrum. Man anordnar aktiviteter och utflykter för att du ska lära känna och få njuta av området. Du kan kombinera din kurs i Santiago med kursveckor i Buenos Aires.

COSTA RICA

MEXICO

Costa Rica är ett land som bjuder på stora upplevelser. Djur och natur är alltid nära och lättillgängligt för besökare. Vår skola i San José och Playa Jacó är mycket bra och erbjuder hög kvalité i sin undervisning. Skolan erbjuder ett intressant kulturprogram där du t ex kan ta del av matlagningskurser, danskurser och besöka nationalparker.

I den mexikanska turistorten Playa del Carmen på Yucatan-halvön erbjuder vi en seriös skola med bra undervisning för alla nivåer, från nybörjare till avancerade. Här hittar du vita stränder, djungel och historia. Du kan även studera i universitetsstaden Guanajuato.

VAR VILL DU STUDERA TYSKA? BERLIN

MÜNCHEN/KÖLN

"Den bästa resan och erfarenheten jag har fått. Jag lärde känna många nya människor, från olika länder med olika kulturer". /Student 19, Santiago

ECUADOR

Skolan ligger i Quito, huvudstaden som ligger på 2800 m höjd och nästan mitt på ekvatorn. Skolan är väl etablerad, belägen i ett lugnt bostadsområde, och man erbjuder ett aktivt kulturellt program och intressanta utflykter till marknader, sevärdheter eller kanske en fotbollsmatch.

ÖVRIGA SPRÅK: Utöver nämnda språk erbjuder vi kurser i följande språk och platser: ● JAPANSKA Kanazawa; språk och kultur (med teceremoni och kalligrafi).

En kreativ kulturell stad - en smältdegel av finkultur och hektiskt nattliv. Här rekommenderar vi skolan i det trendiga Prenzlauer Berg med campus på skolan. Prisvärda kurser på olika nivåer och längder.

München och Köln är kosmopolitiska städer med charm från södra Europa som visar sig i arkitekturen. Upplev den typiska tyska "Gemütlichkeit" som är karaktäristiskt för södra Tyskland. Vi erbjuder dig en skola med campus eller en centralt belägen skola med ett varierat kursutbud.

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

● KINESISKA Peking; central skola nära den Förbjudna Staden. Lämpligt för dig som börjat studier hemma och vill lära dig mer. ● PORTUGISISKA Portugal: Lissabon Brasilien: Salvador Studera portugisiska i Portugal eller Brasilien Kurser från nybörjare till mer avancerade.

Spanska

9


DESIGNUTBILDNINGAR UTOMLANDS IED - Instituto Europeo di Design En av Europas ledande skolor inom ämnen som inredningsdesign, illustration, grafisk design, mode, design och foto. Utbildningarna genomförs på italienska, spanska eller engelska. IED ledande designskola Här får du inandas den unika atmosfären av den italienska designvärlden. Med stöd av de professionella lärarna får du ta del av teoretiska och praktiska lektioner och möten med företag ute på mässor och visningar. IED är internationellt känd och den främsta privata skolan inom områdena Design, Fashion, Visual Art och Communication. Dessa utbildningar i design är avsedda för dig som vill lära dig yrket och utveckla en expertis. De är lämpliga för dig som vill omforma din egen kreativitet och förmåga att arbeta i projekt till ett specifikt yrke som designer. Det är viktigt att du har talang och ett brinnande intresse för mode och design för att lyckas med utbildningen och utvecklingen inom området.

1 åriga intensivkurser (engelska) ● Fashion Marketing and Communication ● Interior Design ● Fashion and Textile Design ● Jewellery Design ● Industrial Design ● Accessories and Shoe Design

3 åriga utbildningsprogram (engelska) ● Industrial Design ● Fashion Design ● Interior Design ● Fashion and Textile Design ● Bike, Yacht, Train Design ● Fashion Stylist ● Transportation/Car Design ● Fashion Marketing ● Fashion Marketing and Communication ● Graphic Design ● Animation ● Advertising Design ● Marketing and Corporate Communications

1 åriga masterutbildningar (engelska) Dessa utbildningar är avsedda för dig som redan har en akademisk utbildning och som redan är verksam i branschen och vill utveckla din kompetens. Utbildningen innehåller praktik och projektarbeten och avslutande avhandling hos samarbetande företag i branschen.

Kursorter ● Milano ● Rom

● Madrid ● Barcelona

● Florens ● Turin

● Venedig

Hög kvalitet på utbildningarna Kvaliten i utbildningsprogrammen är genomgående hög då man samarbetar med experter inom respektive område av design. Kurserna genomförs i nära samarbete med företag inom branschen. Möjlighet finns att få praktikarbete efter utbildningen. Varje skola har tillgång till moderna lokaler med laboratorier och uppdaterad teknisk utrustning.

10

Designutbildningar Utomlands

Kontakta oss för mer information och detaljer!

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


MARTIN COLLEGE I AUSTRALIEN Brisbane - Gold Coast - Sydney Martin College erbjuder eftergymnasiala affärsinriktade utbildningar för karriärsugna studenter inom ämnen som marknadsföring, turism, grafisk design och IT. Studera i Australien Här finns ett brett utbud av utbildningsprogram som ger goda jobbmöjligheter inom respektive bransch efter genomförd kurs. Utbildningsprogrammen är framtagna för att möta dagens krav på arbetsmarknaden internationellt. Unik erfarenhet Här får du en unik erfarenhet av att studera utomlands. Du kan få grunderna inom ett ämnesområde för att se om du vill studera vidare eller också “kryddar” du din tidigare utbildning med en utlandsmerit. I dina fortsatta studier eller framtida arbete kommer du att ha nytta och glädje av dessa nya erfarenheter som ger dig ett mer globalt perspektiv och förståelse av internationella relationer. Du kan också fortsätta med högre studier för att fördjupa kunskaperna och studera vidare på ett universitet i ett Bachelor Degree program. En godkänd kurs vid Martin College ger dig fördelar vid antagningen till universitet i Australien.

Kursprogram inom följande områden ● Business ● Marketing ● Management ● Event

● Graphic Design ● Human Resources ● Legal Services ● Travel and Tourism

Till diplomkurserna krävs godkända slutbetyg från gymnasiet. Till certifikatskurserna krävs godkända slutbetyg från grundskolan. Kurserna är studier på heltid och är berättigade till CSN studiemedel. Skolorna har flexibla kursstarter, oftast finns det kurstart varje månad. Erfarna och välutbildade lärare, i en internationell studentmiljö.

Kursorter

● Brisbane ● The Gold Coast ● Sydney

Inkvartering

● Värdfamilj ● Studentresidens

Kurslängder ● 20, 25 eller 55 v

/Kommentar från student vid Martin College i Brisbane: “Jag studerar Diploma of Marketing vid Martin College i Brisbane. Skolan ligger mitt i centrum. Alla har varit mycket hjälpsamma. Staden är mycket trevlig och har mycket att erbjuda. Tack vare Alta språkresor hittade jag en mycket trevlig inkvartering de första veckorna och all information och hjälp har varit till stor nytta!” Kontakta oss för mer information och detaljer!

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

Martin College i Australien 11


SPRÅKKURSER FÖR YRKESVERKSAMMA Språk och kommunikation för företag och yrkesverksamma - hitta kurser för att utveckla dina språkfärdigheter för arbetet i landet där det talas! Behöver du använda ett främmande språk i ditt arbete? Har du fått förändrade krav i din yrkesroll på att kunna kommunicera på engelska/ italienska/ franska/spanska eller tyska? Eller har du kanske just börjat ett nytt jobb där du förväntas kunna delta i möten, samarbeta i internationella team, diskutera och/eller ge presentationer på engelska? Då kan en språkkurs – kort eller längre – i landet där språket talas ge dig den säkerheten för att du ska klara av det på bästa sätt!

Några av de yrkesgrupper som har anlitat våra tjänster: • Tjänstemän från större företag • Högre chefer från näringslivet • Frilansande journalister • Kommunala tjänstemän • Lärare • Översättare • Revisorer

Vi har speciell kompetens inom detta område, då en av oss ansvarat för språkkunskaper för anställda inom Ericsson-koncernen under en lång period. Det innebar också samarbete med skolor utomlands för utveckling av behovsanpassade utbildningar.

Skolor speciellt anpassade för yrkesverksamma Vi har ett mångårigt samarbete med några av de bästa skolorna med professionella lärare och utbildningar speciellt anpassade för företag och yrkesverksamma. Du får gärna ta del av våra erfarenheter och vi kan hjälpa dig att hitta den bästa lösningen för din egen eller organisationens utveckling. Kurser för olika yrkeskategorier Kurser finns för olika yrkeskategorier – t ex tjänstemän, administratörer, executives, tekniker, specialister, marknadsförare, utlandsanställda; inom näringsliv, organisationer och offentlig förvaltning; från mellannivå till högsta ledning, där behov finns att kommunicera på ett annat språk. Korta intensiva kurser Oftast är en kort och intensiv utbildning den vanligaste kursformen. Du kommer då över den tröskel som gör att du förstår det talade språket mycket bättre, du aktiverar dina tidigare passiva kunskaper och bygger på med nya uppdaterade ord och uttryck. Du kommer att känna större självförtroende när du använder språket och uttrycker dig mer nyanserat. Dessutom ger en kurs i landet där språket talas mycket mer, du tar del av kulturen, maten, möter nya människor – och allt detta stimulerar och motiverar för att lära mer och att lära lättare! De vanligaste kurserna Mini- grupp

Max ca 4-6 deltagare, här tränar du på de vanligaste ord och uttryck du behöver använda i arbetet; i diskussioner, möten, telefonsamtal, presentationer och liknande situationer. Kurser från 1-3 veckor.

Individuell undervisning

Här anpassas innehållet i undervisningen helt efter dina behov av förbättringar. Total fokus för att du ska nå dina mål. Kurser från 1 vecka.

Kombinerad kurs

Delta i en liten grupp (mini-grupp) + individuell undervisning.

12 Yrkesverksamma

Global kommunikation kräver goda språkfärdigheter!

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


INTENSIVKURSER I ENGELSKA

När du behöver förbättra dina kunskaper i engelska kan vi erbjuda ett antal utmärkta skolor i England där du får en vistelse och undervisning av högsta kvalitet. Kurserna är avsedda för olika yrkesinriktningar och nivåer i karriären, från mellanivå till högsta ledningen. Du kan välja en kurs tillsammans med andra i en minigrupp, eller ta en helt privat undervisning med individuella lektioner eller också kombinera med en grupp på förmiddagen och individuella lektioner på eftermiddagen. Flera av skolorna har också kurser med en speciell inriktning på HR, engelska för jurister, sekreterare, assistenter eller den som arbetar inom bank och finans. Speciella kurser finns också för språklärare. Medelåldern på deltagarna är runt 30 till 55 år. Urval av skolor

Kurslängder: 1-4 veckor

LONDON Vill du vara i händelsernas centrum kan vi erbjuda en av de bästa skolorna i London. Denna skola är belägen i Kensington, nära Notting Hill och genomför väl utvecklade kurser av högsta kvalitet i en trivsam engelsk miljö. Mycket professionella lärare. Exempel på kurser: ● Communicating Effectively in English ● International Business Communication ● Young Business English ● English for Secretaries and Personal Assistants Några lugna gemensamma aktiviteter med övriga deltagare, som ett besök vid pub eller restaurang. WORCESTER En liten och mycket välorganiserad skola med höga krav på kvalitet och personlig service. Man är specialiserad på att anordna kurser för vuxna och framförallt för de som behöver använda språket i yrkeslivet - i olika roller. Det är en internationell atmosfär med max 35-40 deltagare samtidigt, och vanligen minst 10 olika nationaliteter. Här finns intensivkurser i mycket små grupper i allmän engelska, och i affärsengelska och en kombination av de båda för att hjälpa dig att utveckla språket i de situationer du behöver bemästra för att kunna kommunicera på ett smidigt sätt. ● General English ● Business English ● Combination Course ● Individual Course Varje vecka avslutas med gemensam lunch på fredagen och extra träning av "Social English". WALES Intensivkurs vid ett exklusivt residens. Ett kursinternat som erbjuder förstklassig undervisning med inkvartering och måltider - ett koncept som ger deltagarna maximala möjligheter att förbättra engelskan inom en begränsad tid. En vacker och lugn miljö som ger utrymme för egen utveckling. Är också lämpligt för interna grupper. Vistelsen kan kombineras med sporter såsom golf, cykling eller vandring. Här väljer du mellan individuell undervisning och att delta i en liten grupp (max 4 deltagare) eller en kombination. Franska, Italienska, Japanska, Kinesiska, Spanska och Tyska Även i dessa språk kan vi erbjuda utmärkta skolor och utbildningar med intensiva kursprogram avsedda för vuxna yrkesverksamma inom olika områden.

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

Yrkesverksamma 13


YRKESUTVECKLING FÖR SPRÅKLÄRARE I samarbete med några av de främsta språkskolorna för språken engelska, franska och spanska erbjuder vi kurser för språklärare som undervisar ungdomar eller vuxna. Syftet med kurserna är ● Att uppdatera dina egna språkkunskaper med nya ord och uttryck, följa trender och utveckling inom språket samt förbättra egen muntlig kommunikation. ● Att ge nya idéer vad gäller metoder för klassrummet. ● Att utvidga din expertis inom områden som ny teknik, att använda litteratur i klassrummet, och affärsspråk. Du får dessutom möjlighet att träffa kolleger från andra länder, då grupperna är internationella och ger unika tillfällen att utbyta erfarenheter. Kurserna genomförs vid skolor med kompetenta lärare i en god miljö. Utanför klassrummet finns tid för kulturella aktiviteter och utflykter. Kursorter:

ENGELSKA - Cambridge, London FRANSKA - Paris, Nice SPANSKA - Malaga

Kurslängder: 2-3 veckor

SPRÅK & KULTUR FÖR SENIORER 50+ Ta en rolig språk & kulturkurs tillsammans med jämnåriga, i internationella grupper! En seniorkurs i språk är ett nytt sätt att resa och att lära, med ett fördjupat innehåll! Möt nya vänner från olika länder i din egen ålder, lär dig språk och kultur och ha roligt tillsammans. Språkkurser Språk:

Engelska - Franska - Italienska - Spanska

Kurslängd: 1-2 veckor, oftast 2 Innehåll:

Förmiddagar: 4 språklektioner per dag, finns på olika nivåer. Eftermiddagar och kvällar: gemensamma aktiviteter och utflykter.

Kulturellt program Tillsammans med övriga i gruppen tar du del av de främsta sevärdheterna på platsen. Ni lär er om traktens kultur, musik och mat och provsmakar. Det är perfekta tillfällen att praktisera språket efter lektionerna. Lyssna, förstå och prata! Det kulturella programmet är anpassat till det land och den ort man vistas på och den språkliga nivån. Ett utmärkt sätt att få nya språkkunskaper, nya upplevelser och träffa nya internationella vänner! Välj att studera i ENGLAND - Bath, Bournemouth,

Brighton, Chester, London, Salisbury, Torquay

IRLAND - Dublin MALTA - St. Julian

ITALIEN - Elba, Florens, Rom, Siena, Taormina

SPANIEN - Barcelona, Nerja, Malaga, Madrid, Mallorca, Sevilla

FRANKRIKE - Nice

För mer information se vår hemsida www.alta-abroad.se eller kontakta oss via epost: info@alta-abroad.se eller per telefon 08 - 570 194 80

14

Språklärare, Seniorer 50+

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se


SOMMARKURSER I SPRÅK FÖR UNGDOMAR Engelska - Franska - Italienska - Spanska - Tyska Våra sommarkurser i språk är speciellt anpassade till skolungdomar i åldern 8-18 år. Det grundläggande receptet på en bra språkkurs är en kombination av inspirerande språklektioner på förmiddagen och roliga aktiviteter på eftermiddagen och kvällen. Du bor på ett campus med andra internationella deltagare eller i en lokal familj. Kännetecknande för våra kurser: ● Individuella resor ● Utvalda skolor av hög kvalitet ● Internationella grupper ● Seriös undervisning - seriöst roligt! ● Spännande aktiviteter av sport, lek, kultur och utflykter till intressanta städer och sevärdheter. ● I bagaget hem: Nya språk- och kulturkunskaper, vidgade erfarenheter, och minnen! Nya vänkontakter i andra länder. Tryggt och säkert Att välja en språkkurs hos ALTA är ett tryggt och säkert sätt att få en lyckad språkresa. Vi erbjuder endast kurser vid välrenommerade skolor där varje kursdeltagare tas om hand på bästa sätt. Välj att studera i ENGLAND - Bournemouth, Cam-

ITALIEN - Rom, Lignano, Rimini bridge, Ilfracombe, Oxford, Berkshire, Shrewsbury, Swanage, Torquay, Totnes SPANIEN - Malaga, Marbella, Sevilla, Tarragona, Vejer de la Frontera MALTA - St. Julian, St. Paul’s Bay TYSKLAND - Berlin, Potsdamm, FRANKRIKE - Antibes, Cannes, München Provence, Nice USA - Boston, San Diego, Hawaii Beställ vår separata broschyr över "Sommarkurser i språk för ungdomar" via e-post: info@alta-abroad.se eller telefon: 08 - 570 194 80

PRAKTISK INFORMATION FÖR ALLA KURSER Kontakta oss Du är välkommen att kontakta oss för mer information om det språk eller den kurs du är intresserad av. Priser, datum, inkvartering och resa Du finner kursbeskrivningar, datum, priser och övriga detaljer på vår hemsida. Du bokar flygresan själv och kan då välja flygbolag och prisnivå enligt dina önskemål. Vi ger dig gärna råd och tips. När du gjort ditt val av kurs och kursort väljer du också hur du vill bo. Du bokar ditt boende samtidigt som du bokar din kurs. Det går också bra att anmäla sig till en kurs och ordna boende på egen hand.

Du är välkommen att kontakta oss på: www.alta-abroad.se info@alta-abroad.se 08 - 570 194 80

De vanligaste boendeformerna är: ● Värdfamilj - här tar du del av en familjs vardagsliv och landets kultur. ● Studentlägenhet - du bor tillsammans med andra studenter från skolan och delar på gemensamma utrymmen, men har eget sovrum. ● Studentresidens - vissa skolor har egna residens eller hyr in sig i större residens för internationella studenter - här bor du i eget rum och har vissa gemensamma utrymmen. ● Andra former av boende finns också, såsom egen lägenhet, pensionat eller hotell. Anmälan När du har beslutat dig för vilken kurs och ort du vill välja hänvisar vi dig till vår hemsida www.alta-abroad.se där du hittar ytterligare information om hur anmälan går till.

Datum, priser och mer information www.alta-abroad.se

Praktisk Information 15


Språkresor

alta Studier världen runt alta-abroad.se

”Sammanfattningsvis var det en riktigt bra upplevelse även om allt inte var så enkelt. Man fick träffa mycket nytt folk, däribland den stora kärleken. Kommer helt klart att åka tillbaka för att hälsa på.” / Student, Annecy

”Otroligt fantastiskt bra! Bland det bästa jag har varit med om ur alla synpunkter; staden, kompisar, socialt, aktiviteter, förbättrade kunskaper i engelska men fram för allt en helt fantastisk bra skola på alla sätt! Ingenting kan överstiga! Rekommenderas till alla!!!” /Student, Cambridge

”Tack ALTA för att ni föreslog en sådan bra kurs till vår dotter. Hon har haft två mycket givande veckor i England. Talet lossnade och hon blev medveten om vilka bra kunskaper hon redan har. Inspirerad av detta vill hon nu läsa in gymnasiets a-kurs redan i årskurs nio.” /Mamma till deltagare, sommarkurs

”Ni, Alta, hade de mest seriösa, samt tilltalande erbjudanden.” /Student, Barcelona

Active Language Training Abroad

alta alta-abroad.se

ALTA - Språkresor Sickla Industriväg 7 131 34 Nacka Tel: 08-570 194 80 | Fax: 08 - 743 85 59 Epost: info@alta-abroad.se | www.alta-abroad.se

Språkstudier  

Språk och Studier Utomlands

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you