Page 50

Kalenteri

Palkitut

19.12. klo 18 ja 20 RISTO NIEMISELLE KUNNIAPALKINTO — Perustieteiden korkeakoulun dekaani, professori Risto Nieminen palkittiin Jenny ja Antti Wihurin rahaston kunniapalkinnolla, jonka suuruus on 30 000 euroa. Palkinto myönnettiin tunnustuksena merkittävistä ansioista tieteellisessä tutkimuksessa ja suomalaisessa tiedeyhteisössä. Nieminen on tehnyt uraauurtavaa tutkimusta nanotieteiden ja -teknologian sekä materiaalifysiikan laskennallisen mallinnuksen alalla. Hän on myös toiminut aktiivisesti erilaisissa kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä. Lisäksi Nieminen toimii Millenium Technology Prize -palkinnon valintakomitean jäsenenä ja Tiedonjulkistamisen neuvottelukunnan puheenjohtajana.

MATTI ROSSILLE MILLENNIUM DISTINCTION AWARD — Tieto- ja palvelutalouden laitoksen professori Matti Rossi palkittiin Tekniikan Akatemian Millenium Distinction Award -tunnustuksella. Se myönnettiin avoimen lähdekoodin käytön edistämisestä Suomessa ja kansainvälisesti. Millennium Distinction Award -tunnustuksella tuodaan esiin suomalaista osaamista viimeisimmän Millennium-teknologiapalkinnon voittajan alalta. Rossin tutkimusryhmä on vuodesta 2005 alkaen tutkinut avoimen lähdekoodin ja avoimen datan liiketoimintamalleja EU:n ja Tekesin rahoittamissa projekteissa.

Polyteknikkojen Kuoron Joulu, johtaa Saara Aittakumpu Johanneksen kirkko, Korkeavuorenkatu 12, Helsinki Liput: 27/20/13 e, kuorolaisilta ja Lippupisteestä Joulukonsertti.fi

19.12. klo 19 ja 21.30

KYL:n perinteiset joulukonsertit, johtaa Matti Apajalahti, solistina Tuuli Takala, urkurina Anna-Maria Lehtoaho Temppeliaukion kirkko, Lutherinkatu 3, Helsinki Liput: 20/14 e, alle 12-v. ilmaiseksi, kuorolaisilta, ovelta ennen konserttia tai Tiketistä.

2014 13.1. klo 12

Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun vuosijuhla ja professorien avajaisluennot Mediakeskus Lume, Hämeentie 135 C, Helsinki

16. – 18.1.

Tekniikan päivät, teemana ilma Dipoli, Otakaari 24, Espoo

SVEN BOSSUYTILLE AKATEMIAPALKINTO — Suomen Akatemia myönsi vuoden 2013 Akatemiapalkinnon akatemiatutkija, professori Sven Bossuytille koneenrakennustekniikan laitokselta. Akatemiapalkinto myönnetään tutkijalle, joka on työssään osoittanut poikkeuksellista tieteellistä rohkeutta, luovuutta tai ennakkoluulottomuutta. Bossuyt on osoittanut tieteellistä rohkeutta ja kunnianhimoa vaihtamalla tutkimusalaansa fysiikasta materiaalitieteeseen, matematiikkaan ja kokeelliseen mekaniikkaan. Tällä hetkellä hän keskittyy metallisten lasien ja digitaalisen kuvakorrelaation tutkimukseen.

N. ASOKANILLE GOOGLE RESEARCH AWARD — Tietotekniikan laitoksen professori N. Asokanin johtama tietoturvaa koskeva Contextual Security -tutkimusehdotus on saanut arvostetun Google Research Award -palkinnon. N. Asokanin ehdotus on laadittu yhdessä professori Nitesh Saxenan kanssa, joka työskentelee Alabaman yliopistossa Birminghamissa. Googlen tutkimuspalkinnot ovat yksivuotisia apurahoja, joita Google myöntää akateemisten tutkijoiden tekemälle uraauurtavalle tutkimukselle ympäri maailmaa. Asokan ja Saxena jakavat 50 000 dollarin palkinnon ja käyttävät sen kontekstuaalisen tietoturvan alaan kuuluvan tutkimusohjelman valmisteluun.

Kuvat: Anni Hanén ja Adolfo Vera

50 / AALTO UNIVERSITY MAGAZINE 09

7.3.

Naistenpäivän seminaari Kauppakorkeakoulu, Runeberginkatu 14–16, Helsinki

3. – 6.4.

Alumnimatka Pariisiin Vietä pitkä viikonloppu keväisessä Pariisissa kiinnostavan ohjelman ja hyvän matkaseuran parissa. Liity alumnimatkan viestintälistalle Alumninetissä, niin saat lisätietoja ensimmäisten joukossa.

Lisätietoa tapahtumista: aalto.fi | alumninet.aalto.fi

Profile for Aalto University

Aalto University Magazine 09  

The Aalto University Magazine issue 09 deals with questions related to health care.

Aalto University Magazine 09  

The Aalto University Magazine issue 09 deals with questions related to health care.