Page 1


Heb jij de nieuwe gratis Zeeuws Trouwen kadobox al gereserveerd? In november verschijnt deze kadobox vol voordeel en cadeautjes! Reserveer jouw kadobox nu alvast via www.zeeuwstrouwen.nl. Colofoon Zeeuws Trouwen magazine is een uitgave van Zeeuws Trouwen. Het gratis magazine verschijnt tweemaal per jaar. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming van Zeeuws Trouwen worden overgenomen of vermenigvuldigd op welke wijze dan ook. De redactie heeft de opgenomen informatie voor dit magazine zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd. Wij kunnen echter geen aansprakelijkheid aanvaarden voor onverhoopte onjuistheid en/of onvolledigheid van de informatie. Eindredactie: Lilian Overbeeke – de Putter Zeeuws Trouwen Albertpolderstraat 6 4541 BH Sluiskil Redactie: info@zeeuwstrouwen.nl Sales: sales@zeeuwstrouwen.nl Telefoon: 06 81573653 www.zeeuwstrouwen.nl Zeeuws Trouwen - 2


Waar vind je wat?

Een woord vooraf

Even voorstellen – wij zijn Zeeuws Trouwen pagina 4 De huwelijksdag van Klazina & Omar pagina 7 Energy Beatz bestaat 10 jaar! pagina 10 Een interview met Rudi Vangansbeke pagina 11 Voor welke trouwlocatie kiezen jullie? pagina 13 Wat kost trouwen in Zeeland echt? pagina 18 Onze styled weddingshoot met thema herfst pagina 21 De huwelijksvoorbereidingen van Carlo & Imara pagina 31 Een interview met Bloemenatelier de Astrantia pagina 36 Hoe organiseer je een vrijgezellenfeest? pagina 38 De huwelijksdag van Jeroen & Marieke pagina 42 Een interview met Bruidskapsels & Bruidsmake-up Zeeland pagina 45

Zie hier het allernieuwste magazine van Zeeuws Trouwen! Aangezien ik de eigenaresse ben van Zeeuws Trouwen ook aan mij de eer om het voorwoord te schrijven. Dat vind ik dan weer lastiger! Of ik niet trots ben op mijn eigen magazine? Natuurlijk wel! Of ik geen mensen wil bedanken? Natuurlijk wel! Is er niet iets wat ik over het magazine wil vertellen? Ja dat ook wel. Dit magazine is namelijk niet zoals alle andere trouwmagazines. Ik, als geboren en getogen Zeeuwse, ben nuchter en recht door zee. En dat zie je terug in het magazine. Geen onzin advertenties, geen gekke tips die je zelf ook wel kon verzinnen en geen onnodige poespas. Gewoon een leuk magazine met inspiratie voor jullie eigen bruiloft, tips waar je iets aan hebt, advertenties van lokale bedrijven en artikelen waar ook echt iets in staat. Weet je wat ik vooral voel? Spanning. Ik vind het spannend om een magazine uit te brengen. Ik vind het leuk maar vinden de lezers dat ook? En de ondernemers van Zeeuws Trouwen… voldoe ik aan die verwachtingen? Maar over een poosje wanneer die spanning een beetje gezakt is en ik op een avond op de bank mijn magazine doorblader dan komt ook bij mij dat gevoel: dat heb ik goed gedaan! Dat doen we nog een keer! En dan begint alles weer overnieuw ☺. Wie ik dan wil bedanken? Alle Zeeuws Trouwen ondernemers natuurlijk. De bruidsparen die in dit magazine over hun bruiloft wilden vertellen. De modellen voor de styled weddingshoot. Mijn twee beste vriendinnen Maayke en Adriënne die altijd meedenken en bij iedere beurs de handjes uit de mouwen steken voor mij. Maar ik ben vooral mijn man, mijn kinderen en mijn ouders dankbaar. Voor de steun, het vertrouwen en de eeuwige oppas op de kinderen! Jullie neem ik straks mee uit eten en presenteer ik dan mijn magazine. En dan ga ik toch trots zijn!

Veel liefs, Lilian.


Even voorstellen- wij zijn Zeeuws Trouwen! In ons allereerste magazine leek het ons handig om onszelf voor te stellen. Want wie is Zeeuws Trouwen? Waarom zijn we hiermee gestart? Wat kun je ermee als bruidspaar? En voor ondernemers, is dat Zeeuws Trouwen wat? Op die vragen geven we graag antwoord.

De vraag wie is Zeeuws Trouwen, is makkelijk. Achter de schermen vind je meestal Lilian Overbeeke – de Putter. Zij is in 2015 met het initiatief Zeeuws Trouwen gestart en is ook de eigenaresse. Naast Zeeuws Trouwen is ze ook weddingplanner. Vanuit die hoek heeft ze de behoefte van bruidsparen en ondernemers uit de trouwbranche ontdekt om trouwen in Zeeland inzichtelijker te maken. Zo gezegd, zo gedaan, daar kwam Zeeuws Trouwen.

In theorie is Zeeuws Trouwen dus een eenmanszaak maar in de praktijk is het toch ‘wij van Zeeuws Trouwen’. Want naast Lilian zijn er ondertussen ook veel vrijwilligers en freelancers die werken aan de sales, aan de facebookpagina, het vullen van alle kadoboxen & informatiemappen en bezoekers verwelkomen op de beurzen. En natuurlijk niet te vergeten de modellen op de beurzen en voor de foto’s. Is het jullie al eens opgevallen dat de

echtgenoot van Lilian regelmatig model is of zogenaamd in het huwelijksbootje stapt met een ander op een beurs? Zeeuws Trouwen is opgestart nadat Lilian als klein initiatief in Terneuzen een trouwbeurs had georganiseerd. Deze beurs was zo’n succes dat er meerdere beurzen en events gepland werden. Daarnaast werd in gesprekken met bruidsparen duidelijk dat op internet Zeeland niet zo heel goed vertegenwoordigd was. Wel als je de bedrijfsnaam precies wist. Maar ja, als je het al weet hoef je natuurlijk niet meer te zoeken. Dus zodoende kwam ook de website online. Deze zal gaan dienen als portal voor iedereen die gaat trouwen in Zeeland. Met inspiratie, interviews, voordeel en een groot aanbod aan lokale bedrijven. De website groeit gestaag en op dit moment zijn we zelfs bezig met een nieuwe website. Daarnaast vonden we dat we Zeeuws Trouwen ook leuker konden maken. Dus vandaar dit magazine en binnenkort dan de nieuwe Zeeuws Trouwen kadobox. Omdat iedereen het leuk vind om lekker op de bank weg te zakken met een magazine. En iedereen vind cadeautjes en voordeel leuk! Wat heb je als bruidspaar nu aan Zeeuws Trouwen? Wij bieden eigenlijk 4 dingen: advies, inspiratie, voordeel en lokale bedrijven. Binnenkort kun je twee keer in de week live chatten met een expert op het gebied van trouwen. Al je vragen kun je daar (anoniem) stellen. Daarnaast bieden we in dit magazine en ook online verschillende tips. Advies dus. We willen jullie inspiratie geven door ideeën aan te dragen. Zoals onze herfst fotoshoot. Door dingen te laten zien waar je misschien nog niet aan gedacht had.

Zeeuws Trouwen - 4


En voordeel? Wacht maar tot je de Zeeuws Trouwen kadobox ziet. Daar zit voordeel in! Maar ook online komen er regelmatig win acties en op de beurzen vind je vaak voordelige beurs aanbiedingen. Last but not least, lokale bedrijven. Want waarom uit de randstad halen wat we hier ook hebben? Je bespaart op reiskosten omdat alles lokaal is en de drempel om even af te spreken is lager. Daarnaast zijn de prijzen in Zeeland ook anders dan in de randstad. Dus je bent ook nog eens voordeliger uit. Doordat we allemaal uit dezelfde provincie komen zijn er ook meer raakvlakken met elkaar.

Voor ondernemers zijn we natuurlijk vooral een middel om in contact te komen met bruidsparen. Je kunt advertenties plaatsen in de dag- & reclamebladen, Facebook marketing, meedoen aan radio en televisie en je hebt Zeeuws Trouwen. Via Zeeuws Trouwen bereik je bruidsparen. En dat doen wij tegen een voordelige prijs. Want wij snappen dat niet iedereen kapitalen kan uitgeven aan een advertentie of beurs. Doordat wij onze kosten laag houden (geen kantoor, veel per mail bespreken, geen onnodige poespas) kunnen wij ook de prijs laag houden.

Dus beste ondernemer, nog geen lid van Zeeuws Trouwen? Bekijk dit magazine eens goed. Bekijk welke leuke evenementen er aankomen en neem contact op. Wij bespreken graag de mogelijkheden en wie weet staat er de volgende keer wel een leuk artikel over uw bedrijf in het magazine!

Lijkt het jou ook leuk te vertellen over jullie huwelijksdag en/of de voorbereidingen hiervan? Stuur een mail naar info@zeeuwstrouwen.nl en wie weet komt jouw verhaal hier!

En je krijgt er veel voor terug. We zijn nu bezig met onze achtste trouwbeurs en hebben een flinke kring vaste ondernemers die iedere keer weer meedoen. En dat heeft natuurlijk een reden. Omdat het werkt.

Zeeuws Trouwen - 5


Burchtstraat 15, Oostburg www.bruidshuisellen.nl info@bruidshuisellen.nl T: 0117 454861


De huwelijksdag van Klazina & Omar Wat was het hoogtepunt van jullie trouwdag? Ons hoogtepunt tijdens onze trouwdag was uiteraard onze huwelijksceremonie en het ja woord.

Hoe zag jullie trouwdag er uit? Onze trouwdag begon voor ons beide bij onze ouders thuis. Na de first look zijn wij foto’s gaan maken op 2 locaties in Kloetinge en bij het Goese Meer waar we ongeveer 2 uur de tijd voor hadden. Na het maken van de foto’s zijn wij naar de feestlocatie gegaan en hebben wij met de daggasten geluncht. Na de lunch zijn wij met de daggasten naar de Grote Kerk in Goes gegaan waar onze huwelijksceremonie plaats vond. Na het ja woord zijn wij weer naar de feestlocatie gegaan om de taart aan te snijden. Na de toast hebben wij heerlijk gedineerd en was het alweer tijd om de avondasten te ontvangen. Na een heerlijke avond zijn wij naar ons huis gegaan.

Zeeuws Trouwen - 7


Hoe hebben jullie de voorbereidingen van jullie bruiloft aangepakt? Na het huwelijksaanzoek zijn wij al snel begonnen met het plannen van de bruiloft. De grote dingen hebben wij allemaal al ongeveer 7 maanden voor de bruiloft geregeld. De auto, fotograaf, catering, tent voor de feestlocatie, ceremoniemeester en de band voor ’s avonds. Daarna hadden wij meer tijd voor de details, zoals de versiering en de bloemen.

Waren er achteraf dingen die jullie anders hadden willen doen? Achteraf zijn er geen dingen die wij anders hadden willen doen. Voor ons was dit echt de droombruiloft die wij voor ogen hadden. Hebben jullie nog tips voor toekomstige bruidsparen? Maak een budgetplan en een grote to-do lijst per maand/per week en werk deze helemaal af. Spreek je wensen uit naar de ceremoniemeester en zorg dat alles ruim van te voren geregeld is zodat je lekker kunt genieten van de bruiloft en je nergens meer over na hoeft te denken.

Fotograaf: Fotograaf: BobBob-photos Tholen www.bobwww.bob-photos.com

Zeeuws Trouwen - 8


Smedekensbrugge 34 – Aardenburg – Zeeuws Vlaanderen www.indenwijngaard.eu – info@indenwijngaard.eu 0117 491236 Uw huwelijksdag is voor u en voor ons uniek. Jullie dag van begin tot eind pure verwennerij!

MADE BY BLING

MAAYKE VAN BALLEGOOIJEN Bastionstraat 22 – Philippine – Zeeuws Vlaanderen http://beam.to/madebybling madebybling1@gmail.com 06 41239943 Op maat gemaakte bedankjes en decoraties voor jullie bruiloft, feest of kraamborrel!


Energy Beatz bestaat in 2016 al 10 jaar. Reden voor een interview met de eigenaar, Evert Hendriksen. Gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan! Hoe ben je 10 jaar geleden begonnen? In die tijd draaide ik in een café in Sluis en in een dansschool in Goes. Ik ben gaan meelopen met een andere DJ en samen hebben we toen een bedrijf opgericht. Uiteindelijk is de andere eigenaar gestopt en ben ik zelf verder gegaan. En nu heeft Energy Beatz meer dan 80 shows op jaarbasis en werk ik samen met 5 vaste DJ’s.

aanvang is de DJ aanwezig en zet alvast een achtergrondmuziekje op waarna ze op de afgesproken tijd het feest beginnen. Wel vragen we vooraf of we als de besproken muziek niet aanslaat bij de gasten of we dan naar eigen ervaring de show mogen aanpassen. Uiteindelijk wilt iedereen natuurlijk een volle dansvloer. We hebben altijd kwalitatief goede apparatuur mee, reserve kabels voor het geval dat en een groot assortiment aan originele cd’s. We werken ook veel digitaal maar mochten er dan computerproblemen zijn hebben we altijd een backup. Is er verschil tussen nu en 10 jaar geleden? Natuurlijk is de muziekstijl veranderd. Dat veranderd constant. Daarom vragen en luisteren we vaak ook even naar het favoriete radiostation van het bruidspaar. Daar leren we veel van. En de mensen zijn veeleisender geworden. De tijdsdruk tegenwoordig hoger en zaken moeten sneller. Die veranderingen spelen wij op in zodat we kunnen blijven voldoen aan de wensen van klant. En dat zullen wij ook blijven doen.

Hoe komt het dat Energy Beatz uitgegroeid is tot zo’n succesvol bedrijf? Ik denk dat het aan onze duidelijke en open benadering naar onze klanten is. De website is duidelijk en de prijzen zijn open. Emails en telefoons worden snel beantwoord en afspraken worden nagekomen. We hebben ook een vaste werkwijze die voor alle DJ’s vast staat: - Eerste mail- of telefooncontact met klant - Toesturen van prijsopgave en direct kennismakingsgesprek inplannen - Definitieve offerte binnen 24 uur na de afspraak - Er wordt automatisch een optie geplaatst voor de huwelijksdatum voor 14 dagen - Na akkoord kan de bevestiging digitaal getekend worden - Per post wordt het welkomstpakket toegestuurd - Twee maanden vooraf is er nogmaals contact om wijzigingen door te spreken - Drie weken vooraf is er contact om de laatste muzikale voorkeuren aan te vullen en is er contact met de ceremoniemeester. Nadien is er doorlopend contact.

ENERGY BEATZ Berkenstraat 37 – Goes – Zuid Beveland www.energybeatz.nl – boekingen@energybeatz.nl 0113 227636 – 06 30080879 Al meer dan 10 jaar een ervaren DJ Show op jullie bruiloft. Uniek in Zeeland: Snappshot voor een live fotostream!

Hoe werken jullie de dag van een bruiloft? Wij zorgen altijd dat we opgebouwd zijn voordat het bruidspaar op de locatie aankomt. Een half uur voor Zeeuws Trouwen - 10


Net over de grens in België vinden we fotograaf Rudi Vangansbeke. Met veel ervaring in Zeeuws-Vlaanderen. Zeeuws Trouwen stelde een aantal vragen – speciaal voor jullie. Waar komt je passie voor fotografie vandaan? Toen ik een tiener was kocht mijn vader een spiegelreflexcamera; al gauw vond hij dat daar teveel knopjes opstonden en mocht ik het toestel gebruiken. Ik was verbaasd over de effecten die je kon bereiken door te spelen met de sluitertijd, het diafragma en het gebruik van verschillende lenzen. Ik werd lid van een fotoclub en dacht echt dat de leden onder de indruk gingen zijn van mijn eerste foto's... niet dus; dit was wel een harde maar boeiende leerschool. Wat maakt het fotograferen van een bruiloft speciaal? Je werkt steeds met andere mensen, op andere locaties, in verschillende omstandigheden. Je modellen zijn geen beroepsmodellen die op de dag van hun huwelijk vaak wat gestresseerd zijn en de tijd die je krijgt om een reportage te maken is beperkt. Heb je favoriete locaties rondom Zeeuws Vlaanderen waar je graag fotografeert? Zeeuws Vlaanderen is prachtig; je vindt er zeker voor ieder trouwkoppel een geschikte locatie; de zee , de pittoreske dorpjes, de prachtige weidse landschappen, de kanaalzone ...voor ieder wat wils. Zijn er nog dingen die je graag nog een keer zou willen fotograferen? Laat me maar lekker verder doen met huwelijken; dit zorgt al voor variatie genoeg! Hoe zorg je ervoor dat iedere reportage uniek is? Ieder album dat de deur uit gaat is anders; dit komt omdat we de opmaak voor ieder huwelijk apart opmaken in photoshop aangepast aan de omstandigheden van het huwelijk. Ook wordt de huwelijksdag uitvoerig besproken op voorhand zodat we perfect aanvoelen hoe een trouwkoppel hun foto's wenst. Zijn er ook trends in de fotografie waar je op inspeelt? Door de digitale fotografie zijn de mogelijkheden tot afwerking van foto's immens; je moet je dus constant bijscholen om de trends te kunnen volgen... iets wat we heel graag doen. Er wordt vaak gezegd dat een fotograaf duur is? Wat is jouw mening daarover? Als je de uren samentelt die een fotograaf bezig is met het maken van de reportage, het opslaan en beveiligen van bestanden, de keuze te maken van welke bestanden zullen gebruikt worden in het album en de opmaak van het album dan werken wij een heel lage uurprijs . Bij ons heb je een compleet afgewerkt album (geprint op echt fotopapier) reeds vanaf € 1095 euro (alles inbegrepen... ook de reportage). Heb je een mooie herinnering aan een bruiloft? Heel veel... wat mij het meest bij blijft zijn de emoties die loskomen (een traantje bij de ouders, het bruidspaar zelf...) Heb je nog tips voor bruidsparen? Geniet van elk moment van jullie huwelijksdag! Wat betreft de keuze van de fotograaf: kies voor iemand waar je je goed bij voelt .

Zeeuws Trouwen - 11


Voor welke

trouwlocatie kiezen jullie? Voor het ene bruidspaar staat het meteen vast, voor het andere bruidspaar is het een grote zoektocht. De locatie voor alle festiviteiten. Zeeuws Trouwen heeft een aantal trouwlocaties voor jullie uitgelicht ter inspiratie! We geven jullie ook meteen een aantal tips om tot jullie perfecte keuze te komen. Wat is het maximaal aantal personen dat er in de locatie of in een bepaalde ruimte kan? Zorg ervoor dat jullie zeker weten dat dit aantal niet overschreden wordt. Het kan erg verleidelijk zijn om lastminute de nieuwe buren nog uit te nodigen maar de maximum aantallen zijn er niet voor niets. Soms vanwege brandweervoorschriften. Soms omdat anders de ruimte dan niet meer prettig aanvoelt. Bespreek overschrijdingen van het aantal personen duidelijk met de locatie om ongewenste verrassingen te voorkomen.

Bespreek je wensen duidelijk met de locatie. Leg de afspraken vast op papier (of per email) en geef deze ook door aan jullie ceremoniemeester. Zo zijn er geen verrassingen en kan iedereen op jullie wensen inspelen.

Ga altijd een keer vooraf samen dineren op de locatie. Bekijk hoe de ervaring je bevalt. Wordt je gastvrij ontvangen? Zijn de gerechten lekker? Zijn alle faciliteiten schoon? Deze indruk is heel belangrijk en kan heel anders zijn dan tijdens een rondleiding.

Zijn er geluidsrestricties aan de locatie? Moet op een bepaald tijdstip de muziek zachter vanwege geluidsoverlast voor de omgeving? Vraag of de locatie het niveau van de muziek kan laten horen. Zo weet je wat je kan verwachten op de avond zelf en of jullie dit aanvaardbaar vinden.

Bekijk en beoordeel jullie locatie goed naar jullie wensen voordat jullie boeken!

Zeeuws Trouwen - 13


Op Valentijnsdag 2016 organiseerde Zeeuws Trouwen een beurs bij het Hampshire Hotel Churchill Terneuzen. Waarom? Omdat het een prachtige trouwlocatie is. Wij hebben onze ervaringen en de feiten hier op een rijtje gezet voor jullie. Benieuwd? Maak een afspraak voor een vrijblijvende rondleiding of bezoek de volgende Zeeuws Trouwen beurs bij deze locatie op 12 februari 2017.

Gastvrijheid Het personeel van het Hampshire Hotel Churchill Terneuzen verwelkomt jullie met open armen en zorgen het gehele verblijf voor jullie als bruidspaar en jullie gasten. Restaurant Op zoek naar een prachtig restaurant met heerlijke gerechten? Dan zijn jullie bij Restaurant Rosaura aan het goede adres. Na een volledige restyling heeft het een frisse en moderne look. Op de kaart staan wisselende seizoensmenu’s en wordt er gewerkt met biologische streekproducten. Voor jullie bruiloft kan er een menu, buffet, walking dinner of een ander concept op maat gemaakt worden. Zalen In het hotel bevinden zich 5 zalen die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Voor een privé diner, het feest of een aparte ruimte voor de receptie. De mogelijkheden zijn enorm. Mogelijkheden Hampshire Hotel Churchill Terneuzen kan aan veel verschillende wensen voldoen. Voor grote of kleine groepen. Voor een volledig dagprogramma of alleen een diner. Een spetterend dansfeest of een relaxte avond. Het is zelfs mogelijk één van de vele ruimtes te gebruiken voor het officiële burgerlijke huwelijk. Hotelkamers Het voordeel van een hotel is natuurlijk dat jullie ’s nachts niet meer naar huis hoeven te rijden. Na de prachtigste dag kunnen jullie overnachten in een heerlijke suite. En indien gewenst kunnen ook jullie gasten een hotelkamer reserveren. Uitzicht Het uitzicht is daadwerkelijk uniek! Vanuit Restaurant Rosaura kijken jullie uit op de Westerschelde waar grote schepen regelmatig voorbij varen. Expertise Voor jullie bruiloft willen jullie natuurlijk een locatie met ervaring. Het Hampshire Hotel Churchill Terneuzen is al vele jaren de locatie voor bruidsparen. Door de recente restyling kunnen jullie beschikken over een moderne locatie met een gedegen ervaring en een goede naam.

Hampshire Hotel Churchill Terneuzen Churchillaan 700 4532 JB Terneuzen Info.churchill@hampshire-hotels.com

Hampshire Hotel Churchill Terneuzen Zeeuws Trouwen - 14


Willen jullie trouwen op een prachtige locatie? Bezoek dan de aankomende Zeeuws Trouwen beurs van 13 november in de Grote kerk in Groede.

Grote kerk Groede

Trouwen is de bezegeling van jullie liefde voor elkaar, een belofte om voor elkaar te zorgen. Jullie huwelijksdag is dan ook de mooiste dag van jullie leven. Een bijzondere dag vraagt om een bijzondere locatie. De Grote kerk is zo’n bijzondere locatie. Elkaar hier het ja-woord geven zorgt voor de perfecte setting.

De Grote kerk in Groede is een rijksmonument en is volledig gerestaureerd. Tegenwoordig is het een multifunctioneel gebouw wat zich uitermate leent voor bruiloften en feesten. Zo is de kerk voorzien van vloerverwarming, hete luchtverwarming, moderne toiletten, een cateringruimte en krachtstroomaansluitingen. Wat voor dag jullie ook in gedachten hebben, de Grote kerk in Groede kan deze waar maken.

In de kerk kan zowel het Burgerlijk als het Kerkelijk huwelijk voltrokken worden. Of beiden als jullie dat willen. Op deze manier kunnen jullie de gehele dag op dezelfde locatie doorbrengen zonder van locatie te hoeven wisselen. De kerk leent zich bij uitstek voor een receptie of huwelijksfeest tot 200 personen.

In samenwerking met verschillende lokale bedrijven kunnen al jullie wensen met betrekking tot catering, decoraties en muziek gerealiseerd worden.

Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

Grote Kerk Groede Markt 1 4503 AG Groede grotekerkgroede@gmail.com

Zeeuws Trouwen - 15


Golden Tulip Strandhotel Westduin Wordt persoonlijk ontvangen en ervaar de Zeeuwse gastvrijheid op het mooiste plekje onder aan de duinen. Bij Golden Tulip Strandhotel Westduin is uw speciale dag van alle gemakken voorzien. Wij zullen u en uw gasten, volledig ontzorgen. Wij denken graag met u mee en bieden u persoonlijke aandacht om de meest speciale dag van uw leven werkelijkheid te maken. Bij ons bent u geen nummer maar wij werken voor u op maat. U kunt binnen en buiten trouwen, door onze flexibele ruimtes en personeel zal ongeacht het weer deze speciale dag een succes worden.

Wij bieden u alle faciliteiten voor uw gehele bruiloft, van de ceremonie, het aansnijden van de taart tot aan de feestavond. Na deze speciale dag kunt u en kunnen uw gasten ook overnachten in het hotel. Op deze dag bieden wij u verschillende mogelijkheden. Voor uw diner kunt u genieten van de verse en lokale producten waar het keuken team mee werkt. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een geserveerd diner met 3 of 4 gangen, hierbij kunt u een keus maken van de menukaart. Omdat wij graag koken met verse producten die het seizoen te bieden heeft wisselen wij gedurende het jaar van de menukaart. Kijk voor de huidige menukaart op www.restaurant-eef.nl Naast geserveerde menu’s kunnen wij u ook diverse buffetten aanbieden. Tijdens de receptie of de feestavond heeft u de keuze uit een drankenarrangement waar u gebruik kunt maken uit het Hollands dranken assortiment of u kunt kiezen voor dranken op basis van nacalculatie. Voor tijdens de receptie of feestavond voorzien wij u ook graag van ons assortiment aan hapjes en snacks, verschillend van diverse bittergarnituren tot aan verse lokale specialiteiten. Organiseert u uw gehele huwelijksdag in Golden Tulip Strandhotel Westduin dan brengt u uw huwelijksnacht gratis door in onze bruidssuite! Voor meer vragen en/of en/of informatie kunt u vrijblijvend telefonisch contact opnemen met onze salesafdeling, tel. 01180118-555515 of ee-mail naar saleskantoor@goldentulipwestduin.nl. saleskantoor@goldentulipwestduin.nl.

Zeeuws Trouwen - 16


In Oostkapelle vinden jullie Hotel Grandcafé Restaurant Anno Nu. Een perfecte locatie voor jullie bruiloft. Zeeuws Trouwen stelde alvast een paar vragen voor jullie! Hoe lang ontvangen jullie al bruiloften op jullie locatie? Voordat de naam werd veranderd in “Anno NU” heette het “Zeelandia”. Een begrip in Oostkapelle en omgeving. In het voormalige Zeelandia vierde men al zeer regelmatig bruiloften en partijen. Wij hebben dit voortgezet en hebben dan ook regelmatig nieuwe bruiloften als ook huwelijksjubileums van mensen die hier lang geleden zijn getrouwd. Je kunt dan ook spreken dat hier al meer dan 60 jaar bruiloften worden gevierd. Ook in deze tijd dus. Wat dat betreft hebben we dus veel kennis in huis om van deze speciale dag een onvergetelijke dag te maken.

Anno Nu Oostkapelle

Hoe begeleiden jullie bruidsparen tijdens de voorbereidingen? Het is heel belangrijk om vanaf het prille begin mee te denken met het bruidspaar. Op de dag zelf moet alles tot in de puntjes verzorgd zijn en moet het bruidspaar geen zorgen omtrent de verzorging hebben. Daarom nemen we alles zorgvuldig door en dat diverse malen. Wat maakt bruiloften ontvangen speciaal speciaal voor jullie? Het is ten eerste ook een compliment voor ons als locatie als een bruidspaar uitgerekend voor deze dag voor “Anno NU” heeft gekozen. Verder staan we als bedrijf ook nog eens in de publiciteit wat gratis reclame met zich meebrengt. Wat zijn de trends die jullie nu veel zien? Het mag allemaal net wat even losser dan vroeger. Was het zo dat jaren terug iedereen op een stoel moest zitten en bediend werd, tegenwoordig is het veel staand en ongedwongen. “Losser” dus. Wat is voor jullie het verschil verschil tussen een bruiloft en een ander feest? Er is niet zoveel verschil: het moet gewoon goed zijn. Goed van organisatie en locatie, goed van eten en drinken. Wat zijn de verschillende mogelijkheden bij jullie? Op zich kan bij ons alles mits het binnen de organisatie past. Je hebt te maken met aantallen gasten, wensen enz. We hebben nog nooit meegemaakt dat er een verzoek was waar we niet aan konden voldoen.

HOTEL GRANDCAFÉ RESTAURANT ANNO NU Dorpsstraat 39/41 – Oostkapelle – Walcheren www.annonu.eu – info@annunu.eu 0118 581366 Sfeervolle locatie tot ca. 200 personen in het centrum van Oostkapelle. Met overnachtingsmogelijkheden.

Hebben jullie eigen decoraties of mogen bruidsparen ook zelf decoraties decoraties mee nemen? Wij vragen aan de ceremoniemeester(s) altijd om zelf de zaak naar eigen smaak aan te kleden. De een wil slingers, de ander ballonnen, de ander weer wat anders. De zaak mag aangekleed worden zoals men dat zelf wil. Er is maar één voorwaarde: na afloop zelf alles opruimen. Wat is het meest bijgebleven moment tijdens een bruiloft voor jullie? Ooit een bruiloft verzorgd voor 20 personen. Eten, drinken en daarna ook vooral veel dansen. Nog nooit meegemaakt dat dit aantal gasten zoveel plezier aan deze dag beleefde. Hebben jullie nog tips voor bruidsparen? Kom eens vrijblijvend langs voor een offerte en tips voor deze dag. Wij maken er echt een onvergetelijke dag van!! Bovendien: bruiloft in november t/m maart? GRATIS overnachting voor bruidspaar en gasten. (vraag naar de voorwaarden).

Zeeuws Trouwen - 17


Trouwen voor de wet. Wat kost dat?

De dag dat jullie in het huwelijksbootje stappen. De mooie jurk, het heerlijke eten, die mooie auto en natuurlijk… het ja-woord. Dat is natuurlijk waar het om draait. Jullie verklaren elkaar voor de wet eeuwige trouw en liefde. En aan die wettelijke ceremonie zit een prijskaartje. Maar hoeveel kost dat nu in Zeeland? Verschilt dat per gemeente? En heb je er zelf ook nog invloed op? Zeeuws Trouwen is op onderzoek uitgegaan en hebben de antwoorden voor jullie..

Gemeente Noord-Beveland

Gemeente Sluis Burgerzaal Oostburg Dinsdag 09.00 uur

gratis

Donderdag 15.00 uur

€ 331,45

Vrijdag 14.00 uur

€ 331,45

Zaterdag 14.00 uur

€ 562,90

Maandag 09.00 uur

gratis

Donderdag 15.00 uur

€ 155,00

Vrijdag 14.00 uur

€ 155,00

Zaterdag 14.00 uur

€ 400,00

Trouwboekje € 26,20

Gemeente Terneuzen

Raadsdzaal Wissekerke

Gemeente Middelburg

Maandag 10.00 uur

gratis

Donderdag 14.30 uur

€ 401,80

Vrijdag 14.30 uur

€ 401,80

Zaterdag 14.00 uur

€ 772,70

Trouwboekje € 19,60

Trouwboekje € 20,00

Stadhuis Terneuzen

Gemeente Borsele

Boerderijhof Stenevate

Stadhuis Markt Middelburg

Gemeente Tholen

Nieuwe gemeentehuis Tholen

Dinsdag 09.00 uur

gratis

Maandag 09.00 uur

gratis

Maandag 09.00 uur

gratis

Donderdag 15.00 uur

€ 386,00

Donderdag 15.00 uur

€ 318,00

Donderdag 15.00 uur

€ 357,00

Vrijdag 14.00 uur

€ 386,00

Vrijdag 14.00 uur

€ 318,00

Vrijdag 14.00 uur

€ 357,00

Zaterdag 14.00 uur

€ 864,40

Zaterdag 13.30 uur

€ 660,00

Zaterdag 14.00 uur

€ 1.001,00

Trouwboekje € 19,60

Trouwboekje € 30,75

Gemeente VeereStadhuis Veere

Gemeente Vlissingen

Stadhuis Vlissingen

Woensdag 08.30 uur

Trouwboekje € 19,75

Gemeente Kapelle

Gemeentehuis Kapelle

Maandag 10.00 uur

gratis

gratis

Maandag 09.00 uur

gratis

Donderdag 15.00 uur

€ 479,75

Donderdag 15.00 uur

€ 313,95

Donderdag 15.00 uur

€ 305,75

Vrijdag 14.00 uur

€ 479,75

Vrijdag 14.00 uur

€ 313,95

Vrijdag 14.00 uur

€ 305,75

Zaterdag 14.00 uur

€ 805,00

Zaterdag 14.00 uur

€ 567,45

Zaterdag 14.00 uur

€ 611,50

Trouwboekje prijs niet online

Trouwboekje € 23,05

Trouwboekje € 29,00

Gemeente Goes Stadhuis Goes

Gemeente Hulst Stadhuis Hulst

Gemeente Schouwen-Duiveland Burgerzaal Zierikzee

Dinsdag 09.00 uur

gratis

Maandag 09.00 uur

gratis

Maandag 09.00 uur

gratis

Donderdag 15.00 uur

€ 297,00

Donderdag 15.00 uur

€ 309,00

Donderdag 15.00 uur

€ 625,20

Vrijdag 14.00 uur

€ 401,00

Vrijdag 14.00 uur

€ 309,00

Vrijdag 14.00 uur

€ 625,20

Zaterdag 14.00 uur

€ 862,00

Zaterdag 14.00 uur

€ 645,05

Zaterdag 14.00 uur

€ 1.056,20

Trouwboekje € 29,00

Trouwboekje € 18,75

Trouwboekje € 31,70

Gemeente Reimerswaal Gemeentehuis Kruiningen Dinsdag 09.00 uur

gratis

Donderdag 15.00 uur

€ 221,40

Vrijdag 14.00 uur

€ 305,70

Prijzen zoals online te vinden op de website van iedere gemeente. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Type- en drukfouten voorbehouden.

Zaterdag 11.00 uur

€ 712,45

Ook wij zijn menselijk :-).

Trouwboekje € 41,65

Zeeuws Trouwen - 18


Of iets duur is of niet kunnen wij niet beslissen. Wij kunnen niet in jullie portemonnee kijken. Wel zijn er een aantal dingen waar je bij het wettelijk huwelijk invloed kan uitoefenen. Even heel globaal betaal je voor de ceremonie van de gemeente. Voor de ambtenaar en het wettelijk vastleggen van jullie huwelijk. Bij deze ceremonie zijn drie variabelen: de locatie, het tijdstip en de ambtenaar. Er zijn verschillende locaties. Een officiële trouwlocatie binnen het gemeentehuis, een officieel aangewezen trouwlocatie buiten het gemeentehuis, een locatie die kan worden goedgekeurd door de gemeente of een locatie die niet voldoet aan de eisen om een huwelijk in af te sluiten. Voor een ceremonie op een officiële locatie van de gemeente gelden vaste kosten. Wil jij een speciale locatie om te trouwen? Dan kun je bij de gemeente een aanvraag doen om jullie locatie goed te keuren. Hier zijn wel voorwaarden voor. Aan deze procedure zijn vaak extra kosten verbonden. Ook kan het zijn dat jullie trouwlocatie extra kosten rekent. Op een locatie die niet aan de eisen van de gemeente voldoet kan geen officieel huwelijk voltrokken worden. Wil jij toch graag speciaal die plaats? Dan is met een beetje omdenken het mogelijk om op een gratis tijdstip officieel voor de wet te trouwen en een ambtenaar van de burgerlijke stand in te huren om de ceremonie op een later tijdstip op jullie speciale locatie uit te voeren. Het tijdstip maakt voor de kosten veel uit. Zo zijn er vaak op maandag- en dinsdagochtend gratis momenten waarop je het huwelijk kan registreren. Deze momenten zijn geen ceremonies en duren maar heel kort. Ook is het niet mogelijk om gasten mee te nemen. Vaak zijn de vrijdag middag en de zaterdag duurder om te trouwen. Wanneer jullie dus kosten willen besparen kun je overwegen op een goedkoper tijdstip te trouwen. Met een beetje creativiteit kun je de ceremonie op de ene dag houden terwijl je een groot feest viert op de andere dag! Ook in de ambtenaar van de burgerlijke stand kun je kiezen. De gemeente heeft vaak meerdere ambtenaren in dienst waar je al je voorkeur voor uit kunt spreken. Deze voorkeur heeft geen invloed op de kosten. Daarnaast is het ook mogelijk een ambtenaar van een andere gemeente voor jullie huwelijk in te huren. Dit hoeft trouwens niet perse een voordeligere optie te zijn. Maar wel leuk als jullie een speciale band hebben met iemand. Wat veel mensen niet weten is dat je ook een familielid of vriend(in) kan laten beëdigen om jullie huwelijk af te sluiten. Aan deze procedure zijn wel kosten verbonden. Op deze manier hebben jullie een heel dierbaar iemand die de ceremonie verzorgt. Hou er wel rekening mee dat een ambtenaar jarenlange ervaring heeft. Deze expertise heb je natuurlijk niet als je een familielid of vriend(in) inschakelt. Door al bovenstaande mogelijkheden te combineren kun je de huwelijksceremonie zo duur of zo goedkoop maken als jullie zelf willen. Kies je voor een officiële ceremonie op een populair tijdstip bij een veelgevraagde locatie zal je waarschijnlijk duurder uit zijn. Om het goedkoper te maken kun je ook op een gratis moment trouwen en alleen een familielid of vriend(in) vragen om ceremoniespreker te zijn. Zonder beëdiging. Kortom, het is belangrijk dat jullie als koppel nadenken wat jullie belangrijk vinden. Waar willen jullie geld aan uitgeven? Willen jullie hier eigenlijk wel op besparen? Het is helemaal aan jullie.

Zeeuws Trouwen - 19


Zeeuws Trouwen - 20


Een romantische trouwceremonie op een prachtige buitenlocatie. Met als thema herfst. Gewoon, in IJzendijke IJzendijke – Zeeuws Vlaanderen.

Zeeuws Trouwen - 21


Willen jullie ook een speciale ceremonie? Op een unieke plaats en dan net anders dan anders? Helemaal aan te passen naar jullie wensen. Laat je dan inspireren door de Styled Weddingshoot die Zeeuws Trouwen georganiseerd heeft!

Kapsel & visagie bruid Ancilla Bruidskapsels Zeeland Bruidsboeket & bloemdecoraties BloemenAtelier de Astrantia Pak bruidegom François van Westen mannen Trouwjurk bruid Ancilla Bruidshuis Ellen Fotoreportage Pretty Portraits Decoratie Livin Celebrations weddingwedding- & party planning Organisatie Zeeuws Trouwen Locatie PrivÊ terrein in IJzendijke

Zeeuws Trouwen - 22


Voor deze fotoshoot heb ik gezorgd voor een bruidsboeket in de herfstkleuren geel, rood, en oranje. Het past perfect bij elkaar. Door dezelfde kleuren en bloemen terug te laten komen in het haarwerk en de decoraties wordt er één geheel gecreëerd. Ik spreek iedere opdracht door met het bruidspaar zodat ik goed weet wat de wensen zijn. Ik kan ze dan ook heel goed adviseren. Door het thema aan te passen aan de tijd van het jaar zijn de bloemen ook goed verkrijgbaar. Dat kan ook weer schelen in de kosten.

Zeeuws Trouwen - 23


Dat een pak niet altijd standaard hoeft te zijn bewijst deze fotoshoot zeker. Franรงois draagt een kolbert van Pearly King. De kleuren en de bedrukking passen perfect bij het thema. Het is stoer, gedurfd en het zit comfortabel. Een echte eyecatcher. In onze winkel in Zaamslag hebben we een volledige afdeling ingericht voor trouwpakken met topmerken. Het is ook mogelijk om jouw pak volledig op maat te maken zodat het op alle fronten aan jouw wensen voldoet.

Zeeuws Trouwen - 24


Bij Ancilla hebben we vandaag 3 verschillende kapsels gemaakt. Los, vast en met een vlecht. De bloemen uit het thema herfst zijn mooi in haar kapsel verwerkt wat voor een heel andere uitstraling zorgt. Ook de visagie wordt aangepast aan het kleurenthema van de dag en aan de wensen van de bruid natuurlijk. Het is altijd verstandig vooraf een proefkapsel- en visagie te laten doen om te kijken of het aan je verwachtingen voldoet. Ik kom op locatie naar de bruid toe wat heel veel stress scheelt. Voor deze fotoshoot hebben we zelfs buiten het kapsel nog veranderd!

Zeeuws Trouwen - 25


Het leuke aan deze styled fotoshoot is dat we bruidsparen kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is. Deze prachtige jurk van Sincerity past bijvoorbeeld heel mooi in dit thema. De jurk is ook strapless te dragen waardoor het mogelijk is je jurk in de loop van de dag te veranderen voor een heel andere uitstraling. Wanneer je met een thema werkt is het fijn dat wij dit ook weten zodat we je goed kunnen adviseren. In onze winkel in Oostburg kun je meerdere jurken passen. Totdat je jouw jurk gevonden hebt.

Zeeuws Trouwen - 26


Het is iedere keer weer een leuke uitdaging om een bruidspaar de fotoreportage te bezorgen die bij hun past. In deze styled fotoshoot heb ik extra aandacht besteed aan de details van de locatie. Wanneer een bruidspaar in thema werkt is het extra speciaal dit terug te laten komen in de reportage. Wat ik vooral belangrijk vind is dat het bruidspaar de fotosessie als een mooi moment van hun trouwdag ervaren. Dat is fijn voor het bruidspaar en geeft het mooiste eindresultaat.

Zeeuws Trouwen - 27


Het decoreren van een bruiloft is iets speciaals. Het moet in balans zijn. Niet te weinig en niet teveel. Het thema voor deze styled shoot was herfst en behalve de kleuren geel, oranje en rood is werken met hout ook een goede optie. Het geeft een erg natuurlijk en stoer effect. Deze heb ik op verschillende plaatsen laten terugkomen. Deze locatie is aangekleed met boomstammen, glazen potjes met herfstdecoratie en meer dan 200 meter lint. Met een beetje wind geeft dit een bijzonder effect.

Zeeuws Trouwen - 28


In deze fotoshoot wilden we laten zien wat er allemaal mogelijk is, gewoon om de hoek. Deze locatie voor een trouwceremonie wordt trouwens niet als officiĂŤle locatie door de gemeente goedgekeurd. Wil je een ceremonie op een dergelijke buitenlocatie houden kun je een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand inschakelen.

Zeeuws Trouwen - 29


VAN WESTEN MANNEN Plein 10 - 11 – Zaamslag – Zeeuws Vlaanderen www.vanwesten.com - info@vanwesten.com 0115 436100 De grootste mannenmodewinkel van Zeeland! Met een aparte trouwafdeling en een professioneel team voor een geweldig trouwpak.

Boulevard de Wielingen 80 – Cadzand Bad www.zeeuwseevenementen.nl info@zeeuwseevenementen.nl 06 23732494 Uniek trouwvervoer met een elektrische citymobiel! Leuke workshops en arrangementen in Zeeuws Vlaanderen.

EETERIJ SJIEK Markt 27 – Groede – Zeeuws Vlaanderen www.eeterijsjiek.nl – info@eeterijsjiek.nl 0117 851599 Hier eten, hier drinken en hier ontspannen is een belevenis voor elk van je zintuigen.


De huwelijksvoo huwelijksvoorbereidingen voorbereidingen Carlo & Imara zijn op 16 september 2016 getrouwd! Voorafgaande aan de grote dag vertellen ze aan Zeeuws Trouwen alles over hun ontmoeting, het aanzoek en de voorbereidingen voor hun bruiloft.

van Carlo & Imara

De ontmoeting Op 23 maart 2013 was Imara op stap in Antwerpen ter ere van de verjaardag van een vriendin van haar. Ook Carlo is samen met twee collega’s op stap in dezelfde club. Deze avond ontmoeten ze elkaar per toeval en vanaf dat moment hebben ze geen weekend alleen meer doorgebracht.

bloemen of iets anders. Na drie maanden ging Imara op bezoek bij zijn tante. Imara: ‘er bleek helemaal niets geklust te zijn. Hij kwam speciaal voor mij op bezoek!’ Al snel boekten ze hun eerste vakantie samen naar de ABC eilanden. Imara: ‘dat vond ik best spannend, we waren tenslotte nog maar 4 maanden samen en het is toch een lange en verre reis’. Maar deze vuurdoop ging het nieuwe stel prima af. Met als klap op de vuurpijl het samen zwemmen met dolfijnen op Curaçao. Carlo & Imara: ‘dat was echt kicken’.

Samenwonen

‘Hij kwam ieder weekend op bezoek want hij was toch aan het klussen bij zijn tante. Ik had geen idee dat dit een smoes was.’ Carlo woonde in Hulst en Imara in Maassluis. Dat weerhield hem er niet van ieder weekend langs te komen. Hij nam vaak speciaal vrij van zijn werk en gooide roosters om, om bij Imara te kunnen zijn. Zijn tante woonde in de buurt en zij werd vaak als smoes gebruikt. Carlo: ‘ik vertelde Imara dat ik toch in de buurt was om bij mijn tante te klussen. En zo kon ik haar ieder weekend mee uit vragen’. Vaak stond hij voor de deur met een bos

In april 2015 zijn Carlo & Imara naar Zeeland verhuisd. Hun eerste echte huisje samen was een huurwoning in Philippine. Ze zijn uiteindelijk op zoek naar een landelijk huis wat ook geschikt is voor een gezin. De dag van Carlo & Imara

11.00 uur

Aankleden, make-up en kapsel. Ook de fotograaf is hierbij aanwezig.

‘Kindjes komen pas als er een ring om zit’

13.00 uur

Aankomst Carlo in het huis in Axel met de trouwauto.

13.30 uur

De gasten kunnen binnen lopen de locatie.

14.00 uur

Aankomst Carlo & Imara bij de locatie.

15.00 uur

Aanvang trouwceremonie.

15.45 uur

Einde ceremonie. Ballonnen oplaten, leuke foto’s maken en gezellig samenzijn.

17.30 uur

Aanvang 4-gangen diner. Het dessert is de bruidstaart.

20.30 uur

Aanvang feest!

00.30 uur

Afsluiting van de trouwdag

Het stel weet wel dat ze in de toekomst graag een kindje zouden willen. Carlo heeft het er sinds het samenwonen steeds vaker over, een gezin samen met Imara. Imara: ‘maar ik zeg steeds: kindjes komen pas als er een ring om zit’. Imara heeft dus wel door dat er misschien een aanzoek aan zit te komen. Wanneer ze Zeeuws Trouwen - 31


een reis naar Jamaica boeken weet ze eigenlijk wel zeker dat ‘het aanzoek’ dan gaat gebeuren. Ze houdt dan ook alle rekeningafschriften en dergelijke in de gaten om te zien of Carlo al een ring gekocht heeft. Carlo: ‘het maakt het wel heel lastig om Imara nog te kunnen verrassen met al die moderne technologie’. Dan doet de broer van Carlo zijn vriendin een huwelijksaanzoek tijdens hun vakantie naar de Dominicaanse Republiek. Hoewel hij natuurlijk erg blij is wilt hij ook zijn plan opnieuw bedenken want hij wilt natuurlijk wel origineel blijven. Imara ‘vanaf dat moment dacht ik dat er geen aanzoek op Jamaica zou komen. Ik zag dat

rugpijn. Tijdens een wandeling samen krijgt Carlo dan ook ineens flinke last van zijn rug en zakt op zijnknieën. Imara ‘ik ging er nog op de grond naast zitten ook! Alleen toen zag ik dat hij niet naar zijn rug greep maar in zijn broekzak zat te graaien.’ Carlo: ‘ik kreeg dat ringdoosje maar niet te pakken!’.

Carlo zijn plan niet door kon gaan’. Toch dacht ze kort voor vertrek dat hij haar misschien zou vragen op bezoek bij haar moeder maar nee, geen aanzoek. Een beetje teleurgesteld was ze wel, ze hoopte er toch wel op.

aanzoek gedaan. Ze weten beiden niet meer wat hij als eerst heeft gezegd maar het eindigde met: wil je met me trouwen? Waarop het antwoord natuurlijk JA was. Carlo heeft zijn aanzoek gedaan met een leeg ringdoosje en samen zijn ze verlovingsringen gaan uitzoeken op Jamaica. Carlo: ‘het was onmogelijk om een ring te kopen zonder dat Imara het door had. Maar ik wilde natuurlijk ook niet met lege handen aankomen’. Imara: ‘Dat was echt super sneaky’. Wat Imara heel bijzonder vond aan het moment is de kwetsbaarheid: ‘op dat moment was Carlo zo kwetsbaar toen hij naar me keek en het vroeg. Dat staat mij nog heel goed bij’. Ook Carlo weet de dag

Het aanzoek De vakantie in Jamaica is geweldig. Heerlijk land, geweldige mensen en Carlo & Imara genieten ervan. Carlo heeft met periodes soms last van zijn onderrug. Hij was die ochtend ook al opgestaan met

‘Nee, je gaat het me gewoon vragen hé?’ Toen viel het kwartje bij Imara! Hij zat voor haar op zijn knieën op zoek naar iets in zijn zak en ze riep verbaasd uit: ‘nee, je gaat het me gewoon vragen hé?!’. Carlo kon alleen maar lachen. Toen hij eindelijk het ringdoosje te pakken had heeft hij het

Zeeuws Trouwen - 32


dagplanning van de locatie. Zelf hadden ze geen idee en de locatie had leuke en goede ideeën. Voor het burgerlijk huwelijk twijfelen ze waar dit moet gaan gebeuren. Het stadhuis vinden ze te standaard. Dat past niet bij hun. Uiteindelijk hebben ze de gemeente ‘Mijn vader was in shock. Hij had het niet verwacht’. gevraagd voor toestemming om ook bij de locatie het burgerlijk huwelijk te voltrekken. Ook zij wilden Op het verjaardagsfeest van Imara hebben ze de hele hiervoor graag familie verteld tekenen. De van de verloving. gemeente gaf in Eerst werd het eerste instantie stil en toen was geen akkoord iedereen heel Trouwpak van Westen mannen uit Zaamslag voor deze datum blij. Imara ‘mijn vader was echt in omdat er al veel Zij wisten precies wat mij goed zou staan. Ze verstaan hier echt shock. Hij had het bruiloften hun vak. niet verwacht. Hij gepland zijn voor was wel heel blij Kapsel Bruidskapsels Zeeland die dag. voor ons’. Al snel Aangezien de Annemarie is echt geweldig met kapsels. Ze heeft zo’n mooi bieden trouwambtenaar kapsel gemaakt en het bleef tijdens de proef goed zitten. verschillende van Carlo & familieleden zich Fotograaf Andrea Labeur uit Middelburg Imara hun eigen aan om iets te nichtje is en de doen voor de Met haar hadden we meteen een goed gevoel. Ze is ook nog locatie ook niet bruiloft. Zo jong en past daardoor bij ons. Haar portfolio sprak ons aan en op het stadhuis ontstond de we hebben het vertrouwen dat ze onze dag goed zal is, krijgen ze beslissing om het vastleggen. uiteindelijk toch een grotere bruiloft te laten akkoord. Veel worden. Verder zaken voor hun stonden we er nog helemaal blanco in. bruiloft wordt aangeboden door familie en vrienden. Ze wilden wel in 2016 trouwen. Carlo zijn broer Zo is de trouwambtenaar familie maar ook de trouwt in 2017 dus dat jaar is voor hun. En 2018 bruidstaart, de danslessen en de trouwauto wordt duurde te lang. Daarnaast hebben Carlo & Imara door bekenden geregeld. besloten langs te gaan bij het te koop staande huis ‘Dat is geen aanrader. Een huis verbouwen en trouwen buiten Axel. Wat blijkt? Ze zijn meteen verliefd. Het is tegelijk. Het zorgt soms wel voor extra stress’. landelijk, groot genoeg en rustig gelegen. Er moet

nog heel goed: ‘Ik was de hele dag super zenuwachtig. Ik had helemaal geen last van mijn rug maar dat hoorde bij het plan. Toen ik het eenmaal gevraagd had was ik gewoon super blij’.

Een blik in het adresboek van Carlo en Imara

nog wel wat gebeuren maar ach ja… ‘Wat romantisch! Wat, hoezo?’ De datum 16 september 2016 werd in eerste instantie vanuit praktisch oogpunt gekozen. Totdat Carlo zijn moeder zei: ‘Oh wat romantisch!’. Wat blijkt? De verlovingsdatum was precies een jaar eerder op 16 september 2015. Daarom is 16/09/16 dé perfecte datum. En dan beginnen de voorbereidingen. Na een aantal locaties bezocht te hebben komt Carlo met een locatie in Nieuwdorp. Zijn oma heeft daar ooit een feestje gegeven. En daar aangekomen sprak het hun meteen aan. Landelijk maar toch modern. Carlo & Imara hebben heel veel hulp gehad met het maken van een

Imara doet het meeste voorbereidingswerk voor de bruiloft. Ze zoekt vooral veel op Google al vind ze het soms lastig bedrijven uit Zeeland te vinden: ‘In Vlaardingen zaten er van alles 10 in de buurt. Hier in Zeeland moet ik echt zoeken om iets te vinden’. Vaak maakt Imara een voorselectie van bedrijven of ideeën voor Carlo en hij mag ze dan goed of afkeuren. Carlo werkt veel en daarnaast zijn ze ook volop bezig met de verbouwing van het huis. Imara vind het zoekwerk en het maken van ideeën erg leuk: ‘ik word er enthousiast van. En je doet het maar 1x. Dat wil ik helemaal meemaken en er zoveel mogelijk van genieten.’

Zeeuws Trouwen - 33


Het passen van de jurk was natuurlijk wel spannend. Imara geeft toe: ‘Ik was wat kilo’s aangekomen en ik was erg bang dat ik me bij het passen van jurken niet goed zou voelen over mezelf’. Dat was gelukkig niet zo. Bij de winkel in Oost-Souburg werd ze goed geholpen. De derde jurk had wat dingen die ze echt leuk vond maar ook wat mindere dingen. Toch is dit de jurk geworden: ‘Toen ik deze jurk aanhad voelde ik me meteen WOW. Ik had deze stijl niet verwacht maar ik voel me er zo goed in. Ook iedereen die mee was zag het. Bij het lopen van een rondje kreeg iedereen toch wel kippenvel en tranen’.

‘We ‘We willen vooral dat iedereen zich zelf is op onze trouwdag’. Carlo & Imara hebben als thema Sparkling Chique. Ze willen dat hun bruiloft bij hun past: traditioneel maar wel persoonlijk. Landelijk maar toch modern. Met deze setting kan iedereen uit de voeten. Het bruidspaar staat bekend als gezellig en in voor een feestje. Met veel plezier en lang niet altijd serieus. Zo hebben ze hun grote dag ook ingepland. Met veel ruimte om samen te zijn met familie en vrienden, lekker eten en een aantal grappige verrassingen.

Toch voelt het ook vreemd dat de derde jurk het meteen geworden is want de zoektocht was toen klaar. Thuis heeft ze zich wel eens afgevraagd of ze de goede keuze gemaakt heeft. Maar bij de eerste passessie was dit gevoel meteen weg. Samen met haar moeder hebben ze de passessie gedaan en tegen verwachting in was dit ook weer emotioneel. Carlo heeft zijn pak bij van Westen Mannen in Zaamslag gehaald: ‘Wat een gave zaak is dat’. Hier weten ze goed op zijn wensen in te spelen. Normaal gesproken voelt Carlo zich niet echt relaxed in een colbert maar het pak wat hij nu heeft past echt bij hem. Carlo: ‘Ik voel me er echt goed in. Het is zelfs een kleur die ik niet verwacht had maar me erg goed staat. Ze hebben er echt oog voor daar’. Carlo vond het alleen jammer dat zijn vader er niet bij was. In alle enthousiasme heeft zijn moeder de afspraak gemaakt en moest zijn vader last-minute op zakenreis: ‘helaas heeft ze er toen niet aan gedacht de afspraak te verzetten. Ik wist niet dat hij er niet zou zijn en dat vond ik wel jammer’. Ook voor zijn moeder was het vinden van het perfecte pak wel een speciaal moment. Ze werd er stil van…

Maar ook serieuze momenten. Want het huwelijk is tenslotte erg belangrijk voor hun. Haar vader zal haar weggeven bij de ceremonie en zo vertellen ze tijdens de ceremonie elkaar hun persoonlijke geloften. Ook de openingsdans is een serieus moment op het nummer All the way van Frank Sinatra en Celine Dion. Ze hebben hier speciaal een rumba voor ingestudeerd. Op de achtergrond zal een fotopresentatie zijn van foto’s van hun kinderjaren tot nu. Imara: ‘het moet vooral een

Zeeuws Trouwen - 34


leuke dag zijn maar het is niet erg wanneer er af en toe een traantje weggepinkt wordt. Ik hoop dat onze gasten zich thuis genoeg voelen om die emotie toe te laten’. Op de dag zelf zijn er ook nog wat verrassingen: ‘zo hebben we een fotohokje laten komen waar gasten een foto van zichzelf kunnen laten maken wat ons gastenboek wordt. Het fotohokje blijft de hele avond staan. Wat onze gasten niet weten is dat we alle foto’s zelf digitaal krijgen. Dat lijkt ons hilarisch om die terug te kijken’. Aldus Carlo & Imara. Ook gaan ze nog ballonnen oplaten met een persoonlijk kaartje eraan.

De zorgen Er zijn twee dingen waar ze zich nog wel wat zorgen om maken voor hun trouwdag. Aangezien ze net een huis gekocht hebben zijn ze bang dat sommige gasten op het feest misschien wat minder zullen drinken omdat het allemaal al duur genoeg is. Carlo & Imara: ‘daar hoeft echt niemand zich zorgen om te maken. We hebben alles afgekocht! Dat gaan we subtiel nog wel laten weten’. Daarnaast is er de openingsdans. Dat is een rumba met een dip erin waarbij Imara tot net boven de grond zakt: ‘Dat vind ik toch wel spannend. Zeker omdat Carlo tegen die tijd ook wel iets gedronken heeft. Vlak voordien doen we gewoon even testen of het allemaal lukt. En we spreken een seintje af voor als een van ons tweeën

het niet ziet zitten. En ik doe mijn hakken uit. Anders wordt het een ramp’. Het is nog twee maanden voor de bruiloft wanneer Zeeuws Trouwen samen zit met Carlo & Imara. Het meeste is ondertussen wel geregeld. Ze gaan vooral nog heel hard werken aan de tuin om te zorgen dat daar mooie foto’s gemaakt kunnen worden. Als we Carlo & Imara zo samen spreken denken we bijna: toeval bestaat niet! Dat een koppel uit Hulst/Vlaardingen elkaar tegen komt kilometers ver in Antwerpen. Dat achteraf blijkt dat Carlo maar op 300 meter afstand woonde van het huis waar Imara is geboren tot ze een jaar later verhuisde. Zelfs toen in 2003 Carlo van de middelbare school afging omdat hij naar Hulst verhuisde kwam Imara op dezelfde school terecht. Elkaar net gemist. Maar toch later elkaar gevonden. Dat doet ons toch geloven dat het zo hoort te zijn! Zijn jullie ook benieuwd hoe hun trouwdag was? Hou dan onze website en Facebook in de gaten voor de update en de foto’s!

Tip van Carlo & Imara: Maak een emailadres aan speciaal voor je bruiloft. Zo heb je alles op een rijtje. Eventueel kun je dit adres ook delen met je ceremoniemeester.

Zeeuws Trouwen - 35


Een interview met Tanja Platschorre van BloemenAtelier de Astrantia Wat is de mooiste creatie die je ooit gemaakt hebt? De mooiste creatie...Dat veranderd keer op keer, ieder jaar zitten er wel weer pareltjes tussen waar ik heel erg trots op ben. Mijn eigen bruidsboeket is wel een creatie die hoog op mijn lijstje blijft staan. Hier ben ik zelf helemaal los gegaan waardoor als je naar het boeket kijkt het heel goed bij mij past. Wat zijn de uitdagingen waar je tegenaan loopt bij het maken van bruidswerk? Het zijn vaak de kleine dingen die het doen, zorgen dat we de goede kleur bloemen hebben die dan bijvoorbeeld in alles terug komt. Of toch dat ene materiaal vinden waar het bruidspaar verliefd op is. Op Pinterest kun je hele mooie inspiratie opdoen. Het lastige hiervan is wel dat het vaak foto's zijn uit Amerika of Engeland. Sommige materialen zijn dan hier lastig of niet te verkrijgen. Het is dan wel een uitdaging om iets te vinden wat dan een goede vervanger is. Welke bloemen heb je zelf vaak in huis staan? Dat verschilt heel erg, vaak vul ik mijn vazen met restjes die ik over heb. Maar soms kan ik het niet laten en dan zet ik graag 1 soort bloemen in een vaas. Bijvoorbeeld Gloriosa of zoals laatst hele grote

Allium bollen. Het zijn vooral de seizoensbloemen die ik graag in huis heb staan. Waar komt je passie voor bloemen vandaan? Dat is een hele goede vraag, dat is iets wat gegroeid is. Soms kom je er gaande weg achter dat je ergens goed in bent. Mijn vader is van origine hovenier. Als kind moest ik mee naar alle tuinen en dan vertelde hij bij iedere plant de Latijnse naam en zijn verzorging. Daar had ik echt een hekel aan. En was er toen ook van overtuigd dat ik nooit iets met groen wilde. Tot ik op het Groen College Goes (nu het Edudelta College Goes) terecht kwam en kennis maakte met het bloemenvak. Na wat stage lopen en een eerste zaterdag baantje was ik verkocht. Want hoe mooi is het dat je mensen ergens blij mee kunt maken. Je verkoopt meer dan een gewoon bosje bloemen, je verkoopt emotie. En die emotie zit hem in de symboliek, de kleur of gewoon in de reden van het geven. Niets is mooier om bijvoorbeeld een bruidsboeket af te leveren en de bruid schiet vol omdat dit precies was wat ze bedoelde... Waar wordt je door geĂŻnspireerd? Door eigenlijk alles om mij heen. Natuurlijk lees ik vakbladen waardoor je inspiratie op doet. Maar door een simpele tak kan ik al een idee krijgen voor een arrangement. Vaak groeit een arrangement ook. Dan neem ik 1 materiaal als uitgangspunt en dan kijk ik waar het schip strand. Soms word het heel gaaf en de andere keer denk ik...toch maar niet.

Zeeuws Trouwen - 36


Welke trends hou je van? Persoonlijk kies ik vaak voor hele vrolijke, kleurrijke en vooral eigenwijze trends. Maar in sommige situaties zijn juist de natuurlijke zachte trends veel mooier. Door mijn vak als MBO docent bloemen, heb ik heel erg geleerd om mijn eigen smaak uit te schakelen. Waardoor iedere trend die voorbij komt in een bepaalde situatie de best passende is. En daar gaat het om. Mijn smaak is voor mijn klanten niet relevant. Corsages. Er wordt veel over gezegd. Ze houden het geen hele dag vol. Spelden geven gaten. Magneten blijven niet zitten. Wat is jouw mening? Zoals de keuze voor wel of geen auto stuk, zo ook heb je de keuze in de corsages. Ja, als je voor speldjes gaat krijg je inderdaad kleine gaatjes in je kleding. (kies je voor een alternatief zonder bloemen, heb je vaak ook spelden). Over het algemeen zijn de magneten die gebruikt worden erg strek, mits ze goed gebruikt worden. Heb je een hele zware corsage en is de kleding stof erg dik zal de magneet het erg zwaar hebben, en kan je voor 2 magneten kiezen (dit doe ik vaak bij de bruidegomscorsage). Corsages zitten natuurlijk op je kleding, en die raak je bij veel bewegingen aan. Hierdoor is de kans op beschadiging groter. Daarbij als het 30 graden is op je trouwdag moet je jezelf realiseren, dat de bloemen buiten in de volle zon zitten en ook geen water kunnen opnemen. Dus die bloemen hebben het heel erg zwaar. Dus ja wat vind ik er van.... het is belangrijk dat je samen met de bloemist goed kijk naar je bloemkeuze. Sommige materialen zijn hiervoor gewoon minder geschikt. En je zult jezelf moeten realiseren dat bloemen die een hele dag droog staan en regelmatig een stoot krijgen tegen het diner klaar zijn met hun dag. Verder zijn corsages een leuke een feestelijke manier om bijvoorbeeld je dag gasten mee aan te duiden of alleen ouders of getuigen. De bruidegom krijgt doorgaans een uitgebreide corsage met dezelfde materialen uit het bruidsboeket.

Zitten er ook grenzen aan de mogelijkheden voor bruidswerk? In zekere zin wel. Als je bijvoorbeeld trouwt in september en je wilt een boeket met alleen pioenrozen, moet ik je toch teleurstellen. Die zijn er alleen in de periode rond mei. Ondanks dat veel bloemen jaarrond te krijgen zijn, zitten er wel grenzen aan. Bloemen zijn in het originele seizoen over het algemeen het sterkst en het mooist. Sommige bloemen kunnen bijvoorbeeld niet goed zonder water of kunnen niet in steekschuim. Tegen die beperkingen loop je natuurlijk wel aan. Het is dan juist de uitdaging om een materiaal te vinden wat daar een mooie en goede vervanger voor is. Ook bepaalde kleuren kunnen soms wat roet in eten gooien. Sommige kleuren kennen we niet binnen de bloemen of zijn in bepaalde seizoenen niet te krijgen. Zijn er nog dromen die je graag zou willen bereiken? Heel veel bruidsparen blij maken met prachtige unieke bruidsarrangementen. Wat erg leuk is, is het totaalplaatje aankleden op de verschillende locaties. Waarbij ik dan denk aan grote bloemstukken in de ruimtes of het versieren van een prieeltje. Het leuke daarvan is dat je het concept wat je met het bruidspaar bedacht hebt helemaal tot in detail kan doorvoeren. Heb je nog tips voor aanstaande bruidsparen? Doe vooral wat je zelf het allermooiste vind, het is jullie dag. Laat de bloemist zien wat jullie plannen zijn voor die dag, denk hierbij aan jullie kleuren, stijl van bijvoorbeeld kaarten etc. en natuurlijk ook jullie kleding. De bloemist kan daar met zijn bloemwerk juist een hele mooie aanvulling op zijn! Verder wens ik jullie heel veel plezier met het plannen en regelen van jullie trouwdag!

Zeeuws Trouwen - 37


Hoe organiseer je een Vrijgezellenfeest? bestee Gefeliciteerd! Jij bent de uitverkorene om het vrijgezellenfeest van je best vriend of vriendin, broer of zus te regelen! Alleen waar begin je? En hoe maak je dit tot een succes voor iedereen? Wij geven je een paar tips voor het organiseren van dit uitdagende feestje.

Wat wilt de vrijgezel? Het lastige is dat jij misschien niet alle gasten kent die de vrijgezel uitnodigt. En dat hoeft ook niet. Neem de wensen van de vrijgezel als uitgangspunt voor de organisatie. Ga een avondje gezellig borrelen en bespreek wat zaken samen door: -

-

wat voor soort feestje? Creatief, sportief, veel/weinig alcohol, uitgebreid/simpel etc. wie worden er uitgenodigd? Zijn het allemaal goede vrienden/vriendinnen of zijn er ook personen bij die uitgenodigd worden voor de goede vorm? welk budget? Misschien een vreemde vraag aangezien de vrijgezel zelf niet hoeft te betalen. Maar de vrijgezel kan wel aangeven bij welk bedrag hij/zij zich comfortabel voelt en dit kan dienen als extra uitgangspunt.

Zeeuws Trouwen - 38


Ga aan de slag! Met de informatie van de vrijgezel maak je alvast een opzet met plannen en mogelijkheden. -

-

-

Bepaal voor jezelf of je ieder punt in de organisatie met de gehele groep bespreekt of niet. Veel input klinkt fijn maar is niet geschikt voor iedere groep. Simpelweg niet iedereen vind het leuk zich met de organisatie te bemoeien of heeft creatieve ideeĂŤn. Niets vervelender dan dat jij als organisator input verwacht van de gasten en er komt niets. Bedenk daarom vooraf of je dit van de gasten kunt verwachten en/of vragen. Bereken het budget. Vraag vooraf wat gasten willen uitgeven aan het vrijgezellenfeest en combineer dit met het budget wat de vrijgezel aangaf. Dit voorkomt afzeggingen omdat de activiteiten duurder uitvallen dan verwacht. Door verwachtingen uit te spreken kun je dit voor zijn. De datum! Betrek de verloofde van de vrijgezel bij de datum. Hij of zij heeft als het goed is toegang tot de agenda. Een datumprikker via internet versturen zorgt voor een goed overzicht. Tip: stuur deze ook naar de verloofde. Uiteraard niet naar de vrijgezel zelf.

Wat als? Een vrijgezellenfeest is vaak geen zakelijke overeenkomst. Maar wat doe je als er onverhoopt toch gasten afzeggen? Of wanneer de vrijgezel ziek is? -

-

-

Spreek met de locatie/activiteit van jullie keuze de annuleringsvoorwaarden door. Tot wanneer en onder welke voorwaarden mag er nog geannuleerd worden? Wees duidelijk naar de andere gasten toe. Tot die datum mag er nog geannuleerd worden en nadien niet meer. Wordt er later geannuleerd dan worden er kosten in rekening gebracht. Heb een plan B in gedachten als je afhankelijk bent van goed weer. Niets is zo veranderlijk als het weer in Nederland.

Het feestje feestje zelf! Wanneer alles goed geregeld is loopt het feestje als het goed is vanzelf. Maak leuke foto’s en geniet ervan. Neem voor de zekerheid een tasje met een paracetamol, (blaren)pleister, deodorant en de boekingspapieren mee. Zo ben je op alles voorbereid.

Zeeuws Trouwen - 39


WWW.ZEEUWSTROUWEN.NL


LIMOSERVICE ZEELAND

LS Zeeland

www.limoservicezeeland.nl

HET ULTIEME VIP GEVOEL BETAALBAAR VOOR IEDEREEN

TS Zeeland

LIMO LUNCH

-Limo lunch

-Vrijgezellen feest

-Bruiloft

-School gala’s

-Sweet sixteen

-Arrangementen

-Directie vervoer

-Luchthavens

Eerste uur slechts e125,+ Gratis fles Prosecco (Binnen een straal van 20 km) Met 8 personen nog géén e16,- per persoon.

LS Zeeland

Rangeerstraat 2A 4431 NL ‘s-Gravenpolder Tel. +31 6 83 90 94 73 info@limoservicezeeland.nl www.limoservicezeeland.nl


De huwelijksdag van Jeroen & Marieke Wat was het hoogtepunt van jullie trouwdag? Naast het moment dat Jeroen mij thuis op kwam halen en de spanning eindelijk weg viel, was het moment dat we bij onze trouwlocatie aankwamen en al onze familie en vrienden daar op ons stonden te wachten heel speciaal. Zo ontzettend bijzonder om iedereen die dicht bij je staat daar bij elkaar te zien staan. Allemaal zijn ze speciaal voor ons naar Kloosterzande gekomen om getuige te zijn van ons jawoord. Iedereen had zo zijn best gedaan om er prachtig uit te zien. Het was een mooie liefdevolle dag waar we nog met een warm gevoel aan terug denken. Hoe zag jullie trouwdag eruit? Om 7.00 uur stond de kapster bij mij voor de deur en begon het mooi maken. Na de kapper kwam de visagiste en de fotograaf om alles vanaf het begin vast te leggen. Om 9.30 uur kwam Jeroen mij ophalen en zijn we samen met onze jongens naar de foto locatie gereden. Hier hebben we eerst met de jongens foto's gemaakt en daarna zijn de jongens terug naar huis gegaan en konden we op ons gemak nog foto's maken met zijn tweetjes. Om 14.00 uur zijn we getrouwd in Kloosterzande. Hier had ik een candytable staan met lekkere kannen sap met vers fruit zodat we hier nog kort konden nagenieten van de ceremonie. Ondertussen maakte we de foto's samen met alle daggasten. Vervolgens zijn we in een trouwstoet naar Terneuzen gereden waar we ons diner en feest hadden. Om 01.00 uur was het klaar en zat, helaas, onze droomdag erop. Zeeuws Trouwen - 42


Hoe hebben jullie de voorbereidingen van jullie bruiloft aangepakt? Aangezien we ruim anderhalf jaar de tijd hadden om het voor te bereiden kon ik alles op het gemak doen. Pinterest was mijn nieuwe hobby en daar zijn veel ideeĂŤn van af gehaald. Eerst hebben we de grote dingen geregeld zoals feestlocatie, trouwlocatie, DJ, trouwauto en fotograaf. Gezien we ruim op tijd waren hadden we overal nog keus in en konden we ons gevoel volgen met wat het beste bij ons zou passen. Omdat ik wist dat ik heel veel ideeĂŤn had en dit niet alleen kon uitvoeren op onze trouwdag had ik twee geweldige ceremoniemeesters die me hielpen. Zonder hun had het echt niet de prachtige dag kunnen worden die het nu is geweest. Waren er achteraf dingen die jullie anders hadden willen doen? doen? Echt totaal niet. Doordat we zoveel de tijd hadden om overal over na te denken hebben we overal bewuste keuzes in kunnen maken. Niets moest overhaast en alles was gewoon perfect! De ceremoniemeesters hebben ook alles op alles gezet om ons de dag te geven waar we van droomden. We hebben de dag zelf echt helemaal nergens aan hoeven te denken. Echt geweldig! Hebben jullie nog tips voor toekomstige bruidsparen? Ze zeggen vooral geniet van de dag! Wat mij opviel was dat ik dat ook had gedaan maar toch vliegt het voorbij en voor je het weet zit je bij thuiskomst in je jurk op de bank en is het dan toch echt voorbij. Alles is dan nog een herinnering. Waar ik heel veel aan had waren de prachtige foto's die ons terug naar de dag brachten. Maar ook het beeldmateriaal dat beelden liet zien die de dag zelf helemaal aan ons voorbij zijn gegaan. Voor ons zijn dit nu zeer tastbare herinneringen die wat ons betreft niet kunnen ontbreken, een goede fotograaf, en voor ons, lieve vrienden en familie die de dag hebben gefilmd.

Fotograaf: Fotograaf: Lieke Haertjens Photography www.liekehaertjens.nl

Zeeuws Trouwen - 43


LIVIN CELEBRATIONS WEDDING- & PARTY PLANNING LILIAN OVERBEEKE – DE PUTTER Albertpolderstraat 6 – Sluiskil – Zeeuws Vlaanderen www.livin-celebrations.nl – info@livin-celebrations.nl 06 81573653 Voor een onbezorgde huwelijksvoorbereiding en een goed georganiseerde trouwdag. De meest ervaren weddingplanner in Zeeland.

MISS BAKTAART SIMONE VAN DER GRIEND De Gagelaar 11 – Kapelle – Zuid Beveland www.missbaktaart.nl - missbaktaart@zeelandnet.nl 06 14028413 Enjoy a piece of cake! Taarten – cupcakes – smash cakes – workshops – en meer!

VIDEO ZEELAND Zijpestraat 48 – Zierikzee – Schouwen Duiveland www.videozeeland.nu – info@videozeeland.nu 0111 851484 – 06 110 46906 Beelden zeggen meer dan 1000 woorden. Voor uw trouwfilm en originele uitnodigingen.


Hoe blijf jij bij met nieuwe nieuwe technieken en trends? Het bijblijven van technieken en trends is een goede vraag! Er zijn weinig beroepen waar de trends en mode zo veel veranderd! Veelvuldig cursussen en workshops volgen, je fantasie gebruiken en zelf aan de slag gaan om nieuwe kapsels te creĂŤren op een oefenhoofd! Ook speelt internet aan de dag van vandaag ook een grote rol!

Hoe lang doe je al de bruidskapsels en visagie? Sinds 2005 ben ik begonnen als ambulant kapster, al snel kwam ik erachter dat ik het opsteken en vlechten het mooiste en leukste vind om te doen.. En wat is er dan nog mooier dan het verzorgen van Bruidskapsels en Bruidsmake-up. Waar haal jij je inspiratie vandaan? Tegenwoordig kun je vele plaatjes en foto's al op internet vinden, maar mijn inspiratie zit me toch in het bloed! Zo heeft elke kapper wel een specialiteit! Bij mij is het dan het opsteken en vlechten, het hebben van veel fantasie en natuurlijk de laatste mode trends! Wat is het leukste aan het verzorgen van het haar & visagie van bruiden? Het mooiste is het totaalplaatje, het bij mogen dragen aan iemands mooiste dag! Zo komen er zelfs tranen, op de dag zelf, een prachtige bruid die word opgehaald door de bruidegom, dat is het mooiste moment! Wat vind jij mooie trends op het gebied van haar & visagie? Ikzelf heb geen voorkeur voor een bepaalde trend. Of het nu een nonchalant of klassiek opgestoken kapsel is, als de bruid zich maar zichzelf voelt op de grote dag! Dan stralen ze en is elke bruid prachtig!

Wat als een bruid bruid totaal geen idee heeft wat ze wilt? Is dat een probleem? Het is zeker geen probleem als een bruid totaal niet weet wat ze wil! Wel is het dan belangrijk om vooraf een proefkapsel en proefmake-up te doen. Tijdens de proefsessie word er gekeken naar een kapsel wat past bij de jurk, het gezicht en natuurlijk wat past bij het karakter van de bruid! Hoe kunnen bruiden (of hun ceremoniemeester) het beste haar makemake-up goed houden op de dag zelf? Op de dag zelf is het natuurlijk belangrijk dat het kapsel en de make-up heel de dag mooi blijven zitten! Het kapsel en ook de make-up worden dan ook goed gefixeerd met haarlak en een make-up lak! Wat zijn speciale momenten voor jou samen met de bruid? Als kapster en visagiste maak je op de dag zelf hele mooie momenten mee met de bruid, het is niet alleen het kapsel en de make-up, ook het helpen met aankleden komt vaak voor. Vaak trouwen de bruiden vanuit huis, het mooiste moment is dan ook, als de bruid klaar is, en de vader en/of moeder hun dochter zien! Dan komen er tranen. Heb je nog tips voor bruiden? Tips! Die heb ik genoeg! * kies altijd voor een proefsessie! * wil je nog voor de bruiloft naar de kapper, ga naar de kapper waar je altijd komt! Dan weet je dat het goed is! * voor het bruidskapsel echt af te maken kies eens voor bloemen uit het bruidsboeket... * wees snel met het boeken van het kapsel en de make-up, als je zeker wilt zijn van een kapster op jullie grote dag!

Zeeuws Trouwen - 45


MAUVADI DJ & DRIVE-IN SHOW MAURICE VAN DIJK vanuit Goes werkzaam in heel Zeeland www.djmauvadi.com – mvandijk@djmauvadi.com 06 55971329

JUWELIER WIJFFELS

Ervaren DJ voor jullie bruiloft! Noordstraat 103 – Terneuzen – Zeeuws Vlaanderen www.juwelierwijffels.nl – info@juwelierwijffels.nl 0115 648070

Al meer dan 70 jaar specialist in sieraderen en trouwringen. Met speciaal ingerichte etage voor de uitgebreide collectie trouwringen van topmerken.

GOLDEN TULIP STRANDHOTEL WESTDUIN Westduin 1 – Koudekerke – Walcheren www.westduin.nl – saleskantoor@goldentulipwestduin.nl 0118 555515 Unieke locatie op 50 meter loopafstand van het strand. Golden Tulip Strandhotel Westduin is een officiële trouwlocatie en beschikt over flexibele ruimtes voor grote en kleinere gezelschappen. Tevens heeft het hotel een bruidssuite, serveert diverse gerechten & Zeeuwse specialiteiten en biedt persoonlijke service.

WEDDINGPLANNER ZEELAND – CONNECTED FOR LIFE MARJANNE BUIJL Gervinsland 2 – Middelburg – Walcheren www.weddingplanner-zeeland.nl – for-life@zeelandnet.nl 06 48318095 Alles op het gebied van trouwen, huwelijken en bruiloften! Voor advies, kwaliteit en werk op maat.


Het plannen van een huwelijk of feest erg stressvol? Niet nodig! Zorg voor een onbezorgde voorbereiding door het inschakelen van een professional. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijker kan? Ik ben jullie graag van dienst! Ik ben een gecertificeerde weddingplanner met veel ervaring in Zeeland.

• Organisatie van jullie huwelijk of feest van A tot Z • Professioneel ceremoniemeester • Adviesgesprekken • Coaching van jullie eigen ceremoniemeester • (Locatie) styling • Aanleveren van planningen, budgetten en draaiboeken • Persoonlijke pakketten op maat Een reactie van één van de tevreden bruidsparen: Lilian is een hele aardige vrouw die alles onder controle heeft. Wij vonden het heel erg fijn dat zij onze ceremoniemeester was tijdens onze bruiloft. Ze helpt erg goed bij het opzetten van een draaiboek en zorgt dat alles soepel verloopt. Omdat zij op onze dag aanwezig was hebben wij niemand van onze familie hoeven te ''belasten'' en kon iedereen op en top genieten van onze dag. Nogmaals erg bedankt Lilian!! Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek: Livin Celebrations weddingwedding- & party planning Lilian Overbeeke – de Putter Albertpolderstraat 6 4541 BH Sluiskil www.livin-celebrations.nl info@livin-celebrations.nl 06 81573653

Zeeuws Trouwen magazine  

Het allereerste magazine van Zeeuws Trouwen. Met tips, informatie en inspiratie voor jullie bruiloft!

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you