Page 1

EXPERT REFERENCE BOOK


Bevezetés / BC

TA R TA L O M J E G Y Z É K

TARTALOM Bevezetés • BC Bonacure Filozófia • BC Bőrápolás inspirálta technológiák • BC Bonacure Technológia • BC Bonacure Care Culture

BC Alsorozatok Peptide Repair Rescue pH 4.5 Color Freeze Hyaluronic Moisture Kick Collagen Volume Boost Q10+ Time Restore Keratin Smooth Perfect Deep Cleansing Sampon

BC Speciális sorozatok Oil Miracle Fibre Force Scalp Genesis Sun Protect

Háttérismeretek Szójegyzék

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

3


Bevezetés / BC

Filozófia / BC

FEJLETT TECHNOLÓGIA. KLASSZIKUS SZÉPSÉG. Közted és köztünk, minden kapcsolatnak forrása a Bizalom. … Bizalom abban, hogy itt a legjobb szolgáltatást kapod minden alkalommal. … Bizalom abban, hogy itt a hajad igényeinek legmegfelelőbb termékeket kapod. … Bizalom abban, hogy mindig gyönyörűen és elégedetten lépsz ki a szalonból. A hajápolás területén szerzett 120 éves tapasztalatból eredően, a Schwarzkopf Professional a legújabb, áttörő technológiákat hozza, a klasszikusan szép, gyönyörű hajért:

az új BC Bonacure A BC Bonacure-ral hiszünk abban, hogy személyre szabott szolgáltatásokat kell kínálni minden vendégnek. … Hiszünk abban, hogy fodrászaink számára a legfejlettebb, bőrápolás által inspirált technológiákat kell biztosítani. … Hiszünk abban, hogy a szépség egy érzés, a szépség valódi, a szépség klasszikus, a szépség bizalom.

Az új BC Bonacure hisz a bizalomban: #BELIEVEINCONFIDENCE

4

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

5


T E C H N O LÓG I A

Bevezetés / BC

Bevezetés / BC

T E C H N O LÓG I A

MIRŐL SZÓL A BONACURE Bőrápolás inspirálta technológiák

Szabadalmazott Technológia

BC Care Culture

Minden BC alsorozat tartalmaz egy speciális, a hajtípusok sajátos igényeit célzó, bőrápolás által inspirált összetevőt, mint például Keratint és Peptideket, melyek köztudottan az egészséges haj alapvető részei.

A Cell Perfector Technológia egy szabadalmazott innováció, mely minden BC Bonacure termékben megtalálható és egy óriási mérföldkő a haj ápolásában és regenerálásában.

A BC Care Culture a márka védjegyének számító folyamat, mely magában foglalja a konzultációt, a hajdiagnózist, az egyedi hajterápiát, valamint a termékajánlást, mindvégig a gyönyörű hajra fókuszálva.

Személyre szabott hajterápiák

A személyre szabott hajterápiák új hajápolási élményt nyújtanak vendégeidnek és jövedelmező bevételi forrást jelentenek a szalonodnak, ezáltal mindent biztosítanak, amire csak szükséged lehet a haj tökéletességéhez.

PH 4.5

6

COLOR FREEZE

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

7


B Ő R Á P O L Á S I N S P I R Á LTA T E C H N O L Ó G I Á K

BŐRÁPOLÁS INSPIRÁLTA TECHNOLÓGIÁK

Peptidek

bőrápolási összetevő, mely segít visszaadni a bőr természetes rugalmasságát.

Peptideket elsősorban bőrszépítő és anti-age hatásuk miatt alkalmaznak bőrápolási célokra. A peptidek rövid láncú aminosavak, amelyek olyan, a bőr rugalmasságáért felelős fehérjék felépítéséről gondoskodnak, mint az elasztin, a kollagén és a keratin.

A BC Collagen Volume Boost alsorozat a hajszálak elnehezítése nélkül erősíti meg a hajat, miközben dús hatást, gazdag volument és rugalmasságot biztosít.

Mivel a haj szerkezete 85-95%-ban keratinból áll, természetesen a hajápolásban is nélkülözhetetlen szerepük van. A BC Peptide Repair Rescue sorozat a sérült kortex feltöltésére lett fejlesztve. A haj belső szerkezetének újjáépítése által visszaadja a hajszálak erejét és rugalmasságát.

Hialuronsav A hialuronsavat széles körben alkalmazzák a bőrápolásban, mert kiváló feltöltő tulajdonságai mellett az egyik leghatékonyabb hidratáló hatóanyag. Képes magába szívni és megtartani a nedvességet, táplált és egyenletes bőrfelületet hagyva maga után. Mindezek mellett a hajápolásban is fontos szerepe van. A BC Hyaluronic Moisture Kick formulákat a száraz haj revitalizálására fejlesztettük. Alapvető nedvességet biztosít a haj számára, finom és lágy tapintású, táplált eredményt hagyva maga után, nagyobb rugalmassággal és természetes fénnyel.

pH 4.5 A bőr kiegyensúlyozott pH értéke nélkülözhetetlen az egészséges kondíciójának fenntartásához. Ahogy a bőr számára fontos a megfelelő pH kiegyenlítő termékek ápoló hatása, kutatások kimutatták, hogy a hajnak is – főleg a hajszín tartóssága szempontjából – előnyös az optimális, 4,5 pH szintet biztosító termékek használata. A BC pH 4.5 Color Freeze segít megerősíteni a hajszerkezetet és azon felül, hogy lezárja a színkezelt haj felszínét, a hajszerkezet belsejébe rögzíti a színpigmenteket, ezáltal a hajszín fakulása minden korábbinál kisebb lesz.

Kollagén A kollagén a bőr fehérjéje, melyet annak fiatalosságához szoktak kapcsolni, mivel a bőr rugalmasságáért, alakjáért és erősségéért felelős. A kollagén, mint természetes eredetű fehérjeszármazék, az egyik legtöbbet használt 8

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Q10 A bőrápolásban a Q10 koenzim az egyik leghatékonyabb anti-age összetevőként terjedt el, mely felveszi a harcot az öregedés látható jelei ellen. A Q10 testünk valamennyi sejtjében megtalálható és kulcsfontosságú a sejtek megfelelő működéséhez. Újra-aktiválja a hajhagymákban a keratin termelését, mely az idő előrehaladtával csökken. Ezáltal helyreállítja a jövőbeni hajnövekedéshez nélkülözhetetlen alapokat. A BC Q10+ Time Restore termékek serkentik a keratintermelést a hajban, a fiatalabb érzetű és kinézetű hajért.

Keratin A keratin a haj és az emberi bőr alapvető építőeleme, mely egy egészséges, védelmező külső réteget képezve biztosítja a sejtek rendeltetésszerű működését. Nem meglepő tehát, hogy a kozmetikai termékek nagy részében megtalálható. A BC Keratin Smooth Perfect termékek összetétele táplálja a durva tapintású, vastagszálú és szálkás hajat, a könnyen kezelhető, puha és fényes hajért.

Micellás Technológia Mivel a hajápolást gyakran a legújabb bőrápolási technológiák és összetevők inspirálják, nem meglepő, hogy a BC Samponok és Tisztító Balzsamok is Micellás Technológiát tartalmaznak. A Micellás Technológia hatékonyan, de gyengéden tisztítja a hajat és nem csökkenti annak természetes nedvességtartalmát. A micellákat enyhe felületaktív anyagok alkotják, melyeknek két végük van. A hidrofób vég mágnesként magához vonzza, összegyűjti a piszkot, szennyeződéseket és olajokat, míg a víztaszító hidrofil vég a víz segítségével lehetővé teszi ezek eltávolítását a hajból.

9

Bevezetés / BC

Filozófia / BC

B Ő R Á P O L Á S I N S P I R Á LTA T E C H N O L Ó G I Á K


T E C H N O LÓG I A

Bevezetés / BC

Bevezetés / BC

T E C H N O LÓG I A

CELL PERFECTOR TECHNOLÓGIA A Cell Perfector Technológia egy szabadalmazott innováció, minden BC Bonacure termék szívében. Ez a technológia haj-azonos összetevőkkel tölti fel a sérült haj sejteket, a kutikulától indulva egészen a kortexig. Egyedülálló hatása során a kutikula 21 szénhidrogén lánca közül 18-cal képes feltölteni a hajfelszínen keletkezett réseket, ezáltal zárt, egészséges hajfelületet biztosít, mely minden korábbinál közelebb áll a haj természetes állapotához. Ezzel egy időben az Amino Cell Rebuild Technológia minden hajszál belsejében újjáépíti a hajszerkezetet, haj-azonos aminosav-láncok segítségével. A haj újjászületik, visszanyeri erejét, rugalmasságát és egészséges fényét.

C18 – Cuticula Cell Perfector

Amino Cell Rebuild – Cortex Cell Perfector

- a haj külső felületén fejti ki hatását, helyreállítva a hajszálak természetes védőrétegét.

- a haj belső szerkezetét állítja helyre, visszaadva a hajszálak erejét és egészséges rugalmasságát.

Az érintetlen hajat kívülről egy 21 szénhidrogénből álló Proteo-Lipid réteg védi, mely fehérjéből és zsírsavakból áll. A sérült haj elveszti ezt

A 9 aminosavból álló haj-azonos keratin nem csak a sérült területeket, réseket tölti fel, hanem kompletten helyreállítja a hajszerkezetet. Igazoltan

a védőrétegét – minél jobban sérül, annál több Proteo-Lipid lánc semmisül meg. A C18 Technológia a 21-ből 18 szénhidrogén- láncot

képes helyreállítani. Az eredmény: regenerált haj, mely minden korábbinál közelebb áll a természetes tökéletességéhez.

visszaadja a haj természetes erejét és rugalmasságát. A gyapjú kortexéből kivont mikroszálas fehérje azon felül, hogy természetes megoldást

nyújt, az emberi hajban található fehérje-struktúrákkal azonos tulajdonságokkal rendelkezik. Minden előnye biofizikailag igazolt.

A BC Cell Perfector Technológia minden termékben megtalálható a BC kínálatán belül. A BC termékekben ezen felül további, specifikus technológiák is megtalálhatók, hogy az egyes hajtípusok egyedi igényeinek megfelelő, célzott előnyöket biztosítsanak az adott BC termékcsalád számára.

10

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

11


BC BONACURE

Bevezetés / BC

Bevezetés / BC

BC BONACURE

LISTEN Hallgatással kezdünk. Mivel minden vendég egyedülálló, külön egyéniség, nem tehetünk feltételezéseket. Helyette meghallgatjuk, hogy milyennek érzik a hajuk vagy fejbőrük állapotát és milyen kihívásokkal szembesülnek nap, mint nap.

CARE CULTURE

LOOK Rálátásunkat nem csak a hallottak alapján, hanem gyakorlati szakértelemmel is kiegészítjük. Nézzük és érintsük meg a hajat és fejbőrt, hogy minél teljesebb képet kapjunk a vendég aktuális igényeiről. Ez segít a hajdiagnózis meghatározásában és a szakértői hajterápia személyre szabásában.

A haj a festővászon a fodrászok műalkotásai számára, ezért a tökéletes kondíció elengedhetetlen a legjobb vágás, festés vagy styling elkészítéséhez. Annak érdekében, hogy a hajápolás minden szalonban központi szerepet töltsön be és az üzleti sikerek motorja legyen, létrehoztunk egy exkluzív rendszert, mely egyszerre kifinomult és intuitív – ez a BC Care Culture.

LIVE Az exkluzív hajterápiák életre keltik a haj tökéletességét és mivel egymással teljesen felcserélhetők, a szalonok szabadon kombinálhatják az előnyeiket, hogy célzott, személyre szabott megoldásokat biztosítsanak minden vendég számára. A fodrászok minden eddiginél nagyobb rugalmassággal teljesíthetik és múlhatják felül a vendég hajápolással kapcsolatos igényeit és vágyait.

LEARN A folyamat utolsó lépéseként egy szimpla, könnyen használható otthoni hajápoló rendszert ajánlunk a vendégnek, mely tartós tökéletességet garantál frizurájának.

12

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

13


B C A L S O R O Z AT O K

Bevezetés / BC

BC SUBRANGES

BC ALSOROZATOK ÉS SPECIÁLIS SOROZATOK Minden BC termékcsalád speciális, bőrápolásban használt összetevőket tartalmaz, az egyes hajtípusok különböző igényeinek megfelelően - például Peptideket vagy Keratint, melyek köztudottan alapvető fontosságúak az egészséges hajhoz. A BC Bonacure célzott megoldást kínál minden hajápolási igényre, az összes hajtípus számára.

14

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

HYALURONIC

PH 4.5

PEPTIDE

MOISTURE KICK

COLOR FREEZE

REPAIR RESCUE

15


BC ALSOROZATOK


B C A L S O R O Z AT O K

PEPTIDE REPAIR RESCUE

PH 4.5 COLOR FREEZE

HYALURONIC MOISTURE KICK

COLLAGEN VOLUME BOOST

sérült, igénybe vett hajra

színkezelt hajra

normál-száraz, hullámos vagy göndör hajra

vékonyszálú-normál hajra

B C A L S O R O Z AT O K

Q10+ TIME RESTORE

KERATIN SMOOTH PERFECT

érett hajra

durva tapintású, hullámos vagy göndör hajra

E X P E RT R E F E R E N C E B O O K

OIL MIRACLE

fénytelen hajra, minden hajtípusra

E X P E RT R E F E R E N C E B O O K

FIBRE FORCE

SCALP GENESIS

SUN PROTECT

rendkívül sérült hajra

problémás hajra és fejbőrre

nap által igénybevett hajra


B C A L S O R O Z AT O K

B C A L S O R O Z AT O K

JELÖLÉSEK AZ ÚTMUTATÓBAN

Felhasználás terméktípus szerint Tisztítás > Sampon

Vigyél fel 3-5 ml-t közvetlenül a fejbőrre.

Nedves hajra vidd fel.

Masszírozd a fejbőrbe és öblítsd ki, hagyd hatni.

Hagyd hatni 1-2 percig.

A hajra és fejbőrre való szérumokból kb. 8ml-t használj.

Folytasd a megfelelő BC hajápoló rendszer következő lépéseivel.

Mindennapi használatra.

Ne öblítsd ki

Dolgozd bele

A terméket hagyd a hajban, hogy legyen ideje behatolni a hajszálakba.

Vidd fel a hajtövekre és fejbőrre, majd masszírozd bele, az ápoló összetevők jobb behatolásáért.

Öblítsd ki

Formázd

Hagyd hatni pár percig, majd alaposan öblítsd ki. Folytasd a BC ápoló rendszer következő lépéseivel.

A finish termékek használata után szárítsd a hajat meg vagy formázd igény szerint.

Hatóidő

Alaposan öblítsd ki.

Mindennapi használatra.

Ápolás > Spray Balzsam

Ápolás > Balzsam

Jól rázd fel.

Dolgozd a törülközőszáraz hajhosszba és hajvégekbe.

Permetezd a törülközőszáraz hajhosszra és hajvégekre.

Alsorozatok

Termékek használata

Fejbőr > Szérum

Fésüld a hajba.

Fésüld a hajba.

Hagyd hatni 2 percig.

Ne öblítsd ki.

Alaposan öblítsd ki.

Folytasd a megfelelő BC hajápoló rendszer következő lépéseivel.

Folytasd a megfelelő BC hajápoló rendszer következő lépéseivel.

Mindennapi használatra.

Mindennapi használatra.

Ápolás > Pakolás

Finish > Finish termékek

Hagyd hatni az termékre vonatkozó hatóidő végéig.

Fejbőr

Tisztítás

Ápolás

Finish

Dolgozd a törülközőszáraz hajhosszba és hajvégekbe. Fésüld a hajba. Hagyd hatni 5-10 percig. Alaposan öblítsd ki. Folytasd a megfelelő BC hajápoló rendszer következő lépéseivel. Használd heti 1-2 alkalommal.

Oszlass el kis mennyiséget a tenyeredben. Dolgozd a haj minden részébe vagy csak a hajvégekbe Száraz vagy nedves hajon használd. Ne öblítsd ki. Mindennapi használatra.

Tisztítás és Ápolás > Tisztító Balzsam Kezdj a fejbőr, vagyis az egészséges haj forrásának kiértékelésével, ami alapján kidolgozhatod a megfelelő kezelést az optimális egészségéért. 22

Indulj tiszta lappal válaszd ki a megfelelő sampont a haj tisztítására és a személyre szabott hajápoló rendszer elkezdésére.

Pontosan állítsd össze az intenzív és célzott hajápolók kombinációját, a vendég haj- és fejbőrproblémáinak helyreállításáért.

Zárd a hajba a kezelés összes tápláló, regeneráló és fényt adó előnyét, személyre szabott, otthoni hajápoló termékek segítségével.

E X P E RT R E F E R E N C E B O O K

Dolgozz 5-10 adagot a nedves hajba. Hagyd hatni 2 percig. Emulgeáld össze és alaposan öblítsd ki. Felváltva használd a hagyományos samponnal.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

23


B C P E P T I D E R E PA I R R E S C U E

B C P E P T I D E R E PA I R R E S C U E

Subranges

Subranges

BC PEPTIDE REPAIR RESCUE Hajdiagnózis:

sérült, igénybevett haj A sérült haj elveszti természetes esését, fényét és egészséges kinézetét. E tünetek kezelése nem oldja meg a problémát. A BC PEPTIDE REPAIR RESCUE segítségével viszont képesek vagyunk 3 évnyi károsodás visszafordítására, mindössze egy alkalmazással. A hatékony formulák Peptidekkel táplálják és belülről kifelé építik újjá a hajszálakat. A haj belső szerkezete így teljesen feltöltődik, újra rugalmas lesz, a kutikula pedig újjáépül, az egészséges kinézetért és selymesen lágy állagért.

24

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

25


B C P E P T I D E R E PA I R R E S C U E

B C P E P T I D E R E PA I R R E S C U E

BC PEPTIDE REPAIR RESCUE A megfelelő alkalmazás:

Look A haj intenzív és ismételt kémiai kezeléseknek volt kitéve, mint például szőkítés, világosítás, hajszínváltoztatás, tartós hullámosítás vagy egyenesítés. A közepe és vége színtelennek tűnik; a szín kifakult, foltos, a végek felé világosodik. A haj tapintásra száraz, porózus, durva és élettelen.

Live Végezd el a megfelelő BC PEPTIDE REPAIR RESCUE regeneráló szolgáltatást, mely visszafordítja a több hónapos károsodási folyamatot vendéged haján, helyreállítja a haj rugalmasságát és erejét, védelmet biztosít, valamint ideális alapot teremt a további ápoló vagy színváltoztató szolgáltatások számára.

Subranges

Amikor a hajat káros külső hatások érik - például vegyi folyamatok, hő, UV-sugárzás és szabad gyökök a kutikula feltöredezik, vagy akár teljesen eltűnik. A hajszálak nyitva maradnak, védtelenné válnak, ami sérüléshez vezet.

Subranges

Listen Vendéged sérültnek érzi a haját. Hiányzik belőle az energia, fényesség és rugalmasság, durva tapintású és töredeznek a végei. A nem megfelelő kémia kezelések miatt a haj élettelen és egyáltalán nem vagy csak nehezen formázható.

TECHNOLÓGIA A hajszál sérülése két szinten történhet. A belső szint sérülése esetén a kortex mély szerkezeti hiányosságokat mutat. Ilyenkor a hajszerkezet rendkívül gyenge. Külső sérülésről akkor beszélünk, ha a kutikula durva és egyenetlen felületű. Ezek a haj természetes esésének, puhaságának és fényének elvesztését okozzák. A BC PEPTIDE REPAIR RESCUE titka a Cell Perfector Technológia és peptidek ötvözetében rejlik, melynek köszönhetően akár 3 évnyi hajkárosodás fordítható vissza. A sérült és igénybevett hajat milliméterrőlmilliméterre építi újjá, miközben egy töredezés elleni védőréteget képez a felszínén. Az eredmény azonnal érezhető, a haj láthatóan regenerált, erős és életteli, valamint lenyűgözően puha és ragyogó lesz. ELŐTTE

UTÁNA

Learn Javasold a BC PEPTIDE REPAIR RESCUE otthoni hajápoló termékek használatát, hogy vendéged fenntarthassa a szalonban elért eredményeket és megóvja haját a további károsodástól.

Tudományos háttér: Peptidek (Hidrolizált Keratin): a haj szerkezetének újjáépítésével újratölti a sérült kortexet, és visszaállítja a haj erősségét és rugalmasságát.

Cell Perfector Technológia: bármely hajtípusnál ideális ápolást nyújt, feltölti a hajszál hiányos szerkezetét kívül és belül, így az visszanyeri erejét és rugalmasságát illetve ragyogó fényét

Panthenol: a hidratálás esszenciális alapja, helyreállítja a haj nedvességtartalmát

26

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

27


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

PEPTIDE REPAIR RESCUE

PEPTIDE REPAIR RESCUE

Micellás Tisztító Balzsam

Spray Balzsam

Balzsam

Mi ez: Ápoló micellás sampon vékonyszálúnormál sérült hajra, mely hosszan tartó kondicionáló hatást biztosít.

Mi ez: Intenzíven ápoló micellás sampon normálvastagszálú sérült hajra, mely hosszan tartó kondicionáló hatást biztosít.

Mi ez: Micellás tisztító balzsam, mely gyengéden tisztítja és kondicionálja a sérült hajat.

Mi ez: Hajban maradó kondicionáló, amely azonnali regeneráló hatást biztosít a sérült haj számára.

Mi ez: Intenzív krémes állagú hajbalzsam sérült, igénybevett hajra

Hajdiagnózis: A haj sérült, fakó és porózus, a kémiai kezelésektől töredezésre hajlamos vagy a mechanikai folyamatok miatt gyenge és könnyen gubancolódik

Hajdiagnózis: A haj sérült, fakó és porózus, a kémiai kezelésektől töredezésre hajlamos vagy a mechanikai folyamatok miatt gyenge és könnyen gubancolódik

Hajdiagnózis: A haj sérült, fakó és porózus, a kémiai kezelésektől töredezésre hajlamos vagy a mechanikai folyamatok miatt gyenge és könnyen gubancolódik

Hajdiagnózis: A haj erősen sérült, fakó és vegyi kezelések által igénybevett, amitől durva tapintású és töredezésre hajlamos.

Hajdiagnózis: A haj sérült, fakó színű és porózus. A vegyi kezelések miatt töredezésre hajlamos vagy káros külső hatások által igénybevett.

Mit csinál: • Gyengéden tisztítja a sérült hajat.

Mit csinál: • Tisztítja és mélyen táplálja a sérült hajat.

Mit csinál: • Azonnali vitalitással tölti fel a hajat

• Növeli a hajszálak belső erejét.

• Jelentősen növeli a hajszálak belső erejét.

Mit csinál: • Puha tapintásúvá teszi a hajat és lezárja a felszínét

• Simítja a hajszálak felszínét.

• Regenerálja a haj természetes védőrétegét.

Mit csinál: • Egy lépésben tisztítja és táplálja a sérült hajat, miközben megtartja természetes nedvességét • Újjáépíti a haj szerkezetét, növeli erősségét és rugalmasságát

• Puha tapintásúvá teszi a hajat és lezárja a felszínét

Subranges

Mélyen tápláló Micellás Sampon

Subranges

Micellás Sampon

• Ápolást és fényt biztosít.

• Simítja a haj felszínét

• Növeli a haj erejét és rugalmasságát • Kisimítja és könnyebben fésülhetővé teszi a hajat

• Ragyogó fényt biztosít

Hogyan működik: A Cell Perfector technológiás formula tisztítás közben segít visszaadni a haj természetes esését, erősségét és rugalmasságát. Használatával a haj állapota láthatóan javul és a haj regenerálódik.

Hogyan működik: Tisztítja és táplálja a sérült hajat. Formulája Cell Perfector Technológiával segít visszaadni a haj természetes esését, erősségét és rugalmasságát. Használatával a haj állapota láthatóan javul és a haj regenerálódik. Nem nehezíti el a hajat.

Hogyan működik: Lágy, enyhén habzó, szulfátmentes formulája kíméletesen tisztít és kondicionál, miközben megtartja a haj természetes lipidjeit és nedvességét. A Micellás Technológia visszaállítja a haj természetes erejét és rugalmasságát. A haj láthatóan átalakul és regenerálódik, de nem nehezedik el.

Hogyan működik: A folyékony, kétfázisú, hajban maradó formula a víz fázisban lévő Proteolipidek magas koncentrációját kombinálja az olaj fázis pehelysúlyú, elpárolgó szilikon olajaival. A hajra permetezve javít a haj állapotán, sima felületűvé és egyenletessé téve azt.

Hogyan működik: A rendkívül hatékony formula magas koncentrációjú Proteolipidekkel veszi körül a hajszálakat, akár egy selyemgubó, hogy rugalmasságot, egészséges és sima hajérzetet biztosítson. Ápoló anyagokkal tölti fel a hajszerkezet külső és belső részében keletkezett sérüléseket.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 2 pH 4.5 – 5.0

28

• Extra ápolást és fényt biztosít.

• Kisimítja és könnyebben fésülhetővé teszi a hajat

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 2.5 pH 4.5 – 5.0

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 4.3 – 5.2

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Ne öblítsd ki További információ: Ápolási szint 3 pH 4.0 – 5.0

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

29


>> ÁPOLÁS

>>FINISH

PEPTIDE REPAIR RESCUE

PEPTIDE REPAIR RESCUE Nutri-Shield Szérum

Hajvégápoló

Mi ez: Regeneráló pakolás erősen sérült, normál-vékonyszálú hajra.

Mi ez: A legintenzívebb hatású BC pakolás, rendkívül sérült hajra.

Mi ez: Intenzív, kétfázisú szérum hajhosszra és hajvégekre. Feltölti a hajfelszínt, miközben védi a formázás közben és után fellépő külső hatásokkal szemben.

Mi ez: Intenzív hatású krémes emulzió, mely lezárja a sérült hajvégeket és megakadályozza a töredezésüket.

Hajdiagnózis: A haj erősen sérült, fakó és vegyi kezelések által igénybevett, amitől durva tapintású és töredezésre hajlamos.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül sérült, nehezen kezelhető és igénybevett a folyamatos vegyi kezelésektől, emiatt durva tapintású és töredezésre hajlamos.

Hajdiagnózis: A haj erősen sérült, fakó és vegyi kezelések által igénybevett, amitől durva tapintású és töredezésre hajlamos.

Hajdiagnózis: A hajvégek szárazak, töredezettek és sérültek.

Mit csinál: • Mélyen, belülről tölti fel keratinnal a hajat

Mit csinál: • Mélyen ápolja és feltölti a rendkívül sérült hajat

Mit csinál: • Gyorsítja és könnyíti a hajszárítást

Mit csinál: • Táplálja a porózus hajvégeket

• Erősíti a haj belső szerkezetét

• Fokozza a haj belső erejét és simítja a felszínét

• 230°C-ig terjedő hővédelmet biztosít

• Könnyebben kezelhetővé teszi a hajat

• Lágy, selymes tapintást és szálkásodás elleni védelmet biztosít

• Segít megelőzni a töredezett hajvégek kialakulását

Subranges

Mélyen tápláló pakolás

Subranges

Pakolás

• Csökkenti a haj töredezettségét

• Puha tapintású és sima felületű hajat biztosít

Hogyan működik: Az intenzív, újjáépítő formula feltölti a belső hajszerkezetet, hogy helyreállítsa a hajszálak stabilitását, miközben lezárja a kutikula porózus részeit

Hogyan működik: A legintenzívebb hatású hajápoló termék az egész sorozatból. Magas koncentrációban tartalmaz Proteolipideket és erős teljesítményű ápoló polimereket, hogy biztosítsa az intenzív és hosszantartó hidratáló hatást, már az első használat után.

Hogyan működik: A BC Peptide Repair Rescue NutriShield Szérum megvédi a hajat a hajformázó eszközök káros hatásától, egészen 230°C-ig.

Hogyan működik: A könnyű ápoló balzsam gyengéden körülveszi a hajszálakat, akár egy selyemgubó. A Repair Rescue Technológia, Panthenol és pehelykönnyű szilikonok biztosítják a mély feltöltést és a haj töretlen szépségét.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Learn Hogyan használd:

5-10 perc

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

30

• Hosszantartó kondicionáló hatást biztosít, már egy használat után

Öblítsd ki

Ne öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 5 pH 3.0 – 4.0

Formázd

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Ne öblítsd ki További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0 Szakértői tanács: A hajukat növesztő vendégek legtöbb esetben ezt a terméket használják, hogy elkerüljék a hajvégek levágását.

31


p H 4.5 CO LO R F R E E Z E

p H 4.5 CO LO R F R E E Z E

Subranges

Subranges

pH 4.5 COLOR FREEZE Hajdiagnózis:

színkezelt haj A ragyogó, élénk hajszín, minden stílust feldob. Egy jó színszakértő megtalálja az egyensúlyt, hogy a hajszín harmonizáljon a vendég stílusával és bőrtípusával. A tökéletes szín megtalálása komoly szakértelem, így mindenkinek fontos, hogy olyan sokáig fenntartsa hajszínét ameddig csak lehet. A BC pH 4.5 COLOR FREEZE szabadalmazott pH 4.5 Balancer Technológiája nem csak lezárja a színkezelt haj felszínét, ahogy a hagyományos színvédő termékek szokták, hanem most először, mélyen a hajmátrixba fagyasztja a színpigmenteket, a hajszín tökéletességéért.

32

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

33


p H 4.5 CO LO R F R E E Z E

p H 4.5 CO LO R F R E E Z E

pH 4.5 COLOR FREEZE A megfelelő alkalmazás:

TECHNOLÓGIA Subranges

Subranges

A jelenlegi technológiák, a hajszínváltoztatás után főleg csak a kutikulát zárják le, a haj belső szerkezetét érintetlenül hagyják. Ez az ellenálló képesség csökkenéséhez vezethet, míg hosszútávon a haj töredezését és a hajszín látványos kifakulását idézheti elő. Amikor a haj optimális, 4.5 pH értékre van állítva, a kortex körüli mátrix megerősített, stabilizált állapotban van. Ilyenkor a színpigmentek mélyen a hajszerkezet belsejébe vannak zárva.

Listen Vendéged szereti új, gyönyörű hajszínét, ezért szeretné olyan sokáig fenntartani, ameddig csak lehet. Korábban a hajszín kifakulását, tompulását tapasztalta. Az is előfordulhat, hogy vendéged szeretné fenntartani, felfrissíteni a hideg tónusokat a hajában, vagy megszabadulni az őszülő tincsektől, meleg tónusoktól.

Look A haj frissen festett, enyhén porózus/porózus. A hajszínnek kifakulás elleni védelemre van szüksége. Az ősz haj sárgás tónusait el kell tüntetni vagy a színt fel kell frissíteni.

Live Kínálj személyre szabott BC pH 4.5 COLOR FREEZE hajszínrögzítő szolgáltatást vendégednek, hogy feltárd vagy megőrizd az aktuális hajszínének szépségét, miközben védelmet biztosítasz a hajnak, tökéletes alapot teremtve a jövőbeni szalonszolgáltatásoknak.

Learn Ajánlj BC pH 4.5 BC COLOR FREEZE termékekből álló otthoni hajápoló rendszert a vendégednek, hogy otthon is fenntarthassa a hajszínének ragyogását és fényét, még a sokadik hajmosás után is. Magyarázd el neki, hogyan képesek a termékek minden eddiginél közelebb hozni a hajszín nulla fakulását.

A Cell Perfector Technológiával kombinálva a hajfelszín tökéletesen le van zárva, tartós védelmet nyújtva a káros külső hatások ellen. JELENLEGI TECHNOLÓGIÁK

ÚJ BC COLOR FREEZE

Tudományos háttér: pH 4.5 Balancer Technológia: tejsav és kalcium-hidroxid segítségével a haj számára optimális, 4.5 pH szinten stabilizálja a mátrixot, ezáltal mélyen a haj belsejében rögzíti a színpigmenteket, a hosszan tartó, ragyogó hajszínért és fakulás elleni hatásért. UV szűrő: védi a színkezelt haj keratinszerkezetét, segít a haj színének, ragyogásának és eredeti állapotának megőrzésében, emellett hatékony védelmet nyújt a nap káros hatásai ellen anélkül, hogy elnehezítené a hajat. Cell Perfector Technológia: tökéletesen lezárja a haj külső rétegét, ezáltal minden hajtípus számára extra ápolást nyújt. A hajszerkezet sérült részeinek feltöltése által helyreállítja a hajszálak rugalmasságát, valamint optimális erőt és fényességet biztosít.

34

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

35


> > T I S Z T Í TÁ S

> > T I S Z T Í TÁ S

pH 4.5 COLOR FREEZE

pH 4.5 COLOR FREEZE Silver Micellás Sampon

Gold Shimmer Micellás Sampon

Vibrant Red Micellás Sampon

Mi ez: Gyengéden tisztító micellás sampon színkezelt hajra, mely hosszabb színmegtartást és ragyogó fényt biztosít.

Mi ez: Magas ápoló hatású hajsampon igénybevett, fakó és színkezelt hajra.

Mi ez: Pigmentált hajsampon a hideg színtónusokért.

Mi ez: Kíméletes pigmentált sampon, melegszőke hajalapokra.

Mi ez: Kíméletes pigmentált sampon, mely kiemeli a vörös hajalap tónusait.

Hajdiagnózis: A haj enyhén porózus és színkezelt, a vendég maximális színmegtartást szeretne.

Hajdiagnózis: A haj színkezelt, világosított és enyhén porózus vagy túlkezelt.

Hajdiagnózis: A hajban nem kívánt sárga tónusok vannak, vagy a haj ősz és finom ezüst színtónusokra van szüksége.

Hajdiagnózis: A haj fakó és porózus, világosított vagy szőkített.

Hajdiagnózis: A haj enyhén porózus és színkezelt, a vendég maximális színmegtartást szeretne.

Mit csinál: • Tisztítja a színkezelt hajat és védi a hajszínt.

Mit csinál: • Gyengéden, de hatékonyan tisztítja a színkezelt hajat.

Mit csinál: • Gyengéden, de hatékonyan tisztítja a színkezelt hajat.

Mit csinál: • Gyengéden, de hatékonyan tisztítja a színkezelt hajat.

Mit csinál: • Gyengéden, de hatékonyan tisztítja a színkezelt hajat.

• Összehúzza és stabilizálja a mátrixot, mélyen a hajba zárva a pigmenteket.

• Optimális 4,5 pH értéket biztosít a hajnak.

• Segít megerősíteni a hajszerkezetet és optimális, 4,5 pH értéket biztosítani.

• Erősíti a haj szerkezetét az optimális 4,5 pH értékért.

• Erősíti a haj szerkezetét az optimális 4,5 pH értékért.

• Kívül-belül védi a hajszerkezetet

• Extra ápolást és fényt ad a hajnak.

• Semlegesíti a nem kívánt meleg tónusokat.

• Hosszabb színmegtartást biztosít.

• Hosszabb színmegtartást biztosít.

Hogyan működik: Hajmosás közben különleges kék-violett pigmenteket juttat a hajba, melyek felfrissítik és hideg színtónust biztosítanak

Hogyan működik: A formula láthatóan élénkíti a természetes vagy festett, melegszőke hajalapok tónusait. Tisztítás közben a színpigmentek lerakódnak a hajszálak felszínén, míg az ápoló összetevők kondicionálják a hajat.

Hogyan működik: Vörös pigmentjeivel élénkíti a természetes vagy színkezelt vörös tónusokat a hajban. Tisztítás közben a színpigmentek lerakódnak a hajszálak felszínén, míg az ápoló összetevők kondicionálják a hajat.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Subranges

Rich Micellás Sampon

Subranges

Szulfátmentes Micellás Sampon

• Optimális 4,5 pH értéket biztosít a hajnak.

Hogyan működik: A szulfátmentes technológia lágy tenzidek segítségével védi a hajszín ragyogását, nagy mértékben növeli a színmegtartást és tündöklő fényt ad a hajnak a következő szalonlátogatásig.

Hogyan használd:

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0 Szakértői tanács: A szulfátmentes technológia ugyanolyan hatékonyan tisztítás biztosít, mint más samponok, csak kevésbé habzik. Ha több habot szeretnél, emulgeáld össze egy kevés 36 meleg vízzel.

• Világos hajalapokon hamvas színirányt eredményez.

Hogyan működik: A micellás technológia ápolást és ragyogó fényt ad a hajnak, miközben keratinnal tölti fel a szerkezeti réseket. A sárgabarackmag olaj extra fényt és ragyogást biztosít a hajnak.

Hogyan használd:

1-2 perc

Öblítsd ki

• A pH 4,5 Balancer Technológia lezárja a haj felületét és védi a szerkezetét, a tartósan ragyogó színeredményért.

1-5 perc

Öblítsd ki

1-5 perc

Öblítsd ki

1-5 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 2 pH 4.5 – 5.0

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.2 – 4.7

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.2 – 4.7

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.2 – 4.7

Szakértői tanács: Tartós hajfestés és szőkítés előtt nem ajánlott a hajmosás. Ha rendkívül sok termék maradvány rakódott le a hajban, finoman meg lehet mosni a hajhosszt és a hajvégeket. FONTOS, hogy a fejbőrt és a hajtöveket még ilyenkor se tisztítsuk, mert érzékenyek lesznek az oxidatív folyamat során.

Szakértői tanács: Nem csak az ősz haj világosítására használható - tökéletesen alkalmas hideg színirány biztosítására, világosított hajon.

Szakértői tanács: Használd minden nap az erősebb hatásért vagy használd heti 1-2 alkalommal az eredmény fenntartásáért.

Szakértői tanács: A sampon rendkívül magasan pigmentált, ezért javasoljuk, hogy használat közben viselj védőkesztyűt.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

37


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

pH 4.5 COLOR FREEZE

pH 4.5 COLOR FREEZE Balzsam

Pakolás

Mi ez: Micellás tisztító balzsam, mely gyengéden tisztítja és kondicionálja a porózus, színkezelt hajat.

Mi ez: Könnyű kondícionáló spray színkezelt hajra

Mi ez: Gazdag, krémes balzsam színkezelt hajra.

Mi ez: Intenzív pakolás, a színkezelt haj szerkezetének helyreállításáért.

Hajdiagnózis: A haj enyhén porózus és színkezelt, a vendég maximális színmegtartást szeretne.

Hajdiagnózis: A haj színkezelt, világosított és enyhén porózus vagy túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj színkezelt, világosított és enyhén porózus vagy túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj színkezelt, világosított és enyhén porózus vagy túlkezelt.

Mit csinál: • Tisztítja és kondicionálja a hajat egy lépésben.

Mit csinál: • Segít erősíteni a haj szerkezetét az optimális 4,5 pH-ért és hosszabb színmegtartásért.

Mit csinál: • Segít erősíteni a haj szerkezetét az optimális 4,5 pH-ért és hosszabb színmegtartásért.

Mit csinál: • Segít erősíteni a haj szerkezetét az optimális 4,5 pH-ért és hosszabb színmegtartásért.

Subranges

Spray Balzsam

Subranges

Micellás Tisztító Balzsam

• Frissíti a fakó, fénytelen hajszínt.

• Mélyreható ápolást biztosít.

• Védi a hajszínt a kifakulástól.

• Hatékony ápolást biztosít.

• Simítja a hajszálak felszínét.

• Élénkíti a kifakult hajszínt.

• Könnyebben kezelhetővé és fésülhetővé teszi a hajat.

• Könnyebben kezelhetővé és fésülhetővé teszi a hajat.

• Ragyogó fényt ad a hajnak.

• Extra ápolást és fényt biztosít.

• Ragyogó fényt biztosít.

• Simítja a hajszálak felszínét.

Hogyan működik: Lágy, enyhén habzó, szulfátmentes formulája kíméletesen tisztítja és kondicionálja a hajat, miközben megőrzi a természetes lipideket és nedvességet, a haj elnehezítése nélkül. A pH 4,5 Perfect Technológia optimális pH értéket biztosít és a hajszálak belsejébe zárja a színpigmenteket

Hogyan működik: Védi a hajszínt nagy mértékben növeli a színmegtartást és tündöklő fényt ad a hajnak. Ápoló összetevői javítják a haj kifésülhetőséget és csodálatos fényt biztosítanak.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

• Erősíti a haj szerkezetét az optimális 4,5 pH-ért és hosszabb színmegtartásért.

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 4.5 – 4.9

38

Ne öblítsd ki

Hogyan működik: A kationos polimerek lerakódnak a külső felületeken és lezárják a kutikulát. A pH 4,5 Perfect Technológia optimális pH értéket biztosít és a hajszálak belsejébe zárja a színpigmenteket.

Hogyan használd:

2 perc

Formázd

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

További információ: Ápolási szint 3 pH 4.0 – 5.0

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Hogyan működik: The rich and highly caring emulsion A hajápoló anyagokban gazdag emulzió hidrolizált keratint tartalmaz, mely feltölti a haj szerkezetét a kortextől a külső rétegekig. A pH 4,5 Perfect Technológia optimális pH értéket biztosít, valamint összehúzza és stabilizálja a mátrixot, mélyen a hajba zárva a pigmenteket.

Hogyan használd:

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

39


H YA LU RO N I C M O I ST U R E K I C K

H YA LU RO N I C M O I ST U R E K I C K

Subranges

Subranges

HYALURONIC MOISTURE KICK Hajdiagnózis:

normál-száraz, göndör vagy hullámos haj A nem megfelelően hidratált haj elveszti a fényességét, rugalmasságát és természetes esését, valamint nehezen kezelhető és durva tapintású lesz. A szomjas hajnak gyors kezelésre van szüksége, azonnal pótolni kell az elvesztett nedvességét, hogy visszanyerje rugalmasságát és természetes fényét. A BC HYALIRONIC MOISTURE KICK hidratálja a hajat, kiegyensúlyozza természetes nedvességtartalmát, még a legszárazabb hajtípusok esetében is. Nagyobb ellenállást, fényt és antisztatikus védelmet biztosít, a tökéletesen egyenletes és ápolt hajért.

40

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

41


H YA LU RO N I C M O I ST U R E K I C K

H YA LU RO N I C M O I ST U R E K I C K

HYALURONIC MOISTURE KICK A megfelelő alkalmazás:

Look A haj normál vagy töredezett, száraz és fénytelen. Vegyileg egyáltalán nem vagy kevéssé kezelt. Nagy valószínűséggel hosszú, szerkezete érett, merev hajvégekkel. Ha göndör, valószínűleg a fürtök szárazak, fényre és definiáltságra van szükségük.

Live Kínálj személyre szabott BC HYALURONIC MOISTURE KICK szalonterápiát, mely kiegyensúlyozza vendéged hajának természetes nedvesség tartalmát. A kezelés helyreállítja a haj hidratáltságát és természetes kinézetet biztosít, egészséges ragyogással. Learn Javasold a megfelelő BC HYALURONIC MOISTURE KICK termékeket otthoni használatra, hogy vendéged haja mihamarabb visszanyerje természetes hidratáltságát és szépségét.

ELŐTTE

Subranges

A BC Hyaluronic Moisture Kick formulájában található hialuronsav származék kiegyenlít a haj és a fejbőr nedvesség tartalmát. A Cell Perfector Technológia gondoskodik róla, hogy minden egyes hajszál puha, ápolt, könnyen fésülhető, rugalmas és fényes legyen.

Subranges

Listen Vendéged szerint a haja száraz, merev és fakó. Nem sérült túlságosan, de hosszú, hullámos, vagy gödör, nagyon száraz hajvégekkel. Nem könnyű kezelni, kissé szálkás, hullámos, főleg a hajvégeknél. A kémiai kezelések leterhelték a szálakat, és rugalmatlanná tették a frizurát.

TECHNOLÓGIA

UTÁNA

Tudományos háttér: Hialuronsav származékok: hosszan tartó, kiegyensúlyozott hidratálást biztosít a fejbőrnek és hajnak egyaránt, kisimítja a hajat és megvédi a kiszáradástól. Nincs még egy olyan természetes összetevő, ami annyi vizet tudna magába zárni, mint a hialuronsav, így a hidratáló technológia kulcsfontosságú összetevője. Panthenol: hidratáló injekció, mely a haj belsejébe bejutva kiegyenlíti a haj nedvességtartalmát. Cell Perfector Technológia: további ápolást biztosít minden hajtípus számára. A hajszerkezet sérülésinek feltöltése által kívül-belül regenerálja a hajszálakat, helyreállítja azok rugalmasságát, valamint erőt és ragyogó fényt biztosít.

42

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

43


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

HYALURONIC MOISTURE KICK

HYALURONIC MOISTURE KICK

Spray Balzsam

Balzsam

Pakolás

Mi ez: Hidratáló micellás sampon, normál, száraz vagy göndör hajra.

Mi ez: Micellás tisztító balzsam, mely gyengéden tisztítja és kondicionálja a normál, száraz vagy durva hajat.

Mi ez: Azonnali hidratáló hatású, könnyű spray balzsam normál, száraz vagy göndör hajra.

Mi ez: Súlytalan hidratáló balzsam normál vagy száraz hajra.

Mi ez: Mélyen hidratáló pakolás normál, száraz vagy göndör hajra.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Mit csinál: • Kíméletesen tisztítja a hajat.

Mit csinál: • Tisztítja és kondicionálja a hajat egy lépésben.

Mit csinál: • Hidratálja a hajat és megköti a nedvességet.

Mit csinál: • Könnyűsúlyú kondicionáló hatást nyújt.

Mit csinál: • Mélyrehatóan hidratálja a hajat.

• Kiegyenlíti a haj természetes nedvességtartalmát.

• Azonnal segít a haj kifésülhetőségében.

• Helyreállítja a haj természetes nedvesség-tartalmát.

• Növeli a haj erősségét és rugalmasságát.

• Simítja a hajfelszínt.

• Javít a haj kezelhetőségén és rugalmasságán.

Subranges

Micellás Tisztító Balzsam

Subranges

Micellás Sampon

• Hidratál és megköti a nedvességet. • Segít megelőzni a haj kiszáradását.

Hogyan működik: A szilikonmentes formula hialuronsav és Micellás Technológia segítségével kiegyensúlyozza a haj nedvességtartalmát, miközben könnyű ápolást biztosít.

Hogyan használd:

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

• Egészséges kinézetű fényt biztosít.

• Visszaadja a haj kezelhetőségét és rugalmasságát. • Védi a hajat a kiszáradástól, megköti a nedvességet.

• Fényt biztosít a hajnak.

Hogyan működik: Lágy, enyhén habzó, szulfátmentes formulája kíméletesen tisztítja és kondicionálja a hajat, miközben megőrzi a természetes lipideket és nedvességet, a haj elnehezítése nélkül. Hialuronsav kivonat segítségével hidratálja a hajat. A puha, egyenletes, ápolt és ragyogóan fényes hajért.

Hogyan működik: A termék felrázásával az olaj és a víz könnyű emulzióvá keveredik, amelyet elképesztően vékony rétegben lehet felvinni a hajszálakra.

Hogyan működik: A szilikonmentes formula súlytalan ápoló hatást biztosít és kiegyenlíti a haj nedvesség-tartalmát. A puha, egyenletes és táplált hajért, tele fénnyel és rugalmassággal

Hogyan működik: Könnyű állagának köszönhetően a hidratáló hatóanyagok gyorsan a hajba jutnak és intenzíven hidratálják a belső szerkezetet. A guármag alapú kationos polimerek feltöltik a hajfelszínen keletkezett sérüléseket, ezáltal egyenletes és puha hajérzetet biztosít.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 4.5 – 5.5

Ne öblítsd ki

Formázd

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.2

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

Szakértői tanács: A szilikonmentes formula hialuronsav és Micellás Technológia segítségével kiegyensúlyozza a haj nedvesség-tartalmát, miközben könnyű ápolást biztosít.

44

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

45


>> FINISH

> > T R E AT

HYALURONIC MOISTURE KICK Mi ez: Hajban maradó hidratáló pakolás normál vagy száraz hajra.

Mi ez: Gazdag hidratáló krém száraz, hullámos vagy göndör hajra.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Hajdiagnózis: A haj száraz, törékeny, durva tapintású, göndör, hullámos és normál vagy enyhén porózus.

Mit csinál: • Elnehezítés nélkül kondicionálja a száraz hajat

Mit csinál: • 5 fontos előnyt biztosít a göndör haj számára:

• Kiegyenlíti a haj természetes nedvesség-tartalmát.

• Hidratálás.

• Erőt és rugalmasságot biztosít.

• Sima hajfelszín.

Subranges

Curl Power 5

Subranges

BB Hydra Pearl

• Segít védeni a hőhatásokkal szemben.

• Kontroll a göndörödés felett. • Rugalmasság.

Hogyan működik: Kétfázisú, súlytalan kondicionálást biztosító pakolás. A hialuronsavat tartalmazó, gél-mátrix formula gliceringyöngyök segítségével egyenlíti ki a haj nedvesség tartalmát.

Hogyan működik: Az ápoló balzsam finom réteget képez a haj felszínén, ezáltal életet lehet a göndör fürtökbe. A formulába található panthenol és glicerin hidratálja a hajat, illetve javítja a minőségét. Mandula- és minimális szilikon olajat tartalmaz, hogy a haj még puhább tapintású legyen.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Ne öblítsd ki További információ: Ápolási szint 2 pH 5.0 – 6.5

46

• Akár 48 óráig tartó eredmény.

Ne öblítsd ki További információ: Ápolási szint 3 pH 3.5 – 4.5

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

47


CO L L AG E N VO LU M E B OO ST

CO L L AG E N VO LU M E B OO ST

Subranges

Subranges

COLLAGEN VOLUME BOOST Hajdiagnózis:

vékonyszálúnormál, lelapuló, élettelen haj A volumen és a dús hajérzet a vendégek nagy részénél a legmagasabb prioritások között szerepelnek. A legvékonyabb hajtípusokon is rendkívül hatékony BC COLLAGEN VOLUME BOOST, könnyűsúlyú, szilikonmentes formulák segítségével fantasztikus hajtőemelő hatást kínál. Teltebb hajérzetet és lényegesen nagyobb volument biztosít, akár 3 napon keresztül, természetes kinézetű ragyogással.

48

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

49


CO L L AG E N VO LU M E B OO ST

CO L L AG E N VO LU M E B OO ST

COLLAGEN VOLUME BOOST A megfelelő alkalmazás:

TECHNOLÓGIA ELŐTTE

Listen Vendéged legnagyobb kívánsága a dúsabb volumenű haj. Teltebb hajérzetet szeretne, de a haja túl vékony szálú, gyenge és puha, főleg kondicionálás után. Nem tud annyi volument adni hajának, amennyit szeretne, vagy ha sikerül, akkor sem marad meg. Azt is megemlítheti, hogy hajmosás után pár órával a haja zsíros kinézetű szokott lenni.

Look Vendéged haja vékony, erőtlen és élettelen. Könnyen elnehezedik a helytelen termékhasználattól, vagy a nem megfelelő termékektől. A haj önmagában egészséges vagy enyhén porózus, mindössze egy könnyű hajápoló rendszerre van szüksége.

Subranges

Subranges

A BC COLLAGEN VOLUME BOOST dús volument és telt hajérzetet biztosít, miközben elnehezítés nélkül ápolja a vékonyszálú hajtípusokat. Minden hajszálnak hidratálást, stabilitást és telt kinézetet nyújt.

UTÁNA

Live Kínálj személyre szabott BC COLLAGEN VOLUME BOOST szalonterápiát, mely azonnal energizálja vendéged vékonyszálú, lelapuló haját. A kíméletes formulák növelik a haj volumenét és hosszan tartó, teltebb hajérzetet biztosítanak. Learn Ajánld vendégednek a megfelelő BC COLLAGEN VOLUME BOOST otthoni hajápoló termékeket. Oszd meg vele, hogy a személyre szabott rendszer használatával, hogyan biztosíthat hosszan tartó volument és dús hatást a frizurájának.

Tudományos háttér: Hidrolizált Kollagén: a könnyűsúlyú formulákban található Kollagén a hajszálak belsejébe hatolva feltölti és megerősíti a hajszerkezetet. Panthenol: behatol a szálakba, intenzív, ultrakönnyű hidratálást biztosít és kiegyensúlyozza a hajszálak természetes nedvességtartalmát. Könnyű formula: pehelykönnyű, tiszta ápolást biztosít a hajszálak elnehezítése nélkül. Cell Perfector Technológia: további ápolást biztosít minden hajtípus számára. A hajszerkezet sérülésinek feltöltése által kívül-belül regenerálja a hajszálakat, helyreállítja azok rugalmasságát, valamint erőt és ragyogó fényt biztosít.

50

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

51


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> FINISH

COLLAGEN VOLUME BOOST

COLLAGEN VOLUME BOOST Perfect Foam

Mi ez: Tisztító sampon vékonyszálú és gyenge hajra.

Mi ez: Könnyű hajápoló balzsam, vékonyszálú hajra

Mi ez: Hajápoló hab, amely növeli a haj testességét.

Hajdiagnózis: A hajszál vékony, gyenge és tartásra van szüksége.

Hajdiagnózis: A hajszál vékony, gyenge és tartásra van szüksége.

Hajdiagnózis: A haj vékonyszálú és erőtlen, normál vagy enyhén porózus és testességre van szüksége.

Mit csinál: • Fokozza a haj testességét és növeli erejét

Mit csinál: • Súlytalan kondicionálást nyújt.

Mit csinál: • Javítja a haj fésülhetőségét.

• Javítja a haj kezelhetőségét

• Teltebb hajérzetet biztosít. • Nem nehezíti el a hajat.

• Csodálatos testességet és tartást ad a hajnak.

Subranges

Whipped Conditioner

Subranges

Micellás Sampon

• Segít védeni a statikus töltődéstől

Hogyan működik: Gyengéden tisztítja a hajat és a fejbőrt, azáltal, hogy eltávolítja a felesleges termékmaradványokat, így nem nehezedik el a hajszál. Ápoló polimereket tartalmaz, hogy segítsen védeni a hajat feltöltődéstől, a könnyebben kezelhetőségért.

Hogyan működik: A légiesen könnyű hajhab súlytalan kondicionáló hatást biztosít és segít kibontani a vékonyszálú hajat. A Panthenol nedvességet biztosít, míg a hidrolizált kollagén segít visszaadni a haj rugalmasságát.

Hogyan működik: Ápoló réteget képző anyagok és pantenol építik fel azt a pehelysúlyú, rögzítő fátylat a haj körül, amely minden hajszál között növeli a teret, javítja a kezelhetőséget és fésülhetőséget miközben véd a hőtől, tartást és volument biztosít a hajnak. A speciális szórófejnek köszönhetően könnyen felvihető a hajtövektől a hajvégekig.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

52

• Teltebb hajérzetet biztosít.

2 perc

Öblítsd ki

Ne öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 2 pH 4.0 – 5.0

Formázd

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

53


Q10+ TIME RESTORE

Q10+ TIME RESTORE

Subranges

Subranges

Q10+ TIME RESTORE Hajdiagnózis:

vékonyszálú, porózus vagy ősz, érett haj Minden hajtípust 95%-ban keratin alkot, azonban a keratintermelés évről-évre folyamatosan csökken. Ennek következménye, hogy az idő előrehaladtával a hajunk gyengévé és erőtlenné válik, valamint jellemzően kiszárad. Az érett hajszerkezetnek speciális ápolásra van szüksége és az ősz haj extra hidratálásra szorul. A BC Q10+ TIME RESTORE 100%-kal több ellenállást és rugalmasságot biztosít, hidratálja és erősíti a hajat. Reaktiválja a hajszálak keratintermelését, miközben a tápláló Nutrifiller segítségével puha tapintású, egészséges kinézetű és fényes hajat biztosít. Minden nap.

54

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

55


Q10+ TIME RESTORE

Q10+ TIME RESTORE

Q10+ TIME RESTORE A megfelelő alkalmazás:

Look Az érett hajnak számos különböző megjelenési formája lehet, de minden esetben fénytelen. Egyik fő jellemző, hogy a hajszál elvékonyodik és legyengül, miközben a nedvességtartalma csökken, ezáltal élettelen érzetű és lapos kinézetű lesz. Más esetekben, főleg ősz haj esetén a haj durva, merev hatású lesz, ezáltal nehezen kezelhetővé válik.

Live Kínálj személyre szabott BC Q10+ TIME RESTORE hajszerkezet fiatalító szolgáltatást a vendégednek, mely megoldást kínál az érett haj speciális igényeire. Azonnali eredményként jobb hidratáltság, rugalmasság és erő tapasztalható, életteli ragyogással. Learn Ajánlj otthoni BC Q10+ TIME RESTORE hajápoló termékeket, az eredmény fenntartása és a telt hajérzet érdekében. Mondd el vendégednek hogyan védik a hajat a káros külső hatásoktól, hogyan hidratálják a haját és fejbőrét, továbbá hogyan serkentik a keratintermelést.

ELŐTTE

Subranges

A BC Q10+ TIME RESTORE Complex egyesíti a Q10 koenzim és a Nutrifiller technológia előnyeit. Azonnal segít eltüntetni az öregedés jeleit és újból aktiválni a haj természetes keratintermelését.

Subranges

Listen Vendéged haja az elmúlt évek során sokat változott. Vastag szálú, telt, rugalmas haja volt, most viszont vékonyodó, gyenge hatást kelt és formáját sem tartja. Ez azért lehet, mert a valaha puha haj most már szárazzá és nehezen kezelhetővé vált.

TECHNOLÓGIA UTÁNA

Tudományos háttér: Q10: egy hatékony koenzim, mely testünk minden sejtjében megtalálható, azok vitalizálásáért felel. Stimulálja a hajhagymákat, így serkenti az idő előre haladtával a hajban már egyre kisebb mennyiségben előforduló kétféle keratin termelését, így a haj visszanyeri optimális szerkezetét és növekedésnek indul. Nutrifiller: egy hidrolizált keratin, mely mélyen behatol a hajszálakba és feltölti a hajszerkezet hiányos részeit, ezáltal növeli a haj erősségét és rugalmasságát, valamint biztosítja az újonnan növő haj megfelelő minőségét. Cell Perfector Technológia: további ápolást biztosít minden hajtípus számára. A hajszerkezet sérülésinek feltöltése által kívül-belül regenerálja a hajszálakat, helyreállítja azok rugalmasságát, valamint erőt és ragyogó fényt biztosít.

56

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

57


>> FEJBŐR

> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

Q10+ TIME RESTORE

>> FINISH

Q10+ TIME RESTORE Balzsam

Pakolás

Rejuvenating Spray

Mi ez: Sokoldalú szérum a haj és fejbőr védelemért, ápolásért és rugalmasságért.

Mi ez: Gyengéden tisztító micellás sampon érett hajra.

Mi ez: Gazdag, hajápoló balzsam száraz, törékeny és érett hajra.

Mi ez: Hajerősítő pakolás érett hajra.

Mi ez: Könnyű kétfázisú kondicionáló és volumennövelő spray.

Hajdiagnózis: A haj gyenge és élettelen vagy nagyon száraz és törékeny, míg a fejbőr száraz és igénybevett, valamint önmegújulási folyamata is lassú

Hajdiagnózis: A haj érett, gyenge és élettelen vagy nagyon száraz és töredezett.

Hajdiagnózis: A haj érett, nagyon száraz és töredezett.

Hajdiagnózis: A haj érett, gyenge és élettelen vagy nagyon száraz és törékeny.

Hajdiagnózis: A haj érett, gyenge és élettelen.

Mit csinál: • Hidratálja és nyugtatja az érzékeny, száraz fejbőrt.

Mit csinál: • Gyengéden tisztítja a hajat és a fejbőrt.

Mit csinál: • Segít védeni a káros környezeti hatásoktól.

Mit csinál: • Mélyen ápolja és erővel tölti fel a hajat.

Mit csinál: • Könnyű hajápoló hatást nyújt.

• Segít védeni a hajat és a fejbőrt a káros külső hatásoktól.

• Növeli a hajszálak erejét és rugalmasságát.

• Erőt és ellenállást ad a hajszálaknak.

• Regenerálja a hajszerkezet sérüléseit.

• Egészséges kinézetű fényt ad.

• Feltölti a haj szerkezeti sérüléseit.

• Jobb kezelhetőséget biztosít.

Subranges

Micellás Sampon

Subranges

Rejuvenating Serum

• Jobb kezelhetőséget és fésülhetőséget nyújt. • Egészséges kinézetű fényt biztosít.

Hogyan működik: Cukortenzidekkel gazdagított formulája gyengéden tisztítja a hajat és a fejbőrt. A Nutrifiller és a kationos polimerek mélyen táplálják a belső hajszerkezetet, lesimítják a haj felületét, a kezelhető, puha és fényes hajért.

Hogyan működik: A koncentrált Q10 stimulálja hajhagymákat és stabilizálja az egészséges hajnövekedéshez szükséges két alapvető keratin termelődését. A Nutrifiller hidratálja és puha tapintásúvá teszi a hajat, valamint feltölti a hajszerkezetet, de nem nehezíti el a hajszálakat.

Hogyan működik: Q10 és Nutrifiller kombinációjával stimulálja a hajhagymákat és stabilizálja az egészséges hajnövekedéséhez szükséges két alapvető keratin termelődését. A pantenol mélyen hidratálja a fakó és élettelen hajat, hogy újult erővel, rugalmassággal és fénnyel telt legyen.

Hogyan működik: A könnyű ápoló fázis Q10, Nutrifiller és Panthenol segítségével hidratálja a hajszerkezetet, hogy rugalmasságot és erőt adjon a gyenge, élettelen hajnak. A formázó fázis filmréteg képző anyagokat tartalmaz, melyek testességet és stabilitást, valamint egészséges kinézetű fényt biztosítanak.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

• Egészséges és erős hajérzetet biztosít.

Hogyan használd:

Dolgozd bele Ne öblítsd ki

Formázd

További információ: pH 3.5 – 4.5

• Fényesebbé teszi a hajat.

• Érezhetően kezelhetőbbé és rugalmasabbá teszi a hajat.

• Energizálja a fejbőr önmegújító folyamatát.

Hogyan működik: Nagy hatékonyságú Q10 koncentrációjával stimulálja hajhagymákat és stabilizálja az egészséges hajnövekedéshez szükséges két alapvető keratin termelődését. A Nutrifiller belülről tölti fel és erősíti meg a hajszerkezetet. A hozzáadott kitozán és pantenol hidratálják a fejbőrt, megnyugtatják és helyreállítják a fejbőr természetes védelmét.

• Jobb fésülhetőséget biztosít.

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

• Egészséges kinézetű fényt biztosít.

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

Ne öblítsd ki

Formázd

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.0 – 5.0

Expert Insight for all: A Q10 Time Restore termékekkel fantasztikus hatást érhetsz el hosszú, érettebb hajon való használat esetén.

58

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

59


K E R AT I N S M O O T H P E R F E C T

Subranges

KERATIN SMOOTH PERFECT Hajdiagnózis:

vastagszálú, durva tapintású, hullámos vagy göndör, nehezen kezelhető haj A BC KERATIN SMOOTH PERFECT szálkásodást kontrolláló formulája vastagszálú, durva tapintású és göndör hajra lett tervezve. Egyedi összetétele a hajmosás során szabályozza a haj ziláltságát, minimalizálja a formázásra szánt időt, és 70%-kal gyorsabb kifésülhetőséget garantál. A termék védi a hajat a hajformázás hőhatásától, a páratartalomtól, így az hidratáltabb, simább és láthatóan ragyogóbb lesz.

60

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

61

Subranges

K E R AT I N S M O O T H P E R F E C T


K E R AT I N S M O O T H P E R F E C T

K E R AT I N S M O O T H P E R F E C T

KERATIN SMOOTH PERFECT A megfelelő alkalmazás:

Look A haj vastagszálú és valószínűleg hullámos vagy göndör. Ránézésre és tapinthatóan is száraz, mert túl erős és ellenálló. Nem igazán sérült. A hajhossz és a hajvégek kifejezetten szárazak és rendezetlen kinézetűek.

Live Kínálj vendégednek személyre szabott BC KERATIN SMOOTH PERFECT szalonterápiát, mely azonnal simítja és könnyebben kezelhetővé teszi a haját, miközben csökkenti a terjedelmét és fényessé teszi. Learn Ajánld a BC KERATIN SMOOTH PERFECT termékek otthoni használatát, hogy vendéged hosszútávon is könnyen tudja kezelni a haját. Magyarázd el neki, hogy az egyes összetevők hogyan simítják a hajszálak felszínét a fényes és sima eredményért.

ELŐTTE

Subranges

A keratin a kozmetikai termékek széles körben használt komponense, egyben az emberi haj és bőr alapvető építőeleme. Mélyen táplálja a durva tapintású hajtípusokat és védelmet biztosít a styling eszközök hőhatásával és a magas páratartalommal szemben, az könnyen kezelhető, sima és fényes hajért.

Subranges

Listen Vendéged szerint a haja túl vastagszálú, túl nagy a tömege és durva a tapintása, ezért kevesebb volument szeretne, hogy a haja sima és könnyen formázható legyen. Az is lehet, hogy a haj szálkásodása és nehéz kezelhetősége miatt frusztrált. Elmondása szerint a haja fénytelen és vizesen lehetetlen formázni.

TECHNOLÓGIA

UTÁNA

Tudományos háttér: Keratin: A hajszálak felszínén, a durva részeken rakódik le, ezáltal simítja a kutikulát és mélyen táplálja a hajat. Panthenol: alapvető hidratálást biztosít a hajnak, miközben kiegyenlíti a természetes nedvességtartalmát Könnyűsúlyú olajok: Maximális simaságot és csillogást biztosítanak, a haj elnehezítése nélkül Cell Perfector Technológia: további ápolást biztosít minden hajtípus számára. A hajszerkezet sérülésinek feltöltése által kívül-belül regenerálja a hajszálakat, helyreállítja azok rugalmasságát, valamint erőt és ragyogó fényt biztosít.

62

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

63


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

> > T I S Z T Í TÁ S

KERATIN SMOOTH PERFECT

DEEP CLEANSING SHAMPOO

Pakolás

Mélytisztító Sampon

Mi ez: Simító sampon, nehezen kezelhető hajra.

Mi ez: Hatékony balzsam a nehezen kezelhető, durva haj simítására.

Mi ez: Intenzív hatású hajsimító és tápláló pakolás nehezen kezelhető hajra.

Mi ez: Tisztító és méregtelenítő sampon minden hajtípusra

Hajdiagnózis: A haj nehezen kezelhető, vastagszálú, durva és hullámos vagy göndör. Simításra és kontrollra van szüksége.

Hajdiagnózis: A haj nehezen kezelhető, vastagszálú, durva és hullámos vagy göndör. Mindennapi kontrollra van szüksége.

Hajdiagnózis: A haj nehezen kezelhető, vastagszálú, durva és hullámos vagy göndör. Extra simításra és kontrollra van szüksége.

Hajdiagnózis: A fejbőr és a haj zsíros, szálkás kinézetű és minden nap lerakódnak rajta a hajformázó termékek maradványai

Mit csinál: • Gyengéden tisztítja a hajat.

Mit csinál: • Intenzíven simítja a hajat.

Mit csinál: • Intenzíven táplálja a hajat.

• Simítja a hajszálak felszínét.

• Egyenletessé teszi a hajfelszínt.

• Könnyebb fésülhetőséget biztosít.

Mit csinál: • StemCodeTM Complex és B3 vitamin tartalmú formulája mélyrehatóan tisztít

• Javít a haj kezelhetőségén.

• Jobb kezelhetőséget és fésülhetőséget biztosít.

• Simítja a hajfelszínt.

Subranges

Balzsam

Subranges

Micellás Sampon

• Védi a hajat a statikus feltöltődéstől.

• Ragyogó fényt ad a hajnak.

• Jelentősen jobb kezelhetőséget biztosít.

• Védi a hajat a magas páratartalomtól.

• Ragyogó fényt ad a hajnak.

• Hatékonyan eltávolítja a zsírt, lerakódásokat és termékmaradványokat • Tisztítja és kiegyensúlyozza fejbőr működését

• Védi a magas páratartalomtól. Hogyan működik: A simító formula sárgabarackmag olaj segítségével javít még a legnehezebben kezelhető és legdurvább szálú hajtípusok kezelhetőségén, tökéletes alapot biztosítva a hosszan tartó simaság számára.

Hogyan működik: Kationos összetevők új, hatékonyabb kombinációjával semlegesíti a negatív töltéseket a hajfelszínen, a hosszantartó kontrollért, míg a szilikonok segítenek megőrizni a hajszálak simaságát.

Hogyan működik: Erősen koncentrált kationos polimerek és szilikonolajok segítségével hatékonyan simítja a hajfelszínt, ezáltal jobb kezelhetőséget, simaságot és fényt ad a hajnak.

Hogyan működik: A kókuszdióból kivont dinátriumkókusz-amfodiacetát összetevőt tartalmazó formula gyengéden tisztítja a hajat. Nátrium-lauriléterszulfáttal kombinálva, figyelemreméltó mélytisztító hatást érnek el. A hűsítő hatású mentol friss és tiszta érzetet ad a fejbőrnek. A pantenol hidratál és megköti a nedvességet az egészséges kinézetű hajért és fejbőrért.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

1-2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1.5 pH 4.5 – 5.0

2 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4.5 pH 3.0 – 4.0

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.0 – 5.0 Szakértői tanács: Ne masszírozd a hajba, hajszínváltoztató szolgáltatás előtti használat esetén.

64

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

65


OIL MIRACLE

OLI MIRACLE

Subranges

Subranges

OIL MIRACLE Hajdiagnózis:

fénytelen haj Egy olyan formulát kerestünk, mely ragyogó fényt és kiváló kezelhetőséget biztosít, miközben táplálja, de nem nehezíti el a hajat – így az értékes olajokhoz fordultunk. A BC OIL MIRACLE termékcsalád új mérföldköveket állít a hajápoló olajok szegmensében a magas teljesítményű, szilikonmentes formuláival, melyek ultrakönnyű ápolást biztosítanak vékony és vastagszálú hajtípusoknak egyaránt. A BC OIL MIRACLE azt nyújtja, amit ígér. Pehelykönnyű formulái az erőteljes hatású olajok segítségével egészséges kinézetű fényt és tükörfényes ragyogást biztosít minden hajtípus számára. A 21. századi hajápolás egyik legnagyobb innovációja, az olajtartalmú formula, mely átírta hajápolási szokásainkat.

66

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

67


OLI MIRACLE

OLI MIRACLE

A TECHNOLÓGIA

OIL MIRACLE

Argan Oil: Az argán fa termésének magjából kinyert olaj, segít védeni a hajat a szabadgyökökkel szemben. Telítetlen zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag összetételével helyreállítja a haj természetes lipid rétegét, az erős és rugalmas hajért. Lágy, selymes tapintást és természetes kinézetű fényt ad a hajnak.

Subranges

A megfelelő alkalmazás:

Listen Vendéged fényesebb és rugalmasabb hajat szeretne. Kedveli a kényeztető termékeket, de legtöbbjüket túl töménynek tartja, melyeket kifejezetten vastagszálú, vagy porózus hajra ajánlanak. Vendégednek azonban normál haja van, így ezek a termékek elnehezítik a haját és csökkentik a volumenét.

68

Look Vendéged haja megfelelő, vagy kifejezetten jó kondicióban van, nem porózus, vagy sérült, egyszerűen csak fényre és tartásra van szüksége, anélkül, hogy haja elnehezülne.

Live Szabd személyre a kényeztető BC OIL MIRACLE szalonszolgáltatást. Vendéged igazi luxus kényeztetést élhet át, amely szinte súlytalanul tesz fényessé minden egyes hajszálat.

Barbary Fig Oil: A kimagasló hidratáló tulajdonságokkal rendelkező fügekaktusz olaj vitaminokban és antioxidánsokban gazdag, ezáltal hatékonyan veszi fel a harcot a szabadgyökökkel. Jelenleg az egyik leghatékonyabb növényi eredetű olaj a szépségiparban.

Learn Ajánld a megfelelő BC OIL MIRACLE terméket vendégednek otthoni használatra. Mondd el neki, hogy vékonyszálú hajtípusokra is vannak ultrakönnyű formulák, melyek kiváló rugalmasságot és gyönyörű ragyogást biztosítanak, miközben puhává és fényessé varázsolják a frizurát.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Brazilnut Oil: Az amazóniai brazildió olajat a brazildiófa gyümölcsének magvaiból vonják ki. Tápláló proteinekben, ásványi anyagokban, valamint Omega 3 és 9 zsírsavakban gazdag. Feltölti a hajszerkezet porózus részeit, simítja a durva tapintású hajat, továbbá hidratálást és fényt biztosít.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

69

Subranges

Csodálatos összetevők:


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

OIL MIRACLE – Argan Oil

>> FINISH

OIL MIRACLE – Argan Oil Gold Shimmer Pakolás

Hajápoló Olaj

Mi ez: A hajat nem elnehezítő hajsampon a tapintható simaságért.

Mi ez: Kényeztető krémes hajbalzsam normál és vastagszálú hajra.

Mi ez: Gazdag és kényeztetően tápláló hajpakolás minden hajtípusra.

Mi ez: Gazdag hajolaj formula vastagszálú és ellenálló hajtípusokra.

Hajdiagnózis: Minden hajtípusra, melynek fényre van szüksége, de nem túlzottan sérült.

Hajdiagnózis: Normál és vastagszálú hajra, mely száraz, vagy kémiai úton kezelt, de nem túl sérült és fénytelen.

Hajdiagnózis: A haj száraz, porózus, élettelen és fénytelen.

Hajdiagnózis: Normál és vastagszálú hajra, melynek extra puhaságra és fényre van szüksége

Mit csinál: • Kíméletesen tisztít minden hajtípust. • Ultrakönnyű formula. • Nem nehezíti el a hajat. • Fényt ad a hajnak. • Előkészíti a hajat a további BC termékek használatára.

Mit csinál: • Mélyen táplálja a hajat. • Sima hajérzetet biztosít • Javítja a fésülhetőséget. • Rugalmasabb, élettelibb haj. • Szöszösödés elleni és antisztatikus védelem. • Lezárja a haj felszínét. • Ragyogó fényt ad a hajnak. • Szilikonmentes formula. • Nem nehezíti el a hajat.

Mit csinál: • Mélyen hidratálja és táplálja a hajat • Tapinthatóan sima hajérzetet biztosít. • Javítja a haj fésülhetőségét és kezelhetőségét. • Fokozza a haj belső erejét és természetes rugalmasságát. • Tökéletesen lezárja a haj felszínét. • Ragyogó fényt ad a hajnak.

Mit csinál: • Táplálja és erősíti a hajat. • Simaságot és puhaságot ad. • Javítja a haj fésülhetőségét. • Lerövidíti a hajszárítás idejét. • Formáz és szöszösödés elleni védelem. • Párával szemben védi a hajat. • Ragyogó fényt ad a hajnak.

Hogyan működik: A kristálytiszta sampon különleges tisztítást biztosít. A mikrofinomságú, könnyű olajrészecskék oda kerülnek, ahol szükség van rájuk, kitöltik a porózus hajfelületeket és enyhítenek a haj durva tapintásán anélkül, hogy azt elnehezítenék. Érezhető lágyságot és pazar fényt biztosít minden hajtípus számára.

Hogyan működik: A gazdag formula kationokat tartalmaz - pozitív töltésű aktív ápoló összetevő- mely a sérült hajfelületeket, ott ahol szükséges, ionos kötéssel helyreállítja és ezáltal elősegíti, hogy egy lezárt és egészséges kinézetű kutikulát kapjunk. A hozzáadott csillám szemcsék elősegítik, hogy a formula ragyogóan magas hajfényt biztosítson a frizurának.

Hogyan működik: Intenzíven tápláló formula, mely magas koncentrációban tartalmaz kationokat, és ionos kötés által helyreállítja a sérült hajfelületeket ott ahol szükséges, ezáltal egy lezárt és egészséges kinézetű kutikulát kapunk. A hozzáadott csillám szemcsék elősegítik, hogy a formula ragyogóan magas hajfényt biztosítson a frizurának.

Hogyan működik: A gazdag, erősítő formula értékes argán olajjal, megerősíti és azonnali, ragyogó fénnyel látja el a hajat.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Subranges

Gold Shimmer Balzsam

Subranges

Sampon

Dolgozd bele

1-2 perc

További információ: Ápolási szint 2 pH 4.5 – 5.0

70

Öblítsd ki

2 perc

Öblítsd ki

5-10 perc

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 4.0

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Ne öblítsd ki

Formázd

További információ: Ápolási szint 2 pH n/a

71


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

OIL MIRACLE – Barbary Fig

>> FINISH

OIL MIRACLE – Barbary Fig Pakolás

Hajápoló Olaj

Mi ez: Kristálytiszta sampon, mely gyengéden tisztítja a száraz és durva tapintású hajat, miközben felfrissíti azt. Az erős, fényes és selymes hajért

Mi ez: Gazdag, hajsimító és puha tapintást adó, kifésülhető balzsam, száraz, sérült és durva tapintású illetve kócolódásra hajlamos hajtípusokra.

Mi ez: Intenzív és kényeztetően tápláló regeneráló maszk, száraz, durva tapintású és sérült hajra, mely élettelen és fénytelen kinézetű.

Mi ez: Gazdag, intenzív hatású hajerősítő olaj, száraz, durva tapintású és sérült hajtípusokra.

Hajdiagnózis: Egy könnyed helyreállító sampon az érezhető simaságért. Száraz, fénytelen, kémiailag kezelt hajakra melyeknek erősítésre van szükségük.

Hajdiagnózis: Gazdag lágyító, simító és kifésülő hajban maradó hajbalzsam száraz, meggyengült hajtípusokra.

Hajdiagnózis: Intenzív és kényeztetően tápláló regeneráló pakolás száraz és sérült hajtípusokra.

Hajdiagnózis: Legyen szó normál vagy vastagszálú, száraz vagy sérült hajról, extra lágyságra és ragyogó fényre van szüksége.

Mit csinál: • Gyengéden tisztítja a száraz hajat.

Mit csinál: • Azonnal táplálja a száraz, rugalmatlan és gyenge hajat.

Mit csinál: • Mélyen táplálja és hidratálja a hajat.

Mit csinál: • Táplálja és simítja a hajat.

• Azonnal fésülhetőbbé varázsolja a hajat.

• Sima és puha hajérzetet biztosít.

• Javítja a haj fésülhetőségét.

• Javítja a haj fésülhetőségét és kezelhetőségét.

• Megkönnyíti a durva tapintású haj hajszárítását.

• Erősíti a hajat és helyreállítja a haj természetes rugalmasságát.

• Szöszösödés elleni és párával szembeni védelem.

• Nem nehezíti el a hajat.

• Tökéletesen lezárja a haj felszínét.

• Kimagasló fényt biztosít.

Hogyan működik: A Mikro-Emulziós Technológia teszi lehetővé a formula magas kaktuszfüge olaj tartalmát, anélkül, hogy az a hajat elnehezítené. A Mikro-Keratin helyreállítja és erősíti a hajszerkezet sérült részeit. A pantenol extra hidratáltságot biztosít a száraz, fénytelen és sérült hajnak, míg érezhetően lágyabbá és élettelibben csillogóvá varázsolja azt.

Hogyan működik: Gazdag, hajban maradó formula, mely kaktuszfüge olajat, sárgabarackmag olajat, szilikon olajat, hidrolizált keratint és pantenolt tartalmaz, melyek intenzíven táplálják, kondícionálják hajat illetve kiegyenlítik annak nedvességháztartását.

Hogyan működik: Az intenzív tápláló formula kaktuszfüge olaj, shea vaj és sárgabarackmag olaj kombinációját tartalmazza kationos ápoló összetevőkkel kombinálva. Ezek az összetevők a hajszerkezet sérült részeit célzottan táplálják, míg a pantenol segít helyreállítani a haj nedvesség háztartását.

Hogyan működik: Tartalmas formula, növényi fügekaktuszolaj kivonattal, mely intenzíven táplálja a hajat, mely ezáltal simává, kezelhetővé és ragyogóvá válik. Mindennapi használatra.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Subranges

Spray Balzsam

Subranges

Sampon

• Könnyed formula, mely nem nehezíti el a hajat. • Fényt ad a hajnak.

• Sima és puha hajérzetet biztosít.

• Előkészíti a hajat további BC termékek használatára.

• Szöszösödés elleni és sztatikus védelem.

Dolgozd bele

1-2 perc

További információ: Ápolási szint 2 pH 4.5 – 5.0

72

Öblítsd ki

• Fokozza a haj fényét.

• Fényt ad a hajnak.

Ne öblítsd ki

5-10 perc

További információ: Ápolási szint 3.5 pH 3.0 – 3.5

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 5 pH 3.0 – 4.0

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Ne öblítsd ki

Formázd

További információ: Ápolási szint 2.5 pH n/a

73


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

OIL MIRACLE – Brazilnut Oil

OIL MIRACLE – Brazilnut Oil Pakolás

Refined Oil Booster

Mi ez: Kíméletes sampon, alacsonyabb felületaktív anyag tartalommal.

Mi ez: Gazdag és sokoldalú hajban maradó olajpermet.

Mi ez: Intenzíven tápláló, sokoldalú hajpakolás.

Mi ez: Olajtartalmú kapszula, a kínálaton belüli legmagasabb brazildió olaj koncentrációval.

Hajdiagnózis: Natúr vagy színkezelt hajon, mely könnyen fakó kinézetűvé válik és táplálásra, feltöltésre van szüksége.

Hajdiagnózis: Natúr vagy színkezelt hajon, mely száraz, durva tapintású, összegubancolódásra hajlamos és fénytelen.

Hajdiagnózis: Natúr vagy színkezelt hajon, mely száraz, porúzus és élettelen kinézetű, valamint hiányzik belőle a fényesség és ragyogás.

Hajdiagnózis: Natúr vagy színkezelt hajon, melynek extra ápolásra és fényességre van szüksége.

Mit csinál: • Kíméletesen tisztít minden hajtípust, még színkezelt haj esetében is

Mit csinál: • Ragyogó hajszín

• Finom illat

Mit csinál: • Intenzíven táplálja a hajat

• Pehelykönnyű formulája nem nehezíti el a hajat

• Végső csillogás

• Töredezés elleni hatás

Mit csinál: • Fokozza a Brazilnut Oil Hajpakolás hatékonyságát

• Jobb fésülhetőség

• Hidratál

• Puha tapintás

• Simít

• Napvédelem

• Kondicionál

Subranges

Talent 10

Subranges

Sampon

• Simítja a hajszálak felszínét • Fényt ad a hajnak, az észrevehetően ragyogó hajszínért

• Könnyebben kezelhetővé teszi a hajat és jobb fésülhetőséget biztosít • Teljesen lezárja a haj felszínét

• Mélyen feltölti a hajat, a személyre szabott hajápoló teljesítményért • Intenzíven fokozza a hajszín ragyogását

• Inztenzív csillogást ad a hajnak

Hogyan működik: A sampon kristálytiszta formulája lehetővé teszi az olaj egyenletes eloszlását, a haj elnehezítése nélkül. Pehelykönnyű olajréteget képez a hajszálak felszínén, mely feltölti a porózus részeket és simítja a durva haj kutikuláját.

Hogyan működik: A hajápoló permet összetevői között brazildió olaj, hidrolizált keratin, panthenol, antioxidáns E vitamin és UV szűrő is található. Intenzív táplálást és védelmet biztosít, miközben kiegyenlíti a haj nedvességtartalmát. Kellemes illatot áraszt akár a egész nap, a hosszantartó érzéki élményért.

Hogyan működik: A tápláló formula nagyszerű hidratáló és antioxidáns tulajdonságokkal bír, továbbá UV szűrőket is tartalmaz. Kíméletesen eltávolítja a lerakódásokat a hajból, az egészséges kinézetű és ragyogóan fényes hajért.

Hogyan működik: A termékcsaládon belüli legmagasabb brazildió olaj koncentrátummal fokozza a pakolás hajápoló hatását.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Dolgozd bele

1-2 perc

További információ: Ápolási szint 2 pH 4.5 – 5.0

74

• Eltávolítja a lerakódásokat és tapinthatóan puha hajérzetet biztosít

Öblítsd ki

5-10 perc

Ne öblítsd ki

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

További információ: Ápolási szint 3.5 pH 3.0 – 3.5

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 3 - hajmosás előtti használat esetén Ápolási szint 5 - Brazilnut Oil Hajpakolással való használat esetén

75


FIBRE FORCE

FIBRE FORCE

Subranges

Subranges

FIBRE FORCE Hajdiagnózis:

rendkívül sérült, túlkezelt haj A túlkezelt hajban rendkívül komoly sérülések keletkezhetnek a külső és belső szerkezetében egyaránt. Ettől a haj durva tapintású, fakó, nehezen kezelhető és gyenge lesz. A BC FIBRE FORCE belülről kezdi sejtszinten újjáépíteni a haj szerkezetét, pótolja a szétszakadt kötéseket és kötőanyaggal tölti fel a hajszálakat, miközben a haj külső rétegét is újjáépíti, a tartósan erős, ellenálló és egészséges kinézetű hajért.

76

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

77


FIBRE FORCE

FIBRE FORCE

FIBRE FORCE

TECHNOLÓGIA

A megfelelő alkalmazás:

Listen Vendéged azt mondja, hogy haja rossz kondícióban van, fakó és élettelen, gyenge és rugalmatlan, valamint töredezésre hajlamos. Tapintása durva és nehéz formázni. Tartós változást szeretne: valamit, ami azonnal és mélyrehatóan helyreállítja a haját, továbbá megóvja a későbbi igénybevétel miatti sérülésektől.

Look A haj korábban számos sérülést okozó kezelésnek volt kitéve, mint például világosítás, szőkítés, festés, dauer vagy tartós egyenesítés. Az erős vegyszerek, dupla vagy gyakori kezelések miatt a haj élettelen és rendkívül sérült. A külső és belső károkat a klasszikus hajápolás már nem képes helyreállítani.

Live Mutasd be és csináld meg vendégednek a BC Fibre Force Bond Connector Szalonszolgáltatást, mely helyreállítja a sérült haj integritását, a belső hajszerkezet kötéseinek újjáépítése által. Összekapcsolja a hiányzó hajkötéseket, így rugalmasságot, nagyobb ellenállást és erőt biztosít. Lezárja a kutikulát, hogy a hatóanyagokat a hajszálak belsejébe zárja, így biztosítva a tartós eredményt és a természetes puhaságot. Learn A szolgáltatás után válaszd ki a megfelelő otthoni hajápoló termékeket vendéged számára. Ezek kifejezetten otthoni használatra lettek kifejlesztve, hogy lépést tartsanak a haj megújulási folyamatával, sejtszintű feltöltést biztosítva a hajszerkezetnek és tökéletes lezárást a kutikulának. Magyarázd el vendégednek, hogy a termékek megfelelő használata hogyan képes újjáépíteni a sérült hajat és akár 24* hajmosásig tartóan megőrizni az eredményt, mely a kiváló fésülhetőségben, természetes puhaságban, fényességben, rugalmasságban és a töredezéssel szembeni 10x nagyobb ellenállásban nyilvánul meg.**

Subranges

Subranges

Az új BC Fibre Force a regenerálás egy új dimenzióját kínálja a rendkívül sérült haj számára. A Bond Connector Technológiának és két speciális összetevőjének köszönhetően mélyen újjáépíti és lezárja az egyes hajszálakat, az újjászületett hajminőségért és a töredezéssel szembeni 10x nagyobb ellenállásért*.

Tudományos háttér:

Bond Connector Technológia Belső Hajkötések Képzése A magnézium-citrát és keratin-hidrolizátum azonnal helyettesítik a hiányzó diszulfid kötések funkcióját a haj mátrixában és teljesen feltöltik a hajszerkezetet. Optimális 4,5 pH értéket biztosítanak és tovább erősítik a mátrixot.

Laminált Védőréteg Meghosszabbítja a szalonban elért eredményt, a kutikula lezárása és az aktív összetevők a haj belsejébe zárása által. AMS Copolymer összetevőt alkalmaz.

Így működik: 4 Egyszerű Lépésben

*A  kár 60 napig, a BC Fibre Force Szolgáltatás és a BC Sampon otthoni alkalmazása esetén ** A  BC Fibre Force Bond Connector Rendszer használata esetén, a kezeletlen hajhoz képest

78

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

79


>> ÁPOLÁS

FIBRE FORCE

BC Fibre Force Hajkötés erősítő szalonszolgáltatás

Hajerősítő Krém

Bond Connector Infusion

Mi ez: Hajmosás előtt használandó krém, mely tartós kötéseket képez a hajban, miközben intenzíven ápoló hatást is biztosít. Az akár 60 napig tartó újjászületett hajminőségért**. Felvitel előtt össze kell keverni a BC Fibre Force Hajkötés erősítő koncentrátummal.

Mi ez: Hajmosás előtt használandó termék, mely tartós kötéseket képez a hajban, miközben intenzíven ápoló hatást is biztosít. Az akár 60 napig tartó újjászületett hajminőségért**. Felvitel előtt össze kell keverni a BC Fibre Force Hajkötés erősítő krémmel, majd azután megmosni a hajat a BC Fibre Force Hajszerkezet erősítő samponnal.

A szolgáltatás Subranges

Subranges

FIBRE FORCE

1. lépés: Kötésépítés • Keverj össze 30 ml BC Fibre Force Hajkötés erősítő krémet 1 tubus BC Fibre Force Hajkötés erősítő koncentrátummal • Hajmosás előtt vidd fel száraz hajra • Hajállapottól függően hagyd hatni 5-15 percig • Alaposan öblítsd ki

2. lépés: Rögzítés • Mosd meg a hajat BC Fibre Force Hajszerkezet erősítő samponnal Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Mit csinál: • Segít újból összekapcsolni a kötéseket a mártix-szal, az azonnal újjáépített és intenzíven helyreállított hajszerkezetért, újjászületett hajminőségért.

Mit csinál: • Drámaian felerősíti a BC Fibre Force Hajkötés erősítő krém hatását, a rendkívül hatékony koncentrációjú PQ-37 összetevőnek köszönhetően.

3. lépés: Lezárás • Vigyél fel BC Fibre Force Hajszerkezet erősítő krémet a nedves hajra. Hagyd hatni pár percig, amíg védőréteget képez a hajszálak körül

• Keratinnal tölti fel a hajat és kiegyenlíti a nedvességtartalmát. • Javít a haj fésülhetőségén. Tökéletesen lezárja a hajfelszínt és fényt biztosít.

Hogyan működik: Az intenzíven újjáépítő formula összekapcsolódik a haj mátrixával, helyreállítja a belső kohéziós kötéseket és lezárja a kutikulát.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

5-15 perc

5-15 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 5 (a BC Fibre Force Bond Connector Infusionnel használva) pH 4.5

80

Hogyan működik: A BC Fibre Force Hajkötés erősítő krém és a BC Fibre Force Hajkötés erősítő koncentrátum rendkívül hatékony keveréket képeznek, PQ37 összetevővel kombinálva. A komplex helyreállító rendszer hatásfokát tovább növelik az anionos tenzidek, melyek a BC Fibre Force Hajszerkezet erősítő samponban találhatóak meg, az intenzívebb hajápoló hatásért.

Szakértői tanács: A BC Fibre Force hajszerkezet újjáépítő szolgáltatás igénybevétele 4 héttel a hajszínváltoztatás előtt ajánlott.

4. lépés: Fenntartás • Tartsd fent a hajkötéseket otthon, a BC Fibre Force termékekkel, akár 24 hajmosásig*

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 5 (a BC Fibre Force Bond Connector Krémmel használva) pH 4.5

*Akár 60 napig, a BC Fibre Force Szalonszolgáltatás és a BC Sampon otthoni alkalmazása esetén

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

81


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

FIBRE FORCE

>> FEJBŐR

FIBRE FORCE Hajerősítő pakolás

Fortifying Sealer

Haj És Fejbőrápoló Szérum

Mi ez: Kíméletes szulfátmentes hajerősítő sampon, rendkívül gyenge hajra.

Mi ez: Azonnali revitalizáló hatású, hajban maradó kondicionáló, mindennapi használatra, gyenge hajon.

Mi ez: Intenzív és gazdag hajpakolás, heti használatra, rendkívül gyenge hajra.

Mi ez: Intenzív hatású, hajban maradó hajerősítő krém.

Mi ez: Magas keratintartalmú koncentrátum, mely erősíti a belső sejtkohéziót a hajban. A hajminőség biztosításáért almaszár kivonatot tartalmaz.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Hajdiagnózis: A haj rendkívül károsodott, kémiailag és fizikailag túlkezelt.

Mit csinál: • Finoman tisztítja és helyreállítja a gyenge, sérült hajat.

Mit csinál: • Erősíti a hajszálakat.

Mit csinál: • Mélyen behatol a hajszálak belsejébe és keratinnal tölti fel a hiányzó kötőanyagot.

Mit csinál: • Kötéseket hoz létre a hajban, megerősítve a hajszálakat.

What it does*: • Mélyen behatol a legyengült hajalapra és sejtszinten erősíti meg a kötéseit.

Subranges

Hajerősítő Spray Balzsam

Subranges

Hajerősítő Sampon

• A Bond Connector Technológia kötéseket képez a hajszálak belsejében és lezárja a kutikulát. • Fokozza a hajszálak erejét és védelmet biztosít. • Nem nehezíti el a vékony szálú hajtípusokat sem. • Kifejezetten a BC Fibre Force Szalonszolgáltatás eredményének fenntartására lett kifejlesztve. Hogyan működik: Az erősítő formula tisztítja a hajat, miközben aktív részt vállal a kötések újjáépítésében. Az ionos tenzidek fokozzák a BC Fibre Force Szalonszolgáltatás hatását.

Hogyan használd:

Dolgozd bele

82

1-2 perc

Öblítsd ki

• Tökéletesen lezárja a kutikulát és fényt biztosít. • Simítja a hajat és javít a fésülhetőségén. • Véd a hajszárító hőhatásától. • Nem nehezíti el a vékony szálú hajtípusokat sem.

• Kötéseket képez és lezárja a kutikulát. Erősíti a hajat és fényt biztosít. • Simítja a hajat és javít a fésülhetőségén. • Nem nehezíti el a vékony szálú hajtípusokat sem.

• Lezárja a kutikulát és védőréteget képez a hajszál körül. • Simítja a hajat és javít a fésülhetőségén.

• Keratinnal tölti fel a hajat a nagyobb rugalmasságért és csökkentett töredezésért.

• Véd a formázó eszközök hőhatásától. Sima és lágy hajérzetet, továbbá fényt biztosít.

• Segít megőrizni a természetes hajminőséget, az erős és selymesen fényes hajért.

Hogyan működik: Az ápoló összetevők kombinációja helyreállítja és erősíti a belső hajszerkezetet. Lezárja a kutikulát, hogy a hajszál belsejébe zárja az aktív összetevőket, a tartós eredményért.

Hogyan működik: Gazdag formulája, a Bond Connector Technológián felül, extra hajápoló összetevőket tartalmaz, melyek a haj gyenge részeit veszik célba, a hosszantartó és mély helyreállító hatásért.

Hogyan működik: A gazdag formula további kationos ápoló összetevőket tartalmaz, melyek a kutikula porózus részein rakódnak le, hogy visszaállítsák a sima és egyenletes hajfelszínt.

Hogyan működik: A magas koncentrációjú keratin hidrolizátum a hajszerkezetet veszi célba, míg az almaszár kivonat a hajtöveket. A további ápoló összetevők segítenek a haj és fejbőr hidratálásában.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Ne öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 2.5 pH 4.5

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.0 – 3.5

Szakértői tanács: A BC Fibre Force hajszerkezet újjáépítő szolgáltatás hatásának otthoni fenntartására kifejezetten ajánlott.

Szakértői tanács: Vékonyszálú hajtípusok esetén kiöblíthető a hajból.

5-10 perc

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 4.5

Ne öblítsd ki További információ: Ápolási szint 3 pH 4.5

Dolgozd bele Ne öblítsd ki További információ: Ápolási szint 3 pH 4.5 Szakértői tanács: Használd heti egy alkalommal.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

*Használd heti egy alkalommal.

83


SCALP GENESIS

SCALP GENESIS

Subranges

Subranges

SCALP GENESIS Hajdiagnózis:

problémás haj és fejbőr Az egészséges fejbőrállapot nélkülözhetetlen a normál hajnövekedéshez és egyben a gyönyörű haj elérésének első lépése. A BC SCALP GENESIS a Schwarzkopf Professional első holisztikus fejbőrápoló rendszere, mely segít helyreállítani a fejbőr megfelelő működését és biztosítja az újonnan növő haj optimális minőségét. Kifejezetten az olyan problémák kezelésére lett fejlesztve, mint az érzékeny fejbőr, zsírosodás, korpásodás vagy hajhullás.

84

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

85


SCALP GENESIS

SCALP GENESIS

SCALP GENESIS

TECHNOLÓGIA

Listen Vendéged kellemetlen, feszítő, viszkető érzést tapasztal fejbőrén, vagy arról számol be, hogy bizonyos termékek után fejbőre irritált lesz, esetleg korpásodásra hajlamos. Arról is beszélhet, hogy haja könnyen zsírosodik, főleg a hajtöveknél. Esetleg termékmaradványok elnehezítik, lelapítják a haját.

Look Pontosan mérd fel vendéged fejbőrének állapotát. A viszkető, érzékeny részeken keress látható reakciókra utaló jelet, mint például a kipirosodott bőrfelszín. Ha korpára utaló nyomokat találsz, győződj meg róla, hogy nem csak száraz, hámló fejbőrrel állsz szemben. A zsíros haj sok esetben a nem megfelelő vagy rosszul használt termékek eredménye. Ha túlzott termékhasználat okozza a problémát, könnyen észre fogod venni a waxos vagy száraz lerakódásokat a hajon.

Live Kínálj a vendég egyéni igényeire szabott BC SCALP GENESIS Detox szolgáltatást, a SelfWarming Detox Előkezelő Pakolás használatával. A megfelelő samponnal és szérummal kombinálva finoman dolgozd a fejbőrbe, hogy hozzájáruljon annak megfelelő működésének helyreállításához és biztosítsa az újonnan növő haj optimális minőségét.

Learn Válogasd össze a vendég számára legideálisabb BC SCALP GENESIS termékeket otthoni használatra, hogy a fejbőre tartós védelmet és táplálást élvezhessen. Magyarázd el neki, hogy a szilikonmentes formulák hogyan veszik fel a harcot az egyes fejbőrproblémákkal.

STEMCODETM COMPLEX + VITAMINOK A BC SCALP GENESIS termékekben a StemCode Complex™ és specifikus vitaminok kombinációja hatékony rendszert képez, mely véd az oxidatív stressztől, segít méregteleníteni a hajat és a fejbőrt, továbbá gondoskodik a hajhagymák megfelelő működésének biztosításáról.

StemCode Complex

Subranges

Subranges

A megfelelő alkalmazás:

TM

A StemCode™ Complex hidrolizált rizskivonat és hidrolizált szójakivonat segítségével védőréteget képez a hajhagyma sejtjei körül, valamint segít tökéletes kondícióban tartani a hajat és fejbőrt. Kettős hatással támogatja a haj későbbi növekedési fázisát. 1. lépés: Őssejt védelem

2. lépés: Hajgyökér védelem

A hajszálak szőrtüszőiben található őssejteknek kulcsfontosságú szerepe van az egészséges hajnövekedésben. Őssejt tárolja a hajszerkezet és a természetes hajszín eredeti információit, a hajszál kihullása után pedig egy őssejt lesz a következő haj-generáció kiindulópontja.

A szőrtüszőn belül végbemenő hajnövekedési folyamatot védi az oxidatív stressz káros hatásaitól, mindennapi szinten.

VITAMINOK A különböző vitaminokkal gazdagított SCALP GENESIS formulák támogatják a haj és a fejbőr megfelelő működését és hozzájárulnak a fejbőr természetes védőrétegének helyreállításához.

• B3-VITAMIN származék (Niancinamid) – erősíti a hajat • B5-VITAMIN (Panthenol) – hidratálást biztosít, segít kiegyensúlyozni a haj és fejbőr nedvességtartalmát • E-VITAMIN (Tocopheryl Actetate) – antioxidáns, mely segít védeni a fejbőrt a káros külső hatásokkal szemben • BIOTIN (B7-vitamin) – segít megerősíteni a hajszál szőrtüszőjét, a hajhullás megelőzése érdekében

86

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

VITAMIN B3

VITAMIN E

VITAMIN B5

BIOTIN

87


>> PREP

> > T I S Z T Í TÁ S

> > T I S Z T Í TÁ S

SCALP GENESIS

SCALP GENESIS

Detox

Purifying

Tisztító Sampon

Fejbőrnyugtató Sampon

Fejbőrnyugtató Szérum

Mi ez: Magától felmelegedő, előkezelő pakolás normál vagy zsíros fejbőrre.

Mi ez: Mélyreható tisztítást biztosító sampon, zsíros hajra és fejbőrre.

Mi ez: Kíméletes sampon száraz vagy érzékeny, irritációra hajlamos fejbőrre.

Mi ez: Nyugtató szérum száraz vagy érzékeny, irritációra hajlamos fejbőrre.

Hajdiagnózis: A fejbőr normál-zsíros, méregtelenítést igényel.

Hajdiagnózis: A fejbőr zsíros a túlzott faggyútermelés és termékmaradványok miatt.

Hajdiagnózis: A fejbőr száraz és érzékeny. A vendég viszkető, feszítő érzést említ.

Hajdiagnózis: A fejbőr száraz és érzékeny. A vendég viszkető, feszítő érzést említ.

Mit csinál: • Detoxikáló fejbőrmasszázzsal való használatra.

Mit csinál: • Alaposan megtisztítja a zsíros fejbőrt a felesleges zsírtól és termékmaradványoktól.

Mit csinál: • Gyengéden, de hatékonyan tisztít.

Mit csinál: • Nyugtató hatást biztosít az érzékeny fejbőrnek.

• Segít helyreállítani a fejbőr megfelelő működését.

• Biztosítja az újonnan növő haj optimális minőségét.

Soothing

Subranges

Soothing

Subranges

Self-Warming Detox Pre-Treatment

>> ÁPOLÁS

• Segít aktiválni mikrocirkulációs vérkeringést a fejbőrben. • Eltávolítja a lerakódott piszkot. • Előkészíti a hajtöveket a következő tisztító lépésre.

• Biztosítja a haj optimális jövőbeli kondíciójának forrását.

Hogyan működik: • PEG-8 (Polyethylene Glycol) – Folyékony vivőanyag, mely vízzel érintkezve aktiválja az önmelegedő hatást

Hogyan működik: • StemCode™ Complex - Segít a fejbőr megfelelő működésének helyreállításában, az újonnan növő haj optimális minőségéért

• B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat és segít kiegyenlíteni a fejbőr nedvesség tartalmát

Hogyan használd:

Dolgozd bele

Öblítsd ki

Szakértői tanács: Használd a BC Scalp Genesis Fejmasszázs eszközt a kényeztető élményért.

88

• Nyugtatja a száraz és érzékeny fejbőrt.

• B3-Vitamin származék (Niacinamid) – Erősíti a hajat • B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat és segít kiegyenlíteni a fejbőr nedvesség tartalmát

Hogyan működik: • StemCode™ Complex - Segít a fejbőr megfelelő működésének helyreállításában, az újonnan növő haj optimális minőségéért

• B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat, nyugtatja a fejbőrt és segít kiegyenlíteni a nedvesség tartalmát

• B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat, nyugtatja a fejbőrt és segít kiegyenlíteni a nedvesség tartalmát

• Allantoin – Segít nyugtatni a fejbőrt és csillapítani az irritációt

• Chitosan – Természetes polimer, mely erősíti a hajat és a fejbőrt

• Glycerin – Hidratálja a hajat és a fejbőrt

• Bisabolol – Kamillavirágból kivont nyugtató hatású összetevő

• Hidrolizált Keratin – Segít a hajszerkezet megerősítésében Hogyan használd:

Hogyan használd:

2 perc

Öblítsd ki

• Segít megerősíteni a fejbőr természetes védőrétegét.

Hogyan működik: • StemCode™ Complex - Segít a fejbőr megfelelő működésének helyreállításában, az újonnan növő haj optimális minőségéért

• Hidrolizált Keratin – Segít a hajszerkezet megerősítésében

Dolgozd bele

• Biztosítja a jövőbeli optimális hajminőség forrását.

Dolgozd bele

2 perc

• Allantoin – Segít a fejbőr-irritáció csillapításában és nyugtatja a fejbőrt Hogyan használd:

Öblítsd ki

Dolgozd bele Ne öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

További információ: Ápolási szint n/a pH 3.5 – 4.5

Szakértői tanács: A zsírosodásra hajlamos fejbőrt gyengéden, finom mozdulatokkal kezeld, mert a nyomás stimulálhatja a faggyúmirigyek működését.

Szakértői tanács: Gyengéden masszírozd a fejbőrbe, egyenletes nyomással.

Szakértői tanács: Vegyi kezelések után vagy hajmosások között használd, az esetleges irritáció enyhítésére.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

89


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

> > T I S Z T Í TÁ S

SCALP GENESIS

>> ÁPOLÁS

>> DENSIFY

SCALP GENESIS

Anti-Dandruff

Anti-Dandruff

Rebalancing Szérum

Haj-Aktiváló Sampon

Haj-Aktiváló Szérum

Volumennövelő Hab

Mi ez: Kíméletes sampon korpásodásra hajlamos fejbőrre.

Mi ez: Szérum korpásodásra hajlamos fejbőrre.

Mi ez: Aktiváló sampon ritkuló hajra.

Mi ez: Aktiváló szérum ritkuló hajra.

Mi ez: Styling hab a sűrűbb hajérzetért.

Hajdiagnózis: A fejbőr igénybevett és korpásodásra hajlamos.

Hajdiagnózis: A fejbőr igénybevett és korpásodásra hajlamos.

Hajdiagnózis: A haj egyre ritkább, a hajszálak gyengék és erőtlenek.

Hajdiagnózis: A haj egyre ritkább, a hajszálak gyengék és erőtlenek.

Hajdiagnózis: A haj egyre ritkább, a hajszálak gyengék és erőtlenek.

Mit csinál: • Kíméletesen, de hatékonyan tisztítja meg a fejbőrt a látható korpától.

Mit csinál: • Segít helyreállítani a fejbőr megfelelő működését.

Mit csinál: • Kíméletesen tisztítja az erőtlen, ritkuló hajat.

Mit csinál: • Kíméletesen tisztítja az erőtlen, ritkuló hajat.

• Segít megakadályozni a korpa újbóli kialakulását.

• Segít megakadályozni a korpa újbóli kialakulását.

• A Haj-aktiváló rendszer első lépése.

• A Haj-aktiváló rendszer második lépése.

Mit csinál: • Megemeli a hajtöveket, akár 30%-kal dúsabb hajérzetet kínál.

• Hozzájárul a fejbőr megfelelő működésének helyreállításához.

• Védi a fejbőrt a káros külső hatásokkal szemben.

• A Szérummal kombinálva aktiválja a hajhagymákat.

• A Samponnal kombinálva aktiválja a hajhagymákat.

• 6 hét után csökkenti a nem betegségből eredő hajhullást*

• 6 hét után csökkenti a nem betegségből eredő hajhullást.*

Root Activating

Subranges

Root Activating

Subranges

Korpásodás elleni Sampon

Root Activating

• Védi a fejbőrt a káros külső hatásokkal szemben. Hogyan működik: • StemCode™ Complex - Segít a fejbőr megfelelő működésének helyreállításában, az újonnan növő haj optimális minőségéért • E-Vitamin – Antioxidáns, mely védi a fejbőrt a káros külső hatásoktól • Zink-pirition – Gombaölő tulajdonságokkal bíró anyag. Kíméletesen, de hatékonyan dolgozik a kopra ellen • B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat, nyugtatja a fejbőrt és segít kiegyenlíteni a nedvességtartalmát

Hogyan működik: • StemCode™ Complex - Segít a fejbőr megfelelő működésének helyreállításában, az újonnan növő haj optimális minőségéért • E-Vitamin – Antioxidáns, mely védi a fejbőrt a káros külső hatásoktól • Zink-pirition – Gombaölő tulajdonságai hatékonyak a kopra ellen • Glicerin – Hidratálja a hajat és a fejbőrt • Allantoin – Segít a fejbőr-irritáció csillapításában és nyugtatja a fejbőrt • B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat és fejbőrt

• Allantoin – Segít a fejbőr-irritáció csillapításában és nyugtatja a fejbőrt

• Mentol – Hűsítő és friss érzetet biztosít a fejbőrnek

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Dolgozd bele

90

• Biztosítja a haj optimális jövőbeli kondíciójának forrását.

2 perc

Öblítsd ki

Hogyan működik: • Karnitin-Tartrát – Hozzájárul a gyorsabb sejtosztódáshoz

Hogyan működik: • Karnitin-Tartrát – Hozzájárul a gyorsabb sejtosztódáshoz

• Taurin – Serkenti a hajnövekedéshez szükséges folyamatok működését és stimulálja a fejbőrt

• Taurin – Serkenti a hajnövekedéshez szükséges folyamatok működését és stimulálja a fejbőrt

• Echinacea kivonat – Támogatja az aktív összetevőket és javítja a hajminőséget • B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat, nyugtatja a fejbőrt és segít kiegyenlíteni a nedvességtartalmát

Hogyan használd:

Dolgozd bele Ne öblítsd ki

Dolgozd bele

2 perc

Öblítsd ki

• A sűrűbb kinézetű és érzetű hajért. • Ellenállóbbá teszi a hajat a töredezéssel szemben. • Biztosítja a haj optimális jövőbeli kondíciójának forrását. Hogyan működik: • StemCode™ Complex - Segít a fejbőr megfelelő működésének helyreállításában, az újonnan növő haj optimális minőségéért • B7-vitamin (Biotin) – Segít megerősíteni a hajszál szőrtüszőjét

• Echinacea kivonat – Támogatja az aktív összetevőket és javítja a hajminőséget

• Taurin – Serkenti a hajnövekedéshez szükséges folyamatok működését és stimulálja a fejbőrt

• B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat, nyugtatja a fejbőrt és segít kiegyenlíteni a nedvességtartalmát

• Szilícium-dioxid – Dúsabb, teltebb haj hatását kelti

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Dolgozd bele Ne öblítsd ki

• B5-Vitamin (Panthenol) – Hidratálja a hajat, nyugtatja a fejbőrt és segít kiegyenlíteni a nedvességtartalmát

Ne öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

További információ: Ápolási szint n /a pH 6.3 – 7.5

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

További információ: Ápolási szint n/a pH 5.5 – 6.5

További információ: Ápolási szint n/a pH 4.5

Szakértői tanács: Az optimális eredményért minden nap használd a BC Scalp Genesis Korpásodás elleni rendszert, 5-6 héten keresztül

Szakértői tanács: Felvitel után gyengéden masszírozd a fejbőrbe, az érzéki élményért

*Aktív hajhagymák arányának növelése

Szakértői tanács: Otthoni használat esetén naponta 2x10 ml felvitele ajánlott.

Szakértői tanács: Egy kefével fésüld a hajba az egyenletes eloszlásért.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

91


SUN PROTECT

SUN PROTECT

Subranges

Subranges

SUN PROTECT Hajdiagnózis:

nap által igénybevett haj Az erős napsugárzás legalább olyan mértékben károsítja a hajat, mint a bőrt, ezáltal a hajszín kifakulásához és töredezett hajvégek kialakulásához vezethet. Nyáron a sós tengervíz és a homok is káros hatást gyakorolhat a hajra. A BC SUN PROTECT használatával a haj könnyen kifésülhetővé, hidratálttá és kezelhetőbbé válik. Az UVA/ UVB szűrő megvéd a káros sugaraktól, miközben a benne található olaj gazdagon táplálja a nap által igénybe vett hajat, így az visszanyeri eredeti, gyönyörűen selymes állapotát.

92

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

93


SUN PROTECT

SUN PROTECT

SUN PROTECT

TECHNOLÓGIA

A megfelelő alkalmazás:

Listen Vendéged megemlíti, hogy nyaralni megy, és alig várja a napozást. Lehet, hogy sokat fog úszni, esetleg a klór vagy a sós víz károsíthatja. A hajnak az UV sugarak is kihívást jelenthetnek.

Look A haj ki van téve az időjárás viszontagságainak, így könnyedén durvává és fakóvá válhat. Ha ezt észreveszed, azonnal vizsgáld meg, hogy vendégednek van-e szüksége nap elleni védelemre.

Live Szabd személyre a megfelelő BC szalonszolgáltatást vendéged igényei szerint. A szolgáltatás közben mutasd meg, hogyan kell használni az ajánlott termékeket és mondd el, hogyan védheti meg haját sós vagy klóros víz és a napsugarak káros hatásaitól.

ELŐTTE

Subranges

Subranges

Hármas védelmet biztosít - UVA/UVB sugarak, hajszín kifakulása és a szabad gyökök ellen - ezáltal óvja a hajat a mindennapi sérülésektől. Monoï de Tahiti olaj segítségével tápláló, simító és nyugtató hatást biztosít, miközben feltölti a haj szerkezetét és visszaadja ragyogását. Az E-vitamin védi a hajat a szabadgyökök okozta sérülésekkel szemben, míg a Colour Fade Protection technológia segít az élénk, ragyogó hajszín fenntartásában. Az Amino Cell Rebuild technológia a haj mélyén fejti ki hatását, belülről építve újjá a hajszálak szerkezetét.

UTÁNA

Learn Javasold vendégednek a BC SUN PROTECT termékekből álló otthoni hajápoló rendszer használatát, külön-külön bemutatva az egyes termékek használatát és előnyeit.

Tudományos háttér: UV szűrő: Segít védeni a hajat a káros UV sugarakkal szemben. Monoï Tahiti olaj: Nyugtató és ápoló hatású, kiválóan hidratáló összetevő, mely lesimítja kutikulát és egészségesen ragyogó hajfelszínt biztosít. E-vitamin: Antioxidáns, csökkenti a szabad gyökök okozta sérüléseket. Colour Fade Protection: Védi a hajszínt és segít a fenntartásában. Amino Cell Rebuild Technológia: Mélyen a hajszálak belsejébe hatolva regenerálja a belső sejtszerkezetet.

94

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

95


> > T I S Z T Í TÁ S

>> ÁPOLÁS

>> ÁPOLÁS

SUN PROTECT

SUN PROTECT Pakolás

Shimmer Oil

Mi ez: Kíméletesen tisztító sampon nap által igénybevett hajra és fejbőrre.

Mi ez: Hajsimító és ápoló spray balzsam, nap által igénybevett hajra.

Mi ez: Mélyen tápláló pakolás, nap által igénybevett hajra.

Mi ez: Vízálló hajápoló permet UV szűrővel, nap által igénybevett hajra.

Hajdiagnózis: A haj és fejbőr száraz és fakó, homok és klór lerakódásokkal.

Hajdiagnózis: A haj száraz, nehezen kezelhető, továbbá napsugárzás, homok és só által igénybevett.

Hajdiagnózis: A haj száraz, nehezen kezelhető, továbbá napsugárzás, homok és só által igénybevett.

Hajdiagnózis: A haj durva, száraz, fakó és könnyen gubancolódik, töredezik.

Mit csinál: • Eltávolítja a lerakódásokat a hajból, melyek sérülést okozhatnak (például: só, homok, klór)

Mit csinál: • Védelmet nyújt a káros UV sugárzással szemben

Mit csinál: • Simítja a hajat és javítja a fésülhetőségét

Mit csinál: • Védi a hajat az UV sugárzás káros hatásaitól

• Hidratálja a nap által igénybevett hajat és fejbőrt

• Javítja a haj fésülhetőségét

• Hidratálja a száraz hajat

• Véd a szabadgyököktől

• Hidratálja a hajat

• Frissíti a napsugárzás által igénybevett hajat

• Segít megelőzi a hajszín kifakulását

• Egészséges kinézetű fényt biztosít

• Csillogó hajfényt biztosít

Subranges

Spray balzsam

Subranges

Sampon

• Óvja a hajszínt a fakulástól • Véd a napsugárzás káros hatásaitól

• Kisimítja a haj felületét

• Simítja a hajszálak felszínét

• Fokozza a haj fényét

• Védi a hajszínt a kifakulástól

Hogyan működik: Enyhén habzó, gyengéd formulája tisztítja és hidratáljaa hajat, miközben nyugtatja az érzékeny fejbőrt.

Hogyan működik: Könnyű formulája Panthenol segítségével azonnali UV védelmet ad a hajnak, miközben hidratál, puha tapintást, jobb kezelhetőséget és fényt biztosít.

Hogyan működik: Panthenolt tartalmazó formulája intenzív ápolást és a nap által igénybevett haj/fejbőr számára alapvetően fontos hatóanyagokat biztosít. A sima, puha tapintású és fényes hajért.

Hogyan működik: Könnyű összetételében kétféle értékes olaj található, melyek egyenletes eloszlást biztosítanak, a haj elnehezítése nélkül. A csillámló részecskék fényes ragyogást adnak a hajnak.

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Hogyan használd:

Dolgozd bele

1-2 perc

További információ: Ápolási szint 1 pH 4.5 – 5.0

96

• Védi a hajszínt a kifakulástól

Öblítsd ki

5-10 perc

Ne öblítsd ki

Öblítsd ki

További információ: Ápolási szint 4 pH 3.0 – 4.0

További információ: Ápolási szint 3 pH 3.2

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

Ne öblítsd ki

Formázd

További információ: Ápolási szint 2 pH n/a

97


B C I N S A LO N E X P E RT

BC CARE CULTURE A BC Care Culture első lépése egy professzionális konzultáció a vendégeddel, mely során meghallgatod az igényeit, majd megvizsgálod haj- és fejbőrállapotát, hogy teljes képet kapj azok aktuális kondíciójáról.

MINDEN BC SZALONTERÁPIA KÉNYEZTETŐ ÉLMÉNYT NYÚJT, 4 KÜLÖN LÉPÉSBEN: >> Fejbőr

>> Tisztítás

Kezdj a fejbőr, vagyis az egészséges haj forrásának kiértékelésével, ami alapján kidolgozhatod a megfelelő kezelést az optimális egészségéért.

Indulj tiszta lappal - válaszd ki a megfelelő sampont a haj tisztítására és a személyre szabott hajápoló rendszer elkezdésére.

>> Ápolás

>> Finish

Állítsd össze az intenzív és célzott hajápolók pontos keverékét a vendég haj- és fejbőrproblémáinak helyreállításáért.

Zárd a hajba a kezelés összes tápláló, regeneráló és fényt adó előnyét, személyre szabott, otthoni hajápoló termékek segítségével.

Annak érdekében, hogy a lehető legátfogóbb támogatást biztosítsuk számodra a konzultációhoz, megalkottunk egy exkluzív eszközt, mely a konzultáció minden lépésben segítségedre lesz.

98

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

99

BC In Salon Expert

Subranges

B C I N S A LO N E X P E RT


B C I N S A LO N E X P E RT

B C I N S A LO N E X P E RT

T I S Z T Í TÁ S

ÁPOLÁS

FINISH

HYALURONIC REHIDRATÁLÓ HAJTERÁPIA

Hidratál és biztosítja a hajszálak optimális nedvesség tartalmát

SAMPON

PAKOLÁS

BB HYDRA PEARL VAGY CURL POWER 5

SAMPON

PAKOLÁS

SEALED ENDS VAGY NUTRI-SHIELD SERUM

SAMPON

PAKOLÁS

SAMPON

WHIPPED CONDITIONER

PERFECT FOAM

SAMPON

PAKOLÁS

REJUVENATING SPRAY

SAMPON

PAKOLÁS

PEPTIDE

Visszafordít akár 3 évnyi hajsérülést, mindössze egy alkalmazással

BC IN SALON EXPERT

PH 4.5

SZÍNVÉDŐ HAJTERÁPIA

A haj belsejébe fagyasztja a pigmenteket, a hajszín maximális védelméért

BC In Salon Expert

BC In Salon Expert

TÁPLÁLÓ HAJTERÁPIA

COLLAGEN

VOLUMENNÖVELŐ HAJTERÁPIA

BC BONACURE SZALONTERÁPIÁK

Nagyobb volument és teltebb hajérzetet biztosít akár 3 napon keresztül

Q10+

Tökéletes konzultáció:

FIATALÍTÓ HAJTERÁPIA

Nagyobb ellenállást, erőt és rugalmasságot biztosít, miközben hidratál és véd a hajhullással szemben

KERATIN Hallgasd meg vendéged kívánságait és hogy milyen kihívásokat okoz a haja, majd egészítsd ki gyakorlati tapasztalataiddal.

100

Hogy teljes képet kapj az aktuális igényekről, vizsgáld meg a fejbőrt a kontúrok mentén...

... és mérd fel a haj kondícióját, a hajtövektől egészen a hajvégekig.

SIMÍTÓ HAJTERÁPIA

Kontrollálja a vastagszálú, nehezen kezelhető, göndör vagy durva tapintású hajat

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

101


B C I N S A LO N E X P E RT

B C I N S A LO N E X P E RT

REGENERÁLÓ HAJTERÁPIÁK Szerkezetvédő Hajterápia Csúcstechnológiás hajregeneráló szolgáltatás nagyon sérült, durva tapintású hajra. Kívülbelül mélyen újjáépíti és táplálja a hajszálakat.

Tisztítás

BC In Salon Expert

BC In Salon Expert

Mosd meg a hajat BC PEPTIDE Repair Rescue Samponnal vagy Deep Nourishing Samponnal a tartós kondicionáló hatásért.

Ápolás Keverj személyre szabott Pakolást vendégednek, a BC PEPTIDE Repair Rescue Mélyen tápláló pakolás használatával. Leválasztásonként vidd fel a haj középhosszára, a gazdag, tápláló hatás érdekében.

Finish Vigyél fel BC PEPTIDE Repair Rescue Nutri-Shield szérumot a hajra, az extra simaságért és ragyogó fényért.

102

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

103


B C I N S A LO N E X P E RT

KÉNYEZTETŐ OLAJOS HAJTERÁPIA

Célzott hajterápiák érett hajtípusokra

Kényeztető olajos hajápoló szolgáltatás

Holisztikus hajápoló szolgáltatás, kifejezetten az érett haj igényeire tervezve: vékonyszálú és színkezelt hajra, porózus és színkezelt hajra, vagy természetes, őszülő hajra.

Egy kényeztető élmény 3 lépésben, mely táplálja a hajat, miközben extra kontrollt és intenzív ragyogást biztosít.

BC In Salon Expert

HAJFIATALÍTÓ TERÁPIA Tisztítás

Tisztítás

Mosd meg a hajat BC Q10+ Time Restore Micellás Samponnal, hogy előkészítsd a feltöltésre, simításra vagy a természetes színének finomítására.

Mosd meg a hajat BC Oil Miracle Samponnal, mely gyengéden tisztít és tökéletes alapot teremt a további hajápoló termékek felviteléhez.

Ápolás

Ápolás

Keverj személyre szabott Pakolást vendégednek, a BC Q10+ Time Restore Pakolás használatával. Leválasztásonként vidd fel a középhosszra a hajerősítő hatás érdekében.

Keverj személyre szabott Pakolást vendégednek, a BC OIL MIRACLE Hajápoló olaj használatával. Leválasztásonként vidd fel a haj középhosszára az extra fényességért és mélyreható ápolásért.

Fejbőr Leválasztásonként vigyél fel BC Q10+ Time Restore Rejuvenating Szérumot, mely enyhíti a feszítő érzést és hidratálja a fejbőrt. Gyengéden dolgozd bele.

104

Finish

Finish

Használd a vendéged hajához legmegfelelőbb BC Q10+ Time Restore finish terméket, mely vitalitást, erőt és fényt ad a hajnak.

Használj BC Oil Miracle Finish terméket a hajterápia befejező lépéseként, a tükörfényes ragyogásért és egyenletes simaságért.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

105

BC In Salon Expert

B C I N S A LO N E X P E RT


B C F R A G R A N C E PA L E T T E

B C F R A G R A N C E PA L E T T E

Illataink Kategóriánként: PEPTIDE REPAIR RESCUE és pH 4.5 COLOR FREEZE Ez az orientális és púderes illat a könnyed gyümölcsösséget ötvözi a mély melegséggel. Ennek az illatnak a fejjegyei a citrus és az alma enyhe kókuszos hatással. A virágos szívjegyek elegáns nősziromból és kunkorból álló virágkeveréke teszi ezt az illatot igazán gazdaggá enyhe rózsa és magnólia hatással. Az alapjegyek tökéletesen egyensúlyozzák ezt a csodálatos kompozíciót a fehér pézsmával, meleg vaníliával, finoman fás illattal.

A BC termékekhez választott illatok különleges kapcsolatot teremtenek a magas teljesítmény és a jólét között. Mindegyik illatot kifejezetten úgy állítottuk össze, hogy tökéletesen kiegészítse az adott BC alsorozat teljesítményét. A kínálatban szerepelnek energikus és stimuláló, de relaxáló és nyugtató illatok egyaránt. Engedd, hogy a következő rész egy aromatikus utazásra vigyen.

Fejjegy: mandarin, narancs, alma, kókusz

Minden BC illat 3 illatjegyből tevődik össze:

HYALURONIC MOISTURE KICK, COLLAGEN VOLUME BOOST és KERATIN SMOOTH PERFECT

Szívjegy: nőszirom, lilás rózsaszín, rózsa, magnólia Alapjegy: fehér pézsma, vanília, szantálfa

Ez a friss, bársonyos virágos illat élénk fehér teás és bambusz leveles fejjeggyel kezdődik. A szívjegy központi része az ibolya és a vízi jázmin, amelyet a vadon élő bazsarózsa és a gardénia tesz igazán élénkké. Az alapjegy a fehér fafajták, pézsma és vanília tökéletes keveréke.

Az illatok mindegyike változatos aromájú alapanyagok harmonikus kompozíciója, különböző illatnüanszok keveréke.

Fejjegy: grapefruit, fehér barack, körte, bambusz levél fehér teával Szívjegy: ibolya, gardénia, vízi jázmin, pünkösdi rózsa

Fejjegy: amikor megszagolunk egy illatot, először a fejjegyében találó összetevőket érezzük, tehát a termék használatakor ez az első illat amit érzékelünk. A fejjegy teszi az első benyomást, tehát kulcsfontosságú szerepe van a döntéshozatal folyamatában. Általában egy markáns illat, mely gyorsan elpárolog és utat enged az illatkompozíció többi elemének.

Alapjegy: kunkor, pézsma, vanília, fehér fa

Szívjegy: miután a fejjegy elpárolgott, a szívjegy illatát érezzük. Ez a jegy testesíti meg a teljes illat fő karakterét. Jellemzően sokáig tart és általában különböző illatszerek kombinációjából tevődik össze.

Fejjegy: narancs, mandarin, bergamott, piros gyümölcsök, alma

Q10+ TIME RESTORE Ennek az erősítő hatású készítménynek a gyönyörű illatkomplexuma gondoskodó, kifinomult hatást kelt. Az enyhén gyümölcsös fejjegy friss és vidám, amelyet gyönyörű virágok vesznek körül, mint a rózsaszín bazsarózsa, rózsa és a kunkor, enyhe kardamom hatással. A parfüm alapja a fás összetevők gazdag összetétele, fehér pézsmával és melengető vaníliával. Szívjegy: rózsaszínű bazsarózsa, kardamom, rózsa, lilás rózsaszín Alapjegy: szantálfa, cédrusfa, fehér pézsma, vanília

FIBRE FORCE Ez a friss, egzotikus virágos illat meglepő zöld mangó és alma hatással indít, a szívjegye pedig a jácint és a lótuszvirág zöldes keveréke, rózsás nőszirommal és bazsarózsával kiegészítve. Az alapjegy meleg és fás, szantálfa és drága tömjén eszenciával.

Alapjegy: az illat utolsó, de egyben legtartósabb eleme, mely kivétel nélkül hangsúlyos illatanyagokból áll. Az alapjegyet érzékeljük utoljára, viszont ez marad meg a legtovább.

Fejjegy: zöld mangó, alma, ózon, leveles zöld Szívjegy: jácint, lótusz, nőszirom, bazsarózsa, jázmin Alapjegy: pézsma, szantálfa, tömjén

106

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

107

BC In Salon Expert

BC In Salon Expert

BC ILLATOK PALETTÁJA


B C F R A G R A N C E PA L E T T E

B C F R A G R A N C E PA L E T T E

ARGAN OIL

BRAZILNUT OIL

Ez a finom illat olyan aromák élénk keveréke, amelyek fejjegyét az élénkítő citrusfélék, majd egy rózsacsokor illata, ibolya levél és gyönyörű narancsvirág képezi. Ezt követi a melengető cédrus és szantálfa csodálatosan megnyugtató borostyánnal.

Egyedülálló illatélmény a puha borfa, cédrusfa, borostyán, vanília és fahéj keverékével, gyümölcsös fejjeggyel, amelynek részét a bergamott, citrom, mandarin és narancsvirág képezi. Fejjegy: bergamott, citrom, mandarin, narancsvirág

Fejjegy: vizes, citromos, citrusos

Szívjegy: tubarózsa, jázmin, gyömbér, ylang ylang

Szívjegy: narancsvirág, rózsa, ibolya levél

Alapjegy: enyhe borfa, cédrusfa, borostyán, vanília, fahéj

Alapjegy: cédrusfa, szantálfa, borostyán

BARBARY FIG OIL

SUN PROTECT Ez az élénk és gondtalan illat az alma, körte és őszibarack friss gyümölcsösségével indít, amely megolvadva felfedi a kellemes lonc és gyönyörű rózsák hatását keltő szívjegy virágosságát. A cédrus és a szantálfa meleg fás alapjegyei kiegyensúlyozzák a végső keveréket a tökéletes illat eléréséhez.

Ez a szépítő, virágos, púderes alkotás pezsgő citrus és gyümölcsös illattal nyit. A szívjegy rózsából és fréziából álló virágcsokor pazar keverékére emlékeztet, amelyet vetiver, pacsuli és puha fehér pézsma egészít ki.

Fejjegy: alma, körte, őszibarack

Szívjegy: rózsa, frézia, körte

Szívjegy: lonc, gyöngyvirág, rózsa

Alapjegy: vetiver, pacsuli, fehér pézsma

Fejjegy: bergamott, borostyán levelek, piros gyümölcsök

Alapjegy: szantálfa, cédrus, pézsma

SCALP GENESIS BC In Salon Expert

BC In Salon Expert

Az exkluzív frissítő, érzékeny és gondoskodó hatások, 3 különböző módón fokozzák a termék teljesítményét:

DEEP CLEANSING Ez az élénkítő illat erősen frissítő mentával nyit, amely utat enged a virágos, zöldibolya leveles és nyugtató levendulás szívjegynek. Az alapjegy a krémes, de mégis tiszta, púderszerű, nőszirom és értékes fák keveréke. Fejjegy: aromás menta Szívjegy: ibolya levelek, levendula Alapjegy: pacsuli, szantálfa, nőszirom

SOOTHING Az illat egyedülálló, ápoló jellege felemelő bergamottal nyit, majd gyengéd liliomos hatást kelt és élénkzöld gyümölcsös hatással zár. A nőies szívjegy értékes jázmin és bazsarózsa illatot áraszt, a krémes alapjegyet pedig az írisz és a meleg borostyán lágyítja az egészséges, gyönyörűen újjászületett, fényes hajért. Fejjegy: bergamott, völgyi liliom, zöld gyümölcsös jegyek Szívjegy: jázmin, bazsarózsa, piros gyümölcsös hatással Alapjegy: borostyán, írisz, pézsma

ANTI DANDRUFF Ez a csodálatosan tisztító illat friss citromos, zöld fűszeres illattal indít, amelyet a fahéj lágyabbá teszi. A szívjegy gyümölcsös és értékes fás hatása tovább erősíti az illat friss karakterét, de a borostyán és meleg fás jelleg mindezt kiegyensúlyozza, igazán gyengéd illatot hozva létre. Fejjegy: citrom, bambusz levél, fahéj Szívjegy: alma, levendula, rebarbara Alapjegy: fehér fa, szantálfa, borostyán 108

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

109


HÁTTÉRTUDÁS FODRÁSZOK RÉSZÉRE BC In Salon Expert

A BC Bonacure segítségével első osztályú, személyre szabott hajápolási programot kínálhat vendégei részére, mely kiemelkedő terápiákat kínál a haj valódi tökéletességéhez. A következő fejezetben a legfontosabb területekre összpontosítunk: a hajra és a fejbőrre.

Background Knowledge

Minden szempontból, részletesen elmagyarázzuk, amit a hajról és a fejbőrről tudni kell.

110

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

111


HAIR & SCALP

HAIR & SCALP

HOGYAN NŐ A HAJ? Minden hajszál a saját tüszőjéből nő, ami a bőr felületében egy mélyedés, és amelyet a külső gyökértok vesz körül faggyúmirigyekkel a felszín alatt. A tüsző alsó része kiszélesedik, hogy kialakuljon a hajhagyma, amely tartalmazza a csíra mátrixot - a haj növekedésének forrását. A haj növekedési ciklusában közbenjáró biokémiai folyamatok a hajtüszőn belül kezdődnek. A tápanyagok gazdag ellátása miatt sejtek alakulnak ki, a felszín felé mozognak és kialakítják a hajszálat. Mivel egyre több sejt keletkezik, a régebbi sejtek eltávolításra kerülnek a tüszőből, ezalatt a sejtek olyan keratinos fehérjét termelnek, amely megkeményedik és megváltoztatja a szál alakját. Ezt a folyamatot keratinizációnak nevezik, és olyan aminosavláncokat tartalmaz, amelyek egy tekercselt spirált alkotnak, amelyet proto-fibrilláknak neveznek. A végső szerkezet már kialakul addigra, mire a haj kibújik a fejbőrből. A hajgyökér melanocita sejteket is tartalmaz, amelyek melanin színű pigmenteket hoznak létre, amelyek a felfelé mozgásuk során hozzáadódnak a keratin sejtekhez, és ez adja meg a természetes hajszínt.

A NÖVEKEDÉS ÁLLOMÁSAI A haj egyre hosszabbra nő, megáll a növekedése, kihullik, majd új haj váltja fel. Szerencsére, a haj növekedése egyéni és nem szinkronizált, így minden hajszál különböző szakaszokban és különböző időpontokban lép be a növekedési és helyettesítő szakaszba.

A HAJ NÖVEKEDÉSÉRŐL ÉS KIHULLÁSÁRÓL A haj az ember 16 éves kora és húszas éveinek a vége között nő a leggyorsabban. Az új haj gyorsan növekedni kezd, majd lelassul, ahogy a haj hosszúsága nő. Nagyon hosszú haj esetében a növekedés mértéke felére is csökkenhet. Bizonyos mennyiségű hajhullást „természetes hajcserének” nevezünk, és ahogy a neve is sugallja, ez normális. A napi hajhullás átlagos mennyisége 60 és 100 hajszál között van; a haj 10-20%-a van a telogén fázisban egy adott időpontban. A hajhullást akkor tekintjük súlyosnak, ha a haj több mint 20%-a van ebben a fázisban. Naponta 100 vagy annál több elvesztett hajszál már meghaladja a cserélendő mennyiséget, és ez már rendellenesnek tekinthető, amely esetleges kopaszodáshoz vezethet. Az év folyamán észrevehetően több a hajhullás ősszel és tavasszal, mint nyáron.

Tudta? A szőrtüsző a fogantatás után 8 héttel alakul ki, és 14 hét múlva teljesen kifejlődik.

Background Knowledge

Background Knowledge

A haj növekedési szakaszának 3 fázisa van:

Anagén fázis: Az aktív hajnövekedés 2-7 évig tart (maximum), az életkortól és a nemtől függően. Új hajgyökerek jönnek létre, és a sejtek folyamatosan termelődnek. A hajszálak körülbelül 80-90%-a a növekvő fázisban van egy adott időben.

Katagén fázis: Ez a 3 fázis közül a legrövidebb, és 2-3 hétig tart. A haj sejtek oszlása fokozatosan leáll, a gyökér összezsugorodik, majd eltűnik. A hajszálak körülbelül 1%-a van ebben a fázisban egy adott időben.

Telogén fázis: Ez a kihullási fázis, és 3-4 hónapig tart. A haj kihullik, a tüsző újraéled, és új haj keletkezik az őssejtekből. A haj növekedési fázisa újra elindul, és a tüsző visszatér az anagén fázisba. A hajszálak körülbelül 10-20%-a van ebben a fázisban egy adott időben.

112

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

113


HAIR & STRUCTURE

A HAJ ÉPÍTŐELEMEI

Background Knowledge

Background Knowledge

Az emberi haj kb. 85-95%-a keratin: a többi víz, ásványi anyagok, vitaminok és pigmentek. A keratin kifejezés számos rostos, keratinttartalmú strukturákat jelöl - ezek a fő építőelemei a hajnak, a körmöknek és az emberi bőrnek. A keratin különböző típusú aminosavakból áll, amelyek spirálosak és szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Az aminosavak a fehérje keratin kisebb egységei, és elengedhetetlen alkotóelemei a haj szerkezetének. A keratin a rostos fehérjék vagy amorf fehérjék komplex mátrixait alkothatja. Mindkét típus része a haj szerkezetének és a rendkívüli erejének. A haj 3 fő rétegből áll: Külső hámréteg, középső hajkéreg és a belső hajbél.

114

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

115


HAIR & STRUCTURE

HAIR & STRUCTURE

KUTIKULA - A KÜLSŐ HÁMRÉTEG Ez a haj külső rétege, és keratinizált, lapos sejtekből áll, amelyek átfedik egymást lefelé irányban a haj gyökerétől a csúcsáig egy tobozhoz hasonlóan. Ez a többrétegű szerkezet 6-10 réteg, egymást átfedő sejtet tartalmaz. A külső hámréteg jól jelzi a haj egészségét, mivel az egészséges hajnak sima, lapos a külső hámrétege, amely áttetsző, visszaveri a fényt, simává és fényessé téve hajat. A külső hámréteget károsíthatja az UV sugárzás, a levegő vagy víz általi oxidáció, a vagy a hő és a fésülés okozta mechanikai igénybevétel. A lúgosság megnyitja a külső hámrétegeket, míg a savas folyamatok lezárják őket. A vegyi kezelések, mint például a színezés, végleges kiegyenesítés

vagy göndörítés szintén kárt tehetnek a külső hámrétegben. Ha a külső hámréteg sérült - vagy egyes esetekben akár hiányzik is - a haj durva lesz és jobban ki van téve a mechanikai vagy kémiai károsodásnak.

Ez a technológia helyreállítja a haj természetes védőrétegét és minden korábbinál közelebb hozza a hajszál természetes tökéletességét.

Az egészséges külső hámréteg a rajta lévő lipidrétegek eredménye, amely minden hajszálat víztaszítóvá és simává tesz. Ebben a lipidrétegben 21 szénhidrogénből és zsírsavakból álló lánc van, amelyek kémiailag egy mögöttes fehérjemátrixhoz kötődnek. Ez a szűz haj fő védőeleme, és ezért kulcsfontosságú szempont a hajápolásban. Minél több haj károsodik kémiailag vagy gyengül mechanikusan, annál kevesebb marad a védő lipidrétegből.

Sértetlen lipidréteggel a haj erősen hidrofób vagy víztaszító, ez látható, amikor a víz lepereg róla. A víznek való kitettség káros hatásait meg lehet akadályozni, és a haj megtartja az alakját. Ha a haj lipid rétege megsérül, a felület hidrofillé válik, és felszívja a vízcseppeket. A lipidréteg egészségének megőrzése vagy helyreállítása érdekében szükség van a külső hámréteget kezelő termékekre, amelyek lezárják és elsimítják a keratin rétegeket. A proteo-lipidek visszaállítják a szűz hajfelület tulajdonságait, hidrofób esernyőt hozva létre.

Background Knowledge

Background Knowledge

A HIDROFÓB „ESERNYŐ”

Hogyan rekonstruálja a BC a külső hámréteg védőrétegét? A BC C18 technológia ugyanazon az elven alapul, mint a szűz haj természetes lipidrétege. A lipideket és fehérjéket kombináltan tartalmazó termékek pontosan a külső hámréteg azon részeit kezelik, amelyeknek fehérjére van szükségük, és hatékonyan visszaállítják a külső hámréteget olyan állapotra, amely közelít a szűz haj állapotához. A C-18 technológia az eredeti 21 szénhidrogén közül 18-at állít helyre.

116

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

117


HAIR & STRUCTURE

HAIR & STRUCTURE

BC A SZÍNFALAK MÖGÖTT Különböző stratégiákat használtak arra, hogy mérni lehessen a haj felszínén lévő kár és helyreállítás mértékét. Jelentős vegyi stresszfaktornak tették ki a hajszálakat, mint pl. szőkítésnek, dauernak, és UV-nak, valamint olyan mechanikai hatásoknak, mint például a fésülés, többszörös mosás és forró levegős szárítás.

A képen egy vízcsepp látható a haj felszínén - ez lesz a teszt kiindulási alapja.

Számos biofizikai mérést használtak a hajszálak állapotának vizsgálatához és annak méréséhez, hogy a termékek vagy az egyes összetevők milyen hatással vannak a hajszálakra. Az egyik ilyen mérés az „érintkezési szög” módszere.

SÉRÜLT, KEZELETLEN HAJ

SÉRÜLT, JELENLEGI FORMULÁKKAL KEZELT HAJ

SÉRÜLT, CELL PERFECTOR TECHNOLÓGIÁVAL KEZELT HAJ

Felfekvési hajlásszög mérés Az érintkezési szög megmérésével a hajszálak lipidrétegének állapotát ismerhetjük meg. Megméri az interfész szögét, ahol a folyadék szilárd felülettel találkozik. Az egészséges hajszálak esetében a hajlásszög nagy, de a lipidréteg sérülésével arányosan egyre csökken. 60° -os felfekvési szög (> 90 °= vízhatlan)

80° -os felfekvési szög

100° -os felfekvési szög

A Proteo-lipidek által védett hajszálon jelentősen nagyobb felfekvési szöget láthatunk. A vízcsepp felszívódási ideje akár 80%-kal növelhető.

Background Knowledge

contact angle /°

Background Knowledge

A BC Cell Perfector javítja a vízcseppek érintkezési szögét a hajszálakon, így az akár 90°-os is lehet.

Virgin hair

Medium bleached (I)

Medium bleached (II)

Ultra bleached

Ismételt vizsgálatok azt mutatják, hogy az oxidatív stressz szintjének növekedése csökkenti a hajlásszöget.

118

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

119


HAIR & STRUCTURE

HAIR & STRUCTURE

KORTEX – A KÖZÉPSŐ HAJKÉREG Ez a hajszál legnagyobb rétege, amely rostos szerkezetű, a hajszál központi magjának 80% -át teszi ki, és fontos szerepet játszik a haj ellenállóképességében és a mechanikai

tulajdonságaiban, mint például a rugalmasságában és az erejében. Ez a legfontosabb réteg a fodrász számára, hiszen a vegyi kezelések kémiai folyamatai itt zajlanak.

Hogyan állítja vissza a BC a középső hajkéreg erejét és rugalmasságát? Az aminosavas regeneráló komplex (Amino Cell Rebuild Complex) ezen a területen fejti ki hatását. A kilenc, hajjal azonos aminosav nemcsak a sérült területeket fedi le, hanem egy másolattal helyettesíti őket, ami ugyanolyan rugalmas, mint az eredeti természetes hajszál.

A kortex két fő részre osztható:

A gyapjas középső hajkéreg mikro-fibrilláris fehérjéiből származik, amely nemcsak természetes megoldást biztosít, de nagyon hasonló az emberi hajban lévő fehérjék szerkezetéhez is.

Keratinszálak (fibrillás keratin) A középső hajrétegben lévő hosszú, spirál alakú keratinmolekula-láncok erős, de ugyanakkor rugalmas rostos struktúrát hoznak létre. Ezek a szálak kötegbe rendeződnek, hogy nagyobb kötegeket képezzenek, és a haj szilárdságáért és rugalmasságáért felelősek. Ez a rostos fehérjestruktúra teszi ki a középső hajkéreg mintegy 60%-át.

Sejtmembrán struktúra (amorf keratin)

Melanin granulátumok is be vannak ágyazva a középső hajkéregbe, és a külső hámrétegen keresztül tükröződve adják a haj természetes színét.

Background Knowledge

Background Knowledge

A keratin szálkötegeket különböző kötések kötik össze: kénkötések, hidrogénkötések és sókötések. A sejtmembrán struktúra olyan mátrixot képez, amely tökéletesen támogatja a szálak szilárdságát és rugalmasságát. Amorf szerkezetük van, és pontosan ki tudják tölteni a szálak közötti réseket. Ez az amorf fehérjestruktúra teszi ki a középső hajkéreg mintegy 40%-át.

A rostos keratin és az amorf keratinstruktúra kombinációja hihetetlenül erős, és ellenáll a csavaró és a nyújtó erőknek. A kémiai kezelések károsíthatják a középső hajkéreget, de az olyan mechanikai tényezők, mint a mosás, az UV sugárzás, a fésülés és a kefélés mind gyengíthetik a szálakat. A haj keratin tartalmának csökkenése okozza a hajszálak megrepedését és töredezettségét.

A hajszál szerkezeti réseinek egyszerű feltöltése helyett, az Amino Cell Rebuild technológia fundamentálisabb módon állítja helyre a hajszálak erejét és rugalmasságát.

Megjegyzés: Nagyon sérült, porózus és gyenge haj esetén, ahol a hajszálak belső kötéseit kell újjáépíteni, használj BC Fiber Force termékeket, melyek hatékonyan feltöltik a hajszerkezetet, a stabilitás helyreállítása érdekében.

120

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

121


HAIR & STRUCTURE

HAIR & STRUCTURE

BC a színfalak mögött • A középső hajkéreg károsodásának és rekonstrukciójának méréséhez különböző megközelítéseket alkalmaztak. • A szálakat magas kémiai stressz-tényezőkkel készítették elő, mint például szőkítés, dauer, UV fénynek való kitettség, valamint mechanikai hatásoknak is ki lettek téve, mint például a fésülés, a többszöri mosás és a forrólevegős szárítás.

• Számos biofizikai és termoanalitikai mérést használtak a hajszálak állapotának elemzésére és a termékek és összetevők hatásának mérésére. A következő részben a legfontosabb méréseket mutatjuk be

Differenciált szkennelési kalometria regeneráló hatása A regeneráló összetevők hatását úgy mérhetjük le, hogy összehasonlítjuk a haj ellenállását a kémiai kezelés előtt és után.

Eredmény:

153, 5 153, 0

A rugalmasságban mutatkozó különbséget a kémiai kezelések előtt és után is megmérték.

152, 5 Peak apex [°C]

Nem-káros hatások erejének mérése és a rugalmasság fenntartása

152, 4

152, 0

151, 9

151, 5 151, 0

150, 8

150, 5 150, 0

Példa: Sampon 2,4 E-0,5

stress_2 [N/µm2]

2,2 E-0,5

*p<0,01 2,0 E-0,5

mean mean +_ mse mean +_ 1,96* mse

1,8 E-0,5

before aging after aging (basic shampoo)

149, 0

Eredmény:

Stress value at 1,0% strain *p=0,44

before aging

after aging (keratin shampoo)

undamaged

double permed

mean mean +_ mse mean +_ 1,96* mse

double permed double permed + wheat protein + CR keratin

Balra: Jelentős öregedési károsodást mértek egy alap sampon használatakor, mivel kevesebb erő kellett a haj megnyújtásához. Jobbra: Az amino-savas regeneráló sampon használatával a haj idősebb korban is erősebb maradt. Mivel a természetes rugalmasság megmaradt, nagyobb erőre van szükség a haj megnyújtásához.

A protein penetráció vizsgálata Az összetevők behatolásának mérésére, pl. fehérjék, fluoreszkáló anyaggal jelölték meg őket, majd megmérték fotométeres mikroszkóppal, hogy megállapítsák a behatolás szintjét

Background Knowledge

Káros hatások erejének mérése és a károsodás megelőzése A hajszálak ellenállását úgy lehet kiszámolni, hogy megmérjük, melyik ponton szakad el a hajszál húzás hatására. Példa: Sampon 6,9E+01

Eredmény:

6,6E+01

break extension [%]

Background Knowledge

149, 6

149, 5

A grafikon növekedést mutat a denaturáló hőmérséklet esetében Amino cella újraépítő (ACR) használatakor, összehasonlítva a hagyományos fehérjékkel. A belső keratinszerkezet jelentősen stabilizálódott ACR-el, és ellenáll a károsodásnak magasabb hőmérsékleten is, összehasonlítva a szűz hajjal.

*p<0,01 *p<0,01 6,3E+01

*p=0,35 6,0E+01

mean mean +_ mse mean +_ 1,96* mse

Balra: Jelentős károsodás az életkor előrehaladtával alap sampon használatával. Jobbra: A törési ellenállás kimutathatóan növekedett az aminosavakat tartalmazó sampon használatával. A haj ellenállását nem érte sérülés.

Kezeletlen

5 perc

24 h

A fenti ábrák mutatják az Amino Cell Rebuild Complex behatolását a hajba.

5,7E+01

before aging 122

after aging (basic shampoo)

after aging (keratin shampoo)

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

123


HAIR & STRUCTURE

SKIN & SCALP

MEDULLA - A HAJBÉL

10 alkaline pH

9.0 8.0

neutral pH

7.0

Background Knowledge

6.0 acidic pH

5.0

A haj különösen ellenálló anyag, amely komoly erőhatásoknak is ellen tud állni. Azonban nem tud megújulni, ha elkülönül a tüszőtől. Az aminosavakkal és a keratinnal ellátott termékek képesek megújítani a hajat saját építőelemeikkel, teljesen belülről javítva és megerősítve a hajat.

A PH-ÉRTÉK A pH-érték egy vizes oldat savasságának vagy lúgosságának mértéke. A „pH” kifejezés jelentése: „potenciális hidrogén”, és leírja a hidrogénionok koncentrációját vizes oldatokban. A mérést egy 0-tól (erős sav), a 7-es át (semleges), 14-ig (lúgos) terjedő skálán végezzük. Minél savasabb az oldat, annál nagyobb a hidrogénionok száma és annál alacsonyabb a pH-érték. Az alkálioldatoknak kevesebb hidrogénionja van, ezért nagyobb a pH-értékük. A tiszta víznek semleges, 7-es pH-értéke van. Az emberi test kb. 70% vizet tartalmaz, ami segít megmagyarázni, hogy miért fontos a kiegyensúlyozott pH-érték az egész szervezet számára.

A 3,5 és 5,5 közötti pH-értékű hajápolási termékeket hasznosnak tartják. A 6,0-nál alacsonyabb pH-értékű termékek használata esetén a külső hámréteg összehúzódik és beszűkül. A savas kondicionálók és kezelések kisimítják a felületet, helyreállítják a haj rugalmasságát és fényesebbé teszik. Ha a haj pH-értéke 7,0 vagy még magasabb, a külső hámréteg meglágyul és kitágul, mint egy toboz. Számos formázó és színező termék hasznosítja a haj lúgos pH-értékét. A nyitott külső hámréteg lehetővé teszi, hogy a pigmentek a haj szerkezetébe kerüljenek. Akárhogy is nézzük, a túlzottan savas vagy lúgos termékek károsítják a hajat.

Az emberi bőr és haj pH értéke 4,5 és 5,5 között van. Ha a haj egészséges, ideális pH-értékkel, a külső hámréteg ép és zárt, és a belső rész megfelelő védelemben van, akkor a haj fényes, életerős lesz.

A 7-es pH-értékű hajat lúgosnak tekintjük. A nyitott külső hámréteg azt jelenti, hogy a haj kusza, fénytelen és kezelhetetlen lesz. Ezenkívül ez a fajta haj nem fogja jól megtartani a színeket, mivel a nyitott külső hámréteg nem képes megtartani a pigmenteket, és a szín idő előtt kimegy a hajból. A porózus haj nem jól tudja megőrizni a kisebb, melegebb pigmenteket, és sötétebb, hamvasabb eredményeket mutat fel.

Megjegyzés: Egy adott termék minőségét nem pusztán a termék pH-értéke határozza meg. Néhány terméknek magas pH-értékre van szüksége ahhoz, hogy kifejtse a hatását, viszont tartalmaz olyan összetevőket, amelyek kompenzálják a potenciálisan negatív hatásokat. Néhány terméknek egyáltalán nincs pH-szintje. Ez az eset akkor áll fenn, ha nincs víz a mintában.

Miután kémiai kezelést használva kinyílik a külső hámréteg, a kezelést mindig savas termékkel fejezze be a felszíni terület lezárásához, és figyeljen oda rá, hogy visszaálljon a haj eredeti állapota.

A BŐR

4.0

A bőr az emberi test legnagyobb szerve, és sokkal több, mint egy határ a környezetünk felé. Bőrünk egyfajta pajzsot hoz létre, hogy megvédjen minket a naptól és az UV-sugaraktól, a dehidratációtól és a mikroorganizmusok által okozott károktól. A keringési rendszerrel együtt gondoskodik a hőmérsékletszabályozásról, és kiválóan érzékeli az érintést és a fájdalmat, miközben tájékoztatja az agyunkat, hogy a szervezet megfelelően reagálhasson.

3.0

A bőr a hangulatunkat is jelezni tudja különböző változásokkal, mint például az elpirulás. A bőr egyik nagyon fontos funkciója az alapvető fontosságú víz és só tárolása, a felesleges anyagok eltávolítása mellett, például izzadással. 124

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

125

Background Knowledge

Ez a haj üreges belseje. A másik két rétegtől eltérően ez nem rendelkezik szervezett struktúrával. A haj átmérőjétől függően ennek a rétegnek a szélessége változó. Vékonyabb hajban a hajbél akár hiányozhat is. A hajbél nem befolyásolja a fodrász munkáját


SKIN & SCALP

SKIN & SCALP

Száraz és érzékeny fejbőr

A FEJBŐR A fejbőr különbözik a bőr többi részétől, mivel mindegyik tüszőben nagy faggyúmirigyeket tartalmaz, mindegyikhez közvetlenül kapcsolódó idegekkel és erekkel. Az egészséges fejbőr az egészséges, gyönyörű haj alapja. A bőr és a fejbőr jellemzőinek megértése segít a fodrászoknak alaposan elemezni a fejbőrt és a helyes kezelést alkalmazni.

A FEJBŐR ÁLLAPOTAI A bőr és a fejbőr folyamatosan megújul. Bizonyos esetekben a folyamatban zavar merülhet fel, ami azonnali hatást gyakorol a fejbőrre és a bőrre. A következő fejezetben bemutatjuk a fejbőr különböző problémáit.

Megjelenés és felmérés: A fejbőr száraz, érzékeny és könnyen irritálható. A száraz fejbőrön megjelenhetnek kis fehér elhalt bőrsejtek. Időnként viszkethet, valamint húzódás érzése keletkezhet és bőrpír jelenhet meg. A fejbőr érzékenyen reagál a mechanikai hatásokra, például a forrós vagy és hideg vízre,vagy bizonyos kozmetikai termékekre. A száraz fejbőrrel rendelkező személyeknek általában a bőre is száraz. Ok:

Megjelenés és felmérés:

Szakértői információk:

A többlet faggyú miatt a fejbőr olajosnak tűnhet, a haj pedig zsírosnak, nehéznek és szálasnak. Az olajos fejbőrrel rendelkező fogyasztók gyakran mondják, hogy viszket a fejbőrük, amely általában látható korpásodással jár együtt.

A gyengéd, de hatékony tisztító eljárás döntő fontosságú a szálas hajszálak ellen. Kerülje továbbá az erős ápoló termékeket , és segítse elő a faggyú felszívódását a hajban.

Szakértői információk: A hajat és a fejbőrt enyhe samponnal kell kezelni. Kerülje a magas alkoholtartalmú termékek használatát, hogy megakadályozza a fejbőr kiszáradását. Védje meg a fejbőrt a közvetlen napfénytől és a magas hőmérséklettől szárítás közben.

Background Knowledge

Background Knowledge

Zsíros fejbőr

A fejbőr természetes védő funkciója gyengül a genetikai hajlam és/ vagy külső hatások miatt. Ehhez kapcsolódhat még nem elegendő faggyútermelés. Külső hatások, például környezeti tényezők, szennyezés, légkondicionálás és fűtés, illetve a kémiai kezelések könnyen megzavarhatják a fejbőr nedvességtartalmát, ami gyulladást, vörösséget, viszketést és a fejbőr feszülését okozhatja. A fejbőr kiszáradhat a kémiai kezelések vagy az UV sugárzás elleni nem megfelelő védelem miatt is.

Ok: A zsíros fejbőrt és hajtövet a faggyúmirigyek túlzott váladékozása okozza, és „seborrhea”-nak nevezzük. A faggyú túltermelése gyakran a fejbőrre korlátozódik. A test többi részéhez képest a faggyúmirigyek a fejbőrön nagyobb méretben és mennyiségben vannak jelen. A túlzott faggyútermelés örökölhető és különböző tényezők is befolyásolhatják, mint a stressz, kiegyensúlyozatlan táplálkozás, hormonális rendellenességek, mikrobiológiai kolonizáció, gyógyszeres kezelés vagy egyéb külső hatások, mint pl. kémiai kezelések, környezeti vagy mechanikai hatások.

126

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

127


SKIN & SCALP

SKIN & SCALP

Korpa

Hajhullás

Megjelenés és felmérés:

Megjelenés és felmérés:

Általában az epidermális sejtek minden 30 napban teljesen megújulnak. Ez alatt az idő alatt migrációs folyamaton mennek keresztül a bazális rétegtől a bőr szarurétegébe, ami a bőr legkülső rétege, ahol végül szétesnek és leesnek. Ezért a korpásodás a fejbőr kiegyensúlyozatlan keratinizációs folyamata miatt jelenik meg. A kiegyensúlyozatlan bőrelváltozások során ez a 30 napos időtartam akár 10-szeresére is emelkedhet, ami a differenciálódás idejének hiánya miatt hibás sejtpusztuláshoz vezethet. Ez végül látható korpásodást okoz. A korpásodás száraz bőrön, valamint zsíros bőrön is kialakulhat. A fejbőr kiegyensúlyozatlansága miatt jelenik meg, és nem a száraz vagy a zsíros bőr okozza.

A haj elvékonyodik, nincs ereje és sűrűsége. A haj egyre gyengébb és vékonyabb lesz, észrevehető hajhullás fordulhat elő. A hajhullás bizonyos szintje „természetes hajcsere” néven ismert, és az átlagos hajhullás a telogén fázisban napi 60-100 egyszálú hajszál elvesztését jelenti. 100 vagy annál több hajszál elvesztése naponta olyan egyensúlyhiánynak tekinthető, amely elvékonyodást eredményez. Különböző típusú hajhullások vannak:

Background Knowledge

A fejbőr működésének kiegyensúlyozatlanságát különböző tényezők okozhatják, és megtámadhatják a fejbőr vizes, zsíros rétegét. Ez a réteg természetes védekező mechanizmusként írható le, amelyet a faggyúmirigyek által előállított faggyú alkot, valamint verejték, amely a verejtékmirigyből választódik ki. Az ép hidro-lipides réteg általában képes megvédeni a fejbőrt a mikroorganizmusok, vegyi anyagok hatásától és egyéb külső tényezőktől, mint például a környezeti vagy mechanikai károsodás vagy a belső tényezőktől, mint például a táplálkozás vagy az örökölt tulajdonságok, amelyek gyengíthetik ezt a védőpajzsot. A korpát gyakran úgy tartják, hogy szorosan kapcsolódik az egészségi állapotunkhoz, valamint a táplálkozási és a pszichológiai tényezőkhöz.

128

Az antimikrobiális összetevőkkel, például a cink-piritionnal előállított termékek hatékonyan ellenállnak az élesztőgombáknak, amelyek szerepet játszanak a korpásodás kialakulásában, amely összetevők általában csak a kiegyensúlyozatlan állapotra használható jól, de nem tünteti el a probléma okát.

Szakértői információk: Az optimális eredmény érdekében rendszeresen ajánlott a hajhullás elleni termékeket használni a patomechanizmus által támasztott igények kielégítése érdekében. Bizonyos formázó termékek több haj érzetét kelthetik és hozzájárulhatnak a sűrűbb haj látszatához.

Background Knowledge

Szakértői információk: Ok:

Androgenetikus Alopezia (AA) – A haj sűrűsége az egész fejbőrön csökken, és egyértelmű kopaszodás figyelhető meg. Az AA-ban szenvedő embereknél nagyobb a tüszős érzékenység a hormonokra, ami végül a haj kihullásához vezet. Úgy tűnik, hogy ez a megnövekedett érzékenység genetikai hajlam eredménye és a férfiakra jellemző, de a nők is érintettek lehetnek a menopauza után. Az AA nem feltétlenül eredményez teljes kopaszodást, hanem egy tipikus hajhullási mintát jelöl, amely a Hamilton skála (férfiak) vagy a Ludwig skála (nők) szerint osztályozható. Visszafordíthatatlan hajhullás – trauma, autoimmun betegségek. Alopezia Areata (körkörös alopézis, részleges kopaszodás) - Autoimmun betegségek, amelyek nincsenek összefüggésben a kozmetikai termékek használatával.

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

129


SKIN & SCALP

SKIN & SCALP

ÁLTALÁNOS JAVASLATOK FEJMASSZÁZSHOZ

A masszázs a hajápolás fontos része. Ellazítja a vendéget, javítja a haj és a bőr egészséges állapotát, valamint erősíti a ápoló termékek hatását. Az alábbi egyszerű szabályok és irányelvek, segítenek abban, hogy a masszázs pihentető és kellemes élményt nyújtson minden vendégednek. • Biztosítsd a vendég kényelmes elhelyezkedését. • Vendéged ruháit törülközővel védd. • Mosd meg a hajat az ajánlott termékkel. • Törölközővel szárítsd meg, majd fésüld ki a hajat. • Indíts és zárj minden masszázst határozott, de gyengéd nyomás gyakorlásával a vendég vállaira, majd simítsd le a mozdulatot a könyök felé - ez segít ellazulni a vendégnek.

Background Knowledge

Background Knowledge

• Helyezkedj el kényelmesen a vendég mögött.

• Minden mozdulat legyen folyamatos és egyenletesen haladjon át a másikba - egy kézzel mindig fent kell tartani a kontaktust. • Lassan és finoman kivitelezd a mozdulatokat, ügyelve arra, hogy a nyomás mértéke kellemes és relaxáló.

130

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

E X P E RT R E F E R E N C E B OO K

131


GLOSSARY A – H

GLOSSARY I – Z

Ingredient

Classification

Action

Ingredient

Classification

Action

Acid Violet 43 Acrylamide/Sodium Acryloyldimethyltaurate/Acrylic Acid Copolymer

Colorant

Gives a violet color

Synthetic Polymer

Film former, hair fixative agent

Alcohol Denat.

Denaturated Alcohol

Allantoin Aloe Barbadensis Leaf Extract (Aloe Vera) Alpha-Isomethyl Ionone Amodimethicone Amodimethicone/Morpholinomethyl Silsesquioxane Copolymer Aqua / Water / Eau Argania Spinosa Kernel Oil (Argan Oil) Arginine Basic Yellow 57 Behenoyl PG-Trimonium Chloride Behentrimonium Chloride Benzophenone-4 Benzyl Alcohol Bisabolol Butane Buthylphenyl Methylpropional C10-11 Isoparaffin Camelina Sativa Seed Oil Caprylic/Capric Triglyceride Caprylyl Glycol Cetearyl Alcohol Cetrimonium Chloride Cetrimonium Methosulfate Cetyl Palmitate Chitosan Chitosan Lactate Chitosan PCA CI 15985 (Yellow 6) CI 17200 (Red 33) CI 40800 (Beta-Carotene) CI 47005 (Yellow 10) CI 77491 (Iron Oxide) CI 77891 (Titanium Dioxyde) Citral

Conditioning Agent

Solvent / Evaporating agent / Preservative Scalp soothing effect / Anti-irritations

Plant based ingredient

Moisturiser / Saclp conditioning agent

Fragrance ingredient Silicone

Fragrance ingredient Hair conditioning agent / Improves shine and combability

Polymer / Silicone

Creates a protecting net on the hair surface

Purified water Plant based oil Amino acid Colorant Quaternary Ammonium Compound (QUAT) Hair conditioning agent UV-Filter Fragrance ingredient Alcohol (extract from Chamomile) Gas (Aerosol) Fragrance ingredient Hydrocarbon Plant based oil, source of Omega 3 Oil Alcohol Diol Hair Conditioning Agent / Anti-static Quaternary Ammonium Compound (QUAT) Viscosity Adjuster Biological Polymer Biological Polymer Biological Polymer Colorant Colorant Colorant Colorant Colorant Colorant Aldehyde

UV Filter Gas Hydrocarbon Solvent Plant based derivate oil Carboxylic Acid Emulsifying Agent Emulsifying Agent Surfactant Fragrance ingredient Fragrance ingredient Plant based oil Alcohol Preservative Mineral Vitamin Plant based oil Plant based oil Pro-Vitamin B 5 Pro-Vitamin B 5 Derivate Parfum (Fragrance) Pyrolidine Carboxylic Acid Emulsifier Solubilising Agent Solubilising Agent Solubilising Agent Solubilising Agent Solubilising Agent Surfactant / Emulsifier Preservative

Polyquaternium-10

Polymer / Conditioning Agent

Polyquaternium-11

Polymer / Conditioning Agent

Polyquaternium-37

Polymer / Conditioning Agent

Citric Acid

Organic Acid

Citronellol

Fragrance ingredient

Cocamide MEA Cocamidopropyl Betaine

Surfactant / Emulsifying Agent Surfactant / Emulsifying Agent

Cocos Nucifera (Coconut) Oil

Plant based oil

Cocos Nucifera (Coconut) Oil + Gardenia Tahitensis Flower Extract Coumarin Cyclomethicon Cymbopognon Schoenanthus Extract Dicaprylyl Carbonate Dicaprylyl Ether Dimethicone Dimethicone Crosspolymer Dimethylacrylamide/Ethyltrimonium Chloride Methacrylate Copolymer Disodium Cocoamphodiacetate Distearoylethyl Hydroxyethylmonium Methosulfate Ethanolamine

Plant based mixture Fragrance ingredient Silicone Lemongrass extract Emolient Emolient Silicone Silicone

Solvent Helps to improve hair softness and smoothness Helps to regulate Scalp functions Gives a yellow color Hair conditioning / Anti-static Improves hair condition and combability Ultra-violet light absorber Fragrance ingredient Scalp conditioning agent Propellant Fragrance ingredient Solvent, viscosity ingredient Helps to improve hair softness and smoothness Hair conditioning agent / Caring emollient Hair conditioning agent Viscosity increasing agent Improves hair condition and combability Emulsifier / Antistatic Agent Inproves stability of the formula Film former / Conditioning agent Film former / Conditioning agent Film former / Conditioning agent Gives a yellow color Gives a red color Gives an orange colou Gives a yellow color Part of a pigment Part of a pigment Fragrance ingredient Naturally occurring in lemons, oranges, limes, and other citrus fruits / pH adjuster Fragrance ingredient found in plantbased oils like Citronella Oil Foaming agent Foaming agent Part of Monoi de tahiti / Helps to improve hair softness and smoothness Combination known as Monoï de Tahiti / Conditioning ingredient Found in many plants like Cinnamon or Sweet Clover Hair conditioning agent / Improves shine and combability Fragrance ingredient / Medicinal herb Conditioning agent / Spreading agent Conditioning agent / Spreading agent Hair conditioning agent / Improves shine and combability Hair conditioning agent / Improves shine and combability

Isoamyl p-Methoxycinnamate Isobutane Isododecane Isopropyl Alcohol Isopropyl Myristate Lactic Acid Laureth-2 Laureth-4 Lauryl Glucoside Limonene Linalool Macadamia Ternifolia Seed Oil Menthol Methylparaben Mica Niacinamide Oenothera Biennis (Evening primrose) Oil Opuntia Ficus-Indica Seed Oil (Barbary Fig Oil) Panthenol Pantolactone Parfum (Fragrance) PCA PEG-12 Dimethicone PEG-120 Methyl Glucose Dioleate PEG-14 M PEG-32 PEG-40 Hydrogenated Castor Oil PEG-55 Propylene Glycol Oleate PEG-7 Glyceryl Cocoate Phenoxyethanol

Quaternary Ammonium Compound (QUAT)

Viscosity ingredient

Surfactant / Emulsifying Agent

Foaming agent

Hair conditioning agent

Improves shine, combability and manageability

Organig base

Evening primrose Oil

Plant based oil

Gardenia Tahitensis Flower Extract

Plant based extract

Geraniol Glycerin Glycine Glycol Distearate Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil Hexyl Salicylate Hydrogenated Castor Oil Hydrolysed Collagen Hydrolysed Pearl Hydrolysed Silk Hydrolysed Vegetable Protein PG-Propyl Silanetriol Hydrolyzed Keratin Hydroxyethylcellulose

Fragrance ingredient Moisturizer Amino acid Viscosity agent Hair conditioning polymer Plant based oil Ester Solubilizer Protein derivate Pearl derivative Protein derivative

pH adjuster /Solvent Source of essential fatty acid. Helps to maintain hair softness and smoothness Part of Monoi de tahiti / Helps to improve hair softness and smoothness Naturally occurring in many plants Improves moisture Helps to regulate saclp functions Viscosity increasing agent Improves shine, combability and manageability Helps to improve hair softness and smoothness Fragrance Ingredient Emulsifier Helps to refill damaged hair structure & to restore elasticity Stimulates cosmeticity and adds pearlescent lustre Helps to refill and reinforce the hair structure

Potassium Sorbate PPG-1 Trideceth-6 Proline Propane Propylene Glycol Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil Quaternium-52 Quaternium-87 Quaternium-91 Rosa Canina Fruit Oil Rosa Damascena Flower Oil Sclerocarya Birrea Seed Oil (Marula Oil) Sericin Silica Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil Sodium Acetate Sodium Benzoate Sodium Chloride Sodium Hydroxyde Sodium Lactate Sodium Laureth Sulfate Sodium Methylparaben Sodium PCA Sorbitan Oleate Stearamidopropyl Dimethylamine Styrene/VP Copolymer Taurine Tetrahydroxypropyl Ethylenediamine Tocopheryl Acetate Tricedeth-12 Tricedeth-5 Triethyl Citrate Trisiloxane Ubiquinone Valine Vegetable Oil VP/VA Copolymer Zinc Pyrithione

Salt Emulsifier Amino Acid Gas Glycol Ester Plant based oil Plant based oil Quaternary Ammonium Compound (QUAT) Quaternary Ammonium Compound (QUAT) Quaternary Ammonium Compound (QUAT) Plant based oil Plant based oil Plant based oil Protein derivative, isolated from Silk Mineral Plant based oil Buffering Agent Preservative Salt (table salt) / Thickener Inorganic Base Buffering Agent Surfactant Preservative Moisturizer Hair conditioning agent Opacifier Amine Chelating agent Vitamin E Emulsifying Agent Emulsifying Agent Plasticiser Silicone Coenzyme Amino acid Plant based oil, Source of Omega 3 Forming Agent Fungistatic / Bacteriostatic

Ultra-violet light absorber Propellant Dry Solvent Solvent Helps to maintain hair softness and smoothness pH adjuster Adjust product texture Adjust product texture Improves stability of the raw material Takes its name from Lemon Naturally occurring in many flowers Helps to improve hair softness and smoothness External anagesic / Fragrance ingredient Protects the integrity and the performance of the formula Gives a shiny simmering aspect Vitamine B3 / Hair conditioning agent Helps to improve hair softness and smoothness Helps to improve hair softness and smoothness Hair conditioning / Moisturiser / Repairing Ingredient Hair conditioning / Moisturiser / Repairing Ingredient Parfum (Fragrance) Conditioning agent, moiturizer Emulsifying Agent Solubilising Agent Solubilising Agent Solubilising Agent Helps to solve oils in water based formulations Solubilising Agent Surfactant / Emulsifying agent Protects the integrity and the performance of the formula Cationic care ingredient. Positively charged, ionically bond to the hair Cationic care ingredient. Positively charged, ionically bond to the hair Cationic care ingredient. Positively charged, ionically bond to the hair Preservative, fragrance ingredient Emulsifier Helps to regulate Scalp functions Propellant Solvent / Conditioning agent Hair conditioning agent Helps to improve hair softness and smoothness Helps to improve hair softness and smoothness Cationic care ingredient. Hair conditioning agent Cationic care ingredient. Hair conditioning agent Cationic care ingredient. Hair conditioning agent Helps to improve hair softness and smoothness Helps to improve hair softness and smoothness Helps to improve hair softness and smoothness Hair conditioning agent Gives simmering effect Helps to improve hair softness and smoothness pH stabiliser Protects the integrity and the performance of the formula Adjust the viscosity pH adjuster pH stabiliser Foaming agent Protects the integrity and the performance of the formula Improves moisture content Fragrance ingredient Improves shine, combability and manageability Adjusts product appearance Helps to energize Scalp functions Protects the integrity and the performance of the formula Antioxidant, conditioning agent Adjusts product texture and stability Adjusts product texture Increase the fluidity for improved workability of the formula Hair conditioning agent / Improves shine and combability Also known as Q10, used as anti-aging ingredient Helps to regulate Scalp functions Helps to improve hair softness and smoothness Hair fixative ingredient Anti-dandruff agent

Hydrolysed Vegetable Protein

Hair conditioning agent

Hydrolysate / Protein derivate Gum

Helps to refill and reinforce the hair structure Viscosity ingredient

Glossary

Background Knowledge

The BC Bonacure approach to hair perfection is powered by the most sophisticated science. To understand each term, ingredient and process, we’ve created this comprehensive section for an at-a-glance guide to all meanings.


HYALURONIC

PH 4.5

PEPTIDE

MOISTURE KICK

COLOR FREEZE

REPAIR RESCUE

ADVANCED TECHNOLOGY. SIMPLE BEAUTY. Coming from a heritage of 120 years of hair care breakthrough technologies, Schwarzkopf Professional presents the latest hair care regime that speaks advanced technology for simple, yet beautiful hair: the New BC Bonacure

BC Bonacure - Expert Reference Technikai kézikönyv  

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Technikai kézikönyv FEJLETT TECHNOLÓGIA. KLASSZIKUS SZÉPSÉG. Közted és köztünk, minden kapcsolatnak fo...

BC Bonacure - Expert Reference Technikai kézikönyv  

Schwarzkopf Professional BC Bonacure Technikai kézikönyv FEJLETT TECHNOLÓGIA. KLASSZIKUS SZÉPSÉG. Közted és köztünk, minden kapcsolatnak fo...

Advertisement