Page 1

... udvikles sammen med vores sponsorer


2


Aarhus Festuge I ti sensommerdage hvert år samles byens kulturelle kræfter om at udfordre hverdagen og hjernecellerne gennem fremadskuende oplevelser, man kun kan opleve ét sted, én gang; nemlig i Aarhus under Festugen.

500.000 gæster og flere end 1.000 arrangementer fordelt på ti dage betyder, at man ikke er i tvivl om, at der er fest, når man bevæger sig rundt i Aarhus under Festugen. Aarhus Festuge blev afholdt første gang i 1965. H.M. ­Dronning Margrethe II er protektor for Festugen, og Festugens bestyrelsesformand er den til enhver tid siddende borgmester.

Kort fortalt kan Festugen beskrives med disse ord: Enestående Vi vil overraske og udfordre Festugens gæster ved at satse på det enestående. På forkant Aarhus Festuge præsenterer kunst og kultur, som pejler tidens tendenser og peger i den retning, vores verden bevæger sig. Begejstring Udover at præsentere kulturtilbud af bedste kvalitet er Aarhus Festuge også en tilstand og en stemning. Festugen får byen til at summe af begejstring over det, vi ser og oplever, og i det hele taget over at være i Aarhus.

3


Festugens 50-års jubilæum 29. august-7. september 2014 afholdes den 50. udgave af Aarhus Festuge. Jubilæet markerer vi ved at bringe årets festuge op i en hidtil uset skala.

Det sker under temaet ‘Same but different’, hvor Aarhus vil være centrum for en lang række ­arrangementer inden for musik, arkitektur, scenekunst, g ­ astronomi og meget, meget mere. Festugen bliver helt som den plejer – og så alligevel slet ikke.

4


5


14

6


Arkitekturfestivalen 1:1 Den første udgave af Aarhus Festuges arkitekturfestival for ­midlertidige byrum 1:1 løber af stablen i 2014. Festivalen bliver til i samarbejde med arkitekter, designere, Aarhus Kommune samt byens erhvervsliv og ­synliggøres flere centrale steder i byen, bl.a. i Musikhus­parken, i Rådhusparken og på Banegårdspladsen.

Grundtanken bag 1:1 er at præsentere arkitektur, der stiller væsentlige spørgsmål – med national såvel som international relevans – til den byudvikling, Aarhus gennemgår, og som for en stund ændrer folks tilgang til byen og til hinanden.

7


Europas højeste springvand På havnen skaber Festugen i samarbejde med blandt andre Grundfos og AVK E ­ uropas højeste springvand – til fascination, til begejstring og ikke mindst for at sætte fokus på byens nye smukke havneareal. Med sine 150 meter vil springvandet på ­spektakulær vis knejse højt over den aarhusianske skyline.

8


9


10


Kæmpe åbningskoncert I anledning af 50 års jubilæet afholder vi en stor officiel åbnings­ koncert med overskriften ‘Åbent hus’. Vi håber, at 25.000 gæster vil møde frem, når tv-2 og Thomas Helmig går på scenen sammen med musikalske gæster fra hele verden.

Den tre timer lange koncert bliver både overraskende og enestående – helt i tråd med Festugens værdier.

11


Festugens netværk Som sponsor for Festugen får du adgang til Festugens netværk, der året rundt inviteres til særlige arrangementer med Aarhus Festuges bestyrelsesformand, borgmester Jacob Bundsgaard, som vært.

Borgmesteren er også vært, når Festugen inviterer dig til byens største fest – Festugens gallaåbning – hvor Festugens protektor H.M. Dronning Margrethe II deltager sammen med erhvervsliv, diplomater og politikere fra hele landet.

12


13


14


Samarbejder De store og spændende muligheder opstår, når et samarbejde bliver aktiveret intelligent. Det kræver gode ideer, der ikke blot er sjove for at være sjove eller taget ud af den blå luft. Ideerne skal give mening og have relevans. Aarhus Festuges udgangspunkt er, at alle virksomheder har forskellige behov og ønsker, og de skal aktiveres forskelligt for at få det optimale ud af et samarbejde.

Vi har fx været vært for Microsofts danske lancering af den allerførste Xbox. Vi har sammen med Carlsbergs husbryggeri ­Jacobsen lavet bryggeriets første event-øl nogensinde. Vi har arrangeret sommerfester med international standup og kunde­arrangementer med syngepigerne fra Bakken, og da Vestas ønskede at sætte fokus på den internationale certificering ­WindMade, sprang Festugen ud som verdens første 100 % ­vinddrevne festival.

15


Aarhus Festival for Expats Byens internationale medarbejdere fejres hvert år under ­Festugen med en stort anlagt reception. I 2013 blev Aarhus ­Festival for Expats lavet i samarbejde med International ­Community, Grundfos, Arla og Aarhus Universitet. Receptionen er en oplagt og anderledes mulighed for at byde sine ­internationale medarbejdere velkommen og vise dem, hvad Aarhus har at byde på.

Hvert år deltager flere og flere expats, og i 2013 var vi 800 ­personer til receptionen. Stemningen er høj, og der snakkes på kryds og tværs – og på alle sprog.

16


17


18


Kontakt Anders Dahlstrup Sponsorchef 29 20 94 81 anders@aarhusfestuge.dk

Kristine Kloch Jeppsen Fundraiser 87 30 83 06 kristine@aarhusfestuge.dk

19


aarhusfestuge.dk

Aarhus Festuge udvikles sammen med vores sponsorer