Page 1

Språkresor studier världen runt Bell

alta alta-abroad.se

Sommarkurser i språk för ungdomar

Engelska Franska Italienska Spanska Tyska för Oxford dig mellan 8 –20 år St: Clare Datum priser och mer information på www.alta-abroad.se

1


Välkommen till ALTA Språkresor Varför välja ALTA Språkresor? ALTA - Active Language Training Abroad har över 25 års erfarenhet inom språkutbildningsbranschen. Vi besöker språkskolor i olika länder och vi deltar i språkkurser samt utvärderar dem ur olika aspekter. Vi har gjort ett urval av språkskolor inom vårt nätverk och erbjuder nu de bästa kurserna för barn och ungdomar som vi varmt rekommenderar dig.

Inspekterade och kvalitetsbedömda skolor De skolor vi samarbetar med håller hög till högsta kvalitet. De är alla godkända av och tilllhör organisationer såsom the British Council, EAQUALS, IALC (International Association of Language Centres), CEELE, Instituto Cervantes, Qualité Français Langue Etrangère. Dessa kontrollerar att skolorna motsvarar uppställda kvalitetskrav.

Skräddarsydd service kostar inget extra Vår service och förberedelse inför din kurs kostar dig inget extra. I denna katalog kan du se de flesta av våra skolor, på vår hemsida www.alta-abroad.se hittar du mer detaljer om varje skola och ytterligare några alternativ eller nyheter. Många kurser genomförs vid skolor, som är vackert belägna nära naturen med möjligheter till kreativa aktiviteter och sporter av olika slag. Ett flertal skolor finns i genuina och pittoreska städer med egna campus eller med familjeinkvartering. Vi hjälper dig att hitta den bästa skolan som motsvarar dina önskemål.

Ditt val av skola är viktigt! Varje skola erbjuder trygghet och säkerhet och tar hand om ungdomarna på bästa sätt. Varje skola erbjuder förutom lektioner i språk, ett varierande aktivitetsprogram samt utflykter för att ungdomarna ska trivas och praktisera språket med nya vänner och i en språkligt stimulerande miljö. Det är många faktorer som ingår i ditt val av skola, kurs, ort och inkvartering. Därför är det viktigt att du tänker efter – före. Här börjar vår hjälp till dig. Utbudet är stort – och vårt mål är att du ska hitta det som passar dig och dina önskemål.

Vad ger ALTA dig? • • • •

Erfarenhet och kunskap Utvalda skolor av hög kvalitet Personlig, vänlig och proffsig service Din bästa språkrese-erfarenhet

Innehåll

Engelska i England..........................sid 4 - 11

Engelska på Malta...........................sid 12

Engelska för äldre tonåringar.............sid 13

Spanska........................................sid 14 - 15 Franska.........................................sid 16

2

Italienska.......................................sid 17

Tyska............................................sid 18

Skolgrupper och Familjekurser...........sid 18

Så här anmäler du dig......................sid 19

Välkomna till ALTA Språkresor

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


Att tänka på VÅRA SPRÅKKURSER Våra språkkurser är speciellt anpassade till skolungdomar i åldern 8-17 år. Du reser individuellt och deltar i en språkkurs i en internationell grupp tillsammans med jämnåriga från många olika länder. Du lär dig språket på ett roligt och avkopplande sätt. Gruppindelning sker efter ålder och språknivå. Inkvartering och aktiviteter är också indelade i olika åldersgrupper. Observera att det finns vissa speciella språkkurser för äldre ungdomar, mellan 16 – 20 år. Det grundläggande receptet på en bra språkresa är en kombination av aktiva språklektioner på förmiddagen och roliga aktiviteter på eftermiddagen och kvällen. Du bor på ett campus tillsammans med andra deltagare eller i en lokal familj. När du kommer tillbaka hem efter språkresan har du förbättrade kunskaper i språket och värdefulla erfarenheter av den nya kulturen – allt detta gör säkert att språklektionerna blir lättare att följa under nästa läsår – kanske till och med betyget kan höjas!

Vad innehåller en språkresa? Språklektioner

Inkvartering

15 eller 20 lektioner per vecka, oftast på förmiddagarna. Undervisningen genomförs av utbildade lärare som har språket som sitt modersmål. Lektionerna fokuserar mycket på kommunikation och aktiv språkträning med stimulerande övningar som bygger upp självförtroendet att använda språket i olika situationer. Kurserna är anpassade i upplägget efter åldersgruppen. Språkinlärningen tar inte slut efter lektionerna utan fortsätter under dagens övriga aktiviteter då du får chans att praktisera det du har lärt dig.

De flesta kurser är förlagda till ett campus eller internat där allt finns samlat med lektioner, aktiviteter och ledare. Det ligger ofta lite utanför en stad med full tillsyn och säkerhet dygnet runt.

Aktiviteter Ett brett utbud av aktiviteter finns att välja på eftermiddagarna och de varierar mellan skolorna. Här är några exempel: vattensporter, bad, fotboll, golf, badminton, tennis, klättring, kajak, drama, dans, konsthantverk, sevärdheter i omgivningen. På kvällarna finns andra aktiviteter som grillparty, film, disco, karaoke m.m.

Utflykter

Vid en del kurser kan du välja att bo i en värdfamilj, i enkelrum eller i delat rum med annan student från kursen och ha gemensamma måltider med familjen. Språklektioner och aktiviteter sker på skolan. Vissa kvällar och helgdagar är du tillsammans med familjen.

Resa, möte och transport från och till flygplats Du bokar själv flygresan och kan då välja flygbolag och prisnivå. Ledsagning från flygbolaget kan bokas. Vid ankomsten på flygplatsen finns representant från skolan på plats och möter deltagaren direkt efter ankomstgrinden. Transport sker därefter till inkvarteringen. På samma sätt sker eskort vid hemresan och hjälp med incheckning. Om barnet är under 15 år bör man boka ledsagning.

Oftast en heldagsutflykt under helgen till en sevärdhet eller stad som ligger på ett längre avstånd och en halvdagsutflykt under OBS! Varje skola är unik med sin egen karaktär och veckan till något som ligger lite närmare kursorten. utformning av program.

ANKOMST OCH HEMRESA Vanligtvis sker ankomst till skolan på söndagen och kursen startar på måndagen. Hemresa sker på lördagen eller söndagen efter kursens slut. Se mer exakta detaljer för respektive kurs och skola i vår separata prislista eller på vår hemsida: www.alta-abroad.se

DATUM OCH PRISER Kursstarter och priser finner du på vår hemsida vid respektive kursbeskrivning. En samlad prislista finns att ladda ner: www.alta-abroad.se

TRYGGT OCH SÄKERT Att välja en språkresa hos ALTA är ett tryggt och säkert sätt att få en lyckad språkresa. Det är viktigt för skolan att ge en hög säkerhet från ankomsten på flygplatsen till incheckning för hemresan.

SKRÄDDARSYDD SERVICE Med vår långa erfarenhet av språkstudier utomlands får du värdefulla råd i ditt val av lämpligaste utbildning för dig. Vi fungerar som auktoriserad representant för skolorna vi erbjuder och fungerar som deras förlängda arm här i Sverige när det gäller information, rådgivning och administration. Vår service och förberedelse av din kurs kostar inget extra. Vi finns här för att hjälpa dig!

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se

Att tänka på

3


Bell | ENGELSKA 12-17 år SKOLAN - Bell International Söker du det bästa av en sommarkurs i engelska? Här får du förstklassig kvalité på undervisning, inkvartering och aktiviteter. Med över 40 års erfarenhet vet Bell vad som är den perfekta ungdomskursen och kan leverera den! Den innehåller en blandning av exceptionell omsorg av individen, utmärkt undervisning med ett stort urval av spännande sporter, aktiviteter och kulturella utflykter. Boende sker på internatskolor i vackra omgivningar. Med hög säkerhet! Inlärningsmetoden är inriktad på ”Learning by Doing”, dvs programmet är upplagt så att du utvecklar språket under aktiviteter både i och utanför klassrummet. Från frukost till sängdags finns det ett varierat program för att stimulera språkinlärningen.

-

Bo på en engelsk internatskola

- Förstklassiga språkprogram för ungdomar

Kurs: English Discovery | 12-17 år Kursprogram, 2 eller 3 veckor - boende vid internatskola. • Engelska: 18 tim/v • Sport & Aktiviteter: 12 tim/v, konst & konsthantverk, badminton, tennis, baseboll, drama, fotboll, simning mm. • Upptäck-Aktivitet: 5 tim/v, välja mellan: ridning, golf, lagsporter, tennis, teater med framträdande, konst & konsthantverk • Utflykter: 2 heldagsturer + 2 halvdagsturer, tex: London och andra sevärdheter i närheten.

Finns vid följande skolor Cobham Hall - Kent | 12-17 år, En historisk Tudor-byggnad från 1584 med parker och trädgårdar, moderna IT-anläggningar, sporthall, dansstudio, drama och konst.

- Fullt med aktiviteter! Förbättra din engelska i sommar!

Kurs: English and Activity | 8-17 år Kursprogram, 2 veckor - boende vid internatskola. • Engelska: 15 tim/v • Sport & Aktiviteter: ca 22 tim/v, t ex: fäktnng, konsthantverk, badmintovn, tennis, drama, fotboll, simning, volleyboll, klättervägg..m.m. • Utflykter: 1 heldagstur + 2 halvdagsturer, tex: London, Oxford, Warwick Castle.

Finns vid följande skolor Bloxham School - Oxfordshire | 8-12 år & 13-17 år Skolan är vackert belägen med utomordentliga sportfaciliteter, swimmingpool, tennisbanor och trädgårdar. Oundle School - Cambridgeshire | 12-17 år En liten stad med en historisk skolbyggnad och moderna faciliteter; swimmingpool, sporthallar m.m.

Wellington College - Berkshire | 12-17 år En av Englands största och mest exklusiva öppna internatskolor med kunglig anknytning och magnifik arkitektur, omgiven av skog och sjöar. Sport och kreativa aktiviteter. The Leys School - Cambridge | 13-17 år Belägen i utkanten av Cambridge, grundad 1875 med senaste IT teknik och interaktiva whiteboards. Nyrustad sporthall. Ej ridning eller golf som upptäckar aktivitet.

4

Bell International

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


ENGELSKA 10-17 år

| Oxford

SKOLAN - St. Clare’s Oxford är belägen i mitten av England, omringad av en vacker landsbyggd, och med närhet till många intressanta platser såsom London, Stratford upon Avon, Bath och Cambridge. Här erbjuder vi en förstklassig skola, som ligger strax utanför centrala Oxford. En genuin engelsk miljö i en välskött skola för dig som seriöst vill satsa på engelska och samtidigt träffa ungdomar i din egen ålder från hela världen. Du får ta del av ett fullt program med roliga aktiviteter och utflykter under eftermiddagar, kvällar och helger. Undervisning och boende sker vid olika campus för de olika åldersgrupperna.

Kurs: Engelska för äldre tonåringar | 15-17 år Kursprogram, 2, 3 eller 4 veckor - boende i campus • Engelska: 21 tim/v 3 em/v utvecklar du språket inom ett ämne, t ex Drama Workshop, British Life & Culture, In the News, Poetry & Short Stories, Popular Music & Film, Conversation techniques. • Aktiviteter Eftermiddagar: Capoeira, Aerobics, Volley/football, Harry Potter visit m.m. Kvällar: Bungee running, team games, Basketball, disco, Ice skating disco, African drumming m.m.

Kurs: Engelska för juniorer | 10-12 år Kursprogram, 3 veckor - boende i campus • Engelska: 15 tim/v Lektioner med fokus på att använda engelska i olika situationer: spel, sånger, berätta historier, skicka vykort till vänner m.m. 2 em/v med aktiverande lektioner som inspirerar genom ”learn through doing”. • Aktiviteter & Utflykter Som vid kursen ” Engelska för yngre tonåringar”.

• Utflykter: London eller Bath.

Kurs: Engelska för yngre tonåringar | 13-15 år Kursprogram, 3 veckor - boende i campus • Engelska: 18 tim/v 2 em/v med friare muntlig träning i olika projekt. Besök och utflykter är länkade till språkträningen med förberedelser under lektionerna. • Aktiviteter Eftermiddagar: Lagtävlingar, utflykt till en nöjespark, sporter, punting, danslektioner, konst och hantverk Kvällar: BBQ, tävlingar, underhållning i trädgården, disco. • Utflykter: London med sevärdheter och en musikal.

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se

Oxford

5


Swanage | ENGELSKA 12-17 år SKOLAN - Harrow House En etablerad skola som med framgång genomfört sommarkurser i engelska för ungdomar under många år. Skolan har ett perfekt läge vid sydkusten och nära stranden. En utmärkt skola med eget campus. Roliga kurser med många val av aktiviteter. Här finns uppvärmd swimmingpool, teater, cafeteria, squashbana, träningsrum, 36 fräscha klassrum, sporthall inomhus, tennis, badminton, fotboll och basketbana m.m. - Kvällsaktiviteter & utflykter ingår i alla kurser!

Kurs: Engelska + sport | 12-17 år Kursprogram, från 2 veckor - Campus eller familjeinkvartering • Engelska: 15 tim/v • Sport-aktiviteter: 15 tim/v Badminton, basket, volleyboll, bordstennis, soft boll, promenader, videolektioner, kwick cricket samt massor av annat kul. Val av extra sport : • Tennis - 4 tim/vecka • Ridning - 3 tim/vecka • Vattensporter - 6 tim/vecka • Golf - 6 tim/vecka

Kurs: Engelska + aktiviteter | 15-17 år Kursprogaram från 2 veckor - Campus eller familjeinkvartering • Engelska: 15 tim/v • Aktiviteter: 15 tim/v Drama, musik, konst, data aktiviteter, play station spel, American pool, engelska konversationer, promenader, filmer, strand lekar, samt en av följande aktiviteter per vecka: minigolf, “pitch and putt”, båttur, “ten-pin bowling” eller boule.

Swanage ligger vid sydkusten, ca två och en halv timme från London. En populär kuststad med långa inbjudande sandstränder och häpnadsväckande utsikter.

Kurs: Engelska + aktiviteter & utflykter | 15-17 år Kursprogram, från 2 veckor - Campus eller familjeinkvartering • Engelska: 15 tim/v • Aktiviteter & Utflykter: 5 eftermiddagar/vecka Klättring, mountainbikes, zorbing (att rulla runt i en stor plastboll), Paint ball, kanot, kayaking, havsfiske, laserspel, go-kart, bågskytte, fäktning,

- Spännande aktiviteter!

6

Swanage

Blue Pool (naturpark), besök städer som Bournemouth, Dorchester, Poole Quay, till Monkey World eller Corfe Castle, Lulworth Cove och Durdle Door - Jurassic Coast.....& mycket mer!

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


ENGELSKA 10-13 år & 14-16 år

| Cambridge

SKOLAN Cambridge Academy Hög kvalitet på undervisning med engagerade lärare som motiverar och ser till att eleverna väljer aktiviteter som roar och stimulerar. Kurserna genomförs vid internatskolor, i små städer strax utanför Cambridge i en fantastisk miljö med swimmingpool, sporter och kreativa lekar. De olika kurserna nedan genomförs vid separata internatskolor. Få en händelserik sommar med nya internationella vänner!

Kurs: Teenagers English Course | 14-16 år Kursprogram, 2 eller 4 veckor - boende vid internatskola • Engelska: 20 tim/v • Aktiviteter & Kvällar Tennis, basket, volleyboll, fotboll, musik, konst, drama, teckning, sång, dans, disco, talangtävlingar, filmer, spelkvällar och tema partyn. Du behöver inte oroa dig, du kommer att vara sysselsatt och dessutom gör du allt på engelska • Utflykter London, Cambridge eller Oxford.

Kurs: Juniors English Course | 10-13 år Kursprogram, 2 eller 4 veckor - boende vid internatskola. • Engelska: 12,5 tim/v • Aktiviteter & Kvällar Tennis, volleyboll, bollsporter, cricket eller rugby, konst, aerobics, T-shirt-painting, ansiktsmålning, konsthantverk, lekar och spel, bio, ten-pin bowling, tema partyn, skattjakt, frågetävlingar, karaoke • Utflykter London och Cambridge.

Seriösa kurser i engelska kombinerat med roliga aktiviteter!

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se

Cambridge

7


English Language & Sports Camps | 10-16 år Boende i vackert belägna Campus - 3 olika kursorter att välja mellan

SKOLAN - Exsportise Sporter är ofta en viktig del i unga människors utveckling. Lagarbete, motivation och vänskap är faktorer som ingår i de flesta sporter. Här får du en kombination av undervisning i engelska samt att praktisera engelska i den valda sportträningen. Fantastiska campus vackert belägna i tre olika internatskolor i historiska byggnader:

Clayesmore School: ligger i hjärtat av Dorset, inte långt från Bournemouth eller Southampton.

Oundle School: ligger i en pittoresk stad inte långt från Cambridge.

Här får du hög kvalitet på undervisning i engelska som är godkänd av the British Council.

Seaford College: ligger i västra England nära Brighton på sydkusten.

Kurser: Engelska + sportträning | 10-16 år Kursprogram, 1 till 4 veckor - boende i Campus • Engelska: 15 lektioner/vecka Under förmiddagar eller eftermiddagar, beroende på val av sport. • Sportträning: ca 15 lektioner/vecka Du kan välja någon av följande sporter, alla finns på olika nivåer: Basketboll: Dans: Fotboll: Golf: Ridning: Simning: Tennis:

Teknik, kraft, snabbhet & säkerhet. Pop, jazz & urban. Med Arsenal Soccer Schools. Teknik, etikett & regler. Lämpligt upp till en mellannivå. Tävlingspool vid Clayesmore, kvalificerade tränare - tävlingssim. Alla aspekter av spelet.

• Aktiviteter På kvällar och helger finns program för att ha kul t ex disco, dansuppträdande, karaoke eller spel. • Utflykter Lördagar är ”fun days” vid någon nöjes- eller äventyrspark. Söndagar är kulturella dagar med utflykt till sevärdheter i t ex London, Brighton, Bournemouth eller Cambridge.

8

Engelska & Sport

Lär dig engelska genom ditt sportintresse - träna dans, tennis, fotboll, hockey, golf, simning, ridning, rugby eller basket med en professionell coach samtidigt som du förbättrar din engelska!

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


Historisk miljö & Atmosfär!

ENGELSKA 13-16 år & 15-18 år

| Shrewsbury

SKOLAN - Severnvale Academy Den medeltida staden Shrewsbury ger ungdomar en positiv erfarenhet av England. Här finns ett väl utformat program, små klasser, individuell uppmärksamhet, en bra balans mellan lektioner och aktiviteter, för att hjälpa eleverna att lära sig snabbt och att ha kul. Ständig tillsyn från engagerade lärare. Inkvartering i väl utvalda familjer, skolan har en egen buss för alla studenter som bor mer än 10 min. promenad från skolan. Kurs: Express English | 15-18 år Kursprogram, från 2 veckor - familjeinkvartering • Engelska: 20 lektioner/vecka 8 lektioner aktiva kommunikationsövningar • Aktiviteter & Utflykter Sevärdheter som Alton Towers, Warwick Castle, Lilleshall National Sports Centre, Manchester United fotbollsklubb, besök i Chester och Snowdonia, vad gjorde King Arthur och Shakespeare här? Sport och shopping.

Shrewsbury ligger centralt i England, mellan Birmingham & Manchester. Staden ligger vackert på landsbygden, idealiskt för avslappning, cykling och sport. Shrewsbury är Englands bäst bevarade historiska stad med över 1500 år bakom sig.

1 heldag för utflykter + 2 halva dagar med utflykter, aktiviteter eller sporter

Kurs: Starline English | 13-16 år Kursprogram, från 2 veckor - familjeinkvartering • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter Som ovan (Express English) + 2 extra halvdagar med utflykter, aktiviteter eller sporter

Cambridge

13-17 år - klassisk universitetsstad

SKOLAN - EC En väl organiserad skola centralt i Cambridge med ungdomskurser av hög kvalitet på lektioner och aktiviteter. För dig som vill prova på att studera i en klassisk universitetsstad med boende på residens i centrala Cambridge och gångavstånd till skolan. Kombinera seriösa studier med roliga aktiviteter. Du väljer själv hur intensivt du vill plugga.

Kurs: Classic Cambridge | 13-17 år Kursprogram, från 2 veckor - Universitetsresidens eller familj • Engelska: 20 eller 30 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter “Punting-båttur” vid floden Cam, Bowling, Salsa Night, BBQ, Frågetävling, Biokväll, Picnic & Sport, Shopping, Utflykt till London, Cambridge & mer!

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se

Välj hur intensivt du vill studera, 20 eller 30 lektioner engelska per vecka!

Cambridge Shrewsbury

9


Ilfracombe | ENGELSKA 8-11 år & 12-17 år SKOLAN - Country Cousins En mycket trivsam skola som drivs av en familj, som är engagerade och tar väl hand om deltagarna. Kvalificerade lärare och inkvartering sker i väl utvalda värdfamiljer. Du väljer att kombinera din kurs i engelska med någon av sporterna nedan.

Gruppindelning efter ålder och språknivå.

Kurser: Engelska + Sport & Aktivitet | 8-11 & 12-17 år Kursprogram, från 2 till 6 veckor - familjeinkvartering • Engelska: 12, 15, 18 eller 21 lektioner/vecka • Sport & Aktiviteter 6 timmar vald sport/aktivitet vid 2 eller 3 tillfällen/ vecka.

Kombinera din kurs i engelska med din favorit sport - eller prova något nytt!

Dessa aktiviteter är ett medel för att stimulera språkanvändningen, lära känna nya vänner och ha kul samtidigt som du praktiserar den sport du intresserad av. Välj mellan dessa sporter & aktiviteter: Adventure Sports Paddla kanot, surfning, simning, mountain bike, quad biking, fäktning m.m. Ridning Ridlektioner, för nybörjare eller mer avancerad. Tennis Tennisträning och övningsmatcher. Balett och modern dans Kreativ dans för både tjejer & killar, 9 tim/ vecka. Fotboll Träning av en erfaren fotbollstränare och övningsmatcher. Golf Träning med en professionell golftränare, med tillgång till en fantastisk 18 håls bana i ett vackert landskap. Surfing Surflektioner, du lär dig teknik, paddling och hur du hanterar surfbrädan på vågorna. Aktiviteter & Utflykter Aktiviteter och spännande utflykter ingår i programmet tex: utflykt till Exeter, BBQ, lagsporter, disco m.m. I närheten av skolan ligger en inomhus simbassäng, tennisbanor, golfbanor och bordtennis.

10

Ilfracombe

Ilfracombe ligger vid Atlantkusten norr om Devon. En typisk sommarstad, med stränder, klippor och grottor i ett spännande landskap.

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


ENGELSKA 11-16 år

| Bournemouth, Blackburn, Bolton, Bude

SKOLAN - Inlingua Vacation Programmes

Kurs: English PLUS Adventure Activities | 11-16 år

Här ger vi dig en möjlighet att komma till intressanta och unika platser i England, där du har roligt i en trygg miljö och får utveckla både din engelska och olika sporter. • Kursen i engelska + fotbollsträning genomförs i äkta fotbollsmiljö norr om Manchester. • Kursen i engelska + äventyrsaktiviteter genomförs vid havet i Cornwall.

Kursprogram, från 2 veckor - boende i Campus I Bude kombinerar du seriösa lektioner i engelska med sommarsporter och äventyrsaktiviteter. • Engelska: 20 lektioner/vecka • Äventyrsaktiviteter: 5 halva dagar/vecka surfing, body boarding, mountain boarding, mountain biking, kajak, kanot, klättring, höga rep, abseiling.

Engelska + Fotbollsträning i fotbollsklubbens hemarena, Blackburn Rovers eller Bolton Wanderers.

• Aktiviteter & Utflykter Disco, karaoke, tema kvällar, talang show, fotboll. En heldagsutflykt per/vecka.

Kurs: English PLUS elite Football | 11-16 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i familj. Hemarena för den engelska fotbollsklubben Bolton Wanderers, är platsen för kursen som är avsedd för den mer seriöse fotbollsspelaren. Fotbollsträningen genomförs av Bolton Wanderers FC Youth Academy. Här krävs ett intyg från din tränare i Sverige att du spelar regelbundna matcher.

Välj att kombinera studierna i engelska med äventyrssporter eller fotboll!

• Engelska: 20 lektioner/vecka • Fotbollsträning: 3 x 2,5 tim/v leds av Boltton Wanderers FC Youth Academy. • Aktiviteter & Utflykter Som kursen “English PLUS Football”.

Kurs: English PLUS Football | 11-16 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i familj. Den engelska fotbollsklubben Blackburn Rovers stadium är platsen för såväl kursen i engelska som fotbollsträningen. • Engelska: 20 lektioner/vecka • Fotbollsträning: 3 x 2,5 tim/v som leds av kvalificerade ungdomstränare från Blackburn Rovers FC. • Aktiviteter & Utflykter Tävlingsmatch, BBQ, simning, filmkväll, frågetävling i lag om fotboll, fotbollsspel, vänskapsmatcher mot lokala lag. Utflykt: Manchester, Liverpool eller Blackpool.

Bournemouth

10-12 år & 13-15 år

Programmen är anpassade till respektive åldersgrupp.

SKOLAN - Anglo Continental En skola som under många år har byggt upp sitt förtroende genom att ge mycket bra undervisning, väl organiserade program med säkerhet och service. Dessutom är Bournemouth en av de populäraste städerna vid sydkusten med en fin sandstrand. Kurs: Engelska + sport & kreativa aktiviteter | 10-15 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i campus eller familj. • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Skattjakt, karneval, bollsporter & spel, lagtävlingar, dans, disco, musik, karaoke, shoppingtrip, utflykter till bla, London, Bath, Winchester, Safari park...& mycket mer!

Bournemouth, Blackburn, Bolton & Bude

11


Malta | ENGELSKA

Norra ön, utsikt mot Gozo 13 - 17 år

SKOLAN - EC En väl organiserad skola med ungdomskurser som kombinerar hög kvalitet på lektioner och aktiviteter. Kursen utnyttjar klimatet, kusten och det kristallklara vattnet i Medelhavet och ger ett exklusivt program i engelska som är lämpligt för aktiva och äventyrliga tonåringar.

Kurs: Engelska & Äventyr MALTA | 13-17 år Kursprogram, från 2 veckor - boende vid hotell-campus • Engelska: 20 lektioner/vecka. • Aktiviteter & Utflykter Welcome Party, utflykt med båt till Comino & besök “Sea Caves”, Scuba Diving, Kayaking Tour, Go-Kart, Snorkeling Expedition vid “the Blue Lagoon”, båtturer och bad, shopping i Valleta, vattensporter, ridning, beach BBQ, International Party & mycket mer! Extra val av aktiviteter sportdykning, seglingskurs, heldagstur till Sicilien.

St. Paul´s Bay 12-17 år SKOLAN - Bell International Högsta kvalité på undervisning och aktiviteter, förlagd till ett college i St Paul’s Bay på norra Malta. Här bor du i en fin miljö med sportfaciliteter som gym, swimmingpool inomhus och en volleyboll-bana. För den som är intresserad av att uttrycka sig kreativt finns en dansstudio, inspelningsstudio och rum för att utöva teater och musik.

Kurs: English Discovery Malta | 12-17 år Kursprogram, 1 till 8 veckor - boende i college-campus. • Engelska: 20 lektioner/v • Sport & aktiviteter: 12 tim/v • “Upptäckar-aktivitet”: 6 tim/v, du väljer en extra aktivitet, musik, teater, dans, sport, konst & design, språkliga övningar, kampsporter m.m • Aktiviteter & Utflykter Brett program med spännande aktiviteter och utflykter.

St. Paul´s Bay 8-13 år SKOLAN - EC Kursen är belägen vid en idealisk plats, som erbjuder fina stränder, en trygg omgivning och garanterat solsken! Delas in i grupp efter ålder och språknivå.

Kurs: Junior Summer Camp | 8-13 år Kursprogram, från 2 veckor - boende vid hotell-campus. • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Malta-tur & bad, videokväll & spel, djurpark, vattensporter, disco, kryssning, kreativa aktiviteter, bio, bowling, “Splash and Fun”, besök Mdina, olika sporter, shopping & mycket mer aktiviteter!

12

Malta

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


London, Malta, Cambridge eller Bournemouth Engelska för äldre tonåringar, 16 - 20 år

LONDON

CAMBRIDGE

16-20 år

16-20 år

SKOLAN

SKOLAN

Vill du uppleva en språksemester tillsammans med andra internationella ungdomar i den pulserande storstaden? Kursen erbjuder studier i engelska på vår centrala och nyrenoverade skola i trendiga Covent Garden i London, med boende på centralt residens. Kursen passar dig som vill vara självständig och ha mer egen tid för att utforska London.

Vår väl etablerade skola har genomfört dessa sommarkurser de senaste 37 åren. Kursen genomförs i centrala Cambridge i byggnader från 1880-talet, som tillhör universitetet. Skolan är omgiven av trädgårdar och pittoresk miljö!

Kurs: Free Style London | 16-20 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i residens • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Välkomstparty, British Museum, Trafalgar Square and National Gallery, South Bank River Walk, Salsa Dancing and Party Night, Shopping at Knightsbridge and Harrods, Sports, Thames River Boat Day Trip to Greenwich, Big Ben m.m

MALTA St. Julian

Kurs: Engelska i klassisk universitetsmiljö | 16-20 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i universitetsresidens • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Kurs för dig som vill uppleva universitetsmiljön och känna dig lite oberoende - men ändå ha fullt aktivitetsprogram inkluderat i kursen.

16-20 år

SKOLAN Vill du uppleva en språksemester tillsammans med andra internationella ungdomar på ön Malta i Medelhavet? Kursen erbjuder engelska studier i kombination med sol, bad och roliga upplevelser. En väl organiserad skola med ungdomskurser av hög kvalitet på lektioner och aktiviteter.

Kurs: Free Style Malta | 16-20 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i hotell-campus • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Välkomstmiddag, eftermiddagar vid stranden, guidad tur i St Julians, besök i huvudstaden Valetta, salsadans, Malta Experience Show, Waterpark & BBQ på stranden, Water Sports, Boat Party, heldagsutflykt till ön Comino... & mycket mer!

BOURNEMOUTH

16-19 år

SKOLAN - Anglo Continental En skola som under många år har byggt upp sitt förtroende genom att ge mycket bra undervisning, väl organiserade program med säkerhet och service. Dessutom är Bournemouth en av de populäraste städerna vid sydkusten med en fin sandstrand! Kurs: Engelska + Sport & Aktiviteter | 16-19 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i familj • Engelska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Fotboll, basket, jogging, volleyboll, spel, film, badminton, utflykter till bla; London, Bath & Stonehenge, Oxford, Portsmouth, Safari Park.

London, Malta, Cambridge eller Bournemouth

13


Malaga | SPANSKA 16-20 år SKOLAN - Malaca Instituto Vid en av de bästa språkskolorna i Spanien får du seriös undervisning i en perfekt och trivsam miljö med solterasser, swimmingpool och gångavstånd till stranden. Undervisning och aktiviteter är speciellt anpassat för åldersgruppen. Skolan har ett eget residens av hög standard som är omtyckt av studenterna. Kurs: Spanska i Malaga | 16 - 20 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i studentresidens. • Spanska: 15 lektioner/vecka Undervisningen är förlagd till eftermiddagen kl.16:00-19:00. Du har då möjlighet att delta i aktiviteter och sola och bada på förmiddagen. • Aktiviteter & Utflykter Guidad tur genom Malaga, “Welcome party” danslektioner i Sevillana, besök vid tjurfäktningsmuseum, matlagningslektion av Paella, strandaktiviteter, shopping, utflykt med båt, utflykter till vattenpark, “Puerto Marina”, välj: Granada & Alhambra eller Nerja & Frigiliana.

Benalmádena Costa del Sol

14-17 år SKOLAN - Colegio Maravillas

En väl etablerad skola som ligger i ett lugnt bostadsområde. Undervisningen sker i nya och moderna lokaler. Programmet är anpassat till åldersgruppen med lektioner och ett varierat fritidsprogram för att introducera ungdomarna till spansk kultur, sport och levnadsstil. Du har tillgång till cafeteria, sportfält, swimmingpool, datasal och sportutrymmen. Kurs: “Costa del Sol” för tonåringar | 14-17 år Kursprogram, från 2 veckor - Familjeinkvartering • Spanska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Sporter som badminton, fotboll, basketboll, simning, danslektioner i sevillanas, salsa, bio, disco, Tivoli World och utflykter till bla: Granada, Sevilla, Marbella, Mijas eller Ronda.

Malaga - huvudstaden i Costa del Sol (solkusten) - en livlig och solig stad med nästan 326 soldagar per år!

14

Malaga

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


Sevilla, Tarragona eller Vejer de la Frontera Tarragona

13-17 år SKOLAN - IH Centralt i Tarragona, en trevlig kuststad, ca 10 mil söder om Barcelona, finns skolan som organiserat sommarkurser för ungdomar under många år. En idealisk plats för ungdomskurser med sandstränder inom gångavstånd från skolan. Du kan bo på ett universitetsresidens med bra standard eller också i familj.

Kurs: Spanska i Tarragona | 13-17 år

Vejer de la Frontera 14-17 år SKOLAN - La Janda Belägen i Vejer de la Frontera, en liten vit by i Andalusien och inte så långt från havet. Du vistas i en genuin spansk atmosfär med hög kvalitet på undervisning och personlig service. Du bor i en spansk familj på gångavstånd till skolan.

Kursprogram, från 2 veckor - boende i residens eller familj. • Spanska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Välkomstparty, Aquopolis vattenpark, bad, sport och picnic på stranden, karaoke, bowling, eftermiddag för shopping. Heldagsutflykt till Barcelona eller en nöjespark.

Kurs: Spanska i Vejer | 14-17 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i familj. • Spanska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Välkomstparty, promenad och besök vid den romerska akvedukten, sport, spel, fotbollsmatch med lokala ungdomar, besök till stranden med aktiviteter, danslektioner i sevillana, jonglerings-workshop. Utflykt till Tarifa, romerska ruiner och stranden.

Sevilla

14-17 år

SKOLAN - Clic Centralt i Sevilla finns en av Spaniens bästa språkskolor i moderna lokaler, med en patio och takterass. Här får du en perfekt kombination av semester och en språkkurs i spanska tillsammans med ungdomar från andra delar av världen. Du har lektioner på förmiddagar och roliga aktiviteter på eftermiddagar och kvällar. Kurs: Spanska + aktiviteter i Sevilla | 14-17 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i familj. • Spanska: 20 lektioner/vecka • Aktiviteter & Utflykter Guidad-tur i Sevilla, Reales Alcazares, spansk musik, bad, simning, danslektioner i sevillanas, besök vid Isla Magica (nöjespark), Casa de Pilator (renässanspalats), sporter, utflykt till Cadiz och stranden.

Sevilla, Tarragona eller Vejer de la Frontera

15


Provence | FRANSKA 12-18 år Provence 12-14 år & 15-18 år SKOLAN - Crea Langues Skolan är belägen i en vacker naturpark i Verdon-dalen. Du vistas största delen av tiden i naturen med olika aktiviteter. Skolan har anordnat kurser i franska för ungdomar och vuxna sedan 20 år tillbaka. Man följer en kommunikativ metod med fokus på aktiv språkträning – learning by doing – med lektioner utanför klassrummet i olika aktiviteter. Olika val av inriktning på kursen finns, se nedan och mer detaljer finns på vår hemsida. Kurs: “Immersion Totale” | 12-14 år & 15-18 år Kursprogram, från 1 vecka - boende på campus. • Franska: 20 lektioner/vecka + val av aktivitetsprogram Aktivitetsprogram • Lär känna Provence, 15-18 år • Segling eller vindsurfing, 15-18 år • Äventyr i Grand Canyon och Cote d´Azur, 15-18 år • Ridning i Provence, 15-18 år • Upptäck Provence för juniorer, 12-14 år

Antibes, Cannes, Hyères SKOLAN Sommarkurs vid Franska Rivieran - en attraktivare plats att lära sig franska på är svårt att finna. Att dessutom ha kul och träffa nya vänner är bra förutsättningar för att förbättra språkkunskaperna. Du kan välja mellan 3 olika städer att tillbringa din sommar. Kurs: Franska vid Rivieran | 9-13 & 14-17 år Kursprogram, från 1 vecka - boende i campus eller familj.

Nice

14-17 år

• Franska: 20 eller 26 lektioner/vecka + aktiviteter och utflykter • Aktivitetsprogram Utflykter till sevärdheter och städer i omgivningen, disco, sporter, spel, sola & bada. I Hyères kan du t ex välja ”Franska + Segling.

SKOLAN - Azurlingua En väl etablerad skola med bra organisation och undervisning. En bra kombination av studier i franska med semester vid Medelhavet där du bor på ett internationellt campus med allt samlat inom ett område och träffar ungdomar från olika länder. Kurs: Sommarkurs i Nice | 14-17 år Kursprogram, från 1 vecka - boende i campus. • Franska: 20 alt. 30 lektioner/vecka • Aktivitetsprogram Fotboll, basket och beach-boll, video, teater workshop, dans workshop, introduktion till ”Material Art”, konstmuseum (Chagall, Matisse). Utflykter t ex till Grasse, St Paul de Vence, Monaco eller Antibes.

16

Franska i Provence

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


10-16 år, 16 + ITALIENSKA

| Rom Rimini Lignano Rom - vid kusten

från 16 år

SKOLAN - Dilit Ett unikt program med kurs och boende i ett vackert natur- och turistområde vid en Country Club, ett stenkast från havet utanför Rom. Undervisning och organisation av språkprogrammet genomförs av en av Roms främsta språkskolor. Kurs: Italienska | från 16 år Kursprogram, från 2 veckor - boende i campus.

Lignano - norr om Venedig 10-16 år

• Italienska: 20 lektioner/vecka • Aktivitetsprogram Ett stort utbud av aktiviteter, sport, disco både inomhus och utomhus, levande musik och karaoke. Här finns bl a tennisbanor, utomhusbio, swimingpool, planer för fotboll och volleyboll, strandaktiviteter, sol & bad, cykeluthyrning m.m.

SKOLAN Ett fullt utrustat campus beläget i pinjeskogen ovanför stranden, en utmärkt plats för en aktiv sommarvistelse med lektioner i italienska, bad, sporter och spel. Lärare och ledare tillgängliga dygnet runt Kurs: Italienska i Lignano | 10-16 år Kursprogram, från 1 vecka - boende i campus. • Italienska: 24 lektioner/vecka + aktiviteter och utflykter. • Aktivitetsprogram Sporter som tennis, volleyboll, simning, fotboll, ridning, kreativa aktiviteter. På kvällarna disco, utebio, grillparty på stranden mm. Utflykter till t ex Venedig, Trieste, Verona.

Rimini från 16 år SKOLAN Rimini är en livlig kuststad med milslånga sandstränder som lockar många italienska turister. Vår skola i Rimini är centralt belägen nära stranden i fräscha lokaler. Inkvartering i familj eller i studentlägenhet nära skolan. Kurs: Italienska i Rimini | från 16 år Kursprogram, från 1 vecka - boende i studentlägenhet/familj • Italienska: 20 eller 25 lektioner/vecka • Aktivitetsprogram Skolans program erbjuder middagar, sporter och utflykter till närliggande städer och byar. Lång sandstrand finns för bad, sol och vattensporter/aktiviteter m.m.

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se

Rom Rimini Lignano

17


TYSKA 10-19 år

Tyskland

| SKOLGRUPPER | FAMILJEKURSER

10-19 år

SKOLAN Vill du åka till Tyskland i sommar och lära dig tyska i internationella grupper, med ungdomar från olika länder? Du kan välja mellan 7 olika platser i Tyskland, t ex Berlin, Potsdam, Löwenstein eller i Alperna utanför Munchen.

Skolgrupper ALTA kan skräddarsy ett program som passar era önskemål. Programmet kan bestå av språklektioner med speciellt upplägg efter intresse och ämne med aktiviteter, sporter och studiebesök. Kurserna kan genomföras under vår eller höst tillsammans med lärare eller ledare.

Kurs: Sommarkurs i tyska | 10-19 år

Språkkurser med flexibel service för grupper

Kursprogram, från 1 vecka - boende i campus

Vi erbjuder kurser i engelska i England eller på Malta, spanska i Spanien eller franska i Frankrike eller tyska i Tyskland.

• Tyska: 20 lektioner/vecka + aktivitetsprogram

Kontakta oss för information!

•Aktivitetsprogram Varierar beroende på kursort, t ex sporter, konst, dans, musik, video, sightseeing, utflykter, multi-sporter, tennis, ridning, vattensporter, foto, web-design.

En språksemester med familjen Gör ett lärorikt äventyr tillsammans – lär er engelska eller spanska! Barnen och ungdomarna följer en kurs med jämnåriga. Föräldrar kan ta en kurs tillsammans med vuxna eller vara lediga medan barnen deltar i språklektioner och aktiviteter. Här nedan är exempel på kursorter för engelska och spanska: Kursorter för engelska Ålder (för barn- och ungdomskurser) Malta Brighton Bournemouth Cambridge Ilfracombe Kent Shrewsbury Irland

7-13 och 13-17 år 13-17 år 10-15 år 13-17 år 8-16 år 12-15 år 13-17 år 10-17 år

Kursort för spanska Malaga

14-17 år & 16-20 år

Vänligen se vår hemsida eller kontakta oss för ytterligare information.

18

Tyska, skolgrupper & familjekurser

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se


Så här anmäler du dig SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG

När du har bestämt dig för vilken ort och kurs du vill åka till fyller du i vår anmälan. Du fyller i vår blankett för anmälan, antingen här nedan, eller direkt on-line på vår hemsida www.alta-abroad.se. Blanketten kan även skrivas ut och skickas till oss på Alta per post eller fax. Våra kontaktuppgifter hittar du på sista sidan. Observera att det finns inget sista anmälningsdatum, men det gäller att vara ute i god tid för att få den kurs och inkvartering och eventuella tillval man önskar. Kurserna är populära och vissa blir fullbokade snabbt.

BEKRÄFTELSE OCH BETALNING

När vi har mottagit din anmälan får du bekräftelse och faktura från oss. Betalning ska oftast ske 4-6 veckor före kursstart.

AVBESTÄLLNING OCH FÖRSÄKRING

Försäkring och avbeställningsskydd är inkluderat i kurspriset på ett flertal kurser. Se information vid respektive kursbeskrivning på vår hemsida. I annat fall erbjuder vi avbeställningsskydd och försäkring via Gouda Reseförsäkringar. I övrigt se våra Villkor för anmälan och avbeställning i Prislista eller på vår hemsida under Viktig information.

RESA OCH TRANSPORT

Flygresan är inte inkluderad i priset. Du bokar själv flyget och kan då välja flygbolag och pris enligt önskemål. För ungdomar under 15 år rekommenderar vi att flygresan bokas med ledsagning. ALTA ger dig gärna råd om lämpligt flygbolag till den valda kursorten. Flyget bokas när du fått bekräftelse på din inbokning. När du har bokat flyg meddelar du oss flygdetaljerna via e-post eller vår blankett ”Flyginfomation”.

DATUM OCH PRISER

Kursstarter och priser finner du på vår hemsida vid respektive kursbeskrivning. En samlad prislista finns att ladda ner: www.alta-abroad.se

ANMÄLAN PERSONUPPGIFTER Förnamn

Efternamn

Adress

Postnr/Ort

Personnummer

| Medborgarskap

E-postadress

Telefon/hem

Mobiltelefon

Kontaktperson i Sverige (anhörig)

Kontaktpersons telefon

KURSUPPGIFTER Språk

Kursort

Kursnamn/kurstyp

Kurslängd

| Startdatum (ÅÅMMDD)

Övrig information

INKVARTERING I de flesta ungdomskurser är inkvarteringen redan bestämd i kurspaketet. Du behöver endast kryssa för önskad form av inkvartering om kursen har flera alternativ att välja mellan: Familj

Campus / Studentresidens

Allergier/mediciner/speciella intressen eller annat som är viktigt att veta:

MIN SPRÅKNIVÅ Tidigare studier i språket:

Nuvarande nivå:

Jag har läst och accepterar villkoren för min anmälan (se hemsida eller separat information om vilkor):

Ort/Datum

| Underskrift (målsmans underskrift om du är under 18 år)

Anmälningsblanketten kan du skicka per post, fax eller e-mail. adress & kontaktuppgifter se baksidan av katalogen

Datum, priser och mer information på www.alta-abroad.se

Så här anmäler du dig

19


Engelska, Franska, Spanska, Italienska, Tyska för dig mellan 8 - 20 år

alta

Språkresor studier världen runt

alta-abroad.se

alta alta-abroad.se

ALTA - Språkresor Sickla industriväg 7 | 131 34 Nacka | Tel/fax 08-570 194 80 Epost info@altasprakresor.se | www.altasprakresor.se

Alta Språkresor_Sommarkurser Ungdomar  

Språkresor för ungdomar 10-20 år under sommaren

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you