Page 1

Interviu cu Monica De cand lucrezi la Accenture si ce rol indeplinesti? Experienta mea la Accenture a inceput acum doi ani si jumatate in cadrul unui proiect financiar-contabil din divizia Business Process Outsourcing (BPO), unde m-am ocupat de operatiunile de contabilitate clienti si contabilitate furnizori. In octombrie 2012 am decis ca e timpul pentru o schimbare de cariera, iar acum ocup pozitia de coordonator de echipa in cadrul unui proiect de resurse umane.

Ce faci concret la job-ul tau? Cum arata o zi la serviciu? In momentul de fata ne aflam in etapa de tranzitie a proiectului, ceea ce inseamna ca suntem in curs de preluare a unui proces nou. Acest lucru presupune invatarea activitatilor pe care le efectua clientul si pe care le transfera acum la Accenture si exersarea lor in mediul real. In aceasta etapa, activitatea mea se imparte intre partea operationala, care presupune invatarea si aplicarea noilor proceduri, si cea de coordonare si indrumare a echipei.


Pe langa activitatile standard te implici si in alte programe interne? Povesteste-ne putin despre experienta ta si de ce ai ales sa te implici. Inca din primele luni la Accenture am incercat sa imi asum si alte roluri, in afara responsabilitatilor mele zilnice. Am participat la activitati atat in cadrul echipei mele, cat si in cadrul altor echipe, pentru a invata si pentru a ma dezvolta. Proiectul pentru care am venit la Accenture era

unul nou, iar eu am crescut odata cu el. Pe langa activitatea operationala zilnica, am devenit si Responsabil Excelenta Operationala, rol ce m-a facut sa inteleg mai bine evolutia si coordonarea unui proiect. Datorita acestui rol am avut ocazia sa lucrez indeaproape cu oameni de la care am avut foarte multe de invatat si pe care am ajuns sa ii admir. Mi-am dorit apoi sa impartasesc si altora din cunostitele mele si am devenit trainer Accenture pentru modulul de Excelenta Operationala. De asemenea, am coordonat echipa responsabila de pregatirea colegilor noi din proiect. Principalul nostru obiectiv era sa ne asiguram ca noii veniti vor avea toate cunostintele necesare pentru a realiza activitatile zilnice. In tot acest timp am facut parte si din echipa de voluntari in programul de Responsabilitate Sociala Corporativa. Am incercat sa ma implic in cat mai multe proiecte de voluntariat, in special in cele de strangere de fonduri pentru organizatia United Way cu care colaboram de mai multi ani. Din pacate, avand in vedere noua responsabilitate de coordonator de echipa, in ultimele luni nu am mai reusit sa ma implic la fel de mult ca inainte, dar promit sa recuperez de indata ce ma acomodez cu noul rol si cu noile responsabilitati. Fiecare rol si fiecare proiect m-au ajutat sa cresc si sa percep altfel lucrurile. Am invatat foarte multe despre mine, despre ce imi place si ce nu imi place, despre punctele mele forte, dar si despre ce trebuie sa imbunatatesc si despre directia in care vreau sa ma indrept.


MONICA |INTERVIU|

Ce iti place cel mai mult la job-ul actual si la compania noastra? Cel mai mult apreciez cultura organizationala si oamenii de la Accenture. Pana acum am avut ocazia sa lucrez in cadrul celor mai mari doua proiecte din divizia de BPO a Accenture Romania, iar prin intermediul diferitelor roluri avute, am interactionat destul de mult cu persoane din alte departamente sau proiecte. In toate activitatile de pana acum am intalnit oameni calzi, dornici sa ajute si sa ofere sfaturi din experienta lor. Pe langa oamenii de aici, apreciez transparenta si eforturile vizibile ale companiei de a creste gradul de satisfactie a angajatilor.

Care este cea mai mare realizare a ta de cand lucrezi la Accenture? In momentul de fata sunt mandra de faptul ca am obtinut rolul de coordonator de echipa si de faptul ca sunt inconjurata de oameni care ma sustin si ma incurajeaza.

Cum reusesti sa mentii echilibrul intre viata profesionala si cea personala? Familia si prietenul meu ma sustin si acest lucru conteaza foarte mult in gasirea echilibrului. Atunci cand uit sa ma deconectez de la serviciu, ei reusesc sa ma ajute in acest sens. Este important sa nu aduci problemele dintr-o parte in cealalta, chiar daca nu este usor sa faci intotdeauna aceasta distinctie. Este un lucru la care inca lucrez si care se obtine in timp.

Care sunt hobby-urile tale? In timpul liber ador sa ma asez comod si sa ma uit la seriale de comedie. Astfel ma deconectez de orice griji as avea si ma relaxez imediat. De asemenea, imi place foarte mult sa calatoresc. Inca din copilarie mi-am dorit sa vizitez cat mai multe locuri. Familia mea mi-a insuflat pasiunea pentru culturi straine si, din fericire, prietenul meu este de asemenea dornic sa descopere lumea alaturi de mine.

Ce sfat le-ai da celor care isi doresc sa lucreze la Accenture? Accenture incurajeaza oamenii cu initiativa, dornici sa arate ca pot si vor sa realizeze ceva. Sunt apreciati oamenii care isi doresc sa imbunatateasca continuu munca pe care o fac si cei care nu doar identifica o problema, ci si cauta o solutie pentru rezolvarea ei. https://www.facebook.com accentureinromania Š2013 Accenture. All rights reserved

Interviu Monica  

Interviu Monica

Advertisement