Page 1

alta alta-abroad.se

Spr책k & Studier Utomlands Active Language Training Abroad

...l채r dig spr책ket i landet d채r det talas! Tel: 08-570 194 80 | info@alta-abroad.se | www.alta-abroad.se

1


Välkommen till ALTA Språkresor! ....lär och upplev språket med kulturen

ALTA (Active Language Training Abroad) erbjuder språkkurser och utbildningar utomlands för olika åldrar, språknivåer och målgrupper. Vi har ett urval av kurser och skolor av hög kvalitet som kan passa dig utifrån dina behov och önskemål! Vi fungerar som skolornas förlängda arm här i Sverige för att underlätta för dig. Detta innebär ingen extra kostnad för dig däremot kan du ta del av specialpriser och rabatter!

Se fram emot en lyckad språkvistelse utomlands! Vad ger ALTA dig?

Du får ta del av vår erfarenhet och vi hjälper dig i valet av lämplig skola, utbildning, boende, kursort och kontakter med skolan. Vi hjälper dig vidare med kursanmälan, försäkringar, ev. studie- medelsansökan och annat praktiskt före din avresa. Att välja en språkkurs hos ALTA är ett tryggt och säkert sätt att få en lyckad språkresa. Vi erbjuder endast kurser vid välrenommerade skolor av hög kvalitet där varje kursdeltagare tas om hand på bästa sätt.

Om ALTA

Vi har övertagit verksamheten som gäller språkutbildningar och studier utomlands från the British Institute i Stockholm. Det innebär ett omfattande nätverk av språkskolor och college runt om i världen. Vi har lång erfarenhet inom språkutbildningsbranschen, ca 25 års arbete bl a med att ha planerat och anordnat språkutbildning inom näringsliv och organisationer; besökt och utvärderat språkskolor utomlands; samarbetat och utvecklat kurser anpassade till svenska deltagares krav. Vi har själva deltagit i olika typer av kurser; korta intensivkurser (t ex företagskurser), långa terminskurser (med studiemedel) och bott i olika former av inkvarteringar och deltagit i många varierande aktivitetsprogram.

Inspekterade och kvalitetsbedömda skolor

De skolor vi samarbetar med håller hög kvalitet. De är alla ggodkända av och tillhör organisag tioner som kontrollerar att skolorna motsvarar uppställda kvalitetskrav. Det är organisationer såsom: ● The British Courcil ● EAQUALS ● CEELE ● IALC ● Qualité Français Langue Etrangère ● Instituto Cervantes

2

Välkommen till ALTA Språkresor

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Välkommen till ALTA Språkresor!

Lär dig språket på plats Att studera utomlands är utvecklande på många sätt – du höjer din språkkompetens och växer som person. Du tar del av en ny kultur, du möter nya människor från andra delar av världen; internationella möten som ger nya vänner! Oavsett din ålder...

...ger dessa upplevelser en ny dimension i livet. Är du ung kan det vara det första steget ut på egen hand - ett steg som ger nya erfarenheter, nya kunskaper och en större självständighet. Erfarenheter som är meriterande inom de flesta områden i det framtida arbetslivet. Är du äldre upptäcker du snart att nya kunskaper, upplevelser och möten väcker lusten att ständigt lära och utvecklas!

Gör din språkresa till ett äventyr...

... men låt oss se till att den blir professionellt genomförd och utan pro- blem! Vare sig du prioriterar att lära dig ett språk grundligt och seriöst och samtidigt lära dig mer om kultur och historia; eller insupa den varma och livsbejakande livsstilen med sol och avkoppling, garanterar vi att du kommer att hitta det du söker.

Språkkurser för alla behov

Vi har kurser i olika språk som passar dig, vare sig du behöver börja från början eller vill höja din nivå och säkerhet i språket. Vi har valt ut de bästa skolorna i olika länder. Alla med väl kvalificerade lärare med lämplig utbildning och erfarenhet av att undervisa i sitt språk för vuxna. Alla skolor är godkända för studiemedel från CSN.

Välj rätt kurs för dig

ALTA erbjuder språkutbildningar för olika behov och inriktningar. Vi har skolor och kurser som är avsedda för olika målgrupper. Vare sig du är ung eller gammal, student eller yrkesverksam kan du hitta en kurs som passar dina önskemål. Språkkurser finns på alla nivåer från nybörjare till avancerad nivå.

Lyckad utbildning

För att du ska få en lyckad upplevelse och utbildning hjälper vi dig att matcha just dina önskemål och förväntningar mot det stora utbud som finns. Det är många aspekter att tänka på – en skola/kurs kan vara perfekt för dig – men inte vara lämplig för en annan person. Olika skolor passar olika människor med olika krav, ålder och inriktning. I den processen finns vi med goda råd, nya förslag, koll på kostnaden och praktisk information. Vi är skolornas förlängda arm här i Sverige och besvarar dina frågor – stora som små.

Innehåll ■ ■ ■ ■ ■

Välkommen till Alta Språkresor sid 2-3 Student/Vuxen - Kursguide sid 4-7 Nivåskala sid 8 Inkvartering sid 9-10 Aktivitet & Fritid sid 11

■ ■ ■ ■ ■ ■

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Kvalitetsbedömda Skolor sid 12 Prisinformation sid 13 Studiemedel sid 14-16 Försäkring/Avbeställningsskydd sid 17 Vanliga frågor sid 18-20 Spanska Orter sid 21

Välkommen till ALTA Språkresor 3


Student/Vuxen

Vilken kurs passar dig? Som student och vuxen har du ett stort urval av skolor och kursprogram att välja mellan. Det är många faktorer som avgör ditt val. Det kan t ex vara den plats du vill åka till, eller din ålder eller den kurs du söker. Ålder på kursdeltagarna

Kurserna är avsedda för deltagare i alla åldrar, från 18 år och upp till mogen ålder. Vid de flesta skolorna är medelåldern på deltagarna runt 20 till 30 år. En del skolor har en högre medelålder, medan andra skolor har en mix av åldrar, som även kan variera efter säsong och ort.

Vilken kurs kan jag välja?

Den vanligaste kursen som studenter och unga vuxna brukar välja är en Standardkurs med 20 lektioner per vecka. Den passar om du vill lära dig språket grundligt och kan ägna en längre period åt din språkinlärning. Som du säkert vet tar det tid att lära sig ett språk. Har du endast en kort tid på dig att förbättra dig i språket passar en intensivare kurs bättre.

Du väljer själv kurslängd & intensitet

Du kan studera språket du vill läsa, från 1 vecka och upp till 52 veckor. Den vanligaste kursen är standardkursen med 20 lektionstimmar i veckan. Vill du läsa intensivare kan du välja en kurs med 25 eller 30 lektionstimmar i veckan. Du kan också välja individuell undervisning som är mycket effektivt. Kombinera gärna en gruppkurs med några timmar med individuell undervisning för att fokusera på dina behov.

Terminskurs

Långa terminskurser är det bästa om du vill lära dig språket ordentligt och ta del av kulturen i landet. Du kan också välja en examinationskurs för att sträva efter ett certifikat som bevisar din uppnådda språknivå. Alternativen är många – du kan också lära dig språket i kombination med en aktivitet som du gillar. Vid längre terminskurser kan vi ofta erbjuda ett lägre pris.

Stort urval av skolor

Vi har ett stort urval av skolor i attraktiva städer och platser i Europa och runt om i världen. ALTA samarbetar med ett 100-tal skolor, college och universitet runtom i världen.

4

Student/Vuxen

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Student/Vuxen - Kursguide - Allmänna Språkkurser

Terminskurs Standardkurs

Individuell undervisning Examenskurs

Intensivkurs

Med Alta kan du studera dessa språk: Engelska, Spanska, Italienska, Franska, Tyska, Portugisiska, Ryska och Kinesiska. Följande kurstyper kan du välja oavsett vilket språk du ska studera på någon av våra skolor

Standardkurs Den här kurstypen är den mest populära och genomförs året runt på alla nivåer, från nybörjare till avancerade. Dessa kurser innehåller teori och praktik för att utveckla språket inom alla områden för att kunna lyssna och förstå, att muntligt uttrycka sig samt att läsa och skriva. Moderna inlärningsmetoder används för att aktivt och effektivt träna upp kommunikationsförmågan. Lektioner i språket kombineras med aspekter på den lokala kulturen. Denna kurstyp är lämplig för den som vill lära sig språket i en jämn takt och passar alla åldrar. Minimiåldern är oftast 18 år, ibland 16 år. Genomsnittsåldern vid de flesta skolor brukar ligga runt 18-30 år; men det finns även deltagare upp till 65.

Kurslängd: Antal lektioner: Kursstarter:

Från 2 veckor Vanligen 20 lektioner/vecka Varje måndag vid de flesta skolor.

Intensivkurs Som standardkursen med fokus på de fyra färdigheterna att tala, lyssna och förstå, samt att läsa och skriva, finns på alla nivåer, från nybörjare till avancerade; men intensivare, du läser fler lektionstimmar per vecka, 25 eller 30 lektionstimmar per vecka. Kursen är lämplig för dig som vill ägna en kortare tid till språkstudier, men vill ha en intensivare kurs. Motivationen är ofta något högre hos kursdeltagarna och genomsnittsåldern är oftast något högre. Kurslängd: Från 2 veckor Antal lektioner: Vanligen 25-30 lektioner/vecka, Kursstarter: Varje måndag vid de flesta skolor

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Kursguide

5


Student/Vuxen - Kursguide - Allmänna Språkkurser Terminskurs Denna kurstyp är lika som standardkursen ovan enda skillnaden är kurslängden, som oftast är från 12 veckor upp till ett år. En lång standardkurs kan vara lämplig för dig som är nybörjare, på en mellannivå eller även om du är på en avancerad nivå och vill nå märkbara resultat. Den kan också vara lämplig som en förberedelse för att ta ett certifikat, se nedan under Examenskurser. Kurslängd: Från 12 veckor Antal lektioner: Vanligen 20 lektioner/vecka Kursstarter: Varje måndag vid de flesta skolor.

Individuell undervisning Om du snabbt behöver förbättra språkförmågan inför en specifik uppgift – privat eller för ditt arbete – då är individuell undervisning det effektivaste sättet att nå personliga resultat. Du gör ett språktest och en behovsanalys för att tillsammans med läraren fastställa ditt mål med utbildningen. Du fokuserar helt på din egen uppgift, kommunikationssätt, vokabulär och problem med grammatiken. Kurslängd: Antal lektioner: Kursstarter:

från 1 vecka 15-30 tim/vecka Varje måndag vid de flesta skolor

Kombinerade kurser Grupp och individuellt

En idealisk lösning för dig som vill lära dig språket snabbt och som behöver en speciellinriktning av din kurs. Du deltar i en standardkurs i grupp på förmiddagar och tar individuella lektioner på eftermiddagarna, inom områden som är av speciellt intresse för dig. En kurs som kan passa dig som behöver använda språket i arbetet.

Liten grupp - Mini grupp

Max ca 4-6 deltagare, här tränar du på de vanligaste ord och uttryck du behöver använda i arbetet; i diskussioner, möten, telefonsamtal, presentationer och liknande situationer. Kurser från 1-3 veckor. Kursen är framförallt avsedd för universitetsstuderande och personer från företag och organisationer som behöver använda språket i arbetet.

6

Kursguide

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Student/Vuxen - Kursguide - Examenskurser spanska

DELE - Examen På våra skolor i Spanien kan du förbereda dig för att ta en examen och få ett officiellt godkänt certifikat i spanska. DELE - Diploma de Español como Lengua Extranjera heter det och finns för närvarande på tre nivåer. Det är godkänt av det spanska utbildningsministeriet och administreras av Instituto Cervantes.

Varför ska jag välja en examenskurs?

Det är en målinriktad kurs där du förbereder dig att klara examinationen för att få certifikatet DELE. Certifikatet är internationellt erkänt och du kan använda det om du söker vidare till universitet i ett spansktalande land. Det är alltid en merit för ditt arbete om du behöver använda spanska i ett framtida arbete och användbart att ta med i ditt CV. Certifikatet är ett bevis på din uppnådda språkfärdighet. Testresultatet gäller hela livet.

Vilken nivå ska jag välja?

Du kan se på vår nivåskala där du kan identifiera din egen nivå på ett ungefär. Du bör vara på en mellannivå för att klara DELE Inicial.

Vad innehåller examinationskursen?

Vid våra skolor i Spanien kan du gå en förberedande kurs. Kurserna utvecklar de kunskaper som behövs för att klara provet med bra resultat. Grammatik, ordförråd, muntliga och skriftliga uttryck, kännedom om den spanska kulturen och levnadssättet. Den ger en bra bas för vidare studier samt utvecklar färdigheter och tekniker inför ett examensprov. Du får under kursens gång stöd av lärarna och återkoppling på dina framsteg.

DELE-Examen Kursuppläggen varierar mellan skolorna. Beroende på din nuvarande nivå kan du välja kurslängden. Du kan komplettera med en allmän språkkurs om du börjar på en låg språknivå.

3 nivåer DELE Inicial: DELE Intermedio: DELE Superior:

nivå B1 nivå B2 nivå C2

Kurslängd: Vanligen 4 eller 10 veckor Antal lektioner: Olika kursupplägg

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Kursguide

7


Student/Vuxen - Kursguide - Nivåskala

Nivåskala för bedömning av språkfärdigheter Språkskolor i Europa följer en gemensam bedömningsskala av språknivåer som ursprungligen har tagits fram av Europarådet. Avsikten är att vi alla ska ha en gemensam skala att hänvisa till när vi anger en språknivå. Det kan t ex gälla testresultat, grupplacering, nivå på en kurs, val av utbildningsmaterial. Du kan själv med hjälp av skalan grovt hitta din nivå. Ett språktest hjälper till att fastställa språknivån lite mer exakt. Europarådets nivåskala

A1

Jag kan förstå och använda mycket enkla ord och fraser. Jag kan presentera mig själv och ställa enkla frågor. Jag kan kommunicera hjälpligt på ett mycket enkelt sätt om samtalspartnern talar långsamt och tydligt.

A2 Jag kan förstå fraser och vanliga ord som rör personliga förhållanden. Jag kan kommunicera i enkla sammanhang. Jag kan på ett enkelt sätt beskriva mig själva, min familj och mitt arbete. B1 Jag kan förstå huvuddragen i tydligt standardspråk. Jag kan oförberedd ge mig in i samtal om kända vardagliga ämnen. Jag kan länka ihop fraser på ett enkelt sätt för att beskriva erfarenheter och skeenden. Jag kan ge skäl och förklaringar till mina åsikter.

B2 Jag kan följa huvuddragen i komplexa texter. Jag kan kommunicera flytande så att ett samtal med en infödd löper i stort sett utan problem. Jag kan uttala mig klart och detaljerat om många olika ämnen. Jag kan diskutera olika lösningars för- och nackdelar i en problemsituation.

C1

Jag kan läsa krävande texter och är även medveten om underförstått innehåll. Jag kan uttrycka mig nästan helt obehindrat utan att leta efter ord. Jag kan använda språket effektivt för olika ändamål. Jag kan uttala mig klart och välstrukturerat om komplexa sakförhållanden och ge utförliga beskrivningar.

C2 Jag kan utan problem förstå så gott som allt jag hör eller läser och referera fakta och argument. Jag kan uttrycka mig i så gott som alla situationer spontant och helt flytande. Jag kan förstå och använda stilvariationer och andra finesser (t ex ironi). 8

Nivåskala

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Inkvartering

Hur vill du bo? Studentlägenhet

Värdfamilj

Hyr egen lägenhet Residens

Hotell/Hostel

När du gjort ditt val av kurs och kursort väljer du också hur du vill bo. Du bokar ditt boende samtidigt som du bokar din kurs. Inkvarteringen gäller vanligtvis (beroende på skola) från söndagen före din kursstart t o m lördagen efter det att kursen har slutat. Det går även bra att ordna sitt boende på egen hand om man vill.

Värdfamilj Bästa för språkinlärningen

Detta brukar vara det bästa alternativet för att praktisera språket, du tar del av en familjs vardagsliv och landets kultur. Du kan välja enkelrum eller i vissa fall delat rum; i övrigt har du tillgång till familjens kök, badrum och vardagsrum. Du väljer också om du vill äta endast frukost eller frukost + middag (halvpension) eller frukost + lunch + middag (helpension) tillsammans med familjen. På vissa orter kan man välja att bo i en värdfamilj lite mer oberoende genom att ha självhushåll, dvs du får tillgång till köket en viss tid på dagen/kvällen för att laga din egen mat.

Högre standard

Många skolor har också ett alternativ av att få en högre standard på familjeinkvarteringen mot en högre kostnad. Då kan man få ett större rum, ett eget badrum, eller bo i ett bättre område av staden. Kontakta oss så ger vi dig mer information vad som gäller för den skola och ort som du valt att studera vid.

Uppfylla krav för att få agera som värdfamilj

Alla familjerna är noga utvalda och måste uppfylla vissa krav som skolan ställer för att få agera som värdfamilj. Oftast bor du med en annan student som också studerar på skolan. Handdukar och sängkläder finns vanligtvis att få hos värdfamiljen om annat anges det vid bekräftelsen för din bokning av inkvarteringen. Internet kan finns i vissa värdfamiljer men om detta är viktigt är det bra om du anger det i din anmälan.

Hur långt från skolan bor familjerna

Vanligtvis bor Värdfamiljerna ca 20 till 40 minuter från skolan men detta varierar beroende på vilken ort du åker till, studerar du i en mindre ort går det ofta snabbare att ta sig till skolan och om du studerar i en större stad som tex, London får du räkna med att det tar längre tid. Värdfamiljerna finns ofta nära kommunikation som buss eller tåg så att du smidigt kan ta dig till skolan eller in till staden. Men hör alltid med oss vad som gäller för den ort och skolan du är anmäld till.

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Inkvartering

9


Inkvartering

Inkvar

Studentlägenhet/Residens

Hör alltid med oss vad som gäller för din valda skola och ort!

För dig som vill vara självständigt

Detta är en perfekt boendeform om man vill vara mer självständig och ha självhushåll (du lagar din egen mat) samtidigt som du lätt skaffar dig nya vänner. Detta brukar vara det populäraste boende alternativet för våra studenter, här delar du lägenhet med ca 5 till 6 andra personer, vanligtvis från skolan där du studerar. Ni delar på utrymmen som kök, vardagsrum och badrum - standarden kan variera beroende på val av skola och vilka lägenheter de har tillgängliga för tillfället. Alla lägenheter ska vara av god standard och fullt utrustade och möblerade. Kontakta oss för mer detaljer vad som gäller för den ort skola du är anmäld till. Du väljer att bo i enkelrum eller i dubbelrum.

Populärt boende alternativ

Detta är populära boendealternativ och blir fort fullbokade så det är bra om man kan vara ute i god tid för att få den inkvartering man önskar. Handdukar och sängkläder finns vanligtvis i lägenheten om annat så anges det vid bekräftelsen för din bokningn av inkvarteringen. Internet kan finnas i vissa lägenheter men om detta är viktigt är det bra om du anger det i din anmälan. Tvättmaskin kan finnas i vissa lägenheter (beror på standard och val av skola) annars finns det ofta tvättaoutomater i närheten av lägenheterna.

Studentresidens

Här kan du bo i enkelrum eller dubbelrum, på många orter går det att boka frukost/middag. På studentresidens har du eget sovrum, men delar på kök och badrum med andra studenter i en korridor. Tvättmöjligheter finns ofta. Du träffar studenter från hela världen som också går på andra utbildningar. Några skolor har egna residens för sina språkelever.

Pensionat/hostel/hotell Det finns alltid möjlighet att boka ett pensionat/hostel/backpackershostel eller hotell i olika prislägen. ALTA får ofta rekommendationer från skolan vilka pensionat/hotell av olika standard som ligger nära skolan och har fördelaktiga priser och god service. Kontakta oss för detaljer vad som gäller för vald ort och skola.

Hyra egen lägenhet På de flesta orter finns möjlighet att hyra egen lägenhet/studio eller eget hus under en kortare period. ALTA samarbetar med skolan/lokal agentur för att ge dig bästa service. Bokning kan ske samtidigt som du bokar kursen. Framförallt på turistorter finns det bra urval. Det är bra att vara ute i god tid. Är lämpligt för familjer med barn som vill resa tillsammans och delta i olika kurser. Eller om du vill få ett mer oberoende boende.

10 Inkvartering

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Aktivitet & Fritid

rtering

Aktiv språkinlärning De flesta skolorna erbjuder ett brett aktivitetsprogram (ofta kallat Social Programme). Aktivitetsprogrammet är en del i språkinlärningen och uppfyller ett flertal syften:

■ Att

få praktisk träning av språket ■ Att lära mer om landets kultur, historia och traditioner - lokala såväl som nationella. ■ Att lära känna dina nya kurskamrater och ha kul tillsammans

Skolans aktivitetsprogram Aktivitetsprogrammen varierar mellan skolorna. I större städer är inriktningen mer mot kultur, konst, museum, film eller traditionella pubar. Vissa platser är lämpliga för sporter som ridning, tennis, vindsurfing, paddla kanot, fotboll, vollyboll eller bowling. Aktivitetsprogrammen varierar beroende på land/ort och skola. I skolornas aktivitetsprogram ingår oftast från början en orientering för att lära känna den stad du har kommit till. Under en vardagseftermiddag eller kväll besöker ni någon lokal sevärdhet, ser en film tillsammans eller smakar mat och dryck vid den lokala baren eller ni lagar gemensam mat vid skolan. Under helger finns möjlighet att åka på en utflykt till en stad eller sevärdhet lite längre bort från där du vistas.

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Aktiviteter & Fritid

11


Kvalitetsbedömda skolor

Våra skolor håller hög till högsta kvalitet De skolor vi samarbetar med och representerar håller hög till högsta kvalitet. De är alla godkända av organisationer, som inspekterar och ser till att skolan motsvarar uppställda kvalitetskrav. De är också medlemmar av organisationer som strävar efter att upprätthålla och utveckla kvaliteten inom de akademiska program, ledning, lärare, undervisning, kursmaterial, inkvarteringar, sociala program för deltagare och faciliteter man erbjuder.

Organisationer såsom: ■ The

British Council ■ English UK ■ EAQUALS ■ CEELE ■ INSTITUTO CERVANTES ■ FLE ■ SOUFFLE ■ A.S.I.L.S. ■ NEAS

12

"Bland det bästa jag har varit med om i alla synpunkter, staden, kompisar, socialt, aktiviteter, förbättrad engelska-kunskap men framförallt en helt fantastisk bra skola på alla sätt! /Student, Cambridge

Kvalitetsbedömda skolor

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Prisinformation

Erbjudanden & Rabatter Priser motsvarar skolornas prislistor - ofta med rabatter!

Priser hittar du vid respektive beskrivning av skola och kurs. Vi uppdaterar skolans priser för 2010 gentemot gällande valutakurs när det sker märkbara förändringar. I extrema fall förändras valutakursen snabbt och vi kan då behöva göra en justering av priset, som redan har överenskommits. Våra priser motsvarar skolornas prislistor och du får tillgång till speciella erbjudanden och rabatter när du bokar din kurs hos Alta. Du betalar inget extra för vår service.

Skolans lokala representant

Vi fungerar som skolans lokala representant här i Sverige och är deras ”förlängda arm” vad gäller marknadsföring, kundkontakter, information, utvärdering och administration – från första kontakt till avslutad kurs.

Har du några frågor är du välkommen att kontakta oss!

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Prisinformation

13


Studiemedel

Hur kan jag finansiera mina studier? Många av våra studenter finansierar sina studier med studiemedel från CSN, nedan kan du läsa vad CSN kräver för att du ska bli beviljad studiemedel och hur mycket du kan låna beroede på vilket land du åker till.

Var kan jag studera för att få studiemedel? Europeiska språk i Europa

För att få studiemedel måste du enligt CSN läsa europeiska språk i Europa. Om du ska läsa spanska får du studiemedel om du läser det i Spanien och när det gäller engelska kan du läsa det i Storbritannien eller Malta. CSN kan göra vissa undantag om man har speciella själ. Vill du läsa kinesiska, japanska eller ryska är det också berättigat till studiemedel för att studera i Kina, Japan respektive Ryssland. Ska du läsa på ett universitet eller College kan du bli beviljad studiemedel för en språkkurs utanför Europa för att förbereda studierna - detta i direkt anslutning till utbildningen. De flesta regler för att få studiemedel är desamma som för studier i Sverige och utomlands, men det finns vissa skillnader.

Vad krävs för att bli beviljad studiemedel? ■ Heltidsstudier som måste pågå i minst 3 veckor. Kursen ska bestå av 20 lektionstimmar/vecka. ■ Gymnasiekompetens eller annan behörighet för högskolestudier, dvs 90 % godkänt av ditt betyg från gymnasiet och godkänt i kärnämnerna matte, svenska och engelska. ■ Kursen måste avslutas med ett kunskapsprov. (Nästan alla kurser gör det.) ■ Skolan ska vara godkänd för studiemedel (alla våra skolor är godkända.) ■ Du måste vara närvarande 80% av kurstiden. ■ Språkstudierna ska genomföras i Europa om det är ett europeiskt språk. ■ Från och med att du fyller 45 begränsas din rätt till studiemedel, fram till du fyller 54 kan du söka bidragsdelen 674:- per vecka. ■ Du måste vara anmäld på skolan innan CSN kan hantera din ansökan.

14

Studiemedel

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Studiemedel

Hur mycket kan jag låna av CSN? Lån, merkostnadslån och bidrag

Studiemedlet består av 3 delar en lånedel och en bidragsdel + en lånedel som ska täcka merkostnader för undervisningsavgiften. Du kan även låna till resa och försäkring under studietiden. Du behöver inte låna alla delar utan du väljer själv hur mycket av studiemedlet som du vill söka och hur många veckor. Om du vill, kan du enbart ansöka om att få bidragsdelen, som du inte behöver betala tillbaka. Hur mycket du får låna varierar från land till land eftersom levnadsomkostnaderna är olika. Men bidraget är detsamma. Merkostnadslånet beror på kursavgiften men maxbeloppet som du kan låna är 1.350:- per vecka för alla länder.

Kontakta oss om du vill ha hjälp att räkna ut hur mycket du får i studiemedel!

Studielån Frankrike Irland Italien Japan Kina Malta Portugal Ryssland Spanien Storbritannien Tyskland

Dessa uppgifter gäller för 2010 2.700:-/per vecka 2.800:-/ per vecka 2.800:-/ per vecka 3.500:-/ per vecka 1.750:-/ per vecka 2.050:-/ per vecka 1.200:-/ per vecka 1.400:-/ per vecka 2.000:-/ per vecka 2.250:-/ per vecka 1.500:-/ per vecka

Bidrag Alla länder 674:-/ per vecka

Merkostnadslånet Alla länder, kursavgiften, maxbelopp 1.350:-/ per vecka

Övrigt Du kan låna för en tur-och-returresa och försäkring

Det är bra att vara ute i god tid med sin ansökan till CSN då det ibland kan ta lite tid om det är många som söker! Räkna med ca 4 till 5 veckor. Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Studiemedel

15


Studiemedel

Hur ansöker jag om studiemedel? Är jag behörig för studiemedel?

Det är viktigt att du hör med CSN innan du anmäler dig till en kurs/utbildning att du är berättigad att söka studiemedel och att du har grundläggande behörighet.

Anmäl dig till språkkursen

Der är bra om du anmäler dig till språkkursen/utbildningen innan du skickar din ansökan om studiemedel till CSN så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt med din ansökan.

Skicka din ansökan till CSN

Du skickar in ansökningsblanketten för studiemedel till CSN. Blanketten kan du ladda ner här på sidan, vi kan sända den via mail eller så kan du ladda ner den på CSN hemsida. Har du aldrig sökt studiemedel tidigare måste du bifoga ditt slutbetyg från gymnasiet, har du haft studiemedel tidigare finns dina betyg registrerade hos CSN och du behöver inte skicka in dem på nytt. Har du kompletterat något betyg som CSN inte har skickar du in det med din ansökan. Hör av dig om du behöver hjälp att fylla i blanketten.

Språkblanketten skickas in till CSN från ALTA

Vi kompletterar din ansökan med "språkblanketten" som vi får från skolan där du är anmäld som ett bevis på att du har blivit antagen till kursen/ utbildningen.

Avvakta information från CSN

Det är efter att denna blankett har kommit in som CSN kan börja handlägga din ansökan, du kommer sedan att få ett besked per post eller på “Mina sidor” på CSNs websida angående din ansökan.

Gör studieförsäkran

Studiemedlet betalas ut när du har gjort en studieförsäkran, information om hur du gör en studieförsäkran finns i informationen CSN har skickat till dig.

Studiemedlet betalas ut

Ditt studiemedel betalas ut ca 3 till 4 veckor innan kursstart. Det är bra att vara ute i god tid. För mer detaljerad information om dina studiemedel, kontakta CSN: Hemsida: www.csn.se Tel: 0771-276 100

16

Studiemedel

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Försäkring/Avbeställningsskydd

Är du försäkrad? Det är viktigt att du har en giltig reseförsäkring. Kontrollera först vad din hemförsäkring täcker när det gäller boende och studier utomlands. Ska du gå en språkkurs eller vistas borta längre än 45 dagar bör du ha en försäkring som täcker oförutsedda händelser. Språkresförsäkring eller Studera utomlands försäkring

Vi erbjuder heltäckande studerandeförsäkringar så att du kan känna dig trygg om något oförutsett skulle inträffa under kursens gång. Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkringar som har försäkringar med ett komplett skydd för utlandsstudier, från en till tolv månader. Den ger skydd för t ex läkarvård, hemtransport, kursavgifter. Se språkreseförsäkringen som passar för dig som studerar från 1 vecka till 14 veckor (obs! försäkringen tecknas från 4 veckor) och studera utomlands försäkringen som passar för studier från 15 veckor och upp till 1 år.

Altas avbeställningsskydd - Språkkurser

Priser försäkring Studeranderförsäkring Europa Övriga världen

75:-/ per vecka 140:-/per vecka

Studera utomlands försäkring Europa

1080:-/ 6 månader

Övriga världen

2195:-/ 6 månader

Om du är tvungen att avboka din språkkurs och inkvartering på grund av akut sjukdom, olycksfall eller dödsfall inom familjen (make, maka, sambo, förälder, barn, syskon) före kursstarten rekommenderar vi att du tar ett avbeställningsskydd för kurs och inkvartering. Avbokningsskyddet gäller endast mot uppvisande av giltigt läkarintyg. Avbeställningsförsäkringen beställer du samtidigt som du gör din anmälan till språkkursen, avbeställningsförsäkringen kostar 400:-. Obs! Denna avbeställningsförsäkringen på 400:- täcker inte avbokning av boende på residens på Hawaii.

Se vår hemsida för priser och mer information om de olika försäkringarna samt fullständiga villkoren!

Avbeställningsförsäkring - Högre utbildningar

Få pengarna tillbaka för kursavgiften om du före kursstart måste avbeställa kursen p g a akut sjukdom. Kostnaden är 5% på avgiften för kurs och boende. Ett vanligt avbeställningsskydd via en reseförsäkring täcker vanligtvis inte kurskostnader.

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Försäkring/Avbeställningsskydd 17


Vanliga frågor

Svar på dina frågor? Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om alta språkresor, anmälan, kursen, studiemedel, inkvartering och resan. Hittar du inte svaret på den fråga du har kan du skicka ett mejl eller ringa till oss på ALTA.

Alta Vilka är ALTA?

ALTA – är en utbildnings- och språkresearrangör, som representerar ett urval av privata spåkskolor, college och universitet utomlands för vuxna, studenter, barn och ungdomar samt för dig som behöver språket i arbetet . Det vi erbjuder passar dig som vill ut i världen och studera, uppleva nya kulturer och träffa nya vänner! Vi har övertagit verksamheten som gäller språkutbildningar och studier utomlands från the British Institute i Stockholm. Det innebär ett omfattande nätverk av skolor, college och universitet i hela världen. Ett nätverk av kontakter som är värdefullt för att ge dig bästa service och möta dina speciella krav och önskemål.

Varför ska jag anmäla mig hos ALTA?

Vi ger dig personlig service och engagerar oss i dina frågor från första kontakten till avslutad kurs. Din trygghet och ditt resultat av en lyckad utbildning är vårt främsta mål. Vi har lång erfarenhet inom språkutbildningsbranschen samt kunskap om skolor och kurser i många länder för olika målgrupper, och kan därför anpassa vårt val av kurs till ditt behov. Det vi kan ge dig är hjälp och rådgivning att hitta den språkkurs som motsvarar ditt behov, så att du känner dig trygg och säker med ditt val - eftersom det är en dyr produkt som du köper. Vi hjälper dig sedan med kontakter med skolan, information om inkvartering, priser, studiemedel, visum, betalning av kurs, information om resan och flyg. Vi förhandlar med skolorna och kan ge dig rabatter på kurs och inkvartering. Vi finns tillgängliga under hela anmälningsprocessen och kurstiden för hjälp, frågor och om problem uppstår.

Kostar det något extra att boka med ALTA?

Du betalar inget extra för vår service, vi håller skolans priser men ger ofta rabatter så att du kan få ett bättre pris när du gör din anmälan direkt till oss på ALTA. Vi hjälper dig sedan under hela processen.

ANMÄLAN Tar ni någon anmälningsavgift?

Du betalar 800:- vid anmälan för att din kursanmälan ska bli fullständig. Denna avgift dras sedan på slutfakturan, detta är alltså ingen extra kostand utan utan är en del av kursavgiften som betalas för att din anmälan ska bli giltig.

Hur långt innan ska man anmäla sig/när är sista anmälningsdatum?

Vi har inget sista anmälningsdatum, du anmäler dig när du har bestämt dig för kursen. Vanligtvis startar kurserna varje måndag, men det beror lite på vilken kurs du väljer. Det kan vara bra att vara ute i god tid om du ska söka studiemedel från CSN eller för att få den inkvartering du önskar.

Hur anmäler jag mig och vad händer sen?

När du har bestämt dig för vilket språk/kurs du vill läsa, och vilket land och ort du vill studera i är det dax att fylla i anmälningsblanketten. Den kan du faxa, maila eller posta till oss på ALTA. För mer information om hur du anmäler se vår hemsida

18

Vanliga frågor

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Vanliga frågor Hur länge kan jag läsa ett språk?

Du kan läsa en språkkurs i princip hur länge du vill, från 1 till 2 veckor upp till 52 veckor eller längre.

Vad händer om jag får problem?

Skulle något problem uppstå under din vistelse, så finns personal på plats att kontakta i första hand, som försöker lösa ditt problem på bästa sätt. Vi finns också alltid tillgängliga att kontakta för att hjälpa dig.

STUDIEMEDEL Kan jag få studiemedel för språkstudier i USA, Australien, Nya Zeeland, Sydamerika?

För att få studiemedel måste du enligt CSN läsa europeiska språk i Europa. Men du kan tex; studera japanska i Japan, kinesiska i Kina eller ryska i Ryssland med studiemedel från CSN.

Kan jag betala när jag har fått mina pengar från CSN?

Du betalar fakturan när du har fått ditt studiemedel från CSN, ca 3 veckor innan kursstart. Kursen och inkvarteringen måste alltid vara betald innan kursen startar. Skulle du inte få ditt studiemedel i tid så kontakta oss så försöker vi att lösa det.

INKVARTERING Från vilken dag börjar inkvarteringen att gälla? Oftast från söndagen före kursstart till lördagen efter kursen slutat.

När får man adressen till inkvarteringen? Oftast 1 till 2 veckor innan kursstart.

Kan jag bo med en kompis?

Bokar ni tillsammans går det bra att dela rum i lägenhet eller familj.

Kan jag ordna med boendet själv om jag vill?

Visst, kan du boka ditt boende på egen hand. Vi rekommenderar dock att du bokar via skolan då de tar ansvar för boendet och bokningen, och det kan kännas tryggare.

RESAN Bokar ni flyg?

Flyg bokar du själv, då du kan välja pris och bolag själv. Vi hjälper dig gärna med information.

När kan jag boka flyg?

När du har fått bekräftelse från oss att du är inkbokad på kurs och inkvartering.

Hur tar jag mig från flygplatsen till min inkvartering? Vi ger dig information om hur du på egen hand kan ta dig från flygplatsen till din inkvartering. Du kan även boka hämtning från flygplatsen, då hämtar en representat från skolan dig vid flygplatsen och kör dig till din inkvartering.

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Vanliga frågor

19


Vanliga frågor

KURSEN Kan jag bara boka kursen utan inkvartering?

Vill du endast boka kursen och ordna med inkvarteringen själv så går det bra.

Varför är vissa kurser/skolor dyrare än andra? Vad är det som skiljer?

Det är många faktorer som påverkar priset på en kurs som gör att priserna varierar från skola till skola. Det är tex: ■ Skolbyggnaden, klassrum, utrustning, läge på skolan, faciliteter för studenterna som: cafeteria, lunchrum, bibliotek, internet, Student lounge m.m. ■ Kvalitén på undervisningen, lärarens kompetens, kursmaterial, hur väl lektionerna är planerade, nivågruppering, resurser för undervisning och självstudier. ■ Aktiviteter som anordnas efter lektionstid, välorganiserat program under veckodagar och helger med engagerade ledare. Alla dessa faktorer påverkar priset och kvalitén på skolan. Det är viktigt att man tänker på vad man själv prioriterar när man bokar en kurs.

Vi vill försöka förmedla till dig vad det är för skillnad på vissa skolor och vad du får för pengarna. Det finns prisvärda kurser/skolor med bra undervisning men kanske enklare lokaler och resurser.

Vad är det för skillnad mellan en Examenskurs och en vanlig standardkurs?

En Examenskurs förbereder dig för examinationen i slutet av kursen, du förbättrar dig språkligt både muntligt och skriftligt och lär dig också själva tekniken att klara examensfrågorna på ett bättre sätt? Under en vanlig standarkurs förbättrar du dina allmäna språkkunskaper men du förbereder dig inte för att klara av examinationen.

Varför är det bra att läsa en examenkurs?

Fördelen med att ta ett certifikat är att du har ett officiellt intyg på din nivå i språket som är internationellt accepterat, vilket är en merit vid studier och arbete.

Vilka förkunskaper krävs för att gå en standardkurs?

Det krävs inga förkunskaper, du kan vara helt nybörjare i språket upp till avancerad nivå.

Hur vet jag att jag kommer hamna i den grupp och nivå som passar mig?

Första dagen på skolan gör du ett nivåplaceringstest, för att du ska hamna i den grupp och nivå som passar dig bäst. Under kursens gång följer lärarna din utveckling i språket, om den skiljer sig från gruppens byter du till en annan nivå.

Får jag något diplom eller certifikat efter avslutad kurs?

Efter avslutad kurs får du alltid ett certifikat/diplom som intygar att du har gått kursen och anger din nivå i språket.

Vilken ålder är vanligast bland kursdeltagarna?

Det är svårt att svara på generellt, det beror på val av skola, kursort och tid på året som du åker. Vanligvis är det blandade åldrar från 18 år och uppåt, men medelåldern kan ligga runt 22 år till 30 år. Vi kan ge dig mer information om den skola du är intresserad av.

Vad är skillnaden mellan att studera språk på ett universitet och en språkskola?

Språkstudier på en språkskola sker i mindre grupper och det ger bra resultat för språkinlärningen. Vid en mindre eller mellanstor språkskola finns ofta en nära och personlig kontakt mellan lärare, personal och deltagare. Språkstudier på ett universitet kännetecknas ofta av lite större grupper, och något mer teoretiskt inriktad språkträning. Du har tillgång till bibliotek och övriga faciliteter för studenter.

20

Vanliga frågor

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Spanska

21


Hablas Español? Var vill du studera spanska? Du kan välja språkkurser i Spanien eller i Sydamerika. Vare sig du prioriterar att lära dig spanska grundligt och seriöst; få en perfekt strandsemester samtidigt; lära dig mer om den fantastiska kulturen och historien; eller insupa den varma och livsbejakande livsstilen med sol, tapas och sangria, garanterar vi att du kommer att hitta det du söker vid någon av de länder, städer och skolor vi erbjuder.

Långa kuster mot Medelhavet och Atlanten, stränder, sol och milt klimat; berg och till och med skidåkning i södra Spanien; starka influenser av morerna i sin kultur; tapas; paella; oliver; vin; sangria; gamla vackra slott; historiska

Argentina erbjuder otroliga naturupplevelser i vackra och fascinerande landskap med allt från regnskog till skidpister, glaciärer och isberg.

byggnader; glada vänliga människor.

Chile kan erbjuda en verkligt innehållsrik och kontrastrik upplevelse med allt från lamadjur, pingviner och isberg till öken och månlandskap.

Ecuador är beläget vid kusten mot Stilla Havet och är ett vackert och relativt litet land rikt på kontraster i natur och upplevelser.

Costa Rica är ett till ytan litet land, beläget på den smala centralamerikanska landremsan, med Nicaragua i norr och Panama i söder som närmaste grannar.

Vill du åka till en ett spännande land i en fantastisk världsdel är Mexico ett utmärkt val!

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Spanska

Spanska i Spanien Våra skolor finns i livliga storstäder, små och pittoreska platser, vid stränder, eller nära bergen. Välj det som passar dig! Lär dig spanska ordentligt och känn dig som en riktig spanjor/spanjorska. Olé!

BARCELONA

MADRID

Ett mecka för konst, arkitektur, mode, design, mat och musik. Vänliga människor och ett fantastiskt gatuliv. Då Barcelona är Kataloniens huvudstad talas här både katalan och kastilian, som är Spaniens officiella språk. Vi erbjuder utmärkta skolor och kurser i hjärtat av staden.

En historisk stad som är vaken dygnet runt. Trendig men också traditionell. Gillar du städer med storstadspuls och intensivt gatuliv då kommer du att trivas i Madrid! Välj en kurs under våren eller hösten då Madrid är som bäst.

VALENCIA

SALAMANCA

En spännande och livlig stad med kontraster; en genuin och mysig gammal stadsdel strax intill den moderna futuristiska artiktekturen som är fylld med kultur på väg ner mot den vackra stranden och havet. Här kan du lära dig spanska och äta den bästa paellan!

Staden sägs vara den bästa staden att lära sig spanska i, då man pratar en ren och lättförståelig spanska. Det välkända torget Plaza Mayor är ett av de vackraste barocktorgen i Spanien. En livlig studentstad som passar ung som gammal.

GRANADA

CADIZ

I Granada garanterar vi att du kommer att trivas - fantastiska sevärdheter, trevliga människor, utmärkta språkkurser, flamenco, Sierra Nevada, Costa Tropical, Alhambra m.m. Välj en intensivkurs eller prisvärd terminskurs och kombinera med ridning eller skidåkning eller bara ett bad i Medelhavet.

Cadiz ligger i den sydligaste spetsen av Spanien. Staden omges av en lång strand som är en naturlig mötesplats. I den historiska stadskärnan hittar du vår skola i typisk andalusisk stil. Läs spanska och kombinera gärna med surfing, flamenco, “bailes latinos” eller spansk guitarr.

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

SEVILLA Sevilla är Andalusiens huvudstad med imponerande byggnader, det vackra palatset Alcázar, labyrinter av slingrande gränder, apelsinträd, restauranger, flamenco och Spaniens bästa tapasbarer. Kan du hitta en bättre stimulans för dina studier i spanska?

SAN SEBASTIAN/PAMPLONA En populär sommarstad som ligger vid vackra stränder mot Atlantkusten. Också en livlig universitetsstad, där du kan förbättra spanskan vid vår trevliga skola. En annan genuin stad i norra Spanien är Pamplona, med utmärkta språkkurser, och känd för festivalen San Fermin.

COSTA DEL SOL Solkusten framför alla andra. I Malaga, Marbella, Benalmádena och Nerja erbjuder vi dig de bästa skolorna och bästa undervisningen. Vi rekommenderar en kurs - intensiv eller lång - när turisterna har åkt hem. Njut av solen och prata spanska!


Spanska - Spanien - Barcelona - Språkskolan Skolfakta ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Barcelona

Belägen nära Plaza Catalunya Funnits i 30 år 6 våningar 40 luftkonditionerade klassrum Bra mix av nationaliteter Godkänd av Instituto Cervantes Bibliotek Fri tillgång till internet Terrass med cafeteria Medelåldern mellan 20 till 30 år Hög standard på faciliteter Möt spanska studenter på skolan

Språkkurser En språkskola att trivas i

En mycket väl etablerad språkskola som erbjuder högsta kvalitet i sina språkkurser och övriga arrangemang. Med mer än 30 års erfarenhet erbjuder man ett väl utarbetat program under ständig utveckling. Skolan är inrymd i en fin byggnad med en speciell arkitektur och har mer än 40 luftkonditionerade och rymliga klassrum, med bibliotek, studierum och datarum med internet, som är tillgängligt för alla deltagare. Här finns också en typisk spanskbar med terass där du finner drycker och varma och kalla maträtter.

Belägen i Barri Gòtic

Skolan ligger mycket centralt, 5 minuters promenad till Plaza Catalunya, inom den gamla stan "Barri Gòtic". Det är nära till kommunikationer med buss och tunnelbana och lätt att nå det mesta i centrala Barcelona.

Ålder och nationaliteter

Här möter du en bra mix av olika nationaliteter (från t ex USA, Italien, England, Tyskland, Holland, Frankrike, Schweiz, Japan och Australien) och åldrar från 16 år och uppåt. 45% är mellan 20 till 30 år.

Fritid & Aktiviteter

Skolan anordnar ett varierat program av aktiviteter så att du får möjligheter att träffa de andra deltagarna, lära känna staden och dess omgivningar och praktisera spanskan. Skolan har en egen "student bar" där det nästan varje fredag anordnas pubkvällar där du kan träffa dina kurskamrater men även har chansen att träffa spanska studenter som studerar engelska vid skolan. Skolan anordnar utflykter till intressanta platser och sevärdheter i Barcelona och städer runtom.

Standardkurs Intensivkurser Terminskurs Individuella lektioner DELE Examenskurs Affärsspanska

Kursfakta Kursnivå Nybörjare till Avancerad Kursstart Varje måndag (grunder i språket) Certifikat Ja Studiemedel Ja Lektionstid 55 min Gruppstorlek Max 10/grupp Minimiålder:

Inkvartering Studentlägenhet Residens Värd/värdfamilj Egen lägenhet

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se


Spanska - Spanien -Madrid - Språkskolan Skolfakta

Madrid Språkskolan belägen nära Plaza de España

Du hittar skolan efter ca 10 minuters promenad från Plaza de Espana och Gran Vía, som är en livlig och centralt belägen gata. Området där skolan ligger kallas Arguelles och här finns bra kommunikationer med t-bana och bussar.

Lång erfarenhet

Skolan karaktäriseras av att ha hög kvalité på sina kurser med en utmärkt dynamisk undervisning, bra inkvarteringar och ett omväxlande aktivitetsprogram. Skolan har lång erfarenhet av att undervisa spanska för utländska studenter med en personal och lärare som är entusiastiska, vänliga, kunniga och gör allt för att du ska trivas under din vistelse.

Historisk byggnad med moderna faciliteter

Det är en stor skola som är inrymd i en historisk byggnad med 3 våningar som renoverats inuti med moderna faciliteter. Här finns 38 klassrum, rymliga "student lounge" för avkoppling och möten med övriga deltagare.

Eget residens

Skolan har också ett eget residens - och det ligger helt intill skolan. Om du har tur finns ett rum ledigt för dig att boka. Då tar du bara hissen ner till lektionerna! Andra inkvarteringar finns också.

Fritid & Aktiviteter

Skolan anordnar ett varierat program av aktiviteter så att du får möjligheter att träffa de andra deltagarna, lära känna Madrid och dess omgivningar och praktisera spanskan. Skolan anordnar även utflykter till närliggande städer under helgerna, lördag eller söndag.

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Skolan nära Plaza de Espana 38 moderna klassrum 3 våningar WiFi i hela skolan Datorsalar för elever Godkänd av Instituto Cervantes Bibliotek, studierum, TV, DVD Fri tillgång till internet Eget residens intill skolan Cafeteria/Bar i skolan Värme och luftkonditionering Lång erfarenhet

Språkkurser Standardkurs Intensivkurser Terminskurs Academic Year DELE Examenskurs Affärsspanska

Kursfakta Kursnivå Nybörjare till Avancerad Kursstart Varje måndag Certifikat Ja Studiemedel Ja Lektionstid 50 min Gruppstorlek Max 8/grupp Minimiålder:

Inkvartering Studentlägenhet Residens Värd/värdfamilj


Spanska - Spanien -Sevilla - Språkskolan Skolfakta ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■ ■

Sevilla

Språkkurser

En av de ledande språkskolorna i Spanien

Att studera spanska här betyder mycket mer än att enbart lära sig det spanska språket. När du kommer till denna skola får du förutom utmäkt undervisning, ett vänligt bemötande med högkvalitativ service med allt du kan behöva för att kunna ta del av och lära dig den spanska kulturen, träffa nya vänner och få en bra inkvartering. Skolan är en av de ledande skolorna i Spanien.

Centralt i Sevilla

Skolan är belägen centralt i Sevilla med gångavstånd till stadens huvudattraktioner. Den ligger i en renoverad historisk byggnad, med 30 rymliga klassrum, stora utrymmen för möten, spansk atmosfär och modert och fräscht dekorerad.

Terass

En omtyckt terass finns på taket för att relaxa, sola, prata spanska och fika, försedd med en liten pool. Här finns också ett multimediarum och bibliotek, specialiserad liten affär för språkböcker och hiss för rörelsehindrade. Skolan har fått många utmärkelser för sin höga kvalitet, och sitt ständiga arbete med att utveckla sin undervisning, sin service och sitt material."85% av studenterna kommer ensamma och 100% åker hem med nya vänner från Spanien och hela världen."

Fritid & Aktiviteter

Utmärkt undervisning Renoverad historisk byggnad 30 rymliga klassrum Stora utrymmen Senaste faciliteter för undervisning Godkänd av Instituto Cervantes Spansk atmosfär Modern och Fräsch Datorer med fritillgång till internet Takterass Liten pool Multimediarum Bibliotek 150 - 250 studenter året om

Du kan välja från ett omfattande och varierande program av olika aktiviteter, både inom skolan och utanför skolan. De olika aktiviteterna hjälper deltagaren att anpassa sig till den nya livsstilen för att lära sig mer om den spanska kulturen.

Standardkurs Intensivkurs Terminskurs Academic Year DELE Examenskurs Spanska + tillval Business Spanish Individuella lektioner Spanska + Flamenco

Kursfakta Kursnivå Nybörjare till Avancerad Kursstart Varje måndag (grunder i språket & beroende på kurs) Certifikat Ja Studiemedel Ja Lektionstid 50 min Gruppstorlek Max 10/grupp Minimiålder:

Inkvartering Residens Egen lägenhet Värd/värdfamilj

Datum, priser och mer information www.altasprakresor.se

Alta Språkresor_2  
Alta Språkresor_2  

Språkresor

Advertisement