Twins Club Bredene - Zomermagazine 2019

Page 1

All Year Magazine 2019 76 pages about Twins Culture enjoy and surf your mind

CONTENT p. 7 Edito p. 8 Full Member – Short Stay p. 10 Annelies p. 14 New Talents p. 17 Zin in Surf p. 20 Surfschool p. 26 Zeezout heelt alle wonden p. 30 Roxy Fitness p. 36 Onderhoud van een offshore windpark p. 40 Reload aan zee p. 44 Sometimes you win and sometimes you learn p. 48 Ostend Cup – J24 p. 52 Epic Races p. 60 Run, bike & Swim p. 66 Bike Weekend p. 68 Wandelen tussen het wier p. 70 Surfers barEDITO Slechte soep.

Er is veel heisa rond plastic in ons water. Met Prof. Dr. Colin Janssen aan boord bij ons delen wij ratio en kennis. En plus duwt ook Burgemeester Steve Vandenberghe de plastieken kar; dus spelen wij vooraan ook actief mee. Bij de Bredense passage van de Plastic Soup Man, Merijn Tinga, sloot de Noordzee Minister zich markant aan. Merijn zelf kwam via de kustbaan, tuigde zijn board op vlakbij z’n auto, en surfte heel even voor de camera’s en voor onze club. Als scène iets minder sterk dan de boodschap die we met z’n allen voluit en van harte onderschrijven: “Stop met Plastic”. Twins zal vanaf 2020 met overtuging en evenveel plezier alle pet en blik bannen in de verkoop. Terwijl rokers in hetzelfde jaar ook tevergeefs naar asbakken zullen reikhalzen. Peuken en plastic zijn even vies en zonder die rommel helen we strand, zee, lijf én leden. 2019 mag wel niet alleen belerend zijn; neem ook even tijd om dit Magazine, waarin de volledige portfolio van onze sportvereniging is omschreven, zorgeloos door te nemen. En geniet van gezellig sporten. Bij ons, natuurlijk, omgeven door strand, duinen, zon en zee. Op Twins Club staan wij erop dat dit jullie dit plezier voelen in een, door veel mensenhanden geholpen, schone club.

Johan Kindt Twins Club voorzitter@twinsclub.be

6-7FULL MEMBERSHIP Lidmaatschap over een volledig seizoen. Onze Full Members genieten intens van strand en zee. De onbeach service is elke dag van Pasen tot Herfst, in weer én in wind. Laat je omgeven door zilt water en zacht zand. De ledenservice omvat vrije toegang tot de beachclub. Je kan als lid dus gebruik maken van de clublounge op het strand, de sportterreinen en instap-surfmaterialen. Leden kunnen ook een kooi huren en/of intekenen op de verschillende trainingsteams. In de surfers’ bar is er korting voorzien voor leden ouder dan 18 jaar en gebruik van sanitair is gratis.

Prijzen

Full Member (*)

Surplus kinderen van 6 tot 26 jaar

Student

150,-

Individueel lid of één oudergezin

190,-

+ 75 pp

Duo lid of twee oudergezin

290,-

+ 75 pp

Surplus grootouder (**)

Surplus kooi of ligplaats (***)

Surplus kooi en ligplaats

+ 175,-

+ 250,-

+ 80 pp

+ 175,-

+ 250,-

+ 80 pp

+ 175,-

+ 250,-

(*) Meer info vind je op onze site : twinsclub.be >> word lid. Lees ook het intern reglement. (**) Indien je als grootouder nog wenst te sporten, is er een bijdrage van € 40 pp voor een watersportverzekering. (***) Zeilers met ligplaats op het strand maar zonder kooi plaatsen hun tuigen in een houten box achter de boot die boven het zand staat en wordt afgesloten.

SHORT STAY Lid worden voor één dag kan, al dan niet inclusief een les in watersporten. Short members sprokkelen hun dagen aan zee. Kies voor een plek waar je zorgeloos genieten op het strand mixt met plezier in de golven. De beachmaster verwelkomt jullie graag. Dagleden hebben vrije toegang tot de beachclub en kunnen gebruik maken van de clublounge en de sportterreinen op het strand. Ze kunnen tijdens hun daglidmaatschap ook één uur vrij gebruik maken van instap-surfmaterialen. Het short membership Plus omvat aanvullend één uur les in golfsurf/sup of twee uren les in windsurf/patin zeilen. Prijzen

Short Member Basic (11u -17u)

Student

20,-

Individueel lid of één ouder

30,-

Duo lid of twee ouders

50,-

Waarborg (*)

+ 20,-

Surplus kinderen (maximum 3)

Gebruik materiaal Windsurf / Patin (2u per sessie)

Short member Plus (**) Neem tijdens je verblijf een extra les.

+ 20,-

+ € 30,- per uur (1 lesgever tot 5 personen)

+ 10,-

+ 20,-

minimum 1u les: golfsurf – SUP

+ 10,-

+ 20,- pp

minimum 2u les: windsurf – patin zeilen

(*) Er wordt een waarborg gevraagd voor het gebruik van SUP (hardboards), windsurf & Patin à vela. (**) Wie les neemt met meerdere personen, kiest dezelfde discipline. Zeilwagen rijden kan enkel in groepsformule“ANNELIES” Best mogelijk dat je zeewater te koud, boards te hard en wetsuits te nat vindt. Maar maak kort kennis met Annelies en je bent zo vertrokken: in een passend wetsuit, met een knap board op weg naar zalig zeewater.

Vertel eens kort over jezelf Ik ben geboren in het Leuvense. Toen ik 6 jaar oud was zijn we met het gezin verhuisd naar de Verenigde Staten waar ik ongeveer 8 jaar heb gewoond. Eigenlijk wel grappig want we woonden daar toen op een half uur rijden van Santa Cruz in Californië ‘één van de bekendste surfspots’ maar toen was ik nog helemaal niet met surfen bezig. Ik was toen wel al druk in de weer met andere sporten zoals ballet, paardrijden, voetbal,… In het 2de middelbaar zijn we dan terug naar het Leuvense verhuisd waar ik opnieuw wat van alle sporten heb geproefd. Noem het op en ik zal het wss wel ooit gedaan hebben Het is ook daar in de Plas van Rotselaar dat ik op mijn 16de heb leren windsurfen. Uiteindelijk ben ik samen dan met de papa van Mats & Ezra naar de zee gekomen vanuit onze passie voor het windsurfen.

Hoe ben je gestart met je job als lesgeefster op de Twins? Voor ik in de Twins terecht kwam heb ik in Heist gewerkt als jobstudent in de zomervakanties. Via een stage voor mijn bachelor lichamelijke opvoeding in KATHO Torhout (nu VIVES) ben ik dan uiteindelijk in de Twins Club beland. Ondertussen is de club mijn werk waar ik met hart en ziel achtersta. Als ik er niet aan het werken ben, neem ik deel aan alles wat het te bieden heeft: events, een surfsessie, camps voor mijn kinderen, ‘s avonds eten op het strand met mijn gezin,… Het is ook mijn vriendenkring en het voelt intussen

zelfs een beetje aan als ‘familie’.

Ik denk dat ze dat bedoelen

We horen dat je niet alleen op het strand een duracel konijn bent maar ook thuis. Vertel eens hoe een ‘normale’ dag bij jullie thuis verloopt

Ledenservice, schoolsport, trainingen, events op de club. Wat verkies je?

Mijn dagelijkse leven is een rush tussen honden, kinderen, huis, werk en hobby en dit alles bestaat 90% uit sport. Sport als vervoersmiddel, als werk en als vrije tijd met de kinderen. ’S morgens begeleid ik meestal al lopend, Mats en Ezra met de fiets naar school om daarna Ray met de loopbuggy af te zetten in de creche. Afhankelijk van of ik daarna moet werken neem ik de honden al dan niet mee. Boodschappen doe ik vaak onderweg naar huis, dan laden we de buggy en de fietszakken van de jongen vol met onze aankopen om dan ’s avonds een zo gezond mogelijke maaltijd voor iedereen klaar te maken. Soms is het wel wat hectisch, de jongens spelen ook basket en Ezra moet 5x per week naar de kiné. Skip werkt in shiften bij de brandweer in Gent en zelf geef ik 3 avonden in de week ook nog sportles bij Neptunus. Gelukkig krijgen we vaak hulp van mijn moeder of de moeder van Skip waarvoor we heel dankbaar zijn.

Het leuke aan werken op de club is eigenlijk juist dat het zo gevarieerd is Maar als ik echt zou moeten kiezen, dan kies ik de trainingen omdat je daar echt iets kunt opbouwen. Het is super om samen te werken met de Young Guns en ze doorheen het seizoen te zien verbeteren.

Heb je een sport die er bovenuit steekt? Windsurfen in extreme condities, hoe harder de wind en hoe groter de golven hoe beter voor mij. Het gevecht met de natuur en het spelletje met de zee. Maar ik kan ook echt genieten van de rust en eindeloosheid van de zee met cleane golven of bij een flatwater SUP-sessie.

En naar wedstrijden toe, mag ik er vanuit gaan dat je nooit echt competitief bent geweest.

Je zou het DNA van Twins Club in je hebben: weet jij wat dat precies betekent?

Inderdaad wedstrijden hoeven niet echt voor mij, ik schrijf mij de laatste jaren wel af en toe eens in voor een loopwedstrijd. Meestal verloopt dat redelijk goed, want als ik deelneem dan ga ik er natuurlijk wel volledig voor Maar ik zou bijvoorbeeld nooit specifieke trainingen volgen om op te bouwen naar een bepaalde wedstrijd.

Mijn levensmotto is: ‘Het is altijd een goed idee om op het water tegaan’ wat de weersomstandigheden of temperaturen ook zijn.

Mijn favoriete Twins event is de Sea King & Sea Queen (combinatie van zwemmen in zee en lopen in de duinen) 10-11


ENJOY THE POWER OF PLANTS

W IE LO LOR

CA

I

L RA S U T NT NA EDIE GR N

Verwen jezelf met de traditionele kracht van planten en de heilzame werking van fruit. TAO biedt je een assortiment van vier originele en verrassende drankjes. Deze zijn bereid ĵåƋ ĜĹčųåÚĜêĹƋåĹ ÚĜå ģå ĹåƋ Ú±Ƌ ÆĜåÚåĹ Ƶ±±ų ģĜģ ÆåĘŅåüƋå ±±Ĺ ĘåÆƋØ åĹ Ú±Ƌ DŽŅĹÚåų ĩĬåƚųŸƋŅýåĹ of bewaarmiddelen! Hun aangename smaak danken ze aan de natuurlijke kracht van fruiten plantenextracten. De TAO-drankjes zijn caloriearm en verrijkt met vitamines, die u de hele dag lang begeleiden. www.taodrinks.com


Heb je het sportvirus doorgegeven aan je kinderen (Mats, Ezra en Ray)? Ik heb mezelf altijd voorgenomen om ze nooit in een bepaalde richting te pushen maar door hier op het strand op te groeien, veronderstel ik dat ze de vibe van watersport wel automatisch zullen meekrijgen. De aandacht van Mats & Ezra is eigenlijk nu al zodanig gericht op het surfen dat de andere sporten hen een heel stuk minder boeien. Nu spelen ze basket omdat ze van mij in de winter iets anders moeten kiezen maar ik voel dat het jammer genoeg niet altijd met hun volle goesting is.

Je bent ook graag op de club als lid met je gezin. Vallen de mensen je dan niet teveel ‘lastig’ met allerlei vragen? Tgoh wat is lastig vallen? Soms zien de mensen inderdaad niet dat ik daar met mijn gezin ben en dus niet aan het werk ben. Maar ik heb er helemaal geen problemen mee om de eenvoudige vragen te beantwoorden, dat hoort nu eenmaal een stukje bij de job.

En als afsluiter, plan je een trip met de SUP ladies? Misschien niet voor jou? Favoriete boek, film en band? Nee inderdaad niets voor mij

Krijg je in dat hele sportverhaal je man Skip ook gemakkelijk mee?

Meestal lig ik ’s avonds uitgeteld in bed en zo heb ik het ook graag. We hebben geen televisie thuis maar sindskort kijken we heel zelden toch eens naar een film via Netflix. Voor mij hoeft dit niet perse maar nadien ben ik Skip toch vaak dankbaar dat ik door het kijken van een film even tot rust kom in plaats van de hele tijd actief bezig te zijn.

Mijn leven draait echt rond sport dus geen ruimte voor boeken, muziek of televisie.

Haha hoe moet ik dat nu juist verwoorden? Laten we zeggen dat hij weet hoe belangrijk het voor mij is en mij daarin zeer vrij laat wat het voornaamste is. Hem effectief meekrijgen is wat moeilijker Skip was vroeger een jong talent in de basket maar door een zware kwetsuur is hij moeten stoppen. Ik denk dat hij door de pech onderweg nu liever wat meer afstand neemt van sport.

De SUP ladies zijn uitgegroeid tot een leuke sociale bedoening, puur recreatief, hun moment om samen plezier te hebben op het water. De sfeer is het belangrijkste en daar kan ik ook wel van genieten. Net zoals we met de young guns naar Crozon of Vieux Boucau gaan is er momenteel bij de SUP ladies ook vraag naar een meerdaagse trip. We zoeken nu een leuk concept, een plaats en een goed moment. Mijn voorkeur zou een tour op binnenwater zijn waar we met een volgwagen van plaats tot plaats kunnen suppen. Wordt vervolgd ;)

SUP LADIES Vrijdagavond is voorbehouden voor sportieve dames. Samen gezellig afspreken op ’t strand met Annelies en Sarah; met z’n allen het Roxy wetsuit in en met het SUPboard dartel richting zeesop. Goed voor ruim een uur conditie, yoga en fun in één pakket. Go Ladies!

12-13NEW TALENTS Tijd voor een tweede generatie topsurfers met Mats, Jorre en Arthur. Jonge surfers die in de Noordzee hebben leren surfen en met veel plezier en kracht spelen in grotere golven.

Twins begeleidt jongeren vanaf hun eerste kennismaking met golfjes. Jongeren zonder surfervaring kunnen inschrijven voor de “Start to surf” waar je de eerste surftechnieken op een schoolboard aanleert. Wie dit super leuk vindt kan in de zomer een week lang, op zijn niveau, verder leren surfen. Onze surfschool heeft alle soorten boards (tot Giant Sups) die je in alle omstandigheden laten leren. In functie van jouw level kies je voor de “Surfmix of de Allsurf”. En wie veel

14-15

surft op alle soorten golven leert snel. Onze surfschool gaat ook buitenhuis. Voor wie grote golven wil ver van huis zijn stages voorzien in Crozon, Figueira en Vieux Boucau. Het aantal stageweken is beperkt dus, als je op de Noordzee al behoorlijk surft, snel inschrijven voor het echte werk in Bretagne, Zuid-Frankrijk of Portugal. Zo ben je steeds meer klaar voor deelname aan het Belgisch Kampioenschap of misschien

wel de World Junior. Op dit laatste internationaal Surf Event namen de voorbije edities in Amerika, de Azoren, Marokko en Japan opvallend veel twins riders deel. We zullen er als surfclub alles aan doen om jongeren blijvend op internationale wedstrijden af te vaardigen.. Maar eerst en overal: héél veel surfplezier op onze Noordzee.ZIN IN SURF Je hebt vast veel zin in surfen. Dan is de Noordzee een prima plek om in te stappen en snel surfskills onder de knie te krijgen.

YOUNG GUNS

START TO SURF

BELGIAN SURFFEST

Je kan je skills trainen met onze topcoaches Michiel, Gaultier, Lore, Camille, Sebbe en Annelies. Onze eerste generatie Young Guns zijn tot op de World Junior(s) geraakt. Aan jullie om straks te scoren op het BK of mee af te reizen naar boeiende internationale surfcontests.

Ben je tussen 7 en 9 jaar oud? Wil je ook graag leren surfen? Schrijf je dan in voor ons “START TO SURF”-programma in de lente. Alle informatie, prijzen en inschrijven via ons secretariaat (of website).

Doe voor het eerst mee aan een échte surfcontest. Teams uit meerdere Belgische en Nederlandse clubs komen tot op Twins. Schrijf in en toon jouw skills in elke heat. Jawel, zo’n allereerste wedstrijdje kan héél tof zijn.

Meer informatie en inschrijven via info@twinsclub.be

16-17“UPGRADE YOUR LEVEL” Twins geeft je graag méér surf. Wil je op buitenlandstage waar het verbeteren van jouw surfskills op één staat, dan kan je gerust met onze club op stap. Kies maar: Crozon, Vieux Boucau of Fiqueira.

FIGUEIRA

CROZON

VIEUX BOUCAU

Paas-stage voor Twins Top Guns in Portugal. De surfweek is bij Pat en Bianca “thuis” met hogeschool coaching en training. Jouw surftechniek wordt grondig geanalyseerd en met de juiste tips geef je een boost aan jouw skills. Je verblijft volpension in Casa Rincon, vlakbij alle surfspots bij de Algarve en combineert dus 100% surf met een zorgeloos en bijzonder lekker verblijf.

Van de zee naar de oceaan. Van golfjes naar golven. Om precies te zijn, naar Crozon in Bretagne. Als nieuwe surfspot voor Twins riders die op zomercamp surfen absoluut op één willen houden. Verblijf in tentjes op Camping “La Plage de Goulien”, begeleiding door clubcoaches en elke dag lekker-gezond eten door onze kookmoeders. Er zijn 2 stages voozien in Crozon van 11 tot en met 24 augustus.

Herfststage tijdens het BK voor jongeren die (nog) niet aan het kampioenschap willen deelnemen maar wel van grotere golven en het kampioenschap willen proeven. Verblijf in “Villa Tiki” met véél ruimte, begeleidt door Twins coaches en lekker eten aan tafel (exclusief voor Twins Young Guns).SURFPLEZIER Wie houdt van surfplezier, coole surfboards en nieuwe vrienden maken is welkom in onze surfschool. Twins is een super-spot waar je ook de beste belgische pro’s vindt.


SCHOOL’S OUT Met je klas op surfdag aan zee

ENJOY THE RIDE Met al je vrienden uit de bol

Mail naar info@twinsclub.be; we maken een voorstel over die rekening houdt met je wensen.

SCHOOL’S OUT

ENJOY THE RIDE

Overtuig je leraar voor de zotste dag van 't schooljaar. Alle leerlingen én de leerkracht krijgen een knap surfboard onder de arm. Klaar voor een natte en droge sessie? Na de surf nog even proper spoelen voor je wegdroomt in de bus naar huis.

Je hebt wat te vieren; mag op 't strand, buiten in weer en wind. Coole surf in de golven voor de taart. Communies, verjaardagen, een uitstap met de sportclub in het teken van surf aan zee.

Periode Allle schooldagen vanaf half april tot half oktober Prijs Er is een minimumforfait van € 800. Vanaf meer dan 40 lln betaal je € 20 per leerling. Er zijn tot maximum 120 lln per dagsessie. Dagplanning We verwelkomen de klas vanaf 9u30 en houden een briefing om 9u45. Er zijn twee sportieve sessies van 10u tot 12u en 13u30 tot 15u30 met lunch tussenin. Einde van de dagactiviteiten is om 16u. Sporten De lesgevers kiezen in functie van weer- en zeeomstandigheden uit volgende sporten: golfsurf, sup, powerkite, rafting, kayak, beach games, rugby en beachvolley. Begeleiding & clubservice Twins school voorziet minimum 4 begeleiders, rescue is standby. Er is sanitair en er zijn warme douches. Zorg altijd voor een warme trui of regenjas. Catering Een lunchpakket is toegelaten in de bar indien een drankje wordt geconsumeerd.

Wie Enjoy the ride is voor jongeren vanaf 7 tot 18 jaar. Periode Alle dagen vanaf half april tot half oktober, niet op schooldagen. Prijs Er is een minimumforfait van € 280 tot 12 jongeren; vanaf 13 jongeren komt er € 20 per persoon bij Dagplanning De groep verblijft in de beachclub tussen 14u en 17u. In die periode is een surfsessie onder begeleiding van een lesgever voorzien over 2 uren. Sporten De lesgevers kiezen in functie van weer- en zeeomstandigheden uit volgende sporten: bodyboard, golfsurf, skimboard, sup, giant sup, powerkite, rafting, kayak, beachvolley en beach games. Begeleiding & clubservice Twins school voorziet alle materialen, outfits en lesgevers, rescue is standby aan de waterlijn. Er is sanitair en er zijn warme douches. Zorg altijd voor een warme trui of regenjas. Catering Enjoy the ride kan worden aangevuld met lekker eten en drinken. Maak je wensen voor lunch, vieruurtje, bistro of diner over. Eigen catering is niet toegestaan.

ENJOY


SURFMIX

Coole camps voor jongeren van 7 t.e.m 11jaar

ALL SURF

Surf camps voor jongeren van 12 t.e.m 16jaar

Mail naar info@twinsclub.be; we maken een voorstel over die rekening houdt met je wensen.

SURFMIX

ALL SURF

Quiksilver Surfmix is kiezen voor surf: 5 dagen in de golven op Twins. De leukste zomerweek start op maandagmorgen en eindigt op vrijdagavond. Met toffe surfmoni’s in de golven en een redder aan de waterlijn. Inschrijven kan via de website.

Surf’s up. Oefen je surftechniek naar een hoger level. Het all surf camp is een crossover met focus op surfen, windsurfen en SUP. No panic: met ’n stevige onshore kan je ook lekker veel speed halen in onze pro sailcarts. Inschrijven kan via de website.

Periode De surfmix is elke week in juli en augustus van maandag tot en met vrijdag. 9 weken lang surfplezier. Prijs € 245 per jongere. Er is een korting voor leden en alle jongeren zijn verzekerd door de WWSV federatie. Dagplanning Kinderen worden van maandag tot vrijdag aan de club opgevangen tussen 9u30 en 16u30. De lessen zijn van 10u tot 12u en van 13u30 tot 15u30.

Periode Het all surfcamp is elke week in juli en augustus van maandag tot en met vrijdag. 9 weken lang surfplezier. Prijs € 255 per jongere. Er is een korting voor leden en alle jongeren zijn verzekerd door de WWSV federatie. Dagplanning Jongeren worden van maandag tot vrijdag aan de club opgevangen tussen 9u30 en 16u30. De lessen zijn van 10u tot 12u en van 13u30 tot 15u30.

Zorg altijd voor een warme trui of regenjas. Elke deelnemer krijgt een goodie.

Zorg altijd voor een warme trui of regenjas. Elke deelnemer krijgt een goodie.

THE ER RIDE IDE ID IDE 22-23KEEP YOUR COOL Sportief uitwaaien aan zee. Gewoon zin in een toffe dag met vrienden. Mag aan zee in weer en wind, dubbel plezier. Coole surf of toffe teambuilding op Giant Sups. Helemaal geschikt voor vrijgezellen, sport- of vriendenclubs.

Vraag een offerte op basis van jouw groep via info@twinsclub.be

24-25

Wie Keep your cool is voor iedereen vanaf 18jaar. Periodes Alle dagen vanaf half april tot half oktober, niet op schooldagen. Prijs Er is een minimumforfait van € 360 tot 12 volwassenen; vanaf 13 volwassenen komt er € 25 per persoon bij. Indien er met zeilwagens wordt gereden, wordt er een meerprijs van € 120 verrekend. Dagplanning De groep verblijft in de beachclub tussen 14u00 en 17u00. In die periode is een surfsessie onder begeleiding van een lesgever voorzien over 2 uren.

Sporten De lesgevers kiezen in functie van weer- en zeeomstandigheden uit volgende sporten: golfsurf, bodyboard, skimboard, sup, giantsup, powerkite, rafting, kayak, beachvolley, yoga en beach games. Begeleiding en Clubservice. Twins voorziet alle materialen, outfits en lesgevers; rescue is standby aan de waterlijn. Er is sanitair en er zijn warme douches. Zorg altijd voor een warme trui of regenjas. Catering Keep your cool kan worden aangevuld met lekker eten en drinken. Maak je wensen voor lunch, vieruur, bistro of diner over. Eigen catering is niet toegestaan.ZEEZOUT HEELT ALLE WONDEN! Stefanie en Sarah. Twee meisjes op het strand, gekend van op het water. Wat doe je dan als ski of snowboard de knie om zeep helpt? Lees even mee met Sarah en Stefanie en je bent zo weer fit en wel(gezind).

Sarah en Stefanie kennen elkaar al een paar jaar via de magische vrijdagavonden met de suplady’s. Beiden gefascineerd door de Noordzee en dol op golven en waterpret. Sarah (leerkracht) is een sup-surfer en Stefanie (tandarts) houdt eerder van suppen op vlak water. En toen trokken ze beiden in februari 2018 naar de sneeuw. Sarah voor de eerste keer, Stefanie skiet al 28 jaar. Voor beiden een jaar om nooit meer te vergeten, maar het verbond hen voor altijd! Kunnen jullie even schetsen hoe jullie ongeval gebeurd is? Stefanie: We waren met het gezin en vrienden gaan skiën naar Wengen, Zwitserland. Net zoals vorig jaar wilden we terug in groep buiten piste skiën. Maar omdat het die dag zeer mistig was, besloten we om toch veilig op de piste te blijven. Net toen iedereen vertrokken was op weg naar de lift, ben ik bij het starten met skiën op een blauwe piste voorover gevallen. Mijn skilat was blijven haperen aan een hoopje sneeuw. Sarah: Van kinds af aan droomde ik om ooit eens aan sneeuwsport te doen en vorig jaar ging ik dan voor het eerst met mijn vriend en zijn dochter naar het Juragebergte. Helaas sloeg op dag drie het noodlot toe. De combinatie van honger, vermoeidheid en een iets te hoog gegrepen piste zorgden ervoor dat ik in mijn laatste afdaling de controle over een bochtje verloor. Ik voelde iets knappen in mijn knie en wist onmiddellijk dat het gigantisch fout zat.

Wat was de eerste gedachte dat bij jullie opkwam? Hadden jullie al een beetje zicht op de kwetsuur? Stefanie: Meteen na mijn val begon mijn rechterknie enorm te zwellen. Ik vermoedde een gescheurde kruisband, vanwege mijn eerste knieblessure toen ik 12 jaar

was. Dus dacht ik in eerste instantie: ‘Leuk is anders, maar we hebben dat watertje al doorzwommen, dus lukt het mij deze keer ook wel.’ Eenmaal beneden –toen de plaatselijke dokter mij de RX-foto toonde, waarop duidelijk een verschoven knieschijf te zien was- sloeg de paniek toe en kon ik niet meer verder aan zelf-diagnose doen. Sarah: Meteen na de crash werd het eventjes zwart voor mijn ogen. Ik wist maar al te goed dat het om een zwaar knieletsel ging en dacht aan de wijze woorden van mijn kiné: ‘Sarah, kom niet terug met een gescheurde kruisband, hé, want dat is 6 maand niet sporten!’ Dus was mijn eerste gedachte: ‘Fuck, ik ga 6 maanden niet kunnen sporten!’

Zijn jullie makkelijk terug geraakt vanuit vakantie? Was er eerst een diagnose ter plaatse? Stefanie: Toen ik in het ziekenhuis van Interlaken was, om een MRI te laten nemen, werd ik daar eerst wat aan mijn lot overgelaten. Maar eenmaal de scan genomen was, stonden er plots vier verpleegsters rond me. Toen besefte ik dat de scan ECHT geen goed nieuws bracht. Terug in het dorp van Wengen, nam de lokale dokter contact op met een collega chirurg van Hans Van den Wyngaert om de resultaten van de MRI door te geven. Die collega wist me te vertellen dat het om een zéér ernstig multiligamentair knieletsel ging. Dus keerde ik met een klein hartje en los onderbeen terug naar België. Ik moest zo snel mogelijk geopereerd worden en werd met een ambulance in amper 8 uur tijd van Wengen naar Spoed in AZ Alma Eeklo gebracht. Mijn man en kinderen zijn mij de volgende dag komen halen en één dag later ging ik onder het mes, bij Hans. Sarah : Ik legde onmiddellijk heel veel sneeuw op mijn knie, waardoor ik nooit

een gezwollen knie heb gehad. In het lokale ziekenhuis deed de dokter heel wat testen, maar stelde helaas een verkeerde diagnose, waardoor ik nog twee dagen in het ski-verblijf ben gebleven, vooraleer ik -400 euro lichter, één brace zwaarder en met terug wat goede moed- huiswaarts keerde. Tot ik dokter Hans Van den Wyngaert tegenkwam in de Twins Club. Hij voerde daar enkele testen uit en wist me met 100% zekerheid te zeggen dat het om een gescheurde voorste kruisband ging.

Geef eens in grote lijnen de eerste 3 maanden van jullie herstel en de impact op jullie gezinsleven. Stefanie: De eerste 6 weken na de operatie mocht ik mijn quadriceps niet gebruiken, omdat de patellapees opnieuw kon scheuren. Het was vooral een vervelende periode, omdat je compleet aan je bed gekluisterd zit. Daarna begon de eerste vorm van revalidatie. Ik had 7 op 7 kiné en deed heel wat spierversterkende oefeningen. Al snel trainden Sarah en ik samen en legden we de focus op reva-oefeningen (strekken en plooien) en krachttraining. Want cardio was uitgesloten de eerste maanden. Nog voor ik kon fietsen of autorijden, overtuigde Sarah mij om eens al zittend te suppen. Die eerste keer daar voor het beachhouse van de Twins, was een onvergetelijk moment! Na 3 maand kon ik terug met de auto rijden en was mijn man weer wat meer op z’n gemak. (lacht)

Op mijn werk hielpen bevriende collega’s me met urgenties, maar ik had ook enorm veel begrip van mijn patiënten. 4 weken na de operatie ben ik terug halftijds aan de slag gegaan, met één been in de lucht. Ik had gelukkig enorm veel steun van m’n familie en vrienden die ook voor mijn kinderen dag en nacht klaarstonden.

26-27Sarah: Ik hield een revalidatie-dagboek bij, wat me enorm motiveerde, zo kon ik zien dat ik snel progressie maakte. Ik herinner me nog heel goed dat ik met veel moeite de berg van de Twins over geraakte: bloed, zweet en tranen. Maar ik moest en zou bewegen en na twee weken liep ik al op één kruk ipv twee. Kort daarna begon ik me volle bak te focussen op de revalidatie: eindeloos veel plooien en strekken. Intussen had ik een private gym gecreëerd in ons huis om via tal van oefeningen in shape te blijven. Duizenden tranen heb ik gelaten, omwille van het feit dat ik niet kon surfen of suppen, maar algauw kocht ik mezelf een kajakpeddel en 4 weken na de operatie hielp m’n mama mij voor het eerst op mijn sup, voor een vlakke watersessie al zittend. Het was een euforisch moment! Het ski-accident zelf sloeg eerst een gat in m’n relatie, maar uiteindelijk bracht het ons allemaal dichter bij elkaar en zijn we er sterker uitgekomen.

Samen revalideren versnelt dat het herstel? Stefanie: We motiveerden vooral elkaar en konden ook een potje klagen tegen elkaar, omdat we niet altijd onze vrienden en familie daarmee wilden belasten. Eigenlijk hebben we in al onze malchance, geluk dat beide ski-incidenten bijna gelijktijdig gebeurd zijn, dat we elkaar kenden via het watersporten en bovendien dicht bij elkaar wonen. Sarah kwam in het begin naar mij met gewichten, rekkers en tal van fitnessmateriaal. Sarah: Dan trainden we samen in de living of in de tuin. Toen de tijd rijp was, verlegden we de revalidatiemomenten naar onze favoriete outdoor spot: de Twins! Samen trainen aan het beachhouse en dan de sup op. Of Stefanie deed een zwemtraining en ik peddelde mee op de sup. We zijn enorm blij met de Twins als perfecte locatie, middenin een prachtig stukje natuur. Een oord van rust,

een plaats van relativeren en revalideren.

Opnieuw zin in Suppen, surfen of wie weet wintersport?

Hans, vergelijk eens de kwetsuur van beide dames.

Stefanie: De tweede operatie plan ik in het najaar, want deze zomer wil ik volop kunnen genieten zonder brace of krukken. Ik ben trouwens terug ingeschreven bij de SUP ladies en zal op eigen tempo meedoen. Wat het wintersporten betreft, ik ski al 28 jaar, dus die goesting is er uiteraard nog steeds. Of ik me mentaal veilig zal voelen op de latten, zal pas later duidelijk worden vrees ik. Op zich heb ik alles kunnen doen en bereiken dat ik wou met het skiën. Ik zou er dus vrede mee kunnen nemen om nu te stoppen. Maar omwille van mijn kinderen, hoop ik toch ergens nog eens samen met hen op een piste te kunnen staan. We zullen dus blijven de bergen trotseren, de kinderen leren skiën en hopelijk hebben ze betere knieën dan hun mama ;-)

Wat Sarah betreft gaat het om een voorstekruisbandreconstructie. De belangrijkste functie van de voorste kruisband is het stabiliseren van de knie. Letsels worden vaak veroorzaakt door abrupte draaibewegingen, waarbij het kniegewricht torsie ondergaat. Niet zelden gaat het hier om sportkwetsuren. Een kruisbandletsel heeft meestal duidelijke symptomen: vaak voelt of hoort de patiënt het kniegewricht kraken, gevolgd door pijn, moeite met draaibewegingen en zwelling. Het kan in de meeste gevallen alleen verholpen worden door een chirurgische ingreep: uw gescheurde voorste kruisband wordt vervangen door een nieuw exemplaar, waarvoor een andere pees uit uw knie gebruikt wordt. Stefanie heeft een zeer complex knieletsel omdat er verschillende belangrijke structuren in haar knie bij hetzelfde trauma zijn beschadigd. Bij Stefanie is dit echter niet de laatste ingreep. De eerste operatie bestond eruit om de knieschijf terug op de juiste plaats te krijgen en volgende ligamenten te hechten: de patellapees (= knieschijfpees) gescheurd, alle mediale banden (=ligamenten aan de binnenzijde van de knie), de laterale (buitenste) minuscus en mediale (binnenste) minuscus, de voorste kruisband en tenslotte ook het antrolateraal ligament (bandstructuur aan de buitenste voorzijde van de knie). Alle ligamenten zijn dus hersteld, behalve de voorste kruisband. Deze operatie staat Stefanie dus nog te wachten. Het wordt sowieso een meerjarenplan voor haar.

Sarah: Ik ben eigenlijk 90% hersteld. Eenmaal de souplesse terug is en ik me weer op de dansvloer kan gooien, dan weet ik dat dit hoofdstuk afgesloten is. Los van de moeilijke periode, heb ik er veel uit geleerd. Het besef dat het leven heel fragiel is en het belang van omringd te zijn door mensen die je steunen. Wat de wintersport betreft… tja, het was een kinderdroom die eindigde in een nachtmerrie. Maar soit, ik ben iemand die ja zegt tegen het leven. Dus misschien sta ik niet direct te popelen om terug op de latten te gaan, maar wie weet keer ik toch nog eens terug naar dat magische landschap. Het mooie van dit alles is dat Stefanie en ik ons als duo zullen inschrijven voor de ‘Sea King and Sea Queen’, waarbij zij de 3 x 300m zal zwemmen en ik de 3 duinenruns op mij zal nemen.

28-29ROXYFITNESS Op zondag 25 augustus 2019 gaat het Roxyfitness event (RUN-SUP-YOGA Experience) opnieuw door bij ons op de club.

Om de dag meteen verfrissend in te zetten, nodigen we jou en je vriendinnen uit om namestĂŠ te zeggen in stijl! Met het strand als jouw studio en de zee als jouw soundtrack, wordt de dag al stretchend ingezet. Na op te warmen met je beste downward dog-positie en het zand van

tussen je tenen te kuisen, kan je je opmaken voor een 3,5 km run langs het strand en de duinen van Bredene. Om de dag in ware Roxy style af te sluiten, trekken we na een healthy lunch samen naar het water om te genieten van een begeleidde stand-up paddle initiatie.

30-31WORKING HEROES TWINS CREW Join our onbeach team.

Werken op Twins Club is bijzonder (leuk en leerzaam); In een schitterende omgeving van strand, zee en duinen maak je deel uit van een team van jongeren die leden en klanten welgezind service geven. Ben je surfleerkracht, coach, redder of bartender op zoek naar een zonnige job? Omschrijf je kwalificaties en je goesting en stuur een mail naar: info@twinsclub.be

32-33

ONDERHOUD VAN EEN OFFSHORE WINDPARK Onlangs vierde Otary de officiĂŤle inauguratie van haar Rentel windpark, dat sinds eind 2018 op volle toeren draait. De komende 20 jaar zal het windpark, dat uit 42 windturbines bestaat, ongeveer 300.000 Belgische gezinnen voorzien van hernieuwbare energie. Wij spraken met Tiemen Maebe, die instaat voor het monitoren, het onderhoud en het optimaliseren van het Rentel windpark.

Het Rentel windpark is operationeel. Was het een moeilijke klus? Een offshore windpark bouw je niet in 1-2-3. Weet dat ons Rentel windpark in de Belgische Noordzee ligt, op zo’n 40 kilometer van de kust van Oostende. Wij hebben de voorbije jaren dagelijks samengewerkt met verschillende partners en onderaannemers om de klus te klaren. Als team moet je voortdurend allerlei complexe en technologische uitdagingen het hoofd te bieden. En dat in volle zee! Uiteindelijk hebben we het Rentel windpark op tijd en binnen budget opgeleverd. Dat is geen evidentie in de sector. En daar zijn we als bedrijf heel fier op.

ben we getalenteerde mensen gevonden die zowel ervaring als enthousiasme bezitten. Met hen hebben we een goed team kunnen vormen waarmee we kunnen bijdragen aan de gepassioneerde bedrijfscultuur van Otary.

Wat vindt jouw omgeving van je beroep? Wanneer ik vertel dat het geen typische kantoorjob is en dat ik soms op zee ga, vinden ze het meteen spannend. Voor deze job werkte ik in de olie- en gasindustrie in het Midden-Oosten, maar nu ik werk voor een bedrijf dat schone en veilige energie creeert, is iedereen direct enthousiast over wat ik doe.

Wat is jouw functie in het Rentel windpark? Als operations & maintenance manager leid ik een team dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van de windturbines en het monitoren van het windpark. Daarnaast zorg ik er ook voor dat het park volledig operationeel blijft gedurende twee decennia. Hoe beter mijn team en ik ons werk doen, hoe efficienter wij onze groene energie op zee kunnen opwekken.

Dat klinkt als een moeilijke job. Dat klopt! Het was bovendien niet makkelijk om de juiste mensen te vinden. Onze industrie groeit dan wel snel, maar de jobs gaan gepaard met veel uitdagingen. Gelukkig heb36-37

Kan je een windpark monitoren zonder er fysiek aanwezig te zijn? Zeker en vast. De technologie laat ons toe om het windpark te monitoren vanuit onze centrale controlekamer in Oostende. Bij Otary zetten we ook stappen richting Big Data en the Internet Of Things als early adopters, zodat grote hoeveelheden data ons dagdagelijks kunnen helpen bij het maken van de juiste beslissingen. Daarnaast kunnen we indien nodig zelfs tussenkomen en de parameters van ons windpark bijstellen. Op die manier zijn we in staat om problemen op te lossen in het windpark zonder fysiek aanwezig te zijn. Wanneer we toch offshore moeten gaan, dan gebruiken we een schip of een helikopter. Daarom monitoren en begeleiden


Water met een Zuiver van oorsprong en met

waardevolle mineralen :

calcium, magnesium & bicarbonaat.

DOE DE VERGELIJKING : www.mineral-calculator.com

Het water met een ster.

De Gerolsteiner 1L glazen statiegeldflessen zijn verkrijgbaar bij de betere drankenhandel, bijvoorbeeld:

www.belbev.be

www.drinxit.be

www.prikentik.be

www.gerolsteiner.be

De Gerolsteiner 1L one way pet fles is verkrijgbaar bij :

JIJ BENT DE STER.

www.makro.be


we vanuit Oostende alle onze schepen in het windpark, zodat we perfect weten wie waar aan het werk is. Natuurlijk houden we hier ook altijd de weersomstandigheden boven de Noordzee nauwgezet in de gaten.

Betekent dat dan dat surfers bij jou terecht kunnen om het weer te voorspellen? Niet echt… Maar wanneer ik begin te klagen over mijn pijnlijke knieën, dan weet je dat er slecht weer zit aan te komen. Dat mag je zien als een teken om niet op zee te gaan (lacht).

Zijn er bepaalde veiligheidsvoorschriften die jullie moeten volgen op zee? Absoluut. En het is erg belangrijk om die voorschriften te volgen. Vorige zomer hadden we een hele hoop missies op zee, maar

je kan niet zomaar aan boord stappen van een schip en meevaren richting het windpark. Voordat je een offshore windpark kan betreden, moet je namelijk bepaalde veiligheidstrainingen gevolgd hebben zoals overleven op zee, EHBO en brandbestrijding. Medewerkers die offshore gaan moeten eerst een werkvergunning aanvragen. Om een aangevraagde vergunning goedgekeurd te krijgen, moet je beschrijven wat voor soort werk je zal doen op zee en dat wordt dan door mijn team geëvalueerd.

Is offshore werken gevaarlijk? In de ogen van het grote publiek kan het inderdaad gevaarlijk lijken. Maar ik ben er zeker van dat gevaarlijke situaties vermeden kunnen worden door je strict aan de veiligheidsvoorschriften te houden. Het is ook belangrijk dat je je bewust bent van de mogelijke risico’s. Daarom moeten medewerkers

een risicoanalyse uitvoeren voor ze offshore gaan. Op die manier bekijken we wat er mis kan gaan. We analyseren hoe hoog het risico is, wat de mogelijke gevolgen zijn, hoe aanvaardbaar het geïdentificeerde risico is en hoe we het risico kunnen minimaliseren of zelfs vermijden.

Welk moment zal jou altijd bijblijven? Dat zal een van de eerste keren zijn dat ik offshore ging. Ik was samen met verschillende aannemers onderweg naar het Rentel windpark. We waren midden op zee, ongeveer 40 minuten verwijderd van de haven, toen ik plots besefte dat ik de sleutels om de poort van het transformatorstation te openen niet bij me had. We moesten dus terugkeren naar Oostende om de sleutels op te halen en vervolgens weer naar het windpark varen. Toch een moment dat ik niet snel zal vergeten (lacht).

38-39RELOAD AAN ZEE Geef je bedrijfsdag aan zee kleur en inhoud. Mix sportieve activiteiten op en vlakbij het water met een heerlijk verblijf in onze beachclub en met stijlvolle catering in ons Clubhouse. Sluit af met ’n sunset live performance.


SHARE HAPINESS Collectief herbronnen houdt in dat iedereen binnen het bedrijf met een heerlijk gevoel naar huis terugkeert. Dus bepaal je mee de vorm en inhoud van jullie dag aan zee; wij geven jullie alvast onze troeven om geluk te delen.

GO BEYOND Al Is dit lang niet voor iedereen gelijk. Wij zoeken, op basis van jullie input, een dagprogramma dat uitdaagt én verenigt. We mixen hiervoor activiteiten in de golven en op het strand. Met inzet van verscheidene soorten surfmaterialen. Zo houden wij het boeiend en amusant voor jan-enalleman.

SURF YOUR MIND Wie wil es geen meeting met z’n kader (tot 18 pers.) of met het personeel (tot 80 personen) op een, zonder meer, uitzonderlijke plek. Check vrijblijvend vooraf onze ruimte op locatie. In de winterperiode zijn meerdaagse stages van wetenschappers, kunstenaars of high potentials in “quarantaine” een uitwaaiend succes.


SUNSET DINER We behouden met plezier ons kwaliteitslabel als we tot lekker eten overgaan. Van ontbijt tot lunch, van vieruur tot diner, telkens weer verzorgd en vriendelijk aangeboden. Het diner (BBQ of Chef on the move) is in samenwerking met uitstekende partners die zonder uitzondering “uitzonder lekker” voorschotelen.

ROCK ’N ROLL YOUR STAY Als je na het dessert nog even wil samenblijven met héérlijke muziek boek je aanvullend onze pro klank- en lichtinstallatie of, waarom niet es zot doen, een live performance. De club blijft dan, uitzonderlijk, tot 24u bedienen en sluit haar deuren pas om 01u.

42-43SOMETIMES YOU WIN AND SOMETIMES YOU LEARN Een gesprek met Sebastien (Sebbe) Godefroid

Sebastien Godefroid zeilt nog altijd als de beste. Vanzelfsprekend als je ooit met zilver van dé spelen thuiskwam. Dus stellen we fier deze forse kerel voor als peter van het zeilproject J24. Waar hij ook effectief trainingen geeft aan onze leden.

44-45

Vorig zeilseizoen hadden wij reeds de eer om een aantal keer beroep te kunnen doen op Sebbe als coach van de Twinszeilboot Eau Nor. Zijn trainingen werden erg gesmaakt! Dit jaar hebben wij hem bereid gevonden om het peterschap van het project SailtrainingJ24 op zich te nemen! Wanneer hij niet aan het zeilen is of bezig met een zeilgerelateerde activiteit, kan je hem samen met zijn echtgenote en zijn twee kinderen zien sporten en relaxen aan de Twinsclub.

De naam Sebbe Godefroid hoeft niet veel uitleg, maar voor de jonkies onder ons een korte schets van zijn zeilcarrière tot nu toe: Sebastien Godefroid (°Antwerpen,19 maart 1971), Belgisch zeiler, behaalde een zilveren medaille in de Finn-klasse op de Olympische Spelen van 1996 te Atlanta. Op de Spelen van 2000 en 2004 werd hij zevende. In 2008 mocht hij op de Olympische Zomerspelen de Belgische vlag dragen en behaalde hij samen met Carolijn Brouwer de twaalfde plaats in de Open Multihull-categorie (Tornado). Na zijn olympische carrière legde hij zich ook toe op zeilen met jachten. Hij maakte deel uit van de vaste bemanning van het zeiljacht Antilope, een Grand Soleil 43, waarmee hij als stuurman overwinningen in binnen- en buitenland behaalde. Sinds 2008 traint hij ook het RBSC Youth team, aanvankelijk in de Laser-klasse, ondertussen in Multihull. Zijn zeilers halen vaak een podiumplaats, zowel nationaal als wereldwijd. Hij richtte de Sebbe Sailing Academy op. Met deze organisatie wil hij topzeilen toegankelijk maken voor een breder publiek. In 2018 werd hij Zeilmanager van het Jaar!

Wanneer ben je gestart met zeilen? Ik was amper 5 jaar toen ik meeging zeilen met mijn ouders op het Veerse meer. Hoewel ik nog te klein was om te mogen deelnemen aan een Optimistenkamp, heb ik toch leren zeilen op het Galgenweel (meer op Linkeroever te Antwerpen, red.). Vrij snel was ik door de ‘wedstrijdmicrobe’ gebeten en begon ik met zeilen in de Optimistenklasse. Van wedstrijdjes varen op het Galgenweel naar een wedstrijd in Gent, dan naar Zuid-Frankrijk … Voor je het weet zijn alle vakanties en weekends door zeilen ingenomen en rijd je Europa rond. Om dit mogelijk te maken, hadden mijn ouders ondertussen een kampeerauto gekocht. Zonder de steun van familie ben je natuurlijk niets. Na zeilen op Optimist volgden 4 jaar Europe en 2 jaar Laser. De doorbraak van mijn zeilcarrière gebeurde op Finn; Laser was toen nog geen olympische klasse.

Wat is de invloed van een olympische medaille op je leven geweest? De campagne voorafgaand aan de selectie voor Atlanta liep gelijktijdig met het begin van mijn universitaire studies (master LO) mét topsportstatuut en begeleiding. Dit belette echter niet dat ik toch een lening moest afsluiten om voldoende zeilmateriaal te kunnen aankopen. Het plan was om na de Spelen alles weer te verkopen en gewoon te gaan werken om de lening af te lossen. Mijn doel was om top 10 te halen, maar het werd zilver! Ook al sta je op het podium op BK’s en EK’s, niets verandert zo je leven als een olympische medaille! Om te beginnen vroegen mensen mij plots om een handtekening, een vreemde ervaring! Bloso was vanaf dan ook bereid ommij financieel te ondersteunen en zelfs mijn lening terug te betalen. Daardoor kon ik mijn zeilcarrière professioneel verderzetten. Ik was de eerste zeiler in België die min of meer kon leven van de zeilsport. Maar één van de allergrootste uitdagingen na een olympisch medaille is gewoon jezelf blijven. Dankzij mijn familie en vrienden is dat redelijk gelukt . Wat heb je nodig om het te maken in het topzeilen? Het is natuurlijk belangrijk om heel veel tijd aan zeilen te besteden. Koppigheid, doorzetting en een perfectionistische instelling zijn karaktereigenschappen die bijdragen tot net dat tikkeltje beter presteren. Een goede begeleiding en technische ondersteuning zijn ook noodzakelijk. Een uitspraak die ik bij de training erg belangrijk vind:’ Sometimes you win and sometimes you learn’. Verliezen kan, op voorwaarde dat je er iets

uithaalt, zoveel interessanter zijn dan winnen. Zorg dat tegenslag niet voor niets is geweest! Dat is ook de boodschap die ik geef in mijn motivatiespeeches voor bedrijven. Er zijn namelijk veel gelijkenissen tussen de bedrijfswereld en topsport.

nog eens iets verkeerd doen zonder erg in de problemen te raken. Alle enthousiaste en leergierige leden van beide clubs zijn meer dan welkom op de trainingen.

Allerleukste zeilervaring? Waarom ben je bereid om te coachen op de J24’s van de RNSYC en de TWINSCLUB? Zeilen blijft steeds mijn grote liefde! Ik help nu vooral om andere mensen te laten zeilen, maar zelf zeil ik uiteindelijk niet meer zoveel. Dit project is een mooie gelegenheid om alles wat ik graag doe te combineren. Iets doen wat ik graag doe, in het leuke gezelschap van mensen die er blij mee zijn . Een J24 is een heel toegankelijke manier om de zeilsport aan te leren. De krachten waarmee je moet omgaan zijn nog net haalbaar voor beginnende zeilers. Kortom, je mag

Een zeiltocht van Marseille naar Sardinië op een trimaran, met twee zeilers aan boord, stralende zon, varen aan 25 à 30 knopen met mistral, meerdere dagen puur genieten! Lievelingsboek? ‘Wij’ van Jevgeni Zamjatin heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Lievelingsfilm? Junglebook Volg Sebbe op FB via Sebbe Sailing Academy Gegevens reservering SailtrainingJ24 Mailen naar: sailtrainingJ24@gmail.com FB: SailtrainingJ24@RNSYC/TWINSCLUB

46-47OSTEND CUP 2019 RNSYC, Ostend Sailing en Twins Club organiseren samen een recreatief circuit voor 4 klassen. Multihull, Patin, SB-20 en Draken delen één wedstrijdparcours over 8 wedstrijden. Dirk Sledsens is wedstrijdleider, alle inschrijvingen en betalingen zijn via Manage2Sail.com

Ostend Cup 2019 Weekend 8/9 juni

Defener Cup

Twins Club

Weekend 22/23 juni

Keyware Cup

Ostend Sailing

Weekend 13/14 juli

Bar Race

RNSYC

Weekend 3/4/5 augustus

Brugse Zot Race

RNSYC

Weekend 17/18 augustus*

Discovery Cup

Twins Club

Weekend 24/25 augustus

Duvel Cup

RNSYC

Weekend 7/8 september

Flinn Cup

Ostend Sailing

Weekend 21/22 september

Indian Summer Race

Twins Club

(*) ook officieel Belgisch Kampioenschap SB-20

SAILTRAINING J24 Sportief wedstrijdzeilen op de Noordzee hoeft geen verre droom te zijn. Twins Club en RNSYC organiseren trainingen in zeilen, exclusief voor leden van beide clubs. De trainingen zijn van instapniveau tot coaching op Internationale wedstrijden. Voor wie gewoon héél goed en leuk wil zeilen. Alle info en boekingen: sailtrainingJ24@gmail.com

48-49PATIN A VELA Twins Club organiseert samen met ADIPAV, Nosepasa en Club Nautic de Sitges (internationale) kampioenschappen en (buitenland) stages Patin a Vela. Je leert dus hogeschool zeilen op een houten catamaran in een internationale omgeving.

BK-EK PATIN

STAGE JUNIOR PATIN

Het Belgische Kampioenschap 2019 varen we half juli, van vrijdag 19 tot en met zondag 21 juli. Op zaterdag 20 juli is het diner voor de competitors en sponsors waar ook andere clubzeilers kunnen inschrijven. In 2020 haalt Twins het ADIPAV (de internationale federatie) Kampioenschap binnen. We zeilen dan weerom een internationaal kampioenschap ism Nosepasa.

De Patin Junior is geschikt voor jongeren tot 60 kg. Twins beschikt over 4 bootjes die tijdens de zomer worden ingezet in onze schoolwerking. Vraag informatie op ons secretariaat als je in deze authentieke en boeiende zeilklasse wil instappen. Met Herfst reizen onze juniors af naar CataloniĂŤ voor deelname aan een buitenlandstage en afsluitende wedstrijd. De buitenlandstage voor Spaanse junioren is 2-jaarlijks en gaat opnieuw door in 2020.

50-51


EPIC


RACES

DĂŠ Classic

Corporate Race

Duo Race

zondag 17.11.2019

zaterdag 1.02.2020

zondag 2.02.2020

EĂŠn van de mooiste onder de strandraces van de lage landen. Tegelijk door alle bikers als de lastigste van allen. Met als eenvoudige reden een parcours dat strand, golfbrekers, duin en dijk gevarieerd omvat.

Vorm in je bedrijf, wielerteam of vriendengroep een team van 6 man die voor elkaar door het vuur gaan. Jullie eindtijd in deze race wordt bepaald door de 4e biker die over de meet rijdt. Teambuilding puur sang.

De eerste bike race buiten de klassieke formules. We hadden het niet verwacht maar dit concept houdt stand. Misschien omdat veel bikers voor die ene keer kameraadschap boven testosteron plaatsen.DE AVONTUREN VAN MARTIN MAES & OLI Op een mooie dag stuurde ondergetekende volgend bericht naar Martin Maes, Belgiës beste endurorenner en vice-wereldkampioen downhill: “Hey Martin, ik weet iets dat je nog nooit gedaan hebt met je mountainbike, een strandrace! Proberen?” Martin denkt geen seconde na en zonder aarzelen hapt hij toe. Daar begint ons verhaal dat zal lezen als een drama met lekke banden, apocalyptische stormen en zand dat kruipt waar het maar kan.

Martin Maes kennen jullie wel. Of toch de Martin Maes die tot hiertoe twee keer de beste was in een manche van de Enduro World Series en in 2018 bijna altijd op het podium eindigde. Of de Martin Maes die heel de wereld verbaasde door in La Bresse iedereen het nakijken te geven in een manche van de wereldbeker downhill. Net zoals de huidige jonge generatie is Martin Maes ook nieuwsgierig en open van geest. Voeg daar nog zijn passie voor de fiets in al zijn vormen aan toe en dus twijfelde hij geen seconde toen ik hem voorstelde om in duo deel te nemen aan een strandrace.

Zelf ben ik geen specialist in strandraces. Alles samen heb ik er nog maar drie gereden waarvan de laatste al dateert van twee jaar geleden. Ik bereid me dus mentaal voor dat ik ga afzien, ook al treedt Martin hier ook buiten zijn comfortzone. Maar laat het duidelijk zijn dat we in de eerste plaats deelnemen om ons te amuseren en samen een leuk avontuur te beleven. Het resultaat doet er niet toe, ook al is Martin een competitiebeest in hart en nieren. Ergens weet ik dat hij graag mee vooraan zal willen zitten en dat ik alles zal moeten doen, wat in mijn mogelijkheden ligt, om hem te volgen.

Andere toprenners zouden zich bij deze vraag verschuilen achter hun trainingsschema of achter de risico’s die een nieuwe discipline enkele weken voor de start van het nieuwe seizoen met zich meebrengt, maar Martin stak zijn enthousiasme nooit onder stoelen of banken. Twee slicks op zijn GT-hardtail moet volstaan om dit avontuur tot een goed einde te brengen. Ikzelf krijg via EdNine een fiets in bruikleen. En die fiets zal ik zeker en vast kunnen gebruiken om het wiel van Martin te houden. Want je moet niet denken dat endurorenners enkel maar goed kunnen sturen. Het zijn wel degelijk getrainde atleten, ook al beoefenen ze een andere discipline dan crosscountryof marathonrenners. Ook Martin heeft geen gram vet te veel, wat hem er niet van weerhoudt om de avond voor onze wedstrijd een goed maal te eten en enkele glazen wijn te drinken.

Met de fiets rijden we van Oostende naar Bredene en bij aankomst valt het weer nog goed mee. In de surfclub pikken we ons nummerbord op en tot onze grote verbazing heeft de organisatie ons het nummer 1 toebedeeld. De hoop om incognito te blijven, kunnen we meteen al laten varen. Niet iedereen herkent Martin, maar toch zijn er enkelen die verrast hun hoofd draaien. Het bewijs dat zijn prestaties ook tot in het strandwereldje zijn doorgedrongen.

Op het scherp van de snee! Net voor de start luisteren we nog naar de wijze raad van Jeffry, onze specialist, alvorens ons samen met 150 andere teams naar de startlijn te begeven. Strategisch zoeken we een plaatsje achter onze vrienden van de Beachbikers, die goed te herkennen zijn

aan hun blauwe truitjes. Op ons wachten vier rondes van ongeveer tien kilometer. De start is gegeven en zoals verwacht wordt hier en daar een elleboog gebruikt en wordt er geroepen en getierd op ploegmaten die al dan niet volgen. Soms gaat het in golven van de ene kant naar de andere kant van het strand zonder dat er een aanleiding toe is. Begrijpe wie begrijpen kan. Martin doet het goed. Hij beweegt zich met gemak door het pak en eist zijn plek op in het peloton; ik hoef enkel maar te volgen in zijn wiel. “Ik dacht dat het sneller zou gaan” roept hij me toe wanneer ik naast hem kom. En ik moet toegeven dat het wel snel gaat, maar niet echt op het scherp van de snee. Enkele seconden later moeten we onze mening al herzien wanneer de strijd losbarst om vooraan te zitten voor de eerste golfbreker. Het is letterlijk oorlog nu en we sprinten ons de longen uit het lijf. Het peloton slingert naar links terwijl we nochtans de raad hadden gekregen om zo lang mogelijk op het harde zand te blijven rijden. Maar we hebben geen keuze en mogen proeven van een dikke laag los zand die ons naar de dijk brengt. Ik zie meteen dat de techniek en natuurlijke klasse van Martin zich niet enkel beperkt tot de bergen. Hij lijkt wel over het losse zand te zweven en mengt zich tussen de specialisten. Bij mij hangt de tong al uit de bek en een val voor me dwingt me om voet aan grond te zetten. 54-55


N EW

HELPS YOU GO

FOR LONGER

Koolhydraat-electrolytoplossingen vergroten de opname van water tijdens lichamelijke inspanningen en kunnen bijdragen tot een beter uithoudingsvermogen bij duursport. Voor langdurige fysieke inspanningen is. Het is aanbevolen er een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde, actieve levensstijl aanbevolen. .© 2019 The Coca-Cola Company. “Aquarius” is een gedeponeerd merk van The Coca-Cola Company..VU – Etienne Gossart - Coca-Cola European Partners Belgium bvba - 1424 Bergensesteenweg, 1070 Brussel – RPR BE 0425071420.


Ik verlies het contact met de groep en even verderop kom ik terug tot bij Martin… die met een lekke achterband aan de kant van de dijk staat. Snel neemt hij een CO2patroon, maar de helft van het peloton is ons al voorbij geschoten wanneer we ons opnieuw op gang trekken. Er zit niets anders op dan een inhaalkoers uit onze mouwen te schudden, want vooraan wordt er niet gewacht. Met de wind in de rug vliegen we, ondanks het kleine kettingblad van 36 tanden, tegen een duizelingwekkende snelheid over de dijk. Ik merk echter dat de achterband van Martin nog steeds rare bekken trekt en op de velg waggelt. Het tweede deel van het parcours is leuker en iets technischer met een geplaveid pad door de duinen. Door de regen ligt het pad er glad bij. “Probeer hier maar eens grip te vinden”, reageert Martin verbaasd. Ja vriend, misschien ligt het ook wel aan je achterband die opnieuw volledig is leeggelopen. We hebben geen keuze, we moeten opnieuw stoppen en repareren. Opgeven staat echter niet in ons woordenboek en we verleggen ons doel. We willen zo snel mogelijk enkele teams inhalen zodat we niet de hele wedstrijd alleen moeten rijden. Al snel halen we enkele teams in, zelf worden we op onze beurt ingehaald door de eerste Corporate teams, die tien minuten na ons gestart zijn en uit vier renners bestaan. We proberen hun ritme te volgen, maar onze benen voelen al zwaar aan en

door onze tegenslag is de focus niet meer 100%. Op het strand kan ik het wiel houden van Martin en af en toe zelfs de kop overnemen. Waar anderen in alle voorzichtigheid de golfbrekers benaderen, raakt Martin zijn remmen zo min mogelijk aan. Ik doe mijn ogen dicht en vertrouw op de kampioen…

Apocalypse beach We zijn nog maar aan onze tweede ronde bezig of daar komt een andere spelbreker onze wedstrijd verstoren. Het weer wordt alsmaar slechter en een ijskoude wind en regenbuien zullen ons de rest van de dag vergezellen. Enkel de aanmoedigingen van de ouders en zus van Martin kunnen ons een beetje verwarmen. Het wordt met de minuut donkerder en de lucht lijkt wel op ons hoofd te vallen. Een sombere en surrealistische sfeer neemt Bredene in zijn greep. Maar dat lijkt de eerste amper te deren. Vooraan snellen ex-veldrijder Klaas Vantornout en Pieter Ghyllebert naar de zege, al moeten ook zij in het losse zand van de fiets springen. Desondanks finishen ze aan een fenomenaal gemiddelde van bijna 30 km/u. Terwijl zij finishen moeten wij echter nog een ronde gaan. En dat zou de ronde te veel blijken voor mij. Ik heb moeite om mijn fiets in het losse zand in bedwang te houden en de koude helpt ook al niet. Ik voel mijn voorwiel

steeds dieper wegzakken tot ik me vastrijd. Ik wil geen excuses zoeken, maar ik verwijt mezelf dat ik de EdNine niet even op voorhand getest heb. Het is een perfecte fiets voor het strand, maar het frame van mijn testfiets bleek iets te klein en de stuurpen te lang. Terwijl de stormwind alsmaar toeneemt, voel ik dat mijn krachten afnemen. Martin daarentegen laat zien uit welk hout hij gesneden is en dat zijn fysiek op punt staat. Telkens wacht hij me op wanneer ik weer eens een gaatje moet laten, onderwijl probeert hij zich op te warmen door grote armbewegingen te maken. Wanneer we voor de laatste keer langs de zee rijden, verdwijnt hij echter in het ijle… Ik kan het hem niet kwalijk nemen, want ik kom nog amper vooruit. Ik schakel naar het kleinste kransje om de windstoten van 80 km/u te lijf te gaan en met de energie die me nog rest loop ik het laatste stukje naar de finish. We hebben het gehaald, al was dit niet het einde dat we voor ogen hadden van ons avontuur. Binnen in de surfclub tref ik een bibberende en bevende Martin. Niets bleef ons vandaag gespaard, maar we zijn amper opgewarmd of Martin werpt me al toe dat we dit toch eens een keer moeten overdoen. “Door onze lekke band en gebrek aan snelheid hebben we niet kunnen meespelen in de groep. En ik zou toch weleens willen weten hoe het is vooraan in het peloton …” Ik weet meteen wat me te doen staat en ga alvast wat meer trainen tegen volgende winter. tekst: Olivier Béart - www.vojomag.nl

56-57TWINS RACE CREW Twins Club organiseert het hele jaar door surf, sail, bike, run & swim events. Op alle events en races zijn helpende handen welkom om binnen een vlotte wedstrijdorganisatie de feelgood van alle deelnemers on- en offshore te verzekeren.

ONSHORE

Onze onshore crew helpt mee met de event “set-up” en “pack down” binnen een professionele wedstrijdorfanisatie. Je hebt dus geen probleem met vroeg-uit-de-veren of nog-laat-de-weer. Twins events dragen een label van mooi en verzorgd die je tot in het detail mee onderschrijft.

OFFSHORE

De offshore race crew zijn redders in bezit van een vaarbewijs en met kennis van VHF marifoon. De offshore race crew vaart met onze RIBS, plaats boeien in opdracht van de wedstrijdleider, en staat in voor de veiligheid op zee van de zeilers die op catamarans en kleine kielboten deelnemen aan regatta’s.

Soliciteer met jouw CV en bijhorende kwalificaties naar info@twinsclub.be

58-59TRAILRUN

SUNSET RUN

17 maart 2018, 6 beaufort Noordoost bij -1°C. 6 april 2019, zonnig en zacht met een lichte bries. Maartse buien en aprilse grillen zijn niet te voorspellen… Weer of geen weer, de trailrun wordt over een schitterend parcours gelopen van 6, 12 of 18 km. Trailrun 3 is op zaterdag 25 april 2020.

Negen keer lopen mét sunset in telkens weer een andere kustgemeente aan zee. In Bredene zijn start en aankomst in Twins. Acht kilometer lopen over strand en duin op zaterdag 15 augustus om 19u30. We sluiten, vanzelfsprekend, af met een pricegiving en live-performance. Rock ‘nd roll your Run.

DUO NIGHT RUN We zijn waarschijnlijk de enige kustgemeente waar je ’s avonds in het donker kan sporten op ’t strand en in de duinen. Dus zijn onze duo night races uniek: elk team (2 sporters) start om de minuut, voorzien van hoofdlampje en gps, voor een toer in het donker. Met de loopschoenen of straks ook op de fiets… 60-61


SEAKING & SWELL PARTY De swimrun van Twins gaat door op zaterdag 27 juli. Drie rondjes van 300m zwemmen en anderhalve km lopen in een schitterende omgeving van strand, zee en duinen. In je inschrijfgeld zijn daglidmaatschap van Twins Club en prijzen voorzien. Sluit je de sportieve dag met een verdiend groots feestje: de Swell Party.

ÂŽ


Hello work-play balanceBIKE WEEKEND Terug naar Han, gemoedig dorp met lastige paadjes.

Twins Bike Weekend 2019 is op 19 en 20 oktober. We verblijven in de Gite D'etape “Entre Pierres Et Rivieres” te Han. Er zijn fietsprogramma’s voor verschillende groepjes van gelijk niveau (kinderen – jongeren – volwassen) onder begeleiding van monitoren. De parcours zijn voorbereid (ifv niveau en jacht-status) rondom Han en alle groepen komen samen om te lunchen. Op zaterdagmorgen is er een bike-check en bij terugkeer is afspuit apparatuur klaar-voor-gebruik. Inschrijfformulieren met democratische prijzen zijn begin augustus online.

64-65WANDELEN TUSSEN HET WIER Donald Deschagt , geboren en getogen Bredenaar en opgegroeid tussen de kookpotten thuis , zette het werk in zijn ouders' restaurant verder en dat kunnen we ondertussen al 23 jaar proeven in ‘LE HOMARD ET LA MOULE’ in de Duinenstraat. Dat koks zich vandaag de dag steeds opnieuw moeten heruitvinden om mee te kunnen met allerlei trends ,weet u ongetwijfeld. Ook Donald gooide het 11 jaar geleden over een andere boeg en dat heeft iets te maken met professor Colin Jansen, marinebioloog en tevens Twins lid, die ooit tegen hem zei: "Donald, ge moet eens iets doen met zeewier". En voilà, zo werd het idee geboren en werd Donald Vlaams pioneer in het koken met algen & wieren. Bovendien kan Donald ons heel wat leren en vertellen over algen en wieren die we hier aan ons Bredense strand kunnen vinden. Donald, Zeekraal, lamsoor, kelp ,spirulina,... het zijn termen die me bekend in de oren klinken. Maar waarom zou ik kiezen voor algen en wieren in mijn gerechten? Het is het voedsel van de toekomst. 70 % van de aardbol bestaat uit oceanen en zeeën en we hebben het gewoon voor het oprapen! Bij wijze van spreken dan, want we snijden of knippen de algen en wieren. Trekken mag je niet doen want dan trek je ze volledig los en kunnen ze niet verder groeien. Vertel ons eens waarom het supergezond is om te eten en te gebruiken in de keuken. Algen en wieren bevatten gezonde omega 3-vetzuren, veel ijzer, calcium, kalium en door het hoge eiwitgehalte zijn het uitstekende vleesvervangers. In het Oosten zijn algen en wieren al zeer lang dagelijkse kost; bij ons was het tot voor kort nog vrij onbekend en zeker niet ingeburgerd bij het grote publiek. En vandaar ook "onbemind". Ik begrijp wat je bedoelt. Al moet ik toch even zeggen dat in de natuurvoedingskeuken en andere gezonde manieren van koken al best wat aandacht gaat naar smaakversterkers zoals dulse, nori, kombu en andere wieren. Maar dan inderdaad vooral om in de soep of bij groenten te doen en over een slaatje te strooien. Hoe jij en je vrouw ermee aan de slag gaan is absoluut een niveau hoger

en vooral heel lekker! Waar haal jij de wieren vandaan die je gebruikt in de keuken? Hier in Bredene op de golfbrekers en richting de nieuwe strekdam vind je al één en ander. Op de golfbrekers vind je zeesla. Dit is een heel gekend groenwier en groeit vlak onder de oppervlakte van het zeewater tussen kust en diepe zee. Momenteel is ze nog wat kort maar als de zon er is gaat hij snel groeien. Aan het begin van de strekdam vind je zeeeik, ook gekend als blaasjeswier. Dit is één van de bruinwieren en groeit ook vlak onder de oppervlakte van het zeewater. Als je dit kookt wordt het mooi groen. Je kent het zeker want ze leggen vaak de oesters erop in zo'n houten schaaltje. Alleen wordt het zelden opgegeten en dus heel vaak weggegooid. Na onze kookworkshop zal je weten wat je er nog allemaal mee kan doen! Roodwieren zijn de derde eetbare algensoort en komen voor in dieper water. Dulse is een veelgebruikte alg in de keuken als basis voor zeewiersalades. We kunnen het wier ook drogen en verpulveren, malen tot agar-agar, een intussen veel gebruikt bindmiddel én plantaardig alternatief voor het dierlijke gelatine. Agar-agar bindt 2x beter dan de gekende gelatine. Je gaat voor ons, Twins leden en andere geinteresseerden, een 3-tal kookworkshops geven op 1/06, 6/07 en 3/08 in de keuken van de Peak Lounge. Kan je ons al goesting doen krijgen en vertellen wat er daar zoal "te beleven" zal zijn? Natuurlijk! De workshop bestaat uit 2 delen en duurt 2 uur. Het eerste uur gaan we samen het strand op en de duinen in. We zullen een paar wieren zien die dit seizoen groeien. Onthou alvast dat wieren en algen volgens het seizoen aanwezig en te gebruiken zijn. In de Bredense duinen en dus ook rond de Twins Club vinden we ook kruiden terug zoals

rucola, postelein, duizendblad,... die gratis voor ons groeien maar natuurlijk alleen met verstand van zaken (lees 'voor natuurbehoud') kunnen geplukt worden. Ik gebruik ze in o.a. visbereidingen en zelfgemaakte pesto. Terwijl we wandelen vertel ik hierover en wijs ik aan wat bruikbaar is. Ik neem aan dat je niets moet plukken voor consumptie waar honden lopen? Als je van de paadjes wegblijft is er echt geen probleem. Trouwens goed spoelen voor gebruik is sowieso de boodschap. We spoelen onze gekochte groenten en fruit toch ook altijd nog eens? En wat gebeurt er na de wandeling tijdens het tweede uur? Ik denk dat jij dan je koksplunje aantrekt? Helemaal juist! Dan trekken we naar de keuken in de Peak Lounge waar jullie hapjes gaan kunnen proeven met o.a. een streekbiertje van hier aan de kust. Ik zal ook een aantal verse seizoenswieren meebrengen want je moet zeker ook weten dat er heel wat soorten bestaan. Alle hapjes zijn zelf bedacht en gemaakt; je proeft o.a. algenbrood, zeewierboter, een dessertje,...en nog wat andere dingen. Ik ga niet alles verklappen hè. Bedankt voor al je uitleg Donald. Toch fijn dat al dat gezonds en lekkers hier aan onze voordeur te vinden is. En als we gezond gegeten hebben is er ook nog altijd een lekker koffietje op het terras van onze club!! Tot ziens. Schrijf je in voor de workshop via mail (info@twinsclub.be) en doe gewoon gezellig mee! Voor €15 krijg je veel te horen, te zien en te proeven. We verwachten jong en oud mét goesting op 01/06, 06/07 of 03/08, telkens om 14u. Meer te weten komen? Donald schreef ook een boek "Zeegroenten "uitgegeven bij Manteau, mei 2018

66-67


you’re here. isn’t that wonderful.

here. hat rful. S O M E R S B Y. C O M


SURFERS BAR a sunset of beauty is a joy forever

Twins plant over de hele zomer een hele reeks sunset-sessions in met warme vibes van verrassende groepjes. Volg onze club op facebook of twitter, zo hoef je geen enkele live performance te missen. De surfers’ bar is, in het zomerverlof, trouwens elke dag open van 9u tot sunset (en iets later bij de optredens). Neem plaats op onze houten terrassen en geniet.

68-6970-71Partnership Interesse in partnership met Twins Club? Van basic tot prime partner, altijd weer streven wij een goede samenwerking na vanuit onze surf- en zeilclub aan de middenkust. In dit magazine proef je onze clubcultuur waar jullie producten zich overtuigend kunnen inpassen.

Prime Partners ®

Club Partners

S •H •I •P •C •H •A •N •D •L •E •R •S WIJNEN EN LIKEUREN


Colofon Twins Club Secretariaat Driftweg 69 – 8450 Bredene info@twinsclub.be BE 0428 696 448 IBAN BE07 0682 0649 7566 Johan Kindt Voorzitter Twins Club voorzitter@twinsclub.be @JohanKindt Patrick Kindt Vice voorzitter Twins Club Op- en afbouw beachclub, begeleiding buitenlandstages en fotograaf. fotopat@mac.com Liesbeth Tommelein Club Management Onbeach-service, b2b, on- & offbeach events, clubsponsoring. 0485 36 05 72 liesbeth@twinsclub.be Joyce Corveleyn Sporttechnisch Coördinator Ledenservice, berging, schoolwerking, trainingen. 059 32 03 13 joyce@twinsclub.be

Twins Club Beachhouse Strand post 1 – 8450 Bredene 0475 86 87 88 Annelies Brak Leerkracht & coach Onbeach begeleding leden, coördinatie scholen en camps, buitenlandstages. Lore Deneffe Leerkracht & coach Onbeach begeleiding leden, scholen, buitenlandstages en camps. Twins Club Clubhouse - bar Strand post 1 – 8450 Bredene 059 33 07 97 Nathalie Lemaitre Coördinator Surfers’ bar. bar@twinsclub.be All Year Magazine 2019 Vu. Twins Club vzw Redactie: Liesbeth Tommelein, Hilde Verhaeghe, Joyce Corveleyn, Sarah De Jaegher, Els Landuyt, Danjel van Lokeren, Olivier Béart en Johan Kindt. Fotografie: Alle foto’s in Twins Magazine zijn door Patrick Kindt (tenzij anders vermeld). Neem contact op met het secretariaat als je onze fotograaf wil boeken voor jouw (sportief) event.


Enjoy with friends

#AperitivoTime

Ons vakmanschap drink je met verstand. Notre savoir-faire se dĂŠguste avec sagesse.


NEW RANGE ROVER EVOQUE

NIEUW IN DE STAD: EVOQUE-SPOTTING.

New Range Rover Evoque: de stadswagen die verantwoorde luxe in zijn hart draagt. Zijn volmaakte, elegante lijnen. Het unieke silhouet, nog meer onderscheidend en gesofisticeerd. En ook op technologisch vlak brengt hij een geheel eigen vorm van verfijning naar de stad, met zijn nieuwe mild-hybrid elektrische motor. landrover.be

5,8-8,3 L/100 KM. CO2: 152-189 G/KM (volgens de NEDC-norm). Geef voorrang aan veiligheid. Milieu-informatie (KB 19/03/04): landrover.be. Afgebeeld model met optionele uitrusting.